Szia Lavidia,
köszönöm a tájékoztatást, ez nagyon jól hangzik!
A spermaképünk elég rossz, már az első vizsgálatnál, majd az andrológusnál is rögtön az ICSI-t javasolták, gyógyszeres kezelést már nem is ajánlottak, mert azzal is max. lombik lenne a vége.
A PICSIT egy újabb orvos ajánlotta, akit megkerestem a sikertelen ICSI kapcsán. (Korábban írtam, hogy 8 petesejtből 4 meg sem termékenyült, 4 pedig triszómiásan - és erre a korábbi helyen azt mondták, hogy nagyon rossz eredmény.) A régi helyről genetikai vizsgálatra küldtek, ez a férjemnek negatív, én még várom az eredményt. Aztán annyit mondtak, hogy ha a második, long protocoll kezelés sem válik be, petefészek-biopszia jön, de hogy miért? Fogalmam sincs, nekem eddig minden leletem negatív.
Ezért is mentem el egy másik helyre, ahol azt mondták, hogy a genetika abszolút vakvágány, úgyis negatív lesz. És hogy azért nem sikerült a lombik, mert nem volt elég az ICSI technológia, PICSI kell. Hát itt tartok.
Az eredményünk:
Térfogat: 3,2 ml, PH 7,7
Spermium koncentráció 2 M/ml
Spermium össz-szám: 6,4 M
Gyors progresszív: 5%, lassú progresszív: 10% = 15%
Non-progresszív: 25%, immobilis: 60%
Morfológia
Normál alak 35%, feji defektus: 40%, farki defektus 5%, nyaki defektus 20%.
Elég rémísztő volt megint átolvasni.
Szerinted? Nagyon rossz?
Olvastam az Intézet honlapján, hogy ők legalább 2x nézik a spermát, nálunk, hiába voltunk máshol szakrendelésen, csak ez az egy mintaadás történt....
Kíváncsi vagyok, mit mondasz...