Új privát üzeneted érkezett!

Bim-bam
Én is rakott kelt csináltam tegnap :) Aztán okosan benthagytam éjszakára a sütőbe, pedig ebben a melegben a hús biztos nem örült neki, hogy nem volt a hidegben.

Húha - most olvasom: nagyon erős hidegfront lesz szombaton és vasárnap már csak 24 fok lesz. Na, csajok valakinek ez tuti betesz...Nagy zivatarok is lesznek aszongyák :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Azt hittem mára lesz új kisbabánk. De látom mégsem. :lol:

Bener: Drukkolok! Majd írj!

Festés: Én festetem a hajam. Kint szoktuk és ha nagyon büdi akkor a törölközőt a szám elé teszem.

Vérzés: Az tuti, hogy nem kevés ami szülés után kijön belőled. De ha véletlenül kevés a betét akkor majd valaki visz.

Adri: Írhatok majd neked sms-t. Ha igen akkor küld el légyszi priviben a számod! :lol: Köszi

Kép

Kép
ádibaba

Csajok,én még idebent is megfőlök :? Ráadásul pihenni is akartam,de mire odajutottam volna Luca felkelt!

Margit,te sem panaszkodhatsz a pocidra :wink:

Anett,én is elfelejtek ám dolgokat!:) Oylat is amit kb 10perccel előbb mondtak...így írok mindent a naptárba...
Mikor költözötk át a másik lakásba?

Sziszka,főiskola végzettség kell mind2ő szakhoz.Eü főiskolákon keresgélj.

Az anyuci.hu-n mik vannak?

Kép
Kép
tundi24

Bener: drukkolok én is. Gondolom elég car lenne. Nagyon nehéz most tényleg munkát találni. Bár nem tudom, hogy mit is dolgozik a férjed. Nekünk is most valamit kellene keresni, mert így építkezés előtt....szóval jó lenne apának egy kicsit jobb meló, mert a ház rezsije gondolom nem annyi lesz, mint a kislakásé.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Tündi - én sem bírom a meleget, megy a légkondi, de az ingadozástól meg már a fejem fáj.
Mátét sem tudom levinni a játszóra, mert egy darab árnyék sincs, a lakást meg szétszedi, a végén itt még mindent leamortizál.

Szeptember közepéig kell átköltöznünk. Én szerencsére fel vagyok mentve. Bár kötve hiszem, hogy bírok majd üldögélni, ha itt sürögnek-forognak. Bár elég lesz közben figyelni Mátét meg szoptatni Matyit, úgyhogy üldögélni azért nem fogok (ha egyáltalán már bírok :) )

anettoo

Irdab
Milyen nagy ajándék lenne, ha épp ma születne meg Zora !!! :D :D

Nikó
Asszem a héten én is kifőzöm a cuclikat....köszi a tanácsot !

Piroska
Isten éltessen sokáig !!

Madaran
Figyu, te milyen 2 szettet állítottál össze a babónak hazahozós cuccnak ?...én holnap teszem össze és jól jönne egy kis tanács !

Beusmimi
Pihizz, amennyit csak tudsz !!
Költözéssel hogy álltok ?

Flake
Kitartás !

Margit
Kerekedik a pocak ! :D

Anettoo
A terhesség feledékenységgel jár, én is nap mint nap tapasztalom ! :lol:

Sziszka
Miért kérdezed ezt ?? :lol: :lol:

Kép
Kép
rilla_

Margit ezt nem értettem azt hitted be vagy jelentve ?Menny
i munkaviszonyod volt az számit.de lehet,hogy félreolvastam valamit az irásodból...

Anetto ..hú ha aköltözésben nem cserélnék veled... :roll:

Tündi ilyen közösségi portál csak szülöknek olyan mint az iwiw..vagy hasonló én is csak most léptem be nem tudom,hogy gogy kell majd fölmegyek..hogy kell e meghívó vagy ilyesmi de akkor átküldöm ha akkarod....

nem akkarok azért frontot :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam aki tegnap szült 3830 g 52 cm Mátéja lett, aki ma szült bnőm neki meg 50 cm 3380 g Laura Pannája :lol:

Anettoo, akkor befektetek rá. Remélem lesz hatása a hidegfrontnak nálam, meg akkor nálad is. Iszod a málnalevél teát?
És most nézegetitek a telkeket? És van valami kilátásban?
És jó volt még a kaja? Vagy bírta az éjszakai meleget?

Ádibaba persze nyugodtan :lol: , de azért elküldöm a táblát ami nálam van, ha én nem vagyok valamiért akkor tudjál esetleg másnak szólni!

Bim-bam képet nem tudsz feltenni a ruháról?
Apa csak kibírja ezt a napot hideg kajával..... :wink:

Szilvi, szerintem diploma szükségeltetik hozzá. De pl az én védőnöm aki őskövület, annak nincs, de már gondolkoztam rajta h leszek olyan szemét és megkérdezem egyszer, hogy hol végzett :P
Gondolom még egy kettő régi védőnőt megtartottak mert már úgy is rég óta itt van, és majd ha elmennek nyugdíjba már akkor diplomásat vesznek fel helyette. De szülésznő az 100%, hogy régen is diplomás lehetett csak.
Jah és akkor már Te is nagyon terhes vagy (elfelejtett vérvétel) :lol: , és persze csak a te apácskád tehet rola h kimaradt :lol: :lol: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

A hidegfrontra én is beneveznék, ráadásul a dokim épp ügyeletes lesz :wink:

Szakad rólam a víz, őrült meleg van, és most még mehetek a körzetihez balhézni a szülési szabis papíromért. :evil:
Vendég

bener:
Drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen Apuka munkahelyen. Ilyenkor tenyleg nem a legjobbkor jonne egy allaskereses.

rilla, irdab:
Boldog hazassagi evfordulot!
Nekunk az eljegyzesi van pont a kiiras napjan. :) Hat nem hinnem, hogy addig kihuzom, hogy baba legyen az ajandekunk. :roll:

rilla:
Az nst-n a pocakodra tesznek egy kis tappancsot, es 20 percig nezik vele, hogy hogyan reagal a baba szivhangja a mozgasra, a mehosszehuzodasokra... Abszolut nem fajdalmas, meg csak nem is kellemetlen, altalaban jot szoktam kozben a szuleszovel beszelgetni. En csak jovo heten megyek NST-re, nalunk csak betoltott 36. het utan lehet... :roll:

madaran:
A babok azert jobban birjak a meleget, mint mi, hiszen ok most is 36 fokban vannak :) Nalunk nincs legkondi a kocsiban, de egy pici huzatot tuti csinalok, hogy en meg ne kukuljak a melegben. A babucin meg ugyis lesz valami nagyon vekony sapkacska a fule miatt... Mondjuk konnyen beszelek, mert 5 perc az ut a korhaztol. :oops:

Piroska:
Boldog szulinapot!

Csilla:
Tolem csak viccbol kerdeztek a baratnoim, hogy szoljak mikor akarok szulni, mert akkor kimegyunk elotte az Allatkertbe egyet setalni a gyerkocokkel. :) En tuti nem birnam mar... :roll:

niko:
Hat en rendesen vereztem. A Tena is eppen, hogy eleg volt. De igazan eros csak olyan 4-5 napig volt, aztan mar a legnagyobb always is megtette... Csak akkor ontott el a ver, amikor az ugyeletes doki megnyomta a hasam szules utani nap, hogy mennyi ver jon ki. Hat utana mehettem tiszta agynemut kerni... Mas kerdes, hogy jol lecsesztek, hogy vigyazzak az agynemure, mert nem tudjak nekem naponta cserelni. :evil: Aztan jott egy uj szobatarsam es lattam, hogy o pelenkazolapot tett maga ala es igy neki tuti nem volt ilyen gondja. Nagyon jo otletnek tartom igy utolag, ugyhogy en is viszek most majd magammal.

Nem igazan birom ezt a meleget, de gondolm Ti sem. :( Tegnap egesz nap rohangasztam a WC-re hasmenessel, estere meg az aranyerem is kijott tole. :( Kesz voltam, mar azt hittem beindul a sok hascsikarastol a szules is. Mara szerencsere jobb a helyzet.

baratodildi

Irdab ma igérem felteszek :P csak meg keresem a zsinórt.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam

5 év folyamatos munkaviszonyom volt a munkanélküli előtt. A munkanélküli idő tehát nekem 2008 okt 1 -től 2009 aug 24 ig tart és ugyan ugy benne lesz abba a rozsaszin kiskönyve (nem tudom pontosan mi a neve) amibe a munkahelyek be irják hogy metől medig dolgoztál náluk. A munkanélküli ugyan ugy fizeti utánad a járandoságokat mint egy munkahely én legalább is ugy tudom.

Margit
Vendég

Mar nem tudom ki kerdezte,de egesz juniusban a Balatonon nyaratunk. Juli elso ket heteben meg Aposomeknal voltunk lent Borsodban, Abaujkerben. kozben eppen egy napot voltam itthon, amikor vegigelatogattam a dokit, vervetelen voltam es vedononel, Timi meg kapott oltast... Szoval elegge necces nap volt az is...

En is rakott kelt ebedelek :)

anettoo:
En nem csodalkozom, hogy nem nagyon tudsz a terhesseggel foglalkozni, jo sok mindent bevallaltatok Ti is. Mi akkor koltoztunk, amikor 3 hetes volt Timi, de az egesz adas-vetelt elotte en inteztem, hat az is szuper elfoglaltsag volt vegigjarni az osszes bankot hitel miatt...
Most meg ezt a felujitast vallaltam be, hogy ne kelljen mar ket gyerekkel a kupit vegigcsinalni, de ez is kicsit eromon felul van mar. :oops:

baratodildi

Megjöttem a délelőtti csavargásomból. Elhoztam a kispolcot a pelenkázó alá.

Piroska,
sok boldog szülinapot!!! Nem biciklizek ám, csak Lili mellett megyek. De ma medencézős programot találtam ki. Már kint melegszik az udvaron.

Irdab, Rilla,
boldog házassági évfordulót.

Ja a vérzésről jut eszembe... akkor se ijedjetek meg, ha szép nagy darab alvadt trutyi jön belőletek. Nekem volt benne részem, hívta anyukám az orvost, mert én nem tudtam, annyira ideges voltam, hogy ez mi (volt vagy fél tenyérnyi), kiderült, ez is tök normális. Hát nekem nem annak tűnt...

Nekem semmi bajom nincs, remélem, ez így is marad. Nem zavar a meleg, símán csavargok benne, nem vizesedem, nem fáj sehol, aludni is tök jókat alszom. Olyan csini bokáim vannak, hogy az csak na, tegnap hasonlítgattuk anyuval, hát neki az állómunka után sokkal rondább, mint nekem 9 hónapos terhesen :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska:
Hat epp most neztem le a bokamra es hosszu ido utan most megint dagad... Tuti a meleg tesz be neki. :( Irigyellek!!!

Akiknek kisgyerekuk van, Ti hogyan oldjatok meg a korhazi idore az elhelyezest? Ki jon hozzatok, ha esetleg beindul a szules?

baratodildi

baratodildi: nálunk több verzió is van, vagy átvisszük a sogórnőmékhez, vagy átjön a másik sogórom, vagy, ha minden kötél szakad a párom azt mondta, hogy el is vihetjük őket, ha gyorsan megy az egészl ,legfeljebb valaki tud rájuk figyuszolni a nővérkék közül! Bár erre ne kerüljön sor, legyen elég időm elrendezni őket!

kovisziszka

Rilla, Adri
Boldog évfordulót!

Bener
Drukk, hogy apa maradhasson!

Madaran
Mikor hozzuk haza Milit, valószínűleg fűtés lesz a kocsiban :wink:

Beus
Kitartást! Drukk, hogy még bírjátok 2in1.

Anettoo
Én itt vagyok... tábla is van... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Kata:
Beirnad a tablaba, hogy Róbert lesz a babucink neve. Koszi. :)

baratodildi

Itigram: a te pocidban is rendesen fejlődik a babuci :lol:

Bim-bam+Rilla+Baratodildi+Linácska: Köszönöm szépen!
Vendég

Ildi,nálunk a mamánál lesz Luca.Szerencsére egy utcával lakik arébb,így ha mégis beindulna magától a dolog,akkor csak telózunk és már itt is lesz.

Lina,belőllem is jött alvadt vér,hívtam is a dokit,de azt mondta,hogy ez normális :roll:

Cscsi,akkor szombaton legyen a nagy nap :)

Bim-bam,köszike az infót az anyuci.hu-ról :)

Anett.de jó,hogy van klímátok,néha olyan jó lenne ha lenne nekünk is.

Szeretném kikérni a véleményeteket....szept.19én lagziba vagyunk hivatalosak,apa lesz a tanu.A lagzi Badacsonyban lesz,intéznének nekünk ott szállást is ahol a buli lesz.szerintetek egy egy hónapos babával elmerjek menni???Olyan nagy bennem a dilemma!!!!!!

Kép
Kép
tundi24

Irdab, Rilla:

Gratulálok az évfordulóhoz.Tök égő de mi az idén elfelejtettük totál. Júni 14.-én volt és ma jutott eszembe. :(

Linácska, Kovisziszka,Irdab,Anetto, Ádibaba, Baratodildi

Köszi a vérzéssel kapcsolatos tapasztalatokat így már szerintem nem fogok megijedni.

Itigram:

De szupi, az avent termékek szerintem nagyon jók, én olyat vettem. Szép a pocid nagyon és milyen fent van. Az enyém alapból lent van de nem értem miért? :roll:

Rilla:

Nagyon szívesen. Örülök, hogy segítettem. :D

Piroska:

Boldog születésnapot.
nikó

Tündi: mi is dillemáztunk a párommal ilyen kérdéseken. Ha lesz szállás és lesz aki figyel a picire (anyukád vagy anyósod, vagy olyan akire rámered bízni) ha éppen a szobában lesz akkor én tuti elmennék a világért sem hagynék ki egy jó kis lagzit. Különben is egy 1 hónapos baba még csak eszik meg alszik, két etetés között te simán rophatod a táncot :lol: De ez csak az én véleményem, én kicsit merészebb vagyok ilyen téren.
Vendég

Tündi:

Jó kérdés én azt hiszem nem mennék de leginkább azért mert sokat nem fogsz tudni részt venni az esküvőből. Amikor nekünk volt tesóm kisfia akkor volt 3 hónapos, itt voltak nálunk a lakásba a picivel. Hát nem sokat láttam tesómat pedig a férje anyukája is itt volt és ő vigyázott a babára az etetések között.
De ez csak az én véleményem , hogy én mit tennék.
nikó

Köszi Nikó!

Nálunk a hajfestéssel csak annyi a gond hogy a férjem csinálja (ez még nem is probléma) de 1 óra hosszáig tart míg rákeni a festéket, mérnök ember nagyon precíz :lol:
Vendég

Tündi, hm nehéz kérdés....
Én is kihagynám, 200-250 km-t autózni egy 4 hetes babával, ráadásul nem fogod tudni megakadályozni, hogy 100-an is megnézzék-megfogják-felvegyék, és még nem olyan fejlett az immunrendszere sem.
Lenne segítséged? Luca is menne veletek?
Szerintem jól gondold át megéri -e, mert valóban nem fogsz felszabadultan szórakozni.
Vendég

Tundi:
Hat mivel nalad csaszar lesz, nem tudom Te mennyire tudnad ropni a tancot... neked evvel kapcsolatban van tapasztaéatod, nekem csak iszonyatos gatmetszesem volt, de avval sem volt konnyu sokaig mozogni. Babuci szempontbol nekem csak a higieniaval lennenek fenntartasaim, sokan megfogdosnak, ralihegnek, stb... amugy en valoszinu belevagnek. Mi 5 hetesen utaztunk anyosekhoz eloszor, akkor nagyon konnyu volt meg vele, aludt egesz uton, semmi mas nem kellett csak a szopi neki... szoval ha jol megy a szopi, akkor meg a lagzi zajaban is siman elalszik egy ilyen pici baba szerintem... :roll:

Koszonom a gyerekfelugyeletes valaszokat! Nalam elvileg a szuleim a szomszedban laknak, de most eppen elutaztak a tanyajukra. Kb 2 ora mire hazaernek onnan, ha mondjuk beindul a szules. Jovo hettol mar nem ekkora gond. Anyosomek is igertek, hogy feljonnek, ha megszultem, mert nem tud Anyukam sem ebben a honapban szabira menni es Apukam meg nem cserel pelust, tehat tul sokaig nem alkalmas a felugyeletre... Ferjecskem sem kap azonnal szabit, nala is lehet, hogy 1-2 nap csuszas van, ha eppen ugy alakul egy projekt. Ezert igazabol csak emiatt a het miatt kell nagyon izgulni, de a legjobb lenne augusztusig kihuzni valahogyan. :roll:

Most hivott a szulesznom, penteken megyek nst-re jovo heten, elege sokara... :cry: Mondtam neki, hogy lehet elobb szulok mar? :roll:

baratodildi

cscsi: nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy a baba immunrendszere akkor a legerősebb amikor megszületik mivel még hordozza magában azokat a tartalékokat amiket az anya hasában magához vett, illetve hogy sokkal jobb ha a látogatók is a születés után nem sokkal mennek látogatni és nem 4-5 hónappal utána mert minél több ideje tartózkodik kint és szokik hozzá a külvilághoz úgy gyengül az immunrendszere.

Viszont Tündi ha tényleg császáros leszel akkor majd meglátod hogy mikorra épülsz fel. Nekem van olyan ismerősöm aki már másnap törökülésben fejtette a rejtvényt a kórházi ágyon.
Vendég

Kandi
:cry: :cry: :cry: :cry:
Sok erőt kivánok nektek!

Betét
A kórházban adtak, olyant, mint régen volt a Libero, amihez megkötős gumibugyit használtak...
Az az első 5 napban kellett, aztán sima betétet használtam, amit egyébként is szoktam... most meg már csak tisztasági betétem van...

Madaran
Mikor mi jöttünk haza, nem volt nyitva se ablak és a légkondi se ment. (mi kb. 10 perc alatt itthon voltunk)

Sziszka
Védőnő: eü. főiskola, utána lehet egyetemi végzettséget is szerezni
Szülésznő: vagy OKJ-s képzés, vagy főiskola...
Vendég

Piroska, ezt nem tudtam...
Vendég

[quote="v.piroska"]c írta:v.piroskascsi: nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy a baba immunrendszere akkor a legerősebb amikor megszületik mivel még hordozza magában azokat a tartalékokat amiket az anya hasában magához vett, illetve hogy sokkal jobb ha a látogatók is a születés után nem sokkal mennek látogatni és nem 4-5 hónappal utána mert minél több ideje tartózkodik kint és szokik hozzá a külvilághoz úgy gyengül az immunrendszere.

Nekünk éppen fordítva mondták... hogy mikor a külvilághoz szokik, megkapja az oltásait, akkor erősödik az immunrendszere.... :roll:
Vendég

Tündi
Én simán szültem, alapvetően jól érzem magam, de nem mennék el... még nem szoktunk úgy össze Villővel, még itthon is mindennap más... egy idegen környezet meg... :roll:
Nekünk, az étkezésünk ugye kiszámítható... de ha szoptatsz, az az első időben még nem olyan kialakult rendszerben megy...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a drukkokat!!Nagyon aranyosak vagytok!Lehet, hogy ezért is úsztuk meg a mai napot!!!A mai napi szórásban nem volt benne Apa!! :D Alig vártam, hogy haza jöjjön!!!Már csak a pénteket kell átizgulni és utána egy darabig megint nyugi lesz!!!De addigra a termelés is beindul remélhetőleg!!!

Irdab, Rilla:Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!!!

Kandi:Fogadd őszinte részvétem!!!Nagyon sok erőt kívánok nektek!!!

Nikó:Örülök, hogy jobb lett a vasad, és hogy sikeresen rendeződött!A fáradékonyság az egyik jele ezek szerint!?Ezt nem is tudtam!!

Cscsi:Végig tudtál még sétálni egy napot az állatkertben?!?Le a kalappal előtted!!!Én például nagyon szeretek havonta egyszer elmenni shoppingolni, de most ha fizetnének se mennék!!!Nem csodálom, hogy elfáradtál!!!Vigyázz magadra!

Irdab:Hát tényleg elég érdekesen adta elő a védőnő ezt a vércsoportos dolgot!! :) Nekem szerencsém volt, mert 9-10 évvel ezelőtt volt egy mandula műtétem és akkor meg lett határozva a vércsoportom is, ami fel is lett tüntetve egy leleten!!Szóval az alapján a védőnő be is tudta írni a megfelelő rubrikába!És nekem is ezt mondta, amit neked, hogy ezért van rá szükség!!

Tényleg azt mondta, hogy a dokid, hogy non stop szex?!?! :lol:
Nekem sajna nem mondott ilyet!! :( Bár holnap mondhatja, ha megyünk!!! :lol:

Hajfestés:Egyszer még mi is elmegyünk a fodrászhoz, mert ahogy Irdab és Itigram is írta, én is rendelkezem egy pár ősz hajszállal!!Örököltem Apukámtól ezt a korai őszülést!!Ő is már húsz évesen tiszta ősz volt!! :D

Nikó:2 csepp citromlét mennyi vízhez tettél?!?A héten én is hozzá akarok látni a cumik és a cumisüvegek kifőzéséhez!!!És amiket kifőztél, azokat hova tetted, hogy sterilen maradjon!?!

Linácska:Honnan rendeltétek a pelenkázószekrény alá a kis szekrényt hozzá?!?Ott helyi valakitől vagy a neten?!?

Madaran:Hát most én is betudnék egy nagy fagyit túrni!! :lol: De végülis mindegy mit, csak az legyen a lényeg, hogy hideg legyen!!Nagyon hideg!!!Nálunk is olyan meleg volt, hogy volt behűtve egy kis rostos üdítő!!!Amíg pár perc alatt elmosogattam, úgy bemelegedett a doboz, mint a bűn!!És tényleg csak pár perc volt!!De nem is csodálom ebben a negyven fokban!!
Ez a hazahozatalos dolog engem is kíváncsivá tett!!Nekünk a kocsiba nincs légkondi!!Szóval csak legfeljebb az ablak maradhatna!!!Egy kicsit szerintem azért lefogjuk majd húzni, mert néha még mi is majd meghalunk így!!!Majd valamit próbálok a kis pofija elé tenni valamit, hogy ne menjen rá a huzat!!

Beusmimi:És mit mondott neked a doki, hogy milyen kajcsikat egyél a vashiányodra?!?

Itigram:Ilyen anyós tesó nem is olyan rossz, ha van!!! :lol:
Nagyon aranyos pocakod van ám!!! :D Elsőre én is azt mondanám, amit Anetto a pociddal kapcsolatban, de valóban a kép is lehet csalóka!!!

Vpiroska:Boldog születésnapot!!!

Tündi24:Hát megtudlak érteni!!Nálunk is meg lehet halni, olyan meleg van!!Mi padlástérben lakunk!!Szóval még meg is szorul itt nagyon ügyesen!!!Van egy ventilátorunk, de szegény csak szenved!!!Ha meleg van fenn, más levegőt forgatni nem nagyon tud!!!

Hát a lagzis dolgot, lehet, hogy én is kihagynám!!Hiszen még a kis Mazsola is fiatalka, nem biztos, hogy egy ilyen hosszú jót tenne neki és hát amint Csilla is írta, egy ilyen pici babának az immunrendszerének jót tenne a nagy tömeg!
Bár kitudja!!Lehet, hogy én is belevágnék a nagy útba!!De elsőre nemet mondanék!!!

Anetto:Nem irigyellek a költözéssel kapcsolatban!!Mármint konkrétan a tényleges költözéssel kapcsolatban, de gondolom lesz segítségetek!!!

Baratoildi:Mi ez a hasmenéses dolog?!?Valami bacit kaptál el vagy csak a meleg hozta ki?!?Igyál sok vizet, nehogy kiszáradjál!!!Pláne, hogy még ilyen meleg is van!!!Vigyázz magadra!!! :)

Kép
bener

Tündi,
én mennék, de én alapból ilyen bevállalós vagyok. Lilivel már 2,5 hónaposan mentünk Sopronba nyaralni. Valahogy Levivel is így szeretnénk, már korán szoktatni más helyhez, máshol alváshoz, utazáshoz...

Barátodildi,
nálunk nem tudom, hogy hogy lesz még Lili, ezen nem gondolkodtam. Én úgy tervezem, hogy megvárom a 40. hetet, akkor úgyis befektetnek a kórházba szerintem, mert Lilinél is ez volt, a doki meg ugyanaz, és ha kell, majd apa jön, előtte lepasszolja valahova Lilit. Anyuhoz, apuhoz, vagy a tesómékhoz. Tárt karokkal várják bárhol. Ha meg itthonról kell indulni, akkor megyünk együtt, apa leparkol a kórháznál, meg szólunk a nagyiéknak, hogy valaki jöjjön a kórházhoz Liliért. Vagy apa még elviszi, azalatt az egy óra alatt, amíg engem felvesznek, nst-re raknak...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla, Irdab
Nagyon Sok Boldog Évfordulót Nektek!!!

Irdab
Ment a keksz!
Nem volt röhögés...kibírtuk :)
Páromnak jó volt, nekem kevésbé......azaz mit ne mondjak.....nem tudtam ellazulni :oops:
Azért legyünk őszinték november nem mostanában volt :wink: na meg a terhesség vége is közrejátszott :D

Voltunk ma Sopronba és tök jól sikerült az út :)
Élveztem minden egyes kilométerét!
Nem gondoltam volna,hogy ennyire jól fogom bírni!
Páromnak a munka....hááát szuper lenne,de mivel pont most lesz leállás a Kft-nél ezért 1.5hónapot kell várnia az értesítésre,hogy elnyerte az állást vagy sem!
Na mindegy! Addig drukkolunk,hogy kitartson a tartalékunk és keresgélünk állást ,arra az esetre ha mégsem ő lenne a nyerő erre az állásra amin ma voltunk!

Ja! Amíg ő interjún volt, én bementem a Tescóba és 1.5 órát sétálgattam és vettem egy két dolgot.
Amikor úgy éreztem,hogy már nem bírom akkor leültem a cipőpróbás padra :D

Na megyek most ,mert nagyon kimerültem a mai naptól!
Sok puszi mindenkinek!
Noki

Kép
noki&potyi

Lina, Milu 6-8 hetes volt, amikor elmentünk Balatonra egy jó nagy csapattal. Akkor azt mondtam soha többet!
Nem tett neki jót a nyüzsgés, sok ember, hogy valaki mindig ott állt az ágya felett, hogy az otthoni csendes nyugodt napok így felpörögtek. Nagyon nyűgös volt végig, aztán amint hazahoztuk megnyugodott megint.

Ettől függetlenül emberre (és gyerekre) válogatja, ki mit bír.
Szóval Tündi, szerintem várd ki az utolsó pillanatot, és akkor döntsél. Akkor már tudni fogod mit igényel és mennyit bír a babácskád.

Piroska, nem mertem leírni, nehogy valami egetverő baromságot mondjak, de nekem is azt mondta a védőnő, hogy az első hetekben azért is nem jó látogatókat fogadni, mert még "gyenge az immunrendszere". Így szó szerint.
Persze lehet, hogy ez is olyan mint a szoptatás, ahány szakember, annyi szempont. :lol:
De az anyukák olyanok, hogy mindent meghallgatnak, aztán úgy is azt csinálják, amit ők a legjobbnak éreznek.
Vendég

Sziasztok lányok!

Ma voltam először nst-n, szerencsére minden rendben, baba mozgott sokat, jutalmul meg is leptem egy hello kitty-s rugdalózóval, amit hazahozós rucinak is szánok, ha hűvösebb lesz (elég vastag az anyaga). Volt uh és flowmetria is, ott is mindent rendben találtak. 2700 grammra becsülték, így picur baba már biztosan nem lesz :).

Tündi, mi is hivatalosak vagyunk szeptember közepén egy lagziba, de én nem hiszem, hogy elmegyünk, mert 3-4 hetes babával nem biztos, hogy nekiindulnék egy 200 km-es útnak. Persze nekem első baba és lehet, hogy Te már jobban tudod kezelni a helyzetet.

Piroska, én is azt olvastam, hogy az első 6 hetes "látogatómentesség" inkább a mama lelki nyugalma miatt fontos, mint a baba miatt, mert ilyenkor az ő immunrendszerük nagyon fejlett, ellenállóak.

Kép
angelita

Piroska, boldog szülinapot!

Irdab, a vashiány nem befolyásolja a véralvadást. Viszont fáradékonyságot tényleg okozhat - pontosabban azt a vérszegénység okozza, ami attól kialakul...

Margit, tényleg fent van a hasad, na ezt most én is látom. Persze 32 hetesen ez tök jó. Rájöttem, hogy én azért nem láttam eddig ez a lent-fent dolgot szerintem, mert nekem valahogy mindig is lent volt... És ez tulképp egybevág azzal is, hogy az orvos szerint is 19 hetes korom óra lent van a feje, és már kb. 26 hetes korom óta vannak ezek a hüvelybe sugárzó nyilallások..

Bener, örülök, hogy egyelőre megmaradt a párod állása. Drukkolunk, hogy a péntek is jó hírt hozzon!

Noki, tök jó, hogy ez az állás jónak ígérkezik, drukk, hogy meg is kapja a párod.

Nekem is tökre dagad a bokám, pedig itt nincs is az a nagy hőség, mint nálatok... :( Ma mentem a pékhez kenyérért, és rövid (épp térd alá érő) szoknyában voltam, és megállapítottam, hogy elég gázul nézek ki: mint a tészta, úgy kidagadt a lábam a cipőmből... :( :( :(

Lányok, akik már szültek: milyen is a a nyákdugó? Állítólag pár nappal a szülés előtt távozik. Ezt az ember hogyan veszi észre? Milyennek képzeljem?

Kép
bikmakk

Bikmakk,
én nem láttam nyákdugót, nem feltétlen megy el. Amúgy egy rózsaszínes nyákos (takonyszerű, már bocs) valami. És az sem biztos, hogy egyben megy el, hanem darabokban.

Na ezt a 6 hetes látogatómentességet nagyon kibírnám, de úgysem lesz benne részem. Símán kibírnám, ha csak anyuék jönnének el, meg mondjuk apuék. A férjem családja Lilinél is bejött a kórházba már, csőstől, vagy 6-an, aztán engem le se szartak, hanem jól elbeszélgettek a folyosón. Én meg visszamentem a kórterembe...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab, Rilla:Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!

Kandi:Fogadd őszinte részvétem!

Irdab:Hát tényleg elég érdekesen adta elő a védőnő ezt a vércsoportos dolgot... nekem Rh- így azonnal el kell majd vágni a köldökzsinórt szüléskor.
még régebben kérdezted... Zsófi 39+2 napra született, szóval kb 3 hétig ittam a málnalevél teát

Itigram:
Nagyon aranyos pocakod.

Vpiroska:Boldog születésnapot!!!

Tündi24
én szerintem kihagynám az utat, de hallgass a megérzéseidre

Anetto,
nagyon örülök, hogy sikerült eladni a lakást, nem lehet egyszerű most neked nagy pocakkal rohangálni

Rólunk röviden,
sokat keményedik a hasam,és jó lenne ha kihúznám szombatig, mert gondban lennénk Zsófi elhelyezésével. NST-k eddig rendben vannak... és...szörnyű ez a meleg!!

Kép
danidaniel

Irdab: Köszi a táblát. Majd írok :wink:

Ildi: Mi anyósékkal eggyütt lakunk. Anyuék meg kocsival 10 perc. De én mindig csak azon aggódok, hogy mi lesz Ádival. Mostanában tiszta hiszti, na meg az altatások.

Ti mit tudtok arról, hogy ha mi megyünk szülni, akkor az apa kiirathatja magát a másik gyerekre betegállományba?

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Bocs,hogy csak moat irok.De tegnap mire gép küzelbe tudtam volna jönni elaludtam.Képet majd teszek fel de vszinű holnap.

Első éjszakánk jól telt éjfél után csak 1/2 5kor kelt fel enni.Szopi próbálgatja de mellette ki kell pótolnopm cumisüvegből.Ma volt a doki majd vinni kell feljődéneurológiára.
De ügyes kis pasi próbálgatja a fejét emelni,.
Márk eddig nagyon aranyos vele.Egyfolytában nézi Őt
ha etetem akkor meg simizi vgy puszilgatja.
Most apa itthon van velünk 2 hétig majd anyum lesz 1 hétig.
Védőnő azt mondta,hogy 7vége felé már kimehetünk egy picit sétálni :D persze 10-15 percet de az is vmi.

Ágota, Mimi:nagy gratula a babákhoz.Irdab minderől tajékoztatott.Köszi neki :D :D
Visszaolvsni nem tudok.

Remélem holnap többet tudok jönni.
Vendég

Kép tesók Kép Ati végre itthon
Vendég

Sissi,
tök jó, hogy írtál. Ati nagyon ügyes baba! Mit mondott végül a szemész?

Sterilizálás: itt Németországban - noha nagyon gyerekközpontúak - eléggé a természetes módszerek uralkodnak, nem lihegik nagyon túl a dolgokat.... :) A szülésfelkészítőn mondtak egy pár érdekeset, hááát nem hiszem, hogy mindent be fogok tartani. Szerintük pl. elég hetente egyszer fürdetni a babát - :shock: Persze minden nap át kell törölgetni nedves ruhával, a hajlatokban is, de fürdetni nem kell.... Persze van abban valami, hogy a gyakori fürdetés szárítja a bőrét, de hetente.....mi végül úgy döntöttünk a férjemmel, hogy a kompromisszum a 2 naponkénti fürdetés lesz...
Aztán pl. szerintük nem kell sterilizálni semmit, bőven elég, ha a mosogatógépben 60 C°-on a többi edénnyel elmosogatja az ember... Egyébként lehet, hogy mondjuk féléves korától ezt tényleg így fogom csinálni, de előtte nem merném. Viszont én azt tervezem, hogy cumisüveget nem nagyon fog látni a baba, ha nem muszáj. Szóval csak egyet vettem, és azt is csak akkor fogom kifőzni, ha kell. Megvan 10 perc alatt, de ha most megcsinálom, hogy tároljam???

Kép
bikmakk

Sissi, jajjjjj, de nagyon édi!!!

Kép
bikmakk

Szemészeten azt mondtak,hogy minimális eltérés van.Ez a múlt hétfői eremény,azóta nem változott semmi.Remélem nem is fog.23 án lesz megint kontroll.
Vendég

Sziasztok!

Bocsanat, hogy ennyi ideig kimaradtam, csak hetfo-kedd-szerda dolgoztam, meg persz kuzdottem ezzel a rettenetes meleggel. Legalabb az irodaban van legkondi, eskuszom, hogy ha masert nem ezert biztosan megeri most ott lenni. Holnaptol szabadsagon vagyok, aztan jovoheten lesz az utolso hetem... Vegyes erzelmeim vannak... Nagyon szeretem a munkamat es a kollegaimat is. Epp ma mondta a fonokom, hogy varnak vissza a teljesitmenyem alapjan. Mar elore tudom, hogy zokogni fogok az utolso napon, nem lesz egyszeru. :(

Nem gyozom olvasni az eddig tortenteket.

Kandi Reszvetem es nagyon sok kitartast kivanok mindannyiotoknak!!!

Sissi Igy ismeretlenul is (bar a tobbiek rengeteget emlegettek Teged itt az elmult hetekben) orulok, hogy vegre hazamehettetek a picurral es nagyon jo egeszseget kivanok Nektek!

Lenne egy kerdesem: Veletek elofordult mar, hogy a vedono "beteg"-nek nevezte a varandos noket? Engem oszinten szolva megdobbentett. Tudom, hogy ez valoszinuleg egy orvosok, noverek, vedonok altal gyakran hasznalt szo a "varandos", "terhes" szavak helyett, de valahogy nem tudtam vele azonosulni. Eloszor azt sem ertettem, hogy vajon kikrol is beszel mikor ezt tortent.

Udv es jo ejt mindenkinek!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Jó reggelt!

Bikmakk
Én nem találkoztam a nyákdugóval...
Én is a mosogatógépbe teszem simán a cumisüvegeket, cumikat...
Tárolás: van egy tálcánk, arra teszem és egy konyharuhával letakarom és be a szekrénybe...

Linácska
Hozzánk a kórházba apa járt be.meg anyós... ebédet hozott...
Itthon se volt még látogatási roham... Jönnének, de egyenlőre szinte mindenkinek azt mondjuk,hogy majd pár hét múlva...

Sissi
Nekünk is kell menni fejlődésneurológiára, meg mindenféle UH-ra, hallásvizsgálatra, szemészetre.
Hogy telnek napjaitok?
Villő nagy puszit küld Atinak :lol:
És persze Márknak :lol: :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Esik az eső :D Remélem egy kicsit felfrissül a levegő!Máshol is esik?Esetleg valakinél nem indult be a szülés? :wink:

Köszönöm szépen mindenkinek a hsz-eket.Tényleg nagy dilemma,mert hát ha Luca most születne,és ugye nem kistesó érkezne belevágnék simán.De így hogy kettőre kellene figyelnem,na azt már nem tudom..Anyósom nem az a fajta aki fent maradna a gyerekekkel,hogy én menjek le és táncikáljak egy kicsit.
Meghát tényleg ez az állapotomtól is függni fog majd.De van még egy kis időnk eldönteni!

Sissi,gyönyörűséges szép baba Ati.Nagyon kis édes Márk kezében,sztem hasonlít rá :)

Ádibaba,nem tudom ezt az apás kérdést,de sztem ki lehet íratni.Kérdezd meg a dokitokat,ő tutira tudni fogja.

bikkmakk,erről a fürdetéses dolgoról én is hallottam már..Na de hetente :roll: az sztem kicsit túlzás.
Amikor kint voltam az íreknél,na hát ott a nagyobb gyerekeket is csak 2 naponta fürdették,de nekem ez annyira furcsa volt,hogy csak na.

Ildi,megy a drukk,hogy szombatig még húzzátok ki :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Örülök, hogy sissiékkel is minden rendben! Nagyon édes Ati is és Márk is!

Ágota. köszi az infot a sulikról! :wink:

tündi: Te érzed, hogy el tudsz-e menni az esküvőre, szerintem van még időd eldönteni! Én lehet, hogy elmennék! :roll:

Látogatók: sokan akarnak jönni, de majd lekorlátozom egy kicsit, mert szerintem nem jó, hogy folyamatosan fogdossák, nem hagyják aludni kicsit, meg különben is nekünk is össze kell szoknunk ötösbe! :lol: És nekem sem lenne jó, ha itt mászkálnának az elején!m Biztos azért jól fog esni, hogy meglátogatnak, csak ésszerű határok között!

akartam reagálni sok mindenkinek, de már nem tudom, hogy mit! Remélem ez a ziziség szülés után elmúlik! :lol:

Ma elmentem vérvételre, apa addig maradt a gyerekekkel! Persze nem vittem telefon se, meg kulcsot sem! Ja és reggel elmentem pisilni, féluton jutott eszembe, vinni kell azt is, tehát gyorsan abbahagytam, és kiszaladtam üvegért! Szerencsémre pont sikerült annyi, hogy elég legyen! :lol:

kovisziszka

Már nem azért, de hova lett a hozzászólásom...

Ádibaba,
neked írtam, hogy nem fogod tudni a férjedet táppénzre vetetni, legalábbis nem Ádámmal. Te még GYED-en vagy, ha jól gondolom, akkor nincs táppénz, ha meg GYES-en, akkor meg csak te maradhatsz táppénzen, ha dolgozol mellette. De ha apa megkörnyékezi a háziorvost, a sajátját, akkor valami derékfájással tutira táppénzre veszi saját jogán. Mi is így szoktuk. Pl. mikor most Lili kórházban volt, apa volt vele, és még így sem maradhatott Lilivel, mert hát kórházban van, az csak úri passzió, hogy a szülő vele akar maradni. Akkor is nagyon fájt a dereka :lol:
Bár mikor a vetélésem volt, és utána pár napig nem emelgethettem, akkor megkérdeztem a gyerekorvost, hogy apát ki tudná-e írni pár napra, amíg muszáj, és azt mondta, hogy talán arra az egy napra, mikor én kórházban vagyok, de ez sem biztos.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?