Új privát üzeneted érkezett!

Ha már egyedül vagyok, akkor íme néhány kép: Kép Kép Kép

Kép
pzsuzsi
 
 


Hú, mennyit írtatok...

Detty! Ez aztán nem kis teljesítmény! :D Én leestem volna a vizsgálóágyról meglepetésemben. Azt nem értem, hogy mi ez a négyszeres labor és ha épp négyszeres, akkor miért nem hozzák összefüggésbe a négy babszemkével. De ezek szerint már csak egy lakó van odabent. Figyi! Ne ess kétségbe, ha még nem lesz szívhang jövőhéten. Nekem is csak a 8. hét végén volt. Meg alexa is későn mutatta meg, hogy minden OK. Szóval szerintem inkább úgy nézd a hétfőt, hogy kiderül, egy picurka van-e, illetve ,hogy biztosan nincs-e méhen kívül vki még. Ha meg van szívhang, az csak külön öröm. :) Azért ezt sem tudja mindenki elmondani, hogy laktak a hasában egyszerre négyen... :) Látod, milyen közkedvelt célpont vagytok az érkezni vágyóknak? :)
Ja, hasmenés ügyben csak azt tudom mondani, hogy nekem hányás helyett hasmenés volt az elején Csupanyállal. De nagyon örültem, mert hányni igazán utálok. Mondtam is neki, hogy ha választani kell, akkor f*ssunk csak hetekig, nem érdekel, csak hányni ne kelljen. Egész idő alatt nem hánytam vele egyet sem (még egy becsület kör sem volt csak a terhesség kedvéért), de az első másfél hónapot hasmenéssel töltöttem. Nem volt durva, de azért ittam sokat, hogy ne száradjak ki. Akkor azt mondta a doki, hogy ha nem görcsölök, vagy vérzek, semmi gond, csak vigyázzak, hogy elég folyadék legyen bennem.
Alexán mindenhol volt pötty? Az a gyógyszerallergia egyik jellemző tünete (még a tenyerén, haja közt is, mindenhol). Én penicillin allergiás vagyok, innen tudom. Terhesség alatt akartak adni Kliont, mondván, hogy azt lehet terhesség alatt is szedni. Kiváltottam, mert előtte megkérdeztem a gyógyszertárost, hogy ugye beszedhetem penicillin allergiával. Ó persze. Megvettem, elolvastam a papírját, és benne van, hogy p. all.-val nem lehet szedni... Úgyhogy ment szépen a háziorvos el nem fogyott gyógyszer készletébe, és nem szedtem be egy szemet sem.
Remélem, csak erről van szó... Maj azért írd meg, hogy mit találtak ki erre a kiütés dologra.

Red! Hogy bírod a meleget?

Nusyka! Fogyok én helyetted is, de nem baj, ha az enyémmel kezdem? Illetve csak akkor vállalom be, ha hat nálad úgy, hogy nem kell többet tornáznom vagy dilétáznoom, mint amit magam miatt kell... :D Így OK lesz? :)

Egyelőre én sem tudtam erőt venni magamon, hogy elkezdjem a 90 naposat, mert ahhoz kétnaponta boltba kéne járni, hogy mindig az legyen itthon, ami éppen kell. ez meg sajnos eléggé kivitelezhetetlen, pontosabban megoldható lenne, ha csupanyálat kínozni akarnám, hogy kocsikázzunk minden nap ebben a rohadt melegben. Hihetetlen, hogy senki sem lát üzletet abban, hogy nyisson egy normális boltot a környéken, séta távolságban... már tej-kenyér jellegűnek is örülnék, hát még mondjuk zöldségesnek... De úgy látszik, erre felé mindenki csak kocsival vásárol, a nagy központokban...

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


P.Zsuzsi!

Zsombi haláli:)igazi jó pali lesz belőle is :lol:

Ti hogy kicsinyítitek le a képeket???


Kisbogár!
Bármilyen megoldásban benne vagyok,amennyiben nekem nem kell megmozdulnom :lol:
Nem szeretek tornázni,csak súlyzozni:van egy 13kg-os és egy 7.7kg-os súlyom :)

Ja,bolt:mi szívesen nyitunk felétek kisboltot(uramnak régi álma),márha biztosítod a kezdőtőkét... :lol:
Amúgy merre laktok?Nálunk sincs semmi a "sétaövezeten belül",szóval én sem járok boltba

Kép
Kép
nusyka
 
 

 
 

Sziasztok!

Hú, tényleg jól lemaradtam már megint...
Tegnap strandon voltunk egy baráti párocskával (panna pocakon kívüli életében először). Mind nagyon élveztük, és a kiscsaj is különösen jól viselte. Féltem hogy lesokkolja a nagy nyüzsgés - de nem. Még aludni is tudott. Mondjuk őt nem vittem be medencébe, csak a kis felfújható pancsolójában bohóckodott. De én úsztam helyette is, és nagyon jól esett.
9- fél 3-ig voltunk kint (a gyerek persze végig árnyékban), délután meg társasjátékoztunk, és ma is, mert bár strandot terveztünk, de túl szelesre fordult az idő és így inkább lemondtunk róla.
Olyan jó volt kiszakadni a mókuskerékből...

Holnap még lazulhatunk, aztán jön a Nagy Pakolás Project, mert kedden vagy szerdán jönnek a mesteremberkék a gipszkartonozást megcsinálni, ha az kész, akkor meg festjük mindkét "új" szobát, aztán vissza kell pakolni a régibe/behurcolkodni az újba. Szóval dolgos időszak jön, nem is tudom, mennyit jutok majd géphez. :(

Detty:
mi újság a pöttyökkel, étvágytalansággal? Javul Alexa?
Drukkolok, hogy ne legyen méhen kívüli.
Sógornőmnek is úgy volt, hogy az első vérvételkor duplaannyi hormont mutattak ki, az uh-n látszott egy üres petezsák is a picurié mellett, de mikor egy hét múlva ment kontrollra, az már felszívódott. Nem vérezett, nem görcsölt... Tehát valszeg volt egy tesóka, csak meggondolta magát.

Zsuzsi:
Hú, nagyon huncut kis pasinak tűnik, élőben is az? :wink:

Kisbogarka:
Köszönöm a kérdésedet, még élek ebben a melegben is... na jó, ha őszinte akarok leni, akkor: kutyául szenvedek.
Mindig is utáltam a kánikulát! A hideget nagyon jól bírom, a meleget viszont annál nehezebben. :cry:
Mondjuk ez legalább száraz meleg, ha még párás is lenne, akkor cefetebbül lennék, a tüdőm totál kikészül a párás melegtől.
A panelben meg külön öröm minden nyár, általában vizes lepedőbe csavarva tudom csak átvészelni a hőséget napközben.
Ezért is volt nekem nagy felüdülés a tegnapi strand: a sztenderd hideg úszómedencében lebzseltem amennyit csak lehetett.

mondjuk ma bepótoltam az elmaradt izzadság-mennyiséget, mert chilis babot főztem közkívánatra a fiúknak ebédre:? Sztem simán fogytam két kilót közben.
De jó sok lett, legalább le is tudok fagyasztani belőle hogy legközelebb legyen egy potyaebédünk.

Ti hogy bírjátok?

Kép

Kép
redwings
 
 


nehezeeeen.. én legalábbis mostmár igen csak szenvedek. Jó, hogy most legalább nem vagyok terhes, mert tavaly végig ment a mennyezeti ventillátor (lámpás), de most a kicsi miatt nem lehet. Úgyhogy a zuhanyzóban "strandolunk", meg vizes pelenkával hűtjük magunkat. A pici szabályosan megnyugszik, ha a vizes pelust a fejére teszem.
A nagyom meg Ráckevén nyaral (apai) Mamánál kertesben, úgyhogy egész nap pancsol, játszik Yorkikájával és nagynénjével (aki 14 éves), na meg folyton hülyéskedős Papával, amikor nincs szolgálatban.

Tegnap végig házon kívül voltunk, bár tornácos árnyékban és ott jobban el lehetett viselni, mert volt levegő, viszont itthon meg bármikor fürödhetünk.

Zsuzsi: Zsombi nagyon cuki pasi :D
Főzelékfőzésben tudunk segíteni, de az interneten is megtalálsz szinte mindent. Sokszor a sorrend és a fűszerezés az ami az igazi ízeket kihozza.
Hús babának: Én, mivel most vezettük be, majdnem mindennap adtam, fokozatosan növelve. Elkezdtünk babahúslevest is pár napja, így ha nem a főziben, de egy ici-pici a levesben van. Eleinte 1 teáskanálnyit ehetnek aztán fokozatosan növelve 5-6 teáskanál lesz belőle mire 1 éves lesz. Ha most kezditek akkor én először csak egy fél-1 mokkáskanálnyit javasolnék, hiszen nemrégóta esztek szilárdat ha jól tudom, és csirke az első. Még mi is csak azt eszünk. Most úgy 1,5 teáskanálnyinál tartunk. A következő hónapban már kettőre emelem, aztán havonta egy teáskanállal. Így pont 1 évesre jön ki a 6 teáskanál.

Detti: valami rémlik, hogy a Klion után nekem is voltak gondjaim, de gyomor és bél.. Van már eredmény, mi baja Alexának? Attól kiütéses?
Letti viszonylag jól eszik a legmelegebb órákat (ebédidő és környéke) leszámítva. Tegnap csak fél üveg bébikaját evett, evés és játék közben nem akar inni, néha úgy erőszakolom, hogy lefeketetem az ölembe és addig nyomom a cumit amíg nem csak rágja. Akkor megiszik egy dl-t is egyben, bár meleg volt a itala is. Ma láttam, hogy ha hűtöm, de nem hűtőhidegre akkor szivesebben iszik. Ma 5-kor ebédelt, mert 2-kor higított gyümilén (1,5 dl) ebéd helyett, elaludt és akkor kelt. Akkor is először csak a levest volt hajlandó megenni alig langyin és utána fogadta el a főzeléket, már a rendes adagot. A levesbe kevertem a kiszáradás elleni répás rizsitalból, az legalább sós is, így ízesebb a leves is és hasznosabb. Nagyon bejött neki és én sem aggódom.
Tegnap összességében úgy 3 dl -t ivott, de annyira izzadt szegény, hogy estére úgy be volt horpadva a kutacsa, hogy még Apa is aggodalmasan megjegyezte. Úgyhogy ez nem volt elég.
Most idáig a levessel együtt tartunk úgy 4,5 decinél és még 9-ig van idő.

Nusyka: irigyellek (jóindulatúan) a hétvégi táncolós buli miatt.. úgy szeretnék én is..
52 kg? Uhh. nekem 60-63 kg a versenysúlyom. :shock:
Miért küldenélek el bárhová. Én köszönöm, hog meghallgattál és hogy egyáltalán kíváncsi voltál rám. Ezt hívják asszem "törődés a másikal"-nak?! :)

Kisbogárka: nehéz lehet így, hogy nincs a közelben semmi.. ez szörnyű.
Fogyókúra terén még én is csak annyit tettem, hogy megint kiiktattam a cukros dolgokat, szóval amit terhesség alatt felfedeztem azt most tök jó előszedni. Így cukormentesítem magam kezdetnek, ebédelni alig akartam mert a melegben nincs étvágyam, de amúgy sem eszem sokat.. és próbálok majd este 6 után már nem enni vagy csak nagyon könnyű dolgokat (diabetikus turmix, joghurt stb).
Figyi, szóljatok, ha elkezditek. Jó lenne egy napon kezdeni, akkor könnyebb egymást támogatni.

Red: gratulálunk a babuci paramétereihez. :D
Az Apadologhoz meg: mintha a mi apánkat olvasnám. Sőt, ő ha megnyekken a gyerek felhív, hogy tépjek haza hagyjak ott mindent. (egy sima bevásárlást sem tud kivárni, még úgy sem, ha ők kint maradnak a kocsiban és csak gyorsan beugrok :? ).

Kicsimnek nem jött be a fokhagymás cukkini, még úgy se, hogy két kicsi kanállal a simába. Kiköpte. De neki szerintem ez még erős fűszer.
A húslevesbe, rizsbe, krumplihoz is csak pici természetes vegetát teszek. Semmi por meg szar nincs benne, meg só sem. Csak szárított zöldség. Abból is csak picit, egy csipetnyit. A többi úgyis adja az ízét, fehér és sárgarépa, pinduri zeller, krumpli, petrezselyem Déditől és husi. (meg a sós répaital- úgyis hasmenése van még így is). Ha nem eszik főzit, ez így úgyis elég tartalmas.

Örültem, hogy idáig nem próbálgatta a felállást, de ma persze bepótolta. És hogy örült neki, diadalittasan nevetett és örült, valahányszor megtette.
Mostanában szokása, mindent leutánoz: apa "kedves" hunyorgását mikor teszi a szépet (ő meg nekem csinálja), ha nevetünk ő is, ja és valahogy mindig megszerzi amit akar. A minap a boltban levette a szomszéd kasszáról a bankkártyás pinkódnyomkodós terminálegységet, a pénztárosok meg rötyögtek rajta.(észre se vettem mert pakoltam) Mindenkire mosolyog aki tetszik neki de csak miután jól megsasolta, hogy barát vagy ellenség és én milyen fejet vágok.
Nagyon hiányzik neki Tesó, minden reggel keresi és ha a konyha felé megyünk, arra van Tesó szobácskája is, akkor úgy örül előre.. de aztán szomorú kutyaszemek: nincs Tesó?
A legaranyosabb, mikor próbál a járóka két rácsa között kibújni, de valahogy már kapásból a feje sem fér át, de lelkesen próbálkozik és közben panaszkodik és magyaráz. Ma a lábát dugta ki, hátha úgy sikerül :lol:
Egyre jobban megérteti magát. Most már könnyebb értelmezni a jelzéseit.

Na készülünk fürdéshez úgyhogy megyek..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 11:54-kor.
kchriske
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet nevében szeretettel várunk Titeket a 2009. július 25-i Találkozón, a Millenáris parkban.

Kérdésekkel bombázzatok nyugodtan, kajaügyileg is egyezkedhetünk ebben a topikban.

Gyertek, gyertek!

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sehol senki napok óta!?

Ja Nusyka: mivel nekem nincs semmilyen fotószerkesztő programom, így szenvedek vele.

Pár oldallal előrébb megtalálod a részletes leírásokat, hol keresd ezt a programot. Hátha neked van.

Detti, hogy van Alexa? Na és a pocaklakó?
Többiek?

Na hát akkor kellemes hétvégét mindenkinek, gondolom hétfőig senki nem jön. Mentek strandolni stb..
Jó szórakozást! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 11:58-kor.
kchriske
 
 


Áááh, strand, de jó is lenne...
Pakolunk :cry:
De vigasztal a tudat, hogy most egy darabig rendben lesz a lakás (jövőre festés a többi szobában és tervben van egy redőnyöztetés, ha a pénztárcánk engedi), és hogy a kölköknek szép nagy+világos szobájuk lesz.

Kép

Kép
redwings
 
 


Jaj Red: sikerült olyan fóliát találnod az erkély üvegajtajára? Ha igen hol és mennyiért? Valamint az érdelelne még, hogyan sikerült beleszerkeszteni a babahámot az etetőszékbe?
A kicsi is átment Sajtkukac Asszonyságba. Háttal fordul az etetőszékben pihenőszékben bárhol és bárhogy... Játék, kanál a kezébe? Mit képzelek, hogy bedől ennek a trükknek. (ideig-óráig) :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:01-kor.
kchriske
 
 


Ja tényleg, a pakolós sztori. Szegénykém. Azért pihenj is.
kchriske
 
 


még nem jártam utána a fóliának, megmondom őszintén - de szerencsére az erkélyajtó a napokban valahogy kikerült az érdeklődése középpontjából. Talán azért, mert most állandóan nyitva van a hőség miatt, és így kevésbé izgi - vagy nem tom. Mindenesetre majd a sógoromat fogom megkérdezni, mert ő az obiban dolgozik. Majd szólok, ha lesz infó, oksa?

Babahám:
Fordítva sikerült beleszerkesztenem :)
Amúgy forogni így is tud oldalirányban valamennyire, de legalább lefelé nem csúszik ki az ülésből, és háttal fordulni sem tud.
Most nem ültetem bele, mert már alszik, de a képekről talán jobban átjön, miről hadoválok :D

Ugye alapesetben elől lenne az a műanyag lap, ami összefogja a hevedereket és hátul záródna csattal a hám.
Na én úgy csináltam, hogy rátettem azt a kiegészítőt(fogalmam sincs egyébként mire való :D), ami két db állítható hosszúságú heveder. Összefűztem őket és ez fogja oda a cuccot a háttámlához (vízszintesen fut ez a szál). Jól meghúztam és így rászorult a támlára.
Kép


A háttámla felől, belül, az ülésnél van ez a lap amibe összefutnak a szálak, tehát a gyerek hasán/mellkasán csatolom össze.
Kép Kép Kép

Kép

Kép
redwings
 
 


Ma este átköltözünk anyósomékhoz, kb egy hétig nem leszek, illetve: héba-hóba felkukkantok apósom gépéről, ha sikerül elcsípni a lehetőséget

Aztán jót ne halljak rólatok....!
;)


http://www.youtube.com/watch?v=0ltAGuuru7Q

Kép

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Most csak azért jöttem, hogy egy időre elköszönjek tőletek. Nem nyaralni megyünk, csak kijött rajtam egy elég erős depresszió, és nem nagyon van kedvem írkálni (de azért még elbúcsúzom).

Alexával a hétvégét megint kórházban töltöttük, belázasodott és nagyon megy a hasa, de megint minden vizsgálat negatív lett, papíron teljesen rendben van, és senki nem ért semmit. Saját felelősségre jöttünk haza, mert nem csináltak vele semmit, valami csodára vártak, és nem bíruk vele a bezártságot (egy 8 m2-es szobában voltunk, ahonnan nem lehet kijönni a fertőzés veszély miatt). Ráadásul ott nem lehet főzni, kaját nem adnak, Alexa meg már nem fogadja el a bébiételt. Egyébként szinte semmit nem eszik, inni pedig EGYÁLTALÁN NEM. Tegnap még kapott infúziót és este a tápszert még elfogadta, de reggel óta minden falat és korty kínszenvedés.

Ettől sokalltam be, és jelenleg még azon is gondolkodom, hogy nem tartom meg a kistesót (szegény, tiszta idegroncs lenne belőle). De az is lehet, hogy a természet már rég lerendezte a dolgot, csak én még nem tudok róla. Majd holnap kiderül, van-e egyáltalán szívhangja. (Valamiért úgy érzem, nem lesz.)

Ha van valami változás, vagy újra magamra találok, majd jelentkezem, ígérem. Addig is, vigyázzatok magatokra, és ha néha eszetekbe jutok, drukkoljatok, hogy végre kimásszunk ebből a kakiból!

Kép
Kép
detty74
 
 


Egy kedves ismerősöm átméretezett nekem egy pár képet Alexáról, ezeket még felteszem.

Kép a ritka pillanatok egyike Kép tükröm tükröm Kép fáramászás

Kép
Kép
detty74
 
 


,,,,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barika2008 2009.08.16 14:49-kor.
barika2008
 
 


Red: köszönöm a képeket a babahámról. Nekem van öv alul a székben, csak nem elég szoros és mostmár teljesen hátat is fordít mert tetszik neki a minta, vagy épp egy csavar.. stb. Most már fel is áll, amit alap esetben nagyon nem engednék, de nem akarok etetés közben nagyon szívózni, ne legyen rossz élmény, így nem etetem abban egyelőre. Megtaláltam az asztalkát hozzá, amint tudom lesikálom és az elég szoros lesz, meg izgi azon kopácsolni. Remélem legalábbis, hogy úgy nem tud megfordulni. Ha mégis akkor kénytelen leszek én is kitalálni ilyen szerkesztgetés, de már lehet, hogy két sállal is meg tudom oldani, mert nekem csak vállban gáz a helyzet. Tudod, babakocsiban jók vagyunk övvel, így felesleges lenne babahámot vennem.

Jó pihit anyóséknál, aztán szép legyen ám a lakás, tereld a pasikat!

Detti: Alexa nagyon cuki, és szerintem is jó husiban van. Kérelek ne süllyedj bele a depibe, legalább ide járj fel. Hidd el, ha elveszíted a kapcsolatot a külvilággal akkor sokkal rosszabb lesz és azt már Alexa is komolyabban megsínyli.
Olvass vissza itt mindent és próbáld meg előlről kezdeni az egész evést nagyon komolyan betartva a tanácsokat!!: Új helyszín, kedves, vidám arc, akkor is ha nem eszik csak két kanállal. Van ilyen!! Ne parázz rá! Ha nem megy nézzetek közben mesét akármi, de kellemes legyen a légkör. Hagyd a játékoknál az innivalót, talán egyedül szívesebben iszik... hagyd egy kicsit játszani, mozogni, mászni, önnállósodni. Akkor sokmindenhez kedvet kap. Idővel helyre fog állni minden, csak lazíts egy kicsit. Mindenesetre kérlek ne merülj el!!! Azzal semmit nem oldasz meg, sőt! Legalább mindket ne hagy itt.
Egy ilyen csodaszép gyerkőccel boldognak kellene lenni!! Figyi, nekem is volt depim a nagynál, de nem miatta. Ha gondolod priviben kiöntheted a szíved, megértem. Sokszor az is sokat segít, hogyha csak meghallgatnak és nem kontráznak bele. Vagy írd ki magadból, írd le egy papírra, aztán nem szabad visszaolvasni, ÉGESD EL AZONNAL. Hidd el, segít. Azt bátran ki merem jelenteni a többiek nevében is, akik itt rendszeresen írnak és drukkolnak nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:05-kor.
kchriske
 
 


BARIKA2008!!!!

Ha ilyen hangvételű levelet írtál priviben Dettinek, akkor az nagyon nem azt a célt érte el, amit akartatok, egyáltalán mit is akartál???

Ezzel csak azt éred el egy segítségre szoruló, lelkileg kimerült embernél, hogy nem jön többé és még az itt elhangzó pozitív megerősítések és tanácsok, amik esetleg erőt öntenek belé, amiket ha megfogad, talán jobb lesz a helyzetük - is kimaradnak. Ettől csak bezárkózik amitől, ha nem vagy pszichológus akkor is tudhatod, hogy csak rosszabb lesz a helyzet.
Ezt úgy látom sikerült is elérni.
Nem hiszem, hogy ezt így kellett volna. Ha így is gondoljátok, akkor ezt talán normális hangvételben is le lehetne írni.

Tulajdonképp nyilván nem tud mindent szóról szóra leírni itt, abból ami náluk, velük történik, tehát nem tudhatjátok pontosan mi is és hogyan is van. Nem láthattok teljesen pontos és reális képet, éppen ezért ítélkezni is nagyon igazságtalan.

Mindazonáltal a kiszáradás veszélye 600-800 ml-nél tényleg nem fenyeget, mert az én kicsim ennél többen nemigen eszik-iszik és mikor a fogzás miatt ennél is kevesebbet juttatott be akkor a doki mondta, hogy ettől kiszáradni nem fog. De ha az ő orvosai mást mondtak neki, akkor bizony honnan is tudhatná, hogy ez nem így van. Nyilván mindenki a saját orvosának hisz és bízik benne, ha nem elégedett vele akkor majd vált. Remélhetőleg időben. A kh-i orvosok közül meg ember legyen a talpán aki tudja, melyik jó, melyik nem. Csak reménykedhetünk, hogy ne kezeljék félre, vagy ne legyen slendrián, és nem beszéljen hülyeségeket. (Tapasztalat!!!)

Szóval, ha nem tudtok emberi hangnemet megütni Dettivel, akkor inkább hagyjátok békén, mert ez nem segítség!!

Köszönöm!
kchriske
 
 


Még 1-2 dolgot szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, mert azt hiszem, senkinek nem tiszta. A 600-800 ml-vel nem fog kiszáradni Alexa, ezért tűzték ki az ORVOSOK ezt a mennyiséget célnak, ennyit kellene ideális állapotban bevinnie ahhoz, hogy minden rendben legyen.

A gyerekorvos utalta Alexát kórházba, de ezt másnak is tudnia kell: beutaló nélkül senki nem mehet kórházba csak úgy.

Alexa sem tud krumplit rágni: egy 0,5X0,5 cm-s kockát fél óra alatt elnyammog, de nem tudja lenyelni. A hallal dettó. Erről ennyit.

Sosem szondáztuk Alexát, és nem is akarjuk!!!!!

És bár sajnálom, mert érdekes volt mások tanácsait, hozzászólásait olvasni, én a magam részéről nem jövök többet (azért majd olvaslak benneteket), mert igazán semmi szükségem nincs arra, hogy egy csapat unatkozó bunkó az én problémámon csámcsogjon. Ezennel vége az előadásnak!

Kép
Kép
detty74
 
 


,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barika2008 2009.08.16 14:49-kor.
barika2008
 
 


Bocs, nem tudtam, hogy azért, mert megmutatták, hogy kell, és elmondták, hogy mire kell figyelni, még használtam is! És azért is bocs, mert megosztottam egyes emberekkel ezt az egyébként szörnyű tapasztalatomat, olyanokkal, akiket esetleg érdekelt.

Az 1. sz. Gyerekklinikán dr. Balogh Lídia főorvos asszony kérésére valamilyen Erika (a főnővér) mutatta meg, hogy kell. És nem én voltam az egyedüli ott, akkor, akinek megmutatták.

Én azt vettem észre, hogy nem hogy az életkedvét nem vettem el más anyukáknak, hanem hogy épp a tapasztalatokat osztjuk meg itt, és egymásnak segítünk. Egyedül te vagy képtelen ezt az oldalát észrevenni a dolognak, és ezért csak sajnálni tudlak. Dugd továbbra is a fejed a homokba, és csak remélni tudom, hogy a gyerekeidnek sosem kell majd az anyjukra számítaniuk, ha egyszer betegek lesznek, mert ő nem fog tenni semmit.

És megkérnélek, hogy a jövőben ne ebben a topicban fröcsögj, teljesen felesleges ennek a jó hangulatát tönkre tenned. Ide normális, békés, kedves emberek szoktak járni, akik segíteni próbálnak a többieknek, nem ártani és pocskondiázni a másikat. És a célodat sem fogod elérni, mert én sem fogom többé olvasni. Úgyhogy akár abba is hagyhatod.

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok!
nagyon sajnálom hogy enyire elfajultak itt a dolgok. probáljunk meg normális hangvételben eszmét cserélni mert mindenkinek van elég baja nem kell még szaporitani azt. azért vagyunk itt hogy egymásnak segitsunk,nem pedig mégjobban bele rugjunk a másikba.
eddig nagyon jol meg voltunk,nincs szügség senkire,akinek ez nem tetszik ,de mindenkit szivesen látunk, amíg probál segíteni,javaslatokat tenni.
detty ebbe a közösségbe te is bele tartozol,és ugy gondolom ,szükséged van egy kis baráti támogatásra,éppen ezért nyugodtanírd meg,mi bánt.sajnos mindíg van olyan, aki máskép gondolkodik, mint mi, ugy hogy nemszabad eltántorodni.

saját véleményem hadd osszam meg veled:
alexa fotoja alapján nem látszik betegnek, még nóri sincs ilyen jó husiban, mint a lányod, én úgy gondolom, a babák között is nagy kulönbségek vannak: van amelyiknek kevesebb ennivalóra van szüksége, és van, amelyiknek többre. a felnőtteknél is van aki 1 evésre 1kg kaját eszik, és van, aki 10dekával is jól lakik.
ha minden kórházi vizsg eredménye negatív, akkor lehet, hogy csak erről lenne szó? Alexa kisétkű. egyáltalán nem látszik rajta, hogy nem eszik eleget.
rengeteget aggódtál/aggódtunk érte, de nem lehet, hogy esetleg csak te szeretnél minél többet megetetni vele?
nóri is csak madárlátta adagokat eszik, de nem is kell neki több. nagyon ritka, ha "zabálásokat rendez".
szerintem minden gyerek tudja, mennyire van szüksége. te pedig jogosan félted, hiszen jót akarsz neki.
én sosem mértem, mennyit eszik, csak arra figyelek, hogy igyon meg napi min 1-2 ü folyadékot, melegben többet.

100 szónak is 1 a vége: hiányoznál közülünk, ha nem lennél itt. próbálj meg kevesebbet aggódni, és nem kell mindent magadra venni. vigyázni kell a kistesóra, ha már 1x jön.
Vendég
 


Így van Detty! Te és Alexa hozzánk tartoztok!!!
Örülök, hogy tudtál felrakni képeket, mert én már hiányoltam és kíváncsi voltam rá. Tündéri kislány. És az a tükrös kép! Nagyon jó lett :D Nem akarok közhelyeket mondani, de nem szeretném, ha nem írnál nekünk! Biztos vagyok benne, hogy a legjobbat akarod Alexának!!!


Más: Zsuzsi! Zsombi tényleg nagyon csibészes! :)

Nusy! Mi itt mindannyian nagyon örülnénk annak az 52 kg-nak :wink:

Kchriske! Mi újság a lányokkal? Hol vannak a regényeid? :)

Amit Red írt számot, Babóca nagyon szereti, már a pocakomban is sűrűn hallgatta! Már simán kimászik utánam a konyhába, úgyhogy lehet elpakolni a szekrények alsó részéről és lassan gondolkodhatom én is a szekrényajtók bezárásáról.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Bumbike!
Nálunk az evés még a folyadékot jelenti. Minden kajája folyadéknak számít, mert Alexa nem eszik még szilárd ételt. Ezért engem nem az érdekel, és nem azon aggódom, hogy mennyit ESZIK (és az orvosunkat sem), hanem hogy mennyi FOLYADÉK kerül bele. És Alexa nem iszik meg 1-2 ü folyadékot, hanem maximum 1 dl-t egy nap, de tegnap 10 ml volt az összes. És ez így van akkor is, ha kint 40 fok van. Emiatt aggódom, és nem a kaja miatt, csak mivel nálunk a kettő egy és ugyanaz, ezért tűnhetett úgy, minta etetni akarnám.

Na, részemről befejezettnek tekintem a témát, nem hiszem, hogy érdemes ezt tovább húzni.

Vigyázzatok magatokra!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barika2008 2009.08.16 14:50-kor.
barika2008
 
 


Látom, más topicot is sikerült tönkretenned (2008 júniusi kismamik). Irigyellek, hogy három gyerek mellett ennyi szabadidőd van! Sajnálom, hogy ennyi rosszindulat szorult beléd, és így már nem is haragszom, csak rettentően tudlak sajnálni. TE vagy az orvosi eset!
Jobbulást kívánok!

Kép
Kép
detty74
 
 


:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barika2008 2009.08.16 14:51-kor.
barika2008
 
 


Sziasztok!

Amúgy barika akaratlanul is felvetett egy jó ötletet: zárt topik. Így ő se tudhatna ide írni. Megoldható a dolog?

Kép
pzsuzsi
 
 


Annyira szépek ezek a gyerekek a képeken!
Mutogattam Nórinak mindet, és mindenkinek integetett :)
Egy kis hangulatjavítónak teszek fel én is néhány képet.

Detty, remélem, nem bántottalak meg, nem az volt a szándékom. még barika irományai előtt láttam a képeket Alexáról, és szerencsére nagyon jól néz ki. ilyen kerek pofija még Nórinak sincs.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.4405.jpg[/img]
Kép
Kép
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.0691.jpg[/img]
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.21 08:14-kor.
Vendég
 


Kép
Kép
Kép
Apával hárman

Fejjebb az apai nagypapával alszik
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barika2008 2009.08.16 14:52-kor.
barika2008
 
 


[quote="barika2008"]s írta:barika2008ajnálom detty te menthetetlen vagy!!
a topiktársaid finoman mondogatják mi a helyes út de ez neked kevés!!
orvosra van szükséged!!!
de bizony fogok segíteni a gyerekeimnek bármi bajuk lesz!!
de ennek ellenére nem tudok szondát levezetni,sőt ITT A TOPIKBAN RAJTAD KÍVÜL GARANTÁLOM,HOGY SENKI!!!
igen valóban ki lehet száradni,de a villamos is elütheti,sőt egy apró játékdarabtól is megfulladhat,sima influenza is lehet halálos szövődményes,vagy kruppos is lehet és megfulladhat!!bárányhimlő is lehet halálos!
akkor vegyél egy teljes újraélesztő felszerelést is!!egy defibrillátorral!!
ez nyilvános fórum..és szólás szabadság van!!
ez jó hangulat??3 topikba mást sem csinálsz csak gyilkolod a hangulatot!!


Miért te talán építed ezzel a stílussal a hangulatot?? :twisted: Kérlek ebbe a topikba ebben a hangnemben és stílusban ne írj, mert nagyon nem vagyunk rá kíváncsiak. Ne rontsd el a mi kis közösségünket!! A szólásszabadságoddal meg mehetsz a PARLAMENTBE. Köszi!
kchriske
 
 


Tündi: Nórika nagyon cuki!! :) Örülök, hogy tettél fel képeket még :) A lányaim is mindig megnézik a babucikat. Nagyon örülnek ők is mindegyik kis barátnak és: ez kicsoda, de cukiiii, jajjj de ééédeeees :D A kicsi meg visongva ugrál aztán kedveskedbe beszélget hozzájuk :)

Red: akartam tegnap írni, csak eltérítettek. Panna nagyon ari a pancsis képen:)

Na én is igyekszem majd, már van állós fotónk is.

Nicolca: komolyan hiányoznak a regényeim??? Te jó ég, én meg azt hittem már titkon elegetek lehet belőlem :lol: . Most elég elfoglalt vagyok, de ígérem jövök a regényekkel. Van mit mesélni. Csak még ma is barátnőzünk egész nap. (úgy örülök végre a barátaimnak, váratlanul előbukkantak, még Angliából is).

Zsuzsi: igazad van a zárt topikkal kapcsolatban, de ha ez pl. korábban megtörtént volna, akkor pl én sem tudtam volna csatlakozni hozzátok, meg Nusyka sem.. Az a baj, hogy ezzel olyanoktól is elvennénk a lehetőséget, akik normálisan és talán építőn csatlakoznának hozzánk. :(
De talán van más lehetőség.... privi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:10-kor.
kchriske
 
 


kchriske!válaszoltam a prividre!!
igen azt akartam mondani,hogy ennél nagyob létszám kell a zárthoz!!
mi 1,5év után mentünk!!
de ettől függetlenül van értelme mert ott is lehet csatlakozni!!
de én csak említettem,nem gondoltam,hogy ennyire megtetszik nektek az ötlet
:lol:
barika2008
 
 


Huhh, na megint van mit olvasni. A zárt topikhoz tényleg nem tud senki csatlakozni, úgyhogy talán job ez így. Viszont aki csatlakozna, az barika stílusában hiába is teszi, úgyhogy én részemről reakció nélkül hagyom az összes hozzászólását, és egész addig fogom ezt tenni, amíg nem hajlandó emberi hangnemben kommunikálni, pláne egy olyan topikban, ahol új látogató. Megjegyzem, vettem a fáratságot, és megnéztem, nem is írtak közös topikba Dettyvel, így aztán feltételezem, hogy rengeteg ideje és energiája van, ha képes minden létező topikban a nemevés kérdést nézegetni. Akkor viszont figyelmesebben is olvashatna, mert az aggódás és a tények (alig pisis pelusok) között van némi különbség.

Azért mégis itt a véleményem tételes reagálás nélkül: szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy Detty szegény egy kicsit beletekeredett már ebbe az aggódásba (már ő maga is mondja), és sokat segítene neki egy kis lazítás, vagy lelki oldódás. De szíve joga, hogy milyen mogoldást választ. Azon túl Alexának ő az anyukája, Alexának ez az egy élete van, nincs viszonyítási alapja, nekik ez az útjuk, és kész. Biztos, hogy túl van már egy csomó felesleges vizsgálaton, de azokat nem Detty találta ki, ő csak a problémával állt elő. Ha egyértelmű lenne, hogy csak pszichológiai segítség kellett volna, nem vizsgálgatták volna ennyit, hiszen a pszicho vonal is benne volt, ha az lett volan az egyetlen esély, jobban nyomták volna azt. detty csak jól akar csinálni mindent, és aggódik, talán túlságosan, talán nem, ezt ő fogja megítélni, és senki más, mert az ő gyereke, az ő felelőssége (lehet, hogy ez is nyomasztja), és semelyikünknemk nem posztja kritizálni amit tesz. Javaslatot tehetünk, véleményt modhatunk a saját szemszögünkből, de a döntés az övé. Mi annyit tehetünk, hogy jó hangulattal tartjuk benne a lelkelt, és megpróbáljuk kicsit optimistább gondolatok felé terelni.

Detty! Értem, hogy vissza akarsz vonulni, de ne tűnj el teljesen, tényleg olvass minket, vagy néha gyere csak úgy, minden részlet írogatása nélkül egy szóra. Alexa szerintem tuti jól néz ki, viszont a majdnem üres pelus is árulkodó. Nekünk azóta megy jól az ivászat, amióta Csupanyál egyedül ihat, bármikor eléri az üvegét, ha meg nem, akkor ha szól, adom is. Próbáld meg esetleg, hogy csak a közelében tartod, vagy valami figurás matricát teszel rá ,vagy kis csörgő dolgokat, szalagot a nyakára. Bármit ,amitől játszik vele, és így esetleg a szájába is veszi. Ja, és amikor Csupanyállal azt a hetet kellett kihúzni, amikor még nem látta a doki a szívhangot, én ha jött egy kósza negatív gondolat, azonnal leültem, becsuktam a szemem, mélyeket lélegeztem, és mint egy mantrát mondogattam lassan, hogy minden rendben lesz. (Lélegezni is jó volt így minden befelé, rendben van kifelé.) Nagyon megtudott nyugtatni. :) Ha esetleg kipróbálod, ne csodálkozz, ha jó nagy bőgés lesz a vége, nekem mindig segít. Nem ártana egy kicsit kiadni azt a feszültséget... Pocakmanó meg nagyon hálás lesz egy kis nyugtató levegőzésért. :) Ölülök, hogy rendben van. Nagyon akar titeket. Vagy Alexát tesónak. :)

A képek nagyon jók! Édesek a babák, jó őket nézegetni! :)

Kchriske! Egyelőre én is csak a kevesebbet eszem, és megnézem, hogy mit módszernél tartok. Illetve tudom, hogy nekem a kenyér kihagyása mindig bejön. Érdekes, a tészták nem gázosak, ezek szerint csak az élesztő nem kell. Úgyhogy most vettem pászkát kenyér helyett. És mivel Csupanyál megint hajlandó babakocsizni ( :D :D :D ), napi egy óra séta (nekem inkább menetelés) a testmozgás, és ha még belefér, mert Apa korán jön, tornázni is fogok este. (Egyelőre gerinctornát, mert a derekam pokolian fáj, ha leülök és lazítok egy kicsit, alig bírok felállni.)
De mondjuk csináljuk mától komolyan, és akkor nincsenek kifogások mostantól! :) Nekem is jó, ha ezt megígérem, majd itt lebeg a fejem felett, mikor ránézek a finom friss fehér kenyérre... :D

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Monjduk zárt topik esetén lehet, hogy tennék fel én is képet. De így is meg tudom oldani, majd ha lesz egy kicsit több időm, csinálok nekik egy oldalt, és elküldöm a linket priviben. :)
Zárt topikhoz csak meghívással lehet csatlakozni, nem?

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Húúú,de paprikás lett a hangulat...
Én személy szeint-ha nem haragszotok-nem reagálnék.Egy vitát csak éltet az arra alkotott ellenvélemény,reakció.És mivel én nem kívánok több hozzászólást olvasni a fenntebb található illetőtől,nem írom le,ami amúgy igencsak kikívánkozik belőlem...!
De!Véleményem szerint-mert az azért lehet-nem feltétlenül kell mindennel egyertértenie mindenkinek,ugyanakkor van egy stílus,amiben azt közölni lehet s illik!Arról sem szabad megfeledkezni,h mi nem vagyunk ott,nem éljük át azt,amit ők.Nem utólsó sorban,pedig meg kell említenem egy tényt:egy gyereket,babát csak is az édesanyja ismer igazán.Csak ő tudja,érzi,mikor-mire van szüksége.Erről ennyit...

Kchriske!
Köszi az infót a képszerkeztéssel kapcsolatban,de valahogy megoldottam!

Nicolca!
Az 52kg-nak még lehet,hogy örülnétek,na de az ehhez párosuló 152cm-nem már kevésbé...Jól gondolom? :lol:
Pláne,hogy 43kg-val lettem terhes Csengével...

Gyönyörűek a babák :lol:
Na,megpróbálok én is mellékelni pár képet.Ezek ugyan nem a lefrissebbek,de majd azt is hozok!Főleg,ha lesz még hova hoznom...
Kép Az újszülött Csongor
Kép CsengePálma alig pár órásan
Kép Csenge a mamáéknál

Kép
Kép
nusyka
 
 


Kép Csongor tavaly nyáron
Kép mosolygósan
Kép Kicsi Talma:)

Kép
Kép
nusyka
 
 


Visszaolvasva látom,hogy ebben a pár nappban elfelejtettem,melyik betű hol található a billentyűzeten :lol:

BOCSIKA!!!

Kép
Kép
nusyka
 
 


Nusyka: örülök, hogy sikerült képeket feltenni... nagyon helyesek a gyerkőcök. :) Csongor a születési képén úgy tartja a kezét, mint egy kis bokszoló :lol: Csenge meg gyönyörűű!

Kisbogárka: hát mától már nem tudjuk kezdeni, de holnap? Bár asszem holnap ha akarom, ha nem eleve koplalok, mert se időm se energiám nem lesz enni... és a tornám is meglesz (ugra-bugra ápolónő, anya akarlak, éhes vagyok, kérek vizet, kaki van , pipini kell, segíts felkelni stb.. meg a szokásos, bevásárlás, szemét le, gyógyszertár, háztartás), ugyanis:
Apának beállt a dereka (gerincsérv), volt itt ügyeletes, injekció stb. Talán az könnyebbség lesz, hogy véletlenül pont viszik holnap apai nagyiék a nagyomat újra, így legalább ő nem nyaggat majd szegény egész nap, mert időm se lenne szegényre. Olyan ügyes volt, ő nyitotta ki a kaputelefonon a kaput, a bejárati ajtót, mert én pont fürdettem a kicsit.. Kapott játszani fecskenőt is :)
Apa meg szegény, ki tudja meddig szenved, van hogy két nap, van hogy egy hét.. Reméljük a legjobbakat.

Tündi: te már csinálod a diétát?

Red: remélem jól vagytok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:14-kor.
kchriske
 
 


Bocsánat, lemaradt..

Detti megkért még tegnap, írjam meg mindenkinek, hogy a kis Pocaklakó Kistesó jól van, van szívhang és 7mm. :D
Detti: Szerintem is nagyon akar titeket az a kismanó.
kchriske
 
 


Sziasztok!

Juj, de jó, végre vannak fent képek megint!
Nusyka: nagyon szépek a gyerekek, és szerintem újszülöttként nagyon hasonlítottak egymásra. Persze nyilván most is...
Detty: Alexa nagyon édes, kistesó pedig nagyon kitartó :)

Én is, én is, én is:

Kép Kép

Szóval hétvégén négykézlábra vágta magát az én csöppem, és most úgy "kúszik" előre, hogy a két kezét egyszerre lendíti, és utána húzza magát. Elég egyedi technika, vagy mégsem?

Akkor most ha fogyóztok, akkor a receptklub behalt? :lol:
Kár, mert megint nincs ötletem, hogy mit főzzek.

A töltött tököt megcsináltam, fincsi lett. Red: remélem, szépek lesztek.

Kép
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi: nagyon helyes kis család vagytok :), Zsombi meg nagyon ügyi. Egyedi technika, hát az is kell, kreatív babuci.. :lol:
Attól, hogy diétázunk: engem személy szerint nem zavar a receptklub, főleg mert a család nem diétázik.
Nem mintha én mondtam volna még egy kajcsit is...

Mostanában ebben a melegben emberkínzás számomra a főzés (+ barátnőzünk, csavargunk mikor lehet), így aztán gyorsak készülő kajcsikat próbálok csinálni.
Pl. Gombóc, derelye- ha akciósan lehet kapni (300- 400 Ft egy kiló) akkor inkább megveszen, nem vesződöm vele. (de egyébként találtam egy gyorsan készülő gombóc receptet, ha gondolod beírom.)
Pizza, akkor is gyors ha én csinálom a tésztát, mert nem kell keleszteni, meg a Kaiser's-ben felfedeztem a SPAR-os pizzatészta tekercset. Ha utsó nap a lejárata, féláron adják (240 Ft). Nincs benne tartósítószer, csak ki kell tekerni a tepsibe, még a sütőpapír is alatta van és rá a szósz (én készítem), a feltét és be a sütőbe. 10 percet ír, de inkább 18- 20 perc mire jó lesz, ha vastagabb a feltét, de a tésztának is kell annyi.

Párolt zöldség husikával..
Rizi-bizi, vagy kukoricás rizs sült csirkével..
Bolognai (zacskós) spagetti
Töltött paprika
Zöldbab leves
Hús leves
Gyros fűszerezésű sült husi, egyszerű tzatzikivel (ubi legyalulva, tejföl vagy joghurt - ami van és bele fokhagyma)
Padlizsánkrém szendvicsre
Töltött cukkini is finom
Krémlevesek.. cukkíniből, más zöldsiből, gyümiből,
Sajtleves -imádom
Rántott cukkíni
Túrógombóc - gyors és könnyű
Grízgaluska leves
tócsni
Cukkínis fasírt... belereszelsz nagy reszelőn cukkinit a szokásos fasírtba.. levét ha van csavard ki előtte, ha mégis leveses lesz egy kicsit, akkor sűríteni kell, de nagyon fini,
Túrós csusza, ez is gyors és imádom, fincsi
A brassói sem vészes, könnyű és közepesen gyors
Krumplipüré, vagy rizs resztelt májjal
és amit imádunk mind: lecsós tarhonya (valmilyen füstölt szalonna, esetleg kolbi, a hagymával kipirítod a zsírját, ízét, aztán mehet bele a paprika és paradicsom. Közben odateszed egy másik edényben a tarhonyát (ugyanúgy szoktam mint a rizst), vigyázni, ne főjjön szét, és mikor a lecsóalap elég jó és a tarhonya is akkor a tarhonyát a lecsóalapba önteni... Kicsit még összemelegíteni, hogy átvegye az ízeket.. Tuti!!

Hirtelen ennyi jutott eszembe... és rohannom is kell..
kchriske
 
 


Máris fogytam két kilót, ahogy a kajákat olvastam, úgy csorgott a nyálam :)
Nálunk nagyon "szegényes" a repertoár, ugyanis Párom nagyon válogatós.
Így marad a milánói (csak saját készítésű), brassói, sült hús, húsleves, rántott hús, lecsó, borsos tokány, nagy ritkán paradicsomos húsgombóc meg néha pizza. Főzelék szinte az összes felejtős.
Úgyhogy fogalmam sincs sokszor, hogy ebből a "sokból" mit főzzek, mikor mindet most ettük.

Ma voltunk dokinál, de ,megúsztuk a fejtágítást, csak dicséretet kaptunk. De azért érdekes volt, mert a védőnőnk szabin volt, a másik meg egy idióta (bocsánat, de az). Mondja a doki a dolgokat a strandolással kapcsolatban, kimegy a recept miatt, erre a védőnő elmondja pont az ellenkezőjét, hogy azt kell csinálni.
Dagóca Babóca 8,5 kg. Elképesztő. Meg hozta a formáját: mint a sajtkukac. Nevette is a doki, hogy nincs egy perc nyugtom se tőle. Azt hitte, hogy majd meg tudja hallgatni, de Babóca úgy elkapta a sztetoszkóp madzagját, hogy még! Aztán lefektette, hogy megnézi a pocit, akkor meg hasra vágta volna magát. Birkóztunk egy keveset vele, de tünemény volt, mert nem sírt, tűrte a buherálást.

De azon is megint ledöbbentem, hogy mennyit hagytam a gyógyszertárban: 11 ezer forintot. Igaz, most vettem Babócának naptejet (4500-ért). A múlt hónapban meg 14-et hagytam ott, akkor meg magamnak váltottam ki gyógyszert. Azon kívül csak Babócának tápszer, sinlac meg fürdető és popsikrém volt benne. Szerencse, hogy van egészségpénztári kártyám, mert ezt nem bírnánk anyagilag. Mindez úgy, hogy már kétszer naponta gyümit és zöldséget eszik. Mi lenne, ha tápszereznénk csak?
Anyatejcsi már elég kevés van. Legalábbis hamar elkezdni rágni a cicimet, ami a két foga miatt igencsak kellemetlen.

Zsuzsi! Végre te is raktál fel magadról képet, legalább tudok arcot társítani már a te nevedhez is.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

nekem eddig 0,5-1kg mínusz.azért nem tom pontosan, mert bedinnyéztem, és annak volt súlya, de éjszaka majd járhatok a kétbetűsre:)

én tarhonyás húst készítettem holnapra (ma még volt a főzelékből, de holnap nem lesz időm főzni). pöri alaphoz vágtam még bele fél tv paprikát és fél paradicsomot, s amikor már majdnem jó volt a hús, akkor tettem bele a tarhonyát, így teljesen abban főztem meg.
isteni az illat, alig bírom ki holnapig.....

Zsombinak is integettünk:) ugye, tiszta apukája?

Nórinál nem tudjuk eldönteni, kire hasonlít. vki azt mondja, tiszta én, más, hogy rám egyáltalán nem hasonlít.
nem tudunk rajta kiigazodni.

Detty, örülök, hoy növekszik a kistesó, remélem, minden rendben lesz! És persze Red, nálatok is!

Kisbogárka, miért nem teszel fel képeket?

Tündi
Vendég
 


Nicolca:
Fura egy védőnő lehet!! :shock:
Babócát és a picimet össze kéne kötni, szinte ugyanezeket csinálja ő is, csak egyfolytában, még pelenkázásnál is. :lol:
Még: állandóan lefekszik (odabújik) vagy hozzánk, vagy a szopispárnára, elterül a nagyágyon is és annyira élvezi.
Elkezde a brrr-brrr csak épp ujjacska nélkül is tudja, meg annnyyaa, meg nyenyenye meg még egy csomó utázozhatatlan hang amihez a szájával is artikulál és olyan, mintha beszélne, csak más nyelven. :lol: Rettentő mókás.
Észrevettük, hogy nagyon oda van a kutyusokért. Minden kutyus tetszik neki. Vasárnap Mamánál majd kiugrott a kezemből Yorkit akarta nagyon. Hangosan nevetett és visongott neki. A minap meg észrevett egy csendesen szemlélődő Dalmatát, ami beleolvadt számomra a környezetbe.. és ő "szólt". Meredten nézte, és öö és csapkod arra a kezével, aztán megint Ö... végre odanéztem és akkor láttam meg. Azóta többször is csinálta. Épp csak rá nem mutat.
Na igen, elképesztőek a gyógyszertári árak. Én megkerestem a közbelben a legolcsóbbat, és azért havi szinten 1-2000-ret igencsak meg tudok ezzel takarítani.

Tündi, ügyi vagy.
Én nem tudom magam méregetni, mert eltűnt költözéskor a mérlegem (digitális) :( Szóval, ha alkalom adódik, akkor majd megmérem magam.
De a 90 napost még nem csinálom, mert Apa most bekavart a derekával..., viszont csak tegnap, déli 12 óráig 3-szor megmásztam a 4. emeletet föl-le (bolt, gyógyszertár, kollegáját elvittem a telepre...), aztán még este 1-szer (közgyűlés) és még ezen kívül is volt tornának beillő testmozgás bőven... szóval elegem volt.

Én nem nagyon merem mondogatni, sztem ki kire hasonlít, mert volt már, hogy megsértődtek rajta. (másképp gondolták)

Detti: hogy vagytok?

Zsuzsi: ma eszembe jutott még egy fincsi kaja, ez is gyors és egyszerű, de nagyon finom. Én Baconos cukkininek hívom:
(előre kockázottat szoktam) de bármilyen jó, szóval a kockázott bacont megpirítom kicsit olajon, aztán hozzáadom a kis kockákra vágott cukkínit. Bors, só ízlés szerint. Ha átüvegesedett a cukkíni akkor lehet, de nem muszáj, a végén pici pirospaprika esetleg fokhagyma. Dobhatsz rá füstölt sajtot és tálalhatod tejföllel is. (sőt készíthető tejföllel, tejszínesen). Akármit, vaqy akár mindet hozzáteszed finom és ha variálod a hozzátett dolgokat akkor még változatos is. Nem lehet megunni.
:wink: Szószosabban szoktam, mert mi úgy szeretjük rizzsel. Mivel Lili nem eszi a cukkínit és a bacont :roll: , így neki cselesen(turmixolva sok lével, tejföllel) szósszal tálalom. Tejföllel mindent megeszik szinte.

Eszembe jutott még pár kaja:
rakott krumpli
rakott zöldbab
rakott karfiol
tárkonyos (húsgombóc) leves: (ha gyors akarok lenni akkor csak a sima húslevest behabarom lisztes joghurttal, tejföllel -ami van- és megszórom tárkonnyal és pici citromlé. Addig próbálgatom amíg pont jó lesz az íze (mennyiségfüggő) és összeforralom. Isteni.
Az alaprecept viszont az, hogy szárnyas, főként csirke- húsgombócokat szoktak beletenni.
- tojásos rizs, -tetszés szerinti feltéttel
-tojásos tészta- ua.
-nokedli pörivel, savanyúval..
- ha édesre vágyom: barackos, ananászos rizs, natúr husival..
- tepsis krumpli: a tepsi alját kivajazom, vagy olajjal meglocsolom, hosszúkásra vágom héjában a krumplit, szintén cikkere ált. vöröshagymát, aztán paprikát (pritaminpaprikával még finomabb), paradicsomot, foghagymát. Tetszés szerinti fűszerezés: simán sózva is jó, de szoktam grill fűszersóval is (akkor fűszeres krumplinak hívom), majoranna, bors... ki mit szeret. Bolondíthatod szalonnával is.. Ezt is lehet variálni.
Pici vizet öntök alá és be a tepsibe. Lehet külön hozzá husit, de vele együtt is, akkor két tepsivel csinálok, hogy legyen elég, mert a husi sok helyet foglal. Ezt is szeretjük szaftosabban.
Lehet kicsit tejjel vagy vízzel higított sózott, paprikázott tejföllel, joghurttal az ajlát meglocsolni (köré) akkor az olajjal isteni szaftja lesz..
apropó: a sajtos-tejfölös csirke (pulyka).. az is jó és könnyű gyors (mert a sütő megsütiii):wink:
-Paradicsomleves betűtésztával :wink:
-paradicsomos krupli hússal
-gyümölcsmártás főtt krumpli hússal (menzás kaják, de szeretjük)
-tejbegríz, tejberizs gyümölcsel, fahéjjal stb. bolondítva.. ezeket a diétások megcsinálhatják fehérjenapon édesítővel és Canderell kakaóporral!!
-kókuszgolyó, ha édességre vágytok- gyors és egyszerű. Mi a tejes receptet szeretjük mert sokkal több lesz belőle és lágyabb is. Mivel Lili nem szereti a kókuszt, így színes tortadarába, cukorgolyókba forgatjuk neki és ezt is lehet cukormentesen. Szintén Canderell kakaóporral és (én Glükon sütéshez való) édesítőszerrel csináltam. Nem éreztem külömbséget.
Majd még gondolkodom, most megint csak futtában.

Remélem azért sikerült pár ötelete adni. Jó munkát és jó étvágyat! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:24-kor.
kchriske
 
 


Ja még:

-grízes tészta lekvárral, v. fahéjas porcukorral stb.. ízlés szerint,
-diós tészta
-mákos tészta (egész terhesség alatt ezt ettem, főleg a végén, mert annyira kívántam)
Ha nagyon nincs időm gyorsan csinálok egy ilyet (mindig előre ledarálom a diót, mákot és a hűtőben tárolom, eláll lezárt dobozban, zacskóban, befőttes üvegben (a mákot ne cukorral tárold) a hűtő hátuljában a legjobb. Így nem másznak bele a nemkívánatos egyedek sem és tényleg csak kifőzök egy tésztát és rádobom. Slussz.

Rizskók.. hmm

Gyors rétes: bolti réteslapból gyorsan megvan, 10 perc...mmmm
asszem gyorsan össze is dobok egy barackos-túróst..megkívántam.
Persze édesítővel. :wink:

Na mára leállítom az agyam mert kezd bepörögni.
Sziasztok
kchriske
 
 


Kchriske!
Hogy altatod Lettit mióta ácsorog?
Mikor írtad kb. két hete, hogy miképp lehet altatni könnyen, én akkor elkezdtem. Nem hagyom felülni, ha mégis sikerül, lefektetem és elmondom, hogy alvás van stb.
Ezt csinálom két hete minden egyes alváskor. Csakhogy még mindig fél órás birkózás és hiszti után alszik el egy fél órára (nap közben). Van valami más ötletetek?
Vagy nem kéne altatni háromóránként? De ha meg nem alszik, még rosszabb. Adjatok ötleteket légyszi. Nem vagyok nyafogós, de már nehezen bírom ezt cérnával!

Mi újság Dettivel és Alexával, no meg a picurkával?

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca: Bocsi a kérdésért, de miért akarod 3 óránként altatni? Már elég nagyocska ehhez. Ráadásul, pl. ha 1 évesen bölcsibe menne akkor ott is csak egyszer altatnak nem? Meg így hogy mentek ide-oda?
Én ammondó vagyok, hogy inkább egy nagy alvás, de az jó mély és pihentető, mint sok kicsi (amitől nem pihen igazán). A napi alvásigényt órákban mérik nem mennyiségben. A tapasztalataim is ezt igazolják. Szóval mi szerintem jók vagyunk az 1-szeri 3 órás alvással.
Nekünk úgy állt be a rend, hogy reggel 6-kor, néha 7-kor kelés evés, ilyenkor 11-12-kor lesz olyan fáradt, hogy igazán látszik már aludni szükséges. (fél 10, fél 11-kor van tízórai, tehát a poci is tele, a pelus is tiszta) minden megvan a jó alváshoz. Előtte is dörzsöli néha a szemét, de amíg vígan eljátszik addig hagyom. Ha fárad úgyis szét akarja feszíteni a járókát és akkor már semmi nem jó. Vagy mikor már kikaparja a szemét úgy dörzsöli és alig bírja abbahagyni. Na az az a pillanat amikor altatom. Igény szerint: ha elfogad egy kis cicizést akkor van, hogy azon elszendereg és mikor beteszem a kiságyba felébred, de a cumisüvegtől (tea, víz) azonnal vissza. (ilyenkor mindig iszik is.) Sokszor viszont nem alszik el rá, mert valami feldobja, de attól még fáradt. Na ilyenkor van egy kicsi hiszti. Akkor mondom, hogy csicsi van, és visszafektetem, sőt, ha már a fejét úgy emeli, hogy látom négykézlábra állni készül... stb akkor finoman visszanyomom. Kb. 2-3-szor kell mondani alvás, csicsi van aztán nem szabad hozzá szólni, sőt a szemébe nézni sem. Rá igen (poci, nyak, fejtető..). Ugyanis akkor nem verbális kapcsolat, kommunikáció van ami ébren tartja. Néhányszor muszáj így eljátszani. Ha fogy a türelmed, inkább menj ki, fújd ki magad, aztán ha felállt menj vissza és szépen fektes le (én hasra szoktam, úgy szokott aludni). Persze forgolódik direkt és nézi, hogy reagálok (sehogy), és ha felül pl. a 3-4. alkalommal mikor bemegyek, hogy visszafektessem akkor magától lefekszik inkább és nagyon csibéééész. Akkor rezzenéstelen arccal (elég nezéz) kijövök. Ezt 1-2-szer eljátszuk aztán egy kis dumával, nyekergéssel, vagy épp csendben elalszik.
Vannak napok, mikor nekünk is nehezebben megy, van, hogy semmi nem jó, akkor csak néhányszor visszateszem, aztán ha nagyon nem bírom inkább kijövök és kint is maradok. Inkább, minthogy ingerült vagy türelmetlen legyek. Van, hogy 10 perc, van hogy 30 perc mire elalszik, de egyre korábban. Nálunk sem minden nap egyforma, de azért a nagy általánosság már megvan.
Ha lefektetem az oldalára pl akkor elkezd nyekeregni, de már dugom is a cumisüveget és azonnal csukódik a szeme (már annyira hozzászokott, tanult reflexként). Sokszor elalszik rajta, sokszor egyszer csak ellenkezésképp még harcol, próbál felülni, na akkor játszuk el a fentieket. Persze van, hogy még a szeme is csukva van, mert már ki sem bírja nyitni. :lol:

Kitartás! A lényeg, hogy 2-3-szor rezzenéstelenül végig kell csinálni, hogy tudja, hogy TE NEM ADOD FEL! És Te diktálod a feltételeket és ne érdemes Anyucival packázni :wink: .
Utána már könnyebb lesz. Később lehet finomítani, némi engedmény, csicsivel aludni stb.. de szigorúan csak addig, amíg nem játszik vele. Én is kiveszem a kedvenceket, ha játszik. Mire felébred újra ott vannak, akkor lehet játszani, de elalvásnál nem.

Ja és hacsak nagyon nem zavarják meg pont elalvás közben (vagy fúrás stb) akkor 2-3 órákat alszik. Apa tegnap előtt megkérdezte, miután 3,5 órát aludt Letti, hogy nem kéne még aludnia?? :shock: 2 órával előtte kelt fel.
Bezzeg tegnap (apa eléggé zajos volt meg a hülye telefonja, meg a postás is felcsöngetet.. szóval nem alakult jól) 2-3-szor próbáltam altatni, 10, 20 perceket sikerült.
Ma 11-órás alváskor megint 20 perc (apa hangosan tévézik). Hagytam egy picit játszani (ha rögtön visszateszem értelmeteln harc következne és hosszú is), megvártam a du. 3-kor esedékes ebédet és tele pocival a megszokott rend helyreállt. Megint 3,5 órát aludt. Sőt még kicsit lustizott is, már bementünk érte. Ettől függetlenül a fél 9-es pancsira már jelez, beállt az időérzéke és akkor már nyűglődik.. simán elalszik 9-kor a tápszeren.

Hát, nálunk így zajlik. Nem mondom, hogy tökéletes, mert néha elkerülő taktikázom (mikor inkább nem megyek vissza), de még mindig jobb, mint kiborulni és hogy érezze, hogy kivagyok. Meg még azért elég kicsik ahhoz, hogy ezt ne tudják maximálisan kihasználni. Ezért érdemes ezt most beszoktatni. Később már elég gáz. Na az kiborító, mikor már erősebb az akaratuk.

Drukkolok, remélem sikerrel jártok.

Többiek? Mi van veletek?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:31-kor.
kchriske
 
 


Sziasztok!

Vagyunk, csak most én lettem beteg, nagyon pocsékul vagyok.

Nicolca! Nálunk Alexa a mai napig háromszor alszik napközben, és abszolút semmi hiszti nincs az altatásnál. Én simán beteszem az ágyba, ott vannak a markolászós kendők, azt odaadom, ő meg nyomkodja a pofijához. Soha nem várom meg, hogy elaludjon, sőt, ha ott vagyok, nem is tud elaludni. A kórházban is mindig ki kellett mennem, amíg elaludt, különben azt hiszi, játék van. PErsze, előfordul, hogy elkezd sírni, de mivel mindig akkor teszem le, amikor látszik, hogy fáradt, nem megyek vissza, és max. 2 perc után már alszik is. Ha esetleg valami nem stimmel, és tényleg ordít, akkor bemegyek, és egy kicsit hozzábújok (ez most már egyre kényelmetlenebb, mert egy kicsit nőtt a pocim).

Az meg, hogy hányszor és mennyit alszik egy gyerek, teljesen a gyerektől függ. Alexa alszik reggeli után kb. 1 órát, ebéd után megint 1-1,5 órát és este olyan 5 felé még egy felet. Persze, nekem is jobb lenne, ha az esti kimaradna, és inkább ebéd után aludna egy hosszabbat, de én ezt nem tudom befolyásolni. Abban Kchiskének igaza van, hogy az alvással töltött órák száma a fontos, de hogy ezt hányszorra "teljesíti", azt a gyerek dönti el. Az én lányom szerintem összesen talán egyszer aludt 3 órát (vagy egy kicsit többet) életében. Ő ilyen, és ezzel nem lehet mit tenni. Gondolom, hamarosan az esti alvás elmarad, és a délutáni hosszabb lesz, de én ezt nem akarom szabályozni.

Én azt nem értem, hogy miért kell visszafektetni a gyereket. Én csak kimegyek a szobából, ha közben megfordul, felül, az az ő dolga. Utána úgyis lefekszik magától, sosem fektettem vissza (valószínűleg Alexánál ez úgyis csak hisztit váltana ki). Mielőtt kimennék, én is elmondom neki, hogy most alvás van, utána játszunk, és ha kell valami, itt vagyok a szomszéd szobában. Eközben általában felkel, de engem nem zavar. Mindig vicces, hogy utána milyen pozícióban alszik el (mindig bemegyek megnézni egy fél órával később, hogy nem szorult-e be valamilye).

Szóval nálunk így zajlik, és szerencsére ezzel csak nagyon ritkán van probléma. Lekopogom...

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti: örülök, hogy hallunk rólatok. :) Gyógyulj meg mielőbb.

Azt hiszem már korábban írtunk erről: azért kell visszafektetni a gyerkőcöket, mert jobb most szoktatni, hogy ha alvás van akkor nem kelünk fel játszani, hanem alszunk. Most még ők is és mi, anyukák is kevesebbet szenvedünk. Szerencsés vagy, hogy Alexánál ez ilyen könnyen megy, de majd később, mikor nagyobb lesz, nem biztos. Akkor viszont nehezebb lesz szoktatni, és tekintve hogy kistesó is lesz... sztem még nehezebb dolgod lesz, bár remélem nem lesz igazam.
Valóban gyerkőce is válogatja, kinek milyen sűrűn van szüksége alvásra, de ha ilyen harcokkal jár, akkor talán felesleges ennyit bajlódni. Lehet, hogy bevállna a kevesebbszer többet, mint nálunk. Szerintem ha kipróbálja ezt egy anya, az még nem beleavatkozás vagy erőszakolás. Nyilván akkor többet bír ébren a gyerek. Minden szokás úgy alakul ki mindenkinél, hogy próbálgatjuk mi a jó a gyereknek és ami bevállt az lesz az általános. Nyilvánvaló, hogy nem lehet sablont húzni mindenkire. Nálunk pl a markolászós kendők nem váltak be, max. játszani szokott vele és akkor nem alszik. A másik meg, hogy ha hagyom felállni (gondolom Nicolcáéknál is így van), akkor rettegek attól, hogy rosszul esik és csúnyán megüti a fejét, mint ahogy már volt rá példa (még ülve is), de nagy baj eddig még nem lett belőle. Már emiatt is Inkább visszateszem, minthogy ezt kockáztassam.

Egyébként szerintem szelíd szoktatás kérdése sokminden. Ha valami nem működik vagy nem tetszik azt nyilván akkor az ember abbahagyja és másképp próbálja a kicsinye igénye szerint.

A nagynál azért sok mindent megtanultam és kitapasztaltam és szerintem ezek általánosságban működnek.
Míg mindenki más szenvedett, hogy pl az akaratos korú 1,5-2 éves, vagy dackorszakot élő gyermek nem akart aludni és szörnyű órákig tartó hisztikben tört ki és anyuka bírkózott vele, nekem nagyon nagy könnyebbség, hogy letettem aludni és simán, szó nélkül aludt minden ellenkezés nélkül.
A gyerek nemalvása legalább olyan kimerítő és kiborító, mint a nem evése, és később már a szülőket sem hagyja majd aludni éjszaka sem. Láttam olyan gyereket aki ebben tönkre ment meg a szülei is, mert a szülei nem voltak képesek a sarkukra állni és pl. visszatenni altatásnál. Minden másban így álltak hozzá, nem bírták a harcot és inkább ráhagyták. Ma 6 éves és semmi sem tabu neki. Belefirkál más rajzába, mindent tönkretesz, külön aztalnál eszik a szülőktől, mert olyan disznó módon eszik... és nem bírják szeretni, mert már teher nekik. A gyerek sem tud mosolyogni már. ...ez baromság. Ahelyett hogy megnevelték volna, és a jóhoz szoktatták volna. Most mindenki boldog és felszabadult lenne.

Mi a helyzet Alexa evésével? Jobb már? Kistesó? Nincsenek már görcseid?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 12:33-kor.
kchriske
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?