Új privát üzeneted érkezett!

Betti! Ez most jól esett..Jókat nevettem itt magamban..Ezek szerint nem csak az én gyerekeim ilyenek_????

Kép Kép
joosneagi

Bocsi, nem Betti, hanem Judit...Elnéztem.. :oops:

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Judit: én is ismertem ezt, de elolvastam nagyjából most is, jó szövegek!:)

Ági: akkor tényleg reménytelen anyukád! És Anti szülei? Ők többet törődnek az unokákkal?

Betti: miért jössz mostanában ilyen ritkán? Régen napi 3-4 üzi és jó volt olvasni! Persze, amikor dolgoztok a házon, nem tudsz jönni, de azért gyere ám.....
Ügyes Istike a kajában már, nagyon!
Nekem tavaly Dóri 1 évesen ugyanazt ette, mint mi, és már nem turmixoltam, csak villával nyomtam össze.
Bence is már a 8 hós bébikajákat eszi régóta, sőt, ha levest csinálok, már nem turmixolom neki sem, hanem villa. Meg a gyümölcsöket is. Tegnap is banánt, jó puha sárgabarackot. Simán eszi.
Gabi: próbáld meg Te is, lehet, hogy öklendezni fog az elején, mert neki is meg kell szokni, de biztos belejön!

Rita:
sikerült feltenni táska képet? Majd megnézem. Nem baj, ha Mirus még nem akar enni gyümit, várj pár hetet, biztos kedvet kap!

Megkapták a gyógyszert a kicsik, már adom is nekik. Elvileg hétfő-kedd felé lesz egy széklet kontroll nekik. Jövő hét végén mennénk nyaralni, Siófokra, remélem addigra rendbe lesznek. Dokinő szerint igen.

Voltunk méreckedni. Két éves státusz Dórinak. Kicsit lepasszolt a fosás-nem evés miatt.
De így is szépke.

Dóri: 48 centi fej, 87 centi és 12 kiló 60 deka.

Bence: 48 centi fej, 76 centi és 11 kiló 80 deka.
Emese is 11,80 deka volt, pont egy évesen, de ő kicsit magasabb volt asszem. Majd megnézem a kiskönyvet.

Na megyek, talán később még leszek. Bencém éhes (mint mindig):).

Ja taliztam Zsankáékkal dokinál, tök jó a haja (komolyan), Máténak tüszős mandulagyuszija van. Szegény! Jobbulást!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Judit!
köszike hogy betetted!Nagyon jó,és mélyen igaz..
Sajnálom Ajkátokat.Büszke lehetsz apudra hogy mentős.Akkor gondolom Te is konyitasz egy-s-mást.

Emeseanyu!
Jönnék én többet is,de örökké van mit csinálni most.Minden nap egy centi por van mindenen.pasik is behordják a koszt(nem várhatom el hogy a nagybakancsot ami rájukizzad mindig levegyék)
Ma kertet rendeztem.Főzni is duplán kell=több idő.
Éss ami a legrosszabb hogy Istike mostanában olyan rosszcsont.Sok sírás van,mert ugye nem engedhetem hogy a "fejemre nőjön".Igy hogy sok tiltást kap,nagyon ki tud akadni,de én is. :wink: Viszont este ugyanolyan elégedettséggel bújik hozzám mint szokott.

Na viszem fürdetni.

Betti

Ja Emeseanyu pont tökéletesek a gyerkőcök.

Kép
berna23

Sziasztok!

Hát igen az a fránya hímzés,pedig mennyit kinlódtam vele.na mindegy majd kész lesz a másik,dehogy mikor? :twisted:

Gabi!
azért köszi a köszöntést,végülis mivel első névnapja volt,megleptük egy kis ajándékkal,az obiban vettünk egy kis pancsoló medencét gombaformájut,tépőzáras kis figurákkal.Tök édi.

És mi is Köszöntjük Danit Névnapja alkalmából!

EDB anyu még nem raktam fel a táskát,Betti után szabadon én vagyok a befőzőasszonyság :lol: ma is lefoglalt a szilva. :cry:

Erről jut eszembe nem tudna valaki kisegiteni pár befőttes üveggel akinek esetleg nem kell?

Judit
anyumék voltak Ajkai strandon pénteken,annyit áradoztak,ma láttam a képeket szuper lehet az a strand.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Próba vonalzóra.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hát megvolt a nagy meglepi..... :lol:
Viki kapott egy 16 "-os kék tök jópofa bicót,mivel a régi katicásat kinőtte.....volt nagy öröm :lol:
Este ki is kellett próbálni itt a foci pályánkon,jó két órát lent voltunk,így nemrég került csak ágyba :roll: :oops:

Képeket mindjárt teszek......

foly.köv.

cseriviola

Erika én egész másra gondoltam,szerintem Betti is! :oops: :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

JÁgi!
Nálunk hálistennek inkább anyós ilyen,de én nem is forszirozom a dolgot. :oops:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

folytatom.....

lrita,betti
el tudom képzelni,hogy mire gondoltatok,de sajnos nem az :cry:

Lrita
sajnos mi nem tudunk adni befőttes üveget.....

íme a képek:
Kép Kép

Két körkérdés:
van esetleg valakinek kölcsönbe a nyaralásunkhoz összecsukható kemping asztala?vagy tudtok valaoh ahol kapható?Obiban,Isparban nincs :cry:

mellbimbó udvarom nagyon elkezdett viszketni,a baloldali,piros is és mintha kis csomó lenne ott.....mit csináljak???????menjek dokihoz?nőgyógyászhoz vagy valami speciálisabbhoz?
nagyon be vagyok tojva,ilyenem még nem volt....... :shock:

Köszi,sziasztok:Erika

cseriviola

Daninak Boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!

cseriviola

Cseriviola:
tuti a bicaj, jól áll Vikinek, hogy kék! (nem kell mindenből rózsaszín...)
Én nem arra gondoltam, mint Bettiék! :lol: NEm tudtam mi lehet az!

Mellbimbó: nem lehet hogy ciklus közepén vagy? VAgy mensi előtt közvetlen??? Az bezavarhat, bár ha kis dudor is van és nem múlik.. mindenképp menj el nőgyógyászhoz!
Új ruha nem volt rajtad néhány napja? VAgy új melltartó, bikini? Klóros víz valahol, amiben fürödtél?

Rita: én kidobáltam egy csomó befőttes üveget helyhiány miatt... :oops: bocsi.

lola77

Sziasztok!

Cserieri:
hát... elég ijesztő, amit írtál a mellbimbódról! Lehet, hogy ártalmatlan, hormonális vagy esetleg tényleg baba van a dologban (lehet?), de mindenképp menj el dokihoz. Szerintem először nőgyógyhoz, de egyszerűbb, ha maszekhoz mész, mert mire bejutsz rendeshez (előjegyzés). Ő biztos tovább küld mamográfiára. Mindenképp menj el. Harmincas évei közepén járó kolleganőmnek volt komolyabb baja a mellével most (tudjátok mire gondolok), ő azt mondta, olyan feszítő érzést érzett, és csomót. Most túl van csomó kezelésen, mindenen. Aztán most megint érzett egy csomót és abból vettek mintát, az meg semmi. Ártalmatlan. Ezért mondom én is, hogy mindenképp menj el, mert bármi lehet. Én érzem, hogy nem lesz gond!!!!!
Nincs kemping asztalunk. Tescoban esetleg nincs? Ott is szoktak ilyenek lenni.
Nagyon jó a bicója Vikinek, látszik, hogy mennyire élvezi. Aranypofa!!:)

Rita:
nem vagyok rutinos beföző, nekem üvegem sincs. Bocsi.

Lola:
holnap hoznak árut a kodály téribe, azért nézz be. Bár én még mindig a topgalt mondom Neked.

Képzeljétek, nehezen aludtak el ma a gyerekek. Egyszerűen nem voltak fáradtak. Bence 10-kor aludt el, Lányok kb. 15 perce. Király mi???? Még a vacsora maradványai a konyhában. A fene sem tudja, mi ütött beléjük.
Most mondták a hírekben, hogy holnap kánikula, és erős UV sugárzás! Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabi: ügyes voltál a mai takarítással! :)

Ági: igen, abban a tizesben lakunk. A nagy fúrás, kalapálás felettünkről jött, ablakcsere volt. Király volt így altatni két picit! :twisted:

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Egy gyors, mert reggelizünk. Rendezem a gyerekeket, még anyósnak is szólok majd, hogy jöjjön Geriért, vagy viszem - még nem tudom.
Danit viszem nemsokára tanácsadásra. Nagyon kíváncsi vagyok miket mond.

Voltunk tegnap a Marcipán shop-ban. Nem volt Miki figurájuk, mert hogy nem megy a TV-ben. Ennek ellentmond, hogy minden nap fél 12-kor van egy fél órás és szombaton is egy fél órás mese, amiben szerepel a MIki.
Na mindegy. Csütörtökre azért lehet tudnak szerezni.

Jó durva volt az a tegnapi M3-as "baleset". Még jó, hogy nem akkor mentünk a dédiékhez. Nagy melegben, kilóméteres sorok. Biztos voltak gyermekes szülők köztük.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

EDB-ANYU!!
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!!!

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Ági: Köszönöm szépen, aranyos vagy!

Gabi: reméljük juttok valamire a fenti témákban! Írj ám, hogy mi volt!

Nálunk most volt kint az ÁNTSz-től egy nőci. Kikérdezett, merre jártunk, mit ettünk stb. Ő a csirkét mondja nagyon. Hát... nem tudom. Azt mondja simán a bolti (állítólag ellenőrzött) csirkékben is lehet ilyen baci. Emesének is kell majd vinni székletet, hogy úgy mehet majd suliba, ha rendben van neki. Bár neki nem volt problémája, úgyhogy remélem nem is lesz.

Na megyek, ma chilis bab lesz, Bencének három napja üvegest adok. Esküszöm elbátortalanítottak, nem merek neki főzöcskézni! :(

Na sziasztok

Szilvia
emesedora

Emeseanyuak és kedves férjének Boldog Születésnapot kívánunk!!!

Jövök bővebben ha elaludt a fiatalúr

Kép
berna23

Köszi Betti (itt is)! Ari vagy és figyelmes!

Pusszantás

Szilvia
emesedora

EDB anyunak és férjének Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

KÖSZI-PUSZI! EDB ANYU (és a férje). :)
emesedora

Na megjöttünk a tanácsadásról.

Hát nagyon el vagyok szontyolodva, mert jóformán semmiről sem beszéltünk érdemlegesen.
Felhoztam a kaja témát, hogy vizsgáltassuk ki, vagy mit tudom én. Erre a válasz: De mit vizsgáltassunk Husom!?? Mondom nem tudom, azt én már kizárnám, hogy szervi baj, hogy akkor valami más téren vizsgálódjunk! Azt mondta, hogy elfogadható, hogy egy 2 éves gyereknél még ez van. Gondoltam "ja persze, nem neked nagy feladat ez" A gyerek alig evett tegnap is valamit, amit evett jóformán azt is pépeset. És most már bátran állítom, hogy több távozik a szervezetéből, mint ami bemegy. Az elmúlt két napban alig evett és tegnap 4x (!!) lett tele a pelus elég rendesen.
Úgyhogy ezzel arra az elhatározásra jutottam, hogy így is alig eszik, akkor azt a keveset viszont megpróbálom darabossal. És ehhez tartom magam.

A másik a kuki téma:
Kérdezte, hogy mi újság azon a téren. Mondom neki, hogy még mindig semmi. Mondja, hogy akkor ha szobatiszta, akkor meglátjuk hogy fest és műtét. Mondom ezt elkerülvén nem lehetne végig zongorázni a műtét nélküli lehetőségeket (krém, az a szondás beavatkozás, vagy mi) Erre Ő: a krémet felírhatom én is, de annak az lenne a lényege, hogy egy nagyon picit azért látszódjon a makk, mert a krémnek a makk és a fityma közé kéne bejutnia és ott hatni. Megnézte Daniét, na neki ugye semmi pici luk sincs ahol látszódik a makk. Így azt mondta, hogy Daninak nincs értelme.
Most lehet én fogom fel hülyén mert már görcsösen kapaszkodok minden humánus megoldásba, de ha kenném krémmel azon az ici pici lyukon keresztül is lehet, hogy valami bejutna, nem????? Annyira bízom a csodákban. De a doki nem írta fel, mert nem látja értelmét.

EDB anyu!

Légyszi írd meg, hogy az ismerősödék hol voltak ezzel? Kellett-e beutaló? Ha kellett akkor nem tudom mit lesz, mert ha a gyerekorvosnál nem kapok, akkor tovább menni sem tudunk.
Max akkor keresünk valami magánt, ahol kifejezetten gyerekekkel foglalkoznak.

Amúgy a súlyával nem is foglalkozott. A védőnéni azt mondta, hogy tavalyi súlyához képest 2 kilót hízott az jó!

Amúgy:
9920 gramm
87 centi
44 cm fejkörfogat
47 cm mellkas körfogat

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi:
majd megérdeklődöm, hogy hol voltak pontosan. Én is a helyedben, ha beutaló kell, vagy a másik dokival beszélnék, vagy maszek. Ne hagyd annyiban, hogy műtét. Szerintem ez hülyeség, hogy esélyt sem ad a krémnek. Ismerős fiának is teljesen be volt szűkülve, hiszen a pisi nem tudott kifolyni, befelé folyt. Ennyire biztos nem zárt a Tietek! Hülye dokid! :evil:

Súly: Dórika 2,5 kilót hízott tavaly óta, nem ezzel van a gond, de azért 9920 gramm kevés egy két évesnek, nem? Dórika tavaly volt 1 évesen pont 10 kiló. Pedig ő sem a húsos gyerekek közé tartozik.
Az mitől lehet, hogy többet kakil, mint amennyit megeszik?Ez tök furi.

Mindent át fertőtlenítettem délelőtt, ami olyan (pelenkázó, kiságy, ágy huzatát, székeket, kismotor, bébitaxi, ajtófélfák, csapok, kád, wc stb), hogy még véletlenül se legyen baj, úgyhogy hulla fáradt vagyok....

Na megyek, Dórikát leteszem aludni.

Sziasztok

Szilvia
emesedora

EDB anyu!

Dórikád mennyivel született? Mennyiket gyarapodott havonta?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvinek és férjének Nagyon Boldog Születésnapot kivánok én is!!!!
Adtok egymásnak valamilyen ajándékot az "esti programon" kivül?

Ma nagyon jó volt a gőzfürdőben, ilyen melegben öröm menni Mátéval úszni. Délután a kinti felfújt medencében fogunk pancsolni.

Cserieri:
Tényleg nagyon szuper anyósodék medencéje. Nem megy egyedül nyaralni hozzájuk Viki? A bicaj is nagyon klassz.

Betti:
Hogy haladtok az épitkezéssel? Várja már Istike a bölcsit?

Ági,
Tényleg nagyon szép Bianka szobája. Nagyon jó érzéked van a lakberendezéshez.

Este még jövök.

Judit
jutte

Sziasztok!

Gabi!
Hmm nem valami lelkiismeretes a dokitok.Szerintem igenis adnia kellett volna beutalót,hogy megnyugodjál.
Az jó hogy két kilot hizott Dani.Picit sztem is kevés a 9920gramm.Isti 11kilo 60deka volt kétévesen,és azt mondták hogy határeset iylen alkat és kész.
De!Mivel pici a fejkörfogata is(Istinek félévesen volt 44cm),szerintem kicsit lassabban nő.És majd hirtelen fog nagyot nőni,hizni.
Jaj a kuki most nálunk is betegesen halad.Pedig már olyan jól fel lehetett húzni.Mitől lehet ez.

Kép
berna23

Na véletlen elküldtem.

Gabi!
Asszem veszed te is a kismama újságot..Na ott a W.Ungváry Renátának egyidős a kislánya Danival.És ő még talán kisebb mint a te kisfiad.Talán 9 kiló az Ilonkája.És ők sem aggódnak.Ilyen alkat és kész

Kép
berna23

Ja bocsi nem 11 hanem csak 10kiló 60deka volt az Istikém. :D

Judit!
Haladunk-haladunk.Majd teszek képet Istike hogy dolgozik

Emeseanyu!
Ó szegénykém.Most ennyi plusz munka még nagyon kellett igaz..
Hiába tiszta a lakás,most még fertőtlenithettél is.

Rita!
Sajnos nekem sincs befűttes üvegeim.

Betti

Kép
berna23

Cserieri!
Nagy az öröm Viki arcán.Beletrafáltatok az ajcsit illetően.

Kép
berna23

Sziasztok!

Boldog születésnapot Dórikának!

Boldog névnapot Emilíának és Daninak!

Hazajöttem a Balcsiról...nem bírtam. Annyira rossz volt, hogy nem volt ott Apa, az esték és éjszakák szörnyűek voltak. Annyit sírtam....idegen helyen Apa nélkül áááááááá soha többet. Végül tegnap előtt este hívtam tesómat, jöjjön értünk....még jövőhét végéig lehettünk volna lent....itthon jobb. Egy hete ment el Gábor. :roll:

Csilla,
próbálok enni...de már étvágyam sincs. Nem baj, ha elfúj a szél, feltéve ha East Kilbride felé fúj :D Norbi mit tud az egészről...semmit. Nem Ő van a családjától távol többezer kilóméterre. Könnyebb Áronnal, mintha kisebb lenne, de annyira hisztis és akaratos, senki más nem kell neki, csak én.....találkozhatunk valamikor, késő délután, ha már nincs ilyen meleg....egyeztessünk.

Szilvi,
édesek a képek, biztos jó volt a szülinap:) De nekem erről is csak szomorú dolog jut eszembe...hogy vasárnap lesz kis édesem első szülinapja, és az apja nem lesz itthon..... :roll:

Cserieri,
köszi...nyaralás megvolt, az előbb írtam...pfff. És köszi előre a szülinapi üdvözletet :D

most csak ennyi, Áron alszik, úgyhogy pihenek egy kicsit ebben a rekkenő hőségben. holnap azt mondták, 40 fok is lehet :!: Azt hiszem strand lesz belőle, benti részen...

szép napot

KépKép
szilvia1981

Szilvia 1981!

Köszönjük! Áronod 26-án született??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jaj csajok ne keserítsetek már! Dani súllya miatt nem is aggódtam, Ti meg teljesen beparáztattok!

Betti!

Igen szoktam olvasni és az Ilonkáról szóló naplórészeket meg pláne, mert láttam, hogy milyen súlyocskája van. De Ő 3000 feletti súllyal született és még is csak ennyi.
Dani 2870-el született, 2700-al hoztuk haza. Havonta csak 600 grammokat gyarapodott, aztán ez lecsökkent, 400, 300, 200.
Egyszerűen étvágya sincsen. Nem tömhetem a gyereket, mert azzal többet ártok, mint használnék.
Teljesen apai dolgokat örökölt, mert a férjem sem egyszerű eset az evés terén.

Nagyon nehéz ez lányok, mert iszonyatos türelmet, kitartást igényel, ami mostanában kezd elfogyni. Nagyon rosszul esik, hogy semmivel sem tudok a kedvére tenni. 3 féle ebéd lehetőségből sem eszik.

Milyen vitamint szedetsz Istikével. A Cebion multit tudom, de volt még valami???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!
Neharagudj,dehogy állt szándékunkban beparáztatni.
Hidd el tapasztalatból mondom hogy ha minimálisat eszik Danid akkor sem fog se lefogyni,de hizni ugyanolyan tempoban fog mint eddig.

Istinek voltak olyan időszakai hogy kevesebbet evett mint egy kismadár és mégis ugyanugy fejlődött.
Volt hogy jobban evett(magyarán átlag adagokat,nem ám nagyra gondolni :D )én meg vártam a több kilós hizásokat.De ugyanugy fejlődött.

Danid nem beteges okos kiskrapek.
De tudom hogy ezt a legnehetebb legyőzni hogy nem akar enni,ha az eget lehozod neki akkor sem.És ez természetes hogy számodra kiakasztó.
Én voltam úgy hogy inkább nem is adtam már neki vacsorát,úgysem evett volna semmit.Meg se kottyant neki(persze egyedi eset volt).Vagy a páromnak mondtam hogy etesse meg mert sík ideg voltam már az etetési idő közeledtével.Vagy egyszerűen adtam neki danettet ha nem ette meg a főttételt.Aztán lassan elmúlt ez az időszak.
Most úgy vagyok eszik amennyit akar,de nem nem amit akar.Egy-két féléből választhat.
Amúgy eszik önállóan,de akkor minden tiszta kaja.Igy én is etetem közben.A bölcsiben is mindent kiszór a tányérjáról.

Kép
berna23

A cebion multivitamin szirupot adtam neki,de nem vettem észre nagy étvágyjavitást.
Most az aktivál kidet kapja(ez tabletta igy feloldom 20ml vizben).
Sztem ettől eleinte jobb volt az étvágya,most stagnál,tudod én már annak örülök ha valmi fogy a tányérjáról.Az is valami.
A legkiakasztóbb mikor rázza a fejét és nem hajlandó enni egy falatot sem.

Betti

Kép
berna23

Danim egy pár hete már tök ügyesen evett egyedül. GYümilevest, rizseshusit és husss mintha elvágták volna azóta a darabos főttétel az istenért nem. Szalámik, kockasajt megy, de hozzá kenyér már nem. Ha abonett, kuki, pudingok és tejszelet, túrórudi nem lenne Ő nem enne semmit sem.

Tudom, hogy nem azért írtátok, hogy rosszat akarjatok.
Csak annyira szar, hogy az én fiam egy teljesen átlagos, de most már átlagon aluli gyerek, akinél az egyetlen pozitívum a kortársaihoz (tisztelet a kivételnek) képest, hogy már nem cumizik annak ellenére, hogy itt a kisöccse, aki viszont még nagyban nyomja.
De se a beszéd, se a kaja (ami inkább alap dolog lenne már), se a szobatisztaság terén nem haladunk semmit sem. A súlyával állandóan macerálnak. Az állandó megjegyzéseket kapom,hogy milyen sovány, meg a rokonok okoskodásai, hogy de akkor így meg úgy, meg hogy akkor is valahogy etessem meg és ezek hatására most jutottam el oda hogy feladom, mert már régóta topogunk egyhelyben és semmi változást nem látok. Egyszerűen nincs türelmem hozzá és bevallom van olyan, hogy ha nálam nem eszik ebédet délben akkor ha az apja hazajön Ő eteti meg, mert nincs már idegzetem a zötykölődős kajáltatáshoz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Fejrázás az nálunk is megy, meg a kéz eltaszítása.

Na ezt az aktivál kid-et még megpróbáljuk, ha ez sem akkor már tingom sincs mi legyen.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Hajnal család 2 felnőtt tagjának sok boldog születésnapot kívánunk!

Hát nagyon meleg van, mi csak fél 5 után megyünk egyet fagyizni, meg zárásig bemegyünk a Máltaira!
Holnap meg egyedül elviszem a csajokat a fényesre. Sajnos hasonló okok miatt mint itt sokan. Komolyan hívtam őket és elvárnák, hogy mindenhova fizessem be őket! De könyörgöm GYESen vagyok!! Ők meg dolgoznak! Nem is részletezem!
Robi Mondta, hogy 5 körül, ahogy befejezi a melót utánunk jön! Fél 7-ig még Ő is fürödhet! Mi is fél 3 körül indulunk! Hamarabb nem akarom vinni, mert nagyon meleg van, meg nem akarom, hogy megégjenek vagy napszúrást kapjanak!

Azért EDB Szilvi nem semmi ami most nálatok van! HA főződ a csirkét az elvileg nem öli meg a bacikat? Én úgy tudtam!
De ha esetleg érdekel majd házi csirke szólj, mert a rokonságomban szoktak csirkét vágni! 6 hetesen!

Na megyek!
Zsóikám talpon! De mesét nézünk egy kicsit!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Gabinak akartam irni!

Tavaly írtam a EDBszilvinek! Nálunk a echinacin szirup után nőtt meg a Dori étvágya! Mondtuk a sogornőméknek, mert nekik is nagyon vékony a nagyfiú, és nekik is meglendítette az étvágyát! 1 hónapi g adták neki! Vitaminok néha segítenek!!

Most már mentem!

Kép
Kép
moncsi76

Köszön a tippet Moncsi!

Ezt is kipróbáljuk.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

SZiasztok!

Moncsi és Jutte: köszi a köszöntést!

Moncsi: köszi a csirke felajánlást, de egyenlőre még venni sem merek. Komolyan. Én is úgy tudtam, hogy a főzés még jobb is, mint a sütés. Jó, nem egyértelmű, hogy attól, én még mindig a strandot mondom, mert azóta is volt egy ismerősömnek jó erős hasmenése, majdnem kórházba került és előtte ők is voltak a strandon.
Remélem hamar rendeződnek már, mert kicsit már fárasztó.... Ma is Dórikám evett az etetőszékben, közben fosott egyet, jól kifolyt és vághattam őt is puccba, meg az etetőszéket is. Az utolsó darabjaira szét szedtem és fertőtlenítettem.
Jó strandolást! Szörnyűek ezek a szülők!!!
:evil: :shock:
Mi sem voltunk ma még lent, egyrészt a fertőtlenítések miatt, másrészt a meleg miatt. Este azért leviszem még őket.

Gabi: ide hoztam Dóri kiskönyvét. Szóval Dórika 3630-al született és 3200-al hoztam haza. Szerintem viszont ez nem függ annyira össze, mert nekem Bence született a legkevesebbel, de ő a legnagyobb a három közül 1 évesen. Még Emesét is túl szárnyalta, aki nekem időre jött és 4180-al született. Bence 3470-el.
Szóval Dóri: fél éves koráig szinte havonta egy kilókat hízott, valamikor 1,20 kilót, van amikor 80 dekát. Viszont 6-12 hóig nagyon nyögvenyelősen ment neki is, akkor 2 kilót hízott összesen fél év alatt. Mondjuk ez valahogy természetes, hogy akkor lelassul. Viszont 2008.10 hótól (15 hós volt) 2009. májusig, 7 hónap alatt szintén 2 kilót hízott. De most nézem, május óta szinte semmit nem hízott, kb. fél kilót, de az most le is ment a hasmenés alatt.

Azzal ne törődj, más mit mond, hogy megszólják, szerintem azért annyira nem sovány Dani, meg férjed se kövér. Nem is lenne gond Dani súlyával, ha rendesen enne és biztos lehetnétek benne, hogy szervi baja nincs. Mondjuk ezt ránézésre miből állapította meg dokinőtők? Esetleg egy hasi uh, vagy ct nem ártana, nem? Vagy baromság??
Különben nálunk is van olyan, hogy nem akar enni Dórika kenyeret a szalámihoz, akkor nem foglalkozom vele. Igazából akkor eszi meg jóízűen a kenyeret, ha vajas-kenőmájasosat csinálok. Viszont ő annyira jóízűen és sokat eszik főtt kajából, meg szeret rágcsálni, meg joghurtok, túró rudik, hogy ezzel nem foglalkozom. Ha nem eszik kenyeret, akkor nem eszik. Ja, egyik ismerősünknek a betegségek ellen a Multitabs Immuno Kid vált be és étvágyat is csinált a gyereknek. Rágótabletta. Megenné Danid??

Szilvi:
nagyon megértelek és együtt érzek Veled. Iszonyat lehet a hiánya. De azért próbáld a rossz helyzetből a legjobban kihozni, próbálj többet emberek között lenni, máskor ne gyere haza a nyaralásból!!! Hékás! Idegen helyen is érezd magad jól, hisz ott van Neked Áronka! Okés csajéééé???
Azóta beszéltetek? Mizújs vele?

Még porszívóznóm kell, meg fürdenem, hajat mosnom és mára befejeztem. Majd este még vasalok. Muszáj!!!

Sziasztok

Szilvia
emesedora

Gabi: echninacin szirup meg nagyon jó immunerősítő is. Nekem nem voltak betegek tőle sokáig, viszont Dórinak mindig nagyon kipirosította a nuniját, fenekét, mert erősen jött ki a pisiben. Azóta nem adom. Pedig tényleg jó volt betegeskedésre.
A Kodály téri patikában van. Ja és nézd meg a Stopot, mert sok fajta marcipánt hoztak mostanában.
emesedora

Sziasztok.
csak gyorsba itt is: Szilvianyu, happy birthday Neked! (Bár volt teendőd mai nap látom!)
Te, figyu, lehet hülyeség, de a calici nem fertőz, nem???? Mert Nekem akkor nem mondták, hogy nem mehetek közösségbe. Ez gyakoribb mint a szalmonella, de testvérbetegségek! Akkor Nekem is be kellett mennem Ántsz-hez-emlékszem, kikérdeztek hol veszem a húst!
És igen a főzés-sütéssel (100 fok fölött) eltűnik a baci,DE:
nyers hússal érintkezik a kés, fakanál, vágódeszka, KONYHARUHA.. stb. főzés során-közben ugye. Ha véletlen nem mosol kezet és megfogod a tányért, kész kaját, ott ugye rámehet a baci! Én is annyit gondolkodtam annó, hog mit b@ctam el, d e nem tudom! Hűtőben is, ha nincs v.mi lefedve...
De biztos nagyon figyelsz ilyenekre, bizti csak véletlen történhet!!!
Én is sokáig nem vettem utána csirkét-együttérzek!!!

Gabi: dokinőd tényleg elmismásolja a dolgokat, a krémet mindenképp irasdd fel másik dokival, az sz.tem nagyon pici lukon is be tud hatolni, sőőőőőt ha nincs luk (de hát van, hisz a pisi v.hol kijön) akkor hat a kuki bőrén keresztül, nem???? De b@rom a doki, hisz egy hátfájásra kenhető krém se lukon megy be, hanem felszívódik,nem??????ÁÁÁÁÁ!!!
Kajaügyben elhiszem hogy el vagy keseredve! Tényleg nézdd a pozitív dolgokat is Danidnál, ne csak a negatívokat.

Moncsi: jó strandolást. Hogy lehetnek ilyenek a nagyszülők, fizesdd be Te őket??? Nem hogy még ők vennének fagyit, lángost a lurkóknak!!!!!!

Csajok:
Kinnt a sztrádánál a RENO-ban minden cipő 1500 Ft, mert megszűnik sz ombaton. Péntekig lesznek (este 7-ig vannak nyitva), eléggé hiányos már, de gyerekcipők vannak még azért, Bama márkájúak (korábban 10.000 fölötti áruak). Én vettem előre Noénak őszi-télit 1-1 párat (tiszta bőrök) Somának meg 4 párat (teremcipő, sportcipő, őszi és téli cipő.)
Felnőttek is vannak, de hiányos azért! Érdemes kimenni.

lola77

Csajok az én drága Uram ma 28 éves!!Isten Éltesse!
ééss én elfelejtettem. :oops: :cry:

Na Istike nem hagy irni..

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti:
jesszus, velem (velünk) egy napon született a férjed?? És minket előbb felköszöntöttél??? Ez ciki! :lol: De édi.... Isten éltesse akkor sokáig!!

Lola:
köszi az infót reno ügyben. Lehet, hogy meg kéne nézni...
Igen, ilyesmire próbálok odafigyelni, de köszi az infókat. Nekik nem calici van, hanem CAMPYLO. Csak székleten keresztül fertőz, úgyhogy pelenkázót mindig mosni (fertőtlenítő), meg pelenkázás után nekem kéz fertőtlenítés stb. Köszi a köszöntést (itt is)!! :)

Na megyek, Bence állítólag bekakilt. Megnézem, milyen a termés.

Sziasztok
Szilvia
emesedora

Jaj Szilvianyu, tényleg írtad, hogy Campilo. Én már most tök összezavarodtam, nem tudom Nekem melyik volt, n a mindegy!!!!
Én azóta pl. a hűtőbe arra a polcr a nem teszek kész kaját, amire nyers húst, oda csak zárt üdítőt pl. még felvágottat sem...
Nehéz is mert ha pl. valamelyik gyerek sír és rögtön menni-szaladni kell főzés közben!!!!

Betti, akkor a Te párodnak is happy birthday mára. Azért este köszöntsd fel! :D :wink:

Gabi: megnéztem annó Soma is 1 évesről 2-re 2,80 kg-ot hízott, szóval nem gáz a 2 kg tényleg! A fejkörfogata Nekem is 44 volt 6 hósan (Noénak 43) de pl. 3 évesen Somának csak 44,5 volt, szóval fél cm-t nőtt!
A mostani hozzáállásod jó sz.tem hogy azt a keveset amit eszi, egyen darabosat, ígyse úgyse eszik sokat! Az Abonett meg amúgy se pépes étel, tök száraz-darabos, ha az lemegy, akkor egy puhára főzött apróra kockázott pörkölt husi vagy darált husis tészta meg se kéne kottyanjon Neki!
Kitartás, ne keseredj el. És tényleg hogy szokott le Dani a cumiról??? MIkor? Ez Nálunk majd téma lesz... :shock:

Szilvia1981!
Kitartás, annyira rossz lehet ennyit sírni. Biztos Áron is azért nyűgös, persze keresi apját is, de érzi nagyon rajtad! Ha nem kívánod az ételt, legalább gyümölcsöket egyél. Próbálj meg sűrűn pár falatot enni!!! Párod egy életerős csajszit szeretne látni szeptemberben! :D

Na lányok most engem is aggaszt valami, most hogy megnéztem Noé kiskönyvét. 1 évesen tudnia kéne Noénak:
- kanalat önállóan használni!!!!
- keménylapú könyvet lapozgatni!!!!!
- rakosgatni-pakolgatni tárgyakat vödörbe!!!!
- kérésre megmutatni a tárgyakat!!!!!
Na ezeket nekem nem csinálja!!!!
Kézzel eszik egyedül meg a csőrös poharával kiszolgálja magát, de többit nem!!!!! :?

lola77

Szilviék (EDB)

Boldog szülinapot nektek!!!
Gondolom már a hétvégén megültétek Dórikáéval együtt...?
Jobbulást már tényleg, legalább megvan milyen baci és tutira lehet kezelni. Miért tartott ilyen sokáig a leoltás???

Betti,
Te férjuradnak is happy birthday!!!

Gabi,
Daninak boldog névnapot!!!

Szilvi 1981,

Annnyyyirraaa sajnálom. Tökre elhiszem, hogy ennyire rossz, de jobb lesz ahogy majd megszokod az egyedüllétet és mire belerázódsz már itthon is a párod!

Lola,

Ne aggódj már!
De komolyan ne!!!
Hülyeség az iromány, eddig minden ütemében volt, én modom ha gáz lenne valami azt már mostanra észre vetted volna! Sajnos tudod tapasztalatból mondom.
Réka egész jól megy most már, de futni nem tud és a bicót se tudja meghajtani (3 kerekűt se), szobatisztasággal se tartunk sehol, hiába veszem le a pelust össze-vissza bepisil, kakil. Néha 20ból egyszer sikerül a bili... Kezd mondatokat mondani de csak én értem... Persze most hogy nem láttuk 6 napig mi is észrevettük, hogy fejlődik, mindig tud vmi újat, mamáék akik 2 hetente jönnek mindig mondják...

Nálunk jön ki a doktor néni, Roli úgy köhög 2 napja mint egy tüdőbeteg :?
Réka meg takonypóc lett! Hurrá! :?

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Ja, Cserieri

Sztem bőrgyógyászhoz menj!!!
Mielőbb!!

C.

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Lola:
ez tényleg nagyon hülyeség! Nekem mindkét lány 18-20 hósan kezdett egyedül enni kanállal és nem mondta senki, hogy el lennének maradva. Itt nem arra gondolnak, hogy eszik kanálból?? A legtöbb, amit felsoroltál, nálunk Dórika csinálja pár hónapja. Most már kirakót kirak, a formabedobóst tudja. De hogy Bence?? Bence amit ügyeskedik pl., hogy beteszem a kádba, rögtön megkeresi a dugót és be akarja dugni a helyére. Vagy pl. a bébiételes üvegre rá akarja tekerni a kupakját. De csak akarja!!!
Ilyenekkel ne foglalkozz, minden gyerek más tempóban halad, Te is tudod!! Úgy emlékszem régebben calicit írtál magadnak.
Figyu! Rákerestem Anettra iwiwen és ott volt. De az ismerőseim között nem. Érdekes, mert múltkor az iwiwen rákerestem, mikor mondtam Neked, és nem találtam. Furi...

Cirmike:
még nálunk van a szalagotok! Nem jártok erre? Vagy figyu, ha lebeszéled, az nem jó, hogy Petra anyukájának postaládába bedobom (ma is beszéltem vele pár szót a játszin, nála voltak Petra gyerkőcei) és ő eljuttatja Hozzád?
Jobbulást a gyerkőcöknek! Köszi a köszöntést!

Bence ma egyáltalán nem kakilt, kíváncsi vagyok, holnapi milyen lesz. Dórinak még volt ma 3 hasmenése. De hát ugye ő később is lett beteg. Meg ne várjak csodát, még csak ma kapta a második napi adagot Dórika. Úgy várom, hogy meggyógyuljon ő is!

Most aludtak el, nekiállok vasalni. Nagyon fáradt vagyok mondjuk, de nagyon muszáj!!!

Sziasztok

Jó éjszakát!

Szilvia
emesedora

Cserieri: mizújs azóta? Mire jutottál mell ügyileg??

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Cirmike!
Nagyon ügyes már Rékád!
Jobbulást kívánok nekik!

Köszönöm a köszöntéseket férjuram nevében is.
Gyorsan elszaladtam Stopba csokitortáért.
Olyan édes volt kisIstike azthitte neki van szülinapja.Kérdezte hol van a tüzijáték?

Lola!
Jaj ne izélj már.Istinek is már önállóan kéne enni előke nélkül,tisztán.Ehhet képest... :D
Nem képes megülni két percre,egy gyurmázásra vagy mesekönyvezésre.Csak széttépkedni tudja mint egy hathónapos.viszont játék közben ugyis hallja amit énekelek,mondokázok neki.Igy fújja őket,mint a parancsolat.
Nem egyformák.
Noé olyan kis életrevaló,hatalmas huncutsággal a szemében.És naná hogy jobb kiborogatni mindent a vödrökből mint belerakodni.
Az én fiam a mai napig nem tud formabedobózni,mert nem érdekelte.Kaptam is a védőnőtől.Viszont simán ment a jeppjével.
Ha belegondolsz másban meg Nonó ügyesebb.

Gabi!
Nálatok nagyon irigylésre való ám hogy Dani nem cumizik(én tegnap vettem meg négyet egy vagyonért,mert aventezik az urfi)és hogy egyedül alszik el a kisfiad.
A szobatisztaság majd alakul.A gyerekek többsége magától szobatiszta lesz három éves korára különösebb ráforditás nélkül is.

Betti

Kép
berna23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?