Új privát üzeneted érkezett!

mmarya: sajnálom, hogy elment egy babád. Több barátnőm is járt már így, sajnos. én is izgulok rajta, bár azt mondják, így a 8. hét végén már nem nagyon kell félnem. Annak van valami előjele, tényleg csak az első három hónapban kell félni szerinted?
a sógornőm is könyékig volt mindig a savanyús üvegben, de neki fia lett. :shock:
zsizell
 
 


Szia lányok,

Megjöttem a nyaralásból és akárhogy próbáltam visszaolvasni, itt kéne üljek estig, igy csak a legutolsókat sikerült.

Oda is és vissza is 13 órás autóúttól féltem a legjobban, de semmi nem történt. Szegény baba amúgy kapta a terhelést rendesen az utazással, a fürdéssel, kirándulásokkal, hajózással, de semmi gond se volt. Ha már a legérzékenyebb időszakot ilyen körülmények között kibirja, mostmár nem lehet semmi baj :-)

Holnapra vagyok bejelentkezve dokihoz, nagyon várom az UH-t!

Hányinger: továbbra sincs, viszont a hajótúrán és a szerpentinen való autózás nem esett valami jól, erősen kellett koncentrálni, hogy ki ne jöjjön az ebéd..

Pocak méret: továbbra is nagy a hasam, de tudom, hogy csak a felfújódás miatt, de teljesen mindegy mit eszek, azonnal nagy lesz és nem tudom behúzni se. Szűk ruhákat esélytelen felvennem, mert a vak is látja, hogy mi a helyzet.

Fiú vs. Lány: nekem tényleg mindegy, mert ilyen is és olyan is van már itthon. Azt találtam ki, hogy kérem a dokit, hogy még véltelenül se árulja el a nemét az UH-k alkalmával, hogy a születésnél derüljön ki!
A kisfiamnál viszont amikor 27 hetesen 3D-s UH-n voltunk, és rátette a hasamra a vizsgálófejet, az első kép amit megláttunk egy fütyi volt. ERgo nem volt tovább kérdés, hogy fiú vagy lány :wink: Most is készülünk majd 3D-re, úgyhogy lehet, hogy ott ha akarom ha nem ki fog derülni :-)

Csuppancs, irtad, hogy voltál a háziorvosnál, elintézni a betegállományt és "még 70%-on" kezdhetsz. Ez mit jelent? Én úgy tudom, hogy július 1 után a táppénz 60%. Ha valaki július 1 előtt kezdi meg a táppénzt, gondolom erre érthetted, hogy kérted, hogy július 1 előttől készitsék a papirt, akkor annak végig a táppénzen töltött idő alatt a 70% jár?
lara
 
 


Lara, az augusztus 1. előtt megkezdett betegállományokra még a 70 % vonatkozik. Tuti biztos, utánaolvastam neten is és egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező, mindig naprakész családunk barátja TB-s is megerősítette.
Így a táppénzen töltött idő alatt a 70 % jár.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 

 
 

Én amúgy ennek rettentően megörültem, mert úgy gondoltam hogy ez már akár júniustól megszűnt és csak a 60 %-ra van esély. De szerencsére nem így van. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Lányok, ti a munkahelyen mikor jelentitek be a babát? Nekem úgy néz ki, hogy a jövő héten el kell mondanom (nem részletezem, hogy miért, mert nagyon hosszú), akkor már 8 és fél hetes leszek. Azért aggódom, mert tudom, hogy a 12.hétig kéne húzni, és most bejelentem és mi van ha mégis történik valami...

Vagy a 8.hét után már tényleg csökken az esélye hogy történjen valami, ahogy Zsizell irja?
lara
 
 


Csuppancs, ez akkor azt jelenti, hogy aug 1 előtt elmegy valaki táppénzre, akkor végig a szülésig 70%-ot kap???
Mert én úgy értelmeztem még régebben amikor olvastam ezt a változást, hogy (július 1-ig) aug 1-ig 70%-ot, aug 1 után meg átmegy 60%-ba.
De ha végig 70% marad az hibátlan!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
lara
 
 


Zsizell, Lara!

Nem akarlak megijeszteni titeket, de leírom, hogy nálam hogyan volt.
10 hetes vizsgálaton(kedden) még voltam a dokinál, minden rendben volt, aztán szombaton ahogy elmentem wc-re egy picit véreztem. Gyorsan be a kórházba, ügyeletre, a doki megállapította, hogy nincs semmi baj, persze kézzel vizsgált, 1-2 napot maradjak bent, s ha minden rendben lesz, haza mehetek. Ez volt dec. 20-án. Én nem akartam bent maradni, mondtam, hogy van 2 gyerekem, meg itt a karácsony, inkább otthon feküdnék. Másnap a dokim volt ügyeletben, s felhívtam, hogy bevéreztem, mondta, hogy menjek be nyugodtan, csinál egy uh-ot. Babával minden rendben volt, mozgott is rendesen, s a méhlepény mögött volt ez a hematóma. Aztán 2 nap múlva kedden kellett visszamennem. Újra megnézett uh-on, s már kétszerese lett a hematóma. Mondta nekem a dokim, hogy 50% esélyt ad, hogy megmarad a baba. Mivel én Clexane (vérhígitó) injekcióval szurom magamat, ezért nem bíztatott, hogy felszívódik. Mondta, hogy ha 1 hét múlva is meg vérzek, akkor megszakitja a terhességet. Aztán a vasárnap este erős görcseim lettek, s hajnalban (29-én) ahogy elmentem wc-re éreztem ahogy kicsúszik belőlem. Minden hasfájásom megszűnt. Sajnos nem láttam, bár én kiváncsi lettem volna, hogy mégis mekkora, milyen, volt.
Abban az időben én is sokat böngésztem itt egy másik topic-ot, s voltak olyanok, hogy írták, hogy locsogtak a vérben, s megmaradt nekik. Ebben reménykedtem, hogy én nem véreztem annyira, csak a wc papír volt olyan, mikor töröltem. Néha alvadt vér jött ki belőlem. Bocs a részletezésért.

De most nem gondolok arra, hogy bármi is történhet. Februárban akkor is szülök!!! Most már túl vagyok, hogy elveszettem, mostanában jut eszembe, hogy hamarosan a kezemben is tarthatnám.
Akkor mindenki biztatott, hogy biztos beteg volt, a természet tudja a dolgát. De mi van, ha semmi baja nem volt? Akkor voltam náthás, attól is lehetett. Voltam fogászaton, kaptam injekciót, lehet, hogy attól volt. Elkezdtem szedni az Elevitet, másik gyerekeknél nem szedtem semmit. Annyi minden járt a fejembe, s rágódtam rajta. DE most már csak előre nézek, és nagyon várom ezt a babát. Én igazából kislányt szeretnék, de ha fiú lesz, hát akkor talán a 4. ismét lány. :D
De szerintem 4. már nem lesz, igy is boldogok leszünk.
Bocs, ha kissé hosszú lett.

Tényleg, nem SZABAD ARRA GONDOLNI, HOGY MI VAN, HA ELVETÉLEK!!! Most már nem lehet baj.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Nekem a munkahelyemen a főnök és munkaügyes tudja. Még mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, megkérdeztem, hogy visszavenne-e állományba terhesen is, de nem dolgoznék, csak szabi, utána táppénz. Azt mondták, hogy persze.
Aztán mikor 6 hetesen megmondtam, hogy mi a szitu, hogy akkor aug1-től jönnék, s 31-ig szabin lennék, utána szept. 1-től táppénz. Akkor is mondták, hogy rendben. Most új fönököm lett, mióta itthon vagyok, s ő sokal rendesebb.
Tehát akkor nekem 60 % lesz a táppénzem. :(

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Lara! Üdv. újra itthon. Merre is nyaraltatok? Jó idő volt?

Kakti! Azon az oldalon nem találtam semmit. Viszont a magyarorszag.hu-n ezt találtam.

A válságkezelő kormány július 1-jével felfüggeszti a lakástámogatások jelenlegi rendszerét. Ezzel egy időben július 1-jén előterjesztést nyújt be egy újabb, célzottabb lakástámogatási rendszer kiépítésére.

A lakástámogatások felfüggesztésének indoka a költségvetési kiadások csökkentése. A gazdasági világválság miatt a rendelkezésre álló forrásokat takarékosabban, a válság enyhítését közvetlenül szolgáló célokra kell fordítani. Ilyen cél a munkahelyek megtartása és új munkahelyek teremtése, vagy éppen a gazdaság élénkítése. Ugyanakkor a kormány célja, hogy egy olcsóbb, célzottabb új lakástámogatási rendszert vezessen be 2009. október 1-jétől.

A jelenlegi lakástámogatási rendszer 2009. július 1-jétől való felfüggesztése természetesen nem vonatkozik azokra, akik 2009. június 30-ig nyújtják be az igénylésüket, vagy már jelenleg is részesülnek valamilyen típusú lakástámogatásban. Ők továbbra is meg fogják kapni a támogatást.

Az új kamattámogatási forma 2009. október 1-jétől lesz igényelhető a hitelintézeteknél.

Igénybe veheti:

* Aki a kölcsönkérelem benyújtása időpontjában nem töltötte be a 35. életévét,
* A két- vagy több gyermeket nevelő nagycsaládosok esetében a 45. életévét;
* Akinek (házastársának, élettársának, gyermekének stb.) nincs másik lakása.

Most akkor ránk mi vonatkozik? Bocs, lehet kicsit hülye vagyok, de én még mindig nem értem.
Ránk majd az október 1-i módosítás fog vonatkozni?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Lara, igen, úgy ahogy mondod.
Nmarya, és ha a szülés előtt közvetlenül lennél csak szabin?

Idézet innen: http://www.hetionline.hu/hirek/gazdasag ... sag_090601

"A táppénz összege

Eddig a táppénz összege legalább kétéves biztosítási idő esetén a jövedelem 70 %-a, ennél rövidebb biztosítási idő esetében vagy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 60%-a volt.

A módosítás után ezek az értékek 60 illetve 50%-ra csökkentek. A további feltételeket illetően lásd még az Ebtv. 48.§/8/ bekezdését.

E rendelkezést a 2009. július 31-ét követően bekövetkező keresőképtelenségre kell alkalmazni. ( 2009:XXXV. tv. 67.§/1/)"

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Nmarya, szerintem Rátok a régi szabályok vonatkoznak, ha még élő kölcsönszerződésetek van. Feltételezem igen. Viszont a legbiztosabb, ha felhívod a bankot ahonnan folyósították. Szerintem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Hbarbi80: Vannak olyan kórházak, amikben ingyen csinálják a kombinált tesztet. Nézz utána a neten, hogy a tiéd nem ilyen-e. Akkor nem kell kifizetni azt a sok pénzt. Én az ÁEK-ban is ingyen csináltathatom és a margitban is ingyen lett volna. Csak annyi van, hogy a sejtbanktól kapok egy reklámanyagot a köldökzsinór-vér levételéről.

Zsizell: Neked is javaslom a neten nézd meg a kórházak listáját, mert egyébként a kombinált teszt 28.000 Ft.

Agica: Ennek nagyon örülök. Tudtad, hogy július 1-jével 9000 lett a rendelési díja? Nekem mondjuk még így is megéri. Mehetünk együtt hozzá szülni. Neked mikor kell menni hozzá? Én 28-én megyek 17:30-ra. Nagyon csípem a dokit.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nmarya, borzasztó ami veled történt, szinte nulla az esélye, hogy megismétlődjön. A hematóma mitől lett?

Csuppancs, az benne van, hogy aug 1 előtt még 70% a táppénz, de az nincs benne, hogy aug 1 után nem megy vissza 60%-ra, hanem marad továbbra is 70 (már annál aki aug 1 előtt kezdi a táppénzt)!
Vagy csak én nem látom ezt? Bocs, az értetlenségért.. :oops:
lara
 
 


én pont ma kérdeztem meg a munkaügyisünket. Aki augusztus 1 előtt megy táppénzre, annak a táppénz folyósításának teljes idejére 70% lesz az összeg. Aki utána annak csak 60%.
Olyan nincs, hogy augusztus 1-ig 70% és utána 60%, ez tuti.
Így azt gondolom, hogy aki ezt tervezi, az mindenképpen még aug. 1 előtt tegye meg.

üdv,
Judit
szevasz
 
 


vicky: hát egy kicsit meglepődtem a 9000 Ft-on, de hát, ha valami/valaki jó annak bizony az árát is elkérik. Mi legközelebb csak 21-én este megyünk hozzá, de tegnap voltunk f5 körül, úgyhogy talán lesz még olyan alkalom, amikor esetleg összefutunk. Vagy legkésőbb februárban a szülészeten :D Ja, és szerintem is nagyon jó fej ez a doki :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de jó lenne már túl lenni ezen a fránya 12. héten :) Asszem én csak akkor leszek teljesen nyugodt...

Szocpolhoz nem tudok hozzászólni, én abban a hitben éltem, hogy teljesen eltörölték...

Kép


Ági
agic83
 
 


Szevasz_Judit, köszi, akkor megnyugodtam, igy már tiszta!

Ágic83, pont igy vagyok én is, hogy csak a 12. hetet érjük már el!!
lara
 
 


Ha a meggyötört arc kislányt jelent, akkor nekem biztos lányom lesz :D Egész nap fáj a fejem, majd szét esik, hunyorgok, az ügyfelek csak jönnek, én meg próbálok értelmesen nézni, szerintem inkább kevesebb, mint több sikerrel. Próbáltam inni sok folyadékot, de nem használt, remélem, ha megjön az eső talán abbamarad ez a kínzó fejfájás..

Este vacsizni mentünk volna barátokkal, de én felmentést kaptam, mert képtelen lennék mosolyogva végigülni az estét. Helyette kanapén punnyadás lesz a menü.

Vicky, írtad, hogy aug. végén mész afp-re, most meg terheléses cukorra. Engem cukorra nem is hívtak, afp-t meg a 12. heti UH-gal egyidőben csinálnak júli 30-án. Ahány ovos, annyi féle... :?:

Ma reggel éreztem, hogy vagy sürgősen elmegyek kismamaruhát venni, vagy kiérdemlem a "minden idők legrosszabbul öltözöttje" címet. Egyetlen kosztümömbe se férek bele, az összes szűk ruhám dereka kicsi, ami meg kényelmesebb cucc, az munkába túl sportos. Ma meg is jegyezték, milyen laza vagyok. Nem bóknak szánták :(
juci-77
 
 


Vicky, Ágic83 a 9000-ben az UH is benne van?
juci-77
 
 


Na, most egy kicsi kiakadtam :x

A terhesség elején volt hőemelkedésem egy ideig, meg is nyugtattatok, hogy ez normális, nem paráztam rajta, elmúlt. Ehhez képest három napja megint előjött, és kezdett zavaró lenni. Estig semmi gond, de 7-8 körül már 37,1. Nem sok persze, de tök levert vagyok tőle.

Gondoltam megkérdezem a dokit, ez még ok-e. A magánrendelőben közölték, hogy most nincs bent, próbáljam a rendelési időben. Gondoltam - én kis naiv -, hogy kérek egy mobilszámot. Mondták, az nincs. Kérdeztem, később lesz-e, mert az ugye elég furcsa, hogy a saját (meglehetősen jól megfizetett) dokimat nem tudok elérni. Holott nálunk még az sztks dokik is megadják külön kérés nélkül. A válasz: hát, ha doktor úr megadja.. Ha megadja.. Kérdeztem mi lesz később, ha már előrehaladott a terhesség és esetleg történik valami. Akkor is meg kell várnom a rendelési időt? Erre azt mondták, ne izguljak, ha bemegyek a kórházba, majd a kórház értesíti. Komolyan, mint a süketek párbeszéde. A végén abban maradtunk, hogy rendelési időre tartogassam a kérdéseimet. Komolyan elgondolkodtam, hogy dokit váltok.

Ezek után felhívtam a II. kerületi sztk nőgyógyászatát. Aki felvette, vészjósló hangon közölte, hogy ő még életében nem hallott arról, hogy a terhesség hőemelkedéssel járna együtt, úgyhogy ez gáz. Nagy gáz. Azt mondta, menjek háziorvoshoz. Na persze.

Erre megjött az első kisróka is :oops: Csuda egy nap.
juci-77
 
 


Juci: remek orvosokat fogtál ki.
A 37,0 körüli testhő épp olyan normális dolog terhesség alatt, mint a mensi elmaradása. Basszus. Ezzel nem volt a doki képben???
Az egész ott kezdődik, hogy peteéréskor felmegy a hő és ha baba van, akkor ott is marad. Van akinek az alaphője is alacsonyabb és mondjuk az emelkedett hője is 37,0 alatt van, van akinek már eleve az alaphője is 36,5 körüli. Én az utóbbi csoportba tartozom. Peteérés óta az ébredési hőm 37,0-37,1, nem megy lejjebb és speciel én örülök is neki, mert így legalább biztos, hogy van baba. Napközben ettől még magasabb a mozgás, emésztés hatására, most megnéztem, jelen pillanatban az én hőm 37,3 és kutya bajom sincs, ez jelen esetben nem tekinthető hőemelkedésnek, mert terhes vagyok.
Kristóffal végig ilyen magas volt a hőm, de állítólag van akinek a terhesség előrehaladtával visszaesik, de a hormonok miatt általában fent marad
De itt van a görbém, én még mindig vezetem, nézd meg és remélem, ha látod, hogy milyen "beteg" vagyok én is, akkor megnyugszol:
http://www.fertilityfriend.com/home/27fb21
Vendég
 


Juci!
Szerintem tuti benne van. Az én dokibácsim a Jánosban dolgozik. A magánrendelésén 7 000 Ft a vizit, és abban is minden benne van (UH, vizsgálat, tanácsadás, stb.). Csak az extra dolgokért kell külön fizetni - gondolom. De erről még nem tudok. Pénteken megyek hozzá először. (Mielőtt megkérdezitek, eddig a BMC-be jártam.) :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


agica: Fél 5-kor még ott voltam. :shock: Akkor ment be egy csajszi nagy hassal és a párjával. Én még az utrós receptemért visszamentem, mert addig beszélgettünk Csillával, hogy ott hagytam. Te ülhettél ott a széken, mikor visszamentem? A pároddal voltál? Lehet, hogy találkoztunk. :)

juci: Afp-re a 16. héten kell menni. Amire te gondolsz, az a kombinált teszt vérvételes része lehet. A terheléses cukorra meg én akartam menni, mert nekem gyógyszert is kell szednem és mikor legutóbb nézték a terh. cukromat, akkor volt 8,1. Állítólag max. 7,9-ig jó. Most remélem kevesebb lesz. A dokinknál a 9000-ben benne van az uh és van a falon egy nagy tv, amin nézheted. A vége felé az nst már csak 4000 Ft és amikor esetleg túlhordás van és naponta menni kell, akkor az már ingyenes. A hőemelkedés szerintem is terhes tünet, de a 38 fok feletti lázzal már foglalkozni kell. Nekem elég alacsony az alaphőm és mégis 37 körül van az ébredési hőm. Mondjuk mióta terhes vagyok csak egyszer mértem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Akkor asszem tényleg találkoztunk. Mikor kijöttünk a dokitól, akkor volt ott egy lány receptért és a Csillával beszélgetett asszem az Utróról :) Mi negyed5-re mentünk elvileg, de csak fél körül jutottunk be, Te voltál előttünk?
Sőt, hogy jobbat mondjak, mikor a doki kezdte az UH-t akkor az előző baba volt a képernyőn és mondta a doki, hogy Ő már egy nagyobb baba, 10 hetes :) Csak nem a picúrodat láttuk? ;)
Kicsi a világ :D

Kép


Ági
agic83
 
 


Hát ez tök jó ÁEK-ban majd egy időben 3-an is leszünk innen? :D
Az már egy szobányi Mami :D :wink:

Nmarya: ugyan ezt éltem át ugyan így, minimális vérzéssel, enyhe görcsökkel...Kedden kezdetem-szombat reggel 7-kor szintén pisiléskor :cry: betöltött 9. hétnél. Nekem azt mondták a 12. hétig rizikós, utána csökken a vetélés kockázata. Aztán 12. héten szeretném a kombinált tesztet , szerintetek ha az ok akkor megnyugodhatok , vagy paráznom kell a 16. és 20. heti szűrésektől?
Tudom , hogy borzasztó amit írok de arról sehol nem találtam tájékoztatást , ha ne adj isten valami bajt észlelnek meddig dönthetem el én , hogy mit szeretnék tenni?????? :( :?
Vendég
 


agica: Utánam még bement egy nőci, akinek nagy hasa volt, de lehet hogy neki már nem csinált ultrahangot, mert ő már harmincvalahány hetes lehetett. Szerintem akkor az én kis drágám lehetett a képen. Tök jó! :D Hátha máskor is összefutunk. Ha mást nem tényleg a szülészeten. :lol:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


babácska: Te találtál már dokit? Tényleg mehetnénk egyszerre szülni. :D Szerintem a 12. héten elég sok minden kiderülhet a kombinált teszten. Azt hiszem egyszer valami olyat olvastam, hogy ez 85% pontosságú, az afp pedig 95%. De lehet hogy rosszul emlékszem. De úgyis minden rendben lesz. Sajnálom ezt a 9 hetes vetélést, remélem ebben a fórumban senkinek nem kell ezt -mégegyszer- megtapasztalnia. Mondott rá valamit a doki?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


annácska, vicky nagyon kösz! Annyira megnyugtattatok. És azt hiszem, eljött az orvosváltás ideje :( Kezdem azt gondolni, sokkal jobban járnék egy fiatalabbb, kevésébé sztárolt dokival, mert talán a fiatalságánál és relatív "tapasztalatlanságánál" fogva sokkal lelkiismeretesebb és odafigyelőbb. Én a saját szakmámban rengetegszer tapasztalom ezt meg kollégáknál.

Babácska, megnéztem a magzati élet védelméről szóló törvényt, elég rosszul hangzanak a vonatkozó részek, úgyhogy inkább priviben küldöm.
juci-77
 
 


Lara, bocs, nem voltam gép előtt. Nekem is azt mondta a munkaügyes hogy marad a 70 %.
Juci, nekem is 36,9-37,1 az ébredési hőm. Én még mindig vezetem. :)
A kombinált tesztet én 9 ezerért is láttam. A kiegészítés (amitől integrált lesz a teszt) kerül 20 ezerbe. Mármint ott ahová én megyek.
Akkor itt nekem van a legolcsóbb dokim? 3 ezer Ft a terhesgondozás, de csak akkor ha van UH vagy vizsgálat. Ha csak beszélgetés, akkor ingyenes, azt mondta. Nem is mondott fix tarifát a szülésre, úgyhogy agyalhatok.
Nmarya, Babácska, sajnálom a vetéléseteket. Biztosan nagyon szar dolog, de most minden rendben lesz. Persze azért én is várom a 12. hetet már nagyon. Érdekes, a fiammal akkor jártam először orvosnál. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Juci!
Megy egy privi!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Babácska! Én is nagyon sajnálom ami veled történt. Újra nem történhet meg velünk. Nálad kiderült, hogy mitől vetéltél el?
Nálam a szövettani eredményből nem jutottak semmire. Végül is kijött belőlem minden, nem igen maradt anyag, amiből megállapítható lett volna.

Csuppancs! Nekem ingyenes, mert szakrendelésre járok, majd szüléskor fizetek neki.

Nem számoltátok ki, hogy kb. mennyi megy el így szülés előtt a vizsgálatokra? Szinte mindenki fizet. :lol:

Tök jó nektek, hogy találkoztok, még, ha véletlenül is. Pedig ki gondolná, hogy itt egy topic-ban beszélgetünk, s másnap összefutunk az utcán. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok Kismamik ! :D

Vickym: Igen már írtam 2x is , hogy sikerült dokit találni, hétfőn megyünk este és nagyon nagyon boldog vagyok! Most Így olvasgatom Ágic , Te és közöttem 1-1 hét van..Az pedig tényleg semmi...még a végén tényleg egyszerre leszünk bent!!! :D :D Nektek még az orvosotok is ua. még ha nekem is ő lenne és egyszerre indulna be a szülés mondjuk egy jó kis melegfront hatására... :D :D reggel óta ezen rötyögök...Egy valami miatt izgulok, nehogy közlekedési csúcsforgalom idején kelljen indulni a kórházba, mert akkor nagyon össze kell szorítanom a lábam...Normál körülmények között , ott vagyok max. 20 perc alatt , de csúcsban jesszus...Na mindegy majd letekerem az ablakot és szirénázok , hogy eeeengeeddjeeeteeeeek szüüüllöööööööööööökkk :D

Nmarya: nekem sem tudtak semmit megállapítani , mert nem maradt bennem sem semmi :(

Juci köszönöm, azért küld el légyszi....

Vicky Ti mikor is mentek nyaralni? Mert ha jól emlékszem mintha írtad volna Olaszo.ba mentek ....Mert mi is mint minden évben :D :lol: de most megkértem a családot, ferra gosto ide ferra gosto oda én megvárom a 12.hetet + a vizsgálatot ...
Vendég
 


Sziasztok.

hat ma megkezdtem a 12ik hetet :lol:

vicky es neked alapbol mennyi volt a cukrod?nekem baba elott a terheleses 5,7volt,most babaval az alap 4,9.
szerintem en most nem megyek terhelesesre csak majd szeptemberbe.

veltelessel kapcsolatba,szerintem ez is mindenkinel mas.En ketszer veteltem igaz nagyon fiatal terheseggel de a ketto sem volt egyforma.az elso brutal gorcsokkel jart a masik ami most volt aprilisban az meg szinte nem is fajt,ha a doki nem mondta volna hogy terhes vagyok akkor azt hittem volna hogy sima menzi.ja es a veteles utan 14napra megfogant az ujabb babank:)

kerdezett mar valaki dokit hogy menyit ker a szulesert?

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!
Offolok, bocsi!
Képzeljétek, már készen is vagyok a szülinapi tortával. Remélem, hogy örülni fog neki Feri. Nem gondoltam, hogy Kristóf ilyen gyorsan enged haladni, már csak a húst kell összekészítenem és megsütnöm, hajat mosok és várom a férjecskémet. :lol:
De jó lesz! :)

Ilyen lett a torta:
Kép
Vendég
 


Annácska!

Eldobnád nekem priviben ennek a gyönyörűségnek a receptjét? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


ananácska, naneeeee, ezt tényleg te csináltad? úgy néz ki, mint a cukrászdai! Nem megkérdőjelezlek, csak azért irom, mert nagyon ügyes vagy, én ilyet nem tudnék..
lara
 
 


Sziasztok Lányok!

Hűha, Ananácska, ez aztán a torta, és én még azt hittem, hogy az én szülinapi meglepetéseimnél nincs jobb :wink:

Végül is kik járnak az ÁEK-be? Én hétfőn megyek először Spánik dokihoz, jár hozzá valaki?

monyo83:én kérdezősködtem a szülés díjáról, és 70 ezer körül mondogatták nekem.

Kép
zsizell
 
 


Zsizell 70 ezer????!!!! Az azért őrület, miután egy vagyont otthagysz már a terhesség idején. Azért klafa, hogy fizethetünk TB járulékot is.
Nálunk is van ám szabad orvosválasztás. Mint vidéki, választhatom, hogy a havonta egyszer megjelenő dokihoz járok otthon (azt se tudom ki az éppen), vagy fizetek a saját kedves doki bácsimnak alkalmanként 5000Ft-t. Tudom, hogy ez elég "olcsó". Az SzTk-ba csak a városiak mehetnek tanácsadásra, azt nem tudom ők választhatnak e vagy körzetesítve vannak. Ez már-már a szocializmust idézi.
Ananácska művész vagy :shock: . Szerintem nyugodtan leírhatod ide is, miként készül a remekmű, mert közérdeklődésre tart számot.
Lara üdv újra itthon. Közben visszanéztem a régi topikot, valóban egyhelyre írogattunk, csak Te kb. akkor mentél el szülni, amikor én csatlakoztam. Szóval nem találkoztunk. De most... :D
pammut
 
 


Tesztek. Nálunk a kombinált ingyenes az integráltért kell vmi 15 ezer körül fizetni. Az már belefér. Pár éve még csak Pesten volt és vagy 50000 Ft volt. Vagy lehetett ingyenesen pocit böketni, veszélyeztetve a babát.
pammut
 
 


Halihó ismét!

Ananácska művésznő gratulálok én is! Igazán profi munka :D

Zsizell: Veled együtt szerintem akkor 4-en leszünk ÁEK-s mamik...
Vicky,Ágic,Te,Én . Vickyék Szabó doktorhoz járnak, én Vermes doktor gondozottja leszek.

Pammut igen elég megdöbbentő számadatok, mi is osztottunk szoroztunk mire a karjainkban tarthatjuk a csemeténket 250e forint környéke lesz , mindenféle tesztekkel , különszobával , fogadott orvossal , szülésznővel....plusz nálunk "kicsit" alakítani kell a ház belső elosztásán...plusz a baba holmik a-z-ig ugyanis 13 évvel ezelötti cuccokat már réges -régen elajándékoztam....az a jó , hogy nem egyben kell fizetni.... :roll:
Vendég
 


Na, baba cuccokkal én is gondban vagyok, remélem sikerül "öszekoldulni" azoktól a nagyrészét, akiknek én adtam. Egy kevéssé dizájnos babaágyban, használt kocsiban nőtt a 3 nagyobb is és egész emberforma emberek :D .
pammut
 
 


Sziasztok!!!
Most értem haza, vizsgáztattam délelőtt. ÉÉÉÉSSSS!!! Ma egészen emberi vagyok! Nem voltam rosszul, még nem is vagyok, egy csomót gyalogoltam a tök melegben és nem szédültem, meg ilyenek!!!!! Állandósulhatna!!!! Tegnap itt röhögtem, mikor írtátok, hogy olyanok vagytok mint az újszülöttek: 3óránként enni kell, hogy ne legyetek rosszúl! Hát nekem is!!! :lol: :lol:
Nekem is jöhet torta recipe!!
Babakelengye: ruhácskákat kapok, de ágyat, babakocsit stb. mindent venni kell..És még mennyi minden mást is: szoptatós melltartó, hálóing, mellszívó, bla-bla....
Vasárnap lesz itt nálunk a baba expo, már mondtam drágámnak, hogy úgy számoljon, hogy megyünk, hátha találok valamit amibe bele szeretek. :lol:
Én még csak ezután fogom az övterelőt alkalmazni, mert úgy vagyok vele, hogy a 12.hétig el van bújva van ami védje.
Nekem a terhesgondozásért UH-val együtt 5000ft-ot kér a doki. Ami nálunk nem is sok, meg nem is kevés. Mert van kevesebb is meg több is. Mindjárt megnézem nálunk az integrált tesztet, hogy mennyi!

Kép
Kép
ronci
 
 


Nem azért mondtam , hogy meg kell venni mert örülnék ha megvolna a gyerekeimről maradt ruci,kocsi,kiságy....
SŐT! 36éves vagyok a 20 éves unokaöcsém, a 15 és 13 éves fiam , és reméljük ez a csöppség is ugyan abban a cipőben tanult meg járni...Minden cuccunkat örököltünk illetve ajándékba kaptunk , viszont azóta született 5 gyerek a családba és környezetünkbe és az igen megkímélt cuccokat lelakták sec perc alatt , szóval nekünk nem marad semmi , egy apró dobozkán kívül amibe azért a legkedvesebb ruhákat eltettem. Most néztem még mindig árulják az a kocsiülést ami nekünk volt, ua. csak a színe más majdnem 50e azt is használhatatlanná tették, biciklisülés, babakocsi 3 féle ,2 kiságy, hordozható ágy, babykomp rengeteg , fischer price, tommy játék....édes istenkém... :cry:
Vendég
 


Nmarya: Dehogy nem számoltam. Rengeteg! De én úgy döntöttem, hogy 10x-esét szokták adni a rendelési díjnak a dokinak, na én ezeket le fogom belőle vonni. Max. 50.000-t tudok majd összekaparni neki. Oszt vagy teccik vagy nem, nincs több.

Babácska: Augusztus 29-én megyünk nyaralni olaszba. Én még sosem voltam, remélem addigra felhőtlenül tudom majd élvezni a terhességet és a nyaralást is. Tetszett a szirénázásod. Ja és bocsi, hogy megint rákérdeztem a dokira, azt hittem még keresed az igazit. Hogy hívják a tiédet? (Vagy már ezt is írtad?)

Monyo: Nekem 177 volt az inzulinom és 8,1 hozzá a terheléses cukrom. Ez nem lenne most túl jó. A dokimnál nem mertem a szülés árára rákérdezni, de állítólag nem szokott mondani összeget, csak hogy amennyit gondolunk.

Ananácska: Nagyon szép lett a torta. Fantasztikusan néz ki és biztos finom is lesz.

Zsizell: Nekm sokan ajánlották a dokit, de mivel elvállalt az enyém, így nem mentem át hozzá. Pedig ő se csúnya. Én az ÁEK-ban fogok szülni.

Folyt köv a visszaolvasást.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szia Vicky!

Szerintem az is méltányos, ha kap plusz pénzt. :) Már kifejtettem erről a véleményem (lehet, hogy nem ebben a topikban). Én sem kapok azért plusz pénzt a zsebembe, mert hétvégén bejövök, ha túlórázni kell. Kapok fix fizut, oszt jól van. Ők kapják a fizut a kórházban, plusz a magánrendelés. Ha adsz neki bármennyit is, azt köszönje meg - SZERINTEM. Végül is vissza már nem tolja a gyereket. És úgyis akkor fizet az ember, ha megy haza. :) De lehet, hogy rosszul jár az agyam...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Pammut, igen én is irtam sokat a Friss kismamákba, nagyon populáris topik volt :)

Gyerekek, ma megyek dokihoz 7-re!!!!!!!!!! Mozizunk!!! Szerintetek mennyire várom már?
lara
 
 


Lara a hozzászólásaid alapján hajdanán néhány hónappal kerültük el egymást. Az én lánykám 2002. május végén született. Nagyon sokat segített nekem az a csapat akkor. Nagyon ramaty munkahelyi környezetben voltam, napi szinten a babanet-es kismamák tartották bennem a lelket.
Ó, bárcsak mehetnék én is már megint dokihoz, de legközelebb csak aug. közepén kell. Jó Neked. Várjuk a híreket!

Baba cucc. Nekem egy hordkendőm és egy mózes hordozóm maradt. A többit lassanként odaadogattuk egyéb kisbabásnak. Mondván "nálunk úgysem lesz több". Nem a macskát :D :D . De ha a Jóisten ideküldi ezt a csöppet, segíteni fog a szükségesekben is. Persze jó lenne vadiúj kiságy, autósülés stb stb., de az ésszerűség azt diktálja, hogy a 4.-nek már ne ruházzunk be ennyit. Aki az első, második babát várja, az csak szerezzen be szép, új, masszív felszerelést, remélhetőleg még sokan fogják koptatni :D . Mi az unokáknak még nem szerzünk be :D :D . Báááár.... 10 év múlva akár.... De nem szeretném. Én is 27 voltam az elsőnél, férjem 31.
Most nagyon vágynék egy olyan pelenkázós komódra. Valaki kínált is itt egy Ikea-s darabot 20 e Ft-ért. Az tán még beleférne.
pammut
 
 


Vicky, Ágic, Babácska!
Akkor majd bulizunk a szülőszobán :lol: Már ha lesz még hozzá erőnk...
zsizell
 
 


Sziasztok Csajok!

Képzeljétek annyi meló van az irodában, hogy nincs időm rosszul lenni :shock:

Már alig várom a holnapot, megyek végre doktorbácsihoz...

Babaruci: Tesóméknál van lány és fiú is úgyhogy bármilyen nemű lesz a pocaklakó ruhája az lesz tutira :D

Doki: nálunk is 5.000 Ft a vizsgálat, de állítólag a szülésért már nem fogadnak el pénzt, de ebben nem vagyok biztos, mert én még nem kérdeztem rá...

Örülök, hogy ma mindenki jobban van egy picit... :lol:

További szép napot mindenkinek.

Sok sok puszi: Reni

bellerreni
Eger
 
 


Babácska: Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy az ÁEK-ban nincs külön alapítványi szoba. De ha rosszul tudom, akkor javítsatok ki, mert lehet hogy én is igénybe venném, hogy apa velünk lehessen.

Ronci: Örülök, hogy nem voltál ma rosszul.

Kakti: Igazat adok neked a hálapénzzel kapcsolatban, csak én úgy vagyok vele, hogyha már sikerül egy jó dokit találni, akkor szeretnék legközelebb is nála szülni, ha még lesz legközelebb. És akkor nem lenne jó, ha az befolyásolná, hogy adtunk-e pénzt. Nem is igazán borítékot szeretnék adni, hanem valami kis ajándék és abba beletenni a pénzt. Szerintem így nem olyan kellemetlen. Majd még kiderül addig.

Lara: Ha kapsz képet, akkor várjuk, ha nem akkor a beszámolót. Biztos már nagy baba lesz.

Bellerreni: Drukk a doki bácsihoz holnap.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


zsizell: Oké :wink:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?