Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vicky!

Szerdán Szűcsdoki 19mm-t mért, ma a sajátom 16-ot. De azért ezt annyira pontosan még nyilván nehéz belőni. Most 8 hetes és 5 naposnak felel meg kb. :) Hogy mocorgott-e, azt nem tudom, mert inkább körbejáratta a doki az UH-fejet, mint egyhelyben várjunk. De a kezek-lábak tisztán kivehetőek voltak. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Csak azért kérdeztem a méretét, hogy az enyém tényleg 10 hetesnek felel-e meg. Szerintem nem annyival nagyobb az enyém, 1 hét van köztük. Az már jó, ha látja az ember, hogy van keze meg lába, de az nekem egy hatalmas élmény volt, hogy mozogni láttam. Azóta érzem igazán, hogy ott van. Olyan élőnek tűnt, amint a 23 mm-esem kalimpált. :D Remélem legközelebb a saját dokid majd neked is mutat ilyen képet, a bmc-ben nem igazán van erre idő.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,

bocsi, hogy kicsit eltűntem, de tegnap meghozta a főnököm a laptopot, úgyhogy kicsit dolgoznom is kellett.
Viszont ma elkezdett ürülni a haematómám, ami valahol jó, valahol nem. Felhívtam a dokimat, és mondta, hogy amíg csak barna, addig nincs gond, viszont kezdjem el szedni az augmentint, amit felírt, nehogy elfertőződjön valami odabent... úgyhogy remélem nem fog ártani a babának az antibiotikum... pont egy hét múlva kell mennem hozzá, ha nem lesz piros a vérzés, egyébként irány a kórház. Akkor leszek kereken 10 hetes... már a múltkori UH-on is olyan jó volt látni és hallani, hát még majd most... ebben a korban hatalmasakat fejlődnek... már alig várom... :)

Orvos... hát az enyém a legdrágább, ahogy olvasgatom 12e vizsgálatonként (+1000, ha képet is kérek) Viszont nagyon nem szeretnék váltani, mert 10 éve járok hozzá, és már többször rendberakott... szóval mégha drága is, de maximálisan megbízom benne, így csengetek... a szülés nem tudom mennyibe fog kerülni, de gyanítom, hogy 100 körül lesz... Na mindegy, majd lesz valahogy...

Gátmetszés... van egy csomó olaj, amit a 36. héttől kedve el lehet kezdeni kenegetni a gátat, és álítólag nagyon jól tágul tőle, aminek tágulnia kell... Én sem vagyok híve a varrogatásnak, bár, ha muszáj, akkor nincs más.
Amúgy nekem egy cisztaműtétből adódóan már van egy vágás a hasamon, pont ugyanúgy, mint a császárnál, annyi kivétellel, hogy a méhem még nem volt átvágva.

A tali ha mostanában lesz, akkor sajnos nélkülem lesz, mert most még a reggeli és délutáni sétától is eltiltottak ismét... kizárólag pisilni kelhetek fel.

Egyébként egy pár napja elkezdtem inni a palástfűteát... biztos ami biztos alapon...

Az éjszakai pisilés nálam is bejátszik mindig... általában fél 4-kor kelek fel...

A hányinger nem játszik már be, bár ma émelyegtem kicsit.... viszont folyton olyan éhes vagyok, hogy egy disznót is fel tudnék falni... tegnap rendeltem egy pizzát, és majdnem megettem az egészet... a párom csak lesett, hogy nem tudom letenni, általában 2 szeletnél kibukok... tele leszek... bezzeg most 4-et ettem.
Na megyek, ennem kell valamit, mert menten éhenhalok.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

lara: megnéztem a leletet, a CRL 1,92 cm a GSD 3,61 cm (bár bevallom, gőzöm sincs, melyik, mit jelent)

Mi szeretnénk őssejt levételt, bár adja isten, sose legyen rá szükség. Valóban nagyon húzós az ára, de azt néztem, ha két évi részletre fizeti az ember, alacsony kamatot számolnak, havi bontásban talán egyszerűbb, mint egyszerre kitermelni.

Babácska, gyesben és csp-ban még nem nagyon vagyok otthon, csak az alapokat tudom. Csp 1 gyereknél 12.200,- Ft, 2nél 13.300,Ft, 3-nál vagy többnél 16.000 gyerkőcönként. Ha valaki egyedül neveli, akkor 1500-zal több. Mármint idén. Hogy 2010-re mit találnak ki, azt ugye nem tudhatjuk.

Van még ugye a gyás, az fél évig jár, összege a napi átlagkereset 70%-a. És ott van még a gyed is, ami meg a gyás után jár, meg a gyers (idén 28.500 Ft - 9,5 % nyugdíjjárulék), de bevallom, itt elvesztettem a fonalat. A többgyerekes anyukák biztosan képben vannak, lányok, hogy is van ez? :D

Mi most indulunk vidékre, a párom szüleinek holnap jelentjük be a nagy hírt, biztos nagy lesz az öröm. Babácska, szerintem senkinek, még a közvetlen családtagjaidnak sincs joga elrontani az örömödet, és mindenfél örökségeket a falra festeni. Én biztos szép szelíden (legalábbis elsőre :) ) megkérnék mindenkit, hogyha ő nem is örül igazán, a saját félelmeit, szoronságait, negativitását ne pakolja rád.

Találkozó: Mivel akik jelezték, hogy csak a hétvége jó nekik, azok nem szóltak vissza a jövő szombatra, ezért szerintem legyen két alternatíva és amelyikre több jelentkező van, azt válasszuk. A világért sem szeretnék én dönteni a kérdésben, de mivel mástól nem jött konkrét időpont-javaslat, ezért valakinek csak kell javasolni. :lol: Akkor tehát:

Jövő péntek - júl. 17. - péntek 5 óra, vagy július 18. szombat 4 óra Westend? Akár itt, akár prviben légyszi jelezzen vissza, aki érdekel.
juci-77

Sziasztok Lányok!

Még régebben volt szó akül töltetú szopi párnáról. Ezt az oldalt találtam. Elég részletesen leír mindent:http://www.szopiparna.hu/index.html

Tali: nekem jó a júl 17 és a 18 is

Őssejt: mi még gondolkodunk. A párom legnagyobb fenntartása velük szemben, h ezek uolyan vállalkozások mint akármelyik. Mi van ha tönkre megy?

Kombinált / szekvencia szűrés: júl.15-én és 22-én megyek. Rögtön utána beszámolók róla .

CRL: a pici ülőmagassága. A GSD-t sajna nem tudom

Kép
csipike09

Nem úgy van, hogy rákszűrést nem annyira ajánlott terhesség alatt végezni? Ha valami gond van, ilyenkor úgysem tudnak semmi csinálni gyanítom, vagy rosszul gondolom?

Kakti, az a Szűcs doki a Jánosban van?

Hbarbi, vigyázz Magadra!

Zsizell, állásügyben szerintem közöld az ajánlattevővel a szitut, hátha így is érdekled. Ha nem mondod el hogy mi van, az később kellemetlenebb lehet. Szerintem. És persze majd számolj be.

Babácska, én andragógia szakra járok, a téli vizsgáktól kicsit cidrizek, de lehet hogy megpróbálok előrehozottat letenni, hogy januárban már ne kelljen ezen izgulni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, GYED, az április 30-ig születő babák anyukáinak még járni fog a gyerek 2 éves koráig.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

GSD: teljes hossz

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs!

Tulképp igen, Szűcsdoki a Jánosban van, de csak területileg. A Budai Meddőségi Centrumban (BMC) ő a dokim. :)
A júliusi Kismama újságban részletesen írnak az ilyen segélyekről, meg hogy hol kell igényelni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, és milyen korú ez a Szűcs doki? Hogy néz ki? Mert ha egyről beszélünk, akkor ő volt a másodorvosom, félig ő vezette le a szülésemet. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... _id=466880

Itt van hogy mi mit jelent es a CRL meretek hetekre es napokra lebontva.

Kép
monyo83

Sziasztok Csajok! Képzeljétek 6 hetes és 6 naposnak mondott a doktorbácsi, 10 mm-es és láttam ahogy dobog a kicsi szíve :lol: Én nem kaptam képet róla sajnos, de majd talán legközelebb... Lassan nyugovóra térek majd holnap megpróbálok jönni és visszaolvaslak benneteket, mert ma nem volt időm...

Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek

Sok sok puszi

Reni

bellerreni
Eger

Jó sok mindenről írtatok. Babácska. Negatív családdal nem csak Te vagy megáldva. Amikor a 3. babát bejelentettem (12. hét után) apukámnak telefonon mondtam, édesanyám felcsattant a háttérben "Már megint?" Na, ez nagyon jólesett. Így most sincs szándékomban korábban elmondani a már 70 éves szüléknek(mármint, ha a jövő heti 4 napos látogatás alatt nem kell folyton hánynom) és óvatosságból ezúttal e-mail-ben fogom közölni.
Érdekes, 1., 2. gyereknél körül rajonganak, 3.-tól kezdve gyanakodva szemlélnek és fura megjegyzéseket tesznek. A 3. babát várva kifejezetten másodrangú állampolgárnak éreztem magam. Így 39 éves fejjel, miután a 3 gyerek nevelésében sem segített senki, ezek már leperegnek. Megtaláltam azokat a barátokat, akik maguk is 3, 4 sőt 6 gyermeket nevelnek és értéknek tekintik a nagycsaládot.
Én a 3. babát várva fejeztem be a PhD munkámat (10 év után). 7 hónapos terhesen védtem, a kedves öreg tudós urak nem is nagyon merték kellemetlen kérdésekkel zaklatni a nagypocakos kismamát :lol: . Az avatásra meg már a 8 hónapos lányommal utaztam Pestre. Szóval hajrá tanulók, amíg benn van, addig könnyebb.
pammut

Jó reggelt mindenkinek!
Jelentem, hogy ma reggel meg volt az első hányásom. Azóta viszont fittül vagyok! :lol: :lol:
Nem olyan futós hányás volt. Hanem amin van időm gondolkodni, hogy engedjek az érzésnek vagy küzdjek vele. Ezer éve nem hánytam, jó rossz volt!!! Ráadásul nem is jött semmi, csak egy kis folyadék, ami végig marta a nyelőcsövemet.. :cry: :cry: Ti is ilyet hánytok ha hánytok?? Bocsi a tutti témáért..
Pammut doktornéni! Miből van PhD-d? :lol:
Pedig ez is rémlik, de úgy látom a memóriám már nem a régi! :lol: :lol:
Mit főztök ma lányok, mert nekem nem sok ötletem van!!!

Kép
Kép
ronci

Szia Ronci Ja, ez az öklendezős hányás. Az szar. Bár én jobban utálom, mikor a kaja is jön (Pfuj téma mi :lol: ?) Tegnap este én is méláztam. Lehet jobban jártam volna, ha megyek... Nekem reggel nincs hányingerem, viszont napközben állandóan, csak akkor nem ha eszem. Viszont ha megteltem...
Még nem emlegettem a "tudomány területem". Kertészetből, konkrétan gyümölcsfaiskolából doktoráltam. Most kertészetet oktatok, elméleti síkon. Otthon meg gyakoroljuk kicsiben. Tegnap délután párom beállított 3 láda barackkal (kajszi, őszi vegyesen). Tegnap este megküzdöttünk a felével, ma délelőtt rám vár a másik fele. Igyekeznem kell, mert 11 körül össze szoktam zuhanni.
Ebéd: a paprikáscsirke nokedlival tuti, esetleg még valami zöldségleves jöhet eléje. Nyam-nyam.
pammut

Pammut!!! az tök jó! Én nem értek a kertünkhöz, de a családom többi része annál inkább! Apukám nagy hobby kertész mindent tud mndenről..általában. Bátyámnak a főállása mellett van egy kertészeti vállalkozása, kerteket alakít ki illetve tart rendben. Mi mellé mit, hogyan, permetezi, metszi stb.. Nővérem agrármérnök, meg környezetvédelmi szakmérnök, de Ő inkább a virágokhoz, dísznövényeknek a szakértője.. én meg: nem vagyok benne biztos, hogy mindig tudom, hogy mi a gaz és mi a haszonnövény...

Hát megkönnyítették a döntésemet a főzésben: párom rizseshúst kért. Bár nem tudom milyen lesz, mert nem nagyon csináltam még...
Barátnőm petrezselymes újkrumplit meg rántott csirkemellet csinál ubi salival..na erre rámozdultam, csak mivel a festőnek is főznöm kell most, így nem tudnék annyit sütni, hogy elég legyen! Ugyhogy maradnak az ilyen kaják, amiből jó sokat lehet enni, ugyanannyi melóval... :lol: :lol:
Most jöttem haza a boltból, de majdnem szomjan haltam mire haza értem..gondoltam biztos a hányástól van..nem tom. Ennyire azét nem szoktam szomjazni.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát most többet iszunk, az tuti :) . Alapon párom is, én is agrármérnökök vagyunk.
Rizsehúsban nem vagyok profi, nálunk a tarhonyáshús a nyerő. Én is ajánlgattam a díszes társaságnak, de semmire nem bólogattak hevesen. Mondták legyen ma rántott csirke holnap meg sült liba. Na persze. Én meg aszalódjak a konyhában egész hétvégén. Még itt a barack is. Megyek is...
pammut

Sziasztok!

Mi is februárra várjuk a kisbébinket.Láttam, hogy elég sokan szenvedtem az émelygéstől, hát én eddig szerencsésnek mondhatom magam ezen a téren.Viszont én elkezdtem puffadni olyan 5-6. héttől és azt olvastam, hogy az jó módszer, hogy nem 3x eszem egy nap, mint eddig, hanem 5x kevesebbet.Így hosszú távon többet tudok enni, mert a puffadás miatt max ebédelni tudtam, utána úgy éreztem és úgy is néztem ki mint aki szétdurran.A lényeg, hogy állítólag az émelygés ellen is jó ez a módszer, hogy nem eszi tele magát az ember, hanem többször keveset.Egy próbát megér, hátha beválik másnak is.
zsanna7

Szia Zsannaa!!!
Igen ezt páran már alklamazzuk, hogy mint a kisbabák 3-4óránként eszünk!!! :lol: :lol: Ha nem eszek már dőlök is ki. Azonnal.
Babácska!!! Most volt a rádióban az aludj el kisember.... egyből Te jártál az eszemben és én is végig énekeltem!!! :lol:

Mindjárt kész életem első rizseshúsa! Kiváncsi leszek! Szerintem valami biztos nem lesz oké vele.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Szióka!

Ronci! Én mikor hányok, akkor jön minden, ami a gyomromban van. Volt úgy is, hogy ép lenyeltem az utolsó falatot, s szaladtam is a wc-re, minden kijött. :oops: :lol:

Én ma dödöllét sütöttem, tejföllel és uborkával.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Amúgy nálunk is anyukám szokta mondogatni, hogy minek nekem 3 gyerek. Elég lesz a kettőt is felnevelni. Minap megemlítettem neki, hogyha most fiú lesz, akkor lehet, hogy lesz majd még egy, hátha kislány lesz, mert az inga így mutatta ki nekem. Erre ő: Te nem vagy normális, mit akarsz, óvodát? :D
De én is nagy családdal szimpatizálok. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Szép napot csajszik...
odakint gyönyörű idő van, remélem helyettem is kimentek levegőzni kicsit... nekem marad a "szellőztetés" kinyitottam az összes ablakot, hogy jöjjön be valami levegő. Borzalmas ilyenkor idebent lenni...
Főznöm sem lehet, így marad a hidegkaja... vagy párom kisüt valami mirelitet... nem az a konyhatündér tipusú... a virslinél általában elakad... ;) Na mindegy, csak nem halok éhen...
Anyósom egyébként a szomszéd házban lakik, egy pár hete költöztettük, át sem nézett, hogy mi van velem, ráadásul mondta, hogy jó lenne, ha ma én főznék a fiúknak, akik a gardrobját csinálják... hát beintettem neki... ha magamra nem főzök, gondolta majd neki igen... hát jófej... na mindegy, jól felbosszantott. Nem vagyok hajlandó kockáztatni semmit, főleg nem miatta, illetve a lustasága miatt... na mindegy, bocsi, hogy itt panaszkododm, de muszáj volt kiöntenem magamból... úgy felbosszantott...

Tegnap amúgy nézegettem a tesz-veszen egy csomó kismamarucit, meg mindenfélét... úgy belelkesültem, bár nagyon hihetetlen, hogy már csak egy pár hónap és ilyenekre lesz szükségem... :) Épp az este mondta a párom, hogy ő kicsit meg an rémülve, hogy valaki hamarosan apunak fogja hívni... azért megnyugtattam, hogy az azért még odébb van, mire beszélni kezd... de azért szokja csak a gondolatot... bár látom rajta, hogy nagyon élvezi a helyzetet.... folyton mosolyog, ha szóba kerül a baba... :)

A család nálunk még mindig nem tudja, hogy jön a baba, bár anyukám már kezd kombinálni, de szerencsére még ki tudtam magyarázni, persze diplomatikusan, mert azt azért nem mondom, hogy "nem vagyok terhes" ilyeneket elvből nem mondok... Csak annyit, hogy dolgozunk rajta, vagy folyamatban van a családtervezés. Egyedül a húgom tudja, meg egyik barátnőm. Velük muszáj volt megosztani, mert velük egyszerrre voltam dokinál. Úgy terveztük, hogy a bűvös 12. hét után mondjuk el neki. Most pénteken megyek dokihoz, és utána meg Aug 5.-én kell mennem, akkor lesz a kombinált teszt is, és mivel ott csinálnak 4D-s képet, így azt szeretnénk megmutatni... biztos nagy lesz az öröm...

Bocsi, hogy hosszúra sikerült...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Fiatal koromban (ez vicces, most is csak 29 leszek augusztusban), én is nagy családot szerettem volna, úgy gondoltam, hogy ennyi idősen már lesz 3 gyerekem... hát sajna nem úgy sikerült. Túl vagyok egy váláson, de "szerencsére" abból a házasságból nem született gyerek, pedig nagyon szerettük volna. De nem baj, úgy tűnik most értem meg rá, hogy anya legyek... a gondolat bár furcsa, nagyon élvezem... :)
Most úgy vagyok vele, hogy csak ez a baba szülessen meg egészségben, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább... sajnos nem úgy állunk anyagilag, hogy bevállalhassunk 3-4 gyereket, bár tudom, hogy ahol elfér kettő, ott elfér 3 is, de ez még messze van... remélem ennek az egy picúrnak azért meg tudunk adni mindent amit szeretnénk... :) többek között majd egy tesót is.
Mi 3-an vagyunk lányok, én vagyok a középső... szerettem, hogy 3-an vagyunk, ezért is szeretnék én is több gyereket... na mindegy, majd meglátjuk... csak szép lassan, egyszerre csak egyet... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

nmarya!!! Most megnéztem a neten, hogy mi is az a dödölle. Hallottam már, hogy mondják, de sose tudtam, hogy mi az! Nem igazán értettem meg hogy hogy készül abból amit olvastam, de most elolvastam egy másikat is így már tisztább. Nincs nagyon liszt íze, hogy miután belekevered a lisztet már nem csinálsz vele semmit, csak picit pirítod? Azért kérdezem, mert lehet ez is bejönne gyomorégés ellen! Meg hát tejföl, krumpli, hagyma: mindet szeretem!!!
hbarbi!!!
Kitartás, már remélhetőleg nem tart sokáig az otthon fekvés! Jól teszed, hogy iszod a palástfű teát, mert ártani nem árt, de elvileg használ! Anyósoddal meg ne foglalkozz! Bár nem tudom, hogyha tudná, hogy mi van akkor sem főzne neked???
Mindjárt jönnek a fiuk enni, hát kiváncsi leszek!
barbi, ha nem lett ehetetlen szívesen küldök neked egy kis rizseshúst ha szereted! Csak hogy legyen főtt kaja is a pocidban. a babán kivül! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Teljesen megkívántam a dödöllét!Tejföllel..jézusom.most majd csinálhatok azt is???
Az ilyen kajcsival az a baj, hogy mg csak azt sem tudom, hogy hogy kell kinézie, meg milyennek kell lennie..így hát, hogy mi lesz ebből??? :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci,
köszi édes vagy... :) jöhet a rizseshús... :) amúgy anyósom nem hiszem, hogy jobban aktivizálná magát, ha tudná, hogy unokája lesz, miután már többször kifejtette, hogy nem szeretné, ha én szülnék a fiának gyereket... nem túl jó a viszonyunk, és akárhányszor szóbakerül, hogy gyereket akarunk, mindig kiakad, hogy "TÉNYLEG SZERETNÉTEK GYEREKET?!?!?!?!... EZT NEM MONDJÁTOK KOMOLYAN!?!?!?" Nagyjából ennyi szokott lenni rá a reakciója, amin ma már röhgök, de régebben nagyon rosszul esett... de nem is neki szülök... Anyuék viszont már nagyon várják, hogy nagyszülők legyenek, és most hívott anyu, hogy feljön Pestre holott nem is tudja, hogy nagymama lesz hamarosan, és hoz nekem kaját (60km-re lakik) hát igen, ez a különbség szülő és szülő között... no mindegy, kár is rá fecsérelni a betűket....

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi: Igazad van, ha magatoknak nem tudsz főzni nem fogsz neki. Nem inkább neki kéne rátok főzni? Nem biztos hogy jó lesz, hogy ilyen közel lesz. A 4d-s uh biztos szép lesz, bár még elég picike lesz rajta a baba.
vicky79
Budapest III. kerület

Néha elcsodálkozom, hogy milyen szerencsém van a nagyszülőkkel. Mindenki már most imádja az unokáját és annak az inkubátorát is szeretik. Vagyis engem. :) A babámnak még 3 dédije is lesz, legalábbis remélem, hogy mindegyik megéri a jövő februárt. A párom nagypapájának most tartjuk majd a 90. születésnapját. Olyan aranyosak voltak, mikor megtudták.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát teljesen jó lett a rizseshús! Úgy megették a fiuk, hogy csak na! Pont annyi maradt amennyit eltudok küldeni neked Barbi..
Nem jó az ilyen anyós. Az enyém egy angyal, de a férjemnek hasonló az anyósa! :lol: :lol:
Sajnálom is érte eleget..Mi most éppen itt lakunk nála, míg össze nem rakjuk a házunkat/remélhetőleg augusztusra készen lesz a fele, ami azt jelenti, hogy be költözhető állapotban lesz/ ugyanis teljesen szétvertük szegény házat és fullra átépítettük, meg újítjuk meg minden. De már alig várjuk, hogy okés legyen. Borzasztó nagy háza van anyukámnak és bőven el lehet férni benne, mégis kicsi együtt. :lol: :lol:
De hát ez van. Nekem anyósom mondta vagy 30perce, hogy mondjam mit szeretnék, eljuttatja. Csekély 50km-re lakik tölünk, de megoldja. :lol:

Kép
Kép
ronci

Vicky! az én nagymamám most volt júniusban 91éves. És még sosem volt kórházban, orvosnál is egyszer és összesen fél tbl gyógyszert szed a vérnyomására.. Irigylem.
Én csak a vitaminjaim miatt la. napi 5tbl-t eszem. Néha már annyira utálom bevenni őket, de valamit valamiért... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Amúgy a párom apukájáék (új felesége van), is nagyon várják már az unokát, úgyhogy 5 nagyszülőből 4 nagyon várja... egész jó arány... a banyával meg nem foglalkozom... :)

Amúgy én a nővéremmel vagyok kicsit bajba, hogy hogy mondjam el neki, ugyanis nekik (sógor miatt) nem lehet saját babájuk, már volt 5 sikertelen lombikjuk. Tudom, hogy örül majd neki, csak azért mégis nehéz kicsit... bár remélem, hogy ez majd ösztönző hatással lesz rájuk, és belevágnak mégegy lombikba... ezt amúgy is tervezik már vagy 2-3 éve.

Viki tényleg szererncsés vagy... én sem értem, hogy mivel érdemeltem ki anyósom szemében az utálatot, de egyszer majdcsak kiderül ez is...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Én a párom féltestvérével voltam így. Nekik most ciszta miatt félbe kellett hagyni a 3. lombikot és sajnáltam szegényt, mikor mondtam neki a babát. Nagyon örült, de mondta hogy ne haragudjak, de neki miért nem akar összejönni?! Az első lombiknál beágyazódott a baba, de már nem láttak nála szívhangot. Akkor én is így voltam. Aztán amikor kiderült, hogy mégsem sikerült, akkor meg lelkiismeret furdalásom volt. Mondjuk nálunk is így volt az ikertesó, de nálunk legalább az egyik megmaradt.
vicky79
Budapest III. kerület

hát igen, ezek nehéz dolgok, de előbb-utbb muszáj lesz elmondani neki... de majdcsak túl leszek ezen is... elvégre a testvérem, csak örülni fog neki...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!!!
Nem tudom láttátok-e már ezt az oldalt:
http://museum.thetech.org/ugenetics/eye ... lator.html
A babátok szeme színét kalkulálja ki százalékosan. Nekem 50%, hogy barna lesz és 35% hogy kék. A szülőket és a tesókat kérdezi abból kalkulál... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok Csajok :)

Jaj de jó , hogy ilyen sokat írtatok!
A családomat már kitaláltam , hogy hárítom és már nem is érdekel...

Más: nem tudom ti , hogy vagytok , de én már kezdek egy picit aggódni , hogy ez az állapot normális -e....értem ez alatt azt , hogy egyáltalán nem vagyok éhes, nem kívánok semmit vagy ha mégis mire megveszem vagy elkészül undorodom tőle...Úgy tuszkolok magamba valami ételt , de csak a baba miatt. Jártányi erőm sincs ma például kb. 1 órát voltam fent a többit aludtam. Már azon is gondolkodtam, hogy az a hektónyi nyál a hibás amit folyamatosan nyelek lefelé..Olyan mintha valami hülye vízesés lenne a számban.
Tegnap az az idióta fülész is jól megkínzott és mint a komédiákba a rossz fülem megjavult , a jóra meg nem hallottam mire kitámolyogtam tőle....Annyira bosszantott, hogy éjjel 1-kor elkezdem magamnak ( bespriccelős módszerrel ) kimosni a fülem...Sikerült is kb. 5 perc alatt! 8) Aztán nyomtam bele fülcseppet , lefeküdtem és reggelre megjavult...
Remélem a szülésemet nem magam fogom levezetni.... :lol: na jó ez csak poén volt...
Egy szó mint száz olyan mintha az élet erőm szívná el az a porontyka... :oops:

Barbi az ilyen anyós kapja be! Ne törődj vele! Pihenj sokat most csak TI számítotok!

Csajok köszi a biztatást, és minden jó szót igazán jól esik! :oops:

Roncim aranyos vagy, puszi Neked! Én egész nap gondolok a kis csillagomra aki ma 13 éves és kicsit xar,hogy ma nincs velem mert apukájukkal vannak nyaralni, így csak telefonon tudtam köszönteni! :cry: De Ő nagyon vidám volt és tudom , csodás napot szerez Neki a volt férjem is! Ez azért megnyugtat..
Vendég

Babácska!! Boldog szülinapot fiadnak!!! Amúgy én már vagy 2hete így vagyok, hogy semmire sem vágyok, mindent csak muszályból eszek, ráadásul 3-4óránként, különben rosszúl vagyok! Néha van 1-2dolog amit úgy megkívánok, de el is múlik. Például 2órája pudingos palacsintát akartam, most rá se bírok gondolni. Úgyhogy nem vagy egyedül ezzel szerintem.
Múlt héten mindennap 3-szor sós kiflit ettem zalaival.Azt sem azért mert jól esett, csak miután elkezdtem megenni akkor utánna már nagyon jó volt a pocimnak. Mostanában a főztömet sem mindig kóstoltam meg. Érzésre megcsináltam, aztán mondtam, hogy lehet után fűszerezni ha nem jó../de jó volt/ :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Babácska,
biztos a volt férjed is szép napot szerez a szülinaposnak...
én a 13. szülinapomra mai napig tökéletesen emlékszem... ugyanis akkor volt a család először és utoljára együtt strandon. Apu rengeteget dolgozott, így ő soha nem jött velünk sehová sajnos. 1 kezemen meg tudom számolni, hogy mikor volt együtt nyaralni az egész család.
Szóval az egészet akkor boralmasan éltem meg ettől függetlenül, annyira el volt mindenki foglalva a stranddal, hogy egész nap annyit sem mondtak, hogy bakfitty, ráadásul a standon, hamburger evés közben még egy darázs is beszállt a hónom alá, és amikor letettem a kezem, jól belémeresztette a fullánkját (az életét adta értem), majd édesanyám kikapta a hamburgeremből a hagymát, és bekente vele a darázscsípést, hogy fel ne dagadjon... a hagyma a legjobb a hambiba, úgyhogy akkor úgy éreztem, hogy ez a vég, majd este mikor haamentünk, sírvafakadtam, hogy engem fel sem köszöntött senki, holott az egész strandos őrület miattam volt, de a lényeg nem hangzott el.... " boldog születésnapot"... Így utólag már csak egy szép emlék, de akkor katasztrófaként éltem meg... hát igen, ez a kiskamaszkor ilyen... Azóta megtanulta a család, hogy ez a mondat elengedhetetlen a szülinapomon!!! :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

A lényeg lemaradt... Boldog szülinapot a fiadnak...

Amúgy a kaja nálam is kritikus... folyton éhes vagyok, de ha csak a kajára gondolok, rosszul vagyok, a párom rám sem ismer, turkálom a kedvenc kajáimat.... viszont tökfőzeléket a múltkor kétpofára zabáltam, előtte rá sem tudtam nézni... szóval vannak ilyenek. A dokim azt mondta, hogy rengeteg húst, zöldséget, gyümölcsöt kell ennem... mondtam... á nem lesz baj, ezeket imádom.... hát hogyne. A hús az ami egyáltalán nem megy, pedig nagyon kéne... gyümölcs viszont korlátlan mennyiségben... nincs kivétel! JÖHET!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Babácska, olyan jó volt olvasni a nyelési problémáidat, mármint azért, mert nem vagyok egyedül... én nem mertem ezt leírni, hátha hülyének néztek, de nekem is olyan érzésem van, mintha irdatlan mennyiségű nyál termelődne. Néha eljutok odáig, hogy kimegyek a wc-re és kiköpöm (bocsi, nem akarok közönséges lenni, de annyira gáz...), és bármit probálok nem segít, sőt...

A másik parám meg, hogy meglepően jól vagyok. Nem mondom, hogy 100%-os, de az előző terhességekhez képest a fáradságon kívül minden tünet elviselhető (tulajdonképpen csak ennem kell és minden ok :D ) és sajnos ilyenkor nekiállok kombinálni, hogy biztos valami gáz van, mert hát nekem végig illene hánynom a napot...

Jó volt olvasni, hogy más is tanult terhesség alatt. A főiskola után közgázra jártam, de sajna abbahagytam az első terhességnél (többet voltam a mosdóban, mint az előadóban és mivel kis szakra jártam elég kínos volt), de most beiratkoztam kulturtörténész szakra (egyszerűen csak azért, mert érdekel, semmi köze a szákmámhoz, hiszen idegenformgalmi közgazdász vagyok) és utána tudtam meg, hogy terhes vagyok, de úgy vagyok vele, hogy ha bírom, akkor csinálom. Heti 2× 5 óra. Csak annyiból nehéz, hogy estig (fél tízig) és attól félek, hogy elalszom a végén, habár pammut egyszer azt írta, hogy a második trimeszterben nagyon virgoncok leszünk.

Tali, sajnos nekem nem lesz jó, mert mi 17-én utazunk el és csak 26-án jövünk haza. Irány Rimini... :)

üdv,
Judit
szevasz

Hát a nyálfolyatás nálam is megvan. Néha semmi kedvem lenyelni... Én esténként vagyok pocsékul. Jó magas párnákon alszom el, annyira hányingerem van. És hanyatt. Így viszont (ciki vagy sem) szörnyen horkolok. Szegény emberem.
Babácska. Te igazán önellátó vagy! Önfülmosás :D . A magyar egészségügyben lassanként rászorulunk ilyen megoldásokra.
Judit. Komolyan ígérem, hogy a második trimeszter a legjobb. Akkor már pocakos az ember, de nem nagyon, baba mozog és általában nincs rosszullét sem. Barátnőm ezt a tolltépés idejének nevezi (mikor a kotló madár készíti a fészkét a kicsiknek). Nagy tevékenységeket, beszerzéseket érdemes ide időzíteni. A harmadik trimeszter egyre inkább a bálnaság kora, jönnek a nyűgök, az alvási és mozgási nehézségek. Ugyanakkor a baba mozgásának legszebb ideje. Nincs is jobb időtöltés, mint este lesni a hullámzó pocakod :D . Bárcsak ott tartanánk!
Húha, azt hiszem mindjárt irány a WC....
pammut

babácska: Az evés nekem is így volt, napról napra jobb. Még mindig nem vagyok ugyanaz a nagy evő, de vannak már dolgok, amiket megkívánok és szivesen is eszem. Majd jobb lesz. Nyálra nem tudok mit mondani, én ezt még nem vettem észre. Az alvással viszont én is így vagyok.

hbarbi80: Nekem is a gyümölcs az, amit bármilyen mennyiségben meg tudok enni. Tegnap megvettem több mint 1 kiló sárgabarackot és kb. 5 szem van még belőle. És az a furcsa, hogy ennek ellenére nem hajt meg, pedig nálam ez garantált volt régen. A csokit és a sütit imádtam és most meg alig eszem. Mondjuk ez nem baj.

szevasz: Jó nyaralást előre is.

pammut: Sajnálom az esti tortúráidat. Én este már csak aludni akarok, más bajom nincs.

Ma a c und a-ban majdnem elcsábultam. Olyan édes babás cuccokat láttam. Egy 50-es plüss tipegő nagyon tetszett, egy párnáját szorongató maci volt rajta. És láttam olyan kis zoknikat, aminek a belseje frotír volt. Nagyon édesek, már alig várom, hogy vehessek ilyeneket, de azért még babonás vagyok. Majd talán a 12. hét után egy pár kis rucit. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky 50-es kisruhát ne vegyél. Az átlag újszülött is 56-al kezdi, de nekem pl. a 2. és 3. gyerek bele se fért abba a kisméretű 56-os rugiba, amiben hajdan a bátyót hazavittük. (Egy nagyon édes sárga, pamut, százegypöttyös kiskutyás rugi volt, legelső babaholmi, amit vettem).
pammut

Sziasztok!

Most értünk haza, hajnal óta úton voltunk, mert elmentünk Sopronba egy kicsit kiruccanni! :)

Most csak arra van erőm, hogy Csuppancsnak válaszoljak, aztán megyek aludni. Reggel visszaolvasom a mai termést! :)
Szóval:
Szűcs doki valójában Dr. Szűcs Zoltán. Kb.35 éves lehet, magas, vékony, szemüveges. Tulajdonképpen jóképűnek mondható. Ő az?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Ismet itt az este, hat bekoszonok.
Fozes: ma nem foztem semmit, csak sutottem. Delutan babazsurra voltunk hivatalosak, igy reggel sutottem meg egy szulinapi tortat, csak babaknak valot es lanyosat. Aranyosan nezett ki. Biztos finom is volt, bar nem ettem belole, mert nem kivantam tobb edesseget.
A tortasutes utan ugyet inteztunk, azutan mar mentunk is a partira. Ma csodalatos modon taplalkoztam, reggel benyomtam egy szelet pizzat, ami a ferjemebol maradt tegnap esterol, ugyintezes kozben ettem egy sajtburgert. Elhataroztam, hogy tobb pusztito etelt ma nem eszek, erre a zsurra erve az elso mondat ez volt: sajttal kered a hambit, vagy nelkule? :lol:
Ugyhogy meg egy hazi hambit is lenyomtam. Azutan egy szelet tortat. Ez volt delutan haromkor. Azota nem ettem, mert nem engedhetek mar meg magamnak mast. Viszont most elkezdtem a holnapi ebedet tervezgetni es olyan szinten ehes vagyok, hogy mar faj, gyorsan le is fekszem inkabb.

Ma jelentkezett nalam egy nagyon utalt terhes tunet: a mindenen boges. Reggel azert bogtem, mert a ferjem azt mondta, hogy lehet, hogy nem lesz ido beugrani sajtburgerert.
Delutan azert bogtem, mert veletlenul belekaptam a ferjem szemebe eleg durvan, nagyon fajt neki, o a fajdalomtol kialtott egyet, en meg ugy megsajnaltam, hogy zokogtam negyed oran at. Szegeny mar kinjaban rohogott, mert egyik kezevel a szemgolyojat probalta a helyen tartani, a masikkal meg engem olelgetett es vigasztalt, pedig neki voltak fajdalmai. Most mar vicces, akkor nem volt az.
A harmadik nagy bogest most este produkaltam, ugyanis felhivott, hogy a jovohetre hat estere osztottak be, mert sokan szabin vannak. :cry: Ez utolag sem vicces. :cry:

Emlekszem, hogy Kristoffal en ennyit bogtem, hogy az valami hihetetlen. Meg voltam rola gyozodve, hogy depis babam fog szuletni, mert en egyebkent evente ha egyszer sirok, talan.
De nem igy lett, mert Kristof vigyorog egesz nap, mint a tejbe tok. :P
Szoval nincs osszefugges.

Jah, es mar laptopozik is: Kép
Vendég

Jah es meg annyi tortent ma, hogy kaptam egy levelet a korhazbol, ami szerint jo ket het mulva be kell mennem a midwifehoz.
Ezt nagyon nem tudom hova tenni, ugyanis amikor Kristofot vartam nem kellett bejarnom a korhazba, mert minden kedden a tolunk ketszaz meterre levo haziorvosi rendeloben volt a midwife. Most ide nem is kaptam idopontot, csak a korhazihoz. Fogalmam sincs, hogy most mi van, ott allitjak-e ki csak a terhesjegyzetet es ott kezdik el a gondozast, de utana mar jarhatok a haziorvosiba, vagy mar mindig a korhazba kell mennem, nemtom. De nagyon remelem, hogy nem az utobbi, mert ezek a rendelesek mindig delelott vannak, akkor Ferim dolgozik, szoval nem mindegy, hogy Kristoffal setalok harom percet, vagy buszozok negyven percet (tavolsagban nincs messze, de az egyetlen kozvetlen buszjarat keresztul-kasul megy a keruleten, mire odaer, atszallni, mertrozni meg nemtok terhesen babakocsival).
Azt irtak a levelben, hogy ez csak koncultacio. Remelem, hogy tenyleg csak konzultacio es nem akarnak mar most uh-zni, vagy legalabbis ha uh is lesz aznap, akkor kuldenek arrol is ertesitest, ugyanis Feri szeretne bejonni uh-ra (Kristofnal is mindig jott), viszont potyara nem akar kerni szabadnapot, csak akkor, ha biztos, hogy uh is van. Tehat most nem jon velem, mivel azt irtak, hogy csak konzultacio lesz.
Basszus, nem ertem en, hogy miert kell most igy megbonyolitani mindent. Asszem, hogy inkabb felhivom a korhazat a jovoheten, vagy elkocogok a haziorvoshoz es kerek egy felvilagositast ezzel kapcsolatban.
Vendég

Sziasztok!

Próbálom visszaolvasni azt a 12 oldalnyi hozzászólást, amiről lemaradtam az utóbbi időben, de nem megy túl gyorsan.... :(

Én a hústnemkívánó korszakomból a mindent kívánokba léptem, most hogy olvasgattalak titeket, majd megpusztulok pogácsáért, rizseshúsért, hambiért MINDENÉRT.... Tök gáz... :D
Ma chilisbabot csináltam, annak ellenére, hogy általában nagyon nem szeretem a babot, úgy éreztem, nem maradhat ki most az életemből. Hihetetlen, hogy milyen más állapot ez az egész terhesség... :)

Ananácska, Kristóf nagyon cuki!!! :)

Korábban kérdezte vki a MagneB6 adagot (bocsi, olyan sok hsz-t olvastam, hogy már nem emlékszem, ki írta), én Mátéval 3x2-t szedtem, mert nagyon görcsöltem már a terhesség elején, plusz még rutascorbint, vérzésgátlónak. Viszont emellé már nem szedtem vitamint, csak folsavat.

Barbi, nem irigyellek az anyósod miatt :( Nálunk ittvolt egész héten a család (szüleim és anyósék is), nagyon szeretek mindenkit, de brutál volt.... :) Viszont kész a kerítés, és megint csak 3-an vagyunk nyugiban.... :)

Na, megyek aludni, mert leragad a szemem, és hatkor ébresztő :( A fiam most jutott el oda, hogy nem akar aludni, mert azt hiszi lemarad valamiről... :D

Szintussal mi a helyzet? CSak mert a 10 oldal alatt nem találkoztam vele...

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép

Kép
husoka

pammut: Biztos volt belőle nagyobb is, csak ez akadt a kezembe. Volt 46-os is, na olyan pici babát azért még szeretnék a hasamban tudni. Egyébként a húgomnak is talán 1 db 50-es tipegője volt, de nem volt már rajta.

ananácska: Kristóf baba nagyon édes. Kis informatikus. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Ananácska,
csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz... tényleg nagyon édes Kristóf. Még a végén tényleg informatikus lesz belőle... :D
Tényleg jobban jársz, ha felhívod a kórházat, és megérdeklődöd, hogy mizujs az UH-al, elvégre nehogy Feri lemaradjon róla... Egyébként az én páromat is Ferinek hívják... :)

Vicky
az 50-es babaruha tényleg nagyon pici, bár amikor a húgom született (7,5 hónapra), olyan pici volt (1950gr és 46 cm), hogy a legkisebb rugiban is elveszett, úgyhogy anyunak vitt be keresztanyám egy tekercs fonalat, és ott horgolt belőle egy kezelsábast, és kissapkát, amiben haza tudja vinni. Mindenki el volt ájulva, hogy anyu milyen kreatív... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!
Egy napig nem voltam, és lám, hogy lemaradtam. Igyekeztem visszaolvasni, de mire a végére értem az elejét már elfelejtettem :lol:
Megyek ma süttetni a hasam, kíváncsi vagyok, hogy bírom majd, mert mostanság nem nagyon vagyunk jóban a meleggel. Utána majd jövök.
Szép vasárnapot! Ja, és holnap végre én is megyek dokihoz! Juppiii :lol:

Kép
zsizell

Sziasztok Kismamik !

Nevessetek, én a vissza olvasást követően elővettem egy papírt, és leírtam a válaszokat, mert mire a végére érnék elfelejtem ám én is...Korral jár biztos 8)

Először is köszönjük a kisfiam nevében is a köszöntéseket!

Szevasz: kicsit irigykedem...nyaralás ügyileg :) csókoltatom az Adriát és Riminit is, ha mennétek Delfináriumba akkor az Iza nevezetű nőstényt is ( nagyon jóban voltunk ) :P Idén sajnos minden erőlködésem ellenére úgy tűnik nem megyünk sehová :? :cry:

Viszont a jövő 7en a tali szerintem okés! Elvileg mind 2 nap jó...

Pammut: én is hanyatt, felpolcolva bírok aludni és horkolok mint egy gőzmozdony, de a párom táskáját nem vihetném ezen a téren szóval mondjuk azt nem sajnálom :P :D :lol:

Vicky : Babaruci témában szerintem is kell az 56-os méret mert átlagban 54 cm körül születnek a bébik, de ráérsz sztem ilyen pindurkát a vége felé venni amikor az uh-on saccolják a méretét meg a súlyát. Addig meg nyugodtan vehetünk nagyobb méreteket cukikból, mert úgyis bele fog nőni :D

Akik kirándulni voltak, vannak szintén irigykedem, bár orvos nem ítélt pihenésre nyugalomra, szerencsére páromnak köszönhetően megtehettem azt , hogy itthon pihenve szinte semmit nem csinálva várjuk meg a 12. hetet . Eddig bevált , minden nap egy ajándék , hogy nem kezdtem pöttyözni-vérezni! Szóval engem apuka ítélt veszélyeztetettnek ....Megértem és megteszem érte , hiszen 40 éves lassan és nincs saját csemetéje...Megérdemli hiszen nagyon jó pótapukája a gyerekeimnek.

Ananácska : Kristóf még mindig egy tünemény , hatalmas puszi a talpacskájára! ( jaj de imádom puszilgatni a babatalpakat...)

És és és és holnap nem csak Zsizell megy dokihoz MI is

8)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?