sziasztok!
megpróbálok visszaolvasni
Bettike
jó,hogy jöttél.
sajnos én úszópelusban nem vagyok otthon,de szerintem én huggiest vennék vagy liberót,mert ez a két pelus jött be "szárazon" is a legjobban.
ivás:
nálunk ez megy a legjobban
ha kedve van és kéri,a sima poharából is ügyesen iszik egyedül,csőrösben már nagyon ügyes - mondjuk a csőrös pohárral imád játszani,jól rágható a csőre és a vizet is szereti Tomi
mi csak vizet iszunk,hébe-hóba,kizárólag ebéd/vacsi után iszunk valamilyen hippes gyümölcslevet,leginkább őszibarackot.
tejtermék:
laktázmentes joghurtot kipróbáltuk, bírja
ma egy kis kávéskanál sima joghurttal is próbálkoztam,nem lett eddig semmi baj.
én lassan fogom csak bevezetgetni a tejtermékeket,először a joghurtot,utána a túrót,majd a sajtot.
danoninot,meg túró rudit,egyéb ízesített tejtermékeket még nagyon sokáig nem fogunk adni neki,szeretném én elkészíteni neki a gyümölcsjoghurtokat,egyebeket. - ez az én privilégiumom kell,hogy legyen
édesség:
hetente 2x-3x ebéd után valamilyen bébiételes desszert (alma-banán stb.)
nem:
szerintem nagyon fontos,hogy a szabályok,családi szokások már most érvényesek legyenek a babákra is. persze,az ő szintjükön kell elvárni mindent + a nem mellé rengeteget magyarázni,elmondani azt is,hogy miért nem és helyette mit lehet csinálni.
az is fontos,hogy itt is érvényes a "bort iszik és vizet prédikál " elvnek a hatása.
pl. hiába nem adok neki édességet soha,ha én és a többiek esszük. Nagyobb korára ugyanúgy meg fogja tanulni a nasizást. a sort lehetne sorolni: ha anya nem mos fogat evések után,akkor ő is le fog szokni a fogmosásról,mikor már önállóbb lesz + tiltakozni is fog ellene.
ha mi cipővel rohangálunk a lakásban,ő is azzal fog rohangálni stb. stb. stb.
Balcsi:
gumicsónakban tuti bevisszük,a lábát is belelógatjuk. mást nem hiszem,mert issza a fürdővizet is...
nekem a dokim terhesen azt mondta,hogy csak a Balcsiba vagy tengerbe fürödjek,az a biztos
Tücsök!
Én terhességem elejétől tervezem a lekvárfőzést,a dzsemfix-et már tavaly megvettem,de azóta sem álltam neki. úgyhogy irigykedem,hogy ilyen szuperanyu vagy
ildi!
Én hetente egyszer bedobom az etetőszék huzatát 30 fokos gyorsmosásra a mosógépbe övekkel,csatokkal együtt (tökjól ki lehet húzni a háttámlából az öveket,szét szedni sem kell
)
amíg megy a mosás,addig körbelocsolom domestosszal a széket és jól átmosom a műanyag részt,mert nálunk az is tiszta kaja.
így gyorsan le van rendezve az etetőszék takarítása
ja,
nagykád:
nálunk is félt Tomi,én napközben,játékidőben betettem a száraz kádba ruhástól és ott játszottunk. pár nap alatt kigyógyult a félelemből. hagytam,hogy csapkodja a zuhanyrózsát,vittünk be játékokat,volt,hogy én is mellé másztam.
Dalma
rengeteg teendőd lehet,azért ha tudsz gyere gyakrabban.
azért az jó,hogy a férjed a környéken dolgozik,nem?
jó nyaralást!
szöszke!
óh... egyedül voltál a nyílt napon?! én meg azt hittem harc lesz a gépekért...
a bilin rengeteget nevettem. igazi kispasis bili,csak nehogy csak brümmögve tudjanak majd kakilni
az biztos,hogy nincs az a fiú,aki ezen a bilin ne kapna kedvet a szobatisztaságra
Remélem most már p2 marad örökre!
Clau!
ügyik vagytok!!!
LKata!
nekem a szakácskönyvem azt írta,hogy kemény sajtokat adjunk első körben. Óvárit emlegeti egyfolytában.
Mondjuk ha nincs baja,szerintem lehet adni nyugodtan más fajtákat is.
Ancsa!
megnézem akkor az oldalt,ti melyiket választottátok?
köszönöm!
Zsuzsu!
szuper,hogy Ábi ennyire szereti a közösséget! megmondtátok neki a rossz hírt? hogyan fogadta?
Nálunk meg mindjárt vége a felújításnak,csak tiszta por minden,úúgy utálom
Holnap takarítok...
Ami aggaszt kicsit:
2 hete nem hízott semennyit sem. Kevesebbet is eszik,nyálzik is- - szerintetek ez baj? Csak a fogától lehet?
Előző hónapban mondjuk 700 g-ot hízott,az meg rengeteg.
Szóval annyira nem aggódom,csak furcsa,hogy miért állt le?