Piroska, szerintem is kezdd minél előbb: 20 napod van hátra a vonalzód szerint, ez azt jelenti, hogy bármelyik pillanatban jöhet a baba...
Egyébként érdekes, mert itt meg nem adnak tablettát akkor sem, ha pozitív, mondván, hogy jójó kiirtják, de mi van, ha a szülésig visszajön? Ezért itt felírják, ha pozitív, és szülés
közben adnak infúzióban antibiotikumot, de azt is csak akkor, ha elhúzódik a szülés, mert szerintük akkor esélyes, hogy megfertőződik a baba....
Szóval ahány ház....
Párásító: szerintem az nem hűti a levegőt, csak a már amúgy is meglévő meleget még elviselhetetlenebbé teszi...
Itt HD-ben nagyon nagy a páratartalom általában, ezért már a 30 fok is elég durvának számít.
Orew: "betegek". Hát igen, ez egy rossz szokás. Az orvos számára az "ügyfél", "kuncsaft", "vendég" (szakmája válogatja) az "beteg". Munka közben ugye azt mondja, hogy eddig n beteget vizsgáltam, és vár kint vagy x beteg... Pedig nem biztos, hogy mind
beteg is effektíve... Mondjuk egy védőnő esetében furcsább a dolog, mert ő meg pont hogy általában nem betegeket lát. De hát ez az egészségügy....
Köszi a nyákdugós válaszokat. Ezek szerint semmi jelentősége, nem jósol meg semmit...
Dagadás: na nekem teganp du. úgy bedagadtak a lábaim, hogy 2 kilóval vagyok most nehezebb, mint tegnapelőtt..
Ha felpolcolom, és egymáson keresztbe teszem, akkor még a lábszáram mentén is nyomot hagy a felső lábam az alsón.... Az ujjaim is dagadtak, a gyűrűt már vagy 3 hete nem tudom levenni, és most már nekem is fáj kicsit, ha behajlítom a kezem.. És ez így lesz még 4 hétig???
Vendégek: emlékszem, amikor a tesóméknam megszülettek a gyerekeik, nekem mennyire rosszul esett volna, ha nem engedték volna, hogy hamar - amint lehet - megnézzem.... Viszont szerintem az védhető, ha az ember azt mondja, hogy 20 perc és nem több az első hetekben... Főleg, hogy sok rokon van, akik nem mind egyszerre jönnek, szóval sokszor 20 perc. Ezt mindenki megértheti. De hogy egyáltalán meg se nézhesse... Ez nekem nagyon rosszul esett volna
Mi itt ugye mesze lakunk, és aki idejön, az itt is alszik meg minden.... Szóval mi azt mondjuk az anyukámnak, hogy 2 hétig szeretnénk papás-mamást játszani, összeszokni, úgyhogy csak utána jöjjön. Akkor viszont 3 hétre jön. De én ennek nagyon örülök, én kértem, mert szeretném, ha itt lenne és segítene, amikor a férjem már visszamegy dolgozni.
Anyósommal kicsit még megoldatlan a dolog, mert azt mondja, ő nem bírja ki, hogy másfél hónapig ne lássa (tehát hogy megvárja, míg anyum elmegy) - viszont én meg szerettem volna először az anyukámmal babázni....
Szóval lehet, hogy ő meg iderepül 1-2 napra azalatt, míg anyu itt van, és megszáll valahol máshol csak azért, hogy megnézhesse a babát... Hát, ha ő ezt bevállalja, nem tiltom meg neki... Aztán majd jön októberben egy hétre rendesen is hozzánk.
Hazahozós ruha: én egy hosszú ujjú bodyt és egy ujjatlan rugit készítettem ki. Meg egy fehér zoknit. Ez utóbbit akkor kapja meg, ha olyan meleg van, hogy a rugi nem lesz rajta. De mivel gyalog 10 perc a kórház, annyira nem izgatom magam a témán. Szerintem mi babakocsival fogjuk hazatolni.