Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a bogyó nevét, holnap be is szerzem. :)

A kocsi, amit kinéztünk annak kb. 190 az itthoni ára, de a múltkor találkoztunk egy kismamával, akinek ilyen kocsija volt és elmondta, hogy ő Németországból rendeltet és így kb. 110000 Ft-ra jött ki az ára szállítással.

Úgyhogy majd ha itt az ideje szétnézünk a neten a német bababoltokban.
Vendég

Az a baj, hogy a hordozó egyáltalán nem vízszintes. Ami nem jó a babáknak. Ahogy a kenguru is iszonyú káros. Ezt az ortopéd el tudja mondani, de nem nagyon reklámozzák.

Viszont árban nagyon jó, nézd meg, hogy az ülőrész vízszintesig dönthető-e. Akkor ez legyen fontos.

Találtam még egy hasonlót 3eFt-tal ugyan drágább, de ez egy jó márka és a hordozóját biztonságosnak látom.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3375
(abba kellene hagynom az ész-osztást ugye? :oops: OK)
Vendég

remelem nem jon be a nap baba dolog mert holnap en megyek UH ra :roll:

Marya nagyon sajnalom.reszvetem.mindenkepp vizsgalatasd ki magad,ez mar nem lehet veletlen.

Kép
monyo83

A szűkítő csak abban segít, hogy a feje ne bukjon oldalra. De lehet kapni egy ék alakú szívacsot (vagy vágatni bele), ami megemeli a popsiját a babának, és így szinte vizszintesben van.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekünk most pont ilyen Graco Mirage van és nagyon szuper! :lol:

Viki
Én sem akarlak kioktatni, tényleg csak tapasztalatból mondom h nagyon fontos h legyen egy teljesen egyenes felület ahol feküdhet a baba. Ez mindegy h mózes vagy 180 fokban dönthető ülés, de kell. Vannak hason alvós babák (mint pl az enyém) aki picinek csak így volt hajlandó aludni. Arról nem is beszélve h a gerincének is kell. A hordiban - fejtámasz ide vagy oda - úgy összecsuklanak az újszülöttek mint egy félig rakott zsák.

Még egy tapasztalat, aztán tényleg befejezem :oops: hogy a rodiban a fejtámaszt is érdemes megnézni, mert mi jól megszívtuk. Olyat vettünk ami felül körben áthidalt a feje fölött és nem volt állítható. Na ez már akkor is a feje vonalába esett amikor vittük haza a kórházból. Szörnyen nézett ki benne! Az a jó ami csak két oldalt támaszt + nem árt ha állítható is.

Nekünk ilyen volt az 1. babakocsink:
http://bolthely.hu/babypoint/id/00038_B ... abakocsi_1
Ez tényleg tökéletes volt (kivéve a hordiját, de csatlakoztató hozzá másféle is úh ezt is megoldottuk) csak épp nagyon nehéz, nem bírom egyedül föl-le pakolni a járművekre. Megkönnyeztem amikor elvitték... 8)

Kismaki
A védőnők a Kossuth L. utcán MC Donald's melleti épületben vannak. A bejárat pont a meki játszóterére néz. Kaptál telcsiszámot? Mert be kell jelentkezni, ált. ip-ot adnak hogy ne kelljen várni.
Az egészen biztos h járhatsz ide orvoshoz és védőnőhöz is, csak be kell mondanod nekik egy itteni lakcímet amit be tudnak írni. Nem hiszem h ehhez be kell jelentkezned ideiglenesre. (Én laktam több helyen is albiban, nem hivatalosan és mindig az adott körzetbe mentem dr-hoz. Sose volt baj.
Merre laktok egyébként, ha szabad tudni? És honnan költöztél ide? Én is vidéki vagyok, de már itt élek egy ideje. :)

Jaj, nem tudom mi van ma, de olyan nehezen aludt el a lányom h már a hajam is kihullott...
kapcsa

Hali Csajok!

Uh, délelőtt melóhelyen bőgtem Letti miatt, este meg itthon? Érdekes, mert mikor én is nagy boldogan újságoltam, hogy babát várunk, mindenki azt kérdezte mennyi idős. Az emberek 90%-a azt mondta, hogy még ne örüljek annyira, mert a babák többsége (!!!) 3 hónapig marad. Szomorúságomat és félelmemet próbáltam megosztani párommal, de szerinte csak hisztizem. Szerintem meg nem támogat engem és nem hallgat meg.

Én is aggódom, mert igazából semmi bajom nincs (hányás, hányinger, semmi) annyi, hogy már nő a pocikám, bár eleinte azt mondtam, hogy tuti felfújódás. Na de ilyen hosszan. Szal én is aggódom belülről és a csudába kívánom az uh-t. Holnap megyek, holnap lesz a második, ez a kötelező 12 hetes lesz. Mondjátok, hogy az hogy nincs semmi bajom, az nem jelenti azt, hogy egyedül vagyok a bőrömben. Kérlek.

Ruházat: hát vessetek meg, de engem ez egyenlőre nem érdekel. ha itt lesz a probléma, megoldjuk. Előre nem vagyok hajlandó parázni ilyeneken.

Kérdés:
tényleg segítsetek ki, mi van ezzel az orvos és kórházválasztással? Eddig nem is foglalkoztam vele, de most már a kollegák egyre jobban rágják a fülem, hogy kell egy állandó doki. De hogyan? Bemegyek a rendelőjébe és megkérem a kezét? Vagy hogy kell ezt csinálni? Lehet, hogy csak zöldfülű újonc vagyok, de nem kívánom hogy doki is legyen a szülésnél, úgy gondolom ez egy természetes dolog, nem kell túl bonyolítani. Legyen benn egy bába, vagy dúla mindegy hogy hívjuk, és a doki had aludjon, csak akkor jöjjön be amikor már meg kell állapítania a születés tényét. Túl naiv vagyok? És hogy választasz kórházat? Ha eljön az ideje akkor szólsz a dokinak, hogy ugrás, és mindenki dönget ezerrel a kórházba? Vagy hogy megy ez?
zarja

Zarja!

Én úgy mentem lelkileg az UH-ra, hogy meg van az esélye, hogy nincs ott a baba. (utoljára 5hetesen voltam és nuku szívhang)
Úgy szuggeráltam a monitort, mintha az én életem múlt volna rajta. De mire a dokim kikapcsolta a monitorra már vigyorgott, szóval tudtam, hogy ott lesz.
De én bevallom jobban féltem attól, hogy többen lesznek! :oops:

Doki választás: ha a magánrendelésre mész, sztem egyértelmű a dolog. Ha nem, akkor kérdezd meg, hogy vállal-e szülést és ha van, mennyi a tarifa. Vagy mond valamit, vagy amennyit gondolsz.
Nekem pont ügyeletes volt a doki szüléskor. Nem kellett hívni. Viszont első babánál én nem akartam rángatni, így egyszer, amikor potyára mentem be és nem volt bent, megvártam, amíg megvizsgál az ügyeletes, meg megcsinálják a CTG-t. Utána ha kellett volna doki, ők is hívták volna. Vagy ha van választott szülésznőd!
Vendég

Zarja
Rajtad múlik választasz-e dr-t, nem muszáj. Ha nem akarsz, akkor a helyileg illetékes kórházban fogsz szülni, annál, aki épp ott lesz. Ha bármi komplikáció lépne fel (ne lépjen, de sajnos előfordulhat) akkor az épp ügyeletes dr-nak kell azt megoldania, egyébként a szülésznő lesz ott melletted (ha felfogadod, mert ha nem, akkor csak félóránként rád néz és visszajön ha majd a tolófájásoknál tartasz).
Ha szeretnél egy olyan orvost, akiben megbízhatsz, akire számítani lehet végig a terhesség alatt és aztán ha eljön a nagy pillanat, akkor érdemes az ismerősöktől ajánlást kérni és úgy választani. Elmész a magánrendelésére, megnézed mennyire szimpi és megbeszéled vele a részleteket (hol szüleszt, mennyiért, vállal-e, milyen gyakran akar látni, stb).

Nekem volt dokim, kellett is, mert huszonpár óra vajúdás után, mire teljesen kitágultam, kiderült h a kisasszonykám feje oldalazva ékelődött be, mert nem volt már szegénykémnek elég helye befordulni. Szóval császár lett a vége és nagyon örültem neki h ő csinálta és úgy ahogy. Szép lett a helye is meg minden.
Most anyagi okokból másik orvoshoz járok, de ez is baromi jó.

Szóljatok ha sok belőlem, kicsit szófosásom van ma :oops:
kapcsa

Sziasztok!

Ne nevessetek ki, hogy ilyennel kezdem a napot, de bármilyen röhejesen hangzik boldogan újságolom nektek, hogy reggel volt egy ölelős wc látogatásom :lol:
Tudom, hogy hülyén hangzik, de én az elmúlt napok tünetmentessége után annyira örültem ennek :oops:

Lucababa: én is dolgozom és szívesen maradnék itthon, de nálunk a fizetések jelentős százaléka fekete pénz, ha kiíratjuk magunkat hosszabb időre (nem 2-3 napra), akkor csak a bejelentett után kapjuk meg a táppénzt, annyira kevés lenne, hogy nem tehetem meg, hogy itthon maradjak. Ha nem inogna a párom munkahelye, akkor nem aggódnék ezen...
DE! Jön a szabadság péntketől!!! :D

Vicky, a menzi szerint 8 hetes lennék, de amikor UH-n voltam, akkor még "csak" petezsák volt szikhólyaggal, így valószínűleg 1 héttel fiatalabb. Én vagyok itt valószínűleg a legfiatalabb terhes. Mindenesetre már csak egy nap az UH és akkor minden kiderül...

üdv,
Judit
szevasz

Jo reggelt lanyok!
En aludtam egy hatalmasat, koran elszunditottam gyerekaltatas kozben. A ferjem jo fej volt, elvette mellolem Kristofot, engem betakargatott, reggel ruhastol ebredtem teljesen kipihenten. Kristof allva vigyorgott ram a kisagybol. Olyan jo nezni, ahogy all! :lol: Csak meg furcsa a latvany, mert nekem ugy tunik, hogy meg csak most bujt ki.

Babakocsi: hat, lehet, hogy nalunk is indokolt lenne egy tesokocsi, de nem szeretnek. Az meg olyan messze van. Raadasul en kineztem a leheto legdragabb testverkocsit, ha lesz, akkor csak olyan lesz, de azt is tudom, hogy par honapig hasznalnank csak, utana adhatnam el joval olcsobban, mint ahogy megvettuk.
Szoval meg mindig az a tervem, hogy az elso honapokban Apa kiser majd bennunket a setakra, igy Kristof lesz az ujban, a pici a Kristof ujszulotteknek is jo Mamas&Papas kocsijaban, azutan meg a kisebbik majd atkoltozik a Kristof ulosebe, ha neki mar jol megy a seta. Ha egyedul kell mennem veluk valahova, akkor pedig a kicsi hordkendobe kerul.
Esetleg meg megnezem a testverfellepoket is, vagy Kristof baba kap egy kismotor.
De ugy nez ki, hogy lesz majd segitsegem, mert lehet, hogy jovo Aprilisban negy honapra, azaz nyarra hazacuccolunk. Mar jo regen tervezzuk, hogy par honapra hazamegyunk nyaralni, de mindig elmaradt. Most viszont a kisteso erkezesevel egyutt ez kulon jo lesz, mert egyreszt ott lesz a csalad segitsegnek az elso nehez felevre, mert szerintem az lesz a legnehezebb, masreszt Feri is nagyreszt velunk lesz, ugyanis azt mar most kikotottuk, hogy az o feladata az alatt negy honap alatt az lesz, hogy megcsinalja a C-s jogsit, valamint nekem segit a babak korul. Dolgoznia nem kell, mert az innen kapott anyasagimbol boven meg fogunk elni.
A pici szuletesekor az elso ket honapra viszont nagy esellyel osszekoltozunk valakikkel, mert ebben a lakasban ket gyerekkel mar nem ferunk el, masikat kivenni kulon meg mar nem akarunk ket honapra, mert ugy nem lehet, a szerzodesek minimum fel evre, egy evre szolnak. Nem szeretek masokkal egyutt lakni, de tekintve a ket babat lehet, hogy jobban jarok. Vagy a kisgyermekes baratnomekhez koltozunk oda, ha lesz szabad szobajuk, o mar felajanlotta magatol, plusz a segitseget is, vagy egy barati parral butorozunk ossze. Ket honap nem nagy ido, annyit kibirunk majd.

TEgnap nem voltam jo. A gyumolcsnap helyett zabalos napot tartottam. Ugyanis del korul jo ehesen vettem egy hatalmas feldinnyet, ravetettem magam es kiderult, hogy pocsek. Borzasztoan rossz volt. Mas gyumi nem volt itthon, lecuccolni gyerekkel mar nem birtam volna ismet, igy a melegszendvics nevu gyumolcsot ebedeltem. Estefele setaltunk es Feri vett nekem csokis rolot, amibol szinten megettem harmat. Azutan kitalalta, hogy ehes es beultunk mekibe, ahol ettem egy sajtburgert.
Osszessegeben talan ez nem volt olyan sok, de a minoseguket tekintve tobb volt, mint kellett volna, a ma reggeli wc latogatas el is maradt, ilyen kajakra nekem leall az anyagcserem. Ma inkabb nem merem meg magam.
Csak abban bizom, hogy a napi minimum negy oranyi babakocsis seta es a torna kompenzal egy ilyen napot.

Terhesgatya: tavaly szetneztem a nextben es vettem is egy farmert, ami nagyon jo valasztasnak tunt. Pocak alatti volt es azt hittem, hogy nagyon szuper lesz. Tevedtem. Ilyesmi volt a pocakresze: http://cgi.ebay.co.uk/TOPSHOP-MOTO-BOYF ... otohosting
Tehat ket oldalt volt gumi benne a csiponel. Az elgondolas jo volt es meg jol is allt, viszont csak akkor volt kenyelmes, amikor alltam. Ugyanis ha leultem, akkor ott oldalt hiaba nyult a gumi, elol e nem tagulekony farmerslicc nagyon nyomta a hasam aljat. Borzasztoan rossz volt, ha nem gomboltam ki azonnal, akkor szinte egybol elkezdett gorcsolni a pocakom. Jah, es raadasul egyel nagyobb szamu gatya volt, mint kellett volna, tehat nem emiatt volt ott szuk, csak siman nem tagult elol. Szoval nem sokat hordtam.
De lehet, hogy szetnezek majd mas kialakitasuak kozott.

Az egyetlen baj az, hogy en itt angliaban meg normal gatyat sem tudok vasarolni. Nem rohogni, de en hazajarok Magyarorszagra nadragot venni. Az ok az, hogy itt nem igazan sokan vannak olyan testalkatuak, mint en, tehat magas veknyak. Nagyon sok elhizott ember van, es vannak veknyak is, viszont a leggyakoribb az alacsony es vekony csoport, aki magas, az altalaban mar duci is, vagy kifejezetten kover (foleg a nagy darab szines boru nenik).
Az en meretem ebben az orszagban a 8 extra long, vagy 10 extra long. Ilyen elvileg van, gyakorlatilag az uzletekben nincs. Peldaul a next honlapjarol tudnek rendelni, de ha bemennek nem talalnek. Rendelni meg nem merek, mert fel kellene probalnom.
Az otthoni gatyaszabasokat meg gondolom ismeritek, foleg a szovetgatyakat. Ott nincs long, extra long, vagy regular, csak siman veszek egy 38-as szovetgatyot (most inkabb 36-osat), aminek olyan hosszu a szara altalaban, hogy siman jo meg nekem is.

Most felhivtatok a figyelmemet a bandazsra. Lehet, hogy oszig hordok harisnyat, meg leggings-t, utana meg a normal gatyaimat bandazzsal. Jo lenne, ha nem hiznek sokat fenekre es ez igy mukodne. Akkor mar csak a kabat kerdes marad ismet fuggoben.

Szivhanghallgato: krem nelkul nekem sem mukodott, csak kremmel. En zselet nem vettem hozza, vizesebb allagu testapolo tokeletesen megfelelt (de peldaul zsirosabbal mar nem mukodott).
Szerintem en is rendelek egyet, vagy a nyavalya sem tudja. mert a 12. heten itt ugyis lesz uh, negy hettel kesobb otthon megyunk 4D-sre, a 20. heten meg itt ismet lesz. Utana mar nem lesz, de akkor meg mar mozogni fog biztosan a baba, szoval az is meg fog nyugtatni.
Vendég

Letti! Örülök hogy úgy döntöttél nem hagysz el minket! :) Mi volt az ügyeleten tegnap?

Lányok, kövezzetek meg, de nekem nincs szándékomban 100 ezer Ft-ot kiadni egy babakocsiért.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lucababám: Csak mond az ötleteket nyugodtan. Nekem a másikban az tetszik, hogy átfordítható a tolókarja. Általában vagy belekapcsolható a hordozó, vagy átfordítható a karja, hogy ne süssön a gyerek szemébe a nap. Ennél mindkettőt tudja. Ezért tetszik nekem. Egyébként elég sokan viszik mostanság haza a gyereket a kórházból hordozóban, majdnem mindenkinek az első képein ilyet látok. Jó lesz az nekünk is.

Kapcsa: Nem éreztem úgy hogy kioktatnál, nekem semmi tapasztalatom, csak elképzelésem. Ezeka kocsik vízszintesig dönthetőek, ha jól tudom. Jó volt a kocsitok.

Kismaki: Nekem a védőnőm elkérte a lakcímkártyámat és rá is kérdezett, hogy ottani lakos vagyok-e. Bár szerintem nem zavart volna el, csak be kell írnia.

Szevasz: Várunk akkor az uh-val. Már biztosan lesz szívhang is. Drukkolok.

Csuppancs: Nekem sincs…se szándékom, se pénzem. :lol:

Kicsit pipa lettem tegnap. Azt intézem, hogy az orvosi vizsgálatokra ne kelljen szabira vagy táppénzre mennem. Én mondtam a HR-eseknek, hogy nem csak elengedni kötelesek, hanem távolléti díjat fizetni is (munka törvénykönyve alapján)! Most még ülnek rajta, meg vitatkoznak, hogy milyen igazolást adjak le nekik, ami nem sérti az én személyiségi jogaimat. Hát nekik nem mindegy, ha én azt mondom, hogy minden be van írva a kiskönyvbe és megnézhetik? Ők nem nézhetik meg. Kész vagyok.
vicky79
Budapest III. kerület

Nmarya, volt egy dok.film, és ott is 2-szer megszakadt a terhesség az első harmad vége felé. Kiderült, hogy sárgatest hormon elégtelensége volt az anyukának. Elment egy új nőgyógyihoz, aki még a teherbeesés előtt beállitotta a hormonszintet gondolom gyógyszerekkel és igy kezdtek neki a babakészitésnek. Egyből összejött és semmi probléma nem volt utána. Nagyon szép kisfia született 9 hónap után.
Én még éjszaka is alig tudtam aludni, mert azon gondolkodtam ami veletek történt :cry:

Vicky, igen én is mindenképpen veszek bandázst. Irtad, hogy a Brendonba és Kapcsa irta, hogy a C+A-ban látott. Lehet még kapni máshol is?
Kiváncsi leszek a szivhangfigyelős tapasztalatodra!!!Ha bejön én is veszek.

Kismaki, gratulálok a jó hirhez!! Szerintem ha ideiglenesre bejelentkezel, akkor az itteni védőnőhöz mehetsz, de a legjobb lenne megkérdezni ezt tőle telefonon.

Zarja, szerintem hülyeség, hogy a babák többsége 3 hónapig marad. Nem valami jóindulatú kollégáid vannak…rendesek hogy igy biztatnak.. :?
lara

Vicky!

Igen, mi is használtunk hordozót az elején, de pl 3 hónapos bébit még nem nagyon tudsz sportrészbe tenni. Viszont már lehet mozgásigénye. (hason kinyomja magát...stb)
Mi a hordozót arra használtuk, hogy elmentünk mondjuk plázázni és ott abban feküdt. De a napi 3-4 órás sétákon a mózesben volt.
De most annyira parasztnak érzem magam. Könnyen pofázok, mert én összedobatom magamnak karácsonyra a drágább babakocsit.
Első babánál annyi szart kellett venni (ami akkor iszonyú fontosnak tűnt) hogy kb. karácsonyra, szülinapra és minden egyébre mellszívók, hidegpárásítók és gőzsterilizálók érkeztek.
Tényleg nem akarok pofátlan lenni, mert tudom, hogy mindenkinek más az anyagi helyzete.
De én ennyiből inkább vennék mondjuk ilyet:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

meg hozzá egy olcsóbb hordozót:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

És ez a Brendon, ami az egyik legdrágább áruház. Ugyan a hordozót nem lehet egyenesen a vázra pattintani, de a barátnőm csak simán beletette a kocsiba és nagyon biztonságosan lehetett közlekedni. Sétához meg mindig van egy mélykocsid. Na de tényleg leállok, mert annyira ellenszenves vagyok magamnak is! :oops: :lol:
Vendég

Látszik, nagyon nem akarok vasalni, így csináltam egy új táblát. Ebben összegyűjtöttem a leggyakoribb tüneteket. A 12. hétig. Ha kitöltenétek, és később mellé tudnánk tenni, hogy milyen nemű lesz a baba, hátha le lehet valamit szűrni belőle.
Az első oszlop a kínai fogamzás naptáré, amit itt lehet elérni:
http://digiscience.rufftech.hu/calc/calculator_01.html

1247648627.5947.xls

A kitöltött táblikat a közösre küldjétek:
2010februar@gmail.com

(a másik táblát kicsit hanyagolom, mert megvisel, ha ki kell törölni egy-egy sort! :cry: )
Vendég

Sziasztok Lányok!Már rég voltam és sajnálattal olvasom a két kismami tragédiáját!Nagyon megrázott engem is és napok óta ezen agyalok én is!!!!Annyira félek hogy az én picimnek is baja lesz!!!!!Tudom nem szabadna ezen járni az agyamnak de amig nem látom uh-n addig nem nyugszok és csak 27én megyek ami még olyan soknak tünik!
Minek kismami vigyázzon magára és pihizzen sokat jah és igyatok nagyon nagyon sokat!!!!!!!!!!!!

Majd még jelentkezem!

Judit

Kép

Kép
jucccy

Hali Csajok!

Reggel voltam 12 hetes Uh-n. :) Állati volt. Először is kiderült, hogy a terhességem kezdete óta 2 kg - fogytam. Pedig egyszer se találkoztam a rókával, sőt még csak be se köszönt. Reggeli mindig valami édes péksüti (meggyes vagy diós) délelőtt vagy egy kiló gyümölcs, ebédre főzelék vagy tészta vacsira 2 nagy szelet kenyér, zsemle, paradicsom (ez kötelező elem) és még valami. És e mellett fogytam.
Moziztunk is. A kis hátán feküdt, kezét a pocakján kulcsolta össze (apja felkiáltott: ez az én gyermekem! ugyanis ez az ő kedvenc fekvő poziciója, én utálom mert úgy érzem, mintha koporsóba kéne feküdnöm) az uh-ra mikor rányomták a pocimra kirúgott egyett mondván : Hagyatok békén aludni!). kb ennyi volt. Tökig hatódtam, úgyhogy kijöttem uh-ról és végigbőgtem az új időpontkérést (a laborra), meg a hazautat. Hüppögve meséltem kedvesemnek telcsin hogy milyen volt a gyermek. Ilyen iszonyú sírós maradok már?
zarja

vicky79:
merre keressem az Mt-ben a terhesgondozásra való elmenelt munkaidőben? Nálunk elvileg kötetlen idő van, tehát 9 14 között köteles vagy benn lenni, de egyébként meg te döntöd el. Elvileg, mert mint a közszféra 8-ra már benn kell lenni, mert keresnek. Én is így gondolom, hogy ennek, akár a munkahelyi dokinak bele kell számítania a munkaidőbe, de nem tudom, hogy mire hivatkozhatnék a személyügyön.
zarja

Hát ez a babakocsi kérdés nem könnyű.
Nekünk terepjáró változat kellene, tehát nagy kerekekkel rendelkező. De ilet, ami az elvárásaimnak is megfelel, nem sokat találtam.
Lehet, finnyás vagyok, de nekem nagyon nem tetszik az, aminek a hordozóját csak bele kell tenni a lehajtott sportrészbe. Ami nálam egyelőre a favorit, az ez:
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=PS682

Sajna ennek is csak a hátsó kereke nagy, de nekem nagyon tetszik, hogy bármelyik részét egy kattintással fel lehet tenni a vázra, és mindkét irányban tolható ez is. Vagyis mindhárom részét mindkét irányból fel lehet rá pattintani.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja!
Anyukám munkaügyis, minnyá megkérdezem - ha kell...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara: Én a mamutban lévő kismama boltban láttam és próbáltam. Ott 2000 Ft volt.

Lucababám: Nem vagy az. Majd megnézzük a kocsit és meglátjuk. Egyébként nálunk is jönnek a szülinapok és a karácsony, nálunk is ezek lesznek az ajándékok. Sajna nálunk a kocsi mérete nagyon sokat számít, mert ez, amit mutattál nem férne be a liftbe. A barátnőméktől kaptunk volna hasonló kocsit, de lemértük és túl nagy. Vagy már a kocsi sem fér be, vagy csak én mellé. Szóval nagyon számít a mérete és a súlya is, mert lépcsőn kell felvinni a liftig.

Juccy: Én is csak 28-án megyek legközelebb, de mondjuk én voltam múlt héten kedden. Nekem nem kell olyan sokat várni két vizsgálat között, de sajna már egyre kevesebbet kell mennem.

Zarja: De jó, hogy te már túl vagy rajta. Biztos nagyon aranyos volt. Azt hiszem a 107-es paragrafusban van felsorolva, hogy kik kapnak távolléti díjat és a 150-es körül, hogy ezt hogy kell kiszámolni. Ha küldesz egy e-mail címet, akkor átküldöm, amit a párom talált.

Kakti: Azt is meg tudnád kérdezni anyutól, hogy szerinte mivel kell igazolnom a távollétet? Mert nálunk ezen megy a vita.

Nekem fiút hozott ki. Anyós meg fog ölni. :lol: Ő mondta, hogy neki mindegy, csak lány legyen. Egyébként elküldtem a táblát.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Lucababa, én most már holnapig várok a táblázattal meg a vonalzóval is. Remélem, akkor majd már kérhetem a segítségeteket a vonalzó elkészítésénél :D

Lehet, hogy butaság, de nem raknánk a táblázatba egy oszlopot a keresztnevekkel, nekem olyan jól esne tudni mindenki keresztnevét, hiszen nagyon sok gondolatot osztunk meg egymással....

A szükséges eszközökre visszatérve, szerintem nyugodtan lehet használt dolgokat is venni.
Igaz, nekem az első lányomnál saját babakocsi volt és utána azt használtam a másodikkal is, de a végén eladtam féláron. Szerintem nagyon jó állapotban volt, sőt. Ki lehet fogni nagyon jó darabokat, így aki nem ragaszkodik az újhoz szerinem bátran nézzen körül azokon a fórumokon, ahol ilyesmiket hirdetnek.
Nekem is azért szükségem lesz egy-két dologra és annak ellenére, hogy talán megtehetném, nem látom értelmét a vadiújnak...

Babakocsival kapcsolatban nekem olyan volt, ami sajnos nem volt teljesen sík, de vettem bele egy szivacsot és azzal tökéletesen működött.
Egyébként meg van egy igazi fonott mózeskosaram. Anyukámtól kaptam még a nagylányom születésénél. Én nagyon szerettem, mert igaz, hogy babakocsihoz nem volt jó, de nagyon sokáig abban aludt nálunk a baba, ebben vittem ki a kertbe és gyönyörű volt benne ... :)

üdv,
Judit
szevasz

Luca, elküldtem a táblát! Nekem kislányt adott a kínai naptár. Sajnos későbbi éveket nem lehet beállítani, mert akkor leteszteltem volna, hogy a 2 nagyobbra mit ad ki, de rutinosak voltak és levették a régebbi éveket… :wink:

Zarja, jaj de jó nektek!!! Nagyon gratulálok, de jó lehetett látni!!! :D Akkor te már átkerültél a 2.harmadba, most sokan irigyelünk! Nekem még 22 nap…

Kakti, de hát ennek a babakocsinak kicsi az első kereke…ha nektek terepjáró kerekű kell, akkor jó lenne ez?

Nekem olyan furik azok a kocsik amelyiknek nem egyforma mind a 4 kereke, bár biztos az ilyet könnyebb irányitani, de annyira furcsán néz ki…vagy csak én vagyok hozzászokva a klasszikus modellekhez nemtom..Meg vannak 3 kerekű babakocsik is, na az végképp furi..legalábbis nekem.

Vicky, köszi, akkor ott tuti lehet kapni, megyek oda!
lara

Megnéztem egy másik weboldalon is a kínai naptárat. Ott a fogantatás hónapját kell megadni és hogy ekkor hány éves volt az anyuka.
A két nagyobbra megnéztem és stimmel amit kiadott...
félelmetes..
http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html
lara

Lara!

Uhh de megkívántam azt a bablevest! :-)
Kár, hogy egész nap fekszem, meg öklendezek! :evil:
Vendég

Lara!

Amit én írtam, ott is ezek az adatok kellenek. Csak visszamenőleg nem műkszik. :lol: :lol:
Vendég

Nekünk még megvan a babakocsi amit a fiamnál használtunk, nyilván jó lenne most is, azóta senki nem nyűtte el, de ennyi év után azt gondolom jár egy új. :D

Lara, én is próbálkoztam már megnézni hogy a fiamra anno mit adna ki a kínai, de úgy látszik ők nagyon erkölcsösek, 18 évtől kezdik az életkort. :twisted:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Itt a bővített tábli: 1247654374.2566.xls
Vendég

Zarja!
Sikerült beszélnem anyámmal. Megnézi neked a törvényben és visszaszól. De ha kell igazolni, akkor a védőnő is adhat erről igazolást, és a kiskönyved is igazolja, hiszen abban mindig vezetve van, hogy mikor hol jártál.
De pontosabbat kicsit később.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri,
én is megküldtem a táblázatot...

Hát nekünk elég mozgalmas éjszakánk volt, ugyanis este 10 körül megint elkezdtem vérezni, de most nem barnázni, hanem élénk piros színűt, miután a doki azt mondta, hogy a ilyen van, azonnal menjek be a Jánosba, hát így tettem, csak előtte lefürödtem... mire odaértünk (15 perc volt kb.), fogadtak is, rögtön jött az ügyeletes doki, és meg is vizsgált, és addigra már egy csepp vér sem látszódott sehol, úgyhogy nem értettem, hogy mi van, mondta, hogy valszeg az egyik haematóma kiürült, megvizsgált, minden ok volt a babával, úgyhogy szépen haza is jöttünk... 23mm-es a csöppség és látszott "mindene", úgy ficánkolt, hogy csak na... furi, hogy látom, hogy mocorog bennem valami, és nem érzek semmit sem... na mindegy.

A babakocsin még nem gondolkodok... ráér szerintem, februárig nekünk is lesz egy csomó szülinap, névnap stb... úgyhogy ahogy ismerem a családot, ilyeneket fogunk kapni... bár a szülinapom most lesz aug 15.én, és nemsokkal előtte mondjuk majd el a családnak, de ettől függetlenül tuti a babacucc ajándékba.

Amúgy világ életemben kisfiút szerettem volna, de most valahogy abszolút úgy érzem, hogy kiscsaj lesz... és lám a naptár szerint is az... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi!
Hurrá! Ez inkább jó hír! Az élénk piros vérzés nem hinném, hogy csak úgy abbamaradna minden behatás nélkül... Szóval tuti a gonosz vérömleny volt az! (Több is van??? :oops: )

Eddig 5 kislányra jut 2 fiú! Hol vannak a legények????
Vendég

Barbi!
Amúgy meg képzeld el, hogy egy vízzel teli lufiban mozog egy pici ebihal. Így már nem olyan érthetetlen, hogy nem érzed. Az egész gyerek kb. 3-4cm.
Vendég

Igen tudom, csak mégis furi... :)
amúgy több is van, mert ahogy felszívódik egy-egy része, úgy "osztódik" (mint a hosszú lufi, amit meg lehet tekergetni)... pénteken megyek amúgy a rendes dokimhoz... bízom benne, hogy nem tilt el a jövőheti balcsitól.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Amúgy tegnap 23mm-es volt a pici...
Csajok... létezik, hogy két UH tök más méretet mér?
A múltkor a dokim 13,5 mm mért, pár órával később a kórházban csak 11,2-et... ki érti ezt?

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Új tyúkanyó-jelöltként szeretnék mindenkit köszönteni!! :roll:
Lenne egy kérdésem Hozzátok...Első vércétel mikorra van előirányozva Nálatok? Itt Szegeden először 16hetesen az AFP-t csinálják, és én furcsálom, hogy nincs egy teljes vérkép 12hétnél.. Tapasztalatok? :shock: [/quote]
ézsóné

Üdv Ézsóné! Nekem a háziorvos megcsináltatja a vérvételt azt mondta. Mivel szombaton megyünk nyaralni, így pont a 12. hétre fog esni a vérvétel ideje. Az első terhességemnél nekem is az AFP volt az első. Bár most nem izgulok, márciusban voltam utoljára, akkor rendben voltak az értékek.
Mennyi idős terhes vagy?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Barbi!
Ez szerintem teljesen természetes, hogy nem tök egyformát mérnek. Nekem is így volt. De ha azt veszed, egy kontúr konkrét kontúr nélküli szürke foltból megállapítani, hogy pontosan mekkore - nos, ez elég nehéz lehet! :)

Zarja!
Anyukám azt mondja: erre a Munka Törvénykönyvében nincs konkrét szabályozás. Ha van valami, az munkáltatónként változó, viszont le kell legyen írva. Vagy a Kollektív Szerződésben, vagy a cég saját Munkaügyi Szabályzatában. És ezt neked kötelességük megmutatni - ha eddig nem tették meg. Ha konkrét szabályozás ebben sincs, akkor nem vonhatnak le tőled ezért pénzt.
A Kiskönyvedet NEM kérheti el a munkáltató, mert arra neked van szükséged! Viszont minden esetben kérj a védővőtől igazolást. Még akkor is, ha a kötelező törzsidő kezdetére beérsz! Nehogy ebből legyen a gond. De amúgy, ha ilyen kötetlen a munkaidőd, akkor nem kérhetik számon, max azt, ha a törzsidőben nem vagy bent.

Babakocsi: Igen, Lara, sajnos nem 100%-osan felel meg ez sem a kívánalmaimnak. De ezúton kérek mindenkit, ha ! nagy kerékkel rendelkező multifunkciós babakocsit láttok, jelezzétek nekem! :)

Ézsóné:
Nekem a 12. heti UH-ra már egy teljes vérképpel, vizeletvizsgálati eredménnyel, EKG-eredménnyel és fogorvosi szűréssel kell mennem. Holnap megyek is a védőnőhöz.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Én csak azt tudom, hogy vidéken a földúton a barátnőméknél az én 179eFt-os, ( :oops: ) 3kerekű terepkocsim felfújható kerekekkel jobban pattogott, mint az övé, amit 5000Ft-ért vett használtan.

Mindenesetre a 2*4 kis kerekű (mint ami most van nekünk) teljesen alkalmatlan terepre!
http://www.amazon.com/Peg-Perego-Aria-S ... B000KWQC96
Vendég

Hülyeséget írtam. 11 hetes leszek a vérvételkor, úgyhogy a 12. heti UH-ra már tudom vinni az eredményeket. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lara: Itt is fiút hozott ki. Nekem megfelelne. Bár van egy srác, akivel elég párhuzamos az életünk és eszerint nekem lányomnak kéne lenni. Egy idősek vagyunk (11 nap van közöttünk), az ő öccse és az én húgom is egyidősek. Nekik most született kisfiuk, nem lesz köztük 0,5 év. Tehát nekem lányomnak kellene lennie. Bár nem tudom, hogy ebből mi lesz.

Kakti: Igazolásnak nekem is természetes volt a kiskönyv, de a HR-esünk azt mondta, hogy azt nem áll módukban elkérni, mert személyiségi jogokat sért. Tehát valami igazolás kellene. Én most arra gondoltam, hogy amit a Ft elszámolásról adnak, az nem igazán tartalmaz személyes adatot, de a dátumot és a vizsgálatot igen. Lehet, hogy azt fogom leadni.

Barbi: Akkor nekem ezért mondta a doki, hogy 10 hetes a magzat. A múlt héten nekem ugyanekkora volt. Pedig mi biztosak vagyunk benne, hogy mikor fogant. A méretek szerintem attól függnek, hogy a doki hová teszi a mércét. Meg persze az uh-tól is. Az nekem is fura volt, hogy láttam mozogni. Olyan valóságosnak tűnt, hogy jövőre anyuka leszek. A vérzést sajnálom, reméljük nem lesz többet ilyen.

Ézsóné: Üdv köztünk: Nekem a 12. hétig meg kell csináltatni a teljes vérképet és az éhgyomori cukrot. Meg még egy csomó mindent (pl. EKG, fogorvosi vizsgálat, belgyógyászati kivizsgálás, szemészet).
vicky79
Budapest III. kerület

Luca, na ugye? Tudtam én, hogy mire van neked szükséged!

Babakocsi, amúgy nekem is megvan még amit 8 éve használtam és igy nem éppen a legdivatosabb modell :D Ezért gondoltam venni újat, de nem 100eFt-ért!

Csuppancs, képzeld én megnéztem ismerősökre meg anyukámra és rájuk is passzolt…ennyi véletlen nem lehet!

Barbi, hát ez jól végződött! Az ijedtségért cserébe pedig láthattad a babát :) De honnan van az a hematóma? Miért volt ott?

Ézsóné, szerintem a védőnő úgy gondolja, hogy majd a 16 hetes vérvételből meghatározzák a vérképet. Inkább örülj, hogy nem kell kétszer menni.
Egyébiránt az én védőnőm annyit mondott, hogy laborba a 12 hetes UH után kell menni és nekem nagyon gyanús, hogy ez egybe lesz kötve hozzád hasonlóan a 16 hetes AFP-vel.

Vicky, az anyukák egyidősek voltak a fogantatáskor?
lara

Lara, én nem bánom ha lány lesz. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi a válaszokat!!! :lol: Én már tiszta ideg voltam, hogy tuti eltoltak valamit, és nem tudok valamiről... Első babámat várom, szóval anyaságba pályakezdő vagyok :oops:
Csuppancs: 12.hétbe vagyok, pénteken töltöm be!
Kakti: úgy tűnik engem nem akarnak száz helyre küldeni... :shock:
Lara: akkor megnyugszok, és nem kapálodzok, hogy többször szúrjanak meg, mint kellene...

Hét elején megvolt nálunk a genetikai uh, 2.1 lett a nyakredő eredménye, megvan a picurinak mindene!! 55mm-es a csöppség, nagyon édesen boxolt a pociban! :lol:

Egyébként engem egyenlőre nem küldtek se fogászatra, se EKG-ra, se belgyógyászhoz..
ézsóné

De érdekes, a vonalzóink szerint 6 nap van köztünk, ami végül 19. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Igen, Laránál nem túl reális a 205 nap. Főleg, hogy nekem 210.
Ez azért lehet, mert a hülye lilypie kér "expected due date"-et, és/vagy "last menstrual period"-ot. Ha mind a kettőt kitöltöd, kész is a káosz. Ugye nekem április 26. az utolsó mensi. Eszerint már 11 hetes és 3 napos vagyok. Viszont nem rá 2 hétre fogant a bébi, hanem 17-20 között. Így én a kiírás dátumát állítom csak be, ami 2010.02.10. Ahol meg utolsó mensi dátumát kérik, ott onnan visszaszámolva május 6.-ot adok meg!
Vendég

Egyébként van szegedi még köztünk? Kíváncsi lennék a véleményekre, ki mennyire látja rendezettnek, jól szervezettnek a kismamák ellátását, vizsgálatait!! :shock:
Szegeden mondhatni totális káosz uralkodik... :cry:
ézsóné

Ézsóné!

Laktam ugyan Szegeden, mert oda jártam suliba. De kórház közelében sem voltam... :lol: :lol:
Sajnálom, hogy így látod a dolgot!
De talán itt a Szülészetek, kórházak (vagy mi) topicban hátha van szegedi is!
Vendég

Lara, hogy mitől van ott az a haematóma, azt nem lehet tudni... pedig nem emeltem, nem erőlködtem stb... na mindegy, a lényeg, hogy eltűnjön mielőbb... :D

ézsóné
még nem töltötted be a 12. hetet, és már voltál genetikai uh-on? azt nem csak a betöltött 12. héttől csinálják???

Barbi

KépKép
hbarbi80

Gabi!

Nagyon várom a jelentkezésed UH után! Persze csak jó hírrel. De ha azzal jössz, hogy mégsem január, hanem december, akkor ne is gyere, mert megpukkadunk! :-)
Volt egy lány, akinek az első UH-on mondták, hogy lesz baba. A 2. hogy 2 lesz. A 3. hogy 3. Na akkor mondták, hogy ők nem mennének többet UH-ra! :lol: Nálad ha mindig egy hónappal visszadobnak, lassan pakolhatod a kórházi cuccot, mert mész szülni! :)
Vendég

Megnéztem csajok,

Nos ezt írja szó szerint a Mt:
107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.
151. § (1) Ha munkaviszonyra vonatkozó szabály elrendeli, a munkavállaló munkabérét távolléti díjára ki kell egészíteni, illetve munkavégzés hiányában távolléti díjat kell fizetni. Távolléti díjat kell fizetni akkor is, ha munkaviszonyra vonatkozó szabály munkavégzés nélkül munkabér fizetését írja elő, annak mértéke meghatározása nélkül.
(2) A munkavállaló részére távolléti díj jár:
c) a 107. § d) és f) pontjában meghatározott esetekben;

Ézsóné: ma voltam 12 heten Uh, és 16. hétre rakják az első labort. Én is rákérdeztem és a védőnő azt mondta, hogy azért 16. hét mert akkor a legmagasabb ez az AFP érték. Tehát előbb is bökhetnek, de nálunk (Komló) feleslegesnek érzik (igaz,nem magándokihoz mentem)

Kitöltöttem a táblát, nekem ez a kínai fiút hozott ki. De én tudom, hogy lányom lesz. Eddig mindig megálmodtam előre a fiúimat, akikkel komoly érzelmi kapcsolatot alakítottam ki. És amikor beköltöztünk a jelenlegi lakásunkba, ugye akkor még tök üres volt. De mi annyira örültünk, hogy felvittünk egy felfújható matracot meg két poharat, pezsgőt és ott aludtunk. Persze hogy megszámoltam a sarkokat és azt álmodtam, hogy ott, abba a lakásba egy helyes 2-3 éves kislány futkos. Aztán idén hazaköltöztünk az anyuhoz, és próbáltuk eladni a lakást. Mondanom se kell, hogy nem ment. A párom nem kapott Pécsen munkahelyet, így úgy döntöttünk, hogy mégis visszaköltözünk Kaposvárra. És közbe állapotos lettem. Látjátok, az álmok nem hazudnak. Hiába próbáltam menekülni előle, mégis ott fogom megszülni a gyermekem- ami a fenti álom alapján lejány lesz. És pont.
zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?