Jó reggelt, Lányok!
Boldog születésnapot Bencének, és gratula a bátor és erős Mamájának! Így a vége felé már szerintem többen azt nézegetjük, ki a következő, mindenki rendben van-e, én mikor jövök, velem mi lesz...
Jó érzés olvasni, hogy a korán szülők is rendben vannak/javulgatnak, és mi többiek is lassan rajtvonalhoz állunk!
Linácska - Teljesen megértem a hosszú úttal kapcsolatos fenntartásodat. Nekem is jeleznem kellett finoman anyósomnak, aki egy picit dünnyögött, hogy nem megyünk min. 1 hétre nyaralni hozzájuk, hogy csak hívja nyugodtan a páromat, de én már szülésig biztosan nem. Tudom, hogy szeretnek, várnak és készülnek, de ezt már nem vállalom be. Azóta viszont jobban kommunikálunk, többet hívogatjuk egymást, és teljesen meglepő módon ő is többet telefonál, ami azelőtt nem volt jellemző rá!
Madaran - Én is a 20. héten veszítettem el a kislányomat és a 21.-en kellett megszülnőm őt. Először úgy tűnt fel tudjuk dolgozni, de végül vissza kellett mennem a Klinikára beszélgetni egy szakemberrel, hogy segítsen. Ő is azt mondta, hogy nem szabad megnézni, és előre kell fordulni, mert a kapcsolatunk nem ezen múlik. Akkor értettem meg, hogy milyen ajándék volt az ő kicsi léte, és hogy mennyi mindent adott nekem azalatt a parányi idő alatt is. Erőt adott hozzá, hogy ezt a várandósságot kiegyensúlyozottabban, jobban csináljam, és már nem aggódom előre olyasmin, amit nem tudok befolyásolni.
Earhart - Küldj egy kis hűs levegőt, mi pedig küldünk mondjuk 10 fokot, rendben?
Tényleg nem tudtál róla, hogy mennek anyukádék? Jó kis meglepi lehetett!
Az első jóslóim nekem is megvoltak tegnapelőtt éjjel, kb. 1 óráig tartottak, 2-3-szor tér vissza rendszer nélkül. Először nagyon meglepődtem, mert Mikulás ugye nem volt 9 hónapja, de ez teljesen az a típusú alhasi görcs volt szétterjedve a csípőm és a hátam felé.
Nagyon álmos voltam, gondoltam, kicsit bebugyolálom magam, aztán ha jönni akar Tücsök, úgyis szól. Végül a fájdalmak megszűntek (visszaaludtam). Reggel aztán mondta a védőnő (utcsó látogatás nála), hogy ha 2 óráig eltartanak a fájások, akkor menni kell...
Ami viszont meglepett, hogy a Streptóm ugyan negatív lett, de találtak valami gombát!! Nálam!? Akinél sosem! De hát hogyan, mitől? Megsértődtem, és megdöbbentem, mert ezt a leletemet már látta a szülész-nőgyógyász is, és ő nem mondott rá semmit. Jó, ő nem az az aggódós alkat, de akkor is! Persze khm... én is utánanéztem a neten, és azt találtam, hogy ez a vacak albicans iszonyú általános, és a terhesség is előhozhatja a maga felborult hormon/ immunháztartásával. A védőnő szerint azért kellene kezelni, mert így a babát azonnal antibiotikumoknak vetik alá születés után (a fülecskéje és a szeme gyulladhat be tőle). Most próbálok természetes hatású szereket nézni, meg persze pénteken-, a köv. CTG-n előveszem a dokimat is, hogy akkor most miért nem szólt, vagy mit jelent ez, vagy ne is foglalkozzak vele?...
Mi tegnap voltunk "utolsó vacsorán" egy kedves helyi étteremben, jólesett a párom figyelmessége, és ki tudja, mikor jutunk el legközelebb.
Vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben! Megyek, behúzom a függönyöket, és készítek egy kis sóskát hallal ebédre. De utálom már ezt az állandó vaspótlást! Nem szólva arról, hogy már lassan felvirágoztatom a Rennie-t gyártó gyógyszercéget...