Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Tündi, tegnap nálunk is esett egy jókora eső, valamelyest le is hűlt a levegő, de ma már megint melegen süt a nap, szóval nem fázunk itt sem :)... Kíváncsi vagyok, mi lesz a holnapra beígért viharból -remélem, azért nem lesz nagyon durva, jégeső és társai nem hiányoznak...

Margit, Te ígértél babarucis fotót, ugye? Hol van :)?
A súlybecslés miatt pedig ne aggódj, baba elveszi azt a tápanyag-mennyiséget, ami neki a fejlődéshez kell! Ez pedig tényleg csak becslés, néha nagyon mellélőnek! Az meg megint csak nem baj, ha nem lesz óriásbébi :)!

[b]Sissi,[/b] én is örülök, hogy már otthon lehettek és sikeresen túlvagytok az elmúlt hetek viszontagságain! Nagyon szép a két kissrác és tényleg hasonlítanak egymásra :)!

Kata, szép nagy már a pocid!

Lányok, az nst-n az alsó sáv mit mutat? Ott lehetne látni a méhösszehúzódásokat? Nekem gyakorlatilag egy egyenes vonal, nincsenek rajta kiugrások.

Kép
angelita

Jó reggelt Kismamik!

Hogy aludtatok? Borzasztó ez a meleg! Jön egy kis front, kíváncsi vagyok mennyire lesz megindító!? Ja és hétfőn telihold, ha jól emlékszem!

Kata: nagyon jó a poci fotó és tök jó így a frizud! :wink:

sissi: hát nem lehetett neked könnyű ez a hónap, de kárpótól érte a gyönyörű kis csöpséged! Annyira hasonlít a két fiú egymásra és olyan édesek együtt! :P Izgultunk értetek nagyon!

este nagyon sokat keményedett a hasam, éjszaka viszonylag elviselhető volt, de most megint kezdi! Valaki jár hasonló cipőben? Eddig is keményedett, de most nagyon! Biztos rátesz ez az idő is!

bener? manöken lesz a lányod?

:lol:

kovisziszka

Jó reggelt!

Bener,jajj de jó,hogy mindent rendben talált a doki bácsi.Szép kis méretei vannak bb-nek :) Azt én sem értem,hogy miért nem küld a doki bácsi nst-re.

Sissi,nem lehetett egyszerű amin keresztül mentetek,de a lényeg,hogy mostmár otthon vagytok és hogy Ati is szépen fejlődik!!!Sajnálom,hogy elszúrták a császárodat.Nekem szerencsém volt egy nagyon jó anesztest fogtam ki,elsőre eltalálta hova kell adni,és csak annyit éreztem,mintha megcsípett volna egy szúnyog.Végig ott ült mellettem.A műtétből csak annyit éreztem,hogy rángatják Lucát.
De ezt mondta is,hogy a húzó-rángató dolgokat érezni fogom.
A felkeléssel viszont én is úgy votlam,mint te...majd be kakkantottam..annyira fájt.Emlékszem mindig rám szóltak a nővérek,hogy húzzam már ki magam..gondoltam magamban...ha-ha-ha..ha az oylan könnyű lenne....

Angelita,itt is rémes meleg van...este is hiába csináltunk huzatot,meg sem mozdult a levegő szinte.Jégesőt én sem szeretnék természetesen....

Ma elutazunk anyósékhoz,vasárnap jövünk haza.Megkérhetnék vkit,hogy írjon üzit,ha vkivel történne vmi???

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
majd írok neked, ha történik valami "babás" dolog :lol:

Angelita,
igen, ott kellene látni a fájásokat az alsó vonalon. De az, hogy 35 hetesen még csak egy vonal, az kimondottan jó. Nekem sem volt rajta semmi még. Na majd szülés közben olyan szép kis haranggörbék lesznek rajta, hogy csak na.

Bener,
azért ez az nst nélküliség kicsit felelőtlen dolog szerintem. Nekem is ott derült ki, hogy nem jó Lili szívműködése, egy másik anyukát sem engedtek már haza, mert 180-200-on kalapált a kicsi szívverése. Komolyan nem értem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,köszi szépen!:)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok
Beus

Csak óvatosan azzal a takarítással ,mert még legalább 2hetet ki kéne bírnia Marcusnak odabent a pocakodba!
Kata
Szép nagy a pocid :D
Sissi
Nagyon szépek a fiaid!
És örülök,hogy már otthon vagytok!
Remélem ha csaszira kerül a sor akkor ügyesebbek lesznek nálam :roll:
Szilvi
Nekem is sokat keményedett a pocakom és a derekam....ahhh...egyszerűen nem tudok 1percnél tovább állva maradni ,mert annyira ,de annyira fáj ,hogy az csak na!
Tündi
Jó utat és vigyázz nagyon magatokra!!

Holnap ha tényleg érzékenyek leszünk a frontra akkor Én tuti megszülök.
Alig alszom(napi max.4órát) és mondom a derekam...nagggggyon csipked....fáj!
Na meg szurkál ott,de nagyon.
Szerintem most kezdett el kinyílni a méhszájam a teától és a homeoktól.
Amúgy este be kellett vennem egy Algopyrint és így tudtam egy kicsit aludni miután hatott.

Szép napot mindenkinek!

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Itt is dög meleg van, várom a lehülést nagyon. Az erkélyen most még jár a levegő így kitelepedtem oda és mosom a cipőinket. Főzni ma nem kell, tegnap csináltam: karfiol levest, tökfőzeléket, krumplifőzeléket, csirkepörit és rántott patiszont.
Na megyek még van 5 pár cipő amit ki kell mosni utána jöhet a pihike. :D
nikó

Csajok,
nem hiszem el, 3 héttel szülés előtt kapok egy szupi állásajánlatot... ugye tudom, hogy a mostani munkahelyemre már nem mehetek vissza, meg nem is akarok két gyerek mellől napi 140 km-t utazgatni, ez meg helyben lenne, és azért csak a Mercedes.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

angelita: úgy ahogy lina mondja, az alsó a méhösszehúzodásokat mutatja! nekem kedden mutatott már két elég erős fájást, mondták is, hogy ejha, ebből bármikor lehet mostmár szülés! De hogy egészen őszinte legyek már nem bánnám! :lol:
Ne ijedj meg, hogy neked nem mutat semmit még, mert az első babádat várod, akkor nekem is így volt!

Főzés: este csináltam sült oldalast, krumpli pürével, dinsztelt káposztával! Nyami, finom lett, muszáj volt fél tizenegykor egy kicsit ennem! :lol:

bener: osztom linácska véleményét! Én fontosnak tartom az nst-t, , mert ha valami baj van, ott kiderül és lehet cselekedni. De a szívverését másképp honnan látja akkor a dokid?

Én alig várom a következő nst-t(hétfőn 9,00) mert tök jó látni és hallani, hogy mizu odabent!

noki: te bírsz enni? Én azt is alig bírtam tegnap, akkor is inkább este! Azt hiszem megyek pihizem, mert megint baromira keményedek. szerintem lehet, egy kis zuhanyt nyomok előtte! :lol:

kovisziszka

sziasztok

Sissi
nem semmi amin keresztül mentetek :shock: de most már minden rendben és ez a lényeg. :D Mondjuk elég durva amit a császárol irtál h remélem nem ilyenben lesz részem. Az epidurálás fájt :?:

Kata
jó nagy lett a pocid :wink: és a hajad is nagyon jó :wink:

Jimbone
beszéld meg a kis pocaklakoddal h szeretnéd ha már ki bujna hátha szot fogad :wink:

Angelita
én igértem a fotokat de még mindig nem érkrzett meg a fényképezőgép és a telom nem csinál valami jó fotokat de ha megjön a gép akkor lesz sok foto :wink:

kösz mindenkinek a biztatást a sullyal kapcsolatosan remélem h a doki mért el valamit amugy a délpestibe dolgozik
Talán hétvégén szépulünk egy kicsit apa befesti a hajamat :D

Margit
Vendég

Kovisziszka,
HR területen kaptam volna állást, vagyis ez még csak ajánlat, de elég speciális, én 8. éve HR fejlesztés területén dolgozom, most is ilyen pozícióba kerestek volna valakit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Sissi megmondom öszintén le a kalappal előtted :!: Én lehet,hogy igy se birtam volna ilyen jól...De nagyon szépek vagytok :P ezt azért fel kell dolgozni...rokonok hát igen vannak okosak de sz@rd le a lényeg,hogy már túl vagy rajta...Leht,hogy hülyeséget kérdezek de nem mondták,hohy mitől ment el a magzatviz?

Irdab mizújs?már aggodok se Madaran se Te nem jelentkezel!!!!!!!!!

Bener szerintem ez nem jó,hogy nem küld nst.re :? Nagyon sok mindennt meg tudnak onnan állapítani...nem értem a dokit :roll:

Tündi jó kikapcsolódást :P

Lina én hasonlóan jártam... :shock: 3-4 hós lehettem amikor felkértek egy jó nevű ruháscégnek a vezetőhelyettesének akivel már 6 éve kapcsolatom van és nagyon de nygyon jó velük dolgozni...de fájó szívvel nemet kellet mondanom.Néha amikor álmodok álmodok vellük,hogy milyen jó is volt .....

noki ááá csak nem szerintem nem lesz itt akkora front :wink:

Kata szép poci :P és igen mit csináltok annyi marhahúsiból?

Lányok még akkartam kérdezni,hogy Ti Edásan fogtok szülni?
Én Nolinál nem kértem engem kiráz a hideg tölle..De a szülésznőm azt mondja,hogy jó dolog,föleg,hogy már egyszer volt egy tök normál szüléssem...valaki meséljen róla aki kapott-

Noémi ?Nem vagytok még otthon?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jó reggelt, én is vagyok, csak olvasó üzemmódban. :oops: Vagyis mire végigolvastalak benneteket azt sem tudom kinek mit reagáljak, nagyon termeltetek :lol:

Tegnap nem nagyon tudtam jönni, reggel nst-re mentem 2jára már jó is lett. Végre sikerült rávennem őket, hogy űlve csináljuk azt a k...ott nst-ét, és csodák csodájára jó lett.
Babóka feje beágyazósva, 3500 g, fejecske 94 mm, combocsont 74mm. (nah és persze puncika mutogatás ezerrel az uh alatt :lol: )
Babával minden rendben, de engem most nem vizsgált meg a dokim?! Nem tudom miért???
Nah mindegy mondtam neki, hogy én már nagyon szeretnék szülni, és gyúrok a hétvégi hidegfrontra.
Azt mondta, ha nem lesz baba addig, és jövő héten megyek akkor megvizsgál - remélem úgy hogy attól beindul a szűlésem :roll:

Nah szóval itt délben végeztem, hazamásztam a dög melegben, aztán jött egy bnőm, dumcsiztunk egy kicsit. Este meg elmentünk ismerősökkel a halashoz (akivel gyrososzi is szoktam kismami bnőm ő 36 hetes terhes meg a férje). Mindenki megmosolyog minket ha együtt "bandázunk" valamerre, neki is jó nagy pocakja van már.
A kaja jó volt, de annyi sok szúnyog volt, hogy mire hazajöttünk 47 csípést számoltam meg magamon :shock: És már mindenem viszketett.

Én is dagadok, a kezem nem még, de én már rég levettem a gyűrűket, nem szeretném, ha esetleg le kellene vágni rólam.
De mivel tegnap elött permetezték le a szúnyogokat, ezért az összes csípés akkora lett rajtam, hogy nekem a kézfejem pl attól van bedagadva de nagyon :cry: . Apa tegnap azt mondta már nincs is bokám :shock:

Én is nagyon keményedem, és az éjszakáktól meg már rettegek, mert kb 2-3 órákat tudok már csak aludni, és sehogyan sem jó már.
Ráadásul tegnap és ma még nem voltam nagywc, nah ez sem esik valami jól, pedig a málnalevél teának hatnia kellene nem?

Linácska, én akkor kaptam egy baromira jó állásajánlatott amikor 2,5 hónapos terhes voltam már, úgyhogy tudom mit érzel.

Sissi nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és végre végre otthon vagytok 4-ben. :lol: A gyremekeid meg gyönyörűek.

Bim-Bam köszi a babarucis képet nagyon édes, ezek szerint nem felejtetted el megtalálni a kábelt :lol:

Earhart: nagyon szép a pocakod, és mennyit nőt :shock:
De a bőröd is szép maradt, nem úgy mint az enyém.

Én is teszek fel tegnap esti képet.

Kép Kép

Jah és még azt akartam írni, hogy mi a főút mellett lakunk, amit éppen most elkezdtek felmarni, nagyon király hangjuk van a munkagépeknek :twisted: , és nem kicsi pór. Úgyhogy nagyon f@ca, már csak ez hiányzott az életemből már :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Kata, tényleg szépen gömbölyödtök már! Megy az éjszakai alvás? A fűtést bekapcsoltátok már a babaszobában? Vagy majd csak apa fogja akkor, amikor a kórházban leszel?

Sissi, üdv újra köztünk - nagyon hiányoztál ám! Olyan hihetetlen, hogy Neked már több, mint egy hónapos a kisfiad! Olyan jó!!! Hogy telnek az első napok otthon? És a mai délelőtt hármasban a kissrácokkal? Pánikolsz, vagy tök nyugiban "elintézed" mindkettőjüket? :lol:

Beusmimi: csak nem mostanság akarsz szülni? Mi az, hogy esélyed sem lesz eljutni a köv. nst-re???

Ádibaba, bocs, akkor félreértettem a kérdést - az apanapon kívül is még betegállományba menne apa, igaz? Hát, akkor jobbulást a derékfájáshoz! :wink:

Jimbone, nekem a jövő héten csak 2x kell nst-re mennem, nem kétnaponta! De én pont azért szugerálom a kislánykám, hogy maradjon még ott, ahol most van! 8) De ezek szerint azért megy Neked valamennyire ez a rábeszélés, hogy ilyen gyakran akarnak ctg-n látni! De az átszállásos bumlizásért nem irigyellek - nem tud valaki kocsival elvinni - vagy valakihez becsatlakoznál, aki épp arra jár?

Tündi, amit írsz, abból is látszik, hogy ahány baba, annyiféleképpen viszonyulnak a cumihoz. Szóval előre szerintem senki nem fogja tudni, hogy kell-e majd az új jövevénynek cumi, vagy sem. (Mert Luca cumizott, de pl. Sissi Atijának nem nagyon kell.)
Én sem mennék nst-ért magánrendelésre. Annyira szerintem nem komoly vizsgálat, amihez kellene a bizalmas légkör. Egyébként nálunk nem is nézi meg doki - a szülésznő, vagy nővér ránkteszi a tappancsokat, aztán a végén leveszi, megnézi a grafikonokat, aztán utunkra enged. Direkt rákérdeztem, hogy dokinak nem kell-e látnia, de azt mondták, hogy ez tökéletes... Lehet, hogy ha valami gond, vagy egyéb eltérés lenne, akkor azért szólnának egy dokinak - legalábbis remélem...
Jó szórakozást Anyóséknál, vigyázzatok magatokra!!! Akkor nem is fogsz tudni netezni? De Te is értesíts ám valakit, ha valami lenne!!!

Bener, az én csajszimat is 2800 grammra becsülték és neki is 72,3 mm volt a combcsontja 36+5 napon! :) Ez alapján úgy tűnk, nagyon hasonló méretűek lesznek! :) Gondolom, akkor Ti is elég magasak vagytok! (Nálunk apa 193 cm, én 178...) Találtam valami kalkulátort a neten, ahol kihozta, hogy teljes méretében a lányunk 183 cm lesz (ha fú lenne, 195...) :roll: :)
Szerintem is kérdezz rá, hogy mikor kell nst-re menned? Elvileg a 36. héttől "kötelező" - ezek szerint csak javasolt...

Fürdetés: a szülésfelkészítő tanfolyamon pont rákérdezett erre valaki. Az volt a válasz, hogy azért jó a mindennapi fürdetés, hogy rendszer legyen a pici életében. Valójában tényleg nem lenne szükséges. Szerintem meg tökmindegy, hogy épp kádas fürdetés, vagy csak vizes szivacsos áttörölgetés, ha minden nap valamelyik megvan, szerintem akkor is megszokja a baba, hogy tisztálkodás mindig ugyanakkor. Nem?

Linácska: és utólag nem bánnád, hogy ha altatva lennél, akkor nem láthatnád Levit születése első pillanatában? (Egyik barátnőmet is altatásban csaszizták és nagyon megviselte ez...) De én is drukkolok Nektek a természetes verzióhoz! 8)
Az állásajánlathoz pedig gratula! 8) (Sokra nem mész vele, igaz?)

Angelita, jó, hogy nálatok volt egy kis időleges lehülés az eső után - nálunk nem volt, azóta is dögmeleg van... Várom már én is a kisebb lehülést, mert egy adag babaruha még vasalásra vár, de ilyen időben köszi, nem állok neki! (Egy adag már kész van.)
Igen, az alsó vonal mutatja a méhösszehúzódásokat. Nekem is az első szinte teljesen lapos volt (20%-ig ment csak fel 1-2x). A legutóbbinál már volt egy majdnem 40%-os is! :lol:

Kovisziszka, nekem is keményedett ma reggel a pocim - pedig nálam ez nem jellemző. Oda is kellett figyelnem, hogy csak a baba feszíti magát, vagy más tipusú a dolog... :roll: :lol:

Szegény Noki! Sajnálom, hogy ennyire fájsz! De az jó hír, hogy érzed hatni a teát és a bogyókat! És nem lehet, hogy pont ezek miatt fájsz? Akkor nem kellene Algopyrint sem beszedned...
És szeretnéd is, hogy mielőbb megszülj? Mert akkor drukkolok Nektek!

Nikó, ez a program jól hangzik: semmi megerőltető, de mégis hasznos dolog! És hogy főznöd sem kell - tiszta Hawaii!!! 8)

Itigram, én is kivi vagyok ám a beígért képekre! Mielőbb szerezz gépet, a bébi miatt úgyis kell majd!

Bim-bam: én nem tervezek EDÁ-val szülni, de ha úgy alakul, nem fogom elutasítani... Szóval abszolút nyitott vagyok minden megoldásra, csak a babókámnak legyen minden a legjobb és legkönnyebb!!

Irdab, jó (vagy mégsem?), hogy egyben vagy még, hiányoltalak ám tegnap (csak én sem írtam, csak olvastam). Állati nagy már a pocid - ez a felső is majd' kiszakad rajta! :lol: :lol: :lol: (Nem bántásnak, viccből mondom!!!)
Ez az útmarás tényleg "jókor" jött - de inkább most, mint amikor már Zora is otthon lesz, nem? (Amikor én születtem, akkor volt az akkori házunk (társasház) felállványozva, Anyu mesélte, hogy nem 1x úgy szoptatott, hogy a munkások az ablakban tüsténkedtek... Szóval nézőközönségünk is volt... :lol: )
A málnalevél tea most már nekem sem okoz gondot: tényleg az volt a baj, hogy túl sokat tettem egy bögrébe és túl sokáig hagytam állni. Hígabban már minden OK! Köszi a tanácsokat!

Na, remélem, mindenkinek válaszoltam!

Kandi, hogy vagy? Majd ha már úgy érzed, gyere, mesélj!
Ágota, hogy vagytok Villővel?
Mimi, Regivel - nálatok is minden OK? Örülnénk pár képnek... Otthon vagytok már?

Kép

Kép
hmbori

Bim-bam,
én tuti nem kérek epidurált. Nálunk nem is lehet :lol: Nincs állandó altatóorvosa a szülészetnek, szóval nincs aki bekösse. Ha mégis kell valami miatt, a fülészetről rohan át.

Hmbori,
most szívtelen anyának fogok tűnni, de inkább lássam csak egy óra múlva a babám, de ne kelljen átélnem azt, hogy én ébren vagyok, miközben felvágják a hasam. Ez a kettő nekem összeegyeztethetetlen. Én nagyon félek a beavatkozásoktól, és nekem már a gerincérzéstelenítés beavatkozásnak számít. Ott ne szúrkodjon senki, inkább egy branült még elviselek a kezemben. Aztán mikor kész az egész, felébredek. Ja, és ugye az altatással nem kell egész nap feküdni, ha tud az ember, felkelhet. Most jut eszembe, pont egy éve műtöttek laparoszkóposan, ott még a műtőben felébredtem, vissza sem tudtam aludni, ha most is így lenne, csak max. egy fél órát veszítenék a "babalátásból". De hangsúlyozom, én símán szülök :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

irdab: nagyon jól áll neked a pocak! Hatalmas és szép! Ha jól látom ment már lefelé! :wink:

lina: jó kis állás! :wink:

bim-bam: EDA az epidurál akar lenni? Bocsánat de fogalmam sincs róla! :lol:
Én nem akarok semmit sem, teljesen természetesen szeretnék szülni, de ez a babótól is függ! A császártól meg egyenesen frászt kapok! Remélem nem is lesz rá szükség! Kettőt szültem már, és a fájdalom az kellett oda, bár most egy kicsit fosok, mert a jóslók is olyan erősek!

Baszus, hogy nem tudok képet felrakni! Amit Kata küldött képkicsinyítős linket, megnéztem, de angolul van, és az nekem inkább kínai! :lol: :lol: :lol:

kovisziszka

linácska: akkor te olyan vagy, mint én! :lol: Én is frászt kapok a beavatkozásoktól, bár én az altatástól is fosok! De lehet, azt választanám, mert én képtelen vagyok nyugton feküdni!

A fiam után volt egy ikerterhességem, két hete szenvedtem vetéléssel, és már majd vérmérgezést kaptam, amikor a műtőbe kötöttem ki! A műtét után, amikor betoltak a szobába, felkeltem és kisétáltam az ebédlőbe, pont vacsi volt! Na sejthetitek, hogy hogy lecsesztek! Reggel be is köptek a páromnak, és megkérték tartson szemmel, mert nem bírok magammal! :lol:

kovisziszka

Sziasztok!

gyors beköszönés. Fiúk alszanak.A kisebbik a kezemben :D nem szeretném ha felébresztené Márkot.Eddig minden jól alakul.

Irdab:hatalmas már a pocid!!!

maga a szúrás nem fájt,főleg.hogy addig már asnnyiszor szurtsk,higy szinte imunis lettem rá. :D

Noki:ha jól emlékszem te is a sote 2 klinikán szülsz.Ki az orvosod?

Belinkelem ide Nócika irását. Ez kb 2 napos.Ezt egy másik fórumra irtam,de hátha vkit érdekel mi an velük.
"Sziasztok!

Mai fejlemények a babárol: Nos sajna el altatják és leállitják a légzését, hogy olyan legyen neki mint bent és mesterségesen lélegeztetik majd! Csak annyira küzd, hogy kapott már rengeteg altatot és nem akar aludni és lélegzik magától így nehéz gyogyitani! Nagy harcos a kislányom!!! Aztán mivel hüvelyi uton született így elkapott egy fertözést amit minden más baba aki nem kora szülött észre sem vesz! Van egy kezdődő tüdőgyuszink és besárgult! Ma egyedül voltam bent nála és elbögtem közel 100 zsepit mig bent voltam!
Tejcsi alakul és nagyon fáj a cickom!

MIndenkit puszilok és bocsi, hogy csak ennyi, de ki vagyok kissé!!!"

Képet a 2008-ról lemaratunk cimű topicban találtok.

Most megyek fejni.
Vendég

Earheart:
Milyen szep nagy mar a pocid! 10 kg hus!!!! Wow, ehhez kell melyhutokapacitas... Most eppen azon meditalok mit vegyek ki, hogy beferjen egy lepedo. :lol:

irdab:
Neked is! :) Ahogy nezem, neked elegge lent is van mar es jo kis csucsos, ahhoz kepest, hogy Zora baba lakik benne. :)
3500 g szep meret! :)
Szunyogcsipes. :( En szunyoghalo keresztul szelloztetek, de itt is irdatlan a zaj, sajnos forgalmas keresztezodesre nyilik az ablak... A szunyoghalo ellenere is betalalt tegnap egy elegge nagy fekete bogar. :shock: A homerseklet meg ahogy bezartam az ablakot egybol felment. :(

bener:
Szerintem nst-re feltetlen kell menni, az unokanoveremnek is egy nst mentette meg a kislanyat. Ez mar regebben volt, de neki a penteki nst meg jo volt, a hetfoirol meg ugy vittek fel a mutobe, mert olyan rossz volt a kislanya szivhangja. Ha kedden megy a doki szerint mar elkepzelheto, hogy tragedia lett volna a vege. ala a mehlepeny oregedett el a 38. hetre.
Szoval nem ertem a dokidat!!!

noki:
Szerintem a mehszaly nem nyilik sem a teatol sem a homeos bogyotol. Inkabb csak fellazul, hogy ha eljon az ideje konnyebben, rugalmasabban taguljon... :roll: Viszont, amit irsz az mar nagyon gyanus. :)

Nekem szerencsere most megjott a sztrepto eredmenyem es negativ. :) Legalabb emiatt nem kell rohanni a korhazba, hoy idoben kapjuk az antibiotikumot.
Az ejjel kicsit jobban aludtam, mert kinyitottuk az ablakot es bar zaj volt, hajnalra lehult a szoba 25 fokra. Persze ahogy bezartam az ablakot, minden megint ugyanannyi lett. Ki fogom a vizes lepedot probalni, es a fagyasztos lepedot is...
Estere nekem is dagadtak az ujjaim is, de reggelre mindenhonnan lement a viz, ezert tobbszor mentem ejjel is Wc-re, ami nekem teljesen szokatlan volt.

baratodildi

Ahól én szülök, semmi féle fájdalomcsillapítás sincs. Persze ha csaszi van van epidurális érzéstelenítés is, és ha nem programozott a császár, akkor valahonnan máshonnan hívnak altatóorvost (mármint más osztályról, mert a szülészeten nincs).

Jah azt elfelejtettem írni, hogy mint Szilvinek nekem is eléggé fájdalmasak ezek a jóslók, úgyhogy nem is nagyon tudom mire számíthatok :?: , de a végtermékre fogok gondolni (Zorámra), és majd ezzel tuningolom magam. Mondtam is apának hogy majd ne haragudjon, ha esetleg azt sem viselem majd el, hogy hozzámszóljon vagy ilyesmi :shock: a vajúdás alatt.
És én a természetes szülésre gyúrok, de nagyon :lol:

Tegnap is amikor jöttem haza a dög melegben délben akkor olyan fájdalmas fájásaim voltak, hogy többször is meg kellett állnom, de sajnos elmúltak :cry:

Annyit kértem apától (mivel elég picike a szülőszoba) és ő mehet a babával amikor rendbe rakják, és ő is hozhatja majd vissza nekem, akkor a fal felé kamillázon, ne azt sasolja engem hogyan raknak majd rendbe.

Azt is mondta a dokim, hogy ha betölteném a kiírt időpontott (júli 28-at) és addig babó még nem jönne ki akkor be kell feküdni a kórházba, nah azt nagyon nem szeretném már :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska, OK, megértelek - nem vagy ettől szívtelen! De nem is kell majd semmilyen beavatkozás, Levivel együtt nagyon ügyesek lesztek és teljesen simán, gond nélkül fog világra jönni!!! Ne is gondolj másra, csak ez lebegjen a szemed előtt!!! :wink:

Kovisziszka, igen az EDA ugyanaz mint az epidurális, vagyis gerincmenti érzéstelenítés. Császárnál mélyebbre szúrnak, az már a spinális érzéstelenítés. És a 3. fokozat az altatás.
De szerintem ha kettő ment simán, a 3.-nál sem valószínű, hogy szükséged lesz érzéstelenítésre!

Kép

Kép
hmbori

Irdab,
mintha ugyanarról a helyről írnál, ahol én szülök :lol: Itt sincs érzéstelenítés, máshonnan jön az altatóorvos... És tuti be kell feküdnöm aug. 10-én, ha addig nincs baba. Legalábbis Lilivel be kellett, bár indították is, szóval egy felesleges napot sem töltöttem kórházban. Felvettek, aztán saját felelősségemre kijöttem (meg volt beszélve persze), mert a lakcímkártyát még el kellett intézni, aztán mondtam apának, hogy együnk egy mekis reggelit, mert ki tudja, hogy mikor ehetek ilyet újra, aztán dél körül visszamentem. Így minden vizsgálat délutánra tolódott, és du. 4-kor indították Lilit. Ha nem mászkálok, már lehet, hogy 19-én megszületik :lol:
Ja, és a fájás: nem tudsz rá felkészülni, ilyet még tuti nem éreztél. A jóslók kispiskóták hozzá képest, bármennyire is fáj. Talán egy dolog van, ami a szülési fájdalomnál is fájdalmasabb, az a vesegörcs. Na ha volt ilyened, és azt túlélted, akkor a szülést is, de máshoz tényleg nem tudnám hasonlítani. De az a jó benne, hogy amikor nagyon fáj, az mondjuk egy percig tart, és két fájás között viszont általában tényleg nem fáj, tehát attól függ hol tartasz, van néhány perc pihenő. A kitolás előtti utolsó 15-20 perc a leggázabb, mikor már nagyon nyomni kellene, de még nem lehet. Visszatartani meg nem mindig sikerül, legalábbis nekem becsúszott némi nyomás, de akkor még repedhet a méhszáj. A kitolás már kész megkönnyebbülés. Nekem akkor a ctg-ről mondta apa, hogy mikor nyomjak, mikor van a fájás, mert én nem nagyon éreztem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hmbori: hát nem is szeretnék semmit! Végülis az előző kettőnél is csöndben tűrtem a dolgokat, , bár a lányomnál nem hitte el a doki, hogy jön ke a gyerek, és azt mondtam a páromnak, hogy' Szólj annak a kurva dokinak, mert tényleg ki akar jönni a csajszika!' Akkor már tolófájásaim voltak és dölt ki a vér! Erre: Ja tényleg! Azért utána mondtam a dokinak, hogy bocs a beszólásért! Erre jót nevetett, hogy ez semmi, nagyon jól viseltem az egészet, ne törödjek ezzel!
A fiamnál már edzettebb voltam! :lol: Nem szóltam be semmit! :lol:

kovisziszka

Linácska :lol:
"Sajnos" nem volt még vesegörcsöm :lol:
De amit most leírtál abban számomra az a bíztató, hogy kb 1 percig tart és van egy kis szünet, mert amiket most produkálok, van h 5-6 percig is eltart, nah akkor azért gülled a szemem rendesen ám.
Meg más is túl élte akkor én is csak túlfogom nem?! :wink: :lol:
Akkor felkészítem apát arra, ha nem nyomhatok, de nagyon rajtam van az inger szétszorítom majd a kezét :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Nocika:
Nagyon drukkolok a kis kuzdonek! Neked meg sok lelkierot!

baratodildi

Kovisziszka :lol: :lol: :lol:
Pont most mondta az egyik szülő kismami bnőm, hogy amikor bent feküdt a kórházba, és pont az én dokimnál szült egy csaj (nem fogadott orvosa volt, a dokim ügyeletes volt) modták a csajnak a szülésznővel, most nyomjon, most ne stb. A csaj meg mondta h fogják be a p@f&j#kat, és nem kicsiket káromkodott.
Persze bekusolt mindenki a szülőszobán :lol:
A csaj meg utánna sűrűn bocsánatott kért, nagyon szégyelte magát, de őt is csak megmosolyogták :lol:

Én még amire tuningolom magam, hogy én is próbálom minnél csendesebben végigcsinálni az egésszet, az ne vegye el az erőmet :lol: .

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, bocs, hogy szólok, de nekünk a tanfolyamon pont arról szólt egy óra, hogy semmi esetre se szorítsunk - se apa kezét, se karfát, se semmit, hanem RELAXÁLJUNK!!!! Mindenünket próbáljuk ellazítani - ha nagyon nyomnunk kell, de még nem kellene, akkor felületes légzéssel, lihegéssel próbálkozzunk. De ezt valószínűleg fogják is mondani Neked szülés közben.
Szóval csak lazán, semmi feszülés!!!

Linácska, köszi az infókat a fájásokról, próbálok felkészülni rájuk - bár nekem sem volt még vesegörcsöm...

Kovisziszka, ezek a dokik biztos hozzá vannak szokva, hogy mindenfélét "beszélnek" a vajúdó kismamák. Mivel módosult tudatállapotban van a kismama vajúdáskor (ezt is a tanfolyamon mondták), ezért a megszokottól teljesen szokatlan dolgokat produkálhatnak (pl. Te is, hogy így "beszóltál" neki.)

Kép

Kép
hmbori

Sissi
Igen, II női és Dr Ács Nándor a dokim!
A szülésznőm meg Éberling Katalin!
Ismered őket? Vagy tudsz róluk valamit?
Linácska
Akkor megpróbálok ilyesmi fájdalmaknál pánikolni amiket leírtál,mert Én most nagyon sokat ijedezek a szurkálás és a derékféjésok miatt is :oops:
Irbad
Nagyon szép a pocakod :D
Én is így vagyok a fájásokkal,hogy ha már vannak akkor ne csak jóslók legyenek hanem igaziak.
A szülésnél meg legyen ahogy lennie kell,de nekem adjanak sok sok fájdalomcsillapítót :oops: :lol:
Ildi
Biztosan igazd van, és csak felkészítenek ezek a szerek a szülésre,de akkor is érzem ám ,de rendesen :D
Amiben reménykedem, az az ,hogy használjanak is majd a szülésnél!!!!Remélem nem kell majd gátat vágni :roll:
Használok gyógymasszázs olajat is emiatt :D
Hmbori
Annyira aludni szerettem volna már este,de a fájdalomtól...azaz nem is fájdalom hanem kellemetlen csipkelődéstől egyszerűen nem ment.......emiatt vettem be az algopyrint :(
Gyenge vagyok....mi lesz velem szülésnél :oops:
Remélem,hogy ott nem hagyom el magam :shock: nem úgy ismerem magam!
Bim-bam
Legyen igazad! Remélem Én is ,hogy nem lesz akkora front!
Jövőhétig ki kéne bírnunk még együtt a csajszimmal :D
Kovisziszka
Étvágyam az napok óta nincs.
Viszont napi legalább 5l folyadékot képes vagyok meginni!
Tegnap pl 2db szendót ettem,de azt is azért ,hogy legyen bennem valami hami.
Linácska
Megkérdezhetem milyen cég által kerültél "be" a mercihez ?
Igazából a fejvadász érdekelne, vagy az aki által oda kerültél......ha nem titkos az infó!
Párom még tavaly leadta az önéletrajzát.....emiatt kérdezem!

Pussz mindenkinek!
És jó étvágyat aki most hamizik!
Na meg egy kis kép rólunk, meg Rékám hazamenős rucijáról!
Harisnya is lesz hozzá.....ha kell!
Kép Kép

Kép
noki&potyi

Ezzel a fájás dologgal nem elrémiszteni akarok senkit, de tényleg baromira fáj, és ha felkészül rá az ember, szerintem könnyebben is viseli. Amúgy apa mindig mondja, hogy most mit parázok, hát tudom, hogy mivel jár. Én meg mindig mondom, hogy hát pont azért, mert tudom.

Hmbori,
így igaz, felületesen kell lélegezni (lihegni), és azzal jól vissza lehet tartani. De ha nem is mondják, higyjétek el, ösztönből jön. Egy nő tud szülni!!!

Sissi,
mi baja van konkrétan Nócika babájának, hogy ilyenekre van szükség? Az nem derült ki számomra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Még mi is itt vagyunk! Nagyon várom a hétvégi hidegfrontot, mert ebben a hőségben már kezdek iszonyú nyűgös lenni!

Feszítgetések vannak, keményedések is, hátfájogatás, de egyelőre semmi komolyabb. (Jahhh, tegnap találkoztam nyákcsap őfelségével is) Remélem innen már max csak egy hét..... :oops:

Nocika! Nagy drukk Nektek! Minden rendben lesz!

Irdab! Szép nagy a pocid! Szerinted a hétvégi hidegfront besegít nekünk??

Earhart! Neked is nagyon alakul ám a pocid!

Sissi, örülök, hogy végre hazaértetek! Pihengessetek, erősödjetek!

Nincs most erőm többet írni, ez a meleg már nem túl elviselhető.
Mennek a drukkok lányok, legyetek erősek, aki már mindenórás, az remélem könnyen szül és megindul a tejcsi! Hétvégére vagy a teliholdra drukkot kérünk, hogy minden simán menjen!

Üdv, mindenkinek! Judi

Kép
judi79

Adri

én is ugy láton h kicsit lentebb ment a hasad és ha ilyen fájásaid vannak lehet h hétvégén lesz egy ujabb topik baba :wink:

Hát nekem mostanig azt mondta a doki h altatás lesz a császárnál mert h valami komplikácio lenne ne akkor keljen altatni :roll: én csak attol félek h nekem már gyerekoromban volt egy mütétem ahol altatak és utána napokig iszonyatos fejfájásom volt maga a seb az csak 1,5 napig volt érzékeny
amugy a nőgyogyim altató orvos is

Margit
Vendég

Noki,
írtam privit.

Judy,
hajrá hétvége!!! Én Hmborival egyetemben még nem szeretnék szülni. Valahogy szeretném kivárni az idejét!!! Na meg még jelét sem mutatja a szülés. Semmi bajom, nem fáj, vezetek, jól alszom, pisilni is csak egyszer mentem, szóval háváj :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi a válaszokat a cumival kapcsolatban. Persze dönteni nem tudtam még. :)

Kata, tényleg jó nagy lett a hasad!

Sissi, elég rémesen hangzik, ahogy leírtad az elmúlt egy hónapot... És nem vagyok biztos benne, hogy egy ilyen döntést (legyen-e császár vagy nem) az anyára kell hárítani...
De milyen jó, hogy végül minden rendben van! Nagyon édesek a tesók együtt.

Margit, nem kell, hogy elmérés legyen a baba súlya. 32 hetes terhesen ez tökéletes! Pont az elkövetkező hetek lesznek azok, amikor hízni kezd a baba!

Irdab, sajnálom, hogy ennyi nyűgöd van... De már biztos nem tart sokáig a dolog!

Bim-bam: most én is úgy tervezem, hogy EDA nélkül szülök

Linacska: de attól még, hogy ébren lennél a császár alatt (spinál), nem látnád a felvágott hasadat. Van egy nagy állvány a mellkasod felett, azt letakarják egy lepedővel, nem látszik semmi abból, ami lent megy... Azért az altatásnak sokkal nagyobb a kockázata, nem beszélve arról, hogy a babára is hat.. De persze simán fogsz szülni ;)

Kép
bikmakk

Ok lányok, akkor majd csak lazulok és berelaxálódok, nem terhelem apát a szorítással :lol:

Judi, és milyen volt "nyákcsap"? Én mindig sasolom, de nem találkoztam még vele. :cry: Nagyon bízom benne, hogy a frontnak lesz hatása :lol:

Betoltam egy kis tojásos lecsót a szervezetembe. Mivel a kenyeremet sem bírtam megenni hozzá, ezért ettem egy kis hideg sárgabarackot mellé. Noki, én sem nagyon vagyok éhes, de a diéta miatt muszáj ennem, de nagyon nehezen tudom már leeröltetni.
Te ezzel, hogy vagy Linácska bírsz enni?

Margit tök jó, hogy ilyen univerzális dokit találtál.

Kicsit ledölök, mert anyumékhoz átmegyek majd du, ők is a 4. en laknak lépcsőzöm egyet :wink:

Egyébként ami számomra még rettegést jelent ebben a pokol melegban való szülés. Ugye inni sem nagyon lehet vajúdás közben sem már, és a steril szobák miatt az ablakokat sem nyitják ki. A klíma ment állítólag a szobákban, de én nem éreztem :shock: szóval levegő az egyáltalén nem volt. A szülőszoba látogatáson is amikor voltam nagy meleg volt, és a látogató kismamákból egy páran rosszúl is lettek.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja igen, ma voltam az orvosnál, megnézte UH-al, de a súlyát nem akarta megbecsülni... :( Azt mondta, hogy annyira lent van a feje, hogy nem tudná pontosan megmérni, és persze sok helyen csinálják, aztán becsültetnek valamit a géppel, és a valóságnak köze sincs hozzá... Annyit mondott, hogy teljesen jó méretűnek látszik. Jó a magzatvíz mennyisége is.

A CTG-n enyhe kontrakciók látszanak most is, pont mint 10 napja.

A méhszáj teljesen zárt és kemény, és egyáltalán nincs megrövidülve sem. Szóval a magnéziumot építsem le.
Kérdeztem a véleményét a málnalevél teáról, végülis nem volt ellene, de inkább az akupunktúrát javasolta - na igen, azzal ő keresne is.... :) Itt egyébként ez nagy divat, a kórházamban is lehet kérni a 37. héttől. Lehet, hogy ki is próbálom, heti egy alkalmat jelentene a szülésig. Most még utána kell olvasnom, hogy bizonyított-e a hatása. A málnalevélnek nem, azt tudom... :)

A lábdagadásomra csalánteát javasolt, hazafele jövet vettem is a patikában, már be is nyomtam egy bögrével. Napi 3 bögrét kell innom, amíg fennállnak a tünetek. HA elmúlna (de jó is lenne), akkor leállhatok vele.

Kép
bikmakk

Noki - nem akarlak elkeseríteni, de van egy ismerősöm, aki hasonló típus, mint Te (vagyis rettenetesen nehezen viseli a fájdalmat) és mindenáron fájdalomcsillapítóval akart szülni. De hiába kért, nem kapott és kibírta! Ráadásul tuti, hogy valamelyik SOTE kórházban volt, csak nem tudom, hogy az I. v a II.-ben... Szóval készülj fel lelkileg erre az eshetőségre is, nehogy még ez is plussz stresszet okozzon!
Nagyon cuki a hazahozós szett! És igazán szépek vagytok a közös képen, igazi családi idill! 8)
És drukkolok, hogy jövő hétig még egyben maradj! :wink:

Sissi, tényleg ijesztő, amit Nóci írt a babájáról. Nagyon komolynak hangzik. Majd megkeresem a másik topicban a részleteket, köszi a forrást!

Judi, grat a nyákdugóhoz! :lol: Te vagy az első, aki találkozott vele itt, a fórumon! Megy a drukk a 7végére vagy a teliholdra! :wink:

Itigram, nem biztos, hogy most is fog fájni a fejed! Nem is ugyanaz a doki fogja beadni, úgyhogy nagy eséllyel jobban fogja csinálni!

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk,
ok, hogy nem látom, de tudom. Nekem egy olyan "műtét"-em volt, ahol ébren voltam, csak a lábujjkörmömet lézerezték, mert nagyon benőtt, és valami vadhús is nőtt rá, na a lényeg, hogy összesen két érzéstelenítőt kaptam bele, 10 percig tartott az egész, nem is éreztem, de a gyomrom az csomóban volt, leizzadtam, vérnyomásom az egekben..., annyira stresszeltem rajta. És folyamatosan azt kérdeztem, hogy mikor lesz már kész.
Én azért félnék a nem altatásos császártól, hogy a félelmemmel nehogy más komplikációkat okozzak, pl. a vérnyomásemelkedés, vagy bármi más rosszullét. Ha mellé nyomatnának némi dormicumot, lehet, hogy jobb lenne, de akkor már holt mindegy, a baba szempontjából, hogy altatás vagy az, nem???
Ja, mondjuk a lapar előtt a dormicum sem hatott, annyira féltem. Már be volt kötve vagy 5 perce, mikor megjött a doki, én meg jelentkeztem, hogy nem baj, hogy nem írtam alá semmi műtéti beleegyezőt? Mondták, hogy dehogyisnem, szóval kikötözték a jobb kezemet, még símán aláírtam. Ébredésnél meg még arra is emlékszem, hogy veszik le a gumikesztyűt, én meg mondom, hogy mit is kell csinálnom? Köhögnöm, nyelnem, és fejet emelnem? Utólag mondta az altatóorvos, hogy el sem hitte, hogy erre két perccel a műtét után így emlékszem, és már csinálom is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab na ez már poci :P :P
kérted apától,hogy majd ne nézzen oda amikor kicsit rendbehoznak 8) de hidd el tökre nem fog akkor érdekelni az egész iolyenek eszedbe sem fognak jutni csak a megkönnyebbülés ,hogy túl vagy rajta és a gyermeked lesz az első :lol: nem fog érdekelni,hogy véres,csabzott,vagy :P

Én Nolit teljesen ,semmi érzéstelenítés, nélkül szültem és nagyon de nagyon oltárian fájt és én ordítottam de nagyon ,úgye nállunk a magzatvíz ment el...és nem volt ami lecsillapította volna a fájdalmakat valamennyire .Nekem a fájdalom törő képességem =a nullával.De tulléltem :P Ez az EDA meg hát én ...irtózók tölle itt mindenre van mód ebbe a kórházba de valszeg eszembe sm fog jutni... :roll:
Én a szülés után (10 óra vajudás) egyből mentem ,lépcsőztem ,ültem,álltam,stb...de nem volt vágás,varrás,repedés...a többi kismama még ülni sem tudott csak féloldalazva 2 napig... :?

noki jók a rucik :P de én a harisnyát (de ez csak az én véleményem)hanyagolnám egy ideig ,mert előszőr nyeklik,nyaklik a bébi és elég nehéz öltöztetni.... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na egy kicsit pihentem, mit ne mondjak úgy keltem ki az ágyból, mintha zuhany alól jöttem volna, fojt rólam a víz!

Nócikának drukkolok, hogy összeszedje magát a pici lánya! Szegénynek baromi nehéz lehet! :(

Most hívott egy barátcsajszi, hogy megyünk-e Felsőtárkányba, mert mindenki hiányol minket! Nagy dillema, nem tudom mennyire lenne jó ötlet! Azért elég messze van! Nagyon mennék, de nem tudom, mi lesz!

kovisziszka

Sziasztok Lányok!

Végre letelt a hét, még hétszer jövök dolgozni és végeztem :lol: (mondjuk ezt három hét alatt...)

Bener: gratulálok én is, hogy Apa munkája megmaradt! Nálunk is most küldenek el embereket, tegnap 4-nek mondtak fel :shock:
Bikmakk: mi egyáltalán nem vettünk cumit... Én nem szeretnék adni a babának.
Earhart: 10 kg marhahús :lol: Nem tudom mit csinálnék vele hirtelen, nálunk el sem férne... :lol: :lol:
Beusmimi: a szülésznő neve Tóth Irén. A párommal abban maradtunk, hogy az első alkalommal kimegyünk Diósdra együtt, a többit meg a kórházban csináltatjuk meg, csak elkínlódom magam oda valahogy. Remélem még tudok akkor vezetni, szerencsére eddig még nincs gond :D
Jimbone: ez a jövőheti kétnaponta kórházba járás nem hangzik jól... Főleg nem, hogy ennyit kell utaznod és még át is kell szállni. Nehogy baj legyen!!!!
Bim-bam: én is félek ezektől a gerinc mellé adott dolgoktól, úgyhogy egyelőre én is természetes szülést tervezek, aztán meglátjuk. Az a baj, hogy amíg nem élted át fogalmad sincs milyen lesz, így azért nehéz előre mondani bármit is.
Apanap: alapból ugye jár az 5 nap, de a munkahely, ha akarja még megfejelheti újabb 5 nappal. Úgyhogy Apa nálunk két hétig lesz otthon :lol: :lol:

Nem tudom már ki említette az Anyuci.hu-t, de nekem ez nem működik. Regisztráltam, azt írták, hogy küldenek e-mailt, amiben lesz egy link, stb, stb, ez volt hétfőn, de nem történt semmi...

Nekem is nagy parám ez a szülés közbeni evés-ivás mentesség. Az evést még csak-csak, de az ivás nélkül nem fogom kibírni. Én is alapból megiszom egy nap min. 4 liter folyadékot, ha elhúzódik a vajúdás mondjuk ilyen 10 óra körülire én szomjan fogok halni...

Csalántea: szerintem azért óvatosan vele, mert vízhajtó hatású, és nehogy gond legyen... Inkább jobb felbócolni a lábakat magasra, és várni egy kicsit, hogy lemenjenek... Én éjjel is így alszom, aztán szépen kipisilem a felesleget :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!Mi még mindig kórházban. Minden ok csak kinait játszunk:) Ha minden ok holnap mehetünk haza.Már nagyon jó lenne mert dög unalom itt dekkolni.Képet majd ha otthon leszünk mutatok frisset.

mimi12

Sissi:
Mar 3x elolvastam, amit irtal, eddig nem is tudtam megfogalmazni, hogy mennyire sajnalom, hogy igy alakult es nem lehetett nagy pocid, mint itt nehanyunknak.
Viszont annyi ero jon az irasodbol, hogy tuti a kisfiad is toled vette a kuzdeni valo kepesseget es minden, de minden rendben lesz a kovetkezo heteben-honapokban evekben vele es a sok fejlesztes, amire majd jarnotok kell minden lemaradast behoz nala. Nagyon fogok nektek drukkolni, mert nem lesz konnyu ebben biztos vagyok. A kepen viszont ugy latom nagyszeruen meglesznek a tesok is. :)

agota:
Persze ez neked is szol, a fejlesztesekre remelem nalatok aztan nem is lesz annyi ideig szukseg. :)

eves-ivas:
Nalunk engedik a viz ivast, meg izotonias folyadekot is lehet inni es szolocukrot meg toltelek mentes csokit is lehet eni...
Annyit irtok lanyok, hogy tenyleg alig birom kovetni. :oops: Igy teljesen remenytelen lesz az elhatarozasom, hogy visszaolvassak heteket. :cry:

cumi:
Timi most is cumizik. Mar a korhazban a szajab tettek, azt mondtak nagyon eros a szoporeflexe es kulonben nem tud megnyugodni. hat ezt azert nem hinnem, hogy igaz volt, inkabb nekik volt kenyelmes. Nalunk eddig nem is volt vele gond. 1 eves kora ora csak alvashoz adom neki, bar mostanaban kicsit szokta napkozben is szopizni, de eppen jon a foga... Nekem bevalt, szoptatni is tudtam tole, altatasnal es megnyugtatasnal is nagy segitseg volt. Mas kerdes, hogy nem tudom mikor szokik majd le rola. Errol viszont legalabb le lehet szoktatni, nem ugy, mintha a sajat ujjat szopna. Aventot hasznaltunk csak es most is azt tervezek venni, foleg az ejjeli cumik valtak be, amiket lehet sotetben is konnyen megtalalni.

judit:
Gratulalok a nyakdugo tavozashoz, innentol mar bamikor indulhatnak a dolgok. Mondjuk nalam eltartott egy darabig anno, de tenyleg egy hetnel nem szokott altalaban tobb lenni... :) Irigykedek kicsit!

fajdalom:
Hat nalam is majdnem 14 ora volt a vajudas, teljesen fajdalomcsillapitas nelkul. Igazabol az utolso orak voltak elviselhetetlenek, az elejen csak a fajas fajt (mondjuk az annyira, hogy a levego is megallt bennem, pedig nagyon fokuszaltam a legzestechnikara), de aztan a vegen mar annyira egybeertek a fajasok, hogy nem igazan tudtam kozben relaxani. Bar jol hangzik ez a relaxacio, en probaltam, de a tolofajasoknal erre aztan tenyleg nem nagyon volt mod es elotte is alig-alig. Amig viszont kb 5 perces fajasok voltak egesz jol lehetett kozben pihizni.

baratodildi

mimi: de jó hogy jelentkeztél! Reméljük, hogy holnap hazamehettek, ott már könnyebb lesz!

Szülés közbeni evés, ivás: a lányomnál még egy kortyot sem engedtek, nedves textilpelust rakott apa a számhoz! A fiamnál négy éve engedték, hogy igyak és ehettem volna, csak nem akartam, tán egy müzli szeletet azért lenyomtam! Most úgy olvastam a szülészet útmutatójában, hogy lehet enni, inni! De ez gondolom kórháztól is függ!

jimbone: reméljük már nem kell jövő héten kétnaponta szaladgálnod be a kórházba, hétvégén megszülsz! Ez a front, meg telihold besegít majd!

kovisziszka

Vannak képek a másik topicban (2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk) Nóci babájáról, Regiről.
Nem tudom ide bemásolni, csak azt, hogy mikor rakta fel a képeket:
Elküldve: 2009 Július 15 Szerda - 22:30

Kép

Kép
hmbori

Nócika írta a másik topicban:

Sziasztok drága kedveskéim!!!

Nem is tudom mivel kezdjem, mert csak itt szipogok és törölgetem a könnyeim!
Talán kezdek nektek egy kis szülés beszámolóval ami nagyon nagyon nem tudom milyen lesz! Probálom majd nektek átadni azt az érzést ami akkor magába ragadott hisz ez egy leírhatatlan élmény volt mindhármunk részéről!!!
Nos szombaton lefeküdtem, hogy nézem a szobában ahogy apos meg a sogor meg apa rakják a kéményt! Bealudtam és fél óra mulva gyerek zsivajra ébredtem! Jöttek sogornőmék aminek koránt sem örültem!!!! Mert így semmit nem csináltam mert másnapra vendéget vártam! Nos este elmentek kb 21 órakor! Mikor hazavittük apost utána fürcsi és irány az ágy! Kb 23-30-kor kikapcsoltuk a tévét és gyorsan beájultunk!!! A jobb oldalamon ébredtem, hogy uristen én minjá bepisilek! Fordulok a másik oldalamra, hogy gyorsan menjek, de nem birtam tartani! Féluton rohanásban folyik már a lábamon mondom na bumm majd összetakaritom! Erre a bugyim full olyan! Na jó ülök a wc és csak csurog és nem éreztem az ingert de erősen kezdett bugyogni! Na végre elállt!!! Hurrá! Látom a wc papiron, hogy rózsaszin!!! Na nézem a wct abban meg darabok!! Erre megállok bugyi nélkül a szobaajtoban és szolok apának, hogy maci!!!! Aszongya na mi van??? Mondom megyünk szülni!!! Erre vissza szól, hogy na nem bassssz.....!!! MOndom óóóóóó kérdi mi van?? ÁÁÁÁÁÁ mondom semmi csak folyik a magzat vízem!!!! Aszongya az nem lehet! És pattan ki az ágyból!! MOndom ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ már megint mi van kérdi mondom megint mennem kell és csak csurog!!! Bementem a zuhany alá és tusolok apa jön kérdi jól vagyok?? Mondom igen csak rettenetesen fázom!!! Oké és mi legyen kérdi??? Mondom hozz bugyit nekem! Hozza berakok egy betétet és lefeküdtem!!! Felhivtam anyut jöjjön mert mi van erre a tesomat hivtam! Kérdi mi van hogy ilyenkor hivom?? Mondom ugy pár perce elfolyt a vizem egy része! Aszongya bepisiltél?? Mondom lehet!!! Na jó keltem anyut! Anyu rohan csori!!! Mutatom aszonygya igen ez magzatviz! Na kasa mert semmi nincs összepakolva én ismét a zuhany alatt anyuék meg pakolnak apa közben öltözik! Kb negyed 2 tájt indultunk is! Mondom kell egy éjjel nappali, mert éhes vagyok és se innivalo se csoki se szőlő cukor! Na akkor irány át a másik városba mert csak ott van éjjel-nappali! Apa száguldozni kezd mondom csak nyugi, mert nem sietünk! van még időnk bőven! Első fájás amugy 0-53-kor volt! Beértünk a korházba 2-re! Fél 3-kor megvizsgált a doki nem volt valami kiméletes! Mikor kivette a kezét csak ugy csobogott a vízem! Mire közölte 1 ujnyi és szülünk! ÓH mondom!!! Jó akkor mehetek! Felvette az adataim mindent 3x kérdezett marhára figyelt rám! Utána megkaptam a szülöszobát ahol jól éreztem magam!!! Egyből NSt ami persze nem mutatott semmit! Cukormérés ami 4,6 lett vérnyomim 150/90 Szal még befértem a keretbe! 1 óra NST után felkelhettem! Mentem aláírni meg sétafika! Nagyon ment az idő mert 5-kor kérdezték jöhet-e a beöntés!!! Mondom még ne!!!! Oké még ne hangzott a válasz! 7-kor müszak váltás szülésznöm csori még sehol, mert Ő szegény bulizott! Ugye nem voltam betervezve és nekem sem ez volt a 7végi progim!!! De sebaj kb negyed 10-re ért be! Nagyon aranyos volt! Imádom ŐT!!!!!!! JÖttek a fájások ezerrel!!! DE most is ugy érzem, hogy nem fájtak annyira mint amikor megjött anno a piri és ájultam! Sokat beszélgettünk tanitotta, hogy hogy lélegezzek! De sajna nem mindig ugy jött ki a dolog, hogy ügyesen csináltam bevallom! Bár tudtam mit kell tegyek, de a testem nem engedelmeskedett! Bár lehet még felkészületlen voltam?? Nem tudom! De a lényeg, hogy még hajnalban megkaptam azaz nem túl hajnalban kb olyan fél 9 felé a beöntést és majdnem teljesen leborotváltak mert én csak alul csináltam meg és ők meg leszedték a tetejét mondván lehet csaszi lesz és akkor kell!!! No a beöntéstől nagyon féltem, de ettől rosszabb volt a branül ami nagyon fáj még most is!!!!!!!!!! Nos vénásan kaptam augmentint!!! Déltől már nem kelhettem fel amit felfogtam, de nagyon rossz volt!! Mert mondván gyorsan kezdtem tágulni és még a gyogyszer miatt várni kelett! Nem emlékszem már mért pedig elmagyarázták!!! Hát ez vagyok én!!! NOs Innentől felpörögtek az események!! Mondták, ha érzem a kakilo ingert akkor szoljak! Én éreztem valamit, de nem tudtam, hogy ez az e! Mert én ténnyleg azt vártam ehelyett mást kaptam szerintem!!! Valahogy olyan volt mintha nyomták volna az agyam! Jöttek az infok halottam, de nem bírtam csinálni semmit! Ja mikor fájás alatt vizsgáltak az fájt kegyetlenül!!! És ezt 2x éltem át! Már tudom, hogy a végén eluralkodott rajtam a feszkó és kiabáltam! Gondolataimban átfutott a rettegett csaszi is! Amit nem gondoltam komolyan!!! Mert tudtam, hogy érezni akarok mindent, de a testem nem ugy engedelmeskedett mint ahogy én azt akartam!!! 3 negyed 1kor megtelt már emberekkel a szülöszoba! Már nem csak az én drága Párom és az imádott szülésznőm Ildi volt ott, hanem sorakoztak az emberek! Gyerek orvos meg másik szülésznő! Elösször arra gondoltam, hogy most ennyien néznek majd??? Na mondom le van tojva! Nyomnom kell!!! De nem lehet még várjak! Apa szoritja a kezem! Talán nagyon aggodott, mert láttam a könnyeit és ez még feszültebbé tett!!! Leszerelte a Ildikom az ágy végét és jön az ukász huzzam fel a lábam és karoljam át a térdem felett! De nem engedelmeskedett a testem!! Éreztem, hogy ha kiabálok könnyebb és ha a fenekem felemelem! Apa rámhajol és mondja csak azt sutoggta, hogy gondolj a lányodra midjárt itt van!!! És ez ment végig! Na és mondták, ha ugy érzem szoljak és nyomjak! Ekkor kb olyan 12 óra 55 perc körül volt ugy láttam az órát! És szoltam, hogy jön! Akkor nyomjon jön a doktor nénitől a válasz! Én nyomok! Apa szoritja a kezem és én csak azt hallom, hogy szolnak, hogy ne kiabáljak és tegyem le a fenekem! innentől elszált a világ! Tudtam, hogy szem száj csuk nagy levegő és nyomni! Én nyomtam szerintem ha kellett ha nem!! És 3 nyomés után kinnt volt a kicsikém! Én nem tudom, hogy én sírtam e de apa igen!! Én csak azt látam, hogy egy rettentő pici emberke van a lábam között és nem sír! Csak azt hallom, hogy add gyorsan a gyerekorvosanK! Na itt sem fogatm fel semmiT! Mondom kb 1 perc után, hogy nem sír! Apa mondja, hogy de mozog látja! MOndom rendben! És itt kezdtem vissza szálni önmagamba! Hamarosan megszületett a lepény és össze vartak! Közben elvitték a prünytit is! Ki Gáspár Regina Tímea Nevet kapta! nagyon csepp és gyönyörüséges emberke lett! Mikor vartak Közöltem mindenkivel aki még ott volt, hogy én szülni akarok még egyszer! És csak néztek rám! A doktornő Dr Szabó Andrea volt és a szülésznőm Hanák Ildikó! MIndkettöjüknek öszintén és tiszta szívből köszönök mindent amit akkor átéltünk!!!! Ezt az érzést nem lehet átadni igazán senkinek, ezt át KELL élni!!!!
Mert azt amit én 13 óra 1 perckor átéltem az több volt mint csoda és gyönyörűség!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
hmbori

És itt van, hogy mi is a kis Regi baja:

Nóci hírek:
Este Ginus babát át kellett szállítani másik kórházba, mert nem tudott lélegezni. De szegény Nóci úgy tudta meg, hogy elviszik a babát, hogy kihívták vért adni, és ott leszólta magát a vért vevő nővér.... jó mi
Nincsenek kifejlődve a hörgők és nem tud levegőt venni rendesen Regi. Állítólag valami fertőzést kapott el a méhben. Ha már jobban lesz, majd vissza viszik Tarcsára. Ha minden jól megy, Nócit holnap vagy szerdán haza engedik és ha Ginust vissza vitték Tarcsára, akkor Nócit vissza veszik az osztályra. A sebe nem fáj, csak a seneke.

Kép

Kép
hmbori

Nagyon jól telt hármasban a délelőtt.Most anyuék elvitték Márkot vásárolni én meg Attival vagyok.

Hmbori.köszi ,hogy feltetted Nócika szüléstörténete.Mert a részleteket ill.hogy mi van vele nem tudtam.
Nagyon rossz lehet neki,főleg,hogy amikor én bekerültem a kh-ba olt egy cdajszi ai szintén aug-ra várta a babáját.Ő toxémia gyanús volt, ugyanúgy ahogy én kapott tüdőérlelőt és vasárnap császároztak meg. A héten mehettek Ők is haza.
Ezzel szemben Nóci nem kapott tüdőérlelőt és haza is engedték.

Evés/ ivás:engem szerda éjféltől nem engedtek sem enni sem inni.Az eslő doki után megkaptam az istni ebédet(ami 5 napig levesből és krumplipüréből állt) akkor ittam kb 2 dc hohes c-t.Majd ugye a császár miatt nem ihattam.Gondolhatjátok én már a császár alatt annyira szomjaztam,hogy legszivesebben kértem volna inni.
Az őrzőben is kb 1 óra múlva ighattam.Persze a nővérek a szemem láttára itták az ásványvizet :twisted:

Noki:szerintem láttam a dokidat.A 2,5 nmap altt amit a vajudóban töltöttem láttam egy pár dokit. A szülésznőd ,hogy néz ki,mert látni biztos láttam csak a nevüket nem tudom.

Ildi:én a pocinövesztést nagyon sajnálom.NMár alig vártam,hogy látszódjon erre ez történt.Nem baj talán ha egyszer bevállalunk egy harmadikat nem járok igy.
Azt persze senki nem tudja megmondani miért történt az egész.Ez a legrosszabb benne.Azt mondják fertőzés de a laborjaim mind jók lettek.
Kérdeztem azt is tőlük,hogy ha be mernék vállalni még egy babát akkor mennyi esélye lenne annak,hogy megitn megtörténjen de azt mondták semmi.

Mimi:várunk vissza.

Irdab.én pont 38+3 naposan szültem Márkot.Ma még minden előfordulhat.
Atit is igy terveztem,mert én is aug. néztem ki magamnak.
A nagy meleg viszont nem sajnálom,hogy túl vagyok rajta. Hiszen igy is nehezen birom hát még nagy pocakkal. Na majd legközelebb kipróbálom :wink:

A szúrás maga nekem egyáltalán nem fájt,mondjuk elég jó idegállapotban voltam. A lábam borzasztóan remegett és apa azt mondta,hogy a szinem vetekedetta faléval.
Vendég

Gyorsan benézek... jön a vihar... dörög, villámlik...mindjárt ki is kapcsolom a gépet...

Kismamiknak kitartást!
Nagypocakok miatt én is irigy vagyok. Olyanom nekem már sose lesz :oops: :oops: :oops: :wink:

Fürdés
Nem kell naponta? :roll:
Nekem azt tanácsolták, hogy a kakis fenekét inkább mossam le a csapnál vízzel, mint törlőkendővel maszatoljak... Akkor most mi van? :roll:

Cscsi
A párás levegőt még melegebbnek érzi az ember. Gondolj a trópusokra... :wink:

Madaran
Nálunk olyan nagyon nincs meleg. Ez az előnye a régi, téglaháznak...

Sissi
Nem lehetett könnyű átélni ezt.
Miért vacilláltak a doktorok ennyit? :roll:
Nekem azt mondták, hogy burokrepedés után max. 24 óra, a fertőzésveszély miatt.
Rokonok :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Az nagyon jó, hogy tejed van :lol: :lol: :lol:

Linácska
Állás :lol: :lol: :lol: :lol:

Nócikáéknak kitartás!!!!

Itigram
Az teljesen mindegy, hogy az orvosod altató orvos is, ha ő operál, akkor kell külön alttóorvos!

Mimi
Puszi a kiskínainak :lol:
Vendég

Már többen írtátok, igazatok van... én írtam el.
Nem párásító, hanem léghűtő vagy mifene, ami hideg levegőt fúj ki. Jégakkukat kell beletenni,és azokon keresztül fújja át a levegőt.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?