Sziasztok!
Kata, tényleg szépen gömbölyödtök már! Megy az éjszakai alvás? A fűtést bekapcsoltátok már a babaszobában? Vagy majd csak apa fogja akkor, amikor a kórházban leszel?
Sissi, üdv újra köztünk - nagyon hiányoztál ám! Olyan hihetetlen, hogy Neked már több, mint egy hónapos a kisfiad! Olyan jó!!! Hogy telnek az első napok otthon? És a mai délelőtt hármasban a kissrácokkal? Pánikolsz, vagy tök nyugiban "elintézed" mindkettőjüket?
Beusmimi: csak nem mostanság akarsz szülni? Mi az, hogy esélyed sem lesz eljutni a köv. nst-re???
Ádibaba, bocs, akkor félreértettem a kérdést - az apanapon kívül is még betegállományba menne apa, igaz? Hát, akkor jobbulást a derékfájáshoz!
Jimbone, nekem a jövő héten csak 2x kell nst-re mennem, nem kétnaponta! De én pont azért szugerálom a kislánykám, hogy maradjon még ott, ahol most van!
De ezek szerint azért megy Neked valamennyire ez a rábeszélés, hogy ilyen gyakran akarnak ctg-n látni! De az átszállásos bumlizásért nem irigyellek - nem tud valaki kocsival elvinni - vagy valakihez becsatlakoznál, aki épp arra jár?
Tündi, amit írsz, abból is látszik, hogy ahány baba, annyiféleképpen viszonyulnak a cumihoz. Szóval előre szerintem senki nem fogja tudni, hogy kell-e majd az új jövevénynek cumi, vagy sem. (Mert Luca cumizott, de pl. Sissi Atijának nem nagyon kell.)
Én sem mennék nst-ért magánrendelésre. Annyira szerintem nem komoly vizsgálat, amihez kellene a bizalmas légkör. Egyébként nálunk nem is nézi meg doki - a szülésznő, vagy nővér ránkteszi a tappancsokat, aztán a végén leveszi, megnézi a grafikonokat, aztán utunkra enged. Direkt rákérdeztem, hogy dokinak nem kell-e látnia, de azt mondták, hogy ez tökéletes... Lehet, hogy ha valami gond, vagy egyéb eltérés lenne, akkor azért szólnának egy dokinak - legalábbis remélem...
Jó szórakozást Anyóséknál, vigyázzatok magatokra!!! Akkor nem is fogsz tudni netezni? De Te is értesíts ám valakit, ha valami lenne!!!
Bener, az én csajszimat is 2800 grammra becsülték és neki is 72,3 mm volt a combcsontja 36+5 napon!
Ez alapján úgy tűnk, nagyon hasonló méretűek lesznek!
Gondolom, akkor Ti is elég magasak vagytok! (Nálunk apa 193 cm, én 178...) Találtam valami kalkulátort a neten, ahol kihozta, hogy teljes méretében a lányunk 183 cm lesz (ha fú lenne, 195...)
Szerintem is kérdezz rá, hogy mikor kell nst-re menned? Elvileg a 36. héttől "kötelező" - ezek szerint csak javasolt...
Fürdetés: a szülésfelkészítő tanfolyamon pont rákérdezett erre valaki. Az volt a válasz, hogy azért jó a mindennapi fürdetés, hogy rendszer legyen a pici életében. Valójában tényleg nem lenne szükséges. Szerintem meg tökmindegy, hogy épp kádas fürdetés, vagy csak vizes szivacsos áttörölgetés, ha minden nap valamelyik megvan, szerintem akkor is megszokja a baba, hogy tisztálkodás mindig ugyanakkor. Nem?
Linácska: és utólag nem bánnád, hogy ha altatva lennél, akkor nem láthatnád Levit születése első pillanatában? (Egyik barátnőmet is altatásban csaszizták és nagyon megviselte ez...) De én is drukkolok Nektek a természetes verzióhoz!
Az állásajánlathoz pedig gratula!
(Sokra nem mész vele, igaz?)
Angelita, jó, hogy nálatok volt egy kis időleges lehülés az eső után - nálunk nem volt, azóta is dögmeleg van... Várom már én is a kisebb lehülést, mert egy adag babaruha még vasalásra vár, de ilyen időben köszi, nem állok neki! (Egy adag már kész van.)
Igen, az alsó vonal mutatja a méhösszehúzódásokat. Nekem is az első szinte teljesen lapos volt (20%-ig ment csak fel 1-2x). A legutóbbinál már volt egy majdnem 40%-os is!
Kovisziszka, nekem is keményedett ma reggel a pocim - pedig nálam ez nem jellemző. Oda is kellett figyelnem, hogy csak a baba feszíti magát, vagy más tipusú a dolog...
Szegény
Noki! Sajnálom, hogy ennyire fájsz! De az jó hír, hogy érzed hatni a teát és a bogyókat! És nem lehet, hogy pont ezek miatt fájsz? Akkor nem kellene Algopyrint sem beszedned...
És szeretnéd is, hogy mielőbb megszülj? Mert akkor drukkolok Nektek!
Nikó, ez a program jól hangzik: semmi megerőltető, de mégis hasznos dolog! És hogy főznöd sem kell - tiszta Hawaii!!!
Itigram, én is kivi vagyok ám a beígért képekre! Mielőbb szerezz gépet, a bébi miatt úgyis kell majd!
Bim-bam: én nem tervezek EDÁ-val szülni, de ha úgy alakul, nem fogom elutasítani... Szóval abszolút nyitott vagyok minden megoldásra, csak a babókámnak legyen minden a legjobb és legkönnyebb!!
Irdab, jó (vagy mégsem?), hogy egyben vagy még, hiányoltalak ám tegnap (csak én sem írtam, csak olvastam). Állati nagy már a pocid - ez a felső is majd' kiszakad rajta!
(Nem bántásnak, viccből mondom!!!)
Ez az útmarás tényleg "jókor" jött - de inkább most, mint amikor már Zora is otthon lesz, nem? (Amikor én születtem, akkor volt az akkori házunk (társasház) felállványozva, Anyu mesélte, hogy nem 1x úgy szoptatott, hogy a munkások az ablakban tüsténkedtek... Szóval nézőközönségünk is volt...
)
A málnalevél tea most már nekem sem okoz gondot: tényleg az volt a baj, hogy túl sokat tettem egy bögrébe és túl sokáig hagytam állni. Hígabban már minden OK! Köszi a tanácsokat!
Na, remélem, mindenkinek válaszoltam!
Kandi, hogy vagy? Majd ha már úgy érzed, gyere, mesélj!
Ágota, hogy vagytok Villővel?
Mimi, Regivel - nálatok is minden OK? Örülnénk pár képnek... Otthon vagytok már?