Új privát üzeneted érkezett!

Mondtam már ne foglalkozz a témával többet mert akkor ennek sosem lesz vége. Tudom te védeni akarod magadat, de esetleg akiknek bajuk van veled kérd meg hogy beszéljétek ezt meg privát, mert lehet hogy nem tartozik másra és lehet hogy sokakat nem is érdekel, sőt csak zavarjátok a nyugalmukat, meg a topic életét.
Én a témában már nem szeretnék vitát folytatni eleve eldöntöttem már a kérdést, és én is rég lezártnak tekintem. Az iménti az utolsó hozzászólásom volt. Nem kívánok többet hozzáfűzni a dologhoz, és neked is ezt ajánlom!

VEKIKK
Boldog félidőt! Én tegnap ünnepeltem! Ha nem szólnak eszembe se jutott volna! :)

Mi nem lakunk olyan nagyon messze a központtól de sajnos ez a város eléggé dimbes-dombos emelkedős, odafelé gáz, hazafelé már okés. Sajnos árnyékot adó fából sem bővelkedik némelyik utcsa. Remélem nem lesz idén is 40-42 fokos hőség mert akkor nemhogy a lakásból de a langyos vizes kádból sem teszem ki a lábamat! :)

Én szedem a magnéziumot és kalciumot (leginkább pezsitabi formájában) azóta ilyen problémám nincs.

dita75

oké,lezárjuk.amúgy hogy vagy?látszik már,hogy kisfiad lesz vagy kislányod?esetleg a nevét is tudjátok már?

mó73

TRIX
A te helyzeted valóban merőben más!
Kiváncsi vagyok hogy szükség lesz-e a csaszira. Gondolom te is szeretnéd természetesen megszülni a babákat.
REmélem sikerülni is fog, persze ez tőlük függ, hogy mindketten befordulnak - e időben. De te már elég profi vagy ami a babákkal a megbeszéléseket illeti lehet hogy ha ezt is megdumáljátok szót fogadnak! :) Az én Bogyóm elég makacs, ebben tiszta apuci (na jó engem se kell félteni :oops: :lol: ) úgyhogy lesznek itt majd bajok már előre látom! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dita75

Sajnos nem tudom még a nemét, nagyon titokzatoskodik, és a dokim is összeszövetkezett vele! :)

Neveken már gondolkoztam, de eddig párom mindent megvétózta! :twisted:
Gondoltam majd visszatérünk rá ha biztos lesz a neme addig fölösleges kislány nevekkel bombáznom, mert ő meg velem ellentétben kisfiút szeretne, pedig már van neki egy kukacosa! :roll:
(aki mellesleg 6-al is felér! :lol: )

dita75

hát igen sokan vannak így vele,hogy inkább kisfiút szeretnének,csak van aki meg be se vallja.de az a fontos,hogy egészséges legyen,aztán majd lehet még ez is az is vegyesen.én amikor az ikreimmel voltam terhes,nem tudtuk,hogy kislányt szeretnénk vagy kisfiút,ezért minda kettő lett. :D :)

mó73

Úgy az igazi! :)
Anya nekünk ikreket álmodott meg.
Sokáig úgy voltam hogy nem is bánnám, de most már jó így ahogy van. Aztán lehet hogy ő már évekkel előre álmodott (?) :shock: :roll: :lol:

Persze az egészség a legfontosabb! Ez nyilvánvaló, de azért álmodozom még egy kicsit! (meg gondolom apa is! :) ) Aztán majd valamelyikünk koppan! :lol: :lol: :lol:

dita75

Dita!

Ha javasolhatok vmit, a pezsgőtabikat ne nagyon egyed/igyad. Sajnos a vivőanyaguk nagyon sok embernél vesekövet okoz. És ugye babásan erre van legkevésbé szükség (többek közt).

Vevikk!

Továbbra is tartom: ha meggondolod magad, remek szülésznőt ismerek a Hetényiben! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.07.07 20:17-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Meg jöttem az uh-ról (nekem még a 12. hetire is azt mondta, hogy hüvelyi lesz, ez is az volt). Minden oké, bár az uh-n a babát 9 hetes és 5 naposnak mérte. Ez a mensis időpontomhoz van közelebb, annak ellenére, hogy az inszem napja biztos. Szóval 23 mm a kicsike, jól van, hallhattam a szívhangját és láttam mozogni. Mondja nekem a doki, hogy mozgatja a fejecskéjét. Na ezt nem láttam. Erre úgy elkezdett kapálózni a kezecskéivel meg a lábacskáival, hogy azt már nem lehetett nem észrevenni. Azt mondta a doki, hogy keze-lába megvan és jól mozgatja is őket. A másik petezsákom és a cisztáim már nem olyan nagyok, úgyhogy remélem már nem okoznak gondot. 22-én megyek terheléses cukorra, meg kért az asszisztensnő még egy teljes vv-es rutint. Gondolom azért mert nem ott csináltattam. 28-án meg megyek vissza a dokihoz kontrolra meg 12 hetes uh-ra. Aug. 26-27-re kell majd mennem afp-re. Még jó, hogy 29-én megyünk olaszba. Rakok fel képet és mindjárt visszaolvasok.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Hazaugrottunk a Balcsiról, de megyünk is vissza csütörtökön. Nem tudtam mindent végigolvasni, ezért elnézést előre is elnézést, ha valakinek nem válaszolok.

Zoe,
Örülök, hogy hallottad a babu szívhangját. Nekem teleszaladt a szemem könnyel :shock:

Bikmakk,
Örülök, hogy jó lett a bútor :lol: A nagybácsi még kavar, de meglesz, remélem :lol:
Szülőpozis jóga anyagot tudok küldeni, ha megírod az e-mail címedet.

Vicky,
Gratula a fotóhoz :lol:
Nálam is ugyanez volt. Mindenki tudni szerette volna mizu és én sem hazudtam. Megmondtam, hogy úgy néz ki jó irányba haladunk, de biztosat csak a 12. hét után.
A babakocsi nagyon szupi_:)

Dittus,
Én is egyet értek veled. Ez egy kicsit komplikáltabb dolog, mint, hogy fekete vagy fehér legyen.
Bogyó rugiknak nagyon örülök :lol:

Rillus, Bikkmakk,
Ti elkezditek a gátmasszázst? Nekem 34. héttől, tehát mostantól javasolták :lol: ;. Meg bogyókat is kellene szedni :shock:

Vevikk,
Először én is azt hittem, hogy nem fog tetszeni, ha látom nagyon mozogni a babut, most meg olyan megnyugtató. Jól találta ki minket a természet :lol:

Trix,
Szupi, hogy ti is találtatok babakocsit, nagy projekt ez :P :P

Puszi és vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben:

Kép
swanny

Swanny
Én nem csinálok gátmasszázst és bogyókat sem szedek, remélem ezek nélkül is simán fog menni a szülés ! .....te miket szedsz ?

Kép
Kép
rilla_

sziasztok!

Éljen!!!!!!!!!! lehült a levegő. Viszont szél van amit nem igazán szeretek de inkább mint a rekettye hőség! :)

Akkor megyek sorban!

KAKTI
Nekem doki mondta hogy igyak naponta egy kalcium sandoz pezsitabit mert allergiás vagyok, és többekközt arra is jó! :roll:

VICKY
Biztos nagyon cuki lehetett ahogy kalimpált. Én sajnos csak egyszer láttam hogy mocizik, amúgy mindig lustizik. :roll:
A másik petezsák tényleg sokkal kisebb lett, hamarosan fel is fog biztos szívódni.
Egy héttel nagyobbnak írja az uhu a babát???
Nem lehet hogy mégis előbb jött össze otthon spontán?
Végülis mindegy mert a lényeg hogy nem kisebbnek titulálták.
Bogyó általában egy nappal fiatalabb az uhuk szerint, pedig nálunk aztán tényleg tuti a fogantatás időpontja.

SWANNY
Most jól kifogtátok az időt. Jó kis kánikula volt. Ma viszont már szeles és hüvös van, de azért remélem kirándulni jó lesz nektek ez az idő is.

A gátmasszázst gondolom bármikor el lehet kezdeni de én úgy hallottam hogy a Bogyókat csak a 37. hétttől ajánlatos.
Milyen bogyót ajánlottak neked (név szerint?)

dita75

Sziasztok!

Megvettük tegnap Rizsa első tárgyát.
Mivel is kezdtük volna, ha épp nem a legnagyobbal :) Természetesen a kiságyat vettük meg.
Elvittem apát oda, ahol már kinéztem a nekem tetszőt, és mivel utolsó darab volt és máshol még csak nem is láttam hasonlót leelőlegeztük. Tök jó megoldás szerintem az olyan kis helyekre, ami nekünk van. Nem kell hozzá külön pelenkázó, de nem is a hagyományos, amiben van pelenkázó rész. Egy redőnyt kell felhúzni oldalról a kiságy tetejére, és az a pelusozó. Sőt még így sem fér be minden a szobába, amit terveztem. Csak jövő héten hozzuk haza lapraszerelve, de apa azt mondta, hogy összerakja. (akkor majd lefotózom és felteszem). Utána sajnos megint szét kell szedi, mert nem férnénk el. Majd október végén, amikor a szobát rendezzük, akkor véglegesen összerakjuk.
Akkor fogok venni matracot is hozzá.

Dita!
Én is szedek Magnéziumot, mert írt fel a doki, de nem tudom miért görcsölt be a lábam. Még ma is fáj. Pedig nem ficamítottam ki.
Remélem nem lesz semmi probléma vele. Tornáztatom és pihentetem.

Kakti!

Priviben írd meg légyszi a szülésznő nevét és ha van, akkor a telefonszámát, hátha szükségem lesz rá! Sosem lehet tudni!
Köszi!

Kép

Kép
vevikk

Elbocsátottak a BMC-ből. Very Happy
Édes kis cuki bébim van, azt mondta Szűcsdoki, hogy minden a legnagyobb rendben van, jó helyen is van, és jól fejlődik. CRL 19mm (ez gondolom, a petezsák mérete lehet).
Itt a sztárfotó:
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dita: igen, én szeretnék természetesen úton szülni, de ez az én helyzetemben igen bizonytalan. :? :roll:
A család is félt a kettős szüléstől, állandóan azzal jönnek, hogy jobb lenne a császár. Na, de ma rákérdezek a dokitól, mi a bevált módszer nála.
Nekem is kifejezetten jól esik a hűvös levegő most, legalább a lakást is ki tudom rendesen szellőztetni és nem a 27 fokban kell lennem. :lol:

Vicky, Kakti: nagyon édesek a Picúrok, örülök, hogy minden rendben veletek! Innentől kezdve már szalad majd az idő. :wink:

Swanny: nagy projekt volt a babakocsi tényleg, szerintem az egyik legmacerásabb és legkényesebb dolgot sikerült letudnunk vele. Még megfelelő hordozókat keresek, a többi dolgot igazság szerint már kinéztem a Babáknak.

Vevikk: gratulálok Rizsa első használati tárgyához! Akkor beindult a gépezet nálatok is.
Magnéziumot és kálciumot én is szedek, mert én is görcsöltem. Néha azért még mindig érzek egy kis görcs félét, de szerencsére nem olyan borzasztóan, mint korábban.

Szóval délután megint láthatjuk a Babukat, már nagyon várom! Bár én minden nap többször is érzem Őket. :wink: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Azt elfelejtettem írni nektek:
Tegnap kissé leesett az állam.
A szomszédainknál 4 hónapos a kislány (Dana), és mesélték tegnap, hogy mikor kiderült, hogy jön az utód, összeültek, és összeírtak egy listát, hogy mikre van szükségük. (Ők teljesen nulláról indultak, nem volt örökölt cucc.) 680 000 Ft lett a vége úgy, hogy sokmindent akcióban vettek meg! Hát nem semmi!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

VEKIKK
Elképzelni sem tudom hogy milyen lehet az az ágy, de már nagyon várom a képet róla.
Mekkora a babaszoba m2-re? A miénk 12, és én is folyton vázlatolok hogy rendezzem be pedig ez a legnagyobb szobánk. A hálónk csak 9.

Remélem rendbejön a lábad!

KAKTI
Aranyos babszem! :)
Bizony fél millió alatt nem igen lehet megúszni ha senkitől nem kapnak támogatást és mindent boltban vesznek.

Én úgy 2-250-re számítok a végére pedig mi a legnagyobb dolgokat ingyen vagy kölcsön kaptuk a babakocsit kivéve mert azt már eldöntöttem hogy újonnan veszem ha törik ha szakad.

TRIX
Ezt úgy sem a család meg te döntöd majd el gondolom hanem a helyzet, hogy miként is fekszenek a babákok!
De biztos minden rendben lesz, a lényeg mindhármótok egészsége.
Pont tengap nézegettem babakocsikat alig használtan a neten, én azt hittem újak annyira jó állapotban voltak. Volt egy csomó ikres is. De szerintem nagyon jól jártatok ezzel a vásárral. Remélem hogy találsz hozzá illó hordozókat.

Délután én mára a védőnőt és az önkot iktattam be, estére meg 6-ra kell mennem szívultrahangra!

Jó babanézegetést aki ma megy!

8)

dita75

én azért nem nagyon vettem észre,hogy drágák lennének a babacuccok,mert már a terhesség alatt megvettem mindent,minden hónapban néhány dolgot.a barátnőm pl úgy csinálta,hogy amikor már a babával hazajöttek,a férje vigyázott rá,mármint a picire és ő elment a brendonba mindent megvett és ki is szállították neki,ez 1998-ban volt 700000ft.hát én nem bírtam ki a végéig,mindegyik terhességemnél végig vásárolgattam.

mó73

Én is egyre inkább veszegetem a dolgokat, meg nézegetem folyamatosan, mert a tp-ből nagyon nem lehet félretenni, s ha folyamatosan veszegetem talán kevésbé visel meg.
Találtam egy másik bababoltot is, amit meg akarok nézni, s lehet ott veszek meg majd pár dolgot, meg a Máriában. Már rendeltem a Máriából, de az amit akartam, rendeltem egyik sem volt, ajánlottak mást, de kértem inkább várok vele, de nekem az kell, amit kinéztem.

Dita, Mit csinálsz az Önkormányzatnál?
A mi hálónk is és a babaszoba is 6 nm, és eleve van bent egy ruhás szekrény, meg egy számítógép asztal fotelággyal, így már csak a kiságy fér be. Nem lesz semmi extra dolog a szobában, mert nagyon nem fér el. Sajnos ami bent van nem tudom máshova tenni, így marad minden, csak kicsit áthelyezve és a szekrényben a helyet kialakítva.
remény73

Dita!

A babaszoba (jelenlegi háló) 6,5 m2. Szóval nagyon kicsi. Már most van benne egy szekrény. Az később a babaruhás lesz, most még a mi cuccaink vannak benne. Azt sem tudom, hogy hová fogok belőle pakolni.
A franciágyunkat ki kell vinni a nappaliba, de onnan az ülőgarnitúra legnagyobb darabját azonban be kell vinni a hálóba.
Szóval ördögi kör.
Először úgy volt, hogy a nappaliba tesszük manót, de ott klíma van és pont ráfújna, meg akkor nem lenne elszeparálva, és mindenki rajta keresztül mászkálna. Az nem lenne jó.
De majd csak megoldjuk valahogy. Annak azért örülök, hogy sikerült így a kiságyat helytakarékosra venni.

Kakti!

A CRL már nem a petezsák mérete, hanem a babáé. A fenekétől a fejebúbjáig mért érték!!! :):):):)

Kép

Kép
vevikk

Dita: Nem hinném, hogy előbb fogant volna, mert nem nagyon volt action. Eddig mindig akkora volt, mint a kora, most meg így belehúzott. Jó nagy a pocija. :D

Kakti: Gratula a babához, nagyon jó a kép. Mikor mész saját dokihoz? Védőnőhöz?
vicky79
Budapest III. kerület

VIKI
Igen én is a 6 hetes uhunál úgy hívtam fel apát hogy elmondtam neki teljesen rá hasonlít a gyerek mert nagy a feje és a pocakja! :)

aki megteheti!!!

REMÉNY
Végül nem mentem be mert a védőnő is elmondta hogy mit kapunk az önkkótól meg a bababoltos csajszi is még meg is mutatta hogy néz ki. UTalvány!!!
Kivettem én is a csomit PINK CUMIVAL!!!!
Kérdezte a csajszi hogy mi lesz mondtam nem tudom erre a pocak alapján és a tapasztalatai alapján (lányok később mutizzák meg magukat) a pinket adta! :)
Szóval ő is hisz a pocak alakjában! :)
JA ÉS EGY SZÓVAL NEM BESZÉLTEM NEKI A LÁNYIMÁDATOMRÓL!!!
A babakocsit a héten lefoglalózom. Azt mondta mindig ha van egy kis pénzecske hozzáírja és ha ki van fizetve hazahozhatom.
5-10 elég a foglalóra de én úgy gondoltam két részben kiperkálom és augusztusban haza tudom hozni!!! :)

Védőnőtől sok mindent kérdeztem azt mondta tuti a melegtől ájuldozom és igyak sok folyadékot.
Pipi és vérnyomás rendben van. Csak a 26. héten kell mennem a cukkerterhelésre. Majd nem megyek egyedül mert ott tuti elvágódom a sok vérvétel miatt.

Hát tényleg nem valami nagyok a szobák és még én sírok! :oops:
Nekem két fotelágy lesz bent a kiságy és a pelenkázószekrény, és egy polc. A nagy szekrényt amit kapunk még nem tudom hogy be akarom - e zsúfolni. Majd meglátom hogy egyáltalán milyen. A pelenkázó és a szekrény elvégre egy szett lenne, csak a szekrény nagyon szét van szerelve így nem tudom hogy mit fog kiadni.
Ja még bent marad a tévé meg a házimozi a szobában mert gyakorlatilag én is átköltözöm oda és ha mást nem is de a barátokat meg szoktam nézni. (Jóbarátok és Barátok közt)
Na meg most hogy megy hétfőnként a szökés! Michael Scofield .... nyami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol:

dita75

Szép álom hogy én egy műsort is meg tudok majd nézni ha már Bogyó kint lesz! :oops: :lol: De azért most még álmodozhatok ilyesmiről, ha ilyen nyugis a pocakban lehet hogy hagyni fogja a mamáját hogy a kedvenc sorozatát megnézhesse! :)

dita75

Megjöttünk!

A szívuhura még januárban utalt be a házidokim aki kardiológus mert valamit hallott igaz az ekg-k mind jók voltak.
Szerencsére nincs semmi baj, pedig sokszor érzem úgy mintha duplát dobbanna néha a szívem, de a doki azt mondta hogy minden oké. Megnézte Bogyót is és még az asszisztens is odaült hogy láthassa. Kérdezték a nemét és mikor mondtam hogy nem tudom az asszisztens egyfolytában szekálta a dokit hogy nézze meg de nem akarta zavarni mert pont akkor kelt fel és dörzsölgette a kis szemeit. Azt mondta hagyjuk őt hagy pihengessen nyugodtan ne szekáljuk!

NEm baj jövő héten valszeg úgyis megyek 4D-re.
Az időtől fog függeni mert ha megint nagy meleg lesz én fel nem utazok!

dita75

Dita!

Ajánlom figyelmedbe a http://www.koponyeg.hu oldalt. Elég jól be szokott nekik jönni az előrejelzés.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

KAKTI
köszi a linket!

Ilyen a kocsi amit veszünk csak 2-3 funkcióval többet tud mint ez a képen ahogy a leírást olvasgattam, de kinézetre dettó ilyen, talán a kosara nagyobb, na meg a színe narancs. (kicsi bézs díszek vannak benne, de nagyon a narancs dominál)

Kép

Kép

Kép

dita75

Dita: nagyon ász a babakocsi, nekem tetszik!!! Remélem akkor sikerül megvenned!!! :lol:

Csajok, ma megint nem leszek netközelben, jók legyetek és vigyázzatok a Babákokra és magatokra! :)

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok,

Rillus, Ditta,
Gátmasszázst sajnos nem fogom tudni használni, - ugyanis beszéltem a szülésznőmmel,- mert nagyon könnyen elkapok bármit, ezért nem érdemes még további veszélyforrásnak kitenni magam. Azt mondta, vigyem a szülésre a már megvett olajat Ezt egyébként 34. héttől kellene kezdeni.

Teát nem fogok inni, mert szintén azt mondta a szülésznő, hogy elég vagy bogyózni vagy teázni, válasszam azt, ami jobb nekem. No én bogyózni fogok:)
(Aztán, hogy bejön-e a szer, majd csak action után derül ki:))

Szülés előtt:

Caulaphylllum CH5 36. héttől 5 napig napi 5 golyó, utána két nap szünet stb.
Pulsatilla CH30 napi 5 golyó utolsó 10 nap
Ezt a kettőt elkülönítve kell bevenni, pl. egyiket reggel, a másikat délben.

Szülés utánra:
Arnica CH30
Hypericum CH 30

Vevikk,

Gratula a kiságyhoz, nagyon kíváncsi vagyok rá :lol: Állítólag a mi komódunkat is csiszolja már a nagybácsi:)
Mennyi Magnéziumot szedsz? Én 1500 mg/nap és így nem görcsöl a lábam. Próbáltam levenni 1000-re, de akkor görcsben ébredtem.

Kakti,

Hurrá, éljen a szabadság :lol:
680000 nagyon komoly... mi sok mindent kaptunk szerencsére, csak azt tartsam észben, hogy mi kié-:)) Már így is lefotóztam a rucikat, hogy kitől mit kaptunk:)

Trix,
Szerintem is bízd a dokira, hogy milyen módon szülsz. Úgyis ember tervez….:)

Dittus,
Ez a Harry1 babakocsi, amit mi is vettünk? Szerintem nagyon szuper :lol:
Csalafinta ez a kiscsaj, direkt kéreti magát :lol:

Puszi nektek és ha valaki még szeretné az anyagot a szülőpozis jógáról, küldjön e-mailt.
Holnaptól megint Balcsin leszünk hétfőig.

Kép
swanny

Sziasztok!

Nagyon jók a babakocsik! Az ikres is, meg amit Te kinéztél, Dittus, az is nagyon szupi.

Swanny,
fogalmam sincs a gátmasszázsról.... :oops: Én az ilyen "természetes" gyógymódokban nem vagyok nagyon járatos, csak a hagyományos orvoslásban... :) :)
Viszont végre-végre szereztem magamnak "védőnőt" (itt No-ban nem kötelező a dolog), és jövő szerdán fogunk találkozni (utána már legközelebb csak a szülés után), és akkor jól kikérdezem erről a gátmasszázs-dologról. Mondjuk akkor már a 36. hétben leszek, de gondolom sosem késő. A málnalevél teát is megkérdezem majd tőle. A homeóban én nem nagyon hiszek, bár itt No-ban nagyon-nagyon elterjedt, nincs kizárva, hogy rábeszél....
Ja, és küldtem privit a mailcímemmel! :)
Milyen magnéziumot szedsz? Azért kérdezem, mert ez az 1500 rengeteg, általában külön rá van írva, hogy a hasznosuló magnézium ebből mennyi (pl. Magnerot 500 mg magnézium-orotát-dihidrát, de ez valójában csak 32 mg Mg-nak felel meg, Magne B6 470 mg magnézium-laktát-dihidrát, ami 48 mg-nak felel meg!!) Azért kérdezem, mert szerintem én extra sokat kell szedjek: most épp 3x150 mg-ot (de ez a tényleges) :shock: :shock:

Kakti,
680.000 :shock: :shock: :shock:
Én is számolgattam, hogy nekünk mennyibe jött, de messze nem volt ilyen sok. A babakocsi meg az autósülés együtt elég nagy tétel volt, mert mindkettő új, és a férjem ragaszkodott hozzá, hogy az autósülésnek jó legyen a töréstesztje (én sem bántam...), így az Maxi Cosi lett. De még ezekkel együtt is 300 alatt vagyunk.
Ami ebből örökölt dolog, az a babaruhák nagy része. Persze nem mondom, elég sok lett volna, ha azokat mind mi vesszük meg, de azért így is van jó pár új holmija, és összességében szerintem túl sok a ruhája, szóval ha nekem kellett volnam mindent megvenni, nem veszek ennyit.

Kép
bikmakk

Tegnap voltam orvosnál, a CTG folyamatos, de kis erősségű fájásokat mutatott :shock: :shock: .
Kérdeztem a dokinénit, hogy ez akkor most mit jelent, mire hímezett-hámozott: hát, tulképp egy kicsit korai, de hát már végülis tényleg a 35. hétben vagyok, de azért jó lenne bent tartani 37 hétig...
Bakker, az 2 hét! :shock: :shock: :shock:
Úgyhogy ma sürgősen elmentem a városközpontba, és megvettem mindent, ami még hiányzott a pakkomból. Leginkább szoptatós hálóingre volt szükségem, mert eddig elölgombolós nekem nem nagyon volt. És mivel itt a kórházban nem adnak, mindenki azt tanácsolta, hogy annyit vigyek, ahány napra megyek. Meg vettem szülős pólót is (pirosat :lol: ), meg köntöst... Eldobhatós DM-bugyit, ilyesmit.
Jól elfáradtam, mire hazaértem.
Most járt le a mosás, ki is mostam mindent amit vettem, és most már a babaruhák mosását is befejeztem végre. Most rengeteg vasalnivalóm van...

De holnap már nem lesz más dolgom, mint vasalni és takarítani. És ha azzal is kész leszek, akkor már csak felpolcolt lábbal az elátkozott királyokat olvasom, és várom a szülést. :) :) :)

Kép
bikmakk

Hát a szomszédainknak tök nulláról kellett kezdeni. Első baba az egész családban, nem volt honnan örökölni. A kiságytól a babakocsiig, kisruhák, egyéb cuccok (légzésfigyelő, mellszívó, stb.) mind meg kellett venniük.
Csak a légzésfigyelő bébiőrzővel 39 000,-. A mellszívó a legolcsóbb elektromos is 12. Ja! Lányok! Amikor a Brendonban dolgoztam, beszélgettem sok kismamával. Mindenki azt mondta, hogy a kézi mellszívó nem jó. Nagyon fárasztó. Praktikusabb (de sajnos drágább) az elektromos. (Ezt csak tájékoztatásul mondom! :))

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Hát nálunk sem lesz ajándékozás nagyon, mégsem szándékozom ennyit költeni a kelengyére. Szerintem egy csomó dolgot meg lehet venni használtan és pont most láttam pl. légzésfigyelőt 12.000 Ft-ért. Szóval csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér. Sajnos.
vicky79
Budapest III. kerület

BIKMAKK
Örülök hogy minden megvan és feltett lábbal várhatod a szülést! :)
Sztem nem kell minden napra egy hálóing. Bár igaz hogy te most nyáron szülsz és bizony a mamik izzadnak rendesen, szóval lehet hogy mégis fog kelleni. :roll:

Remélem a babó a 37. hétig azért bent marad!

SWANNY
Én is bogyózni fogok, kétszeresen is :lol: :lol: :lol: :lol:

KAKTI
Furi én pont ma olvastam hogy inkább a kézit javasolják többen, mert az olyan mintha a baba szopizna.

VIKI
itt oldalt mindig vannak érdekes írások a cikkajánlóban, tegnap volt hogy a használt ruha egészségesebb az újszülöttnek mint az új. Én újonnan csak a légzésfigyelőt, kocsit, mérleget és néhány rucit veszek/vettem. Na meg a kiegészítők közül a kád, pelenkázó feltét, cumik ilyesmi. Még a mellszívón gondolkozom, ha találok alig használtat akkor nem szégyellem azt sem használtan venni, eleve ki tudja hogy kelleni fog-e egyáltalán.

dita75

Ami a mellszívót illeti: anyám megkérdezte: az meg minek? :) Ő mindkét gyerekét felnevelte anélkül. Van két keze az ember lányának, azzal is meg lehet oldani. Bár valószínű, hogy a mellszívó alaposabb munkát végez. Amúgy az elektromosak is több fokozattal működnek, így az is olyan, mint ha a baba szopizna.

Lányok!
Ti találtatok jó babavárós naplót? Én nézegettem neten is, meg boltban is, de egyelőre egyik sem tetszett... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok Csajszikák!

Szóval, tegnap reggel elfelejtettem megírni nagy siettségemben, hogy mi volt a dokinál szerdán délután. :)

Babákok rendben vannak. :lol: Most épp úgy fekszenek, hogy természetes úton is megszülhetném Őket. 8)
"A" baba azaz Nándika fejjel lefelé, "B" baba azaz Tamika farral lefelé.
Csak ebben a konstellációban szülhetek természetesen és még akkor sem biztos, hogy megúszom csaszi nélkül, úgyhogy ez van. Mindennek stimmelnie kell, mire oda kerülök. :)
Nándikának szép hosszú combja van a doki szerint, már 4,5 cm, Tamika kicsit kisebb. A koponyájuk is már 5 cm felett van. :wink:
Szerencsére egyikük sem fejlődik sokkal jobban a másik rovására, reméljük ez így is marad. Ez az ikreknél nagyon fontos, nehogy egyik baba elszívja a másik elöl a tápanyagot.

Amúgy rákérdeztem a tarifára is. :roll:
Kicsit kényes kérdés volt, de nem maradtunk válasz nélkül. Vizitdíj 10 szerese a bevált módszer, a mi esetünkben ez 85 ezer Ft lesz. :? Mondjuk én erre számítottam már, úgyhogy nem lepett meg nagyon, legalább tudom magam mihez tartani. :) Jó sok pénzünkben lesz a terhesség, minden harmadik héten legombol minket a doki 8500 Ft-tal, kiszámolhatjátok a végösszeget. :roll: :? Na, de nem húzom fel magam ezen, majd csak megoldjuk valahogy. A lényeg, hogy lesz két szép egészséges kisbabánk és ez a legfontosabb. :lol: :lol:

Később még jövök! :wink: 8) :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Ez a mellszívó nehéz ügy.
Én is egy csomó mindenkiről hallottam, aki egyáltalán nem használt. És nem az anyukáink generációja, hanem mostani kismamák.
Én is úgy terveztem, hogy áá, nekem nem kell, optimista vagyok, és lesz tejem..
Aztán a másik topikon azt mondták, hogy az nem úgy van ám, mert ha nincs, azért kell, ha meg van, akkor azért, hogy a felesleget kiszívja.... Mondjuk ez utóbbit én nem csinálnám, mert nekünk itt No-ban az albiban nagyon kicsi mélyhűtőnk van, úgysem tudnék sokat eltenni. Így ha túl sok lenne, akkor majd szépen beáll a kereslet-kínálat alapján.
Viszont többen mondták, hogy az első héten nagyon jól jön, mert csökkenti a tejbelövelléssel járó mellbedurranást. Arra viszont elég a kézi is. Na és csak egy hétig! Utána már nem kellett nekik!
Ha viszont komolyabb mellbegyulladás alakulna ki, akkor már csak az elektromos segít igazán...
Na, fel van adva a lecke.
Ha veszel kézit, lehet, hogy kelleni fog az elektromos is, és akkor mindkettőt meg kellett venni. :? Ha viszont elektromost veszel, lehet, hogy nincs is szükség akkora teljesítményre, és akkor feleslegesen adott ki az ember egy csomó pénzt. :?
Ja, és az lll honlapján részeletezik, hogy hogyan is kell egyszerűen a kezeddel csinálni, engem ez is érdekel, de még most ugye nem merem próbálgatni.

Szóval elég nagyon dilemmában voltam, és bejelentkezéskor megkérdeztem a kórházban, ahol szülni fogok, hogy mit tanácsolnak. Azt mondták, hogy semmiképpen se vegyek, mert lehet, hogy nem fog kelleni, de ha mágis kell, akkor majd tudok tőlük bérelni, 50 euró a kaució, amit majd a végén visszakapok. Elektromost.

Itthon beírtam a gugliba, hogy mellszívó kölcsönzés, és az derült ki, hogy Mo-n is simán vannak ilyen lehetőségek. Szóval szerintem ezen is gondolkozzatok el.

Kép
bikmakk

Trix: tök jó, hogy a babákokkal minden rendben! És ügyesen fekszenek. Hátha nem fordulnak meg. Mivel ketten vannak, nekik szűkösebb a hely, mint más ilyen korú terhesnél, ezért simán lehet, hogy így maradnak. :) Nekem egyébként végig fejjel lefelé volt (végig = 19 hetes koromtól, amikortól az itteni orvos vizsgál), és nem is fordult meg egyszer sem.

Babanapló:
az enyémet úgy hívják majd: microsoft word :D
Na jó, lehet, hogy egy füzetet is fogok használni.

Kép
bikmakk

Hát Lánykák!

Ma megyek a saját dokimhoz az első terhesgondozásra, és jövő csütörtökön reggel a védőnőhöz. Lehet, hogy hülyeség, de izgatott vagyok. :) Majd ha hazaértem, írok, hogy mit mondott a dokibácsi. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mellszívó: Nekem azért furcsa ez a mellszívós téma, mert szerintem ha szoptatunk, akkor nincs rá szükség. Nem? És mindannyiunk tele lesz tejjel és azt meg megkajálja a baba. Szóval én azt beszéltem meg apával, hogy lehet hogy csak akkor veszünk, ha már szükség lesz rá. Ugyanez vonatkozik a sterilizálóra és a cumisüvegekre is. Barátnőmnek csak az az egy volt, ami a babás csomagban volt ajándékba.

Bikmakk: Ez a kölcsönzés jó ötlet. Ha szükség van mellszívóra, akkor bérlünk, egyébként meg egye ki a bébi az összest.

Kakti: Várunk a hírekkel.
vicky79
Budapest III. kerület

Swanny!

Nekem Magnesi Citrici 500 mg-os ból 6-ot kell bevenni egy nap, vagyis 3000 mg-ot. Nem tudom miért ilyen sokat. Soha nem görcsöltem. A héten volt az első, de már egy hónapja szedem azt a vackot. Szerintem felesleges, de majd kiderül a következő vv-nél.

Csajok!

Én azért is vesszek mellszívót, mert ha sok tejem lenne, akkor jó kis mellékjövedelemre tehetnék szert. Egy barátnőm egy havi fizetést szedett anyatejből össze. Leadta a kórházban. 1 liter kb. 1400 FT !!!!!!
Szóval jól jöhet. És kézit veszek. Annyira nem fárasztó, hogy kimerüljek benne, és különben is, legalább apa is játszik egy kicsit. (Ilyenekben szeret segíteni.) A pocimat is ő keni be minden nap, hogy ne repedezzek szét.

Kakti!

Én tesóméktól kaptam Szinetár Dóra Babanaplóját, és szeretem, bár sokszor nem jut idő írni bele.

Kép

Kép
vevikk

TRIX
Szuper hogy minden oké a babókákkal!
Hát így számolgatás nélkül is gondolom hogy nem egyszerű a végösszeg. De elvégre ha azt vesszük te egyet fizet kettőt kap akcióban veszel részt, neeeeeeeeeeeem??? Ez sem egy utolsó szempont! :lol:

Nekem az egyért többet kéne fizetnem mint neked a kettőért. :roll:

BIKMAKK
Azért ritka hogy annyira bedurranjanak a cicik hogy elektromos kelljen, de egy esetről tudok. Na az durva volt. De ő is megoldotta és bérelt egy akkora fejőt hogy a teheneknél nincs ilyen szerkezet.
Nem kellett sokáig, meggyógyult a cickó és megint mehetett minden a régi kézivel a megszokott módon! :)

Babanapló: Nekem blogom van amit még tavaly kezdtem el. Mivel család és barátok elég messze vannak tőlem ide mindent leírok és ha van idejük olvasgatják. Anyám még idegeneknek is megadta a cimét, (kolléganői pl.) és szoktak írni hogy mikor folytatom már a blogot mert olyan rég írtam, és tök szeretik olvasgatni. :roll: :?
Amikor végre megfogant Bogyó mindenki bőgött meg könnybelábadt szemmel olvasta ahogy írok a dologról.
Olyan jó hogy most már nem a szurikról meg a BMC-be járogatásról kell irogatnom hanem hogy mi volt az ultrahangon meg mi szépet vettem Bogyócinak! :lol:

VICKY
Nekem úgy jött le a lányok írásaiból hogy mindenképpen kell mert ha még nem is dől az anyukából a tej, a baba nem mindig eszik egyformán és a maradékot le kell szívni.
De ha valaki nem akar venni valóban van lehetőség a bérlésre is.

VEKIKK
A simivel most már kezdjetek el módjával bánni.
Azt hiszem a félidő után már nem szabad sokat simizni a pocakot, ha párod vagy valaki meg szeretné fogni akkor csak tartsa rajta a kezét de a kőrkörös simizős mozdulatok méhlepény leválását okozzák. Ezt én is most hallottam és azt hittem hogy kamu, meg egy baromság de annyian írták hogy a dokijuk, a szülésznő, meg a kórházi doglozók is felhívják a figyelmet hogy nem szabad! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll:

dita75

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, már régóta olvaslak Titeket.
A Zeke doktorhoz jártam és jelenleg hármasikreket várok (elméletileg csütörtökön kezdődött a 8. hetem). Kedden voltam UH-n és akkor volt kettő 9 mm-es és egy 7 mm-es babám.
Tud valaki ajánlani a ikerterhes specialista dokit (lehetőleg Budán)? A jelenlegi dokim nem vállal ikreseket, mert nincs koraszülött osztály a kórházban ahol rendel.

Kép
tigriske1978

Szia Tigriske!

Üdv itt!
Gratulálok, láttam a vonalzódat odaát hogy sikerült de azt nem is tudtam hogy 3-an vannak! Ejha! Ez ám a siker! :)
Mindnek van szívhangja is vagy azt még nem nézték meg?

Nellikének (szintén BMC-s) mostanában születtek meg az ikrei.
Ha gondolod keresd meg priviben épp ma írt az 1. inszemre készülünk topicba. Neki is 3-an voltak de sajnos az egyik feladta még a 12. hét előtt de a két másik picúrka teljesen jól van...... tett fel egy csomó képet is. Trix is ikreket vár nem tudok ki a dokija.
Biztos sikerül kifogni valami jó dokkert.

dita75

Bikmakk: kicsit irígyellek, hogy már itt tartasz, de nekem is pikk-pakk itt lesz az idő. Tedd csak fel a lábad és várd a Babót! :lol:
Drukkolok nagyon a szüléshez, neked is igazán ügyi Babód van, hogy nem forgolódik és úgy fekszik, hogy anyucinak is jó legyen. :wink:

Kakti: sok sikert a dokkerhez! Jó korán mész védőnőhöz. :wink: Én a 13. héten mentem először, bár a dokim tanácsára nem mentem a 12. hét előtt. Egyébként nekem azt mondta az egyik védőnő, aki felvette az adataimat, hogy felesleges is a 12. hétig elmenni. Hát, ez is mindenhol változó, ezek szerint.

Vicky: ha nem vesztek sterilizálót, akkor hogyan fertőtlenítitek a babacumit? :lol: Tudom, hogy enélkül is lehet, de az is macerás azért. Én vettem egy avent kezdő szettet, abban van sterilizáló, 4 cumisüveg, mellszívó ill. melltartóbetét. Aránylag jó áron, 17.990-ért. Remélem, azért hasznát veszem majd, jelenleg úgy gondolom jó boltot csináltam és használni is fogom. :)

Vevikk: a pocisimit tényleg módjával kell csinálni, én is olvastam valahol. :? :wink:

Dita: mi lesz a 4D-vel, jövőhéten akkor mész? :lol: Figyelj majd a gatyódra, ne legyen nagyon cuccos!!!
Egyet fizet, kettőt kap ez jóóóó! :) De nézz csak Tigriskét, náluk 3 Babó van :roll: :) :) :lol: az a nem mindegy!

Tigriske: először is gratula a 3 Babóhoz és üdv. itt!!! :lol: :lol: :lol: Nem egyszerű :roll: :lol: :shock:
Én is Zekéhez jártam, nagyon jó doki! Az én nőgyógyim Budán (Gazdagréten) rendel magánban és a Jánosban dolgozik. Zeke doki szerint egyébként egy ikerterhesség neki, meg se kottyan! :wink: :) Bár azt nem tudom, voltak-e már neki hármas ikrei. :roll: :wink:
Nekünk 2 Babánk van a pocakban és eddig szerencsére minden rendben alakul velünk!!!
Nagyon kedvelem a dokit, ha érdekel priviben megírom ki az és megadom a számát is.
További szép babavárást!!!!

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX
ha megjön a manim szerdán akkor aznap megyek fel pestre 4Dre.
Azért kicsit elbizonytalanodtam mert pont ma írt a barátnőm hogy most derüt ki hogy kisfiúk lesz. 23 hetes terhes! :roll:
remélem hogy Bogyó megmutizza magát a jövő héten! :roll:

Bizony Tigriske viszi a pálmát a kérdést illetően! :lol: :lol: :lol:

dita75

Ditus: most már mutizza magát meg a kis puncis :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX
Reméljük a legjobbakat! :wink: :lol:

Amúgy valamelyik nap alig írtatok napközben. Tiszta lelki beteg voltam. Érdekes mert annak idején azt gondoltam nem vállalom be még ezt a topicot is mert túl sok lesz. Most meg már szinte csak ide írok, olyan jó kis csapat gyűlt itt össze! :lol:

Na persze a régi csapatomat sem hanyagolom odaát a fogamzásban, de ők már anyukák és nem mindig van idejük rám, meg nem mindig tudok hozzászólni az őket érintő témákhoz!

Tök jó hogy végül nem hagytam ki ezt a topicot! 8) Kár lett volna! 8)

dita75

Dita: ha hiszed, ha nem én is egész nap, (már amikor itthon vagyok :lol: ) rá vagyok tapadva erre a topikra. Amikor itthon vagyok, alig ír valaki, ha nem vagyok, alig győzök visszaolvasni.
Már kezdtem befordulni, hogy nem pörög az élet. Majd mi feldobjuk ezt a topikot!!! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Dita!

Nehogy megpróbáld itthagyni ezt a topicot, mert én is akarok jönni hamarosan hozzád / hozzátok jótanácsokért!!!!

:evil: :lol:

Puszi

Amúgy jól vagyok, elég jól megy a diéta, már egy 5 ös leugrott. 27-én megyek az endokrinológushoz, remélem ad valami gyogyit is, hogy gyorsabban menjen a dolog.
Apropó, ma reggel éhgyomorra mértem a cukrom, és 4,6 !!!! lett, ami nálam tök fasza az IR es vizsgálatnál mért 6,1 es értékhez képest!!!

Úgyhogy remélem hamarosan jövök, NEM ÁM ITTHAGYNI ENGEM!!!!

Puszi mindenkinek

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

Beszarok menten, egyből laptetővel jövök :?: :?: :?: :?:

Hoho :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

TRIX
Na majd eljön az az idő amikor már nem lesz erre időnk, főleg neked, mert beindul az egyet fizet kettőt kap akció! :lol: :lol: :lol:
Majd kapkodhatod a fejed! :wink:

HENI
Ezek szuper hírek, remélem tényleg hamarosan közénk fogsz te is tartozni, alig bírom kivárni.
Na látod még laptető is! Mi kell még??? :wink: 8)

dita75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?