Új privát üzeneted érkezett!

Bim-bam
Köszi a tippet, akkor hanyagolom a harisnyát :D
Sissi
Szülésznőm egy hosszú szőkés-barna hajú, nem vékony, nem is kövér....olyan átlagoskás 170cm magas nagyon kedves és nem is túl csendes nőcike :D
Nekem és a Páromnak nagyon szimpatikus volt!
Remélem jó lesz ,hogy ott lesz a szülésnél :D

Tényleg!
Már annyiszor szerettem volna megkérdezni ,hogy mennyit szokás adni a szülésznőnek?
Én nem kérdeztem meg ,mert a dokim is szemrebbenés nélkül mondott 100eFt-ot és most meg vakarom a fejem,hogy minek kérdeztem meg?!
Na meg ,hogy szerintem ez nagyon sok,de javítsatok ki ha tévedek!

Kép
noki&potyi

Noki, szerintem a dokid tarifája átlagosnak mondható. Hallottam olyat, aki 150e-ért vállalja + kötelező mellé a szülésznő is 50e-ért (vagyis együtt kereken 200e). Az én dokim 70e-ben lesz. Szóval így pont átlagban van a tiéd! :)
Én szülésznőt nem választottam, de olyan 20-30e körül szokás adni, ha jól hallottam. Persze borítékot én is adok majd az ügyeletes szülésznőnek, de még nem tudom, mennyi lesz benne... Attól is függ, hogy tetszik majd, amit és ahogy csinál.

Kép

Kép
hmbori

noki:
Hat valoszinu elegge nepszeru a dokid... azert kerhet el ennyit. Nekem volt olyan baratnom, akinek 150-et kert a dokija, de azt is mondta, ha eppen ugyeletes, vagy hetkozben delelott szul es nem kell bejonnie, akkor csak 80. Jo, mi?
Az enyem nem mond arat, de nem is kerdezem. Azt szoktak mondani, hogy annak a 10x , amit a rendelesen ker alkalmankent. Mondjuk ez csak iranyelv, szerintem a normalisabb azt sem veszi zokon, ha kevesebbet kap. Nalam is kis dilemma, mert januarban emelt arat, de nekem meg a regi aron vitte vegig a terhesgondozast, mert decemberben kezdtem hozza jarni. Igy elvileg rajta sporoltam kb 10 ezer Ft-ot minimum... Viszont mivel maganrendeles, egy csomo extra kiadasunk volt miatta, amit a tb is siman finanszirozott volna, Timinel meg maganrendelesen keresztul is elerheto volt, most meg nem tudott ra beutalni...
A szulesznonek mi 35 ezret adtunk 2 eve, akkor 2000 Ft volt egy magan NST. Ennek most 4000 Ft az ara, nem is nagyon van mas lehetoseg nala mashova menni... :roll: Lehet igy nem lesz tobb a vegen a penz, inflacio ide-oda...

baratodildi

Köszönöm a csajok a választ!
Kissé elgondolkodtam most a dolgokon :roll:
Ne értsetek félre...nem "sar lágónak" akarok látszani,de amit a gyerekre is költhetnénk azt sajnálom a dokinak a zsebébe nyomni :oops:
Barátnőm is az Én dokimnál szült és ő nem adott neki csak 50eFt-ot és szülésznőnek meg 10eFt.
Azt mondta,hogy így is örülnek,hogy annyi pénzük van amennyi van és ,hogy inkább egy havi rezsit kifizet mintsem a dokinak adja
:roll:
Kissé ennek a szele csapott meg...mármint amit mondott!!!!
Az a baj ,hogy vérszemet kaptam emiatt,hogy talán nekem is ezt kéne tennem?!
Ne kövezettek meg ezért kérlek, csak elgondolkodtam rajta és ezért írtam le nektek ,hogy segítsetek ebben dönteni!
Köszönöm!!!!
Ja amúgy Én azon gondolkodom,hogy 70eFt és 20eFt...na meg a nővérkéknek össz vissz pár nap alatt 10eFt.
Vagy ezt ilyenkor nem szokás?!

Kép
noki&potyi

Noki,
én nem akarok beleszólni, de szerintem nyugodtan adj neki annyit, amennyit gondolsz. Nem hiszem, hogy bárki is megkövezne azért, mert nem dugsz a doki zsebébe 100e forintot, és azt sem gondolom, hogy emiatt carrágó lennél. Halkan kérdem: és mi van azzal, akinek nincs is? Emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

Adri

Kép
Kép
flake76

Noki,
én Lilinél 50-et adtam, most egy picit megtoldjuk, de csak egy picit. Infláció... Szülésznőt nem lehet fogadni, neki egy csokit küldtem utólag. És örült neki. Kérdem én, én mikor kapok azért "borravalót", mert rendesen elvégzem a munkám???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, volt, hogy felajánlottak nekem a munkából 10%-ot vissza, ha az illetőt bízom meg. Engem kirúgnának érte...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, annyiban azért nem teljesen ugyanaz a helyzet, hogy az orvosnak munkaidőn és ügyeleti időn kívül bejönni (akár a gyereke szülinapi tortája mellől) nem munkaköri kötelessége.
Tehát ha megfogadjuk, és elvárjuk, hogy bármikor ugrasztható legyen, akkor az igenis egy magánszolgáltatás, amit szerintem meg kell fizetni, sőt az sem csoda, hogy árat is mond rá.
A rossz benne az, hogy ez nem "tisztán" zajlik. Hanem zsebbe.

Egyébként én nem nagyon értek ezzel egyet, hogy fáradtan, esetleg pont egy ügyelet után berohanhasson, és egy (több?) újabb szülést, pláne egy császárt végigcsinálhasson. Szerintem jobb lenne kipihent orvosnál szülni (magyarul az ügyeletesnél), de persze amíg ez nincs elterjedve Mo-n, addig gyakorlatilag mégsem jobb, mert sajnos az a szokás, hogy csak a saját betegeikre figyelnek oda a legtöbben (tisztelet a kivételnek).

Mondjuk az is igaz, hogy a fentiek fényében eléggé ledöbbentem azon, amit Ildi írt a baártnője orvosáról, hogy ha munkaidőben szül, akkor "csak" 80. Az lenne a normális, ha akkor semmi.

Kép
bikmakk

Sziasztok,
Olvastam szegény NÓcit, remélem, hogy minden rendben lesz !!!
Csajok - írjatok ti is szüléstörténetet ! Vagy már írtatok és én siklottam el felette? :oops: :oops:
Ma akkora pukkanás volt a hasamban, hogy hirtelen azt hittem, hogy elindult a magzatvíz, hallottam másoktól, hogy szokták hallani és a szülésznő is mondta....azóta nézem, de semmi. Úgyhogy mégsem.
Na, reggel jön a hidegfront amire beneveztünk páran. Kíváncsi leszek, hogy elindul-e a babaeső.

Noki - persze igazad van, de az a probléma, hogy ez működik Magyarországon mindenhol. Most voltunk garanciális javításon a kocsinkkal, megmondták, hogy adjunk pár ezer ft-ot a szervizesnek majd zsebbe, hogy úgy foglalkozzanak az autónkkal, ahogy szeretnénk. Elég gáz. Hát apa nem adott, pedig szokott mindig adni a kedves embereknek, akik jó szolgáltatást nyújtanak felénk, de néha már megcsömörlünk ettől az egésztől.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jó reggelt

Én meg kérdeztem a dokimat h mi a tarifa és azt mondta h gondolom ez nekem alanyi jogon jár és h ha adok azt megköszöni bármenyi is legyen de ha nem adok akor is ugyan aban az ellátásban kell h részem legyen .
Csajok egy kérdés aki már szült császárral ott is kell adi a szülésznönek vagy ott mi a hejzet :?:
Vendég

Jó reggelt!

Szülni senki nincs?

Pénz: én a dokinak annyit adok, amannyit tudok! De mondjuk a magánrendelésen elég rendesen fizetünk! Szóval nem lelkizem rajta! A szülésznőnek is adunk majd, vagy pénzt vagy valami kis csomagot, vagy bonbont Még nem tudom, majd meglátom!

kovisziszka

jimbone: bementem megkérdezni, hogy megcsinálják-e az nst-t! Elveleg kutya kötelességük, mert kerületi vagy! Először aki időpontot adott az nagyon bunkó volt, de aki csinálta kedden az nst-t nagyon aranyos volt! A dokim mondta, hogy kérdezzem meg, ne kelljen bemászni ilyen melegbe, főleg két gyerekkel!
Szerintem kérj nyugodtan időpontot, vagy személyesen, vagy 06 1 254 0534 es számon! Én hétfőn megyek 9,00-re megint! Ha gondolod kérek neked időpontot!?

én is így csinálom, hogy pakolászom a lakásban folyamatosan, hogy ha menni kell rend legyen! :wink:

kovisziszka

Nekem az furcsa, hogy többen írjátok, hogy mondott konkrét árat az orvos, de nem fogtok annyit adni. Ez olyan, mintha a magánrendelésen, ahol szintén fix tarifa van, a végén az ember nem a kért összeget fizetné. Vagy a fodrásznál a hajvágás után.
Szerintem ha az ember pont Kis Pistánál akar szülni, akinek ezt nem kötelező elvállalni (kivéve persze ha ügyeletes), akkor el kell fogadni, hogy csak bizonyos áron csinálja meg (ha meg épp ügyeletes, akkor ingyen kéne...).
Persze, mint már mondtam, ehhez hozzátartozna, hogy az egész törvényileg le legyen szabályozva. Mint a fodrász, mondjuk.

Kép
bikmakk

Itigram:császár után szerintem nek kell adni a szülésznőnek.Én megkérdeztem,hogy kell e fogadni de mondtak,hogy nem. Bevallom azt sem tudom ki volt bennt szülésznő.Aki délután volt velem(tanuló) lett volna bennt de mivel közbe jött egy sürgős eset igy csúszott az időpont neki pedig lejárt a munkaideje.

Drukkolok mindenkinek aki mostanában akar szülni,hogy a front meghozza av várva várt babát.

Nagyon aranyosak vagytok,hogy azt mondjátok erős vagyok.Mondjuk apa sokat segitett,hogy nem mutatta Ő mennyire fél.
Érdekes mert a 3. babában én jobban benne lennék mint Ő.Az idő remélem megváltoztatja a véleményét,Ő attól fél,hogy megint ez történik.
De talán 5-6 év múlva :?

Irok Nóciról ha tudok vmit.
Vendég

Tündi,
hát, nálunk ez elég érdekesen alakult, mármint a tesó hazahozása. Az én nagylányom ugyanis teljesen máshogy viselkedett, ahogy általában szokás, mert ő magába zárta a dolgokat (szerintem jobb lett volna, ha dühöng, vagy ilyesmi). A védőnő teljesen le is döbbent, hogy hagy engem szoptatni, és egyedül eljátszik. Ismerősöknél az volt eddig az általánosabb, hogy anyukára haragszik a nagy, a babára nem, de anyukához nem szól egy ideig, nem öleli meg, stb. Jó dolog bevonni a kicsi körüli teendőkbe, de nem erőltetve, csak ha akar. Amire meg szerintem roppant fontos figyelni: a rokonok szájába kell rágni, akár többször is, hogy amikor jönnek látogatni, akkor ne a kicsihez menjenek oda először, mert neki úgyis tökmindegy, a nagynak viszont nem. És látni az arcát, amikor megjönnek a nagyszülők, és egy gyors sziát odavetnek neki, aki eddig a középpont volt hasonló alkalmakkor, utána meg odamennek a kicsihez gügyörészni, a nagy meg áll várakozón és csalódottan, hogy akkor mi van, hát, szívfacsaró. :( És ugyanez van a járókelőkkel is, ott is mindig én próbáltam a nagyot is előtérbe tolni (pl. Jaj, de édes ez a kisbaba, mennyi idős? Három hetes, a nagy meg két éves, és milyen sokat segít otthon!). Volt egy olyan eset, hogy mentük fel a liftben, persze a néni rögtön a kicsi Csabit kezdte dicsérgetni, mire egy kis idő múlva Gabi megszólalt csendesen, hogy: „Én is itt vagyok!”. :( Na, ez jól kifejezi, miről beszélek...

EDA: én nem akartam sosem, valahogy nem vonzott a lehetőség, hogy egy tűvel szurkálnak a gerincem körül. Meg aztán én inkább természetesen szeretek/nék, hogy a testem tegye a maga dolgát, szerintem nem jó ebbe semmilyen módon beavatkozni, mert a természet által jól kitalált folyamatot befolyásolhatja.

Fájdalom: hát, nekem volt vesegörcsöm úgy 11-12 alkalommal, és szültem három gyereket, nekem a szülés összehasonlíthatatlanul jobban fájt (én is hallottam előtte ezt az összehasonlítást, így azt hittem, hogy nem lesz nehéz, de tévedtem). Viszont tényleg az a jó, hogy vannak szünetek, amikor egy kicsit megkönnyebbül az ember (a végét leszámítva), a vesegörcs meg folyamatos. De olyan jó a végén, amikor kibújik a baba, az ember mindent elfelejt, meg aztán nekem nagyon sokat adott, hogy tudtam, kibírtam olyan fájdalmat, amiről sosem hittem volna, hogy kibírom. Jobban ki tudok állni azóta magamért, pláne a gyerekekért. Ja, és nekem az utófájások voltak még nagyon brutálisak, a harmadik után már iszonyúan, ráadásul négy napon keresztül, be is vagyok reccsentve rendesen, hogy most milyen lesz. :roll: Erre érdemes felkészülni, van, akinek alig fáj, nekem már az első után durva volt, de akkor szerencsére csak egy napig, és csak szopi közben fájt nagyon.
És amikor burkot repesztenek (ahogy minden kórházban csinálják egy bizonyos tágulási szint felett), utána fel kell készülni, hogy sokkal durvábban fog fájni. Nekem a harmadik szülésem burokrepedéssel indult, üvöltöttem is rendesen minden összehúzódás alatt (és káromkodtam is, szerencsére az autóban csak a férjem hallotta, ő meg el volt foglalva azzal, hogy odaérjünk időben, és ne a kocsiban szüljek, ippeghogy sikerült).
De közben fantasztikus is az egész, ahogy együttműködik az anya teste a babával, hogy meg tudjon születni, nekem van ismerősöm, aki nevetett szülés közben (mármint összehúzódás közben, meg a kitoláskor is). :)

Már egyre több kórházban lehet inni, meg korlátozva enni is a vajúdás alatt, pont azért, mert egyébként nagyon legyengül az anya a végére, a kitolás elhúzódhat emiatt, furcsa, hogy vannak helyek, ahol még mindig a konzervatív nézetek az irányadók... :shock:

Pocik szép nagyok! Az enyém is rengeteget nőtt, a Balcsi alatt (egy hét) 3 centit! 110 centi volt egy hete, most nem találom a mérőszalagot, de az biztos, hogy ekkora még sosem volt. :P

Nócika Regijének mennek a drukkok!

Mimi,
örülök, hogy mindjárt mehettek haza! :)

Doki árak: szerintem nagyon el vannak szállva a dokik. Teljesen egyetértek abban, hogy meg kell fizetni azt, hogy készen áll, és bármikor bejön, de hát 100e forint sokaknak egy havi fizetés! De bevallom, én sem merném/merem bevállalni az ügyeletest, mert találkoztam olyan dokikkal, hogy inkább tejel az ember, csak normális módon szülhessen. :roll:

Na, be kell fejeznem, férjem jönne a géphez. :P

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sissi,
a tesóméknak is koraszülött lett a második (1800 g), és a harmadik tökéletes súllyal, a 40. héten született. :)
Jó babázást - egyelőre kettővel :)
Ügyes vagy, hogy a tegnap délelőtt olyan jól sikerült!

Nócinak nagyon drukkolunk!

Kép
bikmakk

sissi: örülünk, hogy itt vagy! :D Ne féljetek attól, hogy ha lenne megint egy manó baj lenne, mert nem sok rá az esély, hogy ez megtörténjen még egyszer! De ha akartok majd újra babát, előtte egy nagy alapos kivizsgálást csináltatnék, és ha ott minden oké, akkor nyugodtabb az ember! Nem? A párodnak is biztos kell egy kis idő! Lehet, hogy majd ő fogja mondani, hogy szeretne 3.at!

kovisziszka

zsizsa, na ebben teljesen igazat adok neked.
Nagyon durvák az árak. Rengeteget kérnek valami olyanért, amit nap mint nap kellene ingyen csináljanak a munkaidejükben, de persze olyankor is kapnak. A készenlétet meg kell fizetni, de 100 ezreket... :shock:

Ennek ellenére, ha xy előre megmondja, hogy ő ennyiért, akkor szerintem nem lehet azt csinálni, hogy igénybe vesszük a szolgáltatást, és aztán nem annyit adunk, amint amiben előzőleg megállapodtunk. Ha az embernek nincs annyi pénze, egy olcsóbb orvost kell (sajnos) keresni.
(Mert az ügyeletest én sem próbálnám ki jelenleg Mo-n.... :oops: Itt No-ban így lesz, de az más, mert itt nem is lehet orvost fogadni - tehát nincs különbségtétel a betegek között ez alapján...).

Kép
bikmakk

sziasztok!

hát igen ez az orvostéma,szülésznőtéma....megoszlik az emberek véleménye...
Én úgy vagyok vele mint Bikmakkteljesen eggyettétek vele.
Én megkérdeztem előszőr és megmondta kerek-perec szerintem ez a legjobb ha sokkalom vagy nem szimpi akkor még tudok válltani.A barinőmnek a volt dokija akinél az elsőt szülte 150-et mondott sokkalta ezért váltott most egy másik dokihoz járt.
De szerintem ha rákérdezel és megmondja a tarifát akkor illik kifizetni vagy ne kérdezzen rá az ember de akkor nem értem,hogy van megfogadva :shock: ,hogy ha kell éjszaka,nappal...stb--ott legyen ha felhivod.

Én a szülésznővel is úgyanigy tettem szájbarágosan beszéltem vele legyen minden világos ne utólag tudjak a dolgokról.Mikor adjam oda,mikor hívjam föl,véggig bennt lesz e...ilyenek.

De ez nem csak a szülésnél van bármilyen orvosi bavatkozásoknál ....

Csúsztatott pézek:szerintem bármelyik szakmában van ki bevalja ki nem...ki igy hívja ki úgy.... 8)

Sissi olyan jó,hogy igy gondolod ténylrg hatalmas a lelki erőd :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kép

Kép

Kép
Vendég

zsisza: szóval a3.nál brutális utófájásaid voltak? Jaj én a harmadikat fogom szülni! Para-para. A másodiknál is egyik éjszaka olyan volt, hogy majd betojtam! Most reménykedem, hogy nem lesz annyira durva! :roll:

Nocikának kitartás!!!! Szurkolok, hogy minél hamarabb jól legyen Regi bébi és vihesse haza! :wink:

kovisziszka

Honorárium
Orvosnak adtunk 60-at, szülésznőnek 20-at...
Előre nem volt megbeszélve, hogy mennyit kér a doktor. Szülésznő nem választott volt, hanem az éppen szolgálatban levő, de nagyon rendes volt velünk.
Utólag fizettünk mindenkinek.
Vendég

Ági elképzelem a hangját hozzá :lol: :lol:
Azok a kis kezek :o :P
Apa karjában azért látom szeret lenni :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote="bim-bam"]
írta:
bim-bamDe ez nem csak a szülésnél van bármilyen orvosi bavatkozásoknál ....

Nem hiszem :wink:
Akut sebészeti esetekben nem azon fogsz gondolkozni, hogy melyik orvost hogyan fogadd meg :roll: :wink:
Vendég

Bim-bam
Nem véletlenül hívjuk Bömbikének :lol: :wink:
Nagyon szeret karban lenni... "kiskosár"-effektus működik ezerrel...
Miért is vettünk kiságyat????? :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Ú Ági ismerős. 8)
Most lehet,hogy rossz hírt fogok irni de Noli sem ismerte meg közelebbről nagyon az ágyat.2 éves :!: kóráig a kezembe kellett altatnom még napközben is :shock:
De mondjuk a kórházi procedura után nekem(gondolom nektek) is igy jobb volt lelkileg.
Gondoltam ám miért kapta a Bömbike nevet... :wink:

Jó hát abban az esetben lehet,hogy gondolkozni sem tudnék... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ágota,
Villő nagyon-nagyon édi!! Szerintem mindenki irigy rád egy kicsit.... :)
Mimit és Sissit kivéve, persze :).

A szülés az egyetlen olyan alkalom szerintem, ahol előre megfogadod, hogy sürgősség esetén rohanjon be neked.
Más műtéteknél/vizsgálatoknál munkaidőben dolgoznak. Szerintem annak a kifizetése (="hálapénz") teljesen más ügy. Én azzal nem értek egyet.
Orvosként egyébként elég nehéz ezt az egyet-nem-értést keresztülvinnem. Egyrészt a kollégák morcosan néznek, ha te nem fogadod el, másrészt vannak olyan betegek, akik megijednek tőle, azt hiszik, hogy rossz a lelkiismeretem, pl. valamit elrontottam, azért nem fogadom el. Azóta fogadják el jobban a visszautasítást, hogy azt mondom mellé, hogy "nekem itt ez volt a dolgom".

Kép
bikmakk

[quote="bim-bam"] írta:bim-bam Ági ismerős. 8)
Most lehet,hogy rossz hírt fogok irni de Noli sem ismerte meg közelebbről nagyon az ágyat.2 éves :!: kóráig a kezembe kellett altatnom még napközben is :shock:
De mondjuk a kórházi procedura után nekem(gondolom nektek) is igy jobb volt lelkileg.
Gondoltam ám miért kapta a Bömbike nevet... :wink:

Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó....
Vendég

[quote="bikmakk"]
írta:
bikmakkA szülés az egyetlen olyan alkalom szerintem, ahol előre megfogadod, hogy sürgősség esetén rohanjon be neked.
Más műtéteknél/vizsgálatoknál munkaidőben dolgoznak. Szerintem annak a kifizetése (="hálapénz") teljesen más ügy. Én azzal nem értek egyet.

Elég sokszor hívják be a páromat munkaidőn kívül is egy-egy bonyolultabb ügyeleti műtéthez :wink:
Vendég

Királylány köszöni a dicséreteket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bikmakk nem tudom elolvasni az aprót....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote="bim-bam"]B írta:bim-bamikmakk nem tudom elolvasni az aprót....

Katt az "idézet" feliratra... akkor egy ablakban feljön normál méretben :wink:
Vendég

kösz Ági :lol:
most már megy a segítséggeddel :lol:

Nem akkarok ebből vitát meg mélyebre menni de én még nem találkoztam olyan dokival aki nem fogadta volna el VAGY nem mondta volna meg,hogy mennyi az annyi.Ez különböző osztályokon volt sebészet(kéz mütét és térd mütét) meg hasónló....
Apa nállunk asztalos igy volt már esett,hogy 2 újját vissza kellett varrni :!: egy nagyon jó dokit találtunk egy kézspeckót és megcsinálta tökéletesen mükszik azóta de volt térd meg ilyenek..Megkérdeztük ott is előre és meg is mondták.
Én úgy vagyok vele,hogy ha jól végzi a munkáját akkor megérdemli.
Különben én( és nem vagyunk gazdagok) de a hentesnek postásnak ..adok borravalót.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Az a baj nekem ezzel,hogy a doki megmondta,hogy ennyit és ennyit kér(100eFt),hogy 4hónapos terhesen amikor épp véreztem és majdnem elvetéltem, akkor azt mondta,hogy várjak hétfőig.....ez volt pénteken este.......mert ő most nem tud engem megvizsgálni ,mert nem ügyeletes!
Amikor kifakadtam magamból,hogy mi van ha elvetélek???!!! Erre meg az volt a válasza ,hogy menjek be az ügyeletre ha nem bírom ki hétfőig és ott majd az épp aktuális ügyeletes orvos ellát!
Én akkor be is mentem az ügyeletre és nagyon nagy szerencsém volt,hogy egy olyan dokit fogtam ki aki tudta,hogy mit is kell tennie......ő Várbíró Szabolcs volt!
Azóta megszűnt a vérzésem és azóta vagyok jól ,mert neki jutott csak eszébe leecsetelni a méhszájpolipomat!
Mondjuk a saját dokimnak ez előtte miért nem jutott eszébe???? Mai napig nem derült ki!
Nem tudom mennyire emlékeztek ezekre a dolgokra......mert akkor nagyon nagy pánikba voltam és sokat is keseregtem itt nektek!
Nagyon szerettem volna dokit váltani ,de nem tehettem meg ,mert a dokim az ig.helyettes és emiatt senki nem vállalt be.....ahhh..a főnök betege????!!! Na meg nem szerettem volna kórházat váltani emiatt :( ugyanis így csak ez a lehetőségem lett volna!
Így maradtam nála! Most meg sajnálok neki 100eFt-ot adni,mert levezeti a szülést.......és a végén belead apait anyait, holott nem is neki köszönhetem ,hogy megmaradt a babám akiért 2évet küzdöttünk és a második lombikkal jött csak össze és az is ginringyes göröngyös úton! Na,de az egy másik téma!

Ha a babóm bent marad a pocakomba jövőhéten is akkor nem lesz gond,mert azutáni héten a dokim szabira megy!
Tehát átpasszol valaki másnak....és ha minden jól megy akkor Várbíró doktorhoz kerülnék!
Most arra gyúrok :D
Na neki oda is adnám az általa kért tarifát ha az akár 100eFt lenne is!

Kép
noki&potyi

Valahol már van vihar?00

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noki, emlékszem a dologra, és hogy mennyire meg voltál ijedve (nem csodálom), és nagyon sajnáltunk is.

Hát igen, ha már ilyen nagyon sokat kér valaki, akkor az ember azt várná, hogy nemcsak a szülésre vonatkozik az ugraszthatóság, hanem az egész terhesség idejére. Ő meg nem úgy gondolta.... :? Ezért lenne jó, ha ezek a dolgok tiszták lennének, és egyértelmű lenne, hogy mit is fizet meg az ember.

Bim-bam: sajnálom, hogy csak olyan orvosokkal találkoztál, akik elfogadják, sőt előre megmondják. Ahol én dolgozom, ott azért szerencsére nem egy olyan van, aki visszautasítja (na nagyon sok mondjuk ott nincs....). Baromi nehéz dolog visszautasítani egyébként, amikor nyújtják feléd a pénzt, és keveset keresel. De vissza kell, ez van: nem a beteg tehet arról, hogy te keveset keresel, és ő igenis nagyon sokat fizet azért tb-t, hogy az ellátást megkapja ingyen.
Mindezt azokra az esetekre mondom, amikor te nem mint választott orvos dolgozol. Ha a beteg megkér, hogy hadd járjon hozzád, mert te olyan szimpatikus vagy neki, meg csak benned bízik, meg a szomszádja téged ajánlott, meg ilyenek, akkor talán egy kicsit más a helyzet. Mert akkor ezáltal több munkád lesz, mint ha nem kért volna meg. De persze ha munkaidőben csinálod... Szóval nehéz ügy, de az biztos, hogy nincs jól ahogy van... :( :(

Jimbone, értem amit mondasz, de nekem akkor is kicsit furcsa. (Jobb lett volna nem megkérdezni...)

[quote="ágota80"]K írta:ágota80att az "idézet" feliratra... akkor egy ablakban feljön normál méretben :wink:

Hűha, ezt nem is tudtam, ezentúl nem írok aprót... :)

[quote="ágota80"]E írta:ágota80lég sokszor hívják be a páromat munkaidőn kívül is egy-egy bonyolultabb ügyeleti műtéthez :wink:

Na de akkor nem a beteg "fogadja meg" előre...

Kép
bikmakk

Noki, drukkolok, hogy bent maradjon! :)

Kép
bikmakk

Hát igen, Noki, így meg is értem, hogy sokallod a tarifáját. De ne arra gondolj, hogy a múltban mit rontott el, hanem arra, hogy a szülésnél milyen jó lesz, hogy mégiscsak ismerős arccal találkozol. Próbáld a dolgok jó oldalát nézni: a szülés megindulásakor már nem mondhatja Neked azt, hogy most nem tud Veled lenni, mert nem ügyeletes, hiszen ezért fogja megkapni a suskát... De azért drukkolok, hogy a másik dokihoz kerülj!!! :wink:

Ágota, milyen gyönyörű ez a csöpp kis Bömbi! Adj neki egy puszit a nevemben! :lol:

Mi hír bárkinél a lehűlésről? Itt semmi, csak a szél fúj, de hidegebb az nincs... :( Most is irigy-irigy Katára, a jó kis 11-12 fokokkal!

Kép

Kép
hmbori

Villő nagyon aranyos kislány :wink:

Én csütörtökön voltam az a dokinál és ott beszélgetünk volt egy pár kismama az egyik csaj mesélte h ő most nem fogadott orvost mert az elő két babát fogadott orvosnál szülte és mikor a második született 1 hétel előtte befekteték és a dokit ki is fizete 60 e ft 8 ével ezelőt és mikor beindult a szülés este 9 kor ugy beszélték meg h felhivja és akkor jön a doki és felhivta ere a doki közölte h elutazott olaszországba nyaralni :shock: ez szerintem szemétség oda a 60 e :shock:

Margit
Vendég

Margit: utólag kell fizetni :wink:

Kép
bikmakk

Bikmakk
én utolag fogok fizetni az biztos mert mi van ha éppen nem tud bejöni a doki.

Margit
Vendég

Irdab Adrirol tud valaki valamit :?:

Margit
Vendég

Én mindennt megkérdeztem a dokitól és a szülésznőtől is...Nem akkarok úgy járni,mint az első gyereknél,hogy a dokim csak akkor jön be amikr már a gyerek feje kinnt volt :shock:
Amikor még nem vltam babás már akkor úgye érdeklődtem dokik után és elmentem a rendelésükre és minden kérdést föltettem ami aggaszt mi mennyi,mikor kell oda adni,mikor zavargathatom,sürgős esetben mi a téma stb...én úgy vagyok vele,hogy egy nögyógyival erről simán lehet beszélni pironkodás nélkül mert azért elég bizalmas a és egyedi a dolog..

Bikmakk ne sajnáld :P mert én se sajnálom mert nagyon de nagyon jó orvosokat fogtam ki úgy is oda adtam volna a pénzt. Nekem az nagyon fontos ,hogy bármilyen beavatkozás után meglátogattott engem meg apát és bármilyen kérdés merült fel pl.a kézműtéténél soronkivül fogadott,gyógytornászban segített a másik a térd műtétnél..stb...

Itt még dög meleg van azt mondták,hogy Bp.eléri délre a vihar eddig semmi :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

utólag fizetés: hazaengedéskor adjátok oda, vagy közvetlen szülés után! Az előző kettőnél gátmetszés volt, varrat szedésnél adtam oda! Ha most nem lesz, akkor nem tudom mikor adjam! Szerintetek?

kovisziszka

Szilvi:ha akkor nem tudod akkor a 6 hetes kontrolon ad oda.Én is akkor fogom.Most megyek majd 27én.
Vendég

Margit ez szerintem elég érdekes dolog,hogy előre odaadta... :?
ááá nekem ez zavaros....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szilvi én a szülésznőmnek úgy beszéltük meg amikor megnéz akkor adom oda.Nolinál is akkor adtuk oda amikor lejött a doki.
Vagy a 6-hetes kontrolon ahogy Sissi irja.
De azért ha lejön a doki azért kérjétek meg,hogy vizsgáljon meg nehogy úgy járjatok,mint én ,hogy benne hagy valamit. :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Írtam egy csomot, de elszállt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
És most nem tudom potólni mert megyünk anyósékhoz ebédelni, de du jövök aztán újra kalimpálom.

Adri

Kép

Kép
irdab

köszi Csajok! sokat segítet, amit írtatok! Én azt hittem ciki a 6 hetes kontrollon odaadni, mert az már késő! De jó tudni, hogy így is lehet, mert akkor talán kicsit meg tudom toldani még!

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?