Annyit írtatok, hogy megint két ablakot nyitottam, egyikben olvasok, másikban reagálok.
Rilla,
én ma beszéltem a munkaügyünkkel. Neki kell majd a TGYÁS-hoz az utolsó táppénzes nap, aztán a kórházi ellátásról az igazolás, a
www.oep.hu-ról letölthető nyomtatvány (igénylőlap terhességi-gyermekágyi segélyhez), anyakönyvi és taj szám.
Madaran,
mi a Krio-nál vetetjük le, nekem sokkal szimpibb volt, na meg olcsóbb. A szettben, amit kaptunk (hűtőtáska), abban van jégakku, különben az augusztusi melegben nem nagyon lehetne megfelelő hőmérsékleten tartani a vért. Magában a vérvételi szettben van egy kis hőmérő, ami nézi, hogy nem ment-e fel a hőmérséklet.
Ja, és voltam az urológusnál. Tele van vérrel, gennyel és fehérjével a vizeletem, de szerencsére nincs ok az aggodalomra. Megnézték UH-n a vesém, teljesen tökéletes, azt mondták, ritka, hogy ennyire nem nyomja a baba, teljesen szabadon van. Úgyhogy nagy valószínűséggel ürülhetett egy kis kő, vagy homok (én nem vettem észre), és ezért van a vizeletemben mindenféle, ami majd kitisztul.
Viszont a legjobb az volt az egészben, hogy megnézte Lili veséjét is, és közölte, hogy semmi baja, és ki mondta azt a baromságot, hogy nem fejlődik a fél veséje, meg hogy nem fürödhet másokkal együtt..., hülyeség, és ez a kislány teljesen egészséges veseügyileg, és holnaptól fürödjön az oviban a többiekkel. Ez így a 40 fok előtt nagyon jó hír.
Kovisziszka,
minket ma anyós húzott fel. Nem érti, hogy miért nem akarunk vasárnap (akkor töltöm a 38. hetet) elmenni 150 km-rel arrébb a szülinapját ünnepelni, de ha én nem is megyek, menjen apa meg a lányom, de ha az se jó, majd elviszik Lilit. Hát persze. 57 évesen tanultak meg vezetni, képzelheted hogy vezetnek. Volt már fejreborulásuk is...
Irdab,
én jobban tartok a szüléstől így, hogy tudom, milyen. Na azért nem annyira, de mindig azt mondom, hogy még ne most.
Az indított szüléstől ne félj, semmivel sem rosszabb, mintha magától indul. Kapsz egy méhszájtágító zselét és kész. Ugyanúgy jönnek akkor a 15-10.. fájások, aztán burkot repesztenek, és megy minden rendesen. Ha magától indulnak a fájások, akkor is ez van. Viszont kontrollált, tuti, hogy az már az, nem kell gondolkodni, hogy induljunk, ne induljunk...
Bim-bam,
köszi az aggódást, de nem voltunk ma itthon. Apu telkén voltunk, van egy tava, és pancsiztunk. Vagyis Lili.
Na majd folytatom, csak kutyusetetés következik.