Új privát üzeneted érkezett!

sorry :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.14 06:15-kor.
Vendég

Babácska, szép legény fiaid vannak. De gyorsan elszállt ez a sok év...
Barbi Elmentem a védőnénihez , mert mire mindenen végigvándorolok (labor, fogdoki, házidoki) addigra pont mehetünk nyaralni, ennek közepén hazafutok a 12 hetes UH-ra, utána mehetek a dokihoz. Kérdeztem nincs-e egy kicsit korán, mondta, hogy az ügyintézés+nyár miatt nincs. Meg talán ezzel kompenzálom, hogy augusztus közepéig nem megyek dokihoz. A fogorvos kérdésében ő is megnyugtatott, hogy mire a vérrel májon át eljutna a babához, addigra lebomlik.
A torokban gombóc érzése nekem is van, pedig nem szedek utro-t. Nekem minden terhességben volt, a gégész szerint ez egy fantom érzés. Terheseknél van ilyen.
pammut

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Sziasztok Csajok!

Hoztam képet, de nem nyaralásról, ha nem gond.
2-es számú Balogh-baba 29mm-esre nőtt az elmúlt hónapban. Aranyosan riszálta a fenekét a monitoron. Most vagy lányunk lesz, vagy Fekete Pákónk :lol: :lol: :lol: !

Kép
Vendég

Amúgy kértem időpontot a Magzat Diagnosztikai Központba, a XIV.-kerben. Ott ingyen csinálják a kombinált tesztet. Kérdezi a csaj, hogy mikor lesz a 12. heti UH. Mondom augusztus 3.
Erre ő: -Akkor még nagyon fiatal terhes, most kér időpontot?
Én: - Nem, majd egy nappal előtte felhívom és kiabálok, hogy miért nincs hely! (mégis mikor kéne telefonálni????) :lol:

Bea:
végigcsináltam Rubint Réka DVD-jét. Ugye Te írtad, hogy meg sem kottyant. Vagy vki más? :oops: Szóval nekem "megkottyant"! :lol: :lol: Negyed órát lihegtem utána a kádban. Még arra is büszke voltam, hogy végig bírtam.
Na de az a szöveg, amit lenyom közben??? ÁÁÁÁ Miért nem írták fel egy papírra, vagy valami? Mi az, hogy ELSŐ 3 TRIMESZTER! Hát kívánok Neki még vagy 2-szer 3-at! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Asszem ideje ide is benéznem - eddig a márciusi topicban nyomultam, de ma voltam UH-on, és kiderült, hogy egy kicsit hamarabb összehoztuk a picúrt, mint gondoltuk, és 2010 február 23-án fog születni.

Első baba, teljesen lázban vagyok :)

Eddig is olvasgattalak Titeket, úgyhogy vmennyire képben vagyok, bár nagyon pörög ez a topic :)

boruska

Kép
boruska

Lucababám!

Honnan tudod, hogy a Magzat Diagnosztikai Központban ingyen csinálják? Mert akkor én is elmennék majd oda, ha aktuális lesz. De a honlapjukon erről semmi info nincs...

16:54 van: ezt találtam a témához: http://www.downszures.hu/index.php De ez sem ingyenes. :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!
Hívd fel őket! Mondd, hogy a Sote II. szülsz. Ennyi! Nem tudom, a Te kórházad szerződött-e velük. Az enyém igen!
http://www.ultrahangvizsgalat.hu/
Vendég

Ja és én óriási divatmajom vagyok, szóval nézze el nekem, aki nem az:
doki után benéztem a Benettonba a Mammutba és minden 50%-kal le van értékelve. A kismamacuccok is, amik egész elviselhetően néztek ki. Vettem is két hosszú lenvászon gatyát. Ráadásul csak nagy és kis méret volt, de valami csoda folytán jó volt rám az XS-es méret. Még tágul is bőven a hasnál. Itthon nevettem jót, mert benne van, hogy 155cm. Én meg 168cm vagyok. Valóban kicsit bokavillantós lenne magassarkúban, de nem ahhoz vettem!
Vendég

Ma voltam a védőnőnél, kaptam kiskönyvet :D
Viszont azt mondja, hogy csak a 12.hét után ad beutalókat. Úgyhogy most 1 hónapig sehova se kell menni, se dokihoz, se védőnőhöz, se máshova!

Barbi, nekem is szorítanak a nadrágok, és látszik a pocak, cserébe nálam sincs súlygyarapodás. Szerintem a progeszteron miatt felfújódik a has, ahogy Kakti is írta.

Pammut, hát nekem is igen meg kell válogatnom, hogy mit vehetek fel, mi az ami már nagyon gáz (szűkebb ruhák) és mi ápol és eltakar stílusú  Mert azért még nem látszik, hogy kismama az ember, de azért látszik is valami, szóval se vékony, se kismama, nem egyszerű :roll:

Vicky, milyen az a szívhangfigyelő? Hogy műxik, mennyibe kerül, hol kapni, stb.

Vivi, gratulálok a jó hírhez :!:

Babácska, nagyon édesek a fiaid. A homokozós és az ágyas babás képről velem simán el lehetne hitetni, hogy ikrek.

Lucababám, fantasztikus a kép! Isteni, ahogy látszódik mindene! És milyen nagy! 3 cm-es, hihetetlen! Nagyon gratulálok és tényleg láttad mozogni is :?:

Boruska, üdv a topicban!
lara

Na! Akar valaki irigykedni a nyaralás utáni fotómon? :twisted:

Kép
Vendég

Most már értitek, minek ülök egész nap a gép előtt, ahelyett, hogy mosnék?!

ÁEK-es csajok!
Én ott szültem, jó volt. A változások viszont tönkre vágták rendesen. (már nincs fizetős szoba sem) meg egyáltalán nem olyan bababarát, mint volt. DE! Mint már említettem, 3 napig a híd alatt is.
Viszont van NIC (mármint remélem még megvan) ami szerintem rohadt fontos. Persze ne legyen rá szükség, de megnyugtató, hogy (asszem) 1800g fölött nem viszik el a babát. Nem tudnék rosszabbat elképzelni, mint egy korababától távol, akinek szüksége lenne rám! :cry:

A Vermest ismerem, nem véletlen főorvos. Jó kezekben lesz(tek) nála.
Itt van még info, mert még él az oldal, csak nem túl up-to-date...
http://mavszuleszet.hu/belep.html
Vendég

[quote="lucababám"]K írta:lucababámati!
Hívd fel őket! Mondd, hogy a Sote II. szülsz. Ennyi! Nem tudom, a Te kórházad szerződött-e velük. Az enyém igen!
http://www.ultrahangvizsgalat.hu/

A baj az, hogy én a Jánosban fogok szülni, és ők nem szerződtek velük. nem tudom, hogy lehet ezt „kijátszani”. Nem sajnálom én a pénzt ilyen vizsgálatokra, egyszerűen fogalmam sincs még, honna fogom előteremteni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara Úgy fest ahány ház annyi szokás. Nekem ma adta oda a védőnő az első kazal beutalót a randa fehér kiskönyv mellé. Számszerint 4-et. Vércsoport meghatározás(3 terhesség, plusz rendszeres véradó vagyok, tehát ez felesleges), toxoplazma szűrés (háromszor pozitív volt, tehát soha többé nem lesz negatív, ez is felesleges), meg egy vérkép és az első cukorvizsgálat. Na ezeknek van értelme. Emellett még kell egy háziorvos egy EKG-val meg egy fogorvos. Mindezzel a 12. hétig meg kéne lenni. Ugye rokonlátogatás, nyaralás ez az amaz, vidéki vagyok: labor, fogorvos a városban, nekem kell azaz egy hónap mire mindent befutok.
Ja, védőnéni szerint a második teszt (integrált?) csak kész pénzpazarlás. Nem hivatalosan, de ő a magzatvízvételre esküszik. Aszongya 28 év alatt nem volt emiatt vetélés. Most légy okos, Domonkos! Úgyis kell menni a Genetikai Tanácsadóba, lesz addig egy-két lelet, majd döntünk.
pammut

Kakti!

Kérdezd meg a dokidat sztem, mert mindenkinek hozzáférhető elvileg a vizsgálat. Vagy keress rá itt a Jánosos topicra és kérdezz ott valakit. Hátha Nektek is van ilyen. De mivel át kell tennem az időpontot 1 héttel hamarabb, holnap felhívom őket és megkérdezem, milyen kórházakkal állnak kapcsolatban.
Ha meg megcsinálom a vizsgálatot, letesztelem, hogy kell-e vmivel bizonyítani a kórházat. Ha nem, úgyis 1 héttel mögöttem vagy kb. Hátha!
Vendég

Pammut!

Sok ismerőst szúrtak és tényleg nem hallottam még senkit, aki emiatt elvetélt volna. A kor miatt én biztos megcsinálnám, de ez én vagyok. Meg tök jó tutira tudni a nemét is sztem. De most, 25 évesen eszem ágában sincs megszúratni magam.
Csak az én véleményem az, ha nagy valószínűséggel kizárják a kockázatot, akkor mondjuk volt 1 heted, amíg szanaszét aggódtad magad a szuri miatt. Amúgy meg lenne még pár kétséges hónapod.
De nem tudom 100%-ig bele képzelni magam a helyzetedbe, csak jártatom a számat!
Vendég

Hali
Alig bírom követni a topicot. Hát a védőnő engem is január végére számolt, de szerintem február lesz az. Én nem tom, de ilyeneket nem érzek, nem fázom, nem émelygek, nem hányok. Semmi. Két tünet van: 1, hát meg meg szédülök (valszeg ilyenkor leesik a vérnyomásom) 2, reggel melóhelyre baktatok fel (kb 15 perc gyalog a vásárcsarnoktól a dzsámiig Pécsett) na ez szép emelkedő, és délután meg Komlón baktatok fel a hegyre ez is 15 perc. Hu, kifulladok. Nem tom hova tűnt a kondim, de nagyon hiányzik. És persze este 7 körül beájulok az ágyba, természetesen 4-kor már fenn vok, de nem bírok tovább fenn maradni este. Így reggelente szoktam olvasgatni.
Én esténként meditálni szoktam. Volt, hogy annyira sikerült elmerülnöm az életfunkcióimban, hogy esküszöm csajok éreztem a kis szívverését. Valami olyas érzés volt, hogy éreztem hogy nem hozzám tartozik, nem az én rezgéseim, és mégis bennem. Apró szapora kis dümdüm. Tuti hogy ő volt. Ilyenkor együtt meditálunk. De szerintem néha alszik, mert nem tok vele kapcsolatot létesíteni. Szóval előre pozitív gondolatok :D
zarja

Sziasztok!

Hétvégén felfedtük a nagy titkot a párom szülei előtt. Volt nagy boldogság! Szerencsére nálunk ők, meg anyu is nagyon lelkes, nagypapa az én részemről nem lesz :(

Ma már azt hittem pöpecül vagyok (tegnap olvastam, hogy a 10. héttől enyhül a rosszullét, hát megbeszéltem a Csöppel, kímélje anyát, elévégre holnap már 10 hetes nagylány/nagyfiú) ehhez képes délelőtt egy ügyfelemnél jött rám a hányhatnék. Tiszta mázli, hogy egy nagy irodaházban volt, ahol a wc a folyósoról nyílik, mert egy kisebb lakásban mindenki az én öklendezésemet hallgatta volna. Közben azon törtem a fejem, ha valaki bejön, hogyan tudnék pár percig észrevétlen maradni :lol:

Az irodában, ahol egyébként vagyok, sem lenne ám jobb a helyzet, mert ott meg a wc az ügyfélváróból nyílik... :oops:

Vasárnap még kinéztünk a Brendon áruházba, hallottam ugyan hogy drága, de gondoltam, legalább terepszemlét tartok, egyátalán mire van szükség, aztán majd megveszem máshol. Sokkot kaptam. Gyerekülés 100e, babakocsi olcsóbb fajta ugyanennyi, a kismamarucik meg tök csúnyák, anyaguk és mintájuk nagymamának való, az áruk meg szemérmetlenül sok. A páromat lenyűgözték a 3 éveseknek való kisterepjárók, meg automa kocsik, már most látom, hogy nagy harcaink lesznek még ebből :D

hbarbi: érdekes, amit az istenhegyin mondtak neked, én két napja telefonáltam, akkor azt állították, három nappal előbb elég bejelentkezni. Vagy sokan jelentkeztek azóta, vagy ott is van némi dezinformáció.. Kilóban én sem híztam semmit, de minipoci van és egyetlen ruhám sem kényelmes. Újabban nagyon kívánom a csípőset. Ma mondta a barátnőm, hogy az első trimeszterben nem ajánlott a csípős, mert alhasi vérbőséget okoz. Ehhez képest én múltkor megettem egy zöld csípőspaprikát magában, éjfélkor, mert épp rámjött a kívánás :)

Babácska: az hüvelyi UH-ra beengedik a pasikat is, végül is ha Téged nem zavar, szerintem a dokinak mindegy. Én csak annyit kértem a páromtól, inkább a monitort nézze mint engem, elég kiábrándító, amit "üzemkésszé" teszi az UH-ot :lol:

kakti: Szerintem beszéld meg a dokiddal (vagy utóbb magyarázd meg az okát), hogy elmész a 12. hét előtt a SOTÉ-ra és azt mondod, inkább náluk szeretnél szülni. Ha beregisztrálnak, akkor szerintem jogosulttá válsz az ingyenes szűrésre a Magzatdiagnosztikai központban.
juci-77

Köszi Lucababám. Tudod minél több véleményt hall az ember annál jobb. Igen egyfelől van a bizonyosság. (A nemének megtudása az utolsó indok lenne.) Másfelől mire magzatvízből eredmény van, túlvagy a félidőn. Baba mozog ezerrel, 20 hete vele fekszel, vele ébredsz. És akkor kiderül, hogy esetleg nem tökéletes... Beteg... De nem életképtelen. Megölni? Keresztény lévén az én válaszom nem. De van egy férjem, aki nem hisz. Kemény dolgok ezek. De nagyon-nagyon remélem, hogy nem kerül rá sor és mókuska egészsségesen látja meg a napvilágot.
pammut

Pammut!

(paramamiknak szigorúan TILOS továbbolvasni!!!)

Van egy barátnőm, aki fiatalka, nincs még 30. Van egy egészséges, gyönyörű kislányuk. Sokat vártak rá, majd nem sokkal később megfogant a kistesó. Meglepinek. Nagyon boldog volt, szerettek volna egy kisfiút.
Végig nagyon rossz érzése volt, mert semmilyen tünete nem volt. Meg kisebb volt a baba a koránál. A 12. hetes UH-on 3,4mm-es nyaki redőt mértek. Utána a pokol. Istenhegyi 28e-ért. Ott már a vért sem vették le. Irány a SOTE I. Ott azonnal be akarták fejezni a terhességet. Az Istenhegyin dolgozó hölgy mondta, hogy ha most megcsinálja a szurit, 5 napon belül hívják, ha van gond. Hívták. Down-szindróma. Kisfiú. 14hetesen befejezték a terhességet, mert egy csomó más betegség esélye is nagy volt.

És minden látszott a 12. hetes UH-on. Szóval ha komoly a gyanú, hogy probléma van, az úgyis kiderül. Legalábbis szerintem.
Fogalmam nincs, mit tennék, ha rossz hírt kapnék. Vagyis tudom. Csak nehéz vállalni a véleményem. Most azt mondom, hogy én alkalmatlan vagyok rá. És talán a házasságunk sem bírná ki. (nincsenek gondok, de...)
Szóval rohadt nehéz ügy ez! De ha felmerül bármilyen gyanú, hogy beteg lesz a baba és szó sincs arról, hogy elvetessétek, mindenképp szúratnék, mert 1. hátha egészséges 2. jobb talán előre felkészülni rá, mint hogy hideg zuhanyként érjen a szüléskor.
Vendég

Nóri tanácsát megfogadtam, paramamis résznél nem olvastam tovább a hozzászólását, úgyhogy a közvetlen előzmények ismerete nélkül, pammut hozzászólására regálnék.

Én nem tudom mit tennék, ha kiderülne, baj van. Régebben azt gondoltam (ne vessetek meg érte), tuti nem tartanék meg egy biztosan beteg babát. Így, hogy a pocakomban lakik valaki, már nem enyire egyértemű a helyzet. Maximálisan megértem és tiszteletben tartom a hitetedet, meggyőződésedet, ugyanakkor én biztosan gondolnék a későbbi, egészséges csemetékre is. Ha lenne egy beteg gyerkőcöm, vajon ki viselné gondját, ha én már nem leszek? Nyakába rakhatom ezt a terhet a többinek? Remélem, soha, egyikőnk sem kerül abba helyzetbe, hogy egy ilyen kérdést kelljen végiggondolnia.

Én korábban úgy gondoltam, mindenképpen megcsináltatom az aminocentézist, koromtól függetlenül, most viszont nagyon nem szeretném, mert félek a rizikótól, hogy egy egészséges babát is adott esetben elveszíthetek miatta. Ha a 12. és 16. heti vérvétel eredménye jó lesz, biztosan nem csináltom meg.

Pammut, engem az anyukám 36 évesen, első babaként szült, akkoriban még UH sem volt, ő is tartott ettől, aztán mégiscsak egy makkegészséges poronty lettem :)
juci-77

Sziasztok

Megjöttünk az orvostól. Sajnos most a gép nekem dobta (megint) , hogy rossz hírt közöljek. Nincs magzatom, csak egy hatalmas üres petezsákom..Holnap kell telefonáljak időpontért az ÁEK-ba ,hogy csináljanak egy nagy felbontású uh-ot , illetve időpontot a küretre.
A fogadottnak kívánt doki tündéri volt tényleg, iszonyatosan kellemetlenül érezte magát. Pláne ,hogy holnaptól 5 hét szabira megy. és a helyettesére bízza a pucolásom..Hát szar dolog, és ha nem haragszotok én búcsúzom Tőletek, mindenkinek a lehető legjobbakat kívánom, boldogságot egészséget.

Jó volt Veletek :

Letti
Vendég

Letti!

Hát... én nagyon sajnálom! :( :(
Remélem azért még lesz babád!

Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Letti! Tudom, hogy most semmi olyat sem tudok írni, ami a fájdalmadat enyhíthetné, de tudd, hogy mélyen együtt érzek Veled és nagyon-nagyon sajnálom!!!
:(
Kívánom, hogy minél hamarabb túljuss a nehezén! És ha tudunk segíteni, gyere bármikor!

Kép

Ági
agic83

Letti, nem találok szavakat. :(

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Gratulálok az "új" babásainkank és üdv köztünk.

lucababám: Ezen a Pákón jót röhögtem. :D Nagyon szép a babás uh és tök jól esett, mert most már az enyém is ekkora lehet. Milyen szépen látszik a baba. Örülök, hogy neked belső infód van az ÁEK-ról. Már azt hittem a Vermes nincs is ott, pedig egyszer mikor találkoztam vele, akkor nagyon szimpinek tünt. És 3 napot bárhol kibírunk, igaz? :D

lara: Több félét is lehet kapni, de aminek rakok fel linket, azt már a 12. héttől lehet használni, csak nem szabad megijedni, ha nem találja az ember a szívhangot, mert amikor még ilyen kicsi, akkor nehéz megtalálni.

http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... =1&whid=25

kakti: De a margit igen. Egyébként Ditának is megcsinálták a margitban, annak ellenére, hogy neem oda tartozik. Meg kell próbálni, fel kell őket hívni.

pammut: Anyukám sajnos így járt, ahogy írtad. Meg kellett szülni a babát. :( Félek ettől a dologtól, de a védőnő azt mondta, hogy erre jó a kombinált teszt és a 12. heti uh. Hamarabb kiderülne, ha gond van.

juci: Anyukám is így volt vele, hogy nem hagyna nekem hátra egy deréktól lefelé béna, vízfejű gyereket. Ezek a nyitott hátgerinc kockázatai. Azóta nem beszéltünk róla és tulajdon képpen akkor nem is tudtam róla. 6 éves voltam.

babácska: Rettenetesen sajnálom. Annyira beleéltem már magam, hogy ebben a topicban senkivel nem történhet baj. :( Azért ha később sikerül és mi még itt leszünk, akkor megírod, ugye?
vicky79
Budapest III. kerület

Letti, én is nagyon sajnálom...
pammut

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, megígérem, hogy több negatív gondolatot nem fogok ébreszteni, csak jó volt megosztani az alapvető félelmeimet és kicsit reálisan szembenézni vele, kicsit átgondolni, más szemével is látni, aztán most felteszem a felső polcra.
pammut

Letti!
:cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

pammut: Én is megpróbálom betenni az anyukám babáit a szekrénybe. Ő nem lelkizett ezeken annyit, bár szerintem akkor nem így volt, de nem beszélt róla soha.
vicky79
Budapest III. kerület

Letti,
én sem találok szavakat, nagyon sajnálom. A legjobbakat kívánom neked, és biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb szépen rendbejön a lelked és újból babás lehetsz... :)
Kitartás a befejezéshez... 2 éve én is átéltem ezt, tudom mit érzel...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

babácska!!! 20perce nem térek magamhoz. Ez annyira rossz! Szegény párod, gondolom Ő is nagyon nehezen viseli..Nagggyyyon nagyon sajnálom! Ne hagyj itt minket örökre! olyan jó mikor jössz!!De tényleg! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
ronci

Letti! Én is nagyon sajnálom.:(
Már én se gondoltam, hogy valamelyikünkkel is történhet valami. Azért ígértél pár történetet, azért remélem visszajösz, s párat elmesélsz. Én is csak a legjobbakat tudom kívánni, s 2-3 hónap múlva pedig újra babásodást. Lehet, hogy most egyet elvettek tőled, de lehet, hogy kettőt kapsz érte. Mikor velem történt, én is azt mondtam, hogy most egy elment, de majd jön helyette kettő.
Azért még visszavárunk. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Sziasztok!

Ha nem bánjátok én is csatlakoznék hozzátok! Kb 7-8 hetes babás vagyok, de konkrétan csak a köv. vizsgálaton tudják majd megmondani a korát.
28 éves vagyok és van egy 13 hónapos nagyon huncut kislányom. Bp-en, Csepelen lakunk. Hát, előljáróban ennyit, aztán majd igyekszem fölvenni a fonalat! :D :
kapcsa

Szép reggelt Nektek!

Köszönöm az együtt érzést aranyosak vagytok. Hihetetlen mert még sírni sem bírok, nem aludtam semmit az éjjel csak vergődtem az ágyon.Képtelen vagyok felfogni , hogy megint ua. történik velem ugyan úgy. A párom állapotát inkább nem ecsetelném.... :cry: ugye neki nincs saját gyereke. A választott kórházzal nem bajlódom, megbeszéltük a párommal felesleges tortúra...Megint papír , beutaló nélkül magyarázzam , hogy xy küldött azért mert , de ő nincs mert 5hét szabiját kezdi ma...Aztán hallgathatom,hogy nem oda tartozom körzetileg...áááá nekem ehhez most nincs idegem sem energiám. megyek a dél -pestibe ott már voltam úgyis "tisztításon" végtelen emberségesek voltak , mert még az anesztes is végig simogatott amíg elaludtam , pedig nem volt egyszerű dolguk annyira sírtam. Szóval holnap megyek,mert azt mondta a doki 1 uh nem uh , hátha...de mondtam neki ne ámítsuk egymást ő is tudja én is 9 hetes terhességnél a legósdibb hüvelyi is mutatná a gyereket...de a párom még mindig reménykedik és ez a legborzasztóbb nekem. Furán hangzik biztos amit írok, gondolhatjátok szépen feladom, de úgy érzem nekem több ilyen lelki megpróbáltatás nem kell....Néha azért bekukkantok, főleg majd a születések körül , mert kíváncsi leszek a babákra.Az első puszinál gondoljatok rám és a nevemben is adjatok egyet nekik.

Vigyázzatok magatokra, a babácskáitokra nagyon jó egészséget kívánok és probléma mentességet!

Puszi NEKTEK!

Letti
Vendég

Babácska!
Te nem tudsz sírni, de én most tudtam miattatok..
Remélem azért nem adtad fel teljesen a baba ügyet és próbálkoztok még!!! Ugye!!!???
Nem szeretnélek vigasztalni, mert engem se lehetne ilyen esetben, de sok erőt kívánok a továbbiakhoz és mielőbbi magzattal teli várandósságot!!!
És tényleg ne hagyj el minket. Már hiányzik a vidámságod, meg a beköszönéseid! :lol:
Most röviden ennyi.

Kép
Kép
ronci

kapcsa isten hozott.
Nem vagyunk mindig ilyen szomorú topik, csak mindenkit megütött most babácska uh-ja..

Kép
Kép
ronci

Letti,

nagyon sajnálom a történteket. Teljes szívemből kívánom, hogy mielőbb megörvendeztessen Titeket egy baba és mindenképpen jelentkezz, ha van jó hír.

Vigyázz magada nagyon!
juci-77

Letti!

Nagyon sajnálom, de tudod mindig a remény hal meg utoljára. Mármint náladnál utoljára.
Rengeteg olyan hölgyet tudna mindegyikőnk felsorolni, aki sokadik után mégiscsak boldog szülő lett.
Rajtam az anyuék 6 évig dolgoztak. A második év után közölték velük a pécsi klinikán, hogy a tesóm után másodlagos meddő lett az akkori fogamzásgátlóktól. Mire megszülettem azt hitték, hogy az anyu a nagymamám. Mégis itt vagyok. Félig anyaként. Tehát ha csak ebből indulunk ki még piszok sok időd van.

Sírd ki magad, aztán fel a fejjel, ki a mellel, gyáva ember aki nem mer.
zarja

Babacsaka: en is nagyon sajnalom, nem tudok okosabbakat irni, mint a tobbiek.
Szomoru vagyok, en sem szamitottam arra, hogy barki ilyen hirt kozolhet meg ebben a topicban. :(
Vendég

Mellesleg szep jo reggelt mindenkinek!
Ez lemaradt. Mint ahogy a tegnap esti bejelentkezesem is, ugyani Kristof nehezen aludt el, viszont reggel koran kelt. Epp most szundit megint egyet, lehet, hogy nekem sem artana, mert zug a fejem, mintha masnapos lennek, de nem fog menni, mert neha felsir. :cry:
Most erkezik a hetedik es nyolcadik fogacska, pontosabban a hetediknek ma reggelre kikerult a teteje, gondolom emiatt nyugos.

Velem es a kisebbik babaval annyi tortent, hogy vasarnap sikerult degeszre ennem magam a vasarnapi ebeddel. Nagyon ra voltunk mar mozdulva. Tudni kell, hogy vasarnaponta en igen ritkan fozok kerek ebedet (tehat husleves, plusz porkolt, sult husi, rantott hus, vagy ilyesmi), mert mindketton csaladja igen hagyomanytisztelo. A ferjemmel ugy nottunk fel, hogy nem telt el vasarnap husleves nelkul, epp emiatt szeretjuk, viszont ha nem muszaj, akkor nem esszuk heti ket napban (merthogy mindig annyit sikerul fozni, hogy marad hetfore is).
Most megis megkivantam es csirkehuslevest foztem jo sok uj zoldseggel, valamint rizseshust. Nagyon jol esett, viszont akkora voltam vasarnap estere, mint egy torokbasa.
Gondoltam ez reggelre elmulik, de nem tortent meg, reggel meg mindig hatalmas volt a hasam, hiztam is egy kilot.
De ma reggelre ez az egy kilo eltunt, a pocak viszont maradt, a ferjem szerint ez mar inkabb a terhessegtol van, nem a rizses hustol. :lol:
Szerintem feljebb koltoztek a beleim, vagy nemtom. Ma tartok egy gyumolcsnapot, mert elegge erzem, hogy puffadt vagyok es nem vagyok teljesen "tiszta", egy kis meregtelenites nem art.
De a ruhakkal nekem meg igy sincs gondom, legalabbis tegnap este meg mindig a legszukebb farmeremben mentem vasarolni es nem volt kenyelmetlen, azon kivul hogy vasarlas elott es utan is meglatogattam a wc-t pisi miatt mas gondom nem volt.

Terhesruha: ne vessetek meg, de tegnap eloszedtem egy olyan terhes gatyamat, amit nem ajandekoztam tovabb. Ki sem hajtottam teljesen, csak raneztem a derek reszere, meg a szabasara es olyan szanalmasnak ereztem magam a gatyaval egyutt, hogy csak na. Azutan nezegettem neten a kismama ruhakat, hogy szokjak a gondolathoz, de egyszeruen nem megy. Nem talalom oket szepnek, csinosnak. All a hatamon a szor, ha arra gondolok, hogy megint felveszem a terhesnadragjaimat, megint a mellemig fog erni szinte a derekresz, megint en leszek bennuk a leglaposabb seggu no a keruletben a szabasuk miatt es szenvedhetek, hogy milyen cipot vegyek fel hozzajuk, mert olyan szuk a szaruk. En keptelen voltam tavaly talalni igazan jo allasu kismama nadragot, amiben igazan jol ereztem magam. Ami a legkenyelmesebb volt, az brutalisan rosszul allt. :(
Tudom, hogy nyapic vagyok, de asszem, hogy amit fel tudok huzni leggings-t vagy harisnyat a hasamra, illetve amig megtom oldani a csipogatyaim viseleset, addig en nem fogok terhesnadragot felvenni es az is kizart, hogy egyel nagyobb szamu nacit magamra huzzak a pocakom miatt.
A felsokkel meg ki is egyezek, de a nadragok!!!!
Nektek tetszenek egyebkent? Nem ugy allnak rajtatok, mint tehenen a gatya? Csak en vagyok ennyire valogatos? :roll:

A masik: azon gondolkodom, hogy mi legyen telen a kabattal. Kristofot november vegen szultem. Nem vettem terheskabatot, mert jo sokba kerult es nem is neztek ki valami jol, sajnaltam ra a penzt. Anyukamtol kaptam egy kabit, ami nagyobb volt ket szammal minimum, mint az eredeti meretem, igy a pocakomon osszeert, viszont minden mas porcikamnal oriasi volt, logott, igy soha nem hortam. Kardiganban es ket pulcsiban jartam (egyutt), vagy a regi kabatomban, amit nem gomboltam ossze.
De ott csak ket hidegebb honapot kellett atveszelnem, most meg mi atvisszuk az egesz kemeny telet es epp akkor leszunk a legkerekebbek.
Ti gondolkodtatok mar a kabat kerdesen?
Venni fogtok?
Vendég

Lucababám: gratulalok az uj kephez es az elso terhestornadhoz is.
Igen, en irtam, hogy tul konnyu nekem a Rubint R. torna. De azert ehhez hozzateszem, hogy en mar honapok ota ettol durvabb, hosszabb es nehezebb tornakat csinaltam napi szinten, szoval volt idom hozzaszokni.
Az elso nehany alkalom utan ev elejen nekem is szuksegem lett volna egy asztmapipara, hidd el. Egyebkent gyakorolgasd, ha van kedved, ne fulladj ki, ha ugy erzed, hogy nagyon fogy a levegod, akkor hagyd abba azt a gyakorlatot. Ne allj meg, hanem lepegess, vagy mondjuk hintazz, vagy ilyesmi es tedd rendbe a legzesedet. Aztan folytasd tovabb. Ne hajszold tul magad. Aztan egyre jobban birni fogod, hidd el! :lol:
En altalaban az elso ket trimesztert csinalom meg egymas utan, igy epp jo.
A szovege tenyleg gaz, en mar nem is figyelek ra. Nem veszem le a hangot, mert a monitort nem tudom nezni, ugyanis en altalaban nem egy fix pontjan tornazok a szobanak, hanem mindig megyek arebb, meg fordulok ugy, hogy a kuszo-maszo Kristof babat szemmel tudjam tartani. Hang es kep nelkul meg nehez lenne kovetni, igy hallgatom rekat es nem veszek tudomast arrol, hogy mit is beszel gyakorlatok kozben. :lol:

Valamelyikotok irta a kifulladast (bocsi, de most nem tudok visszakeresni): csatlakozom. Torna kozben nekem nincs bajom, viszont ha Kristof babat temposabban feltolom egy dombon, utana lihegek. Eddig ilyen nem volt. :roll:
Es tudom, hogy hulyen hangzik, de nem kapok eleg levegot az orromon. Olyan, mintha belulrol be lenne dagadva az orrom es szukebbek lennenek a lyukak. Tudom, hogy hulyen hangzik, de nem tudok orron keresztul beszivni eleg levegot. Jah es nem eldugulva van, nem nathas vagyok.

Meg egy nagy hir: Kristof baba felallt! Tok szuper, meglepodtem, mert azt hittem, hogy csak kesobb fog.
Ami meg aranyos, hogy siman at tud maszni egy-ket lepcsofokon. Ez csak azert nem jo, mert igy mar ki tud szokni a teraszra, amit en nem szeretek, szoval rakhatjuk fel a biztonsagi racsot.
Vendég

Ez a légzés-probléma nálam is fenn áll. Szinte ugyanúgy, ahogy annácska írta. Nem vagyok náthás, nem vagyok megfázva, de orron át én is nehezebben lélegzem... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

babacska nagyon sajnalom,reszvetem.

lanyok szerintem velem valami gond van.latom hogy mindenki alig varja hogy lassa a babajat en meg nem :cry:
egyszeruen nem varom az Uh at,holnap kellene mennem de meg idopontot se kertem.
a ket uh kozott tok jol elvagyok de ahogy kozeleg az idopont amikor menni kellene tisztara beparazok.
valahogy jobb nekem ez a tudtlansag hogy minden rendben,felek az Uh tol.
mar a paromnak is mondtam hogy rossz anya vagyok,ez total elkeserit.

annacska gratula Kristof felallasahoz.

pamut ez egy nagyon nehez dontes,meg belegondolni se merek.

Lucababam nagyon szep a gyerkoc.

Kép
monyo83

Monyo: szerintem normális, hogy nem vágysz az uh-ra. Én is így voltam ezzel minden egyes alkalommal, amikor Kristófot vártam. Jah, bocsi, nem, mert amikor hat hetesen voltam, akkor nagyon vártam és a 4D-st is vártam. A többire nem akartam elindulni, mindig a férjem rángatott ki a lakásból.
Valahogy most is így vagyok ezzel.
Emiatt nem nyávogok, hogy nekem miért kell várnom a 12. hétig az uh-val. Nekem ez így bőven jó, sőt, ha tovább kellene várni, azt sem bánnám...
Vendég

Jó reggelt!

Orrdugulás: Én már tapasztalt vagyok, nekem a legjobb barátom az orrspray meg a breathe right tapasz. Kicsit örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gonddal, mert már azt hittem ufo vagyok. De NEM! :lol:

Bea!
Régebben komolyan sportoltam meg edzettem, szóval (sajnos) tisztában vagyok a mostani kondimmal is. Csak azért írtam, hogy kicsit örülj, hogy milyen f*sza csaj vagy Te!
A Nextben nincsenek jó terhescuccok? Bár női ruhát sose veszek, viszont Lucának onnan rendelek Angliából mindent és én imádom. Lehet, hogy csak a képen néznek ki jól.
Egyébként osztom a problémádat, mert a legtöbb terhescucc ocsmány. Öreganyám is különbül öltözik! Ha magasra jön fel a dereka és pamutos, akkor kb a 30. hétig lecsúszik rólam és folyton húzogatni kell. Ha vastag, nyakig gumis, akkor nyomja a gyomorszájam. Vettem 38-40es gatyákat (amúgy 34-36ot hordok) rendes cuccból. Még rövidből elmegy, de a hosszút, ha letolom a csípő alá, a combomon lötyög rohadtul.
DE! Most amit vettem a Benettonban az csípő fazon, gumis derékkal. Szóval a dereka nem jön a nyakamig, csak amíg egy rendes naci. Kényelmes is, meg még tágul is a dereka bőven.
Ezzel kihúzom őszig. Télre meg pont belenövök az ocsmány hónalj-gatyókba. De van egy szuper farmerruhám, ami ujjatlan. Színes harisnyával és hozzá illő hosszú ujjúval hordtam. Imádtam és csinos is volt. De ahhoz már nagy poci kellett.
Viszont a régi cuccokkal én is úgy vagyok, hogy a "szép" barna kabátomat szívem szerint szertartásosan felégetném valahol. És az összes barna macicuccot hozzá. Színeket akarok. Lilát, zöldet, pirosat!
Most úgyis divat az egybe kötött ruha harisnyával meg legginggel, szóval hajrá!
Vendég

Kabát: még nem gondolkodtam rajta, de hát csak kéne valami. Vannak azok a harang alakú, lefelé bővülő kabátok, amikben egy csomó anyag van. Szeritem egy olyan jó lenne. Igaz, elöl kicsit rövidebb lesz, mert felkapja az anyagot a pocak, de legalább kényelmes, meg nem is drága, mert nem kifejezetten terheskabát.

Sport: Tavasszal jó útra tértem, elkezdtem tornázni, hetente kétszer hajnali 7-re mentem egy "őrmester" oktató csajhoz, meg jártam futni a Margitszigetre. Mikor megtudtam, hogy jön a baba, a futás nem esett jól (szerintem pszichésen), tornára meg a fáradság és hőemelkedés miatt nem mentem. Ennek eredményeképpen ha felmegyek a másodikra, kifulladok :( Megvárom a 12. hetet, aztán irány a kismamajóga :D
juci-77

A kismamajóga szerintem is nagyon jó ötlet, és hasznos... én tuti menni fogok, amint lehet.
Bár most nekem a sport max. a fedettpályás magasnézésben kimerül, de már kicsit elegem van a fekvésből... de már csak 3-at kell aludni, és megyek UH-ra, és nagyon remélem, hogy kiderül, hogy felszívódott az a rondaság, és már csak a babó van a pocakban.

Kabát: hú de messze van az még, ebben a rohadt hőségben valahogy nem tudok a kabáton gondolkodni...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kombinált teszt:
Beszéltem velük újra és azt mondták, a Jánosban is van. Ingyen. A helyszínen csinálják. Fel kell hívni őket a 273-1913-as számon. A legtöbb kórház kapcsolatban áll velük, szóval hívja fel őket MINDENKI aki akar ilyet!
Vendég

Barbi!

Nagyon drukkolok Neked! Hajrá péntek!
Hülye kérdés, de nincs valami vitamin, vagy homeo, amit lehet szedni ilyesmire? Hátha!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?