Ez a mellszívó nehéz ügy.
Én is egy csomó mindenkiről hallottam, aki egyáltalán nem használt. És nem az anyukáink generációja, hanem mostani kismamák.
Én is úgy terveztem, hogy áá, nekem nem kell, optimista vagyok, és lesz tejem..
Aztán a másik topikon azt mondták, hogy az nem úgy van ám, mert ha nincs, azért kell, ha meg van, akkor azért, hogy a felesleget kiszívja.... Mondjuk ez utóbbit én nem csinálnám, mert nekünk itt No-ban az albiban nagyon kicsi mélyhűtőnk van, úgysem tudnék sokat eltenni. Így ha túl sok lenne, akkor majd szépen beáll a kereslet-kínálat alapján.
Viszont többen mondták, hogy az első héten nagyon jól jön, mert csökkenti a tejbelövelléssel járó mellbedurranást. Arra viszont elég a kézi is. Na és csak egy hétig! Utána már nem kellett nekik!
Ha viszont komolyabb mellbegyulladás alakulna ki, akkor már csak az elektromos segít igazán...
Na, fel van adva a lecke.
Ha veszel kézit, lehet, hogy kelleni fog az elektromos is, és akkor mindkettőt meg kellett venni.
Ha viszont elektromost veszel, lehet, hogy nincs is szükség akkora teljesítményre, és akkor feleslegesen adott ki az ember egy csomó pénzt.
Ja, és az lll honlapján részeletezik, hogy hogyan is kell egyszerűen a kezeddel csinálni, engem ez is érdekel, de még most ugye nem merem próbálgatni.
Szóval elég nagyon dilemmában voltam, és bejelentkezéskor megkérdeztem a kórházban, ahol szülni fogok, hogy mit tanácsolnak. Azt mondták, hogy semmiképpen se vegyek, mert lehet, hogy nem fog kelleni, de ha mágis kell, akkor majd tudok tőlük bérelni, 50 euró a kaució, amit majd a végén visszakapok. Elektromost.
Itthon beírtam a gugliba, hogy mellszívó kölcsönzés, és az derült ki, hogy Mo-n is simán vannak ilyen lehetőségek. Szóval szerintem ezen is gondolkozzatok el.