nehezeeeen.. én legalábbis mostmár igen csak szenvedek. Jó, hogy most legalább nem vagyok terhes, mert tavaly végig ment a mennyezeti ventillátor (lámpás), de most a kicsi miatt nem lehet. Úgyhogy a zuhanyzóban "strandolunk", meg vizes pelenkával hűtjük magunkat. A pici szabályosan megnyugszik, ha a vizes pelust a fejére teszem.
A nagyom meg Ráckevén nyaral (apai) Mamánál kertesben, úgyhogy egész nap pancsol, játszik Yorkikájával és nagynénjével (aki 14 éves), na meg folyton hülyéskedős Papával, amikor nincs szolgálatban.
Tegnap végig házon kívül voltunk, bár tornácos árnyékban és ott jobban el lehetett viselni, mert volt levegő, viszont itthon meg bármikor fürödhetünk.
Zsuzsi: Zsombi nagyon cuki pasi
Főzelékfőzésben tudunk segíteni, de az interneten is megtalálsz szinte mindent. Sokszor a sorrend és a fűszerezés az ami az igazi ízeket kihozza.
Hús babának: Én, mivel most vezettük be, majdnem mindennap adtam, fokozatosan növelve. Elkezdtünk babahúslevest is pár napja, így ha nem a főziben, de egy ici-pici a levesben van. Eleinte 1 teáskanálnyit ehetnek aztán fokozatosan növelve 5-6 teáskanál lesz belőle mire 1 éves lesz. Ha most kezditek akkor én először csak egy fél-1 mokkáskanálnyit javasolnék, hiszen nemrégóta esztek szilárdat ha jól tudom, és csirke az első. Még mi is csak azt eszünk. Most úgy 1,5 teáskanálnyinál tartunk. A következő hónapban már kettőre emelem, aztán havonta egy teáskanállal. Így pont 1 évesre jön ki a 6 teáskanál.
Detti: valami rémlik, hogy a Klion után nekem is voltak gondjaim, de gyomor és bél.. Van már eredmény, mi baja Alexának? Attól kiütéses?
Letti viszonylag jól eszik a legmelegebb órákat (ebédidő és környéke) leszámítva. Tegnap csak fél üveg bébikaját evett, evés és játék közben nem akar inni, néha úgy erőszakolom, hogy lefeketetem az ölembe és addig nyomom a cumit amíg nem csak rágja. Akkor megiszik egy dl-t is egyben, bár meleg volt a itala is. Ma láttam, hogy ha hűtöm, de nem hűtőhidegre akkor szivesebben iszik. Ma 5-kor ebédelt, mert 2-kor higított gyümilén (1,5 dl) ebéd helyett, elaludt és akkor kelt. Akkor is először csak a levest volt hajlandó megenni alig langyin és utána fogadta el a főzeléket, már a rendes adagot. A levesbe kevertem a kiszáradás elleni répás rizsitalból, az legalább sós is, így ízesebb a leves is és hasznosabb. Nagyon bejött neki és én sem aggódom.
Tegnap összességében úgy 3 dl -t ivott, de annyira izzadt szegény, hogy estére úgy be volt horpadva a kutacsa, hogy még Apa is aggodalmasan megjegyezte. Úgyhogy ez nem volt elég.
Most idáig a levessel együtt tartunk úgy 4,5 decinél és még 9-ig van idő.
Nusyka: irigyellek (jóindulatúan) a hétvégi táncolós buli miatt.. úgy szeretnék én is..
52 kg? Uhh. nekem 60-63 kg a versenysúlyom.
Miért küldenélek el bárhová. Én köszönöm, hog meghallgattál és hogy egyáltalán kíváncsi voltál rám. Ezt hívják asszem "törődés a másikal"-nak?!
Kisbogárka: nehéz lehet így, hogy nincs a közelben semmi.. ez szörnyű.
Fogyókúra terén még én is csak annyit tettem, hogy megint kiiktattam a cukros dolgokat, szóval amit terhesség alatt felfedeztem azt most tök jó előszedni. Így cukormentesítem magam kezdetnek, ebédelni alig akartam mert a melegben nincs étvágyam, de amúgy sem eszem sokat.. és próbálok majd este 6 után már nem enni vagy csak nagyon könnyű dolgokat (diabetikus turmix, joghurt stb).
Figyi, szóljatok, ha elkezditek. Jó lenne egy napon kezdeni, akkor könnyebb egymást támogatni.
Red: gratulálunk a babuci paramétereihez.
Az Apadologhoz meg: mintha a mi apánkat olvasnám. Sőt, ő ha megnyekken a gyerek felhív, hogy tépjek haza hagyjak ott mindent. (egy sima bevásárlást sem tud kivárni, még úgy sem, ha ők kint maradnak a kocsiban és csak gyorsan beugrok
).
Kicsimnek nem jött be a fokhagymás cukkini, még úgy se, hogy két kicsi kanállal a simába. Kiköpte. De neki szerintem ez még erős fűszer.
A húslevesbe, rizsbe, krumplihoz is csak pici természetes vegetát teszek. Semmi por meg szar nincs benne, meg só sem. Csak szárított zöldség. Abból is csak picit, egy csipetnyit. A többi úgyis adja az ízét, fehér és sárgarépa, pinduri zeller, krumpli, petrezselyem Déditől és husi. (meg a sós répaital- úgyis hasmenése van még így is). Ha nem eszik főzit, ez így úgyis elég tartalmas.
Örültem, hogy idáig nem próbálgatta a felállást, de ma persze bepótolta. És hogy örült neki, diadalittasan nevetett és örült, valahányszor megtette.
Mostanában szokása, mindent leutánoz: apa "kedves" hunyorgását mikor teszi a szépet (ő meg nekem csinálja), ha nevetünk ő is, ja és valahogy mindig megszerzi amit akar. A minap a boltban levette a szomszéd kasszáról a bankkártyás pinkódnyomkodós terminálegységet, a pénztárosok meg rötyögtek rajta.(észre se vettem mert pakoltam) Mindenkire mosolyog aki tetszik neki de csak miután jól megsasolta, hogy barát vagy ellenség és én milyen fejet vágok.
Nagyon hiányzik neki Tesó, minden reggel keresi és ha a konyha felé megyünk, arra van Tesó szobácskája is, akkor úgy örül előre.. de aztán szomorú kutyaszemek: nincs Tesó?
A legaranyosabb, mikor próbál a járóka két rácsa között kibújni, de valahogy már kapásból a feje sem fér át, de lelkesen próbálkozik és közben panaszkodik és magyaráz. Ma a lábát dugta ki, hátha úgy sikerül
Egyre jobban megérteti magát. Most már könnyebb értelmezni a jelzéseit.
Na készülünk fürdéshez úgyhogy megyek..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 11:54-kor.