Új privát üzeneted érkezett!

gwini: két gyerek mellett??h. jut időd tanulni?ok, egyik majd ovi, de még egy gyerek mellett sem tudnék.....az tutti...

Kép
winona
 
 


gwini,
Köszi!
nagyon jók a képek!!! :D Én mindig úgy csodáltam a babákat, akik ilyen képtelen helyzetben el tudnak aludni! :D

Képzeljétek, ma bent voltam a cégben. Ultra jófejek, mert papíron visszavesznek. Egyből elmehetek szabira - addig kapok fizut is, majd táppénzre és utánna ha megszületett a babó újra a jó magas TGYÁS-t fogom kapni. ( nekem nagyon jó, nagyon hivatalosan bejelentett fizum volt ) Mindez a cégnek 2,5 milliájába kerül! Úgyhogy le vagyok nyűgözve milyen jófejek!
Már csak az a bajom, hogy emiatt a barnázás miatt még nem merek lépni.
Ma rosszabb a helyzet, mint eddig a héten bármikor. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


gwini: igen, tök jók a képek
honey: neked is supik a kéepk!!
én is el fogom vinni fotóshoz!!

Kép
winona
 
 

 
 

Honeymoon :)
a TGYÁs-od igyis-ugyis ugyanannyi lenne, nem? Mármint annyi, amennyit Flórával is kaptál. Viszont addig is fizut kapsz, és nem gyedet, ami óriási különbség.

Gwini :)
de jó, hogy irtál! Csajok nagyon aranyosak, úgy látszik, Csongi és Lalu nagyon együtt halad súly-hosszügyileg :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Lányok!
Köszi a kedves fogadtatást! :lol:

Winona!
Sajnos a Nórit nem vették fel az oviba helyhiány miatt. :cry: De szerencsére a férjem most itthon dolgozik, így majd ő lesz a gyerekekkel, amíg én tanulok.

Minyu!
Csongi hány kg?

gwini
 
 


Honey!
Nagyon örülök, hogy tényleg ennyire jó fejek bent a cégnél. Tényleg becsüld meg. És még fizetned sem kell semmit? Mármint járulékot vagy valamit?
Én sajna nem jártam ilyen jól. Hétfőn voltam bent megint a cégnél, mert pár hónapja kérdeztem a főnökömet, hogy visszamehetek-e dolgozni kb. szeptembertől. Akkor azt mondta, hogy akár már holnap mehetek. Most hétfőn meg azt mondta a főnököm, hogy ő nem akarja bevállalni a gyerek után járó táppénzeket, amikor beteg a gyerek. Erre varrjál gombot. Azt hittem, dobok egy hátast. Hirtelen nem is tudtam mit mondani. Ja, meg hozzájuk is elért a válság, 7 embert el kellett küldeni, és az irodában nem tud 2 embert fizetni (elég kicsi cég). Ráadásul helyettem felvett akkor ugye úgy volt, hogy ideiglenesen egy csajt, amíg vissza nem megyek. Na én mennék, de közölte, mehetek, de keresgéljek magamnak másik helyet, csak a törvényben meghatározott ideig tud foglalkoztatni. Az ha jól tudom 3 hónap. Mert ha visszamegyek, akkor dönteni fog, ki marad. És az elmondásai alapján, a másik csajt választja, mert neki nagyobb a gyereke (ezt legutóbb tudtam meg, mikor bent voltam). Úgyhogy hosszú távon biztos nem tud munkát adni. Ezt az utóbbi mondatot vagy háromszor elmondta.
Szívem szerint bemennék, és azt mondanám, hogy nem azért vette fel a csajt, hogy helyettem legyen ezentúl, hanem ő csak ideiglenesen van. Na meg itthon jutott eszünkbe párommal, hogy ha Ő megy Gyedre, akkor teljes munkaerő vagyok napi 8 órában, mert betegség alatt Ő van itthon a gyerekkel. De erre mondaná azt, hogy majd akarunk tesót is. Igen majd, de ehhez semmi köze. Persze ezt nem mondhatom. Pedig nagyon jó volt a kapcsolatunk.
Szóval nagyon rosszul érintett a dolog. Most mi a sz@rt tudok csinálni? Ilyen kiszolgáltatott helyzetben? Vissza se tudok menni. De akkor ki vesz fel egy kicsi gyerekkel bárhová? Jutott eszünkbe, hogy most kell keresnem melóhelyet és dolgozni menni a tervek szerint, mert most tényleg teljes munkaerő vagyok. 1 év múlva sokkal rosszabb lesz a helyzet, ha lejár a Gyed.
Valaki SEGÍTSEN! Mit csináljak? Nem tudok valamit tenni? Ez olyan szemét dolog.

A barnázás miatt meg ne izgulj. Flórával is ez volt. minden ok lesz!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


Sziasztok!

Gyorsan: Áginak!
Figyelj! Ez a Világ most ilyen.. bár én tudom,hogy mi érzel.. nekem a Máté után volt hasonló... polgármester titkárnője voltam és időközben leválasztották, míg Gyesen voltam.. képzelheted. Tudtam,hogy kifognak rúgni..
Nem tudok okosat mondani.. csak látom,hogy mindenki panaszkodik, panaszkodik..
Kitartást!
Milyen jellegű iskolád is van???
Milyen területen dolgoztál??

Honey!
jaj, nagyon vigyázz magadra!!

Winona!
Na jó.. és hol vetted a Liliputi cipellőt??? Én is én is!! :lol:

Békülés: hullámvasutat játszunk.. azt tudjátok,hogy milyen.. és sokat kever-kavar anyós még mindig.. ááá azt hiszem, hogy áramtalanítani kellene??? !! Tudja valaki,hogy hogyan kell azt 8) :lol:

Lépek: viszem Adélt a kis medencéjébe fürdeni!


Szép hétvégét!

(Holnap este én is kiruccanok.. anyukám vigyáz Adélra)

szeder74
 
 


Valaki megy a babanetes találkozóra??????

szeder74
 
 


ági,
sajna nem sokat tudsz tenni, mert a letelt 3 hónap után simán kirughat... :cry:


Csajok egy gyors kérdés: azt hiszem összeszedtem valamit (szerintem gomba)... :cry: Lehet attól van a barnázás. Pevarylt vagy Canestetnt lehet használni már ilyenkor is az elején?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


ági :)
Most nem tudom, mi a helyzet ezzel az új törvénnyel, de ha minden igaz, akkor ez ránk nem vonatkozik, igaz?
Akkor pedig a következő a hatályos: a munkavállaló KÖTELES visszavenni legalább ugyanakkora fizetéssel, mint amennyivel elmentél szülni. És mindaddig köteles alkalmazni, ameddig a gyes jár neked. Munka mellett is igényelheted a gyest, és ameddig gyest kapsz, addig nem rúghat ki (kivéve persze, ha fegyelmit indit ellened). Ha nem tud állást ajánlani akkor is köteles neked kifizetni a munkabéred. Ezt nekem 2 éve munkaügyis jogász mondta, most nem tudom, ez az új törvény mennyire kavar be, de a tv azt szajkózta, hogy csak a jövő áprilisi babákra érvényes...

honeymoon :)
gomba :evil:
passz, hogy szabad-e ezeket a cuccokat, de szerintem igen. Dobozán, netes ismertetőben nincs benne?

szeder :)
mi nem hiszem, hogy megyünk a talira :roll:

Holnap viszont megyünk Tállyára apájával és haverokkal.
Most van a Hegyalja fesztivál, apájával megint a kommunikáció hiánya volt: ő azt hitte, nekem nincs kedvem, én meg azt hittem, hogy neki... Na, nem mintha annyira fesztiváloznánk, csak ilyenkor a régi "banda" kibérel egy panziót, és amig ők leisszák magukat a sárga földig, addig mi kirándulgatunk, geocachingelünk stb.
Most csak a régi bevált borászunkhoz ruccanunk el. (ha valaki nagyon jó tokaji bort akar inni, akkor ajánlom Tállyán Dudovits Istvánt-telefont priviben. Fantasztikus az öreg, és rengeteg bora, nagyon jó áron van! Mi kb 12 félét szoktunk kóstolni, tehát nem csak 1 szamorodni, 1 aszú, 1 furmint, ahogy sok pincében)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Honey!
Én úgy tudom, hogy a pevarylt azt szabad végig.

gwini
 
 


szeder:www.liliputi.hu
bár nemtom mi a különbség a brendonban kapható playshoes kocsicipő és a liliputi között?talán a liliputi talpában lévő szivacs?
vélemények???

Kép
winona
 
 


Sziasztok

bocs a zavarásért, de munakajogászként dolgozom, áginak szeretnék segíteni:

a hatályos jogszabályok alapján köteles visszavenni dolgozni, ha te úgy döntesz, hogy visszamész (írásban be kell jelenteni, melyik naptól) - a gyermeked 1 éves korától tudsz visszamenni főállásba, és a gyedről ugyan le kell mondanod, de gyest igényelhetsz a főállás mellett a gyermek 3 éves koráig. És addig te védett vagy, tehát nem rúghatnak ki (gyes időtartama +30 nap). Ha kell még több segítség, pontos jogszabályi hivatkozás, vagy bármilyen segítség, írj pü-t!!

Kinga
drkingus
 
 


Gwini! Vééégre! Tök jó képek!!!! A sátorban alvós nálam a legjobb!!!

Ági! Minyunak igaza van! A gyes folyósításának időtartama alatt nem lehet rendes felmondással elküldeni senkit. Most megnéztem az új Mt-t, ami nem hiteles, de abban sem látom, hogy ezen a szabályon bármit módosítottak volna. Ráadásul nekem az egész büdös: ha valakit egy gyereket váró helyére vesznek fel, akkor ez általában határozott idejű munkaviszony, ami addig tart, amíg - jelen esetben Te- vissza nem mész dolgozni. Tehát a helyettes munkaviszonya meg fog szűnni a Te munkába állásoddal. Ha a főnök ennek ellenére helyetted ezzel a helyettessel létesít munkaviszonyt, akkor ezt a gyes folyósításáig nem teheti meg, legfeljebb melléd veheti fel. Ha viszont mindennek ellenére mégis elküldene 3 hónap múlva, akkor ezt szépen bíróság előtt meg lehet támadni. Kérheted a munkaviszonyod helyreállítását, vagy átalánykártérítést. Nyilván nem az a célja az embernek, hogy a saját munkahelye ellen bíróságra rohanjon, de végső esetben ez a lehetőség megijeszti a munkáltatót. Én a helyedben finoman jelezném, hogy van egy ilyen felmondási korlát az Mt-ben. Nem vagy jóban a munkaügyissel? Lehet, hogy az még jobb taktika, ha a főnök helyett neki szólsz, aki majd okosan elmagyarázza a főnöknek, és mégsem Te hozod kellemetlen helyzetbe...

Honey! Megértem az aggodalmad! Sikerül a Flóra emelgetést csökkenteni? Van segítséged? Legalábba a 12. hétig vegyél valakit intenzíven igénybe, és akkor Te is nyugodtabb vagy! Ennek ellenére nem lesz ott semmi gond!!!!!!
blúmi
 
 


Most látom, hogy egy kolléga beelőzött a munkaüggyel kapcsolatban. :)
blúmi
 
 


Egész nap senki??? Már legalább tizedszer kukkantok be... Bálint egész nap nem aludt, most tudtam letenni, bár lehet, hogy ennek meg az éjszaka látja a kárát.

Múltkor voltunk egy barátunknál, és érkezett egy másik pár is három gyerekkel. Az anyuka a bemutatkozás után gyakorlatilag azonnal "lehülyézett", hogy ilyen parasztvakító dolgokat rakok a fiam nyakába, mint a borostyánlánc, hiszen nyilvánvalóan az egész egy lenyúlás... És még hosszan folytatta. Halkan megkérdeztem, hogy próbálták e már, de nem is akarta meghallani. Na mindegy, gondoltam leírom a többi hülyére vett, megtévesztett, és lenyúlt anyukatársamnak.

Egész nap forrongok magamban, ui egy családi vita fog kialakulni, mert egy imádott, tényleg kedves rokonom teljesen hülyére vesz, elég rondán, és régóta visszaél egy szívességemmel. Nem akarom hagyni magam, de a béke érdekében nem akarok nagy vitát. Ma éjjel nem is tudtam aludni, annyira idegesít ez az egész... Tegnap úgy kiakadtam, hogy még az utcán is bőgtem. Bocs lányok, tudom, hogy japánul van, de nincs senki akivel beszélni tudnék erről.

Starlark! Van híred a szívbeteg piciről?
blúmi
 
 


sziasztok,

két napja nem jártam erre, de nem mondhatnám, hogy gondot okozott volna a visszaolvasás :)
A nagy meleg után micsoda vihar :shock: volt tegnap, még jó, hogy a medencénket nem az utca végén lakóktól kellett visszakérni. Remélem mindenkinél áll még a ház és nem kell építkeznie ill. költöznie annak, aki nem tervezte.

Gabolino, bár Te most Montenegroban nyaralsz, azért leírom, hogy Andor videóit elnézve pl. a rosszalkodás nálunk is ugyanígy megy és hatékonyságban is kb. egyformán állunk. :) Hangos nemezésbe kezdek, ha mondjuk konnektorba nyúlkálás, ablakon redőnyrángatás, küszöbnyalogatás satöbbi kezdődik, olyankor rám néz, hatalmas, elkerekedett szemekkel ( kb. mint a Shrekben, a Csizmás Kandúr a kalappal ), majd újult erővel folytatódik a dolog..Viszont úgy néz ki, hogy az első szavaink egyike a nem...remek..

Gwini, tetszik, ahogy a nagylányod pózol, aranyos, na meg Lalu a medencében bealvós képen :lol:
Én is diplomázás előtt állok, két éve belevágtam egy másoddiplomába, már "csak" a szakdolgozat írás van hátra. De tényleg nem egyszerű gyerekkel. Mit tanulsz, ha szabad tudni?

Ági, munkahely nem semmi, főnököd dettó. Remélem találsz megoldást. Az biztos, hogy kisgyerek(ek)kel elhelyezkedni/visszamenni dolgozni nem lesz egyszerű. A harmincas nők az a korosztály, amely nem kifejezetten népszerű a munkáltatók körében. Ha van gyerek, akkor azért, ha nincs, meg azért. Tisztelet a kivételnek, azért látom vannak.

Blúmi, mi is borostyánláncban nyomulunk, szerintem jó. És szerintem sem átvágás, mert úgy rémlik, hogy a mellékelt tájékoztatón feltüntetik, hogy nem minden esetben hatásos. Rád van bízva a döntés.
Nem tudom, milyen családi vita van körülötted, és hogy új lévén kérhetek-e ilyet, de ha gondolod oszd meg velünk, hátha segít.

Kép
**angel**
 
 


Sziasztok!

Végre ez a lehűlés! :lol:

Angel!
Üdv itt! Te mit tanulsz? Én a SZIE-GTK-ra járok Humán erőforrás Menedzser szakra. Nekem is szakdogát kell írnom, de még van 1 félévem is. :?

gwini
 
 


blúmi :)
nem biztos, hogy határozott idejűvel veszik fel a kollégát helyetted, legalábbis az én pozíciómba kerestek egy új embert. Ezért én oda nem is tudtam visszamenni, pedig azt szerettem csinálni :roll: Kerestek másik munkakört, ott a főnök is undok volt, a melót se szerettem, a kollégák nagyrésze kétszínű...
Most úgy tervezzük, hogy jövő szept.-ben megyek vissza dolgozni, de lehet, hogy előtte nekiállok másik munkahelyet keresni, hátha beesik majd valami (reménykedünk benne, hogy a Zuram be tud tolni egy kis hátszéllel az ő mh-hez)

gwini :)
7650 gr volt múlt szerdán (másfél hete) és 72 cm.

winona :)
a playshoes-t még nem láttam élőben, nekünk liliputink van, vagyis még csak Nándinak, Csonginak még nem vettem, de őszre tuti fogok venni odabentre. Nándi imádja, már a 2. méretet fogyasztjuk, az elsőnek kicsit megkopott az orra, mert ő a betonon is nyúzta négykézláb rendesen, de nem lyukadt ki, szóval elég tartós.

Mi tegnap Hegyalján voltunk, igaz, már nem fesztiválozni, csak a kedvenc pincénkben, Tállyán.
Hazafelé már csak 30 km volt, mikor beleszaladtunk a viharba, hááááát, nem volt kellemes, gyök 2-vel mentünk a kocsival...

Nándi meg tegnap estére belázasodott, semmije nem fáj, nem piros a torka, úgyhogy most kivárunk. Ma reggel is volt láza, de hűtőfürdővel szépen lement és azóta nem is emelkedett (kopp-kopp-kopp) jókedvű, játszik, szóval nemtom mi ez.

Na, megyek. Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Találtam a vaterán még ilyen puhatalpút:
http://www.vatera.hu/estrella_puhatalpu ... 53069.html
Nem tudom, milyen, még nem próbáltuk, kinézetre hasonlit a liliputira és olcsóbb, de hogy minőségre mit tud azt nem tudom...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Én is jó régen voltam bocsánat, de a meló most nagyon lefoglal. Szeptembertől már lazább lesz főleg ha elkezdem kivenni a kb 40 nap szabimat :)

Angel: Üdv közöttünk :) Tomi csuda aranyos, nekem a "horgászos" kép tetszett nagyon :)

Bejci: Tegnap feladtam a tápszert, ha minden igaz hétfőn megérkezik hozzátok!

Blúmi: Sok új hírem nincs, 4 hónapos korában tervezik megműteni addig az intenzíven marad, haza adni nem merik a hirtelen csecsemőhalál nagyon magas kockázata miatt.

Az olyanokkal meg ne törődj akik a kisebbségi komplexusukat rajtad akarják levezetni. Ha hiszel a borostyán láncba az a te magánügyed.

AM: De jó hogy az unokatesód feleségével együtt babásodtok :)

Honey: Ezek a képek fantasztikusak :) Resómnak meg is mutatom hogy tudna-e ilyet :)

Ormolya: Boti nagyon édes. A kádas kép nagyon ott van :)

Gabolino: Jó nyaralást! :)

Gwini: Gratu Lalunak az önálló lépésekért! :)
nyaralós képekből árad a nyugalom, harmónia :) Jól érzehettétek magatok biztos :)

Ági: A főnöködről no comment... Az enyim csak annyit mondott hogy munkaidő kedvezményt nem tud adni.

Gwini, Blúmi: Alapítsuk meg a decemberben diplómázók társaságát :) Nekem is 1 félévem van vissza :)
Még egy betűt se írtam meg a diploma munkámból.

Kiscipő: Mi most vettünk Lilliputit mert a mervetalpú szandiban annyira esetlen volt. Ebben simán lépked. De eszméletlen nagy lába van az M-es pont jó rá pedig azt írják 12-18 hós korra. Szerintem hamarosan kell az L-es.

Munkaügy: A Gyes-t hogy lehet munka mellett igényelni? Nem csak a gyerkőc 1 éves kora után lehet?
A munkaügyisünk egy őskövület ezeket nagyon nem tudja. A gyes pedig nagyon jól jönne.

Kép

Kép
starlark
 
 


Honey!
Küldenéd nekem is a fotósról az adatokat?
Köszi

gwini
 
 


Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Azt tudtam és meg is találtam, hogy 1 év után elmehetek Gyes-re és mellette dolgozhatok napi 8 órában. Így 3 évig nem rúghat ki. DE. Mi van abban az esetben, ha a férjem megy el Gyed-re és én visszamegyek dolgozni? Akkor Őt védi a törvény és engem nem. Jól tudom? Mert hogy akkor nekem nem jár se Gyed se Gyes. Ugyanis ez volt az eredeti terv, hogy én visszamegyek dolgozni, és Ő megy Gyedre még 1 évet. De erre biztos emlékeztek, beszéltük már korábban.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


Blúmi, drkingus!

Szeretnék pü-t küldeni Nektek, de nem tudok, nem küldi el a rendszer. Megpróbáltok nekem egy mail címet küldeni pü-ben vagy akár itt, ha publikus? Lenne még néhány kérdésem.

köszi nektek, nagyon rendesek és aranyosak vagytok!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


képzeljétek, én meg szombat este annyi tökmagot ettem, hogy már este rosszul voltam tőle, öblítettem is egy kis pálesszel. :lol:
Tegnap egész nap meg tiszta rosszul voltam. Hányinger, gyengeség, rossz közérzet. Délutánra a lázam is felment. Tegnap alig ettem valamit. Ma éjszaka fél 4-kor brutál erős gyomor fájdalomra ébredtem. Még akkor ittam Smectat, most jobban vagyok. Lehetséges, hogy a tökmag tett be nekem ennyire?

Hol vagytok?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


Szeder!

Én már 1x tettem fel Neked linket!

http://www.liliputi.hu

Gwini!

Képek szuperek, szépek vagytok!
Gratut köszi!
Tanuláshoz kitartást! Tudom milyen! Én is írtam szakdolit meg államvizsgázta 2.5 gyerkőc mellett!

Honey!

Canestent lehet az elejétól, csak aplikátor nélkül! Jaj múljon már a barnázás!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.07.20 11:56-kor.
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Jelentem, még élünk... :)

Először is:
HONEY, MÁRTI és A.M.!!!!!!
Annyira örülök a babás híreknek! Gratulálok, és gondtalan babavárást nektek!

Most csak emlékezetből:

Noni!
Jaj, ez szörnyű, ami veled történt! Remélem már jobban vagy!

Starlark!
Gartulálok a szép új házhoz, nétzem a képeket!

Ági!
Sajnálom ezt a munka dolgot, biztosan megoldódik!

Angel!
De jó, hogy csatlakoztél, sosem késő, nagyon szép a kisfiad!

A babaképek egytől egyig mind gyönyörűek!

Rólunk:
Velünk minden rendben. Róza még most sem mászik, bár már kutyázik néhány napja, de semmi több. Kúszva mindenhová eljut.
Viszont tapsol, pápázik, puszit ad, és mutogat, mindenre rámutat, amit szeretne. Már 5 fogunk van, de kibújt a hatodik is.
Még teszek pár képet, végre lett rólam is egy elég elviselhető kép, azt is felteszem:
Kép Kép Itt megvárom, míg anya kivasall

Kép
Kép
petra1980
 
 


Ági!

Megkaptam a pü-t. Kétszer is :lol:

A mail címem egyébként szívesen megadom, de este megy a válasz a kérdéseidre pü-ben. (most sietnem kell)

Kinga
drkingus
 
 


Sziasztok!
Most csak beköszönni jöttem, mert Juli mindjárt ébred. Megjöttünk a Balcsiról, jaaaj..nagyon jó volt! :D Iszonyúan élvezte Juli, állandóan vigyorgott mindenkire, mászott át a szomszédos plédekre és nagyon sok mosolyt learatott. A kempingezéshez hamar hozzászoktunk, bár első este vihogva azon tanakodtunk, hogy még aznap vagy másnap reggel lépjünk-e le. :lol:
Bejci, a csónakos ötlet nagyon tuti volt!
Dobok gyorsan pár képet, aztán majd este jövök!
Kép
Kép
Variációk egy csónakra Bejcinek és Blúminak :lol:
Kép
Kép

Kép
hbetti
 
 


Hello csajok!

Sehol senki??? :shock:
Én is csak gyorsan...
Betti: Édes Julcsid van!!! A hátrafelé nézős a kedvencem! :lol: Majd írhatnál milyen volt a Balcsizás!! Vihar? Julcsi nem félt? Örülök, hogy bejött a csónakos megoldás! :wink:

Ági: Jaj... nagyon sajnálom ezt a gyedes dolgot! Remélem hamarosan megoldódik a kérdés!

Blúmi: Szeretnék kérni egy Bálint képet, mert nagyon régen tettél fel!

Márti: Hogy vagytok? GYerekek élvezik a nyarat? És Te hogy bírod a nagy meleget? Kamillát is régen láttam már.... :(

Honey: Szerencsés vagy a céggel! Szorítok, hogy bejöjjön! AMúgy Te mit csináltál babázás előtt? Mi a foglalkozásod...?... ha nem vagyok Windischgrätz.. :lol:
A fotókon nagyon jól néztek ki Flórával! :)

Gwini: Nagyon cukik a csajszikák!!! Húú, tanulás... le a kalappal! Bár most én is rá fogok állni a tanulásra, a 2008. március óta halasztott szakvizsgámat végre meg kellene csinálnom! És lesz segítséged a lánykákra?

Petra: Nagyon szép Hanna Róza!!! És Te is nagyon jól nézel ki a kislánykáddal! Látszik, hogy boldog anyuka vagy!!

Szeder
drága: Mi van Veletek? Megbékéltetek már? Remélem!!

Minyu: Mi van Nándival? Meggyógyult? Hegyaljás kirándulásról nem dobsz fel képet?

folyt köv...
Vendég
 


Starlark: Megjött a csomag.. Köszi! én majd holnapután tudom csak feladni... remélem nem gáz.. 8) :oops:
Vendég
 


Hát tényleg nem túl nagy a pörgés.

Gwiwn!
De jó,hogy jöttél ismét. Már nagyon el voltál veszve. NAgyon szépek a csajszikák.

Ági!
Én is csak remélni tudom,hogy a főnököd végül nem tud veled kiszúrni. Drukkolok nagyon.

Petra!
Jaj,de jól néztek a képen így együtt. Boldogság sugárzik rólatok :D

Betti!
Hát ez a Julcsi csajszi...hmmm,de meg "zabálnám".Az utsó kettő kép viszi a pálmát nálam.Nagyon huncut :lol:

Minyu!
Hogy van Nándi!Remélem már semmi baj nincs.

Kép
Kép
a.m.
 
 


Sziasztok!

Bejci,
médiatervező voltam ( reklámstratégiákat csináltam - nem kreatívot ) IMÁDTAM!!! :D

betti,
Julcsi mindig olyan huncut!! Megzabálom! :D

Nálunk minden ok! Ma voltam UH-n! Már 17 mm-es a gyerkőc :lol: :lol: A barnázás is elmúlt 2 napja, mióta végigcsináltam a Pevaryl kúrát.
Sajna a szexről megint le vagfyunk tiltva....
:cry:
Esküszöm az én férjem a türelem szobra.....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Jó reggelt!

Honey: Örülök, hogy elmúlt a barnázás! :lol: Kis Putyókád méreteihez gratula! A szex... hmmm... mi is keksz nélkül csináltuk végig a 9 hónapot!

Márti, Honey, A.m: Tegnap este beleolvastam a másik topicotokba! Hát úgy látom azért ott is ment az anyázás pár napja!! Miért ilyen ideghesek a kismamák??? :shock: :( Tényleg szerencsés ez a topic, hogy itt ilyen nincs!!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi minenkinek a fogadtatást! :lol:
Igen, lesz segítségem a tanuláshoz.
Hát, a tanulást nagyon nem várom, a nyaralást annál inkább! Úgy néz ki, hogy már vasárnap reggel megyünk a Balatonra 2 hétre. Remélem jó időnk lesz. A lányok biztos nagyon fogják élvezni. Tavaly, amikor itt voltunk, a Lalus még a pocakomban volt. :lol:

gwini
 
 


Nonival mi történt? Én lemaradtam. :oops:

gwini
 
 


És mielőtt el nem felejtem:

Márti:
Kép
Vendég
 


Gwini: Noninak nyelőcső szűkülete volt, mert kiskorában azt hiszem lúgot ivott. 7-én műtötték, hogy tágítsanak a nyelőcsövén. szegénykém...

KONAN??? MONEE??? KISTIGRINCS??? ÉS MÉG SOROLHATNÁM...
ÉLETJELET KÉRÜNK!!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Az esti bejelentkezésem elmaradt, dögfáradt voltam. :?

Márti,
Isten éltessen sokáig! Milyen fiatal vagy és mindjárt 5 gyerekes anyuka leszel!! :lol: Nem semmi!

Gwini,
Jó, hogy újra jöttél. A múlt héten sokat gondoltam rátok, mert anno Te mondtad, hogy minden évben lakókocsival nyaraltok. Akkor nem értettem, mi a jó ebben, de valóban szupi! Nagyon jók a nyaralós fotóitok!

Honey,
Nagyon szépek a fotók!!! Ennyit jelent egy profi fotós, sminkes stb. Én is megkerestem Hajnit még áprilisban, hogy anyák napjára elkészüljenek a fotók, de aztán nem került rá sor.

Blúmi,
Hogy vagy? Meggyógyultál?
Rokon dolgot sajnálom, és bár nem ismerem a sztorit, de ne hagyd magad!

ÁÁÁÁ azt hiszem, ma meg fogok bolondulni. Juli extranyűgös, reggel óta csak nyávog. :? Mennem is kell...

Kép
hbetti
 
 


Életjel!
Szokás szerint örökké csavargunk. Tegnap este jöttünk haza, és csütörtökön már megyünk el, tehát 2 teljes napot vagyunk itthon ezen a héten, aztán slussz!
Bocs, később jövök. Az előbb azt hittem, hogy Noncsi elalszik, de mégsem, majd visszatérek!!!!
Egy kép gyorsan:
Kép
Vendég
 


Hahó!
Nándi jobban.
Nagyon nem aggódtam, mert csak naponta 2x lázas lett, de sima hűtőfürdő is levitte hőemelkedésig és nagyon jó kedve lett utána.
Tegnap enyémember mégis elvitte dokihoz, megnézegette, pisitesztet is csinált, de nem derült ki belőle semmi, igy tanácstalan, ha lázas lenne még, akkor vigyük vissza, és ir fel antibigyót (azt nem tudja, mire, de felirja) :shock: :roll:
Tegnap már csak hőemelkedése volt, ma már remélem, az se lesz.

Csongi kakimintája még mindig nincs kész (lassan 1 hete tenyésztik), még ma várnak hozzá valami anyagot... Kész vagyok ettől az egészségügytől. Pedig nem is postán adtuk fel, hanem direkt bevittem az ÁNTSZ laborba.

Nyaralóknak irigy-irigy, mi szabin vagyunk, de nem csinálunk semmit :?

Na, megyek, Szomszédok van a tv-ben, nosztalgiázok kicsit...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Én most elbúcsúzom egy hétre mert megyünk nyaralni Sárvárra.
Mindenki vigyázzon magára és a kis krampuszokra!!! :D

Szisztok!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey: Jó nyaralást! :)

Minyu: Remélem nem lesz szükség az antibióra!

Eszike: Noncsi édes csajszi!! De milyen szigorú! :wink: :)


Jaaaj... asszem anyám bohócot csinált belőlem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :
Kép
Vendég
 


Honey,
Jó nyaralást, vigyázz magatokra!

Minyu,
Jobbulást a fiúknak! Bár lehet, hogy már mindkettő meg is gyógyult?
Szomszédok ? :mrgreen: A vége a legjobb, ahol mindenki mond valami okosat :roll:

Eszike,
Tündéri a kisasszony abban a kalapban! :D Jó nektek, hogy ennyit csavarogtok! Hol voltatok, hová mentek, ha nem vagyok túl indiszkrét?

a.m.
Gyuszikát is rég láttuk ám!!

Bejci,
Woooow, ez a kép! :lol: Kár, hogy Biusnak nem tetszik annyira a paróka, mert marha jól áll neki! (én csak a kutyámat szoktam Juli ruháiba öltöztetni :mrgreen: )Balaton: Már a viharkor nem voltunk a Balcsin, mert hazamentünk szüleimhez egy születésnapi összejövetelre, aztán onnan jöttünk haza másnap. De csütörtökön marha nagy hullámok voltak a Balatonban, egyszer át is csapott Juli feje felett egy. Jól beterítette, de csak pillogott nagyokat, nem reklamált.
Nagyon jó nyaralós képeket tettél fel az iwiwre! Te hogy bírtál a strandon Biussal? Juli lefárasztott minket, egy percre nem bírt nyugton maradni. :lol: Állandóan zaklatta a körülöttünk lévőket, kunyerált, és tömködte a száját mindennel, falevéllel, homokkal, ami a keze ügyébe akadt.

Off, érzékenyebbek ugorjanak!!!
Hallottatok arról a 2 éves kislányról, aki egy lufitól megfulladt? Borzalmas :cry: Teljesen rosszul lettem, amikor az újságban olvastam. Nekem ez a rémálmom!!! Pláne, hogy Juli mindent, de mindent a szájába töm. Iszonyúan kell rá figyelnem, már egy szájkosáron gondolkodom.

Kép
hbetti
 
 


Honey!
Jó pihenést és nyaralást, vigyázzatok magatokra!

Bejci!
Jó arcot vág Bius.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


Honey!
Jó nyaralást! Mi is akartunk menni Sárvárra, de aztán Pápára mentünk. Az is nagyon jó volt. Majd várom a tapasztalatodat Sárvárral kapcsolatban. :lol:

Márti!
Boldog szülinapot! :lol:

Betti!
A ti fotóitok is nagyon jók! Igen, mi nagyon szeretünk kempingezni, annak meg van a maga hangulata. Anyuék jönnek mindig lakókocsival, mi meg vettünk egy nagyon nagy és szupi sátrat a Decathlonban és mi abban alszunk. Szerintem ebben a sátorban jobb aludni, mint a lakókocsiban, mert ennek nagyon jó a szellőzése. Lalunak befért a hálófülkéjükbe az utazóágya, a Nórinak meg egy szivacsmatracot vittünk, így ugyanolyan kényelmesen aludtak, mint itthon. A lakókocsiban pedig megvan minden, ami kell! :lol:
Azt hiszem, hogy a stranddal és a Laluval kapcsolatban ránk is pont ez vár! Én is gondolkodtam már a szájkosáron! :wink:

Bejci!
Bianka csuda édes a képen! :lol:

Mennem kell, mert felébredt a Lalus!

gwini
 
 


Na felszabadultam, most aludt csak el Noncsi. Bár ezer dolgom lenne, de írok egy kicsit, olyan régen voltam már.

Gwini: olyan jó, hogy jelentkeztél, én már nagyon hiányoltalak. Édesek a képek!

Betti: Julcsi is édes a képeken! Nekem az utolsó tetszik a legjobban!
Mi is kemping imádók vagyunk!
Válaszolok, nem indiszkrét a kérdés: anyukám és apukám is Pécsen laknak, de külön, mert elváltak. Én Pécstől 20 km-re egy kisvárosban lakom, a párom meg szintén 20 km-re Pécstől egy faluban, ami tőlem is 20 km-re van. Na és ezen pontok között ingázom általában. Szinte minden héten megyek anyukámhoz, kb. 2 hetente apukámhoz, és minden hétvégén a páromnál vagyunk. Ezek csak a megszokott dolgok, de persze ezen kívül is szoktunk csavarogni: barátnőmhöz megyünk, unokatesómékhoz megyünk, néha Monneékhoz megyünk, ilyesmi. Itt a városban ahol lakom nincs semmi ismerős, pedig már 8 éve élek itt. Kisgyerekeseket meg főleg nem ismerek, így mindig csak ketten sétálunk Noncsival, ami mondjuk 2-3 nap után már elég uncsi.
És rendszeresen bejárok a munkahelyemre is, ami szintén Pécsen van, mert besegítek.

Ági: ezek a munkaügyis kérdések engem is foglalkoztatnak mostanában. Egyébként realdream ígérte, hogy segít, ha valami kérdés van, mert ő is ilyen területen dolgozik. Az én munkahelyemnél is elég nagy kalamajka van, és félek, hogy majd át fognak verni, vagy megpróbálnak valamit belémbeszélni ami nem is úgy van. Szóval jó lenne felkészülni előre. Akkor ezek szerint nagyjából kiderült, hogy a gyermek 3 éves koráig kötelesek foglakoztatni, ha én vissza szeretnék menni dolgozni, és erről írásban előre nyilatkozom?! Én tervezem, hogy jövő szeptemberben visszamegyek. És tényleg kötelesek minimum azt a fizut adni amivel eljöttem?

Honey: nagyon-nagyon fantasztikusak a képek! Nálunk is járt profi fotós, de én egyáltalán nem voltam megelégedve. A tiétek nagyon szupi lett. Persze ehhez kellett 2 szuper nő is!!! Jó pihit!

Szeder: mesélek Noncsiról, de jelenleg nem túl rózsás a helyzet. Ugyanis Noncsi tiszta akaratos lett. Én nem tudom mit rontottam el, és helyre lehet-e hozni, de nem bírok vele mostanában. Már nagyon jól ért mindent. Azt is tudja, hogy mi az a nem szabad és mi az a nem! De mégis az ő akarata érvényesül vagy így vagy úgy. Egyébként hatalmas visítás van, és krokodilkönnyek. Én a hisztit az kifejezetten nem bírom! Sőt utálom! Feláll a hátamon a szőr, ha egy gyerek hisztizik.
Kijött Noncsi 3. fogacskája, minden gond nélkül. Nagyon jól kommunikál már velünk, sokmindent mond, mindenre mutat, minden érdekli, de nem egy nyugis természet. Mostanában egész nap apát emlegeti, egész nap nyüzsög.
Éjjel általában 1-szer kel fel, de néha 2-szer, és most éjjel olyan nyugis lett az eddigiekhez képest. Már tud mondjuk 1 órán keresztül mozdulatlanul aludni, ami nagy szó. Közel nem mocorog annyit éjjel, mint mondjuk egy hónapja. Szerintem véget értek nála azok a mozgásfejlődéssel járó durva éjszakák.
Az evészet az elég problémás, de csak azért, mert nem tud megülni a seggén 5 percnél tovább. Úgyhogy sajnos néha úgy kell etetni, hogy játszik, futkározik, aztán gondol egyet odajön eszik egy falatot, aztán fut még egy kört, és jön újra. Egyelőre ez van.

A.m: kérünk egy sérós képet! Régen láttam már Minit.

Humanka: mizujs veletek? Jobban vagytok?

Minyu: bakker, ennyi ideig tenyésztik a kakit? Remélem minden okés lesz.

Márti : Boldog Szülinapot kívánunk!
Tudsz ajánlani valami jó gyereknevelési könyvet? Mert kicsit el vagyok szontyolodva, és nem tudom mi tévő legyek... Kissé pokoli a helyzet!

Petra: de jó, hogy Te is jelentkezel néha, nagyon jók a képek! Róza a kis huncutka!

Realdream, Evibabi, Rekaorsi?

Cipő: én a vaterán vettem Zetpol (új) cipőt Noncsinak, betét is van benne, olcsó kategória, nekünk eddig bejött.
Ezen a képen látható, de elég gyorsan kinőttük:
Kép


Blumi: ne idegesítsd magad, vannak ilyen emberek, akik azt hiszik, hogy csak az jó amit ők csinálnak... Borostyánlánc nekünk is van.
Engem speciel az idegesít mostanság, hogy egyesek bírálnak azért, hogy hogy nevelem a lányomat. Spec. anyukám és a sógornőm elég rendesen beszólogatnak. Ezt nagyon szarul viselem.
Vendég
 


Minyu: igen műtötték a fogamat, nem maradtál le semmiről, mert nem is nagyon reklámoztam előre. T.jtam kicsit, és nem akartam, előre gondolni rá. Próbáltam úgy csinálni mintha nem tudnám, hogy mi vár rám.
Nekem sem altatásban csinálták, és én is nagyon szarul voltam műtét közben. Bár nem ájultam el, de azt hittem széttörik az állkapcsomat. Nagyon brutális volt, és fájdalmas. Kissé elhúzódott a műtét, mert volt egy kis komplikáció (hát persze, hogy nálam van mindig valami komplikáció), a fogam gyökere rendellenesen nőtt, amit a röntgen képen nem lehetett látni, ezért a finishben (mikor már csak egy rántás lett volna) majdnem feladtuk a harcot, mert egyszerűen semmilyen módszerrel nem jött ki a fog. Ráadásul ketten csinálták, mert volt egy tanársegéd is, de egyik sem bírt vele(m). Eléggé magam alá kerültem ettől az egésztől. De már nem gondolok rá! A fogamat meg eltettem emlékbe!
Vendég
 


Eszike!
Igen, a gyerek 3 éves koráig kötelesek foglalkoztatni, ha Gyes mellett dolgozol a 3. évben. És minimum azzal a fizuval amivel elmentél szülni. Ezekkel én is tisztába voltam, de jó volt a megerősítés. Csak én idén szeptemberben szerettem volna visszamenni, de így nem megyek. Most inkább állást keresek, mert egyrészt így nem lesz kedvem akár 1 év múlva visszamenni, rossz szájíz miatt. Másrészt meg most tényleg teljes munkaerő lehetek, még ha beteg lenne a gyerek. Amúgy eddig csak egyszer volt kis köhögés.


Márti!
Bocsánat, ez lemaradt.
Boldog születésnapot!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78
 
 


sziasztok,

két nap után újra itt. Szüleimnél voltunk otthon Tomival, elég sűrű napjaink voltak, ezért nem írtam.

Gwini, én a Corvinusra járok és szintén hr menedzser szakra. :) Gyerekek előtti munkád miatt vágtál bele vagy majd szeretnél váltani és azért?

Petra köszönjük szépen a dicsit, én is gratulálok Rózához. :)

Betti jó kis strandolós időtök volt, ilyen dögmelegben vízpart mellett a legjobb. Miért akartatok hazajönni első este? Mondjuk én sem vagyok egy kempingezős típus, sátorból valószínű kilógna a lábunk, mert magasak vagyunk, hasonló okból a lakókocsiba is csak görnyednénk, ja és a páromat meg marcangolják a szúnyogok, bárhová megyünk.
Julcsi a 3. csónakos képen nagyon aranyos, a csónak is tuti. :)

Eszike, gratula Noncsinak a 3. foghoz, Tominak hat van jelenleg, négy fent, kettő lent bontásban. Múltkor belenézett a dokinéni a szájába és közölte, hogy jönnek a rágók hátul :shock: és úgy látom, lent a kettesek is készülődnek kifelé, mert nagyon sokat matat a szájában, nyügisebb, mint szokott és a nyála is folyik. Múltkor megnéztem pár videótokat, elképesztő miket csinál a lányod :D , elhiszem, hogy minden energiádat leköti. Nekem a dáj-dáj nagyon tetszett, a küszöb környékén nagyon cifrázza, mintha énekelne..:) A kalapos képen nagyon helyes, de nekem úgy tűnik, nem tetszik, hogy van a fején valami.

Honey, jó nyaralást nektek!

Bejci ez a szivárványos parókás kép szenzációs! :D Honnan szerezted?

Kép
**angel**
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?