Új privát üzeneted érkezett!

Én meg a Lidl 100%-os almalevére vagyok rákattanva! :)
Simán legurítok egy dobozzal egy szűk negyed óra alatt. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Te Pestre jársz dolgozni? Mennyire gáz a közlekedés?
Nemsokára Váckisújfalura költözünk ideiglenesen. Csomádon építkezünk, de csak a tavasszal tudunk kezdeni az engedélyek miatt.
Itt kicsi az 50m2, ott meg van egy 150m2-es új háza a sógoromnak.
Meg akkor már Luca is ott kezdené az ovit 2010. őszén, mert szerintem költözni csak karácsony környékén tudunk.
Tudom, nem a világvége (na jó Kerepes is vagy 25km :lol: ) csak itt Budaörsön el vagyunk kényeztetve.
Ez az ország leggazdagabb települése. Ingyen van szinte minden. A bölcsi vadi új, minden gyerekre jut kismotor, több 10eFt-os játékok...stb.
Kiteszem a lábam az ajtón és 5 percen belül van minden áruház. Csak sajna olyan drága a környék, hogy 70M alatt családi házat nem nagyon lehet venni! :twisted:
Vendég

Nekem Pestre kell jönnöm melózni, és a közlekedéssel nagy a mázlim. Kb 2 percre lakom a HÉV-től, ami 25 perc alatt az Örsön van. Onnan másik fél óra, és bent vagyok.
Viszont sem óvodába, sem sehová nem kívánom Kerepesre hordani a gyermekünket. Sajnos nem vagyok elégedett az ottani helyzettel. :)
De a közlekedést kérdezted: az jó. Ismerőseink laknak Váckisújfalun, de ők kocsival közlekednek. Nem tudom, amúgy milyen a közlekedés.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci, értem már miért kell megmondanod már most. Én holnap tervezem és hát igen van kockázat, de azt a 2,5 hetet csak kibirjuk :)

Epidurál: az első szülés előtt engem is rábeszéltek a rokonok, hogy kérjek epidurált. Előtte el is mentem vérvételre, és ott a szüléskor (nem tudott bejönni a saját dokim) nem adtak, az oka pedig, hogy először szülő voltam. Azt mondta az ügyeletes, hogy nem javasolja, mert probléma lehet a kitolási szaknál, hogy nem érzem a fájásokat. Utólag azt mondom, hogy igaza volt. Nagyon béna voltam és ha nem éreztem volna rendesen a fájásokat, szerintem tuti vittek volna a műtőbe császárra. És hogy őszinte legyek ki lehet bírni a fájdalmat, oké persze fáj, de mindenki kibírta és jó átélni, azt amit évezredek óta átélnek a nők! Legalábbis én ezt egy kihívásnak gondoltam.
Persze ha valaki kér EDA-t, azzal sincs semmi baj, ki hogy szeretné!

Zarja, neked hogy fogadták a bejelentést?
Anno én is olvastam Lenkei könyvét. Sajnos tényleg igen távol áll attól, mi a valóságban vár rád, kábé pont az ellenkezője. Legalábbis Magyarországon. Lehet, hogy létezik az országban vagy Nyugat-Európában olyan magánklinika, ahol hajlandóak igy szülést vezetni. A félhomály a gátmetszés miatt sem játszik, a teljes csend meg…azt nem tudod előre, hogy te csendes szülő nő leszel-e vagy olyan aki kiabál.
Én annak idején azt szerettem volna, ha a babát azonnal köldökzsinórral mellre teszik és ő odakúszik, ahogy a könyv irja és próbál szopizni…. Na ebből annyi lett, hogy a hasamra (nem mellre!) tették 1 percre és már szaladtak is vele, mert ha otthagyják, akkor megfázik (ez volt a mondás).
Zene: én végig a folyosón róttam a kilométereket, így a szobába csak a kitolási szakban mentem be.

Lucababám, nekem is mondták, hogy fogjam meg a fejét félúton…én megfogtam, de nagyon furcsa volt…kicsit extrém…
Akkor ide költöztök a környékünkre! Mi Vácon lakunk.

Ananácska, nagyon jól nézel ki a fotón! Nem is látszik rajtad, hogy nemrég született Kristóf!

Ktc, mintha a saját hasméretemet látnám! Pont ekkora :D Bori nagyon édes!
lara

Lara!

Eredetileg nagymarosi vagyok, szóval nem ismeretlen a terep :-)
A tesóm is váci. Ott is van virágboltja.
Nem emlékszem, hogy írtad-e, de Vácon is fogsz szülni?
Vendég

Sziasztok! Ma voltam dokinál a laboreredményekért, szerencsére minden rendben, csak vasat írt fel, de erre számítottam is.

Lara, jó, hogy írtad, hogy első szülőknél nem ajánlották az EDA-t, nem tudom, ebből a szempontból én most első vagy második szülőnek minősülök-e...

Folytatódnak a rosszulléteim, de most a délelőttiek helyett egész nap, hullámokban, sőt, még éjjel is. Ma megjelent az extrém vérnyomásleesés is... Hát, nem élvezem, de legalább megnyugtat. Dokim is mondta, remélhetőleg már nem tart sokáig. Aug. 11-én megyek genetikai UH-ra, nektek mi az időpontotok?

Nektek lesz kombinált teszt? Itt szerencsére ingyenesen kérhető.
ktc

Sziasztok!!!!

2nap meló után újra itt.. :lol: :lol: Esténként már nem volt energián írni,vasárnap még olvasni se.. vasárnap egésznap nem voltam a toppon és teljesen elfáradtam bele..tegnap meg jó kis dolgozós napunk volt, viszont nem nagyon voltam rsszúl így egész jól viseltem.. amit egyáltalán nem bírok: az a meleg. rosszúl vagyok a gondolattól ha rágondolok, hogy ki kell mennem a napra..
Én tudjátok mit utálok nagyon? A 2-3 óránkénti muszály evést. beeeee
és szénhidrátot kell ennem! kenyeret meg kiflit meg ilyenek. mondtam páromnak, hogy máskor 1hónap alatt nem ettem annyi finomított szénhidrátot, mint most 1nap..de, ahogy meséltem, ahogy 4-hez ér a vércukrom: nagyon rosszúl leszek...nagyon sokszor megmértem mikor éreztem, hogy kezdem a rosszúlétet, hogy mennyi is a cukrom, mindig 3.9, 4, volt hogy 3,2/akkor már nagyon szarul voltam/ meg ilyenek..és mindezt tudom produkálni 2-3órával evés után is!
Letty! nem tudom a méhösszehúzót kinek adják kinek nem. Ergam cseppet szoktak adni, de azt sem mindenkinek.. nem tudom mi alapján válogatják...
libidó: nekem még meg van.. :lol: :lol: páromnak is, szerencsére.
lucababám: ha ilyet mondd majd nekem is a férjem, hát én jól fejbe fogom vágni!!!/mármint, hogy nézzek tükörbe!/
én genetikára még nem kértem időpontot, de ugyanazon a héten megyek mint Te!
integrált: még nem tudom: nyíregyen csinálják nálunk legközelebb ingyen, még nem tudom. párom 38,5éves, ugyhogy lehet, hogy emiatt, meg az én 31évem miatt rámozdulok majd..

Kép
Kép
ronci

ktc! Most nézem, hogy a kombinált vizsgálatot kérdezted! Nem az integráltra gondoltál? merta kombináltat tartalmazza az AFP már. Az integrált az ami egy rakás pénzbe kerül és kérhető.. Vagy nem jól tudom??

Kép
Kép
ronci

Nóri, igen itt szeretnék! Régről igen sok rossz véleményt olvastam a kórházról, de állítólag pár éve felújítottak és kicseréltek mindent és mostanában jókat hallok..
Te hol? Jössz velem Vácra? :lol:

Ktc, az először szülőknek sincs kizárva az EDA, hiszen anno Nóri is kapott. Nekem a doki ezt mondta, de más orvos meg mást mondana. Hogy császár után hanyadik szülőnek számitassz…húú, szerintem másodiknak.
A vérnyomás leesés nálam is játszik, haláli nyugalommal járok kelek, mondjuk én kávét sem iszom, mert nem szeretem, úgyhogy annyira alacsony a vérnyomásom, hogy csak nagyon komoly erőfeszítéssel lehet felidegesíteni 8)
lara

Sziasztok!

Csatlakozhatnék hozzátok?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma reggel hihetetlen dolog történt velem. Szerintetek mekkora esély van arra, amit gondolok?
Míg melóba jöttem, elkezdett egy ponton (kb. ahol a kis prüntyi lakozik) tompán fájni a hasam. Bementem a boltba, vettem egy perecet. Aztán ahogy kiléptem, ettem is egy falatot. És kb. 2 percen belül megszűnt a fájdalom, azóta sem tért vissza. Egy ilyen pici prüntyi is tudja jelezni, hogy éhes??? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo reggelt lanyok!

Jo volt tegnap a lidl-s gyumolcsokrol olvasni.
Foleg a meggyrol. :lol:
Azt en is szivesen megennem, meg ugy altalaban barmilyen meggyet magamba tomnek. TErhessegen kivul is, ugyanis nagy meggy fanatikus vagyok, anyaeknal allandoan azt legeltem, meg amig Magyarorszagon laktam. Itt legnagyobb sajnalatomra NINCS. Nem tudom, hogy miert nem, de nem lehet kapni. Annyira hihetetlen, hogy az osszes egzotikus, afrikai, indiai es soha sem latott gyumolcsot, zoldseget beszerezhetem az alattunk levo zoldsegesnel, de meggy nincs sehol. Se fagyasztva, se elon. Nagyon ritkan lehet kapni a Lidl-ben befottkent, ami szinten finom, de a nyers gyumolcsot jobban szeretem.

Viszont megvan az elso dolog, amit kivanok. Eddig azt hittem, hogy csak a veletlen muve, de most mar azt gondolom, hogy a babae.
Minden delutani szunditasbol ugy ebredek, hogy fantat akarok inni azonnal. Nem majd, nem ot perc mulva, nem kesobb, hanem ott, az agy szelen ulve.
Persze sohasem valosul meg, mert nem igazan tartunk itthon cukros uditoket, igy kesessel Feri szokott nekem leszaladni erte.

Ennyi tortent. Meg annyi, hogy tegnap talalkoztam egy reg nem latott, de egyebkent kedves ismerossel es tekintve, hogy talan fel ev mulva latom legkozelebb, igy elujsagoltam neki, hogy jon a masodik baba. Nem volt egyedul, mokas volt a reakciojukat latni. Bejelentem a hirt, arcra fagy a mosoly, enyhe megdobbenes, majd egyszerre automatikusan levandorolt a tekintetuk a hasamra es megszolaltak szinten egyszerre: hat, nem latszik.
Nah, jah, de egyebkent orultek, csak meglepodtek, hogy maris. Huh, hany ilyen lesz meg szeptemberben, amikor mindenki megtudja... :lol:

Ma delutanra nagy kirandulast szerveztunk. VAlamilyen tavolabbi erdobe akartunk menni, hogy kocsikazas es varosnezes is legyen, illetve setalni is tudjunk egy nagyot. Ebbol lehet, hogy semmi sem lesz, ugyanis tegnap este ota esik az eso. Nem nagyon, csak eppen az az aranyos apro szemu aztato eso van, ami mellett nincs ertelme elindulni. :evil:
Vendég

Chrissyy, ez nem kérdés! Üdv a topikban!! :)

Kakti, szerintem a baba nem éhes soha, mert ő folyamatosan kapja a kaját. Az anyuka lehet éhes, ha üres a gyomra, de a belekben akkor is van kaja, ami folyamatosan szivódik fel és abból megy a babának.
lara

Ktc: Én tervezem a kombinált tesztet és a dokimnak is mondtam. Nálunk is ingyen van a mávban, majd ad beutalót. A 12 hetes (talán genetikai) uh-m 28-án lesz. Már alig várom, nagyon próbálok nem parázni és nagyon nem sikerül. :oops: :?

Ronci: Szerintem a kombinált tartalmazza az afp-t, csak annyi az előnye, hogy már a 12. héten megtudhatod, ha velemivel gond van. Nem kell az afp eredményére várni.

Chrissyy: Hát már hogyne csatlakozhatnál. Üdv a klubban.

Kakti: Ezt nem tudom, hogy tud-e jelezni, nekem a vércukrom mehet le, mert ma is majdnem lefordultam a buszon a székről. Már alig vártam hogy egyek valamit. Csak azt nem tudom, hogy a holnapi terheléses cukorvizsgálatot hogy fogom kibírni. Kb. 10-ig étlen, csak a cukros lötty lesz bennem!

Ananácska: Ez érdekes, hogy ott nálatok nem lehet meggyet kapni. :shock:
vicky79
Budapest III. kerület

Jól van. Szerintem is furcsa lenne a dolog... :)
De akkor sem tudok átlépni felette, hogy addig éreztem azt a furi - fájdalomnak nem is nagyon nevezhető - érzést, amíg nem ettem. :? Ki tudja, mitől lehetett...

Nekünk a genetikai UH augusztus elején lesz és utána szűk két héten belül a kombinált tesztet is meg kell csináltatni. Azt mondták, a 13. hét 6. napjáig legkésőbb meg kell csinálni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Chrissyy: részemről az öröm

Lucababám: Még egyet akartam hozzá tenni ehhez a természetesen szülünk-e vagy sem témához, csak nem tudtam, hogy elmondjam. Szal még pici voltam, amikor annyiszor felszúrták a fülem, hogy a dobhártya nem bírt begyógyulni és szépen rászáradt a hallócsontocskákra. Az orvosokat nem hatotta meg, újra és újra mentem- bocsi akkor még vittek- fülészetre. Anyu egyszer csak megunta hogy állandóan üvölt a lány, és elvitt egy másik magánklinikára, ahol kiderült az orvosi baki. Az egyik fülemet még sikerült valamennyire megmenteni, de a másikat nem. Ez után 14 éves koromig minden évben műtöttek a fülemmel, és azért hála a klinikás dokinak, valamennyire rendbe jött a hallásom. Viszont emiatt rendszeres fülgyulladással küzdöm. Azért még mindig feltűnik az embereknek, hogy valami nem stimmel, de igyekszem nem foglalkozni a dologgal. Aki velem akar beszélni, az beszéljen normális hangnembe, nem kell suttogni, távolról beszélni hozzám. Azt nem hallom meg. Szal ezek után nem kívánom, hogy egyáltalán orvos hozzám nyúljon, pláne olyan veszélyes dologgal mint az epidurális érzéstelenítő vagy szike. Inkább bármi más, csak az orvostudomány hagyjon békén. Ok, ez vagyok én.

Kaja téma: nem vagyok kívánós –mondtam eddig. Persze, mert minden nap megettem vagy 1 kiló kajszit. De baj van csajok- letermett a kajszi! Mi lesz velem, anyu tegnap még hozott lekvárnak való utókajszit. De lassan már az sem lesz. Nem, nem, nem érdekel más nem kell kopasz barack, franciabarack, alma. Pedig a rokonság hordja nekem halomszám az édes gyümölcsöt. Kajszit akarok!
zarja

Libido: hm, ez érdekes. Nekem se sűrűn jut eszembe. :D Persze így hogy külön élünk nincs is alapja. Csak drága párom a hétvégén nem hagy békén. :D Pedig nekem akkor se jut eszembe. De neki igen, nem is ritkán.
De ha már rávesz és elindulunk, akkor a tempó még a régi ;)
zarja

zarja: Én is hasonlóan jártam a fülemmel, bár nálam nem ennyire gáz. Anyukám mondta, hogy 2 hónapos koromig minden héten fel kellett szúrni hol az egyik, hol a másik fülemet. Jól össze is szűkült az egyik hallójáratom, csak az a gumis fülhallgató megy bele. Nekem emiatt nem is igazán a hallással van a bajom, hanem néha a beszéd értéssel. Ha valakinek egy kis beszédhibája van, vagy pl. hadar, akkor elég nehezen értem. Kamaszkoromban évente kellett átmosatnom a fülemet és egyszer a dobhártyámról is eltávolították a lerakódást, amit sikeresen rápaszíroztunk a fültisztítóval. De! mostanában nincs vele bajom, próbálom úgy tisztán tartani, hogy ne legyen belőle gond. Nem is tudom, hogy ez a tény nem befolyásolja-e a természetes szülést, majd rákérdezek. Sajnos a dokit nem nagyon lehet szerontem egy szülésből kihagyni, ha szükség van rá azért legyen a közelben. Reméljük nem lesz rá nagy szükségünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Voltam tegnap orvosi vizsgálaton, vérvétel, pisivétel, meg ma is megyek EKG-ra. Az volna a kérdés, hogy miért nem kaptam még kiskönyvet? Vagy azt csak a 12 UH után adnak, meg ha már megvannak az eredmények? Védőnőhöz mikor küldenek? Ti hogy álltok ezekkel a dolgokkal?

Kép
zsizell

zsizell: A vedőnőhöz nekem be kellett jelentkeznem telefonon, mert a kiírt időpontban dolgoztam. A kiskönyvet majd ő csinálja meg és hozzá akármikor mehetsz. Nem kell a 12. hetet kivárnod. Nekem a 8. héten sikerült bemennem hozzá, ő mondta, hogy milyen vzsgálatokat kell elvégeztetni a 12. hétig. Tegnap UH is volt? Erről nem írtál.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, a cukros löttytől olyan érzésed lesz, hogy jól laktál. Anno én is aggódtam hogy mi lesz velem étlen-szomjan, aztán megittam és nem is voltam már éhes. Javaslom, hogy előtte 1 citrom levét facsard bele egy üvegbe és tedd bele a cukros lébe, így limonádé íze lesz. Nekem anno ezt a védőnőm tanácsolta.
Neked miért kell már most terheléses cukorvizsgálatra menni? Nekem a 26.héten kellett mennem és az egész terhesség alatt csak egyszer.

Zarja, hát akkor át kell váltani a kajszi lekvárra, mese nincs :D Egyébként árulják még javában a kajszibarackot! Szerintem 1-2 hétig még simán lesz!

Zsizell, nekem a 8 hetes vizsgálaton mondta a doki, hogy keressem fel a védőnőt, aki adott is egyből kiskönyvet. Lehet, hogy az orvosod elfelejtette mondani, hogy menj el. Szerintem próbálj utána nyomozni, hogy melyik védőnőhöz tartozol és keresd fel. Nálunk ki volt irva az ajtóra, hogy mikor van várandós tanácsadás és abban az időpontban odamentem.
lara

Való igaz, Zsizell!
Kiskönyvet a védőnő ad - akit sajna nem lehet választani. Területileg vannak a kismamik beosztva - lakhely szerint. Nézz utána, hogy nálatok hol van a védőnő rendelése, és keresd fel. Én is telefonon kértem időpöttyöt az mienktől.

Tényleg Vicky!
Miért kell neked már most terheléses cukorra menni? Van cukros a családodban? Veszélyeztetett vagy - ilyen szempontból? Vagy miért?
Amúgy nekem anno a BMC-ben mondták, hogy csavarjak ki egy citromot, öntsem fel vízzel 2 dl-ig, és abba oldassam majd fel a glükózt. Így tényleg olyan, mint egy elrontott limonádé. :) És még vmi jó tanács - nem tudom, írtam-e már: vérvétel előtt ajánlatos inni egy pohár CSAPvizet. Ez elősegíti, hogy könnyebben folyjon a véred, ugyanis egy éjszaka alatt rendesen be tud sűrűsödni, és ezáltal összeesnek a vénák - ergo: nehezebben csapolnak majd meg. Ja! És a Jánosban a laboros nénik azt mondták, a terheléses cukor vv-i közben SIMA CSAPVIZET lehet inni - ha rosszul bírnád a tömény cukrot!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm szépen Lányok a válaszokat. Fel fogom ma hívni a zuglói védőnősdit. Lehet, hogy tényleg elfelejtette a dokibácsim.
Vicky: nekem UH még a múlt héten volt, ott mindent rendben találtak, akkor 15 mm-es volt a bébikém. :D
Amikor megkérdezte tegnap a doki, hogy van e valami kérdésem, egy darab sem jutott eszembe, pedig így utólag visszagondolva lett volna vagy száz :lol: . Legközelebb listával megyek.

Kép
zsizell

Sziasztok!!!

Kakti! Szerintem ásványvízet is lehet! Csapvízet én nem nagyon szoktam, csak naturaquat, meg nestlé aqurelt, meg ilyeneket...Nehogy már csak csapvízet lehessen, ezekben az ásványvízekben sincs semmi ami befolyásolná a labort...
Én augusztus 3-án megyek a védőnénihez, mert akkor jön vissza szabiról és nem akart átengedni a másikhoz..De dokihoz már a jövőhéten megyek, merthogy megyek táppénzre. :lol: :lol: És akkor jöhet az EKG, fogorvos ott van mellette/a védőnő is 20m-en belül van/ ugyhogy ott gyorsan fog menni minden.remélem. Labor az nem annyira, de...annyi belefér. :lol:
délelőtt kicsit szarul voltam, de most egész jól vagyok. nem tudom hova tenni, hogy mitől függ, hogy jobban vagyok vagy rosszúl...mondjuk most vagy 2órája elbújt a napocska, ami nagyon jó, mert a meleget nem bírom elviselni.. :cry: Pedig eddig imádtam. Mondta a párom, hogy még szerencse, hogy nem nagy pocakkal vagyunk nyáron, merthogy azt hogy viselném..mondtam, hogy biztos szarul , és lehet, hogy tényleg jobb, hogy télen leszünk pocakosok... :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát nem tudom... Nekem kifejezetten csapvizet mondtak. Még rá is kérdeztem a mentes á.vízre, de mondták, hogy nem lehet. Gondolom a nátrium, kálium, kálcium és egyéb anyagok miatt. De ez csak tipp.

A vizsgálatokból nekem már csak a fogdoki van hátra. :) Az is meg lesz hamarosan. Aztán már csak a 12. heti (genetikai) UH-t várom.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Már be is jelentkeztem a védőnőcihez 27-re. Köszi mégegyszer. A doki csak nem harapja le a fejemet, hogy önállósítottam magam :shock:

Ronci: a meleget én sem bírom, pedig én is imádtam. Mi azt beszéltük a volt kismami barátnőimmel, hogy szerintük rosszabb az első időszakban a meleg, mert ilyenkor vagyunk rosszul, amire nagyon rossz hatással van a meleg. Amikor már nagy a hasad, akkor az "csak" nehéz, de rosszullét már nincs. Hmmm. hát mindkettő rossz lehet, inkább maradjunk abban.

Nekem ma lesz EKG, fogdokihoz még nem küldtek. A 12 hetes UH előtt még megyek egyszer a nődokihoz, két hét múlva a leletek eredményét átrágni, lehet, hogy akkor még elküld a fogászatra. Fura, ahány orvos, annyi féle.

Kép
zsizell

Lara: A cukros lötty nálam az első alkalommal majdnem kijött, olyan gyógyszertári íze volt. Persze nem mondták, hogy tehetek bele citromot. A másodiknál már így csináltam. Most nem követem el ezt a hibát.

Kakti: Hát igen, vizet azt lehet inni közben, de állítólag az is hígítja a cukrot, tehát lehetőleg azt sem. A csapolással nem szokott gondom lenni.

Ronci: Ásványvízben nem vagyok biztos, bár a teljes vérképhez a vért az éhgyomorival együtt veszik le, tehát lehet hogy nem kavar már be. Talán a benne lévő anyagok befolyásolhatják a cukrot, ezt nem tudom. Szerintem is szerencsénk van a téli nagy hassal, csak majd a jégen jobban kell vigyázni. De szülni biztos jobb lesz hóesésben, mint 40 fokban.

Azért kell már most terheléses cukorvizsgálatra mennem, mert a pcos-emhez kapcsolódik egy inzulin-rezisztenciám és a legutóbbi terheléses cukrom 8,1 volt, ami már most magas lenne. Remélem most kevesebb lesz. Ha nem, akkor diéta vagy inzulin. A gyógyszeremről fokozatosan kell leállnom.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky! Nekem is a MÁV-ban van a dokim (pontosabban ÁEK). Te kihez jársz? A dokim mindent egy kézben tart, a vérvételeket is ő intézte, meg az EKG is helyben megvolt. Úgyhogy nekem a védőnővel való találkozásra már minden papírom megvan, ő csak a háziorvoshoz meg a fogászatra fog küldeni. Nekem sem mondták a terheléses cukrot, neked miért kell?
A 28-a a jövő kedd? Akkor te is Hajdú doktornőékhez mész! Kérlek, nézd meg nekem, mettől meddig van az UH! Nagyon megköszönném!

Chrissyy, üdv. közöttünk!

Ronci, nem csodálom, hogy a szénhidráttól ilyen hamar lemegy a vércukrod! Próbálj lassacskán áttérni fehérjealapú táplálkozásra, kevesebb finomított cukrot fogyassz, de több fehérjét, az segíteni fog! Ha tudok segíteni tanácsokkal, szólj nyugodtan! Nálunk is ez az életkorarány a családban: férjem 39, én 31 éves vagyok. :) De a tesztet inkább az előzmények miatt csináltatnám meg. Megzavartál, most nem tudom, mi az integrált és mi a kombinált... Utánanézek. :oops:

Lara, tök jó neked, hogy nem idegeskedsz. Irigyellek. Én azt tudok - a vérnyomástól függetlenül.

Kakti, nem lehet, hogy méhszalag nyúlt? Csak találgatok ám!

Annácska, tényleg furi, hogy nálatok nincs meggy. Én most besokalltam a dinnyéből, viszont így gondban vagyok, hogy eleget igyak. Remélem, összejön a kirándulás!

Zarja, ezek után nem csodálom, ha azt szeretnéd, hogy inkább békén hagyjanak! Kajszi még nálunk is van. Küldjek? :wink:

Zsizell, a védőnőhöz most már érdemes lesz elmenned, pláne, hogy ennyi vizsgálaton túl vagy. de az tény, hogy a 8. hét előtt nem szívesen állítanak ki kiskönyvet...

Cukros löttyről annyit, hogy én ilyenre nem is emlékszem Borival, szerintem nekem próbareggelis volt. Lehetséges?
ktc

ktc: neked melyik ÁEK-ban van az orvosod? A Podmaniczky utcaiban? Az a volt MÁV igaz? Én is ÁEK-os vagyok, csak én a volt Honvédban. Ki a dokid?

Kép
zsizell

Ktc: Szabó Györgyhöz járok. Nekem a 28-ai uh-t is a dokim fogja csinálni a rendelőjében. Azt mondta, hogy csak a 18 hetes uh-ra küld máshoz (gondolom a doktornőhöz). Nekem az asszisztensnője most már intézi a papírjaimat, de először még a margitba mentem, amíg nála nem voltam. Most megcsináltatja a vizsgálatot újra. A cukorra írtam az előbb. Lehetséges a próbareggelis cukormérés, de ez a fajta pontosabb. Az ÁEK oldalát nem nyitja meg sajnos ez a gép.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

kérdés: titeket ki küld ezekre a vizsgálatokra? a nődoki, vagy a védőnő? Csak azért kérdem, mert nekem még nem kellett sehova menni, se fogorvos, se ekg, se belgyógyász... Ezek kötelező vizsgálatok, vagy csak előírható a kismamának? Én megmondom őszintén nem kérdeztem a nőgyógyásztól, hogy kell-e valahova mennem, én úgy gondoltam, hogy majd ő mondja mikor merre kihez és miért... Rosszul tettem? Elmúltam már 12 hetes de nincs meg egy vizsghálat sem, ti meg szinte végeztetek :shock:
ézsóné

ktc!!! Az a baj, hogy én szinte egyáltalán nem ettem szénhidrátot a baba előtt, ha igen, akkor is csak teljes kiörlésűt.. és most ha nem eszem szénhidrátot akkor elszáll a cukrom...és gyorsan ható ch kell, mert krva szarul vagyok.... ugyhogy most borult az étkezési normám és nem tudok egyelőre mit kezdeni vele... amúgy szinte non-stop fehérje evő voltam, zöldségekkel,gyümivel meg ilyenek..
de most reggel vajaskenyér nélkül ki sem mozdulok..10kor megint valami, aztán ebéd, aztán 3órai meg 6órai...borzasztó!!! :lol:
Remélem ha vége ennek a rosszúl lévős időszaknak, ez is elmúlik..már alig várom!!!

Kép
Kép
ronci

ézsóné: Hűha! miféle nőgyógyászod van neked? az enyém már rögtön az első alkalommal mikor odamentem elküldött ultrahangra, és már akkor elmondta, hogyha az eredménye megvan akkor hová kell majd mennem, persze előtte visszamentem hozzá. Így következett a vérvétel, pisivizsgálat, meg most az EKG. Szerintem kérdezz rá mihamarabb, én úgy tudom ezeknek már meg kéne lennie a 12 hetes UH-ig.

Most azonban rohanok az EKG-ra. Puszi Nektek! :wink:

Kép
zsizell

ézsóné!!!

Én a nődoikmtól kaptam egy nagy listát, amin le van írva mind a 40hétre, hogy mikor mire kell mennem/nagggyon sok!!!/
Egyébként a védőnő ad mindenhova beutalót, laborba, meg ilyenek...

Kép
Kép
ronci

Fogorvos: engem még egyszer sem küldtek fogorvoshoz…Oda ki küld? A védőnő? Ja hát igaz, hogy ez a védőnő még sehova sem küldött, mert csak a 12 hetes UH után akar adni beutalót. De az eddigiek nem küldtek fogorvoshoz..

Ézsóné, a védőnő küld mindenféle vizsgálatra! Bár van olyan nőgyógyi aki szintén elküld ide-oda. Nekem egyik dokim se küldött sehova, csak a védőnő.
A legelső vizsgálat általában a 12 hetes UH. Ezzel indul. Utána jön a többi. Legalábbis nálam mindig így volt. Beszélj a védőnőddel. Találkoztál már vele? Kiskönyved van? Voltál már 12 hetes UH-n?
Bár látod Zsizellnél meg másképp van, szerintem ez a ritkább, a többségnél a 12 hetes UH az első hivatalos vizsgálat.
Oké, a terhesség megállapitására is vannak UH-k, de a 12 hetes az első kötelező.
lara

Sziasztok csajok!

Holnap már megyek dolgozni :cry: úgyhogy visszaolvaslak majd benneteket és írok is, hogy mi történt velem...

Addig is jó pihenést mindenkinek.

Sziasztok:

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok,
hát én dokinál voltam már egy csomószor, védőnőnél viszont még egyszer sem, szerintem majd a 12. heti UH után felkeresem... egyenlőre azt sem tudom, kihez tartozom, de majd a körzetim megmondja... bár most az is szabin van még a héten. Végül is ráérek ezekkel a vizsgálatokkal nem??? Gondolom ha a doki nem mondja, hogy kell neki, akkor ráér.
Nekem a gyomorégés olyan mértékű, hogy az valami borzalom... folyton éhesnek érzem magam, viszont nem kívánom a kaját egyáltalán... Most hívtam a páromat, hogy ha jön haza hozzon egy dinnyét... az biztosan jól fog esni... meg a főttkukoricát kívánom iszonyatosan... Dinnyén és főttkukoricán egész nyáron ellennék... :)
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

ézsóné: Volt, amire a védőnő küldött, volt amire a nőgyógyász. A védőnő igazából csak azt mondta, hogy mik azok a vizsgálatok, amiket a következő találkozásig meg kell csináltatni. Nem tudom, hogy kötelező vagy előírt, de hogy ajánlott az biztos.
vicky79
Budapest III. kerület

lara: persze, van kiskönyvem, már 7hetesen lejelentkeztem a védőnőnél. Megvolt a genetikai uh is. Itt 16hetesen vesznek először vért, ha szeretnénk korábban egy teljes vérkép+pisit, akkor el lehet csoszogni a háziorvoshoz és ő megcsinálja.. Ezt teszem holnap. A védőnőnél tegnap voltam (12hetes 4 napos vagyok), és árva szóval sem mondta, hogy mennem kellene bárhova is, annyi volt, hogy meg van az AFP eredménye hívjam, és vigyem el. Hát ennyi. Az alap kötelező vérvételeken+uh-n kívül úgy nézem nem törik magukat a védőnők... Aug. 5én megyek a nődokihoz, majd ott rákérdezek, lehet ő meg azt hiszi a védőnőm küld mindenhova...közben meg sehova. Ja, itt körbekérdeztem gyorsan pár ismerős anyukát, és egyiküket sem küldték el sehova, pont mint engem!!!! Cuki... :roll:
ézsóné

Hello Csajok!

Kajszi!
El lehet tenni nem főzős befőttet. Nem macerás és állítólag nagyon fini. Nem olyan "szottyadt mellbimbó" állagú, mint ha főznéd.
http://limarapeksege.blogspot.com/2009/07/befozes.html

Ronci:
Cukorral helyzet dettó. Én nem mérem ugyan, de ha nem eszem időben, remegni kezd a kezem, szédülök. Iszonyú ingerlékeny leszek. A férjem nem érti, hogy nekem miért kell most azonnal enni? :oops:
És amikor már elértem azt a pontot, hogy éhes vagyok, nem tudok rá sem nézni a salátára, vagy a húsra. Gyorsan betömök egy kiflit. Kb üres szénhidrát az egész napi kajám, mert egy kiflitől viszont jóllakom, így utána már max valami gyümi megy! Most azzal trükközöm, hogy hideg kefirt iszom a kiflihez. Jobban telít és van benne valami hasznos is talán!
Lucával is a nagy melegben töltöttem az első időt, és szinte csak pirítóst ettem 12 hétig. Utána meg napokig éltem mandarinon (amúgy nem szeretem) sütőtökön és Lidl-s barackbefőttön. :-)
Vendég

ézsóné: Hát így nem nagyon értem a dolgot. Nekem a védőnőm még egy listát is adott, hogy mikor hová kell mennem. Valaki más is mondta már hogy kapott ilyet.
vicky79
Budapest III. kerület

Kötelező a védőnőnek gondozási tervet adnia!!!
Vendég

Mint említettem délelőtt: nekem a védőnő azt mondta: ő nem adhat beutalót! Viszont megmondta, mire kell kérnem a házidokitól. Sőt! A nőgyógyászom is adott egy szép kis listát, hogy legközelebb, amikor a 12. hetes UH-ra megyek, milyen eredményekkel kell megjelennem. Ez volt a vér+vizelet, amit holnap elvileg megkapok, az EKG, amit pénteken csináltak, és a fogorvos, ahová csütörtökön megyek szűrésre.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát úgy tűnik, hogy ahány ház annyi szokás...
Van aki rögtön védőnőhöz megy, van aki el sem megy, mert a dokija megoldja... a kettő között meg milli variáció van... nem értem, hogy miért nincs ez egységesítve?
Na mindegy... speciel engem zavar ez a mindenki mást mond mindenről dolog...
Persze ez most csak panaszkodás, nem ellenetek szól...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Háromkor arra ébredtem, hogy iszonyú éhes vagyok és messze még a reggel :( Egyre éhesebb és éberebb lettem. Mostanáig bírtam :D Isteni a körözöttes kenyér így hajnaltájt. Ronci, Nóri, én ugyanígy vagyok, nem tudok várni, ha kaja kell. Régebben ha sok ügyfél volt, meg zűrös nap, előfordult, hogy délután négyig egy falatot nem ettem. Na most mindenki vár szépen, a kaja az szent.

Olyan jókat írtatok a befőttekről, holnap megyek és keresek egy Lidlt.

Nekem a védőnő nem sokat ért. Tök kedves volt, de semmi informatívat nem mondott. Szólt ugyan az EKG miatt, de nem adott határidőt, hogy meddig menjek el. Holnap felkeresem a körzetit, mert jövő héten töltjük a 12-t.
juci-77

Én úgy tudom, a védőnőhöz kötelező elmenni. Egyrészt mert a kiskönyvet ő adja, másrészt mert ha bármilyen anyasági ellátást akarsz kapni (Tgyás, gyes, gyed, stb) ahhoz kell, hogy legalább 4x megjelenj nála meg dokinál.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti!!!
Én úgy tudom, hogy mindegy, hogy doki vagy védőnő a pénz szempontjából..lehet 4doki is. Ettől függetlenül én megyek védőnőhöz, mert utánna is menni kell majd úgyis...
Én 6kor keltem, mert égett a pocim rendesen..ettem egy szelet kenyeret meg egy renniet, de még nem az igazi... :cry:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok csajok!

A védőnővel kapcsolatban, nekem ő sokkal jobban elmagyarázta, hogy mikor hova kell mennem mint a nődoki. Én is azt hallottam, hogy 4x kell védőnőnél megjelenni a pénzek szempontjából. Nekem azt mondta a védőnő, hogy a véreredményekkel kell majd menni a belgyógyászatra meg EKG-ra. Az a baj ezekkel a vizsgálatokkal, hogy szabadságot kell kivenni rá, mert egész napot ott tölti az ember annyian vannak... Remélem megértő lesz a főnököm... De biztosan tudja már ezeknek a menetét mert az elődöm is GYES-re ment, úgyhogy biztos fel van készülve ezekre, legalábbis remélem...

Olyan jó volt otthon, alig vitt rá a lélek, hogy felkeljek reggel :cry: és még milyen sokáig kell kelni minden reggel... Én simán elfetrengenék otthon az elkövetkezendő hónapokban :lol:

Szép napot mindenkinek.

Reni

bellerreni
Eger

Jo reggelt lanyok!

Tegnap azert nem jelentkezte, mert tul sok kulonos dolog nem tortent velem, keson is ertunk haza es a vizsgalataitokhoz sem igazan tudok hozzaszolni. Mindenesetre jo sok van belole, nekem mar a felsorolas is sok volt, elkepzeltem az arcomat, hogy milyen lenne, ha a jovoheten bejelentenek, hogy nekem is ennyi helyre es ennyiszer kel elkocognom hirtelen. :roll:
Az biztos, hogy egy fel evre kikirandulnam magam es a kovetkezo x evben eszembe sem jutna az ismetelt gyermekvallalas. :D

A tegnapi kirandulas az itt uralkodo rossz ido ellenere jol sikerult. Epp nem esett az eso, csak egy kozeli erdobe mentunk ami viszont jo nagy volt. Mi sokat setaltunk, Kristof nezelodott, Lara kutya rengeteget szaladgalt, en meg pucercsiga mentoakcioba kezdtem, mert tele volt veluk az osveny es a gyermeki enem azt sugta, hogy helyezzem oket biztonsagba a jarokelok cipotalpa elol... :lol:

Viszont nem erzem tul komfortosan magam. Mar a masodik reggelemet toltom a nagywc sikeres meglatogatasa nelkul. Ugy erzem, hogy tele vagyok, szetdurranok, ami bemegy, az bent is marad. Ennek koszonhetoen ma reggel fel kiloval mar tobbet mutatott a merleg, de nem esek romjaimba, mert tudom jol, hogy ha eljutnek sikeresen a melleghelyisegbe, akkor minimum egy kiloval lennek kevesebb.
Ma talan epp emiatt iszonyatos kaja es szenhidrat undorral ebredtem. Szeretnem a taplalkozasomat a joghurt, muzli, savanyukaposzta es gyumolcsre szoritani ma, akkor talan holnap jobb lesz a kozerzetem.

Van am megegy februari kismama ismerosom. O is itt el Angliaban, tolunk nem messze es neki egy kilenc honapos fia van, tehat a tortenetunk meglehetosen hasonlo. Idosebb terhes, mint en, azt hiszem, hogy 10-11 hetes lehet.
Ha nem gond, akkor megemlitem majd neki ezt a forumot, hatha van kedve (illetve ideje) csatlakozni.
Vendég

Jeh, most nezem, hogy a szarnyas tunderfiu mar a 3. babamhoz jutott a vonalzomon. Tok jo nezni a "haladasat".
Viszont nagyon durva abba belegondolni, hogy szinte meg mi csak most kezdtuk el a babaprojekt-et, ugy tunik, mintha azota alig telt volna el ido es meg nagyon sok lenne hatra februarig, kozben meg ez mar a 3. rajzbabanal jarunk es mar csak 6 ugyanekkora szakasz van hatra. Tudom, tudom, ez meg kevesebb, mint az egyharmada, de nekem akkor is soknak tunik.
Remelem, hogy Isten segit es epsegben nyugodtan el is jut a tunderfiu a vonalzo vegere.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?