Új privát üzeneted érkezett!

Bikmakk
Vicces ,mert talán még dagadtabb lett a lábam ,mint eddig volt!!
Nem értem ,hogy ez hogyan lehetséges.
Bár Én amilyen tüneteket tudok produkálni :D:D:D

Kép
noki&potyi

Tündi, jimbone: igen, a szakmabelieknek szerintem is mindig még több aggodalmaskodással jár... :?

rilla: nálunk a TGYÁS igénylést a munkahelyen kell egy ezzel foglalkozó nőnél leadni majd. Szóval ezért (is) mondom, hogy szerintem már most keresd meg (vagy hr-es vagy valami bérosztályos lehet, nem nagyon értek hozzá), és beszéld meg vele előre! Nálunk nagyon rendes a nő, mert minden papírt lehet hozzá vinni (pl. anyasági támogatás iránti kérelem, családi pótlék, stb.), és majd ő szétküldi a megfelelő helyekre (mert van amit a TB-hez kell eljuttatni, van amit a magyar államkincstárba, azt hiszem.)
Szerintem van rá esélyed, hogy fennakadás nélkül kapjál pénzt, mert augusztus elején ugye megakpod a júliusi fizetésed, és a baba meg még augusztusban megszületik valószínűleg, így meg is tudod igényelni a TGYÁST. Bár hogy mikor fizetnek először, azt nem tudom....
Én pl. most hétfőtől vagyok TGYÁS-on, ami azt jelenti, hogy a következő fizum csak 2/3 pénz lesz (júl 20-ig) :( . Aztán majd arra a 10 napra visszamenőleg megkapom, ha a baba már megszületett, de hogy mikor utalják, azt nem tudom....

Gondban vagyok én is kicsit emiatt, mert a bérlőnk, aki a pesti lakásunkban lakott, váratlanul felmondott (ráadásul 3 hónap után úgy, hogy tudta, hogy hosszú távra szeretném kiadni, és volt egy másik fiatal pár is, akinek kellett volna, és ezek nagyon-nagyon könyörögtek, és végül őket választottuk... És most kereshetek új bérlőt innen No-ból... :evil: ). Márpedig vannak bizonyos havi fix levonások a magyar számlaszámomról, és most se bérlő, se TGYÁS egy ideig, úgyhogy..... :? :? :? :?

Kép
bikmakk

Bikmakk
A TGYÁS-t hogyan fogom megkapni és mikor ????
Nekem azt mondták, hogy a körzeti orvostól kell igényelni ezt a papírt, amit be kell adnom a munkahelyemre. Na és aztán hogy tovább ??...ki fogja küldeni a pénzt és mikor (hónap végén) és hogyan (csekk, utalás ...) ???

Sajnálom, hogy felmondták az albérletet ! :(

Ádibaba
Miért lenne jobb a táppénz, mint a TGYÁS ??

Jimbone
Szerintem most hagyd ki a diplomaosztót ! :wink:

Irdab
Szex...hmmmmm :roll: ...lehet, hogy jobb, ha már inkább kihagyjátok ! :lol: :D :lol:

Kép
Kép
rilla_

Mindjart visszaolvasok, most jottem haza a nagybevasarlasbol, amit tegnap terveztem, hulla vagyok. Labam dagad, mar ejjel sem mult el teljesen a dagadas, ilyen meg nem volt. :cry:
Hasam ejjel megint lejjebb ment, pedig azt hittem ennel mar nem lehet lejjebb. :shock:

A babakoktelt Timinel ittam, nem hatott, de elegge brutalis volt meginni... :)

baratodildi

Bikmakk szegénykém, ez az albérlő jó carban hagyott akkor benneteket. És most hogyan tovább No-ból? Hogyan tudsz így intézkedni?

A szexnél arra gondolsz h a spermának is van indító hatása?

Rilla, ha a munkahelyed nem tb kifizető hely, akkor is kell egy igazolás az orvostól a tgyes megigényléséhez, egy pedig a munkáltatótól (a munkaviszonyodról) amit akkor neked kell eljutattni az oephez.
De a cégeteknek gondolom van könyvelője ő is biztos tud ebben segíteni.
Amúgy engem pl nem a háziorvosomnál, hanem a terhestanácsadáson vettek táppénzre. Igazából a háziorvos is és itt is kiírhatnak. Én így majd a terhestanácsadóból kérem ki a tgyás igényléséhez a papírt majd ha megszülök, vagyis ezt majd apa intézi.

Adri

Kép

Kép
irdab

Rilla ha a munkáltatód tb kifizető hely onnan kapod a lóvét ha nem az oeptől és szerintem mind két esetben utalva

Tudom az előbb írtam h nem tudok nagywcni :oops: de most meg úúúúgy megy a hasam :shock:
Nekem még életemben ilyen sosem volt, talán réges rég a májvateának volt hasonló hatása, de az sem ennyire :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Rilla, táppénz /tgyes. Mert egy hónapig kapnál még táppénzt, és utánna szüléstől számítva 168 napig tgyes-t, ami nincs maximalizálva, és így tovább kapnál egy hónapig nagyobb lóvét. A tgyes meg ua mint a táppénz.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Csajok én olyan ideges vagyok képzeljétek el tegnap felhivott a dokim h ha ma ráérek 12:30 menjek be mert már régen találkoztunk és mégis csak ne várjuk meg a 35 hetet. Ok-é 2 ora buszozás és metrozás majd 3/4 ora várakozás után mondom most már felhivom h akkor mi van medig várjak ere közli h hát ő mégsincs bent mert elromlott a klima :twisted: otthon és még szerelik de legyek szives és menjek vissza holnap 12:30 .....
Csajok én majdnem sirvafakadtam az idegtől h ebe a nagymelegbe még haza buszoztam :twisted: ki készültem

Margit
Vendég

Margit: Jaj Te szegény, holnap nem tudna valaki elvinni kocsival? Holnapra még melegebbet mondanak mint ma volt, és csüt meg 40 fok is lehet (persze én nekem akkor kell mennem dokihoz majd).
És igazán szólhatott volna vagy valami, b@sszus :twisted: :twisted: :twisted:
És hogy hogy ne várjátok meg a 35 hetet? Azt tudom h csaszi kell az előzmények miatt, da akkor mikor????

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri

De apa holnap felvisz nem birnám ki még1x ezt a buszozást 35 hét az ugy volt h a 28 héten találkoztunk és akkor azt beszéltük meg h a 35 héten találkozunk legközelebb de hát meggondolta magát.
És még mondja valaki h a fogadott orvos jobb, én minden találkozáskor 10 e adtam neki és most ara nem volt képes h felhivjon pedig tudja mind a 2 tel számomat :roll:

Margit
Vendég

Tündi,
Én is azt a bábakoktélt ismerem, amiről Bikmakk írt. Abba kell a házipálesz, viszont ahogyan olvasom itt feljebb Ilditől, ezek szerint nem is biztos, hogy használ.

Irdab,
ez a szex dolog érdekes. Nálunk a doki néni azt mondta, hogy a fertőzésveszély miatt az ember már ne bújjon össze a párjával a végén. Ehhez képest mindenki azt mondja, hogy a spermában lévő prosztagladin (remélem, jól emlékszem) ilyenkor jól is jöhet, mert szülésmegindító hatása van.

Adri

Kép
Kép
flake76

margit: baccuskulcs! Bocs, de tök segg a dokid! Nem tartott volna semmiből visszahívni, hogy ne menj!
De jó, hogy apa holnap elvisz! :P

szex: A fiamnál hajnalba szexeltünk, és aznap megindult a szülés! Tegnap szexeltünk még semmi! a kiscsajnak úgy látszik nem akarodzik kibújni ilyen melegben! Pedig már iszonyatosan lent van, és baromi sok a jósló! Ma szurkálgatott aztán el is múlt!

kovisziszka

Adri: aug. 1-től a táppénz összege 70-ről 60%-ra csökken, míg a tgyás marad 70%. Viszont ha hamarabb kezded a tgyást, akkor természetszerűleg hamarabb is lejár és utána már csak gyedet lehet igényelni.

De mindenképpen utalják, oda ahová a fizetésed kapod.

Margit: doki :evil: :evil:

Kép

Kép
dbea

Csak gyorsan felnéztem, felületesen átolvastam van -e újabb baba. Anyukámnál vagyunk, marhapöri a bográcsban :lol:

Bábakoktél: (amit én ismerek) 1 narancs, 1 citrom, 1 grape, leve és reszelt gyömbér hozzá.

Flake, melyik tv? Az én férjem mtv-s...

Mi tegnap összebújtunk apával (semmi hatás), nekem nagyon jól esett! Nem mondom, az utóbbi hetekben már mindenhol fájt, nem kívántam kimondottan, de örülök, hogy rávettem magam :wink: Talán még ma is megismételjük.

Anna, én tegnap sos-ben intéztem el az őssejtes dolgot, levették a vért, megkaptam a dobozt, a többi folyamatban. Megküldték a szerződést mélen, ki kell nyomni és aláírni, meg persze fizetni is. De a lényeg a szett volt, és az megvan.

Na megyek vissza a tűzhöz, kitartás lányok (Jimbone neked külön!)
Vendég

Igen dbea ebben igazad van :oops: , de ez attól is függ, hogy mennyivel volt Rilla bejelentve. Mert még lehet hogy az az egy havi 60% is több mint a tgyes utánni gyed maximált összege. És akkor így szerintem jobban jár nem?

Szex: igen Flake tökre nem tudom milyen állapotvan a mszájam, de erőteljes szurkálásokat én is érzek, úgyhogy reménykedem, hátha történik már ott valami.
De lehet h beindítaná, annak meg igen csak örülnék már.(mint Szilvinél) Nah meg lehet a végén még élvezném is mint Csilla :lol:

Tegnap éjjeltöl kb fél óránként járok már pisilni is. Perdig ma elmegyek apával boltozni ha a fene fenét eszik is, remélem nem pisilek be a bolt közepén :shock:

Margit de jó h apácskád elvisz holnap, azért egy kurta mondatban meséld el a dokidnak, hogy beszivatott :twisted: :twisted: :twisted:

Linácska mi volt ma a dokinál?

Csilla marhapöri bográcsban nyami. 2 hete olyan kajás vagyok, persze húst eszem hússal-abban nincs szénhidrát. Ilyenkor csökkeni kellenne az étvágynak, nekem meg csak nő :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,lehet indulsz szülni azért ez a nagy hasmenés?:)

Cscsi,jó bográcsozást!:) Küldhetnél egy kis marhapörit :)

Sziszka,akkor a csajszitok immunis a szexre :wink:

Flake,hát én sosem hallottam még erről a koktélról,de mindig tanul vmit az ember :)

Margit,hát azért tényleg szólhatott volna a dokid...Akkor holnap megtudod,hogy mikor lesz a császid?

Kép
Kép
tundi24

Irdab,
Hé, én lennék az utolsó, aki lebeszél a szexről!! :D :oops:

Szülésindítás/bábakoktél:
ezt találtam a neten: http://kismamaknak.hu/szules/szulesindito-koktel.html Ez kb ugyanaz, mint amit Bikmakk írt az egyébként szerintem tök jó könyvből (nekem is megvan, és végig is olvastam), illetve egy kicsit kiegészíti azt.

Adri

Kép
Kép
flake76

tabló2

Így milyen lesz?

Kép

Kép
dbea

Dbea,nekem tetszik!:) Anya nevét nem lehet még odasúvasztani?Vagy az már túl zsúfolt lenne?

Kép
Kép
tundi24

Margit, jó fej dokid van... Lehet, hogy szabira készül, ezért akar hamarabb 'megszüleszteni'?

Csilla, ebben a 8e Ft-ban nincs benne a fülbevaló? Mert csak a lyukasztásért horrorár! Persze ha fülbevaló, akkor is min. arany ennyiért :)! A helyedben rákérdeztem volna, hátha akkor észbe kap a nő :)!

Adri, a lábam megvan, köszi a kérdést, továbbra is dagad (a bokám néha óriási méreteket ölt, 3 bokát is kitesz :)...) és ebben a kánikulában (vagy amikor itthon vagyok) nem visz rá a lélek, hogy felhúzzam a kompressziós harisnyát. A visszereim nem rosszabbodtak szerencsére.

Lányok, be kell valljam, én még abszolút nem készülök szülni! Persze biztosan más lesz ez 2-3 hét múlva, de most még valahogy nem tudom magam beleélni.

Kép
angelita

Irdab: igen, igen, a spermában levő prosztaglandinnak van ilyenkor szülésindító hatása.
Persze ELVILEG minden ilyen praktika csak akkor hatásos, ha már a méh kész van arra, hogy bekövetkezzen a szülés, bla, bla... :)

Sokan mondják, hogy a hasmenés a közelgő szülés jele, hátha ettől lett most neked ennyire. :wink:

Albérlő: hát nem tudom, feltettem az ingatalan.com-ra (a múltkor is onnan jött minden érdeklődő), és majd az anyukám megmutatja, ha kell. De hát sajnálom szegényt, annyi dolga van, és még a mi lakásunkkal is foglalkozzon...

[quote="dbea"]a írta:dbeaug. 1-től a táppénz összege 70-ről 60%-ra csökken, míg a tgyás marad 70%. Viszont ha hamarabb kezded a tgyást, akkor természetszerűleg hamarabb is lejár és utána már csak gyedet lehet igényelni.

Igen, de a GYED 2 éves korig jár, tehát bár rövidebb ideig kapja az ember a TGYÁST, cserébe hosszab ideig a GYED-et (az egészet összesen 2 éves korig). PErsze ennek akkor van nagy jelentősége, ha a TGYÁS és a GYED összege között nagy a különbség (magyarul ha sok a fizetésed :) :) ). Rilla, ha emiatt a táppénz mellett döntesz, akkor viszont ne aug, 1-én kezdjed, hanem júl. végén, mert a már megkezdett táppénz nem csökken 60%-ra tudtommal.

Kép
bikmakk

[quote="dbea"][ írta:dbeaurl=https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248192842.3441.ppt]tabló2[/url]

Így milyen lesz?

Nekem tetszik :).

Kép
angelita

[quote="dbea"][ írta:dbeaurl=https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248192842.3441.ppt]tabló2[/url]

Így milyen lesz?

Cooool.... 8)

Margit, biztos a klíma kicsit többe kerül, mint gondolta, ezért muszáj beiktatni néhány plusz vizitet a kismamáival... :evil:

Kép
bikmakk

danidaniel és zsófiapu (most már benceapu is :D ): nagy-nagy gratula Bencushoz, jó egészséget kívánok mindannyiótoknak (Zsófinak is) és sok boldogságot immár négyesben!!! Ügyesek voltatok, hogy ilyen gyorsan megszületett Bence!

Jimbone: úgy sajnállak, hogy ennyire hiányzik Neked Áron! :cry: De már nem sokáig kell nélkülöznöd, kitartást addig is!

Anettoo (és irdab): én nem parázom egyáltalán! :D Mitől is kellene? Azt tudom, hogy fájni fog - erre felkészültem. Esetleg valami nem várt komplikáció merül fel? Ott leszünk a kórházban, ahol hipp-hopp mindent elintéznek. Látod, Mimi is írta, hogy rendesen megvizsgálják az újszülötteket, náluk is észrevették, hogy valami kis fertőzése van a picinek! Úgyhogy minden rendben lesz - most tényleg egy kezdő kismama nyugtatgasson Téged, aki már megtapasztaltad, hogy is mennek a dolgok? :roll: :lol:

Rilla, nekem is azt javasolták a mh-emen, hogy amíg nem szülök, addig táppénzen legyek és csak szüléstől legyek tgyás-on.

Irdab, jobban vagy már, megy még a hasad?
Lehet, hogy nálad a lépcsőzés nem lesz segítség, hiszen nagyon edzett vagy! Inkább másik módszer lehet a nyerő.

Cscsi: jó étvágyat a pörihez!

Bikmakk: sajnálom, hogy felmondott az albérlőtök! Sok sikert, hogy mielőbb újat találjatok!

Kép

Kép
hmbori

Kép

Kép

Kép
dbea

dbea, ez jól néz ki! Köszi!
Aranyos a háttér is, csak az pont nem fog látszani! :roll:

Kép

Kép
hmbori

Danidaniel, Zsófiapu:NAGYON NAGY GRATULA A KIS FIATOKHOZ!!TÜNDÉRI KIS BABÓCA!

Kép
bener

Tök szupi a babatabló! Milyen kis kreatív vagy Bea!
Vendég

Olyan furi érzetem van ma ...elmentem letusolni és én nem tudom de kijött belőllem valami.Sárgás-zöld szinű de nem nagy valami....Nolinál a nyákdugó nem ilyen volt ha ez az...remélem nem mert én még nem akkarok szülni............ :shock:

Angelita nem ez a fülbevaló nélküli ár.. :twisted: a fülit már meg vettem egy tök szép kis aranyat válsztottunk neki :P

Margit a dokid egy szó szerint seggfejjjjjjj :twisted:
Na ezt velem tuti nem csinálná még egyszer meg....de még hasonlót se... :twisted:

Én nem tudom ,hogy mit csináljak mennyek e el gyásra vagy nem...nekem aug9.-ig van gyes Noli után ..szerintettek ha nem megyek el és csak mondjuk 15 körül szülök meg abból a pár napból van valami ...vagy menjek el táppézre vagy gyásra k...gözöm nics...

Ja nállunk apuka csak szeptemberbe tud itthon lenni de akkor azt mondta 2 hetet...aug.ba kizárt rengeteg a melójuk..óvoda meg ilyesmi amit be kell fejezniük szept 1-ig...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,ha a nyákdugó is volt az,attól még nem biztos,hogy megszülsz.Én hallottam már olyat aki rá 2 hétre szült meg.Ha addig kibírjátok az jó :)

Kép
Kép
tundi24

Annyit írtatok, hogy megint két ablakot nyitottam, egyikben olvasok, másikban reagálok.

Rilla,
én ma beszéltem a munkaügyünkkel. Neki kell majd a TGYÁS-hoz az utolsó táppénzes nap, aztán a kórházi ellátásról az igazolás, a www.oep.hu-ról letölthető nyomtatvány (igénylőlap terhességi-gyermekágyi segélyhez), anyakönyvi és taj szám.

Madaran,
mi a Krio-nál vetetjük le, nekem sokkal szimpibb volt, na meg olcsóbb. A szettben, amit kaptunk (hűtőtáska), abban van jégakku, különben az augusztusi melegben nem nagyon lehetne megfelelő hőmérsékleten tartani a vért. Magában a vérvételi szettben van egy kis hőmérő, ami nézi, hogy nem ment-e fel a hőmérséklet.

Ja, és voltam az urológusnál. Tele van vérrel, gennyel és fehérjével a vizeletem, de szerencsére nincs ok az aggodalomra. Megnézték UH-n a vesém, teljesen tökéletes, azt mondták, ritka, hogy ennyire nem nyomja a baba, teljesen szabadon van. Úgyhogy nagy valószínűséggel ürülhetett egy kis kő, vagy homok (én nem vettem észre), és ezért van a vizeletemben mindenféle, ami majd kitisztul.
Viszont a legjobb az volt az egészben, hogy megnézte Lili veséjét is, és közölte, hogy semmi baja, és ki mondta azt a baromságot, hogy nem fejlődik a fél veséje, meg hogy nem fürödhet másokkal együtt..., hülyeség, és ez a kislány teljesen egészséges veseügyileg, és holnaptól fürödjön az oviban a többiekkel. Ez így a 40 fok előtt nagyon jó hír.

Kovisziszka,
minket ma anyós húzott fel. Nem érti, hogy miért nem akarunk vasárnap (akkor töltöm a 38. hetet) elmenni 150 km-rel arrébb a szülinapját ünnepelni, de ha én nem is megyek, menjen apa meg a lányom, de ha az se jó, majd elviszik Lilit. Hát persze. 57 évesen tanultak meg vezetni, képzelheted hogy vezetnek. Volt már fejreborulásuk is...

Irdab,
én jobban tartok a szüléstől így, hogy tudom, milyen. Na azért nem annyira, de mindig azt mondom, hogy még ne most.
Az indított szüléstől ne félj, semmivel sem rosszabb, mintha magától indul. Kapsz egy méhszájtágító zselét és kész. Ugyanúgy jönnek akkor a 15-10.. fájások, aztán burkot repesztenek, és megy minden rendesen. Ha magától indulnak a fájások, akkor is ez van. Viszont kontrollált, tuti, hogy az már az, nem kell gondolkodni, hogy induljunk, ne induljunk...

Bim-bam,
köszi az aggódást, de nem voltunk ma itthon. Apu telkén voltunk, van egy tava, és pancsiztunk. Vagyis Lili.

Na majd folytatom, csak kutyusetetés következik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina :lol: hú, ezek jó hír ek veseügyileg!!! :lol: :lol: nekünk meg ismerős a Sejtbankot ajánlotta, azért döntöttünk így... A lényeg, hogy a szett itt van, dokinéni leveszi, és szülés után közvetlenül már jönnek is érte... és asszem Belgiumban tárolják. Holnap küldjük vissza a szerződés másodpéldányát. Ezügyben megnyugodtam, hogy ilyen gyorsan ment. :wink:
Anyós-téma: hasonlóan idegesítő a dolog nálunk is. KÉptelenek felfogni, hogy sokszor szívesebben vagyok már vizszintben, és ha hozzájuk megyünk, nem fogok ott fetrengeni a kanapén, mert nem szokásom másoknál. Ahhoz meg semmi kedvem, hogy órákig üljek egy fa.a széken és dumcsizzak vajas tortát bekínlódva...ÁÁÁÁÁÁ!! még jó, hogy a férjecském mondja nekik, nem nekem kell... Mi lesz itt még, ha megszületik az első unokájuk??? talán ettől jobban tartok, mint a szülési fájdalmaktól....

Adri :lol: hát, ha a lépcsőzés nem, majd a kex bejön. Nálunk ezzel nincs gond, majd mehetek lépcsőzni vhová :lol: :wink:
redőnyösökre másfél hónapot vártunk :evil: A lényeg, hogy készen van. Ma vasaltam a dögmelegben a tegnap megszáradt cuccokat, több nincs...huuu! Még a függönyt kell felvarázsolnom valahogy. Csak sajna se varrógépem, se tehetségem.... :roll: talán a tesókám fog segíteni...

bim-bam :lol: sárgás zöld???? és nem parázol? azért a dokid hívd fel sztem, hogy mit mond... Valahogy a szín nem stimmel...nem? Ma kipróbáltuk a spagettis recepted - Tiéd volt, ugye?- nagyon bejött, jó sok paradicsomot szeleteltem rá, hmmm!! :P :P

Bea :lol: szupi a babatabló ötlet! De várom már, hogy mi is rajta legyünk....

Na, megyek beáztatom a lábam levendulás langyivízbe.

Csajok, én már nem is várom az éjjeleket, annyira kínlódás az egész. mire szülésre kerül a sor, teljesen ki leszek fáradva....Ez a ku..va meleg is kiborító!!!! :evil: :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Linácska - húúú, megkönnyebbülés ez a vesedolog. SZerencsére akkor nincs semmi gond. Nem semmi, hogy Lilinek sincs semmi baja. Lehet, hogy mostanra gyógyult meg, nem? AZért csak nem lehet ennyire benézni,nem? Na, de a lényeg, hogy fürcsizhet. Elég car lehetett szegénykének, hogy addig ő kint ül, amíg a többiek élvezik a vizet. Hát én ovis koromból alig emlékszem valamire, de az megmaradt, jó élmény volt, csak ritka.

Tava van apukádnak és lehet benne fürdeni? AZt hittem, hogy ha valakinek tava van az horgászik benne maximum. Elég jól hangzik.

Bim-bam: nyákdugóról én sem tudok semmit, én nem találkoztam vele, de ilyen másfélével sem, de lehet, hogy eccerűen csak egy kis baci miatti erősebb váladékozás, terhesség alatt az is szokott.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Hmbori,
a felkészülésről jut eszembe. Anno a szülésfelkészítőn mondták, és milyen igaz volt, hogy az anyukák általában felkészülnek arra, hogy a vajúdás baromira fáj, hogy ki kell tolni a babát, de nem gondolják tovább, arra, hogy a méhlepényt is meg kell szülni, és hogy utána tisztítanak (ha kell) meg varrnak, már nem is gondolnak, és ott veszítik el a kontrollt. És hogy igenis erre is készüljön fel a kismama.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anetto,
ez 3 tó kis csatornákkal összekötve. De ne valami nagyra gondolj, a legnagyobb olyan 10x20méteres 1,8 m mély. Horgászni is szoktak benne, de ilyenkor fürödni is. Rendes kútvíz tölti, úgyhogy tiszta is.

Bim-bam,
fülbelövésnél 6 hétig annak kell benne lennie a kiscsajszi fülében, amit belelőnek, utána tudod a csini kis aranyra kicserélni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hmbori - nagyon jó felfogás ! jól mondod ! minden rendben lesz, mitől kell félni?
naaaa de fájni fog :lol: :lol:
Na, jó, nem a fájdalomtól félek, én talán leginkább attól, hogy apa nem lesz bent velem, hogy esetleg anyós nem ér ide idejében és apának kell Mátéra vigyázni...vagy nem is tudom...valamitől.
Mint mikor a gyerekek félnek egyedül a sötétben (na, jó, én is félek a sötétben). Nem tudják megmondani, hogy miért, hiszen apa és anya kint vannak a másik szobában....
hogy én milyen hülyeségeket tudok összehordani, asszem tényleg itt a vég :D

Irdab - hát neked a lépcsőzés tuti, hogy nem segít. Viszont érdekes, mert én még aznap kirándulni voltam és azelőtti nap is, az mégsem indította meg, Viszont amennyire gyorsan tudtam szaladni loholtam a lépcsőn felsalá, 3 emelet 2-szer és egy óra múlva már a szülőszobán voltunk.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Linácska - nagyon jó lehetett. Máté is biztos élvezné, de én már annyira szeretnék fürdeni egyet tóban, tengerben, de még egy kis medencében is, hogy rögtön irigykedem, ha valaki ilyet ír. :lol:

anettoo

Lina,jajj de nagyon jó,hogy mind2őtök veséjével minden rendben van!!!! :) Nálunk Luca fülét lyukasztották,de az eredti fülbevalóját tették neki bele és máig azt hordja.Vagy amit te írtál az a belücésre vonatkozik?

Madaran,én is esténként vagyok úgy,hogy jajj...napközben jobban tudok mozogni,de éjjel alig bírok megfordulni,és néha olyat reccsen a szeméremcsontom,hogy azt hiszem eltörik :roll:

Kép
Kép
tundi24

Én is inkább éjjel szenvedek, bár ha Máté miatt muszáj fel-le ülnöm, stb., akkor nappal sem túl jó.

Én ezzel a szex dologgal eddig úgy voltam, hogy a nőkben lévő érzés indítja meg, mert nekem olyankor be is keményedik a pocakom. Hopppá, akkor megint rosszul tudtam valamit.

anettoo

anetto,
elvileg a spermában van valami szülésindító. Egy másik topicon mondták egy apukának, aki vonakodott, hogy tegye a dolgát, különben a felesége olyan gyógyszert fog kapni, ami marhaspermából készül.

Tündi,
Lilinek lőtték a fülét, ott így volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: na tessék! Panaszod volt, erre nem csak megnyugtatást kaptál, hanem plusz jó hírt is Liliről. Ezért már megérte az a kis riadalom, nem? 8)
Köszi, hogy írad, hogy mikre kell még felkészülni. Igen, a varrásra is fel vagyok készülve, egy nagyon jó barátnőm mesélte, hogy az neki 1000x jobban fájt, mint maga a vajúdás és a szülés - pedig elvileg kapott helyi érzéstelenítést... Meg fel vagyok készülve arra is, hogy nem biztos, hogy simán megy majd a szoptatás is, lehet, hogy nagyon fognak fájni a cicijeim (pl. begyulladnak, vagy ilyesmi), szóval mindenből számítok a legrosszabbra is. Meg hogy nyűgös lesz Betti, nagyon sokat fog sírni, nehéz lesz megvígasztalni, nagyon fáradt leszek én is, stb... Aztán, ha mégsem így lesz, akkor nagyon-nagyon boldog leszek!
Igazából ezekre a problémákra jobban fel tudok készülni, mint arra, hogy milyen felemelő és csodálatos és leírhatatlan élmény, amikor megszületik a baba... És utána milyen fantasztikus dolog a babázás, látni a fejlődését, örülni minden egyes új mozdultának, stb. Hiszen még sosem volt dolgom kisbabával, max. 1-2-szer fogtam kisbabát, de ők sem újszülöttek voltak már.
Szóval én így készülök - és persze sokat olvasok könyvet is, neten is nézelődök. De előre el nem kötelezem magam semmi mellett, majd megismerem Bettit, meglátom, neki mi a jó, aztán ahhoz igazodom. Persze közben megpróbálom kicsit irányítgatni is a jó irányba (pl. hogy az éjszakák alvásra valók) - de hogy ez pl. hogy sikerül majd, azt nem tudom? :roll:

Anettoo: szóval általános félelmed van... Így, hogy leírtad, meg tudom érteni. (Jó hasonlat a sötétben való félelem.) Viszont erre meg nem tudok semmi nyugtatót írni. :( Talán csak egy általános minden rendben lesz-t! :lol: Vagy azt, hogy Isten úgyis gondoskodik rólatok! :oops: (Bocs, ha ezt nem kellene írnom - de remélem, azért megnyugtat!)

Kép

Kép
hmbori

Jó éjt csajok,megyek elteszem magam holnapra! :)

Kép
Kép
tundi24

Hmbori,
hát tudod olvasom pl. a júliusi topicban, hogy milyen fantasztikus érzés, hogy megszületett a gyerek, és imádják-szeretik... (ez így is van rendjén). Na nekem pl. baromi fura az, mikor valaki azt írja, hogy kibújt a gyereke, és már szerelmes is volt bele. Hát nekem kellett pár óra, még azok az "anyai érzések" előjöttek. Először csak néztem, hogy hát ő lenne az, nem igazán tudtam, hogy mit mondjak neki, szokatlan volt az egész, ott volt mellettem a lámpa alatt, hogy ne fázzon, belém folyt az infúzió, még meg sem tudtam simizni, mert nem értem el, mármint az örzés alatt, még varrtak, addig a kezemben volt. Aztán elvitték, hajnal volt, reggel 9-kor láttam legközelebb, és szépen fokozatosan alakult ki minden.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, szerintem velem is ez lesz. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egyből nagyon közel kerüljünk egymáshoz Bettivel. Ráadásul nem érzem azt a lelki kapcsolatot sem, amit sok helyen olvastam, hogy már akkor kialakul, amíg a baba a pocakban van. :oops: Te érzed/érezted ezt?

Kép

Kép
hmbori

Furcsa ez a lelki kapcsolat-dolog.

Én sokáig nem éreztem. A férjem nagyon-nagyon oda van a babáért, és sokszor mondta már félidő környékén is azt, hogy mennyire szereti a babát. Én pedig pont ezt a szót nehezen tudtam még átérezni. NAgyon-nagyon örültem neki, főleg, hogy ilyen sokat küzdöttünk érte, de nem tudtam még azt érezni, hogy szeretem..
Aztán egyszer, kb. 2 hónapja azt álmodtam, hogy megszületett, de még nagyon pici ugye, és van egy zsebem elöl, mint a kenguruknak, és miután találkoztunk és megszeretgettük egymást, beteszem őt a zsebbe, hogy még fejlődjön.
És aznap reggel valahogy úgy ébredtem, mintha kicseréltek volna. Úgy éreztem, hogy az éjszaka tényleg találkoztam a babámmal.
És azóta érzek valamilyen lelki kapcsot közöttünk. Ha érzem, hogy rugdos, akkor is úgy tűnik, hogy kommunikálunk.
Szóval nagyon jó azóta.
De hát kíváncsi vagyok, milyen lesz szemtől-szemben látni.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Erdekes, hogy errol a lelkikapcsolatrol beszeltek meg ilyesmirol. Megnyugato, hogy nemcsak en erzek igy. Tolem sokan kerdeztek, hogy beszelek-e a babahoz meg ilyesmi es mindig megkaptam a magamet, hogy de hat az kell, mert milyen fontos meg a lelkenek jot tesz stb. De ha egyszeruen en nem erzem ugy, hogy kepes vagyok ra, vagy olyan "hulyen" ereznem magam ettol akkor megis hogy csinaljam? Szerintem a babanak elsosorban az a jo amitol mi is jol erezzuk magunkat, marmost ha en kellemetlenul vagy feszengve erzem magam attol, hogy beszeljek hozza amig pocaklako akkor azt szerintem o is erzi.
Sokszor beszelgettem errol Daviddel is, hogy vajon jo anyja leszek-e, mert hogy ilyenekre keptelen vagyok es perpillanat azt varom, hogy megszulessen es lathassam es megolelhessem, mert szerintem akkor fognak bennem leginkabb elindulni az erzesek. Aztan abban maradtunk, hogy nem mindenki egyforma, van akinel tenyleg biztos hamar kialakul ez az egesz, masok meg "keson ernek", de ettol nem rosszabbak mint a tobbiek. Most is aggodom erte, most is nagyon szeretem mar, most is a legjobbat akarom neki, de valahogy az az igazan szemelyes, bensoseges kapcsolat szerintem csak a megszuletese utan fog kialakulni. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Tundi Sokat olvaslak titeket, mert most meg mindig dolgozom. Pentek az utolso napom. Bent a munkahelyemen meg akarmikor elkezdek irni ide valamit jon egy hivas es kiver a fejembol minden addigi gondolatot... De azert igyekszem nem eltunni teljesen... :(

Egyebkent jol vagyok. Tegnap (hetfon) este volt egy kis esetem... A csontjaim rendesen elkezdtek szetcsuszni es ez olyan fajdalommal jart, hogy szinte menni is alig tudtam... Mintha valami iszonyatos erovel feneken billentettek volna es szet akartak volna esni a csontjaim... Penteken NST, remelem csinalnak ultrahangot is. Jo lenne latni egy kicsit a picit. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Danidaniel, Zsófiapu
Sok szeretettel gratulálok Bencéhez!
Vendég

Dbea
Nagyon jó a babatabló :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vizesedés engem is elért :cry:
Vérnyomásom, vizeletem rendben, szülésznő szerint ne foglalkozzak túlságosan ezzel, sokszor hormonális hatás miatt alakul ki.
Ami segíthet, a folyadékfogyasztás, fehérjedús étkzés, mozgás.
Milagros viszont nagyon jól érzi magát a pocakban. Persze, neki ott van fűtés :lol: :wink: (bár itthon én is befűttök :wink: )

ÉS... nagy meglepetés...anyukámék holnap érkeznek...itt lesznek 3 hónapig lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(férjecskémmel úgy szervezkedtek, hogy nekem ez meglepetés... :lol: :wink: )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?