Új privát üzeneted érkezett!

Sissi
Nem hívott vissza a dokim,de nem is szokása ez sajna!
Már nem rókázok,de nem vagyok jól :( Ettem krumplit és csak vizet iszom......

Képzeljétek
Úgy mozog a hasam mintha lélegezne a gyerek!!!!
Párom ki van akadva velem együtt ,hogy ez mitől lehetséges?!

Kép
noki&potyi

Noki

remélem jobban leszel és a dokit is sikerül felhivni.

Margit
Vendég

Pánikroham törölve. Elmúlt.
Az ismerős csecsemősnővér mondta, hogy elő szokott fordulni, hogy a gyerek ráfekszik a vesére, és az görcsöl be, és ugye az is eléggé tud fájni. Az volt a furcsa, hogy csak a jobb oldalon fájt, és a hasam sem keményedett be közben, ezért gondoljuk, hogy inkább ez lehetett a bibi, mert ahogy jött, el is múlt, de ezt az egy órát nem kívánom senkinek...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egy újabb hir Nóciról:

Tegnapi szülöin csak dicséretet kaptunk a kislányról! Állitolag Ő a legjobb baba az osztáylon! Ő igényli a legkevesebb foglalkozást!!! Amit bánok kicsit, de majd itthon! Nos tegnap átrakták Őt egy sokkal light-osabb lélegesztető gépre mert szinte már nem kell neki oxigén!!!! Csajok és megint ébredezeik és nyitogatta a kis szemét mozgatta a kis kezeit lábait! és végre sírt! Aminek örülni kell, mert ez erősíti a kis tüűdelyét! Én azt hittem ezt csak mondják, de ezek szerint nem! Ja ma már vihetek be tejcsit! Fejek észveszelytőül!!!! Sőt már fáj kicsit a cicim! De én nem bánom! Csak neki legyen jó én nem számitok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És teganp volt egy kis kaki is már és amint nem lesz a kis nunijában katéter már én is rakhatom tisztába!!!!! Alig várom!!!!!

Mondta,hogy jön majd ide is csak idő kell neki.Addig ios én majd beszámolok a hirekrő.

Lina:remélem legközeléebb már Levi akar kibujni,de tudom te az aug. várod.
Vendég

Sziasztok!

Jöttem kicsit panaszkodni. Ma voltunk CTG-n és terhesgondozáson, és tudjátok, hogy nálam mindig is gond volt a pontos dátum. A menstri szerint júli 20 lenne az időpont, de az első két UH aug. 3-at mondott. Így mi be is terveztük az aug. 3-at. Közben Ábel elkezdett félelmetes ütemben nőni, így a doki néni elkezdett vacillálni azon, hogy lehet, hogy mégis júli 20. Az már kedden kiderült, hogy az elkövetkező héten itt nem lesz gyerek, ebbe bele is nyugodtam. Ma viszont előállt azzal az ötlettel, hogy megkonzultálták több dokival is, akik szerint ilyenkor az a protokoll, hogy a két időpont közti különbséget megfelezik. A terminust így átjavította júli 27-re. Ez ugye az én szerintemi időponthoz képest egy héttel előrébb van, amiből az következik, hogy ő, ha augusztus 4ig nem jön ki Ábel, akkor indítani akar. Az orvosi konzílium véleménye szerint addigra már teljes túlhordásban lennénk. Persze az én véleményem szerint alig pár napos túlhordásról lehet szó. Nem tudom, hogy miért nem lehet elhinni, hogy én is tudom, hogy mikor készült az a gyerek, és leteszem a nagyesküt, hogy a terminus augusztus 3. Most abban reménykedem, hogy Ábel kijön előbb egy kicsit, a legjobb az lenne, ha júli 31ig kibújna, mert ráadásul a doki néni elmegy vmi konferenciára is.

Bocs, hogy ennyit nyavalygok, de tényleg úgy kiakadtam az előbb. És ráadásul még a nap is egyre erősebb... Szörnyű vagyok, már semmi nem jó! :(

Adri

Kép
Kép
flake76

Kitartás lányok!

Orvos-szülésznő
Itt a terhesgondozás nem olyan "beteggé tevős", mint Mo-n. Nem kell annyit ellenőrzésre járni, mégis épp, egészséges babák születnek.
CTG/NST itt csak a 38. héten van. Nem jellemző, hogy indítsák a szüléseket.
A normál szüléseket a szülésznők vezetik le. Orvos csak a problémás eseteket látja. (egyetemi klinika :wink: ) Szülés után max. 24 órás kórházi megfigyelés után hazamenetel van.
Választott orvos, szülésznő a magánintézményekben van, de ott a teljes ellátást ki kell fizetni.
Az állami intézményekben meg ahhoz kerül az ember, aki éppen ott van. :wink:
Vendég

Sziasztok.Megkérdezhetem,h a málnalevél teát mire ajánlatos inni?
livcsi22

Livcsi
MÁLNALEVÉLTEA:A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (Beszerezhező patikákban és gyógynövényszaküzletekben)"

Kép
noki&potyi

Sissi,
azért én még nem örülnék, ha jönne Levi. Elég nagy bonyodalmat okozna még most. Legalább az augusztus 1-et várja ki, onnantól szbin van a férjem. Amúgy még most is fájdogálok, de most nem a derekam, hanem a hasam, olyan mensisen. Nem tudom, mi ez.

Flake,
szerinem a legszuperebb dolog az indított szülés. Én annál nagyobb biztonságban nem éreztem magam. Főleg a mai nap után, hogy azt sem tudtam, mi jön rám. Az ott egyértelmű volt, hogy na most szülök.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina
Örülök neki,hogy csak vaklárma volt az egész!
Adri
Sajnálom a történteket :(
Remélhetőleg tudni fogja Ábel ,hogy na most van itt az idő és jönnie kell! Én drukkolok neked,hogy jöjjön előbb!

Kép
noki&potyi

Benéztem kétszer és láttam mit irtál Lina ..ment a drukk :P
Én sem akkarok júliusba szülni csak aug.-ba.
Ez jól hangzik az inditott szülés. :lol: És iggen szeretnék olyat :P

Noki felhyvtad a szülésznőt?

Ma elmenntünk bevásárolni ilyen-olyan alapvető élelmiszereket..hát nem dijjaztam :roll: ez már nem igazán esik jól...

M?ost túrófánknak áltam neki szerintem nem vagyok 100-as :roll:

Kata a Dél-pestibe is igy van a szülést a szülésznő vezeti le ha gond van akkor jön doki.

Flake és akkor most döntöttek a dokik?Vagy csak felvázolták a lehetőséget?Nyugi Ábel bébi még e hónap végén kibújuk :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Hazaértünk,elvoltunk ahogy szoktunk.Apáék horgászni voltak,csak tegnap jött be anyósékhoz.
Én jól vagyok,egyenlőre nem tervezek szülni menni :)

Visszaolvastam,de huuu ennyi mindenre reagálni....de azért megpróbálok :)

Madaran,szurkolok,hogy ne az legyen apikád problémája amit leírtál.

Ágota,úgy meghallgatnám Bömbikéteket! :) Édes csajszi.Ja és hogy nyugtassalak,Luca lassan 2 éves lesz,és talán 2 egész éjszakát aludt a saját ágyában :roll:

Lina,te még ne menj szülni :wink: Lett net a telómon..de nem vmi olcsó dolog,le is fogom mondani,mert a babanetet be sem hozta..és engem az érdekelt volna leginkább.

Mimi,remélem már otthon vagytok!Várjuk a képeket!

Noki,azért próbálgasd hívni a dokidat!aranyos a kisruci!:)

Dokinak a tarifa:én is megkérdeztem mennyit kér...azt mondta arról senki nem tehet hogy császározni kell...az ő korablei dokik a simáért 60-70ezret kérnek...mi így 80at adunk..szülésznőnek semmit...Lucánál sem volt fogadott szülésznőm,de nagyon rendes votl akihez ekrültünk és adni akartunk neki egy 10-st,de aztán nem adtuk oda neki,mert a borotváláson kívül más dolga lényegében nem volt...

Megyek kipakolok,mert még minden a kocsiban van...

Kép
Kép
tundi24

Csilla, túrófánk :D Én rizskoch-ot csináltam jó zsíros tehénből való tejből, sárga házitojásból... Kicsit összeesett ugyan, de leírhatatlanul finom :)

Kezdek parázni a szerda miatt... hogy menjek be, melyik kocsival? Az enyémben van a gyerekülés, ha bent kell maradnom akkor nem jó ötlet elvinni. A férjem kocsiját nem ismerem annyira, ha elindulok haza a vizsgálat után és útközben jönnek a fájások, nekivetetem az első fának. És egyébként is egyedül menjek? Vagy a férjemmel? De akkor ki fekteti le Milut? Huh, de bonyolult. Nem is biztos, hogy bent kell maradnom... de csomagot vinnem kell :wink:

Lina, két napom van elintézni a Kriót, holnap reggel 8-kor már a fülemen lesz a telefon. Remélem sikerül!
Vendég

Na a múltkor is emlitette Tündi a rizskochot..megmondom őszíntén még sose csináltam.. :shock:

Valamelyikötök leirja?

Tündi mondjad apának segítsen :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam
Holnap megyek CTG-re, UH-ra és a dokihoz vizsgálatra!

Annyit mondott ,hogy ha nagyon rosszul lennék akkor menjek még ma a kórházba.
Azt hiszem ezt az éjszakát még megpróbálom kibírom?!
Most is krumplit eszem, desszertnek meg rennie tablettát.
Hhhhúúúúú,de várom már ,hogy reggel legyen!
Ha bármi lenne velem, akkor Rilla vagy Beus fog benneteket értesíteni!
Addig is drukkoljatok!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
noki&potyi

Bim-bam,itt a reci :) http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25655947 én eszerint csináltam :)
apát hanyagoljuk :roll: De végülis vele pakoltattam ki....

Cscsi,nincs aki vigyázzon Milura szerdán?

Noki,mennek a drukkok!

Kép
Kép
tundi24

Cscsi,
miért is kellene szerdán maradnod??? Lemaradtam valamiről?
Amúgy menj a saját kocsiddal, szereld ki az ülést, és hagyd otthon. Max. visszaszereled.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Látom mindenki pihent éjszaka!
Nem szült senki?

noki: remélem minden rendben volt éjszaka!

Tegnap csak olvasó üzemmódban voltam itt! Ma jövök és reagálok, mindjárt megyek nst-re, aztán vergődés itthon egész nap!

kovisziszka

Jó reggelt!

Megyünk boltba vmi harapnivalóért...utána leszek :)

Kép
Kép
tundi24

noki:
Koszi a valaszt a gatmasszazsrol. Meg tegnap nem birtam magam ravenni, anyira nehez magamnak. :( Timinel ferjecskem csinalta, de most nem akarja. :(
A malnalevel teat viszont tegnap elkezdtem inni. Meg eddig semmi derek csipkedes nem volt.
Remelem azert nem kell korhazba menned. Milyen volt az ejszaka?

linacska:
Elmultak a mensis fajasok?
A magzatviz elfolyassal kapcsolatban nekunk is ezt mondtak. Azonnal mentot hivni es nem a sajat kocsival bemenni...
szulesinditas:
Nekem pont az tetszik, hogy varom, hogy na ez a fajas mar az -e, vgy sem? :) En szeretem varni, hogy mikor indul be a tenyleges szules... Mikor jon el az a nap... Bar amikor Timit mar tulhordtam, akkor azert az az utolso 4 nap mar nem volt olyan vicces, akkor inkabb en in az inditasra szavaztam volna, mert mar elegge kemeny joslofajasaim is voltak.

madaran:
Sajnalom, hogy ezert kell a koldokzsinorver. :(

bim:bam:
En mara tervezek nagybevasarlas, egyedul a klima az, amit varok benne. Tenyleg nem nekunk valo mar! :roll:

flake:
Augusztus 4 meg messze van... Itt 2 het utan inditanak, 1 het utan befektetnek ugy tudom. Nehez ez az idopont kerdes, de ha a sok doki ugy latja, hogy nagyobb a kockazat ha bent maradna a baba, :roll: akkor talan meg az inditott szules is jobb. Szurkolok, hogy minel elobb induljon most mar a szules es ezen ne kelljen izgulnod.
Mondjuk ezt a meret dolgot nem igazan ertem a dokiknal, mert Robi baba is nagyobb a koranal mar az utolso uh-k alapjan kb 2 hettel, de igazabol csak a 12. hetig mervado, utana ugysem tudjak pontosan megallapitani mar.

cscsi:
En mar nem is merek egyedul vezetni. :oops: Milut nem tudjatok magatokkal vinni, vagy nagyon keson kell bemenni? Akkor ketten mehettek...

Szerencsere hazaertek a szuleim vegre a nagy nyaralgatasbol, most mar mindig lesz valaki max fel ora tavolsagban elerheto babysitter, ejjel meg azonnal... Ez is valami :) Megnyugtatobb azert tudni, hogy ha beindul a szules legalabb Timi miatt nem kell izgulni annyira.

baratodildi

Jó reggelt, csak bejelentkezem gyorsan. Majd du jövök, most nekiállok takarítani hátha..... :lol: Meg főzni is.
Szuper jó éjszakám volt, igaz éjféltöl óránként jártam ki pisilni, de fél 9ig aludtam. :lol: Most mintha kicseréltek volna :lol:

Itt amúgy már ismét pokol meleg van :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok Kismamik !

Látom még mindenki 2 in 1...pedig azt hittem, hogy a hétvégi vihar meghozza a hatását ! :wink:

HÍR NOKIRÓL :
Éjjel be kellett menniük a kórházba, mert annyira rosszul volt (hányás+hasmenés) és vizsgálgatják...dél körül nézi meg a nődokija !
Ha megint jelt ad magáról, megírom !
Lehet, hogy ma meglesz a következő topikbaba !!???? :D :lol:

Sissi
Örülök, hogy ilyen aktívan visszatértél hozzánk ! :D
Nagyon erős vagy, becsüllek ahogy végigcsináltad az elmúlt időszakot !!

Nócika
Nagyon sok erőt kívánok Nektek, reméljük Ti is nemsokára hazajöhettek és minden rendben lesz !!

Mimi
Jó, hogy jelentkeztél, már nagyon várunk a részletes beszámolóval !! :D :D

Kata, Irdab
Szépek a pocik !!

Ágota
Tündériek a képek Királylányról !!!!!! :D

Nekünk megvolt az esküvő Borotán, hála istennek jól viselkedett a kisfiam....féltem, hogy ott jön rám majd a szülés ! :lol: De mostmár újra Sopronban vagyunk, szülésig már el nem mozdulok innen ! :D

Kép
Kép
rilla_

Lina, két órája nem tudom felhívni a Kriót, nincs valami számod hozzájuk? Ami a honlapon van megadva, az mind foglalt...
Vendég

sziasztok!

reméljük nokinál a szülés indult be és semmi más gond nincs. :P
Drukk-drukk ezerrel :lol: :lol:

Lányok tökre kivagyok...
Tegnap sem tudtam meg tegnap előtt sem aludni... :twisted:
Tegnap esti program:full jó volt :twisted: a szembelévő szomszéd kicsit sréhen elkezdett balhézni...gondoltam jó csak abba hadják egy idő múlva...NEM erre 11 után éjfél előtt kijöttek a rendőrők..és a villogojukat úgy hagyták majdnem 1 órán át...tök jó volt az egész ház villogót :twisted: egyszerűen nem tudtam becsukni a szemem....2 után tudtam aludni...mert úgye Noli is felébredt közben..akkor enni,pisi,inni...stb...
Ma meg föznön is kell... :? mindjárt neki is állok...este 6-ra meg megyünk az egyik barátainkhoz vacsira..legalább kikurállom ott magam :P :P

Tündi köszi :P ki fogom próbálni...ezekbe nem szoktak gyümit tenni vagy csak mellé?

Na megyek összekapom egy kicsit a konyhát aztán irány az ebéd...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Megjöttem nst-ről! Marha jó volt, az első 10-15 percbe csuklott a kiscsaj, mint a gép, ja és közbe úgy ficánkolt, hogy az valami csúcs volt! aztán a nőci ott felejtett, már 30 perce feküdtem, betévelygett és közölte fel kell ébreszteni a manót, mert akkor már 10 perce alukált! Mondom neki, oké most alszik, de előtte meg nem állt! Erre ő nem baj, de kell még egy kis mozgás a végére, majd akkor kapcsolja ki! Fasza volt szomjas voltam, pisilni kellett, fájt már a derekam! Bevitte az ottani dokival aláíratni, kijött és csak az első lapot adta oda, mondván elég az! Marha jó , azon az első húsz perc van, akkor miért feküdtem ott még 25 percig! Szerdán megyek a saját dokimhoz, és megmondom neki, hogy inkább bemegyek nst-re, ez az sztk-s dolog nekem nem szimpi!

kovisziszka

Sziasztok!

Vagyok csak olvasó üzzemmódban voltam idáig.
Ma estére megyünk a dokimhoz 7-re remélem azért nem keserít el ennél jobban. Az egész hétvégém nagyon rossz volt az miatt amit a streptococcusról olvastam, teljesen kiborultam.

Az már biztos hogy ez a baktérium örökre bennem marad, könnyen össze lehet szedni de kiírtani soha az életben nem lehet. Igaz tünetekkel nem jár és nem betegít meg "csak" hordozó leszek egy életre. Elkapni az újszülött és a férjem tudja így tehát egész életünkben óvszert kell majd haználnunk, kivéve akkor ha szeretnénk még gyermeket illetve úgy tudnánk kiküszöbölni ha inszeminációval foganna meg.

A szülés beindulásakor kapni fogok nagy dózisú antibiotikumot vénásan ami akkor hatásos ha a beadás és a baba megszületése között eltelt legalább 4 óra. Aztán a babámtól fül és orr váladék mintát vesznek hogy kizárják a fertőzés lehetőségét. De még ettől függetlenül is valószínű hogy míg kórházban leszünk kapni fog napi 3x1 antibiotikum injekciót és ha hazamegyünk is folytatni kell még pár napig.

Itt nem ér véget az aggodalom, fél éves koráig figyelnünk kell hogy nem jelenik e meg nála valamilyen tünet ami arra utal hogy mégsem egészséges.

Rémisztő hogy 1000 nőből 1 hordozza ezt a baktériumot és pont én vagyok az egyik.
Idáig semmi baj nem volt a terhességem alatt és ez jó érzéssel töltött el, most pedig hogy a végére lett ez a szörnyűség teljesen magamba zuhantam.

Ne haragudjatok ha esetleg többet nem jelentkeznék be hozzátok, de biztos megértitek a bánatomat.
Mindenesetre Tündit értesíteni fogom ha történik valami úgy értem ha beindulna a szülés.

Tiszta szívemből kívánok mindenkinek szép és egészséges babát!
Vendég

Rilla,köszi a hírekez Nokiról.Délben akkor már többet fogunk tudni elvileg.

Bim-bam,óóó jó kis szomszédok...A rizskoch-ba meg lehet tenni gyümit,van amikor mi is teszünk :)

Adri,végre egy jó éjszaka :wink: Nekem is annak mondható volt :) Jött be egy kis hüvi,de most itt is megint dög meleg van.

Ildi,akkor mostmár érkezhet a kistesó,hisz van ki vigyázzon Timikére!:)

Ki mit főz ma? Én krumpli levest+túrós tésztát...Holnap meg semmit,mert apánk szolgálatban lesz..

Kép
Kép
tundi24

Piroska,ne legyél ennyire elkeseredve!!!!Sokszor ez a baj a nettel,hogy mindennek utánna lehet olvasni,engem pl a dokim óva intett ilyenektől.És meglásd nem lesz semmi gond Hajnussal.Megkapja az antibogyót és minden okés lesz!!!!Sajnálnám ha nem írnál már szülésig!!!!Majd mi tartjuk benned a lelket,nehogy magadba zuhanj már itt a finisben!!!!De ha mégsem jönnél,várom majd az üzikét! :)

Sziszka,jó kibabráltak akkor veled....

Zsizsa..még tegnap írni akartam,hogy köszike a testvéres válaszodat.Remélem komolyabb lelki gondok nélkül átvészeli majd Luca Zsombi érkezését.Persze gondolom a látogatók majd Zsombit helyezik előtérbe.Mondjuk nálunk úgy szokás a közeli családban,hogy a nagyobb gyerkőc is kap vmit,meg amikor hazajövünk a kistesó is hoz neki ajándékot!

Kép
Kép
tundi24

Na itt vagyok én is :)

Piroska, megértem, hogy magadba zuhantál, de a babád egészséges, elég kicsi az esély rá, hogy bármi maradandó baja lesz. Szerencsére időben kiderült ez a baci, fel tudtak rá készülni, megy az AB.
Gondolj bele, vannak akiknek agyvérzéssel, nyitott gerinccel, down-nal születik a babája :cry:
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehetett volna ennél komolyabb probléma is, a strepto nem a legrosszabb ami történhet! Amikor Milu született, a szobánkban két mamának is pozitív volt az eredménye, de az AB-vel sikerült megakadályozni, hogy a baba is elkapja. (Ezt, hogy fél évig figyelni kell, most hallom először :roll: )

Csilla, a rizskoch-ot én is így csináltam, csak még 10 dkg vajat tettem a forró tejberizsbe.

Tündi, az ebéd sajtos csirke. 4-5 combhoz 1 nagy doboz tejföl, 20 dkg reszelt sajt, vegeta, fokhagyma, olaj, és be a sütőbe! Gyors és finom :lol:

Nokinak drukkolok!

Lina, igen lemaradtál :wink:

Ildi, este 8-ra megyek be. Akkor kezdődik az ügyelet... :D
Mindegy, megoldjuk valahogy. Talán anyukám kijön addig Milánhoz.
Vendég

Piroska, ne zuhanj ennyire magadba, ez egyáltalán nem olyan vészes dolog!

Először is a terhes nők 10-30%-ában pozitív a B Strepto.
Másodszor a baba születését leszámítva semmilyen veszélye nincs, bajt nem okoz, hogy ott van, azaz nem kell a férjedet "kímélni" tőle, továbbra is úgy védekeztek, ahogy akartok.
Harmadszor a baba megbetegedését simán meg tudják akadályozni most, hogy már tudják, hogy figyelni kell erre.
Első szülésnél szinte 100%, hogy el fog telni az a 4 óra a szülés megindulása és a baba megszületés között.... Másrészt ha mégis kéne a baba antibiotikumot kapjon, akkor kap egy állandó branült, és abba adják neki napi 3x - azaz nem fogják naponta többször szurkálni. Az Ab meg megakadályozza, hogy megbetegedjen!

Ez az egész egyáltalán nem annyira ritka dolog, hogy úgy éld meg, hogy most valami komplikáció adódott a terhességed kapcsán!!!
Fel a fejjel, nem lesz semmi baj!!!

Kép
bikmakk

Cscsi,köszi a főzési tippet!:) Szerdán meg is csinálom! :) De én is lemaradtam..akkor most szerdán este megérkezhet a bb? :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Szombat este haza érkeztünk.Minden okés ,Regi egy tünemény.Eszik alszik,pisil kakil.Bár van egy kis bökkenő,képes 1órát is szopizni.Ez éjszaka kicsit fárasztó de egyenlőre az 1órányi szopit kb 2óra szunya követi.
No majd jövök,most el kell mennünk Doktornénihez.
De úgy nézem szót fogadtatok,és rajtam kívül senki nem szült meg,míg nem voltam itthon :lol: :lol:

Noki megy a druk neked!!
No majd jövök képekkel is..
Sziasztok!

mimi12

tundi:
Mi gombalevest eszunk es rantott hust zoldbabfozelekkel.

piroska:
Megertem, hogy megijedtel, de ennyire azert nem szornyu ez a dolog. A baratnomnek is van strepto fertozese, mar harom szepseges gyereket szult vele es azonkivul, hogy o kapott a szules elott kozvetlenul venas antibigyot semmi, de semmi mas baj nem volt. A ferjed mar valoszinu hordozo ennyi ido utan, nem hinnem, hogy ovszert kene hasznalnotok emiatt. Az elso szulesek meg nem nagyon szoktak 4 oranal rovidebb ideig tartani, tuti idoben atmegy a mehlepenyen a gyogyszer, minden ok lesz!

kandi:
Sokat gondolk Rad!

kovisziszka:
Fajasok nem voltak az nst-n?

noki:
Nagyon drukkolok! Hajra babuci!

irdab:
Itt is meleg van mar kint, de a lakasban legalabb a szelloztetes hatasara most csak 25 fok! :P

baratodildi

Piroska: ne zuhanj ennyire magadba! Légyszi fel a fejjel! :wink:
Igaza van a többieknek, nem olyan vészes ez a strepto dolog! De ha mész dokihoz, majd ő úgyis megnyugtat! Majd írd meg, hogy ő mit mondott! JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ?????????????????
Én a mostani terhességem alatt folyamatosan bacikkal küzdök, most volt vége egy antibiotikum kúrának, de a folyás visszajött! Már unom, de rohadtúl és ettől is nyűgös leszek!
Szóval én is kiborulok sokszor, mert nem értem mitől jön ki állandóan, pedig a higiéniára tök odafigyelek! De mégis van valami és ez kellemetlen! Megértelek, hogy most ilyen a hangulatod, de hidd el minden rendben lesz! És szeretnénk ha jönnél! Majd jobb kedvre derítünk itt a csajokkal! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

én tegnap csináltam egy jó nagy tepsi rakott kelt, ma még bőven eszünk belőle!
rizskoch, hmmmmmmmmm az fini! :lol:

kovisziszka

b.ildi: voltak fájások, de most nem olyan erősek, mint múlt héten, de viszont sűrűbben!
Ha még tovább ott kellett volna feküdnöm, tuti rám jön a szülés! :lol: 45 perc, jó poén volt!

kovisziszka

sziasztok!

Noki :lol: :lol: jelentkezz, amint tudsz, hogy mi a helyzet!

Piroska :lol: :lol: én mondjuk nem értek hozzá, de nehogy már emiatt eltűnj!!! Inkább tényleg nézd a jó oldalát: jó, hogy időben kiderült! :wink:

Csilla, Lina :lol: :lol: engem ma hívtak a Sejtbanktól, holnap hozzák a szettet, amit szüléskor magunkkal kell vinni... :lol: ÚGyhogy egész gyors.

Sziszka :lol: :lol: Asszem én is inkább bemegyek a Kútvölgyibe, minthogy itt szórakozzanak! úGyis meg akarom nagyon nézni, milyen a kórház, a szülészet??? Szerdán mész a dokinénihez? Mi egy hét múlva, asszem az az utolsó uh az nst-k előtt...

Csajok, köszi a drukkokat Apumnak, ma vesznek a csontvelőből mintát neki, nagyon ideges vagyok emiatt....
a méhlepényem így is már II. érési fokban van, na ez tesz neki szerintem. Sokat keményedem is, de amit írtál Csilla azt nem tudom megkülönböztetni. Ált. nekem akkor is "egyben marad, amikor forgolódom közben. Akkor ez jósló lehet??? :?: :?:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Piroska igy ahogy a többiek mondják,hogy fel a fejjel :P
És igen a neten ellég sok.....lehet olvasni ami nem mindig igaz de látod van itt olyan aki nem is az első terhességet végigcsinálta és a babó is tök egézséges :P és ez nállatok is igy lesz :P

Noémi na de jó.... :P várjuk a képeket a beszámolókat meg mindent én személy szerint tök kivi vagyok..,hogy élted át,Szabit hova tettétek addig,apáék haza tudtak közbe jönni..meg egyébként is úgy az egész.... :P :P

Tündi én ma (most)daráthús pörköltalap, tészta kifőz(spagetti) kész jénai egy sor tészta egy sor hús egy sor sajt és igy tovább rétegez néha karikára vágott pariés paprika és az egészet összesüt a sütőbe. :P Gyors ez is és 2 napra megvagyok.Leves nem lesz 8) Ja és maradt még pár db.túrófánk tegnapról.... :wink:

Szilvi én is min.45 percig vagyok rajta...és még utána a doki ..jó kis egész napos prógrammm....de már nincs messze a vége :lol:

Ja igen a szomszédomnál ez kivételes helyzet volt ilyen még soha nem fordult elő..még ma nem is láttam őket.... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

kaja: maradt tegnapról husi leves+rántott csirke.... :P :P ubisali :P , úgyhogy ma ezerrel takarítók....

Ja, a redőnyösök még mindig sehol...... :evil: :evil: azaz a babaszobában a végső simításokat nem tudom megcsinálni... :evil: :evil:

és hogy egy kis poén is legyen: férjecském lenyúlta a szopipárnát, teljesen odavan érte, úgy néz ki, rendelnem kell még egyet :shock: :shock: :roll: :lol: :roll: :wink:

madaran

takarítók= én vagyok= takarítok :oops: :wink:

Hú, bim-bam, ez a kajcsi naggyon jól hangzik!!! HOlnapra fasírtot terveztem vmi főzivel, de lehet, hogy inkább a Tiédre átpártolok.... :lol: :wink:

Tényleg, mimi :lol: :lol: :lol: De szuper, hogy otthon vagytok már!!! Szeretnénk részletes beszámolót, ha majd időd engedi, és Igen: képeket sokat-sokat :!: :!: :!: :!:

madaran

Jimbone,neked már tényleg nem sok van :wink: Biztosan nagyon rossz lehet Áron nélkül,de tudod ,hogy jó helyen van,és ha még jól is érzi magát,az meg még megnyugtatóbb(gondolom én...)

Anna,mennek a drukkok apukádnak!!!!!!!Jól kicsesztek veletek ezek a redőnyösök..Mire várnak még :roll:
Nálunk is szerette apa a szopispárnát,de már nem adom neki oda :wink:

Bim-bam,nálatok is fini ebéd lesz akkor!:)

Mimi,jajj de jó,hogy otthon vagytok!Várjuk a részletes beszámolót ha időd engedi!Tesók,hogy fogadták a hugit?Képet rengeteget!:) Jó kis izgis nyaralásotok lett :wink:

Ildi,gombaleves..imádom!!!De apa utálja a gombát így nagyon ritkán eszem csak.. :?

Kép
Kép
tundi24

Mimi, örülök, hogy jelentkeztél, írjál minél többet! Mindenki nagyon kíváncsi a történtekre!!

Ebéd: nálunk rakott zöldbab lesz: lényegében hasonlít a bim-bam által leírthoz, csak a tészta helyett bab: jénaiban egy sor sós vízben kifőtt zöldbab - egy sor hagymával-paradicsomszósszal összesütött darált husi - egy sor besamel --aztán mindenz mégegyszer. A tejetére két szelet vékonyra szelt bacon... Be a sütőbe 20 perce.

Nálunk sem én használom a szopipárnát! :lol: Viszont én nem is alszom jól vele, engem zavar a zizegése, és az, hogy minden fordulásnál át kellene pakolnom. Mióta nem használom, sokkal jobban alszom... :wink: A férjem meg imádja. :)

Madaran, nagyon sajnálom, hogy ilyen sokat kell aggódnotok, és nagyon drukkolok az apukádnak. Van a leukémiának olyan formája is, ami gyakorlatilag egyáltalán nem rövidíti meg a várható élettartamot...

Lányok, ezt a túrófánkot leírnátok?
Tegnapelőtt életemben először csináltam fánkot - mármint igazi fánkot - vagyis az lett volna, ha sikerült volna, de komolyan, MINDENT elrontottam rajta, amit csak lehetett.... Túl zsíros volt, lelappadt korongok voltak, némelyik meg is égett... Na mindegy, úgy döntöttem, nem akarok beletanulni, mert nem az a kimondott fitness-kaja....

Kép
bikmakk

noémi: De jó, hogy otthon vagytok! Kíváncsian várjuk a képeket! Nagyon jó egészséget és sok-sok anyatejcsit!

jimbone: hát jobban is jársz, ha kihagyod az sztk-s nst-t! :lol: Ne izgulj, biztos ki fog jönni időbe a kismanód! :wink: Áronnak jó dolga van! :lol: Nekem is jólesne, ha kicsit lepasszolhatnám a lurkókat! Bár napokra nem tenném, mert hiányoznának, de egy-egy napra nem lenne rossz! :roll:

madaran: mikor derül ki pontosan, hogy mi a baja apukádnak?Remélem nem az amit írtál! Majd drukkolunk! Jó dolog, hogy levetettitek a köldökzsinórvért! Ha tehetném, megcsinálnám én is, de sajna nem úgy alakult! :(

bim-bam: jól hangzik ez a kaja! Milyen tésztával csinálod?

kovisziszka

Sziasztok!

Megint jó rég nem írtam nektek!! De Sissinek köszönhetöen meg kaptátok az infokat amit köszönök neki, hogy leírta nektek!

Nos a babommal már rendezödni látszik a helyzet! Talán már látom az algut végét!! Tegnap már ébren volt és kezd spontán légzése lenni ami nagyon jó! Csak az szomorit el leginkább, hogy mikor sír akkor nincs hangja és ez azért van, mert a lélegeztető cső lennt van a kis tüdelyében! Azért volt mindenre szükség, mert a hörgöcskéi nem fejlödtek ki! De mikor néhány hete bent voltam a korházban és akkor elkezdték volna adni a tüdő érlelöt akkor talán nem lett volnba ekkora a baj szerintem! DE erre már nem kpok választ senkitől! Minden doki mást mond!! És ebből meg már elegem van!!!! Tegnap már kinyitota a kis szemecskéjét és figyelt a hangomra! Keresett a tekintetével! nagyon jó és megható volt!!! Remélem hamar elérjük a 2 kilot és nem fog fázni 35 fokban sem és hamar lekerül a lélegeztetőről és jöhet haza!!!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Na nekem is kijutott még ide a végére némi aggódás...
Tegnap volt ugye ez a görcs dolog, nagyon valószínű most már, hogy vesegörcs volt, ugyanis ma elmentem anyuhoz, és ott pisiltem, és tiszta barna, ami kijön belőlem. Itthon ezt nem vettem észre, mert mélyöblítésű a wc-nk. Hívtam az orvost, mehetek urológiára, hogy a terhességtől nem lett-e vesetágulatom, vagy tulajdonképpen mi is ez az egész. Nagyon hiányzott ez így még a végére. És mi van, ha az lett??? Na meg csak holnap 18:45-re kaptam időpontot, addig nem lehet gond???

Piroska,
nálunk a férjemnél volt streptococcus, igaz valami peptostreptococcus, nekem ettől záródtak el a petevezetékeim, és vártunk 17 hónapot a babára. Öt napig szedett antibigyót, és azóta sincs neki, és az én eredményem is negatív.

Rilla,
Noki nem írt még?

Mimi,
gyere, ha tudsz, és persze tegyél fel sok-sok képet.

Cscsi,
nekem is csak a netes szám van, de ha ott foglalsz online időpontot, akkor kb. fél órán belül visszahívnak ők.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

nocika:
Drukkolok tovabbra is, ezek igazan jo hirek!

szopiparna:
Epp most vettem bele utantoltot, mert nagyon osszeesett meg Timivel. :) Eddig azt hittem uj parnat kell vennem, de veletlenul ratalaltam az utantoltore. :D

baratodildi

Nócika: Nagyon sok erőt és egészséget kívánok nektek!

Kép

Kép
ádibaba

Kanditol hirek:
"Megírnád a csajoknak,hogy köszönöm a részvétüket és aggódásukat...nem szültem még meg....hála...
...
Csütörtökön lesz a temetés...remélem lezárul kicsit ez a kiélezett helyzet és jövő hét folyamán....kicsit vissza térek hozzátok! "

Meg nehez az atelteket feldolgoznia, de az ido es Belcsi baba segit neki biztosan. Puszi neked innen is!

baratodildi

Bikmakk túrófánk ahogy én szoktam csinálni....

25dkg túró
25 dkgliszt
1 tojás
2dl tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 cs.vaniliás cukor
2 evőkanál cukor
1 csipet só
néha szoktam bele tenni vanilia aromát

A túrót a tejföllel összetöröm(robotgép) utána a tojás meg a többi a legvégén megy hozzá a liszt.Sürű állagú lesz én a végén kézzel szoktam gyurni mert a robotgép ezt már nem szeresse.
Ha kész a tészta 15-30 perc pihentetni.
Utána bő olajban kisütni.Ha van elég hely akkor magától megfordulnak :lol:
Porcukroz és lekvár.
ja én úgy szedem ki,hogy a sütőből kiszedem a rácsot és ráteszem egynagyobb tálcára rá szalvéta és erre tszem rá az olajból kivett fánkot.Mert igy lecsöppög tök jól és nem lesz plöttyedt :P

Szilvi:ááá nállunk ez elég érdekes..Tésztából apuka csak a Barillát eszi meg ezt a kajcsit is ennek a spagettiéből csináltam.

Lina azért csak nem :? Nem jól hangzik :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tündi érdekes ez a gomba..én eddig nem nagyon szerettem de most mig babás vagyok minden héten eszek és kívánom is legjobban a rántott gombát... :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Lina, szerintem elfelejtették bekapcsolni reggel a telefont, mert csak 11 körül sikerült beszélnem velük...
Végül megoldódott a dolog (hála Spulninak), kiderült, hogy itt a közelünkben is van partnerük, és velük még ma el tudom intézni :)

Tegnap vettük Milunak (elvileg a baba ajándéka lett volna, de nem bírtuk ki :oops: ) Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?