2009.07.21 07:47
2009.07.21 07:51
2009.07.21 07:55
2009.07.21 08:40
2009.07.21 09:12
2009.07.21 10:18
2009.07.21 10:39
[quote="v.andi"][ írta:v.andib]Madar,egész jól megúsztátok ezt a festést rumli nélkül.
Boboka,sztem lehet inni bodzát.Próbáltam ezzel kapcsolatban keresni a neten,de sehol nem írták,hogy ne.Egyedül annyit,hogy a sok cukor miatt érdemes felhigítani.Ma megyek dokimhoz,megkérdezem.
Brumi,mi vol a cukros néninél???? Drukk,hogy rendben legyetek.
Én már nagyon unom ezt a méricskélést.Valahol megnyugtat,de olyan körülményes.
T-Pk,egyetértek Madarral.Elalváshoz jobb ha semmi pluszt nem kap a gyerek amíg pici.Mint ahogy minden mást,ezt is meg kell neki tanulnia.Nagyon nehéz a "rossz" szokásokról leszoktatni őket.Egyet is,pláne két pöttymackót.
Kata,milyen otthon???
Segítség,nekünk most nincs,és nem is lesz.Annyi csak,hogy a barátnőm kisfia pont egy évvel idősebb,és tőle kapjuk a babaruhákat.Persze azért vettem én is,de csak bodykból vettem újat.Minden mást én is "turiztam" a neten.Most már majd fotózok én is.Biztos nehezebb lesz,de sebaj.Megoldjuk.Anno apukám rengeteget segített,szinte pelenkára se kellett költenem.Most majd kell.Pont tegnap néztem az árát.Dobtam egy hátast.
2009.07.21 10:45
2009.07.21 11:19
2009.07.21 11:28
2009.07.21 11:46
2009.07.21 11:50
2009.07.21 12:17
2009.07.21 12:20
2009.07.21 12:29
2009.07.21 12:30
2009.07.21 12:32
2009.07.21 13:01
2009.07.21 13:07
2009.07.21 13:07
2009.07.21 13:13
2009.07.21 13:25
2009.07.21 13:31
2009.07.21 13:52
2009.07.21 14:42
[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Manó, hidd el, tökéletes időben vállaltátok be a kistesót /különben nem is lenne a pocakban )
Míra: na, akkor egy cipőben járunk Nekem annyi szerencsém van, hogy Atesz 24-48ban dolgozik, így két napig itthon van, igaz 24 órát nincs, de kibírható, sőt tökéletes időbeosztás ez. Mondjuk a fürdetés egyedül kissé megerőltető, mert Atit kiemelni a kádból elég gázos már... nehéz a szentem De csak, hogy vigasztaljalak egy kicsit: már Atit sem lehet délután úgy elaltani, h nagyágyon fekvés, ugyanis ha nem akar aludni, akkor üvöltve, visítva mászik le az ágyról Most épp alszik, kidőlt szépen
Pár hét és már futhatunk /ha tudunk/ velük és utánuk.. addig viszont nekik és nekünk is ki kell bírni valahogy
Lillafüred: hát végül is, közel nincs, az biztos. De Pesttől már nincsen messze másfél óra csak. /ideáltipikus esetben/
2009.07.21 14:44
2009.07.21 14:48
[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi, nyugi szerintem rendben van a cukrod, csak a védőnő balf.sz... Látod a doki is megnyugtatott. Viszont, ha kétséged lenne, akkor egy terhelésest kérjél, s majd meglátod, h semmi gond nincsen!
Viki: Nagyon aranyos Párod van De kárt nem tud csinálni
Védőnő, hááááát ultra gáz....
Manó, pont azt beszéltük Atesszal, hogy KisAti milyen nagyot nőtt az utóbbi 2-3 hónapban, s mekkorát fog abban a pillanatban, ahogy a hugit meghozzuk a kórházból... Asszem bőgni fogok egy sort....
Mi vasárnap kirándultunk egy frankót Lillafüredre Ati nagyon élvezte, persze a fényképezőből pont lemerült az elem, a pótelemek pedig sz.rt sem értek, gyárilag nem volt bennük nafta, jól fel is húztam magam. Na lényeg ami lényeg, jó nagyot sétáltunk, de szuper volt, friss levegő, madárcsicsergés, víz, erdő hmmmmmmm
A mai napom viszont egy rémálom, Ati már frankón pörgős korszakban van, állandóan menne, én viszont nem bírom s mikor leülök mondjuk 5 percre, már nem tudja elviselni. Luca pedig frankón pörög a bátyja után, alig áll meg. Buli lesz majd ilyen habitus kint
A pocakom most frankón fáj, jobb oldalt lent, ahol elvileg a petefészek szokott lenni, ott szúr kegyetlenül. Nem tudom mi lehet az oka.
Az augusztusi kismamiknál megint született egy szépséges baba Most már 4en vannak
2009.07.21 14:56
[quote="manósziget"] írta:manószigetááááá Kriszti, Lillafüred miatt iriiiiiiiigy vagyok!!!! Én arra még sosenem voltam, de annyira szeretnék egyszer eljutni oda. Bár asszem nem az elkövetkező 1-2 évben fog erre sor kerülni. De annyi szépet és jót láttam és hallottam arról a részről, hogy igazából nem is értem, hogy eddig hogy-hogy nem jártunk arra... Talán mert messze van tőlünk?
Ati miatt teljesen megértelek... Mírával is én nemtom mi van mostanában, de eddig mindig olyan szófogadó volt, az utóbbi hetekben meg rendre kikészít. Soha semmi nem jó neki, hisztizik, akaratoskodik. Áááá, ma is amit művel de.... ráadásul sokszor már nagykislánynak érzi magát és nem akar aludni ebéd után. gondolhatod milyen harcok mennek. ráadásul vele nem lehet azt megcsinálni, hogy odafekszem vele a nagyágyra és együtt alszunk, mert abból aztán minden lesz, csak alvás nem... Így ma is egy jó 3/4 órás műsort csapott le mire elaludt. nekem meg kezdik felmondani az idegeim a szolgálatot, pedig alapjáraton egy végtelen türelmes emberke vagyok... de kezd elfogyni már sokszor a cérnám. ráadásul ma tök sokszor keményedem is... de hát sajna vannak dolgok amit egy 2 évessel nem lehet megértetni... Sokszor már az jár az eszembe, hogy nagyon nem jókor vállaltuk be a ksitesót... Vagy jóval előbb kellett volna (olyan max. 1,5 éves korkülönbséggel) vagy később (olyan 4-5 éves korkülönbséggel)... de hát már ez van... csak valahogy ki kell bírnom az elkövetkező heteket... Sztem ehhez az is hozzátesz, hogy párom hétközben7 előtt nem ér haza, és én addigra már olyan vagyok, mint a mosogatórongy...
Na, de nem akarok itt panaszkodni.. nemsokára jön egy kolléganőm, legalább vele kicsit dumcsizhatok...
2009.07.21 15:00
2009.07.21 15:03
[quote="kata05"]B írta:kata05ex, örülök h minden rendben van babóval!
Andi, nagyon jó érzés h nem kell dolgozni, reggel komótosan tudtam meginni a kávémat! Barnabás nagyon szép!!
Madar, most nem volt rossz álmom.
Brumi, én ha mérem akkor étkezés előtt és utána 2 órával.
Vicger, én is imádom Lillafüredet! Szent- Anna vízesésnél voltatok?
Babám nappal pörög este alszik! Még soha nem éreztem éjszaka őt, és reggel is akkor kell mikor én, de onnantól sokat van fent, és este mikor lefekszem abbahagyja a mocorgást.
Szeméremcsontotok nem kezd még fájni? Nekem ma menés közben fájt, mint a pingvin úgy tudtam csak menni, pedig megfogadtam h nem leszek olyan kismama.
2009.07.21 15:16
2009.07.21 15:54
2009.07.21 15:59
2009.07.21 16:11
[quote="kata05"]B írta:kata05rumi, még ezt találtam neked:
A másik szűrőmódszer, amit a Szabolcs utcai munkacsoport szülészei propagálnak és nálunk elterjedt, a „zsemlés” (szűrő) módszer előnye, hogy a legkellemesebb módszer, mert a terheseknek nem kell éhgyomorra várakozni, valamint olcsó is. Az álnegatív esetek aránya itt 15%, de mivel ezt a módszer bármikor, akár minden terhességi vérvételkor, alkalmazhatjuk, ez az arány 3%-ra csökkenthető. A módszer kivitelezése: reggel 7h kor meg kell enni egy un. vizes, zsemlét (ami a szabvány szerint 30 g szénhidrátot tartalmaz) és meg kell inni 2 dl tejet (ami kb. 10g szénhidrátot tartalmaz). Ezután egy órával, azaz 8h-kor meg kell mérni a vércukrot. A vércukor meghatározása minden esetben a szérumból történjék bárhonnan veszik is le (azaz a gyorsteszt nem alkalmas). Gyanús az eset terhességi cukorbetegségre, ha ez az érték 7.0 mmol/l felett van. Ebben az esetben kb. 80%-ban kell számítani terhességi cukorbetegségre, tehát az így „kiszűrtek” egy része nem beteg (álpozitív esetek). A dolog tisztázása céljából (második lépcső) cukorterhelést kell végezni.
2009.07.21 16:13
[quote="scooper"]N írta:scooperézegettem a versis füzetem, és ezt versem találtam. Azt hiszem, eléggé aktuális Remélem, tetszik nektek.
Egy cseppnyi szív
Egy pici szív lassan dobogni kezd,
Már pislogni látszanak az apró szemek.
Kezecskéivel vakon keresgél a méhben,
Már rugdos! Könnyek csillannak anyja szemében.
Ezek az öröm könnyei, nem a fájdalomé,
Az Anya kezét szorítja egy másik: az Apáé.
Az ágyon fekve verejtékben úszik a Nő,
S az éjben hangosan felsír egy csecsemő.
2009.07.21 16:28
2009.07.21 16:30
2009.07.21 16:32
2009.07.21 16:39
[quote="vicger"][ írta:vicgerb]scooper, hidd el nekem, hogy a leghatékonyabban kézzel lehet fejni, csak tudni kell a módját. A mellszívók pusztán kényelmi okból jelentenek könnyebbséget talán, de kérdezz meg egy valódi szakembert /ll liga, http://www.lll.hu/, vagy más szoptatási tanácsadót /nem nővért, nem védőnőt/ ugyanezt fogja mondani. Az anyatej termelődése kereslet-kínálat elven működik, mindig pont annyi , pont olyan, amilyennek lennie kell. Tehát nem kell fejéssel beavatkozni ha minden rendben megy, mert annak csak állandó fejés és mellgyulladás az eredménye.
Megkérdezhetem, persze nem muszáj válaszolni, hogy milyen eü okokból nem kivitelezhető a kézzel fejés?
Kata ühüm
Tényleg fantasztikus a hely, Asó- és Felső-hámor is, sőt az egész környék... szívesen laknék ott, csak valami überhorribilis árak vannak
Pedig micsoda klassz dolog, ha az ember udvarán keresztül folyik a Garadna patak...
Most kitaláltam, hogy következő kánikulai napon barlangba megyünk A Szent István barlangba, de az Anna-barlangban sem voltam még, "csak" Aggteleken de ott jó párszor /na azt is imádom / Csak azt nem tudom, Ati hogy bírná ...
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|