Új privát üzeneted érkezett!

ó, laptetű?! :oops: csak nem...

Kép

Kép
szolkata

óhhh Kata! és injekciókúra nem használna?

hát dögmeleg van!!!!! én majd megpusztulok!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata:A fenébe, ez rosszul hangzik. Jobbulást!!!!

Mi ma voltunk először a városban babakocsi nélkül. Réka nagyon élvezte a buszozást, csak mintha hiányolta volna a babakocsit. :) Kanyarokban nagyon kellett rá figyelni, nehogy elveszítsem, becsússzon az ülés alá, vagy a busz hátuljába, ilyesmi.... De klassz volt! Nallányos.

Egész nap idebenn vagyunk....csak reggel és este sétálunk, játszóterezünk.

Szomszéd csajnak 2 hetes a kislánya, folyton délben viszi sétálni....még nem jöttem rá, miért. :shock: :shock: :shock:
jaimee1

Jaimee!
egy logikus magyarázatom talán lenne, megy az ebédért, egyébként minden más logikátlan..vasalnom kellene, de egyszerűen annyira meleg van, hogy nem akarok idebent még emelni a hőmérsékleten...javaslatok???? :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!
Én is mi is nagyon szenvedünk a melegtől.Még jó hogy vannak az ablakon redőnyök és azok nappal le vannak engedve, az épület pedig vályogból van és kellemes idő van a lakásban. Vasalni- csak amit nagyon kell másnapra.Én egyébként korán kelő típus vagyok és reggelente vasalom ki az aznapi ruhámat.
Strandolók remélem jó pancsiztak. képeket ha lehetne!
Kata! Vigyázz a gerincsérvvel, nekem az idén 1.5 hónap különbséggel két kolléganőmet is megműtötték gerincsérvvel. Hosszú a lábadozás.Jobb ha egy orvosi vizsgálatot beiktatsz. Kép

Kép
Kép
bmárti75

Halli,

Anikó, Szabi nagyon csípte a vizet is, bár nem volt túl meleg, sztem olyan 25 fokos max. DE nem lett beteg ő sem, inkább a szélén pancsolt.

Irigylem a strandolókat...
Kata, te két gyerkőccel egyedül, míg Apa oda nem ér?! :shock: Azta, ügyes vagy! Én sokszor egy játszót is alig tudok megoldani 2 gyerekkel, ha Bálint épp sír, Szabi meg a mászóka tetjén....
Gerinccel óvatosan... :( NAgyon kellemetlen lehet!

Jaimee, a buszozást élvezik nagyon a gyerekek, már én is tapasztaltam, ha kisörödg volt itthon Szabi, minidg elindultunk a Tescoba busszal, aztán lehiggadt :)

Judit, esetleg egy éjjeli bejárónő, aki kivasal?
:wink: Ide is jöhetne...

Rólunk: hétfőn két hós oltás, már itt tartunk...
Rotát is be akarjuk adatni.
Bálint szépen gyarapszik, már csak 6x eszik, 4 óránként kb., bár egy kis rásegítéssel alakult így a dolog.
MOst 5,5 kg, étvágya és hangja a régi :)
Most - csoda történt! - kiságyban maga aludt el egy órája!!! És azóta is alszik! :) Nem egy nagy alvós napközben továbbra sem.
Szabi még minidg csípi az öccsét :) Most épp rajzolgat.
Én meg kipurcanás szélén, így, hogy Bálint alig alszik nappal, nehéz még minidga két gyerkőccel, valahogy úgy érzem, mindkettő sokkal kevesebbet kap belőlem, mint amennyire igényük lenne...
:(

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Most jöttünk Békéscsabáról.....nagyon jó ott is a strand...nem voltak ezren...és tiszta, igényes.

Kata hogy vagy?

Köszi az epés tippeket, kipróbálom!
Igazából keveset tudok enni mert hamar tele leszek...stb...ja meg beettem füstölt sajtból..na az volt a szar!

Judit!
Még aszongya Anna Luca érdeklődik:)))))) aranyos lehet!!!!!!!!!
És már kivi vagyok rátok élőben!!

fanna3

Sziasztok!
Mindenfelé volt ma egy kis eső?Nálunk csak aporát hintette el, de most is iszonyat meleg van, nem is beszélve a páráról.
Dorka! Hihetetlen hogy már két hónaposak vagytok!Nagyon szalad az idő.
Fanna!Jók a képek az iwiw-en!Vigyázz a túl zsíros, fűszeres ételekkel, naponta többször de keveset enni. kávét nem éhgyomorra meginni.

Kép
Kép
bmárti75

Dorka!
boldog hóferdülőt, én is csak pislogok, hyog már két hó! szegényke első szuri....
nagyon szépen gyarapodtok! mindegy az, hogy így vagy úgy...6 hetes kontrollon már akkor voltál is?

köszi a tippet, de asszem az is emberkínzás lenne...

Márti!
nálunk egész délelőtt esett, de nagyon meleg van most 30 fok felett van megent..., én is vártam a párát, de mivel annyira sok esett, így valamelyest lehűtötte az aszfaltot, nem gőzölgött

Fanna!
képek nagyon jók, én is láttam!
jó a fürdőrucid! :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Helló!

Kata! Hogy vagy? Mihamarabb nézesd meg, sok szenvedést tud az ilyesmi okozni!

Jaimee! És a városban is gyalogosan cirkáltatok? Egyelőre ez nálunk elképzelhetetlen, Dorka nem hajlandó megfogni a kezem, és vhogy mindig az ellenkező irányba szalad, mint amerre hívom... :lol:

Dorka! Utólag bár, de boldog hófordulót Bálintnak!!! Mikor telt el ez a 2 hónap??? :shock: Szép súlya van a legénykének! :D

Márti! Aranyos vagy! :D Miénk ház is vályog, de már 27 fok van idebenn. :roll:

Judit! Azt javaslom, dobd félre a vasalnivalót! :wink: Relax...

Fanna! Én is láttam az iwiw-es képeket, szépek vagytok! És egyre biztosabb vagyok, hogy találkoztunk a múltkor... úgy 2 hete a Kossuth téren, a gyerekruha-turiból jöttünk ki, és megálltatok Nimivel... emlékszel? Nekem Nimi tűnt olyan ismerősnek. De persze nem 1000%, hogy Ti voltatok. :oops:

Rólunk: ma találtam Dorciban egy kullancsot. :cry: A bal fülecskéje mögött. Gondolhatjátok... spuri a védőnőhöz, kiszedte, beraktam a dögöt a fagyóba, nagyon-nagyon reméljük, nem volt fertőzött!!!

Hogy hol szedtük össze? Lehet, a strandon, lehet, itthon a kertben... :roll:
Meg is beszéltük, hogy szeptemberben megkapja a kullancs elleni oltást a 18 hóssal együtt. Ti beadattátok? Én eddig megmondom őszintén, úgy voltam vele, alig kirándulunk :oops: , de ezek szerint nem kell elmenni érte sehová. :evil:

donkoaniko

Háááát nagyon, de nagyon fáj még mindig :cry: :cry: :cry: Most valahogy nem akar múlni, mint eddig.

Dorka: hogy telik az idő :lol: Boldog hóferdülőt Bálint babának!!! Nem olyan nagy dolog két gyerkőccel a strandon, ha nincs semmi bajom, majd meglátod Te is... nagy úr a muszáj!!! :lol: Nekünk azt mondta a doki néni a rotával kapcs., hogy 1. nem vagyunk veszélyeztetettek, 2. túl drága és túl kevés rota törzs ellen véd

Anikó:ne aggódj a kullancs miatt, ha a helye nem kezd pirosodni körben, nem lesz baj! Úgy megnyugszom, amikor a tégla és vályog házak is már melegek... , mert a mi házunk könnyű szerkezetes és sokan a gyors átmelegedésével bírálják... de hát nálunk is eddig a legmelegebb 27,5 fok volt, estére, míg a gyerkőcök kint vannak, bekapcsolom a klímákat, de 25-26 foknál nem hűtöm le a házat jobban.

Bbj: nekem is kéne vasalni is ... és amennyire utálok, most annyira szeretnék, így hogy béna vagyok :lol: :lol: És hát egye meg a fene a meleget is, de ha nem lennék nyomorék, strandon jobban ki lehetne bírni...

Fanna: tök jó lehetett Nektek B.csabán :lol:

Márti: egyetértek a korán keléseddel... akkor még hüvi van, meg nyugi... :lol: Én is szeretek korán kelni, de most nem bírok, mert a legjobb gyógymód a fekvés, ami napközben nem nagyon lehet.

ennyit bír a derekam

Kép

Kép
szolkata

Kedves Mindenki!

A Babanet nevében szeretettel várunk Titeket a 2009. július 25-i Találkozón, a Millenáris parkban.

Kérdésekkel bombázzatok nyugodtan, kajaügyileg is egyezkedhetünk ebben a topikban.

Gyertek, gyertek!

Dia
dia
Budapest

Fanna!
nekem sav gondjaim vannak,fűszeres,kávé, szénsavas,zsíros-egyszóval szinte semmit nem ehetsz ihatsz.
Sok keksz,patogatott kukorica az jó rá
Szedni renéé-nekem bevállt

Anikó!
Akárhol összeszedhettétek :cry:
Készülök ám hozzátok,meglásd egyszer odaérünk :wink:
Csak mindíg úgy vagyunk Ladányon hogy jövünk megyünk!

Dorka!
Boldog Hófordulót!!!
Változott már pocak terén valami??

Kata!
Két gyerek strand-egyenlőre eggyel sem tudom hogy fogok bírni jövőhéten :wink:

És akkor elköszönök egy hétre,majd ha hazajöttünk jelentkezem!!!!!!!

Kép

Kép
katlina

Katlina! Jó nyaralást nektek! Aztán haza ne hozzátok Szárszóról a meleget! :lol: Két hét múlva mi megyünk utánatok!

Dorka! Ti aug. első hetében mentek? Tudom valahogy így hárman kerülgetjük egymást. Ha babóval újra kezdhetném a rotát én is beadatnám neki.

Anikó! Sajnálom a kullancs dolgot! Nem semmi! Tuti én a kórházba vagy az ügyeletre rohantam volna. :oops: Kullancs ellenin védőoltásunk nincs.

bbj Judit! Kert??? Képek??? Apáék és Nikiék hogy érzik magukat a strandon?

Olga

Kép
juhaszolga

Hej de sűrűn írok! Most látom hogy hugiék vonalzója eltűnt. :shock:

Olga

Kép
juhaszolga

BBJ: Én éjjel vasalok, de így is zuhanyzásba torkollik az egész. :roll: :roll: :roll: Nappal kín, este nyűg a vasalás....Vagy mindig kín? Nemistudom....

ANikó: Hát sokat nem közlekedtünk gyalog, de egész jól irányítható Réka. A kezemet nem fogja, csak ha meg van illetődve, de ha kiadom az irányt, hogy ELŐRE! akkor megy. Ha kérem, megáll, szóval jófej....

Kullancs miatt engem is a frász kitörne....Ennek ellenére nem adatjuk be a védőoltást...egyelőre.
Miért is tetted be a fagyóba? Az utókornak? Vagy kell még valamire? Nem úgy van, hogy ha még fertőzött is, de 2 héten belül kezelve van, akkor minden oké?

Kata: Rotáról nekünk is ilyesmit mondott a dokink. Jobbulj, jobbulj, jobbulj gerincileg!!! Egyáltalán nem is voltál dokinál?

Olga: Tényleg, hová tetted? A vonalzót.
jaimee1

Kata! Továbbra is ++++++++++!! Nem hívtok ki dokkert?

Katlina! Kellemes pihenést, szuper időt Nektek!!!

Jaimee! Védőnő mondta, hogy fagyasszam le ( lecelluxozva, feldátumozva egy fehér papíron ), hogy ha ne adj'Isten lenne vmi tünetünk, el tudjuk küldeni bevizsgálásra. :roll: Eddig én se tudtam, hogy így kéne. De ha hibernálni kell, rajtam ne múljon. :evil: :wink: Van amúgy valami extra oka, hogy nem adatjátok be? Csak kivi lenék, mert én már hallottam ezt is-azt is az oltásról. :roll: Bár én már ezek után mellette vagyok, mert akkor legalább egy kórtól nem kell rettegnünk, ha még egyszer megtalálja Dorcit egy dög.

Rota elleniről mi lecsúsztunk anno. :oops: De arról is megoszlanak a vélemények, mint mindegyik oltásról.

donkoaniko

Na, ma elintéztem: holnap reggel fél 7-kor indulunk Gyulára, ott idegsebész egy volt nagykörűi főorvos (jól megaszontam), illetve hogy ott idegileg főorvos osztályon van a kórházban, 9-kor talizok vele az osztályán. ... de mivel Maresz szop, én olyan hosszút most nem annyira vezetnék nyomorékan, Bencét meg egyedül nem hagyjuk itthon, így családilag levonulunk. Holnap du. valamikor jelentkezem. Beugrom az ágyba zsupsz :lol: Mindenkinek jó éjt!

Kép

Kép
szolkata

Jééé, most látom, hogy Maresz ma 8 hónapos... hogy repülünk :lol: (Még mindig 6-szor szop 24 óra alatt... tehát még egyet sem hagyott el... :oops: :roll: :lol: vagy mi :lol: )

Kép

Kép
szolkata

Jáááj, már úgy sem látja Marcianyu, de Marcinak nagyon boldog hóferdülőőőőt! Idegileg főorvos? :D Gyula klassz kis város, nézzetek szééét!

Anikó: nincs különösebb oka, egyelőre a pneumon kívül nem adunk be semmit, aztán majd látjuk...... Deeeee ha kullancsot találnék a csajban, sanszos, hogy a kull. ellenit beadatnám....
:wink:
jaimee1

Írtam ma már egyet, de nem küldtem el, oszt kiléptem.. az agyam...

Katlina!
nagyon jó időt, sok pihenést Nektek! irigyellek!!!!!

Anikó!
nálunk Misiben elég sokszor megfordul a kullancs... de most kaptunk olyan csuklóra, bokára rakható szalagot, akár ruha felé, ami távol tartja a kis dögöket. Grétinek a bőre nem szereti a kullancsriasztó sprayket, így hátha ez hatásos lenne így...

Kata!
Marcikának boldog hóferdülőt! apáék miért nem strandolnak egyet?

Jaimee!
nálatok van klíma, ugyi? nem használjátok? éjszakai vasalás valahoyg nekem nem jön be, na a hajnali sem, valahogy akkor én oylan fáradt vagyok, hogy max csak a gép, vagy egy könyv előtt tudom mereszteni a szemem, meg a senekem..

Olga!
a kert ugyanúgy, mint ahoyg betemették a gödröt. a dudva kérdezés nélkül nő, amin a glialka és Misi próbál úrrá lenni...

ha meglenne a rávaló akkor az ősszel kertészt hívunk. elképzelésem megvan, de a növényeket nem ismerem... körben szeretném a kertet ültetni hullámozva, ha értitek, a kertfalakra borostyánt ültetni, és felfuttatni, elébe, meg sok szép színes, örökzöldet, kisebb fákat, alájuk esetleg pistike, muskátli, cserépbe és a fűbe csupán két fát, talán az egyik szivar lenne.. a másik?

a lányok nagyon jól elvoltak, Misi szerint nagyon ügyesek is voltak.. jól érezték magukat, a strand szerinte ok, bár sok volt a nem idén barnult szinkronizált hegyi olasz...

na mentem számlákat nézni kedd a pályázati monitoring leadása....Katlina! jó, hogy mégsem ezt választottad!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, ha kertészre kerül a sor, ajánlom az Írisz kertészetet, amit egyszer már Kata beírt ide. Tegnapelőtt voltak nálunk és tényleg nagyon rendesek, szimpatikus házaspár.
Kata, úgyhogy köszi neked hogy a múltkor ajánlottad őket Juditnak, onnan vettem én is :)

Mi sövényt szeretnénk ültetni, nagy valószínűséggel smaragd tuja sor lesz, 51db, majdnem 40méteren. Velük szeretnénk megcsináltatni.
Az egyik oldalon nekünk is fut a borostyán a szomszédék jóvoltából, de nem is szedem le, tök jól mutat ;)
Szivarfánk nekünk is van kettő (összesen ez a 2fánk van :D). De saját ültetés hajtásból, így nem az a fajta ami olyan nagyon jól mutat, mert az gömbszivarfa és csak kertészetből lehet olyat ültetni, egy 4méteres potom 30ezer :roll: Azt mondta nekem a nő hogy olyan szép gömbölyűt házilag sehogy sem lehet előállítani, hiába metszük meg minden, mert azok oltva vannak és azért nől úgy.

nekem az ilyen tetszik:
Kép
De egy csomó online kertészetben van már gömbszivarfa 6-8ezerért is ;)
A másiknak én valami juharfélét ültetnék, azok is nagyon szépek :)

KépKép Kép
76vera

Voltunk, 9-kor taliztam doki bácsival. Megvizsgált, megbeszéltük...lehet, hogy van gerincsérvem, de a fájdalmat leginkább kisizületi gyulladás okozza (vagy valami ilyesmi). Ez azért van, mert amikor először megfájdult, akkor fázott meg a derekam, és azóta nem tud meggyógyulni, mivel szoptatok... ilyenkor sokkal több folyadék van a szervezetben, ami a gyulladásokat is fokozza, nem engedi lelappadni... Javaslat: válasszam le a gyerkőcöt hamar-hamar, ha teljesen meg akarok gyógyulni. Hát én meg ezért nem fogom leválasztani... majd haladunk, ahogy ő akarja, 4 hónap múlva 1 éves, majd ha betölti, leválasztom. Kaptam speckó fűzőt, ami az emeléseknél, meg a fizikai munkáknál tartja majd a derekam, lehet mosni, a hátamra formálódott műanyag merevíti, tök jó. Meg anyáméktól is behoztam valami nagyon drága csoda szerkezetüket... mágneses rezgéseket csinál, arra szoktam ráfeküdni, most már tudok menni :lol:

Kitartás, jön a hideg front!

Ja, nem néztünk szét Gyulán olyan forró volt a levegő, spuriztunk haza.

Kép

Kép
szolkata

Kata! Marcinak boldog hófordulót!!! Annyira aranyos, hogy Maresznak becézed, már a múltkor is akartam írni!

Gondolom, Lapisnál voltatok. Nagy szaktekintélynek tartják, sógornőmet is ő műtötte, meg innen szinte mindenki, akinek ilyesmi gondja van, őt keresi fel.

Judit! Bugslock a karkötő neve? Mikor mi voltunk cserkén, nem sok kokerót láttam. Munka miatt: ++++

Jaimee! Értem. Így voltunk mi is vele.

Nagyon-nagyon meleg van. :x Dorci meg extra nyűgös, menne ki, húzza a szandálját, toporzékol az ajtóban...

donkoaniko

Vera!
nekem is ez a szivarfa tetszik,a másiknak én is valami juharra gondoltam a pirosba érő fehér törzsű tetszene. Itt most nyitott egy srác kertészetet, nagyon hirdetik magukat, és vállalják az öntözéskiépítést is, egynek az lesz szerintem, meg akkor lehet meghívom az íriszt is...

Kata!
akkor használjad a dógokat, hátha segítenek!

Anikó!
őszintén szólva gőzöm nincs mi a neve, majd megnézem...

megnyugtatásodra közlöm, nálunk a konyhában 30,5 fok van már... :cry:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hát itt olyan hirtelen lehűlt a levegő hogy az egyik percben még pancsiztunk a kertben, 10perc alatt meg rendesen hűvös lett! :roll:
A kinti hőmérséklet 38ról 26 lett 10perc alatt és megy egyre lejjebb a hőmérőnk szerint.
Úgyhogy ablakokat kinyitni, hűtsétek a lakást! ;)

Judit, nekem még a japán havasszépe tetszik, az is piros, nagyon szép :)
Akkor lehet az ottani kertész tán még olcsóbb is, érdemes körbenézni tényleg...

Kata, neked gyors javulást!!! Hát asszem én sem választanám el Marcit a helyedben. Most pihizz sokat, hátha minél előbb helyrejönne, utána meg csak óvatosan ;) Bár tudom hogy két gyerek mellett ez nehéz, mondhatni kivitelezhetetlen :roll:

KépKép Kép
76vera

Kukuccs!

Kata: Én sem választanám el emiatt, bár ugye én nem tudom, hogy fájhat, ahogy írod marhára.....Szóval akkor kitartás a szopi végéig!!!

BBJ: Van klíma, de csak a hálóban. Életet ment a lapostető alatt....Hogy miért nem ott vasalok? Ez jó kérdés lenne. :oops: :oops: :oops:

Anikó: Én is nagyon rosszul viseltem ma a meleget, pedig már elmúltam 1-2 éve 1-2 éves. :oops: :oops: Olyan voltam, mint egy hét fejű sárkány :oops: :oops: :oops: Vagy inkább rögtön kettő.
Idézek:" a .... kivan ezzel a ..... ...... ..... ...... ...... ..... ..... meleggel". Vagy "hogy a .....ba lehet ilyen ...... ..... .... meleg????"De jött egy kis lehülés, már jobban vagyok. :)

Vera: Én analfabéta vagyok kertészet terén, de nagyon klassz ez a fa.

Ja, teszteltük a martfűi fürdőt. Nem pont én, mert nekem ahhoz sem volt kedvem, hogy addig elhagyjam a hűs lakást, míg a város másik felébe átmentünk a kondiatlan autóval az uszodába...SZóval tesóm tesztelte, aki elég finnya egy pasi. És nagyon tetszett neki. Vadiúj, szupijó. Bár mondott valami olyasmit, hogy a 33 méteres tanmedencébe csak úszósapkában lehet bemenni....Szóval tuti jó hely, allllig várom, hogy menjünk. Csak előbb még lóbáljuk a lábunkat a Nagy Tóóóóban.

Reggel (vagy inkább délelőtt valamikor) kilövünk a Balcsira! Legyetek nagyon rosszak! :lol: :wink:

Na befogtam. Jó éjt!
jaimee1

Jaimee: érezzétek jól Magatokat!!! Majd elolvasod...: én még emléxem, amikor én panaszkodtam (vagy talán többen is), hogy mennyire utálom a vasalást... látod-látod, eljött nálad is eme felemelő pillanat... :wink: :lol:

Bbj, Vera: nagyon szép a szivarfa, az gyorsan nő?

Anikó: igen, Lapis dokinál voltam, Nagykörűből is sokan hozzá járnak. Én is megértem Doroti melegtől kilétét, én is ritka hisztis vagyok hőségben.

Bbj: hogy lehet 30,5 fok a konyhádban?! Főzés miatt? De Nektek is van klímátok... miért nem kapcsolod be?

Katlina: Ti is érezzétek jól Magatokat!

Olga: Te meg készülődjél, mert Ti is indultok nemsoká nyaralogni!

BalwinJudit: mi újság Veletek? Elcsendesedtél... Képek?

Dorka: hogy bírod a két kicsivel?

Kép

Kép
szolkata

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
szolkata

Hát Kata, a 2. kép csúúúúúúcs! :lol: Gondolom ezek tegnapi képek, mert mostanra kellemsen lehűlt az idő!

De legalább Jaimee-ék nem hőségben utaztak ma a Balcsira ;)
Már nem olvasod ugyan, de Jaimee, jó pihenést Nektek!
És Katlináéknak is, így utólag ;)

Kata, a szivarfa gyorsan nő, igen. Vagyis a nem gömb az biztosan, sajnos gömbszivarfánk nincs :( De azt hiszem az is gyorsan, plusz ez a fa elűzi a szúnyogokat is!

BbjJudit, ti (vagyis a családod) és Nikiék végül hol voltak, Cserkében vagy Martfűn???
Én azt hallottam tegnap a martfűi unokatesómtól hogy elég magas a belépő ára, mert a tulaj így szeretné megszűrni a népet... Mondta hogy valahogy muszáj kivédenie hogy "mindenféle" ember bemenjen. Szerintetek mennyi lehet az a magas belépő?

KépKép Kép
76vera

Na, közben már látom mennyi a belépő. 1300, nem is olyan nagyon vészes. Bár a kétórás úszójegy még jobb lenne :D Viszont 6éves kor alatt ingyenes, és az jó! ;)
76vera

Sziasztok!

Jaimee!
jó nyaralást Nektek!!!! 1000 képet várunk!

Kata!
hát az a második kép, valami csúcsszuper!!!!!

nem, nekünk nincs klímánk. igen a főzés rátesz egy lapáttal, pláne, hoyg tököt rántottam, asszem soha többet. láttátok a csütörtöki 40 fokot???? én már most rosszul vagyok!

Vera!
a tiszaligetiben voltak. tényleg nem sok az 1300!

Judit,
Kép
Kép
bbj

dobok pár képet, mi ma szilvásváradon voltunk, igazi jó kirándulóidő volt (taliztunk anyáékkal is, nemzetközi fogathajtó volt, így ők ott hosszúhétvégéztek)

Kép a csipetcsapat

Kép végre volt vízesés is!

Kép

Kép

Kép ennyi gyerekre kértünk mennyiségi kedvezményt!

Kép

és a bátrak:
Kép

Kép

kívánságkő
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szió!

Márti!
Köszi :D kezd alakulni a belem...

Judit!
Köszi :D ez egy Magistral....tavaly névnapomra kaptam... :oops: :roll:
Hű de életveszélyes...az a bigyó nem dől el????Persze nyilván nem...de rémisztő.....vagy csak én vok ilyen beszari........
Bírták a csajok a lovat?

Anikó!
Babakocsival voltatok????
A kullancs hűtőbe rakása nekem is új volt....de végül is logikus....
Rotáról lemaradtunk....de még akkor sem kapta el Nimi amikor nekem volt hányós-hasmenésem.....a kullancsot én is adnám ezek után!

Kata!
Nem könnyű amit a doki mondott....és kitartást kívánok neked még pár hónapig...nehéz ügy ez nagyon amikor a csemetéről van szó! Szó szerint anyaoroszlán módjára küzdesz érte!! :wink:

fanna3

Sziasztok!

bbj Judit! Jók a képek! Hú, de jó lehetett Szilvásváradon, tényleg szuper kirándulós idő volt vasárnap! Erre a bob-ra nem is emlékszem Szilvásváradon.
Öhm-öhm... Mézügyben tali? Netalántán mozival összekötve? Többiek?

Anna! De jó, hogy úgy érzed javulgatsz! Gondolom, most jobban is odafigyelsz magadra. Nimiről hírek?

Kicsit megint panaszkodni is jöttem. vagy nem is tudom.

Ma voltunk babóval a városban. Az Aba-Novák alatti DM-mel szemben van egy kínai, ahol 50% -os végkiárusítás van. Be ne menjetek! Egyrészt már nagyon kipakolták, másrészt egy CIGÁNY NŐ ellopta a pénztárcámat! Kivette a táskámból (ami sajnos nyitva volt), a táska pedig a babakocsi aljában, a kosárban volt... Szőke vagyok, tudom.
Fizetésnél vettem észre, hogy nincs meg a pénztárcám. Egyből beugrott az a nő, hogy feltűnően sokszor összefutottunk a boltban.

Hazafelé az UniCredit banknál láttam egy rendőrautót haladni. Szerencsére a piros lámpa megfogta. Szóltam nekik, hogy most lopták el a pénztárcám. Felvették a jegyzőkönyvet, beszóltak CB-n. Képzeljétek a nő tetőtől talpig narancssárgában volt. Mondták hogy elmennek a buszállomásra megnézni.

Egy óra múlva hívott egy nyomozó hadnagy hogy megvan az elkövető és a pénztárcám hiánytalanul, benne az iratokkal, kézpénzzel. :shock:

Úgyhogy le a kalappal a szolnoki rendőrök előtt! Kijöttek házhoz felvenni a vallomásom. A pénztárcámat 1-2 héten belül kapom vissza. :D

Na mit szóltok?

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Fanna!
Magistral??? engem si megdobhatna vele valaki! nagyon jók vannak, még nem egészen modellalkatúaknak is!

Olga!
:shock: hát ez nem semmi! nekem a pénztárcámban vana személyes életem, nem kis pénzbe kerülne pótolni az egészet% de én is van, hyog nyitvahagyom :oops:

méztaliban, és moziban is benne vagyok!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szió!

No Judit !
Akkor van méz? akkor akkor én is kérnék amiből van 2 üveggel! Asszem a mozi nem megy felügyelet híjján, sajnos....

Olga!
Téged mondtak be a rádióban????? MA hallottam hg egy anyukának a babakocsiból ellopták a tárcáját.......Te voltál? NEm semmi!!!!!!! Beszari egy helyzet!!!!!!!! :evil: De akkor talpraesett voltál! És télleg rendesek :wink:

fanna3

Szép reggelt!

Olga: :shock: :shock: :shock: ez mekkora mák, hogy meglett!!! :lol: :lol: ez a csoda maga, tök jó, hogy így alakult. A Szuperinfóban volt, ha jól emléxem, hogy a CBA fölött is 50%-os leárazás van a kínaiban. Mondjuk én azt hittem, hogy ott már nincs is, arra totál nem járunk. És ma délelőtt megyünk kedves közös ismerősünkhöz, NZ-hoz, nem szól a rádió a kocsinkban. Képzeljétek, szombaton egész úton Gyulára (meg vissza) azt buzeráltam, de totál kakukk... hát elég rossz volt infók nélkül autózni fél Magyarországon...

Fanna: mi zu Nimivel? Mentek nyaralni valamerre?

Bbj: nekem az a bob pálya csak Fanna kérdése után tűnt fel, hogy milyen... én élvezném :wink: Jó időtök volt! :wink: És most hétvégére is mondják, hogy megint jön valami hüsi front... hála égnek. Én már előre rosszul vagyok a szerda, csüt. pénteki előrejelzéstől... :roll:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Fanna! Nem mondod, hogy bemondták a rádióban??? :oops: Híres lettem! :lol: Sajna elég birka voltam. Ugye ha tolom az utcán a babakocsit, annak az aljához senki nem fér hozzá. De már boltban állva, nézelődve... Eszembe sem jutott, hogy a vállamra akasszam a táskám. :oops:

bbj Judit! De jó akkor többen is gyűlünk mézre! Most jártok még angolra? Vagy 2-3 hete mentünk Szandára csütörtökön, akkor láttuk, hogy jösztök befelé Szolnokra. Mozi? Még valakik? Harry Potter? :lol: :lol: :lol:
Milyen mézetek van már?

Jaimee! Már nem olvasod... Eléggé megkésve... Érezzétek jól magatokat Balatonon! Nem is tudtam, hogy ti is oda mentek.

Hirtelen ennyi.

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Olga: Nem semmi ez a sztori. De az a lényeg, hogy jó vége lett. Moziban benne vagyok. Mit néznénk?

Anikó: Kullancsfronton mi hír? Képzeld Dorkában is volt egy. Szilvásváradon ment bele, gondolom. Este vettem észre fürdés után. Én az ügyeleten vetettem ki, bár kiakadt a doki, hogy ezzel bementem.

Kata: Aranyosak a fiúk, láttam az iwiw-en is. Derekadnak jobbulást és kitartást!

Vera: Te nem jössz moziba? Olyan régen találkoztunk.

Niki

Kép
Kép
csni

Hali, elnézést, most nincs időm sok reag-ra :oops: :oops:

Anikó, ugye Dorcsit vinnetek kellett könnycsatorna-vizsgálatra? Tapasztalataidat leírnád megint? Bálintot is vinnünk kell :(

Sztem Bálint lázas, tök meleg a kis homloka, lassan ébredezik, és megmérem a kis fenekében... Ja, és első átaludt éjjele volt!!!!
5-kor kelt csak enni!
ÉS sápadtnak találta a dokinéni, úgyhogy nekem plusz vas kell...
5560g, 59 cm, amúgy rendben vele minden, Szabi 91 cm, 13 kg, ő is rendben van, kukifrontonm még a húzogatásnál tartunk, eléggé le van tapadva, de még nem kell beavatkozni.

Szép napot!!!

Olga!!! :shock: :shock: :D Minden jó, ha vége jó+!!!!
:)

Kép
Kép
dorkáék

Hola.

Élünk, csak sűrűn járunk hosszabb időre Nagyizni, tehermentesítésemképpen :oops: Nomeg csak jobb Lucának is a szabadban, kertes házban.

Kata :( No ez szar ügy. MR-t nem csinálnak?
Nagyoncukker kis mislen babád van :lol: Bence meg csak nyúúúúlik...tiszta nagyfiús már.

Anikó, szegény Dorci :( Bár gondolom sokat nem érzett a kullancsból... Mi beadattuk a kullancsost, de éppen a hévégén mondta a fordászom, hogy a nagylánya (16 éves) Lájm (mostnemnézekutána, hogy kell helyesen írni) kóros lett - kullancslárvától :shock: Mindhárom gyerkőce be van oltva, de ez ellen az oltás nem véd...

folyt.köv.

Judit
Kép

Kép
balwin

sziasztok!

amivel már régóta elvagyok maradva a beígért homeopátiás cuccos amit én is kaptam, azt most megtaláltam a neten!!!

Nagyszerűen könyveket is le lehet tölteni meg minden sok érdekes dolgo van itt

akit érdekel:

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... &hid_from=

szép délutánt

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Na most kullancsfronton jól beizzasztottatok!
Ezt a karkötőset hol lehet venni? Brendon honlapján néztem, ott nem. Talán gyógyszertár... :oops: Oltás... Mindjárt utána olvasok.

Niki! Gondolom mennyire megijjedhettél! Én is az ügyeletre mentem volna!!! Egyrészt még sose kellett kioperálnom kullancsot, ne a gyereken kezdjem el, másrészt a fertőzéstől, kóroktól is félti az ember a gyermekét.

Dorka! Te nem túl jó hírekkel jöttél. Váladékozik Bálint szeme? Vagy miért kell átmosatni? Bocsi, de szerencsére tudatlan vagyok e téren (is). Remélem láz nem lesz, csak melege van a kis drágátoknak!
Képzeld! Csütörtökön ugye visszahoztátok a terhes övterelőt. Pénteken ismerős nem jött érte. Szombat délután 6kor hív, hogy karamboloztak a tesójáék! Szerinted? Szerencsére nem lett semmi komolyabb baj. A kismama nagyon megijjedt, ugyhogy bevitték a kórházba, de már otthon van, semmi bajuk. Pont az ő oldalára mentek beléjük fiatalok. Ha minden igaz totálra tört a kocsi eleje-oldala.

Vera! Képzeld Balázs kinőtte a BOB mesteres farmert! :lol: Nem tudom a pocakja alatt sem összekapcsolni... :oops:

Moziműsor:
* Excsajok szelleme EZ JÓNAK TÜNIK

Excsajok szelleme
The Gosts of Girlfriends Past

amerikai vígjáték
101 perc - 2009
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Connor Mead (McConaughey) hírességek fotósa, imádja a szabadságot, a jó hangulatot és a nőket… ebben a sorrendben. Ő a született agglegény, aki teljesen helyénvalónak tartja, ha konferenciahívás keretében egyszerre szakít három barátnőjével. Az öccsét viszont más fából faragták, és a srác esküvőjére összegyűlő násznép nem tartja túl nagyra a báty csábítási hőstetteit. Úgy néz ki, Connor egymaga képes elrontani az öccse lagziját, de a nagy nap előtti éjszakán meglátogatják őt régi barátnői szellemei: magukkal ragadják, elviszik a múltba és a jövőbe, hogy egy vad, kalandos és teljesen lehetetlen utazás során szembenézzen sok elrontott, tönkretett és szétzilált kapcsolatával. Az excsajok szellemei összefognak, hogy rájöjjenek, mitől lett ez a helyes fiú ekkora semmirekellő, és hogy van-e még esélye az igaz szerelemre… vagy tényleg olyan reménytelen eset, amilyennek mindenki más látja.

* Harry Potter és a félvér herceg

* Jégkorszak 3 – A dínók hajnala

* Másnaposok

* Nász-ajánlat
Nász-ajánlat EZ IS JÓNAK TÜNIK

The Proposal

amerikai romantikus vígjáték
109 perc - 2009
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Amikor a sikeres és rettegett Margaret-nek (Sandra Bullock – Beépített szépség, Megérzés) azzal kell szembenéznie, hogy a bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni Kanadába, hirtelen ötlettől vezérelve azzal rukkol elő, hogy épp házasodni készül, így semmiképp nem küldhetik vissza hazájába. Jegyese gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds – Mindenképpen talán, Füstölgő Ászok), akit éveken át gyötört és ugráltatott munkahelyén. Szerencséjére Andrew beleegyezik, hogy részt vegyen a különös játékban, de csak bizonyos feltételek mellett… A szedett-vedett páros Alaszka felé veszi az irányt az újdonsült vőlegény családjához, ahol a mindig talpraesett, magabiztos nagyvárosi lány egyik lehetetlen helyzetből a másikba csöppen. Bár nyakukban a bevándorlási hivatal, Margaret és Andrew kitartóan ragaszkodik a rögtönzött esküvőhöz még akkor is, ha nem minden alakul úgy, ahogy eltervezték. Anne Fletcher rendező a 2006-os Step Up-pal debütált, majd hozzáértését végképp bizonyította a 27 idegen igen című filmmel, mely az elmúlt év egyik legsikeresebb romantikus vígjátéka volt.

* Terminátor - Megváltás

* Transformers: A bukottak bosszúja

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Kata! Nagyon tutik a képek a 2 szép fiacskádról!!! :D Képzeld, barátnőmék arra akarnak lakást venni, amerre Ti laktok. Nagyon belezúgtak, bár nem óccsó. :roll:

Judit! Na, akkor én félreértettem, azt hittem, Cserkén volt sok c. :wink: Fotók klasszak, tényleg jó idő volt Rátok! :D
Azta! :shock: Nem semmi bátorság kellett bobozni!

Olga! Hát a sztorid… :evil: de a fő, hogy meglett a tárcád! Miért olyan soká kapod vissza? :shock:

Fanna! Igen, babakocsival voltunk, éppen harcoltunk Dorkával, hogy beleüljön. :wink: Akkor Ti voltatok???? :lol:

Niki! Kullancsfronton nincs hír, kopp kopp kopp. Dorkában hol bújt meg? Jól tetted, hogy ügyeletre vitted, sztem az csak egy dolog, hogy vesz az ember a patikában csipeszt, de én spec. nem merném kiszedni… Konkrétan mit mondott a doki?

Dorka! Bálint hője? Könnycsatorna-vizsgálatra miért kell mennetek? Úgy látta a dokitok?

Nálunk úgy volt, hogy állandóan váladékos volt Dorci szeme, szemcseppre letisztult, de csak ideig-óráig. 4 hós volt, mire időpontot kaptunk az SZTK-ba, ott először újabb csepp, amitől nem javult, mire visszamentünk, és Tóth S. átfecskendezte neki, de mondta, hogy ha mélyebben van a szűkület/elzáródás, akkor nem elég ez, hanem szondával kell átmosni kinn a kórházban. Sajnos nálunk így is lett, az átfecskendezés után újra visszatért az állandó váladékozás, könnyben úszás. 5 hós volt, mikor megcsinálták a szondázást, akkor én nagyon kibuktam :cry: , főleg, hogy úgy adta a kezembe a doki, hogy a balon nem ment át olyan könnyen a szonda, azt lehet ismételni kell. :roll:
Nos, végülis nem kellett, mert semmi de semmi nem volt utána, egy csapásra megszűntek a panaszok hál’Istennek!

Így utólag én azt mondom, jó, hogy túlestünk rajta, de még jobb lett volna kicsit korábban, ha nem tököl az itteni gyerekorvos.
Tóth Sarolta azt mondta, ez a dokiknál nemszeretem-művelet, próbálják elkerülni ( ami némileg érthető is ), de sajnos a szemcsepp ezt nem gyógyítja meg, ha tényleg szűkület vagy elzáródás van. Nálunk mindkét szemét kellett.

Azért remélem, Nálatok nem ez a gond. Mikor mentek vizsgálatra?

Balwin! Igen, sajnos a Lyme-kór ellen nem véd az oltás. :( Kullancslárva? Az milyen? Kicsi kullancs? Fényképeket hozhatnál a gyerkőceidről!!!

donkoaniko

Helló!

Olga: Én a Nász-ajánlatot választanám, mert a másikat már láttam. De azt hiszem, hogy az csak holnapig megy. Nekem esti lenne jó.

Anikó: A mellkasa alján volt a kullancs. Én is be vagyok tojva egyébként, mert Dorcsi sincs beoltva.

Doki azt mondta, hogy ezért nem kellett volna behoznom, meg, kérdezte, hogy nincs otthon egy szemöldökcsipeszem.

Niki

Kép
Kép
csni

HI!

Niki!
Király!
A Kullancsot én sem szedném ki!!!!!!!!!!!!! :evil: És nektek nem mondták hg fagyasszátok le?

ANikó!
Jaja...akkor stimmel hg összefutottunk.... :D

Kata!
Nimiről.........hát minden rendben...beszél. : " A katicabogár elment ebédelni..." meg ilyenek:))) Amúgy bűn rossz, nem lehet megszokni. Bár felkészültem hg egész életében ilyen lesz.....
Most kezdett Thomasozni, és most már cirkusz nélkül tudom mosni a fogát. Röviden ennyi :wink:

fanna3

Folyt. köv. később...jöttem a szüléstörténettel... :) Kicsit hosszú, és itt-ott csapongó, bocsi :oops:

Szüle(sz)tésünk

Hunorunk nem kapkodta el a dolgokat; jól elvolt bennem a Drága :) Olyannyira, hogy még a 41. héten sem akaródzott neki “kifáradni belőlem”. Pedig már a 38. héttől szültem volna egyfolytában... Volt is lelkifurdancsom, merhogy szabadultam volna már édes terhemtől – de csakis azért, hogy végre a kezemben tarthassam.
Jártam hát szorgalmasan NST-kre, majd amnioszkópiákra (no ez sem volt kezdetben egyszerű, mert kissé szűk méhszájjal – és éppen készletennemlévő megfelelőméretűeszközzel – kezdtük), végül 2009. július 1-én azzal fogadott a szülésznőm, hogy holnap szülésindítás. Hozzáteszem, én már aznap is úgy készültem, hogy eselleg bentmaradok. Deakkó nem, majd holnap. Dottorbácsi is úgy látta, ne húzzuk tovább a dolgokat, nehogy minden tartalék kimerüljön odabent.
Kicsit még reménykedtem aznap, hogy hátha magától is beindulna valami – nopersze nem. Nyugisan alukáltam...kb. éjjel fél3-ig. Onnantól nem bírtam...

Reggel 6-ra kellett a kórházba mennem, Apa elugrott az előző nap Szolnokra érkeztetett Nagyiért a másik Nagyihoz, addig én nekiestem borotvával a lábamnak (látszatosra sikeredett az akkori szőrtelenítésem...), Luca mindeközben édesdeden aludt. Nagyi megérkez, Apa engem bevisz kórház, Ő meg utána kicsit vissza haza – az előkészítés alatt minek lenne ott velem...
Kati, a szülésznőm már ott volt (mint később kiderült, csak miattam jött be, már szabiját töltötte), túlestünk a szokásos formaságokon: papírok, méricskélés, borotválás, beöntés, WC-járás, tusolás. Majd elfoglaltam helyem a 3-as ágyon (a szomszédban – csak egy függöny választott el bennünket – már vajúdott egy kismama), várva az orvost és vele együtt a burokrepesztést. Pár percre egyedül maradtam, és kicsit kétségbeestem... Hirtelen sokminden feltolult bennem: hogy nem ugyanazon az ágyon fogom megszülni Hunort, amin Lucát (tudom, hülyeség, de vágytam erre...nem jött össze), átjáróház leszek, mellettem hallani fognak mindent, meg úgy általában totál elveszettnek éreztem magam. Röpke 5 perces öngyidepi hangulat. Aztán ahogy később megjött Apa, meg Kati is ott volt szinte minden pillanatban, majd beindultak a dolgok, már eszembe sem jutottak hasonló marhaságok.

8 körül megérkezett G. doki, akart is burkot repeszteni ott az ágyon, de ölég kellemetlenes műveletnek bizonyult. Nem akarok szakmázni, de valami olyasmi miatt, hogy nem érte el a burkot – télleg olyan volt, mintha a torkomig felnyomta volna a méhemet... Szal nem kínzott inkább, hanem átslattyogtunk a vizsgálóba, ott amnioszkóppal megoldotta az ügyet. Vártam, hogy majd elönt a melegség, de... hááát, nem sok víz távozott. Jól látta előző nap UH-on, kevés volt a magzatvíz.
Uzsgyi vissza a szülőágyra, branült beköt (vagy az már be volt korábban?), antibigyó benyom, oxitocin megindul.

Egy aprócska lábjegyzet: a szememben az egész vajúdást, szülést átitatta az első szülésem élménye...valahogy mindig ugyanazokra a dolgokra számítottam, mint amik akkor történtek velem. Persze ezúttal semmi sem úgy történt :)

Mint már említettem, Kati szinte minden percben mellettem volt. A kád eszembe sem jutott (ugye Lucánál szerettem volna kipróbálni). Igaz, hogy az első szülésnél nem volt gondom a szülésznővel, és akkor még úgy gondoltam, hogy nem számít, fogadott e, vagy senem...háddehogynem, rohadt sokat számít!!! Nagyon sokat köszönhetek Katinak; mindig tudtam, éppen mire számíthatok. Meg hogy kb. mikor :) Ő is, a doki is délre várták a babát – végülis csak egy órácskát késtünk :) Azt is sztem az én hozzáállásom miatt; én úgy voltam vele, hogy már az egy órában is kiegyeznék... Oszt lőn...percre pontosan... Node ezmég itten arrébb van.

Egyszer megkérdezte a dokim, hogy az előző szüléshez képest ez most milyen (fájdalomérzet)... Nem tudtam neki megmondani (lehet nem is válaszoltam a fájás közben...táncsak nem tartott bunkónak)... Most is csak félig biztosra tudnám – hogy mégiscsak intenzívebb volt ez, mint az első. Ott, akkor is így éreztem, csak nem tudtam, hogy tényleg így van, vagy csak azért tűnik így, mert éppen benne vagyok.
Noszóval, vajúdgattam, vajúdgattam, hatásos volt az oxitocin – és várakozásommal ellentétben nem hirtelen tört rám a fájdalom, hanem szép fokozatosan. Először 50-nel, majd 80-nal, végül asszem 120-szal kaptam a folyékony segítséget.
A labda ezúttal nagyon sokat segített... Lucánál nem használtam jól, így sok terhet nem is vett le rólam. Most viszont nagyon hálás voltam érte. Olyan jó volt “belekörözni” vele a fájdalomba, és amikor a csípőelőretolásnál tartottam, picit enyhített a fájdalmon is. Ugyanilyen jó volt a gugolós póz is. Egyedül az állást nyem bírtam. Az túl sok erőt kihúzott belőlem.

Szerencsére nem voltam végig az NST-hez kötve. Csak az elején és a végén (és csak a szívhangfigyelő fej volt beüzemelve). A köztes időben csak bele-belehallgattunk Hunor szívverésébe.

Maga a szülés asszem kissé rapszodikusra sikeredett... Kb. óránként vizsgált a doki, hogy hogy állunk. Kati is vizsgált párszor, a végén igazgatta is a méhszájat (elsimítgatta). Ekkor már az ágyon tanyáztam, és a lassacskán megjelenő tolófájások is itt értek. Kettőt-hármat “vészeltem át” ülve – így volt a legjobb, az ágy oldalrúdjába kapaszkodva, kicsit megemelve magamat a karjaimmal (lólengés fíling...) -, amikor érkezett dottorbácsi, hogy megvizsgál.
Megjegyzem, íppen előtte toltam ki magamból alul egy kis ezt-azt... Rám is szólt (fájás közben voltam), hogy nem tartunk vissza semmit – gondolom láthatta az önkéntelen összehúzódásomat alul...nem akartam én visszatartani semmit (nincs már ilyenkor az emberben szeméremérzet), reflexszerűen mégis megpróbáltam.
A vizsgálatból szülés lett...csak ez nekem nem akart leesni... A vizsgálat gyakorlatilag az egész fájás alatt tartott, és a végén, amikor jött a tolhatnék, mondta, hogy “nyomjon, ide a kezembe”... Nyomtam. Csak annyit, amennyire a tolóinger jött, pluszt nem adtam bele. Elvégre még az ágy közepén fekszem, és csak vizsgálat folyik...mondom, nagyon nem akart leesni, hogy szülök...
Noittaztán begyorsultak az események. Én ugyan semmit nem érzékeltem ebből, de Apa mondta, meg a videón is láttam később, hogy hirtelen ott termett még 4-5 ember, mindenki csinált valamit (pl. a szomszédos ágy szülésznője vette le rólam a szívhangfigyelőt), majd szépen mentek tovább dolgukra. Közben Kati magyarázta nekem, hogy ha nyomok, hajtsam előre a fejem, meg nem kell a lábamat fognom, elég, ha a “csizmába” kapaszkodok. Itt már azért sejtettem, hogy mi van...
Elég hamar jött a következő fájás, dokibácsi vezényelte a nyomásokat, Kati közben “lerángatott” lepedőstül az ágy végébe (jó kondiban volt...), én meg csak nyomtam, nyomtam és nyomtam... eccercsak dézsávű: kibújt a buki egy része. A doki, aki addig mondta, hogy nyomjon, mééég, most hirtelen aszonnya nekem, hogy elég lesz... Abbahagytam, de aszittem ott halok meg... az inger még jött feltartóztathatatlanul, én meg nyomásstopban. Még arra sem volt erőm, hogy szóljak, még nyomnom kéne. Csak feküdtem tágra nyílt szemekkel, zihálva – megfordult a fejemben, hogy nem fogom tudni megszülni Hunort...halálfélelmem volt. De aztán jött a következő fájás, és végre kibújt a Nagyfiú! :) Mondanom sem kell, azonnal elszállt minden fájdalom, hülye gondolat, próbáltam leskelődni lefelé, hogy mielőbb lássam a kisfiamat. A hangja nehezen akart megjönni, de nem aggódtam, mert láttam Kati arcát, mosolygott, gondoltam baj biztosan nincs :) Rövid ellátás, kzsv levétel után a hasamra fektették babucimat, és fura mód most nem sírtam, csak eufórikusan vigyorogtam, majdnemsírtam.
Innentől már nem részletezem nagyon... :) Megszületett (kis segítséggel...doki préselte a hasamat) a lepény, meg is néztem, kifordították, befordították, hogy hogyan helyezkedett el benne a baba, meg a kzs-ra is kíváncsi voltam, de már csak üresen láttam... Kati szerint majdnem dupla olyan hosszú volt, mint az átlag... Jah, Hunor nyakán volt egyszer, és nadrágtartószerűen a testén is.
Míg Hunort ellátták, én kaptam négy varratot, három felszívódót, és egy kivevőset. Majd kihozták Babucit, body-ba és angolpólyába volt öltöztetve. Hangja semmi, és nézelődött nagyon :) Jól sikerült az első cicizése is – csak én rántottam le közben a még bekötött infúziómat az állványról...csöppet megrémültem, mikor megláttam a véremet visszafelé folyni a csőben... de elláttak ;)
Jódarabig ott maradtunk még az ágyon, hármasban (persze Apa nem az ágyon...), majd Apa eltávozott, Kati elvitte Hunort, aztán én is lábra állhattam (Kati már közben elújságolta, hogy luxuskörülmények várnak, egyágyas szobában leszek :) ). Furcsa vót, alig kaptam levegőt...a rekeszizmok még nem a helyükön voltak. Letusoltam a vajúdóban, átöltöztem, aztán leballagtunk a 6-ra.

Judit
Kép

Kép
balwin

na itt vagyok!

Judit!
de jó kis szüléstörténet! ez a G. sem lehet valami idegbajos, biztos jó lehetett vele a szülés!

Dorka!
Nálunk Grétinek volt ilyen, mi is először cseppekkel próbálkoztunk, de hamar kiderült, hogy teljesen fölösleges, így jutottunk Paxy Klárához.

Olga!
igen van már méz, mindhárom fajta, akác vegyes selyíemfű,ha legközelebb megyünk szolnokra, lehet a héten, szólok előtte, vagy akkor majd nyaralgás után...

nincs már angol, majd szeptembertől indul megent. tényleg, akar jönni valaki szeptembertől?

Fanna!
neked is szólok, majd arra kerülünk a mézzel
Nimi is jókat kerekít akkor! én si sokszor csodálkozom, ezt akkor most hogy gondoltad?

Mozi:én csak azért választanám az estét, mert az oylan "nagyosnak" tűnne...mindkettő jól hangzik!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, jó volt olvasni, beleborzongtam egy-két helyen....:) De olyan kellemetesen! :) Csak az élet legnagyobb csodájával szembesültünk... :)

Anikó, köszi, hogy leírtad! Sajna nagyon úgy tűnik, nem kerüljük el mi sem a szondázást, nekünk már az SZTK-ba sem kell mennünk, hanem egyből a kórházba :( 3 adag szemcseppen vagyunk túl, ugyanazokkal a tapasztalatokkal, mint nálatok....
Egyelőre időpont nincs, doki szabin, 3-án kell hívnunk időpontért. Valami férfi doki lesz, esetleg nektek is férfi csinálta? Ki az?
Én csak női szemészeket ismerek.
Ja, láz nem volt, csak meleg volt szegénynek :)

Judit, Paxy Klára már nem dolgozik a kórházban, csak mmagánrendelése van, viszont kell osztályos háttér a beavatkozáshoz, így nem vihetjük hozzá.
Nagyon jó lehetett Szváradon, mi is szeressük, szépek vagytok a képeken!!!!!!!

Anna, Nimit akkor össze kéne ereszteni Szabival...
Ő is mond olyanokat, csak lesek! Pl. megkérdezik tőle, hogy hívjaák, erre azt löki oda, hogy "Szerintem Géza", meg ilyenek. :)
Bölcsiben majd összefutunk szeptembertől!!!!
Amúgy olyan jól nézel ki, nagyon jól áll az új frizkó, már mondnai akartam! Illik hozzád!

OLga, szegény csajszi!! jó, hogy nem lett komoly bajuk!!
Igen, folyamatosan könnyben úszik Bálint jobb szeme, azért lesz ez a beavatkozás.

Kata, jó, hogy látott akkor szakember is, érdemes volt ennyit autókázni!
A meleget ne is mondd! :(
A képek nagyon tutik, persze nekem is a 2. a legfajinabb!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?