Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok. Mensi alapján febr. 19-ére várjuk a kistesót, van egy nagyobb lányom, és sajnos húsvétkor elvetéltem egy 6 hetes terhességgel. Ma nagyon ideges voltam, s mivel a vetélésbe is belejátszott annó egy kis idegi kimerülés, most bennem van a frász. Pláne, amilyen híreket itt is olvastam.
Az ÁEK-ba járok dokihoz, hétfőn megyek újra a laborleletekért, akkor pontosítjuk a további időpontokat (12 hetes UH, szülés várható ideje), védőnőhöz csak 30-ára van időpontom.
Émelygés, gyomorégés és császárszalonna-kívánás nekem is van, rettentő mennyiségű dinnyét eszem, ezek nekem furcsák, mert Borival semmi ilyen nem volt.
Hízás max. 1 kiló, de inkább stagnál, viszont már jól látszik a pocakom.
Üdv. mindenkinek!
Ktc
ktc

Katica!

Elolvastam a sztoritokat!
Hát, le a kalappal! :oops: :cry:
Remélem most minden rendben lesz!
Vendég

Bea!

Figyi! Találtam egy ilyet: http://www.intelligender.com/
Nálatok még nem lehet kapni szted?
Vendég

SZia Ktc, egy nappal előttem jársz, üdv a topicban!
lara

Sziasztok!

Most alkalmatlan vagyok rá, hogy végigolvassam a hozzászólásokat.
Nemrég jöttem az orvostól, sajnos rossz hír. Úgy tűnik baj van, nincs életjel. Holnap kórház, nagyobb felbontású gépen is megnézik, de beszéltem a szonográfussal és kértem, hogy legyen velem őszinte, azt mondta, ha élne, akkor ő azt szinte biztos, hogy látná... :cry:

Most már kicsit jobban vagyok. Van két gyönyörű lányom :D , ebből merítek most erőt.

üdv,
Judit
szevasz

Nem bírtam magammal. Otthagytam az irodát és bekönyörögtem magam a Jánosba. Először mondták, hogy felejtsem el, nem vagyok körzeti lakos, de aztán sikerült meggyőzni őket. Kösz Lara, igazad lett. Nincs gond. Megnéztük UH-gal a kis drágát, aki tök mozdultalan volt, mert éppen aludt. A doki azt mondta, ilyen korban a bébik kb. fél órát alszanak, utána 5 percig ébren vannak, és ez így megy egész nap. Ebben a pillanatban a 31 mm-es alvó gombóc felébredt, veszettül elkezdte rázni a kis kezeit és lábait, én meg majd elolvadtam a gyöngyörűségtől. Tök hihetetlen.

A doki a mérete alapján egy majd egy héttel idősebbnek saccolta. Én meg elgondolkodtam, vajon jó-e az e rengeteg terhesvitamin. Azt hiszem a 12 hét után már csak folsavat, meg kalcimot, vasat szedek külön, meg persze sok gyümi meg zöld. Anyukám azt se tudta, mi az, hogy terhesvitamin és a barátnőm, aki nemrég szült, szintén nem szedett semmit. Mit gondoltok? Ti végig szeditek?

Hazafelé jól bevásároltam, vettem mangalicakolbászt, meg csomó finom falatot, összedobtam egy salit és várjuk haza apát boldogan.

Hízás: érdekes a helyzet. A mérleg fél kiló pluszt mutatott ma reggel a terhessé ezelőtti súlyomhoz képest. Ez szinte semmi. Ennek ellenére semmibe nem férek bele. Először azzal áltatattam magam, hogy csak a derekam vastagodott meg kicsit, de most részletes vizsgálatnak vetettem alá a hasam és kénytelen vagyok megállapítani, hogy van egyszer a pocaklakó miatti méretnövekedés, meg van az össszavisszazabálokmáregyhónapja HÁJ. Ez van. Talán ha elkezdek jógázni majd lemegy, ha nem hát így maradok :D

Két hét múlva céges hétvége a balatonnál. Majd mutagathatom magam :oops:
juci-77

Judit!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
A lányok tudtak a babáról? :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Jaj, Judit, nagyon sajnálom! :(

És ne haragudj, hogy itt örömködtem közben, csak még nem olvastam a Tiédet, miközben küldtem a sajátom.

Vigyázz magadra!
juci-77

Juci-77, ne viccelj! Igyekszem a helyén kezelni a dolgot. Örülök más örömének. Most már kicsit megnyugodtam. Holnapra jól leszek.
Életemben nem voltam kórházban (3 éves korom óta), borzasztóan félek, de majd csak lesz valahogy...
Lucababa: A lányok nem tudtak a babáról (szerencsére), nyár végét mindenképpen meg akartam várni...

üdv,
Judit
szevasz

Juci!

Eddig hány hetesnek tartottad magad?
Nekem hétfőn 9+5 napnál volt 28,9mm Tündérke. Akkor Te most 10+2,3 lehetsz kb?
Közben megnéztem a táblázatot és látom, hogy egy nappal vagy előttem. Elmehetnék nőgyógyinak a méret saccolásom alapján. :lol:
De akkor viszont nem értem, mihez képest vagy 1 héttel előrébb.
Vendég

Judit
Nagyon sajnálom... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Neked is csak sok erőt és kitartást tudok kívánni a következő időkhöz...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Judit!

Szegénykék biztos nehezen dolgozták volna fel!
Persze tudom, hogy Neked sem lehet könnyű, de a kislányoknak. Pláne, ha nagyon várják a tesót...
De biztos jön majd! Csak kicsit később, de jön.
Csak nekem fura, hogy a legtöbben, akiknél elmegy a babó, a 3.-at várták? Én azt gondolnám, hogy olyankor már egyszerűen nem lehet baj! :roll:
Vendég

szevasz: Még egy baba. :( :cry: Hát ennek már sosem lesz vége? Nagyon sajnálom, de azért még reménykedek, hátha csak nem látszott a szívhang. Ha meg mégis baj van, akkor remélem hamar túl leszel rajta, bár tudom hogy milyen nehéz lehet.

juci: Örülök, hogy a babád jól van. Ez enyémet is egy héttel idősebbnek mérte a doki legutóbb. vitaminon még nem gondolkodtam, de most még biztosan nem hagyom abba.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: Számításaim és emlékeim :lol: szerint a gyerkőc 10 hetes, 2 napos. A doki meg 11 hetesnek titulálta. Rá akart beszélni, hogy jövő héten már kell a genetikai UH, de ragaszkodtam hozzá, hogy ráér az egy héttel később.

Ha szakmát váltasz, szólj, felfogadlak :D Febuár 9-én levezeted az enyémet, aztán 10-én jöhetsz te :P
juci-77

Köszi vicky. Igen, a 12. hétig nagyon fontos biztosan, de addigra minden életfontosságú szerve kifejlődik, utána már csak a méret változik, ha jól tudom.

Majd még utánaolvasok kicsit. Ahhoz képest, hogy állandóan ezt a topicot bújom, szakkönyvet alig veszek a kezembe. Túl száraz. Ez az interaktív fórum nekem sokkal jobban bejön.
juci-77

Most megnéztem a nagy, okos babafejlődő honlapot és azt írja, hogy a 10. hét végén 26mm a CRL. a 11. hét végén (ami Neked 4 ap múlva lesz) 34mm. Szerintem korrekt.
Csak lehet, hogy a doki úgy számolja, hogy a 11. hétben vagy. Ami igaz is.
Nem beszélve arról, hogy a 12. hétig egyformán fejlődnek a babák. Vitamin nem befolyásolja a méretüket. Egyébként én a 12. hét után fokozatosan hagyom majd el a Gravidát. Hetente 2 tablettáig. És áttérek a C-Vitaminra, mert a gyerekem minden "szart" hazahoz a bölcsiből. Soha annyit nem betegeskedtem, mint tavaly télen! :twisted:
Plusz gondolom szedek Maltofer FOL-t, ami Folsav, meg vas.
Vendég

juci: Én a barátnőmtől most kaptam két könyvet és nagyon jók. Abban az van, hogy a 16. hétig érdemes szedni.

lucababám: Akkor már értem, hogy miért mérte az uh 9+6 naposnak a babát a 8. héten, mert nekem akkor volt 23mm.
vicky79
Budapest III. kerület

Most írt az egyik ismerősöm (ide is írt még az elején, de májusban még megjött neki) hogy a márciusra várt babájuk angyalka lett.
Én most lehet, hogy egy darabig nem jövök, mert nagyon megvisel az egész...
Aztán lehet, hogy összeszedem magam, de most teljesen kivagyok! :cry: :cry:
Vendég

Lucababám: Megértem, sajnos az elején még annyira sérülékenyek. Próbálj meg pozitív lenni (mondom ezt én, a paragép). Azért majd gyere, ha úgy érzed.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok csajok!

Nem igazán tudtam mindent visszaolvasni mert régen jártam erre. Szabadságon vagyok és nem nagyon ülök gép előtt, mert a férjem azon dolgozik úgyhogy nem férek oda... Nagyon sajnálom azokat akiknek rossz hírt mondtak... :cry:

Én ma voltam vérvételen, annyit lecsapoltak, hogy kicsit rosszul is lettem utána... Holnap kell mennem a védőnőhöz megbeszélni a dolgokat... Én sem bírom ezt a meleget, kikészít és csak fekve bírom elviselni... még jó, hogy szabin vagyok.

Mennem kell, mert hazajött a férjem és igényt tart a munkaeszközére...

Sok sok puszi mindenkinek és fel a fejjel ...

Reni

bellerreni
Eger

Szevasz!

Együtt érzek veled, nagyon sajnálom, hogy veled is ez történt. Igy a 3. babára várva, már nem is gondolja az ember, hogy bármi is megtörténhet. Neked az első kettőnél volt hüvelyi uh-od?
Én belegondoltam, hogy a másik kettőt csak hasi uh-gal nézték, nem is volt baj.
Mi megmondtuk a gyerekeknek, hogy lesz tesójuk, bár Réka nem nagyon foglalkozott vele, Levente meg neveket talált ki, hogy mi legyen majd a neve.
Szerintetek nem furcsa ez a sok vetélés?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Szevasz: én is nagyon sajnálom! :cry:
Ez már nekem hihetetlen, hogy ennyi baba elhal ezekben a hetekben.
Ok, való igaz, hogy sokan éppen ezért várnak a 12. hétig az örömhír szétkürtölésével, sajnos ez tényleg gyakori, csak sokszor a külvilág számára titokban marad.

Nmarya: szerintem nincs köze a hasi/hüvelyi uh-hoz. Legalábbis engem is néztek hüvelyivel, amikor Kristófot vártam, nem is volt rövid vizsgálat és van babám. Sőt, szerintem ma már alig van terhesség, ahol ne használnának hüvelyi uh-t, tekintve, hogy szinte alig van kismama, aki a nyolcadik hétre ne lenne túl egy-két uh-n és a koraiak szinte mindig hüvelyiek.
Ha ezzel lenne gond, arra már régen rájöttek volna.

Lucababám: szinte kizártnak tartottam, hogy lehet itt forgalomban ilyen tesztet kapni. Rákerestem, valóban nem lehet, ebay-en lehet rendelni az államokból.
De Magyarországra is rendelhető onnan, ugyanannyiba kerül: http://cgi.ebay.co.uk/Intelligender-Pre ... 1|294%3A50
Érdekes lehet, lehet, hogy megmutatom Ferinek. Megkérdezem, hogy mi róla a véleménye. Nem drága, de mégsem tudom, hogy jó lenne-e rendelni. Ugyanis a 12. hétig biztosan nem merném megcsinálni (amúgy is csak a tizediktől lehet), de addig nem akarom tudni a nemét. Ha Isten ments valami baj lenne a babával és nem maradna meg, akkor még rosszabb lenne tudni, hogy fiú, vagy lánybaba volt.
Szeptember elején pedig megyünk 4D-re, ott lehet, hogy már meg is tudják mondani.

Jah, azért tippeltem, hogy itt ilyet nem forgalmaznak, mert elvileg nem szabad. Itt csak a 20. heti uh-n mondják meg a baba nemét, még akkor is, ha valakinek van korábban is és látszik. Ugyanis itt elég sok különös népcsoport él, akik olyannyira hagyományőrzők, hogy még mindig fiút akarnak, lány nem nagyon kell. Főleg az indiaiakra és az arabokra gondolok. És itt az abortusz a 22 (vagy a 24.) hétig teljesen legális, addig kérhető. Azért vezették be a késői nem-megállapítást, mert sokan visszaéltek azzal, hogy ha megtudták, hogy nem nekik tetsző a baba neme, akkor elvetették. Így viszont hiába tudják meg a 20. héten, utána már nincs elég idő elintézni az ab-ot.
Vendég

nmarya, köszi szépen, valóban nem egyszerű. nekem csináltak hüvelyi ultrahangot nem is egyszer. az első babámnál volt egy hematómám, ezért többször néztek az átlagnál (időnként véreztem és ezért ellenőriztek), nem hiszem, hogy lenne összefüggés.

holnap reggel megyek a kórházba, utána azért még bejelentkezem, hogy mi van...

remélem a statisztikai aránya a rossz híreknek már megvolt, így már senkivel nem fordul elő ilyesmi ezen a fórumon.

jó éjt!

üdv,
Judit
szevasz

Sziasztok,
az előbb lementem sétáltam egyet... annyira jól esett, egész tűrhető idő van már ilyenkor. Már nagyon kikívánkoztam a 4 fal közül... Vettem itt a sarkon a zöldségesnél 1 fürt szőlőt... egész fincsi volt, gyorsan meg is ettem az egészet...
holnap délben megyek dokihoz... hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit látok majd az uh-on... remélem nem fog aludni, és látom kalimpálni is... :D

Sajnos a statisztikák szeint a koraterhességek közel 40%-a vetéléssel végződik, ebből sokan azt sem tudják, hogy terhesek, hanem csak azt hiszik késett a mensijük... nem mindenki tesztel rögtön, ha késik 1 napot... így rengeteg vetélésről tudomást sem szereznek...
De nem is vesztegetek több kataktert a vetélésre... a babavárással, illetve a babagyártással kell foglalkoznunk... :D

Jó éjt mindenkinek!!!
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!!!

Szevasz!!! nagyon sajnálom! gyere a doki után és mesélj! küldök neked egy csomó energiát a naphoz!!!

Kép
Kép
ronci

SzevaszJudit, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…Nagyon nagyon szomorú vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Kitartás a ma reggelhez!

Juci, de jó neked, hogy láttad a babát és szuper, hogy minden rendben van vele! Arra gondolsz, hogy a vitamin miatt nagyobb a mérete 1 héttel? De hát a vitamin nem élelmiszer és nincs benne kalória, az neked fontos, mint étrendkiegészítő, hogy a szervezetedben meglegyen minden ásv.anyag és vitamin. Én végig szedni fogom, mert ez nem csak a babának fontos dolgokat tartalmazza, hanem az anyukának is szükséges. Ráadásul minél nagyobb a baba, annál többet elvesz az anyukától, így később és a szoptatás alatt még fontosabb szedni.

Annamari, én nem tudom már hova tenni, hogy ilyen sok rossz hírt kapunk. A szakkönyvek azt írják, hogy a terhességek 10%-a szakad meg. Na ehhez képest már a 30%-ot simán elértük. Nagyon durva…
Most írja Barbi, hogy ő meg 40%-ról tud…

Ananácska, hihetetlen, hogy még létezik ez a valóságban, hogy fiú=értékes, lány=nem kell. Azt hinné az ember, hogy ez régen volt és ma már okosabbak ennél az emberek, de mégsem..:(
lara

Sziasztok!
Voltam mar reggel a Szent Imrében. A szonográfu szerint a petezsák mérete kb. 10 hetes terhességnek felelt volna meg. Sajnos a baba nem él.

A dokimmal megbeszéltük, hogy jövő hét hétfőn műtenek meg, mert ma utaznánk és nem szeretném ezt a nyaralást kihagyni. A lányok nagyon várják. Tudom, sokan nem értenek egyett a döntéssel, magamat is nehezen tudtam meggyőzni, de a doki elmondása szerint a legrosszabb ami történhet, hogy egy erős menstruációs görcs keretében "kiürülök". Ha bármi komolyabb gond lenne, szerencsére kint él a párom keresztmamija és ő tud nekünk segíteni. De ilyen nem fog előfordulni :)
Egyszerűen nem tudnám a nagyokkal megcsinálni, hogy nem megyünk el. Természetesen, ha a doki komoly rizikót látott volna, akkor természetesen itthon maradunk...

Azt hiszem megnyugodtam. Én tényleg hiszek abban, hogy mindig van oka egy - egy történésnek. Nekünk most ez volt megírva. A párom egy tündér volt, nem is tudom szavakba foglalni, pedig ő nem nagyon szeretett volna most még egy babát. Tegnap azt mondta, hogy most már ő is beleélte magát. Volt is némi feszültség az elmúlt időben köztünk, de egy pillanat alatt minden elszállt. Hiszem, hogy néhány hónap múlva, immár közös döntéssel meg fog foganni babócánk. Doki is csak biztatott, mondta, hogy miután rendeződnek a dolgok 3 hónap múlva újra bevethetjük magunkat és higgyem el, egyáltalán nem törvényszerű, hogy legközelebb is ez történjen.

Ez a babó sok mindenre megtanított most minket, nehéz lenne mind ezt leírnom, biztos vagyok benne, hogy rövid életének ez volt a küldetése. Ezért köszönettel tartozom neki.

Nektek meg azért, mert meghallgattatok. Minden kismamának kívánok problémamentes, igazán élvezetes babavárást, tündéri, mosolygos kisbabákat!

Vigyázzatok magatokra.

Én ezzel búcsúzom...

üdv,
Judit
szevasz

Sziasztok!

Teljesen új fórumozó vagyok! Az első kis Pocaklakónkat várjuk. Lenne egykét kérdésem/kételyem, ha esetleg valaki tudna segíteni?
Ti hogy bírjátok a meleget?
Még javában dolgozom, és a bokám eszméletlen mód dagad...még nem vizesedek hál' Istennek, de nagyon félek! A doki azt mondta ez a melegben természetes, de nagyon kényelmetlen!
Van még valaki hasonló helyzetben, vagy tudtok rá valamit ajánlani?

Üdv,
Ancsa

Kép
ancsa_26

Szia Ancsa, nekem is bedagad a bokám délutánra, sajnos a meleg és az egésznapos "lógalábalóga" betesz neki. Azt tudod csinálni, hogy ha hazamentél, felteszed, vagy lefekszel, bár nekem még így sem megy le mindig reggelre.
Ja, és üdv köztünk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Így ismeretlenül is, nagyon sajnálom a rossz híreket, és kívánok kitartást, és sok-sok erőt ebben a helyzetben!!!

Annácska, én -2kg-nál vagyok, elég sokat hányok, meg aztán felújítás közepén vagyunk, van testmozgás bőven...

És a mai nap legjobb történése, hogy ma vagyunk kerek 12 hetesek!!

Hogy bírjátok ezt a kánikulát? Én fújtatok mint egy viziló... :shock:
ézsóné

Judit, én is nagyon sajnálom, és tökéletesen megértem hogy nem akarsz csalódást okozni a nagyoknak. Remélem gond nélküli lesz az utazásotok.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Judit, továbbra is nagyon szomorú vagyok, de jó olvasni, ahogy optimistán állsz hozzá. 3 hónap pedig nem olyan sok és újra indulhat a babaprojekt!

Ancsa, nekem ilyen gondom még nem volt, de úgy hallottam, hogy az ülő munka kimondottan rosszat tesz, ezért úgy lenne érdemes ülni, hogy felteszed a lábad. Esetleg rá vizes ruha?

Ézsóné, de jó nektek, hogy már a 12. hétnél vagytok!!! Nekem még 3 hét stressz..
lara

Sziasztok!!!

lara! szerintem a vizesruha nem jó, mert ugyebár a hideg szükíti az ereket, lassítja a keringést, ami miatt a microcirkuláció is romlik, ergo, nő a víz visszamaradás, azaz jobban dagad a láb. Szerintem. De lehet, hogy nem így van ebben az esetben, de az élettani hatások a hidegre általában ezek.. :lol: :lol:

Hát én ma akartam elmondani fönökömnek a történteket, de nem ért rá, legközelebb meg majd szerdán megyek be a központba, ugyhogy vagy akkor, vagy fogom és elmondom telefonon..
Mióta minden vitaminomat este veszem be, még a magnéziumot is, azóta nagyon sokat enyhültek a panaszaim...kipróbáltátok már esetleg az esti gyógyszer bevételt? mert én a terhesvitamint, meg a folsavat esténként vettem be, de a mg.reggeli volt..aztán azt is áttettem és egy csoda!!! :lol: :lol:

geri!
A dokim neve: Dr Zatik János és ha legközelebb megyek majd megkérdezem, hogy mennyi ott a 4D! jó??? Ha beírod a google-ba a nevét akkor meg tudod nézni a rendelőjét meg minden!!!

Kép
Kép
ronci

Sziasztok Kismamik!

Nincs is erőm visszaolvasni, csak jelzem, jól vagyok, de szenvedek a melegtől. :roll: Ma voltam vérvételen, és az EKG-t is megcsináltattam. Most megyek és pihenek tovább - de előbb összedobom a lecsót. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci, lehet, hogy igazad van a vizes ruhával...Akkor csak lábfelemelés :-)
Te miért mondom el már most a főnöködnek? Táppénz miatt? Nekem a jövő héten kell elmondanom, de az előző napok rossz hirei miatt mostmár igazán parázok az elmondástól..

Gyógyszerbevétel: régebben én is reggel vettem be és egész nap 20 hetes hasam volt. Aztán olvastam, hogy a vaskészitmények fokozzák a felfújódást. Igy áttettem a gyógyi bevételt estére és tényleg szuper jó, nem akarok végre szétdurranni napközben.

Kakti, lecsó az jó! Én padlizsán krémet kezdek mindját csinálni :P
lara

lara!!! Azért kell megmondanom, mert nálunk max. a 12.hétig lehet dolgozni, utánna tiltja a szabályzatunk.. ugyhogy én 1.5hét múlva dobbantok táppénzre. És mivel nem sima vonulós vagyok, hanem vezető, így meg kéne pályáztatni az állásomat a távollétem idejére.És azzal már így is eléggé meg vagyunk csusszanva. Amúgy nem bánnám én se ha csak a genetika után kéne megmondani. Mert így aztán ha történik valami /bár nem fog!!!!!!!!!/akkor az egész megye tudni fogja, az meg nem jó, ha lépten nyomon olyan emberek sajnálkoznak, akiknek icipici köze sincs a magánéletedhez..Na mindegy, nem szeretem ha mindenki tudja idő előtt. Meg kicsit én is beparáztam, pedig mikor a dokimnál voltam még ki is nevettem mikor azt mondta, hogy ha aggódok akkor jöhetek hamarabb is uh-ra.mondom neki, hogy elég nyugodt típus vagyok, ugyhogy nem nagyon hiszem, de már most elgondolkodtam vagy kétszer. De kitartok és nem megyek! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Hali!

Én hétfőn mondom meg a főnöknek. Bár a női munkatársak már lesasoltak, és már elindult a pletyka az én terhességemről. Szegény főnököm, nagyon szeretem és már az elején úgy fogadott, hogy nem örül, hogy fiatal nő vagyok, mert egyszer elindul a családalapítási láz. Hát elindítom :D. Kíváncsi vagyok a reakcióra

Mellesleg tényleg dög meleg van, a lábdagadást melóhelyen úgy oldottam meg, hogy az asztal alá be van téve két papíros doboz egymásra, és arra szoktam feltenni a lábam. Kicsit hátradőlök, és a kutyának se tűnik fel. Csak ha fel kell állni, akkor van ciki :D
zarja

Sziasztok,

most jöttem haza a dokitól...
A babával minden ok, és a bevérzést sem látta már, úgyhogy kicsit megnyugodhatok... mondta is a doki, hogy az utrót is (van még 6 szem), abbahagyhatom, de előtte 3x1-et szedjek 2 napig... a babót maci pózban láttam, olyan ari volt... bár aludt, így mocorogni nem láttam.
Viszont ahogy hazaértem, megint láttam, hogy vérezgetek (gyorsan telefon a dokinak), csak annyit mondott, hogy ha erős a vérzés, irány a János kórház, egyébként minden maradjon ahogy megbeszéltük... persze a Balcsival nem nagyon értett egyet, mert a rázkódás árthat a babának. Szóval nem tudom, mit csináljak... pedig úgy szeretnék menni... de nem is szeretném, hogy a babának valami baja legyen... áááá tanácstalan vagyok!
Amúgy 5-én megyek a géndiagnosztikára UH-ra, meg vérvételre.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Csajok, most olvasom Lenkeinek a Méltósággal megérkezni könyvét. Rájöttem, ilyet akarok majd.
Nem akarok az áldott állapot (ezt a könyvből kölcsönöztem, mert nagyon tetszik) ideje alatt sem feleslegesen méricskélni és kukucskálni, tényleg csak a kötelezőt. Ha Luca velem akar maradni velem fog, ha az a karmám, hogy tovább lépjen, egyetlen orvos se fogja megakadályozni.
Azt írja, hogy a születés, szülés csendben (én inkább valami halk meditációs zenére gondolnék), félhomályban (:D már csak a szemérmességem miatt is) szabad pozícióválasztásban és türelemmel folyjon le. Ha több óra, akkor több óra. A vajúdást átélve és nem elutasítva (fájdalom elfogadására gondol) tudni fogod, hogy mikor mi történik veled. Születés után még maradjon a baba a mama hasán, összebújva, a köldökzsinórt is csak akkor vágják el, amikor magától abba hagyja a baba táplálását. Nem kéne azonnal törölgetni (a magzatmáz is jótékony hatással lesz a jövőben) méricskélni. Mi jelent többet? Az hogy 52 cm 3,56 kg, vagy a kis meleg teste, ránézel és látod, hogy méretes? Hol lehet Pécsen ilyen szülésznőt találni? Ha jól dolgozik a szülésznő a doki csak az élet megindulásának tényét vezeti fel a kartonra. Nos, valami ilyesmiről ábrándozom....
zarja

Na Hello Mindenki!

Barbi örülök, hogy nincs haematoma.
Én a helyedben nem mennék Balcsira. Nem azért, mert azt gondolom, hogy bármi baja lehetne Babácskának, hanem, mert ha ne adj Isten mégis történik valami, soha nem fogod tudni, hogy máshogy történtek-e volna a dolgok, ha maradsz. És belepusztulnál ebbe. Nem?
Én is megdöglöttem 40fokban a strandon egy hétig Cipruson, de nem mentem bele a medencébe, bár még soha semmi fertőzésem nem volt előtte.

Zarja!

Nem akarlak megbántani, de ugye Te még nem szültél :roll: :shock: .
Nekem eleve meglepő, hogy vannak, akik első gyereknél arra készülnek, hogy ne legyen gátmetszés. Én arra készültem, hogy remélem nem repedek köldökig belül, és a magam 2 öltésével nagyon jól megúsztam.
Szóval ha még tényleg nem szültél, elmondom, hogy fáj. Nem kicsit. Nagyon. Én is először örültem, hogy van kád, meg labda, meg bordásfal. Aztán ott helyben örültem, hogy van egy ágy, ahol lefekhetek a beöntés után, ami nem egy leányálom. A hátam közepére nem kívántam volna Vivaldit, POZÍCIÓVÁLTÁST?. Félhomály az lesz, de csak addig, amíg ki nem jön a gyerek. Mi levetettük az őssejtet, addig a hasamon pihizet Luca.
Addig vették el, amíg az Apgart megcsinálták, de azt nem hagynám ki, mert az életfunkcióit vizsgálják.
Kórháza válogatja, de az ÁEK-ben nem fürdetik a gyereket. Máz marad, amíg átmentek a csecsemőosztályra. De addigra már dolt szopi is és össze is stoppoltak.
Nem beszélve arról, hogy iszonyú gyorsan peregnek a percek/órák. Nekem összesen 5 óra volt a kórházba érkezéstől, de ott mindennek megvolt az ideje. És nem is tudom, mikor akartam volna meditációs zenét, vagy bármit.
Pedig terhesség alatt végig jógáztam. Az összes király légzéstechnikát kívülről vágtam. Megmondjam, hányat használtam?? Zérót. De mozgásnak jó volt.
Szerintem Lenkei csak jó messziről látott olyat, aki szült már gyereket.
Egyébként ő a szcientológiai egyház tagja (nekem nincs vele bajom) aminek ugye Tom Cruise is. És hát hogy tele vannak az újságok az ő "néma" szülésükkel és az egyéb hókusz-pókusszal.

Az alap ötleted nem rossz, de szerintem megvalósíthatatlan! De azért sok sikert hozzá! Remélem összejön. Bár sokan pont ezért vállalják az otthon szülést, mert ilyen vágyaik vannak!
Vendég

Zarja: nem tudok neked segiteni sajnos a szulesznokeresesben, abban viszont szeretnelek megerositeni, hogy lehet igy szulni, meg elsore is.
En nem tudom, hogy ki az a Lenkei, a szcientologiaval sem foglalkoztam meg, Istenhivo mezei reformatus vagyok. Nem keszultem kulonosebben a szulesre, nem voltak igenyeim, sem legzestechnikam, csak vajudtam ugy, ahogy az osztonom sugta, a korhazban meg kb olyan ellatast kaptam, amit te leirtal.
Zene nem volt, kerhettem volna elvileg, de tekintve, hogy tolofajasokkal ertem be, mar nem volt zenehallgathatnekom.
Vajudasnal en sem igazan menekultem a fajasok elol, csak az elsok elol probaltam meg, akkor vertyogtam is kicsit, meg latvanyosan szenvedtem, de rajottem, hogy attol aztan baromira nem lesz jobb...
Negyed ora vajudas utan szinte atkerultem egy masik dimenzioba, es most ne rohogjetek ki, mert en egyebkent maximalisan realis vagyok. (Errol eszembe jut, amikor Stonehenge-t fazva, ehesen korbesetaltuk, anyosom pedig megkerdezte, hogy nem erzem-e a kovek belso energiajat es azt a feltoltodest, amit kozvetit. Hat, en halkan csak annyit dormogtem, hogy azt nem erzem, de a legkozelebbi mcdonalds altal kibocsatott meleg belso energiat, valamint egy cheeseburger feltolto erejet akar azonnal is kepes lennek aterezni. Mas tema, bocsi.)
Szoval en szinte alig voltam magamnal, nem fekudtem, setaltam, fajasnal megalltam, de halgattam vegig, meg csak nem is nyogdecseltem, a ferjemet egyszer kertem meg, hogy beszeljen, majd rakiabaltam, hogy fogja be, mert zavart. Minden zaj zavart.
Viszont amikor jott a fajas, akkor vegig arra gondoltam, hogy ez milyen jo, mert ennek fajnia kell, es mindig egyel kozelebb vagyok a babahoz. Pedig durvak voltak nagyon, hosszuak, erosek es ket fajas kozotti legnagyobb szunet ket es fel perc volt, ilyenekkel inditottam, tehat nem nagyon volt idom pihizni.
Es mint korabban irtam, a gatvedelem is sikerult.
A koldokzsinort nem vagtak el egybol, megvartak, amig leall a pulzalas, a baba addig volt a mellkasomon, amig el nem kellett kezdenem megszulni a lepenyt, utana csak feloltoztettek (ott mellettem), meg nem furdettek. Azt mondtak, hogy leghamarabb csak kovetkezo este furdessem meg, mert a magzatmaz tele van olyan vitaminokkal, meg anyagokkal, ami vedi meg a boret es igy nem fog az elso napokban hamlani.
Vendég

Bea!
Teljesen igazad van, csak Te egy olyan országban élsz, ahol hazamehetsz a szülés napján. Mi meg egy olyanban, ahol sokszor a szülőszoba helyett a vizsgálóban szülnek a nők, ami csak függönnyel van elválasztva a többiektől. Nálunk ugyan volt fal, de így is hallgattam, ahogy a szomszéd szobában ordít valaki. Annyira, hogy ha én nem szültem volna meg addigra, tuti inkább hazamegyek! :oops:
Az én szülésem amúgy egy álom volt, de sajna nem ez az átlag. Szóval ezt elvárni sztem lehetetlen. DE! Tényleg a doki és a szülésznő a nyitja a dolgoknak, mert ugye nem mindegy, milyen bánásmódban részesül az ember. Mi szülés közben pont arról beszéltünk a dokival, hogy milyen zenékre szült már (atom durva techno, drum n bass, madárcsicsergés) Szóval nekem a lehetőség megvolt. Csak ott nem volt annyira életszerű.
Vendég

Asszem annyiban igazatok van, hogy egyenlőre fogalmam sincs a dologról, max ábrándozom, elképzelem. Nem tom. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy a természet alapvetően segít az életben, és az emberek gyakran túlbonyolítják.
zarja

Zarja,
hát én is hasonló cipőben járok, mint te, még nem szültem, és csak elképzeléseim vannak, bár tuti nem jók... :) hisz tapasztalatlan vagyok ezen szempontból.
Kb 6-8 éve volt egy sorozat itthon (Kandász Andrea - Szülőszoba) szinte minden részét végignéztem, hát ott lehetett mindenfélét látni. Mindenesetre amennyiben lehet, én is szeretném fájdalomcsillapító nélkül, és tök természetes úton megszülni a babát, amikor ő jönni akar, és nem amikor az orvos akarja, hogy jöjjön... Én valahogy nem értek azokkal egyet, akik ahogy megtudták, hogy terhesek, már a császármetszésről "ábrándoznak"... és már egy hónappal a "szülés" előtt már tudják, hogy mikor jön majd a gyerek...
Én SZÜLNI akarok, és nem azt, hogy kiszedjék belőlem a gyereket... persze lehet, hogy úgy alakul, hogy muszáj a császár... az más, de alapvetően én a természetesség híve vagyok... amúgy is van már egy vágás a pocakomon, egy nőgyogyis műtéttel kapcsolatban, nem akarom, hogy újra megvágjanak... nem volt egy leányálom az sem...
Viszont ami számomra tök pozitív, hogy a párom barátai, kollégái körében 2 hét alatt megszületett 2 baba is, és mindkét pasi bent volt a szülésnél, és már Feri sem ágál ellene, hogy bent legyen... Egy fél éve hallani sem akart róla... persze szigorúan "északon", de biztosan jól esne, ha bent lenne velem.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Erős gyomrúak figyelmébe ajánlanám a Youtube Childbirth kifejezését.
Háááát! Én hamarabb megszülöm, mint, hogy végignézzem :oops: .
Bezzeg apuka is először északnak jött, aztán nem bírta ki, hogy ne premierplánba nézze végig az egészet! :lol: :lol:
Nekem mondjuk ott elszakadt valami, amikor megkérdezte a doki a félig kint levő fejnél, hogy meg akarom-e simogatni a lábam között a fejét. Biztos van, aki meg akarja. De én????
Vendég

Én épp a kanapén döglök, párom az erkélyen pihen (= alszik) a nyugágyon. Hangosan felnevettem Nóri simogatós részénél, remélem nem ébredt fel :D Elég fura,. mondhatni bizzar ötlet a gyerkőcöt félig kint simizni, feltételezem ilyenkor mindenki arra vágyik, hogy legyen kint egészben, ahelyett, hogy babusgatná félúton.

Mivel első szülés lesz, Zarjával értek egyet azzal kapcsolatban, hogy mire vágynék (nyugi, türelem, mozart, katarzis..), de racionális énem inkább azért imádkozik, ne hisztizzek majd be a közepén. A fájdalomküszöböm elég alacsony, ennek ellenére úgy tervezem, nem lesz fájd.csill., max egy kis gáz. Bár az állítólag nem ér túl sokat. Azt ma már elég ronda dolognak tartom, amikor anyuka azért kér programozott császárt, mert se fájdalmat, se gátsebet nem akar. Bevallom, úgy öt éve nekem is megfordult a fejemben, hogy jaj, mi lesz majd a szexuális életünnkel, meg úristen belehalok a fájdalomba, de azt hiszem az egonak ezt a részét sikerült levetkőzni azóta.

Állítják a hozzáértők, hogy gyerkőc szempontjából (immunrendszer, pszichés rész) a természetes szülés a legjobb, ezért ha pl. kérnék epidurált, akkor nem tudnék olyan jól résztvenni a folyamatban, és ezzel ártok neki. Meg azért sem lelkesedem, hogy a gerincem környékén szurkáljanak, bár ha végül császár lenne, akkor meg nincs választás, szúrnak, akár akarom, akár sem.

Az érdekelne, és komolyan gondolkodom rajta, hogy konzultálok valami szakemberrel ez ügyben, hogyha jó az anya-magzat kommunnikáció, akkor "meg tudom beszélni" vele, hogy gond nélkül megszülessen. (Légyszi, ne nézzetek tökhülyének :oops: ) Mindenesetre megpróbálom, aztán majd 7 hónap múlva kiderül, ér-e valamit....
juci-77

Nóri, én is jót rötyögtem a simogatós részél... bár akkor bizos nem volt túl mulatságos... :D
még mindig mosolygok... :) bocsi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!!!

Képzeljétek ma ismét tök gázul érzem magam. Van hányingerem, de hányni nem tudok, szédülgetek, meg olyan gyenge vagyok. Most vagy 2napja semmi ilyen bajom nem volt, hogy most mi ez már megint??? Még ki sem mozdultam az ágyamból. Na jó egyszer igen, míg sütöttem egy kis húst, de annyi volt. Holnap meg dolgozok. Nem akarok!!!!!
Szülés: hát akkor most én vagyok a kivétel..én epidurálban gondolkodom, sokat olvastam róla, soika tudok róla és nem tudom miért is ne lenne nekem az jó, ha nem kéne több órát végig szenvednem. A végét meg már úgyis érzed, de a vajúdás óráit...???halálosan kimerülsz és kész. Én még nem szültem, szóval nem tapasztalat..bár viszont voltam már egy pár szülésnél, sőt vezettem is le szülést.. Szóval a másik oldalt képviselem, de ezt bevállalom.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok Csajszik! :D

Nos azt hiszem mind2 tábor számára van mondani valóm :D
Ugye egyszer már kifejtettem a véleményem a saját szüléseimmel kapcsolatban, több mint 10 éve abszolút klasszikus módon szültem, bár igaz beszélgettem folyamatosan a gyerekekkel a hasamban nem ezen múlik a dolog, annak az az előnye ha kibújás után is így folytatod, mint nálam ,hogy 3 évesen 6 éves iskola érett gyerek szókincsével rendelkezett és 1 évesen tőmondatokat használt...
Pont a héten jelent meg egy napilapban a szülés körüli "lehuzogatások" leleplezései... 1 baba után már rutinosan megmosolygod , 2 után meg pláne..A párom a mai napig azon röhög , hogy és nem gondolkodtál milyen színű babakocsi, kocsiülés bla bla mire én....hányás színű....amin a legkevésbé látszik , már bocsi de a hányás, a szétkent kiflicsücsök, kölesgolyó, babapiskóta, szétlocsolt , inni való sorolhatnám....
Terhestornára én is jártam tényleg arra jó , hogy mozogj, de tényleg mozogj én rengeteget sétáltam, lépcsőztem még az utolsó időben is meg is volt az eredménye 2,5 óra alatt meglett az első gyerek...
Méltósággal megszületni...hááááááát erről meg közeli élményem van, a párom testvére....otthon akart szülni , éppen hogy csak eljárt a kötelezően muszáj orvosi vizsgálatokra, vidéken élnek szülés előtti hetekben felutaztak 200 km, hogy valami ismerősnél szüljön dúlával, 48 óra vajúdás után úgy ott hagyták mint eb a szaharát és roham mentővel vitték sürgősségi császárra...majd még mindig nem tanulva az egészből , születési trauma oldás tanfolyam után, ismét ugyan úgy mint az elsőnél ismerősnél dúlával és szintén kórház lett a vége...Zarja és aki ilyet szeretne 2 kórház van a János és a St. Imre ahová beengednek dúlát a szülésre és ilyen körülmények vannak amit szeretnétek.
Szóval roppant sok felesleges , kismama megzavaró felesleges hülyeség van.... :twisted: amiből persze sokan hasznot húznak...
Inkább jobb , ha kérdeztek mert tuti volt már előttetek ua,ban a cipőben kipróbálta , hitt benne , majd rá jött felesleges...azt a pénzt pedig másra , sokkal jobb, értelmesebb dolgokra költhetitek, mint pl. légzésfigyelő!!!!! Vagy fejőgép

:lol:

remélem nem tiportam senki lelkébe, csak a tapasztalatokat mondtam el :oops:

Egyébként ma az első nap , hogy nem kaparom le a tapétát a fájdalomtól.....és talán az első,hogy olyan emberi érzésem van :? :lol:

pux
letti73

Letti, örülök, hogy jobban vagy... tényleg... :)

Köszi a tapasztalatokat... én ugyan a Jánosban fogok szülni, de eszembe sem jutott, hogy kádban, vagy valami "extrém" szituban szüljek... tök jó nekem a "sima" szülőszoba, és külön szobát sem szeretnék majd... ott olyan egyedül van az ember... jobb, ha társaságban van az ember... szerintem. Ugyan zavarható lehet, ha jön a szobatársad pereputtya, de még mindig az legyen, mint egyedül legyek... gondolom ezt most... na mindegy, majd alakul... még messze van... :) van 6-7 hónapunk addig.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?