Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
bébé01

Patri,
megnéztem a vendégházatokat, szupi hely, csak nekünk messze van. Ennyit nem szeretnék autózni. :(

Kép
bébé01

Sziasztok!
Ünnepélyesen jelentem, vasárnap óta a tanfolyamon nyomulunk, Máté a legfiatalabb oktató :lol: és az összes gyerkőcöt megnyerte cimborának 8) A nagy kamasz fiúk kézről kézre adják (ha hagyom) és nagyon élvezik mind a bulit! Máté meg szuperül viseli a népszerűséget, vigyorog, kacag mindenkire és hagyja a mamát dolgozni 8)

A mai nap termése: alul kibújt a harmadik foga. Cuki a szitu, mert fölül még csak egy van kint, a második metsző még csak látszik, de nem törte át a nyálkahártyát :lol: Hova is járnak a felül egy fogó emberek?Anno valami tvműsort emlegettetek....

MOst csak így csapatosan üdvözlöm az újakat, szuperül felpörgettétek a topikot! Jó a sok sok hszt olvasni! :lol: :lol: :lol: (csak azt ne várjátok, hogy reagáljak, mert ilyenkor már semmi agyam sincs :roll:)

Fotók, videók szuperek! Méééééééééééééég! :D

Tali... irigykedek nagyon, mert a Kálvin térnél dekkolunk reggel 8-délután 5-ig vagy este 8-ig. Szóval most először mi nem leszünk ott.... :oops: :cry: :cry: :cry:

Pusszancs, megyek főzni....

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok! Én sajna nem tudok minden nap jönni….nagy baj???
Kindertojas! Köszi a fogadtatást és a vonalzó infot (igyekszem majd megcsinálni), tényleg nem tudom mit írjak röviden, tömören.

Patricia! Gyönyörű a lányod! Jók a képek!

Szly! Nagyon jó lehetett a buli a képek alapján! gyönyörű a kiscsajszid is!:-)

Havacska! Nem sértődtem volna meg! Neeem olyan családból származom Vadító szeme van a kisfiadnak

Atina! Inkább kérdezzetek…..könnyebb úgy. Eszti is folyton azt pakolja amit nem kéne, és pillanatok alatt. Mondjuk amíg pakolok után, szétpakol mást! Mi a kocsikulcsot szoktuk a kocsiba zárni….Legutóbb a tesco parkolóban volt így, ahol az ügyfélszolgálaton adtak egy csavarhúzót, egy vékonyabb kezű alkalmazott meg benyúlt az ablakon kinyitni….ezzel az erővel lophattunk volna is....

Kitti! Remélem igazad lesz és nem tart sokáig az ijedős korszak.

Jurko! Mi ismerjük egymást! :-)
Lányok!
Eszti utálja az autósülését, amit nagy spórolás árán vettünk 26 ezerért. Egyszerűen üvölt benne míg ki nem szedjük! Mit csináljak szerintetek?
Szép napot!
pumucli

Csilla!

Sajna nem tudtam megnézni Bogit sem csak lapítottam és próbálkoztam hátha összejön. Nem tudom mi a p... van vele letöltöttem amit kért és mégsem. Régen küldtél nekem még az e-mailemre és azt meg tudtam nézni, de az talán nem a videan volt.

Edit!
Petra nagyon aranyos és tényleg neked sincs rossz fényképarcod!

Patr!
Nekem Petra hajpántos képéről Ártemisz ugrott be. Korábban neki is volt egy ilyen hajpántos fotója, ugye?
Költözés, hát......, még most cuccoltatok be. Egyébként közölték veletek előre, hogy el akarják adni? Talán kereshettetek volna olyat ami hosszabb távra kiadó.
Csak nem lakás vásárlás a terv?

Bea!
Nagyon cuki a kis Pupák! Olyan nagy sötét szemei vannak, mint Áminnak. Vagy csak a képen látszik sötétnek?

Kriszti!
Nyugi, Ámin is ringó alvós és jó lenne ha leszokna róla, mert a derekam nem bírja, hamarosan nyomorék leszek.
Bár ezt tudom mi rontottuk el az elején vagyis nálunk az apja kapatta rá. Most is állandóan ölbe veszi, ezért haragszom is, de a fal hamarabb megértené.
Ahogy olvastam az adataidat magamra ismertem, bár én 12 kg-ot híztam, de én is 8-at adtam le és a maradék szintén a hasamon van. Gyakran rákérdeznek, hogy jön a kis tesó?
Állítólag azonnal vizes ruházni kellett volna és lekötni (nekem legalábbis többen mondták akiknek már 2-3 gyerek van), de én ezt nem tudtam és 1 hónap elmúltával már hiába szorítgattam.
Ja és is is "törpe" vagyok 159 cm. Bocsi :wink:

Ja és kutya: az én Mukim is egybe nyelte sokszor a csontokat, már nem tudott rágni úgyhogy egy idő után bár sajnáltam, de nem adtam neki, mert féltem, hogy megakad valahol vagy bélcsavarodást kap.
Morzsi nevű kutyám is volt (ő volt az első) és Pumukli is és most sz utolsó Muki.
Egyenlőre nem is tervezek másikat, talán majd ha öreg leszek és magányos.

Hát a körkérdésre a válaszaitokkal nem nagyon nyugtattatok meg hiszen a többség anyás. :cry:

Ma kimentünk az erdei tornapályára a játszótérre úgyhogy már fél 8-kor aludt, ezért volt időm ennyi minden írni.

Pumi!
Az autósülésben Ámin egy darabig elücsörög benne, de ő sem szereti.
Még hosszú úton nem voltunk max 10-15 km, de ennyi neki bőven elég. Nem szereti, hogy nem tud mozogni próbálom lekötni, de ki sokszor kiordítja magát belőle.
Talán Eszti is azért nem szereti, mert be van kötve oda vagy esetleg kocsikázni nem szeret?
Nem tudom lehet hülyeség, de ha esetleg az üléstől fél mi lenne ha felvinnéd a lakásba és kicsit ismerkedne vele, néha bele ülne. Nekem amikor megvettük a szobában volt 1-2 hétig mert nem kellett és belel is ültettem Ámin (bár nem díjazta nagyon), de nem félt tőle.
Na lehet, hogy hülyeséget hordtam össze.

Adri, Gabi rég írtatok!

Kép
havacska

Bea
Gratulálok Pupunak a felálláshoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon cépek vagytok mindketten!
Pupu inkább az apjára hasonlít? Hirtelen nem láttam köztetek hasonlóságot. :-)

Pupucli
Nekünk még nincs autósülésünk, most néztem, hogy a hordozónk 13 kilóig jó, úgyhogy még ráérünk, és abban egyelőre kényelmesen elfér a törpe, és jókat is tud benne aludni. Félek, hogy az autósülésben nem lesz már olyan kényelmes az alvás.
Nem rossz ötlet, amit Mariann írt, hadd szokja Eszti az ülést.
A kocsikulcs bezárós történet sem rossz. :-D
Mi Egerben nyaraltunk barátokkal, amikor a barátunk betette a kocsijába a csomagtartóba a kulcsot, és becsapta a csomagtartót. Még az a szerencse, hogy volt pótkulcs a nyaralóban, úgyhogy pár órát sétáltak a kulcsért, mi addig párommal megvártuk őket egy padon.

Mariann
Akkor te is megelőztél magasságban. :-D
Morzsi sem kaphat csontot.
Akkor te is nagy állatbarát vagy.
Én is hallottam ezt a haslekötős dolgot, nekem a nagymamám mondta, de nem hittem benne, hogy attól lemenne.

Réka
Milyen tanfolyamon nyomultok Mátéval?
Gratula az újabb fogacskához!

Jó éjszakát!

Kép
kittina30

Utálom a laptopot, elszállt az egész irományom :twisted: :twisted: .

Szóval, Mariann, most hirtelen nem emlékszem az e-mailre, de majd megnézem, hátha...
Én is kötögettem a hasam (bár nem olyan intenzíven mint Toncsinál), hát maradt is egy pacni :? .

Szerencsére Bogi nem ringatós, vagyis ha ordít, akkor ölben is feszít és sír :? .

Boginak nincs baja az autósüléssel, igaz rögtön elalszik, ha beleteszem, még ha 5 perces is az út.

Réka, hétvégén is foglalt vagy, ne mondd, hogy inkább apázol :wink:
MIndenesetre mi szombattól köv. szombatig vagyunk jók talira.

Ancsa, nagyon örülök, hogy hazajöttök, tesókámék is akkor jönnek. Remélem, látom megint Rebust (ha eltolod a képeteket 8) 8) ). Meddig maradtok?

Ó, anyósomnak segítenem kell, pá!

Csilla

Kép

Kép
csillala

sziasztok!
ne higgyetek csillának!-20kg? :roll: :lol: én láttam élőben hónapokkal ezelőtt és akkor volt kb 50kg és szuperül nézett ki!tuti túlzott.viszont rajtam jelenleg is túlzás nélkül +10kg van a versenysúlyomhoz képest és ez mind a szotatás alatt jött fel.és hetente min.3x tornázni járok,úgyh lassan felkötöm magam,h nem akar megmozdulni :cry: :cry: :cry: és persze mind hasvonalon,pedíg én becsülettel kötöztem a 40fokban is :evil: (nálam ennyit ért!)

ülés:én sosem engedtem menet közben kijönni Dorkót,megszokta,de neki egy csomó játék van a kocsiban+könyvek.meg van olyan távirányítós zenélős,amit az első ülésre kell rögzíteni és ő(vagy mi :) )tudjuk nyomkodni :lol: talán ha megpróbálnátok ilyenekkel.és képzeljétek ma amikor autóztunk,észrevettem,h nézelődik kifele.de nem csak úgy össze-vissza,hanem,mint a nagyok,mert már kilát.hihetetlen mennyire öregszenek. :cry: épp ma mondta a férjem,h mennyire megnőtt.

ma a következőt alkotta:nálunk a napközbeni alvás mindig úgy zajlik,h ebéd után felmegyünk a szobájába,ott le van téve szivacs és lefexünk 1más mellé és ő szépen elalszik(aztán én becsatlakozom 1 óra múlva :oops: :) )na,tegnap a hálóban altattam,mert ott hűvösebb volt,mint a szobájában.ma is felmentünk,ő ezerrel pakolni kezdett a hálóban,míg áthúztam az ágyunk,besötétítettem.mondom neki:hol akarsz ma aludni?itt vagy a szobádban?mert ha itt,akkor alvás van,tedd le a fejed(ezt már nagyon tudja,mit jelent)erre ő odament az ágyunkhoz,felmászott és lefeküdt aludni :lol: hát azt hittem,megzabálom!!!annyira értelmesek már és így szembesül vele az ember.amúgy már írtam,h mindig mindent megfigyel és utánunk csinál,de felsorolni sem tudnám.ezek akkora örömlöketek nekem,h sosem gondoltam volna,h így fog hatni rám egy kis ember :D

Kép
berni1

Kriszti!
Nekem is öregek mondták valamint olyan ismerős anyukák akiknek 3-4 gyerek is van és irigylem alapos hasukat.
Azt mondták azonnal kellett volna vizes ruházni,és kötni,de én sajna ezen a téren semmit nem tudtam, persze gondolom van akinek nem jön be.
Már azon is gondolkoztam, hogy lehet a gyomrom nagy? Ritkán eszek, de sokat. Nem szeretem felidegesíteni a hasamat kis falatkákkal.

Berni!
Dorkó tényleg nagyon ügyi, én is ámulok szinte minden nap van valami újdonság és most már határozottan megérti a kínait ugyan úgy mint a magyart.
Beszélni a saját nyelvén szokott bár már többször kiszűrtem értelmes szavakat (pl anya, add ide, gyere), de csak magától ha kérjük nem mond semmit.
Ámin is néha leteszi a fejét ha mondom, hogy csucsukáljál csak ő nem alszik el magától.:cry: :cry: :cry:

Kép
havacska

Sziasztok!

Dorkó tényleg nagyon ügyes, eszméletlen, hogy mennyi mindent tud.

Nem rossz, hogy Ámin megérti a kínait is. Nagyon ügyes ő is.

Máté is lehajtja a fejét a párnára, ha azt mondom, hogy tente párna, de ő sem alszik el, ezt játéknak veszi. Ha Máté nagyon álmos azért elalszik egyedül a kiságyában, volt olyan is, hogy játék közben csuklott le a feje.
kittina30

Tényleg túloztam :oops: , 78 kg-val mentem szülni és most vagyok 59 kg :D .

Nem jött az angol tanárnéni :x

Mennem kell :?

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Megint ellazáztam a netezést, amint behozom a lemaradásom jövök érdemben is.
Nóresz tegnap elkezdett lépegetni, 6-8 lépést, aztán feltett kézzel az ölembe huppan. :lol: És végre kibújt kettő abból a 4 fogból, ami január óta úton van...

Remélem csupa jót olvasok vissza, nincs betegünk stb.

Na, pá, nemsoká jövökkkkkkkkkkkkk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Na, most egyszerre ennyi baba kezdi el a lépegetést? :P Biztosan tudják, hogy egy éves koruk körül illő megindulni :lol: Gratula mindenkinek külön-külön! És az új fogacskákhoz is, azok is sűrűn bújnak mostanság :(
Dicsekedjek? pedig nincs mivel... Én annyi vagyok, mint a terhesség előtt. De az nem nagy érdem, mert van +10 kilóm így is.
Nagyon szeretem olvasgatni, ahogy mesélitek, mi mindent csinálnak a gyerekek :)
A haslekötést gyakoroltam a nagyokkal, de nem volt valami hatékony :)
Csanád is a hordozóban utazik, de neki a lakásban is az az ülőkéje, etetőszéke. A 700 km-t is jól leutazta benne, persze kellett szórakoztatni.
Mariann, tényleg ne aggódj, amiért Ámin apás. A keresztlányom, aki most nálunk van, 11 éves, de az apja a legfontosabb neki még most is. De azért az anyját is szereti :) Én sem mondhatom, hogy Csanád anyás, de apás sem, mert ugye sokat nem látja. A bátyjai azok, akikért szinte kirepül a kiságyból, ha hazaérnek. Én nagyon örülök neki.
Réka, a Kálvin térre is el tudunk menni talizni! De gondolom ott sincs időd :( Újak közül, aki budapesti, mit szóltok a talihoz? Gabi, Berni? Vagy csak ketten leszünk Csillával? Lehet ha jó lenne időpontot, helyszínt javasolni, mert így nem lesz semmi belőle...
Szly épp nyaral, pedig olyan jó volna rendszerezni egy kicsit az új mamákat és babákat... mert én bizony csak visszanézve tudom a neveket :oops:

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Mariann! Naluk Rebus is eleg apas. Hozzam csak akkor akar jonni, ha valami tenyleg nagyon rossz neki. Ha nagyon megutotte pl. magat, akkor en tudom megnyugtatni leghamarabb, hozzzam keredzkedik, de amugy inkabb az apja olebe ul, o vegye fel stb. Nem banom, mert igy napkozben tudok mast is csinalni. :D

Autosules. Rebus sem mindig elvezi benne az utazaat, de mindig felkeszulunk jatekokkal. Szoval szorakoztatjuk es akkor elvan, vagy neha nezelodik kifele az ablakon. Csak o meg eleg pici, sokat nem lat, igy hamar megunja.

Ja, minden kis Manonak gratulalok a lepegeteshez! Akkor lassan mindenki szaladozhat kicsi fia/lanya utan. :D

Na, megyek furdetni a kiscsajt, aki ep a porszivot ragja. :?

Kép
atina12

Csilla!

Tényleg gondoltam rád, hogy de jó lenne talizni mégha csak egy villám látogatásra is. Tegnap egész nap szinte ez foglakoztatott, de valami húzott vissza.
Hát ma kiderült!
Tegnap bementem a a kórházba, hogy beszéljek apa dokijával( ő mondta a keddet), közli, hogy hazapaterolják pénteken.
Ma elmentünk az uszodába, pedig strandra szerettem volna menni a nyáron először, de az időjárás megint közbeszólt.
Hát ahogy hazajöttünk még talán 10 perc sem telt el csengetnek (este fél 8). Mentősök hazahozták apát. :roll: :roll: :roll:
Hát én is csak pislogtam, nem készültem fel.

Na jó egy picit megnyugtattatok az apát szeretem téren, de nem teljesen! Akkor is rosszul esik
:twisted:
Ma az uszodában is ha én elmentem nem baj, de ha az apja akkor nyafi van.

Na én is mentem, kiszívott a víz pedig csak kb. 3 órát voltunk, de pont elég volt.

Kép
havacska

Érdekes Ancsa és Mariann, hogy a ti gyerekeitek az apásabbak, mindkettőtöknek otthon van a férje, mert nincs munkája. Inkább azt szoktam hallani, hogy a gyerekek este, amikor apa hazaér, akkor nem akarnak szállni le róla.
Nekem ma leégett az arcom :( pedig nem is volt napsütés és nem voltam többet kint, mint máskor :shock:

KépKép
Kép
el..né

Rengeteget irtatok!!!!!!!!!! Mostanáig csak olvastam, nem is tudok külön külön reagálni...De ez persze nagyon jó!!!!

Üdv az újaknak, én egy "elveszett" régi vagyok :) . Elveszésem oka, hogy megint rengeteg a tennivaló, még itt van nagymamám, anyu is, én meg próbálom kihasználni, és elintézni mindenfélét, hogy most anyu itt van "kéznél", és vigyáz Ártemiszre. Végre bejelentkeztem ám pediküröshöz, meg fodrászhoz is!!!!

A képek, videók nagyon jók!!!! (a kedvencem továbbra is Ámin....bocs az összes többi fiús anyukától, de imádnivalóóóóóó)

A bilitéma nekem eddig eszembe sem jutott, Ártemisz semmi jelét nem adja, hogy erre bármennyire is érett lenne, szerintem leghamarabb jövő nyáron kezdek el ezzel foglalkozni.

Én a cicim méretével kiegyezek, de az állaga azért régen nem ilyen volt...........Talán egyszer majd ha gazdag leszek, és már csak ez a hibám marad, akkor megcsináltatom :)
Ami a haskérdést illeti, arra nekem most felmentésem van :lol: , de tavaly nem hordtam eleget a hasszoritót, mert borzalmasan meleg volt, de most elhatároztam, hogy akár hogy is szenvedjek, most le nem veszem, mert bár én kgra teljesen visszafogytam 3 hónap alatt, de a hasam elég gáz volt...De majd most!!!Hasszoritó, és amint lehet jöhet a hasizom!!! (Rubint Réka hogy csinálta, hogy a baba-mama tornás dvd-n már kockás hasa volt????)

Ártemisz végre abszolút nem náthás, ennek örömére már tegnap és ma is fürödtünk a tengerben!!! Úgy élvezi!!! (én meg rettegve rohanok ki vele, és bugyolálom fürdőlepedőbe a 35 fokban is...)nehogy megint megfázzon!!! Még mindig nem jár egyedül, de fél kézen vezetve igen, és már nagyon élvezi és, és kéri, hogy menjünk vele, mostmár tényleg talán csak hetek kérdése!!!

Én délben azt adom neki amit mi eszünk összetörve, vagy darabolva, estére viszont kap főzeléket, de ez csak azért van, mert én nem nagyon szoktam vacsorázni, vagy ha igen, akkor már miután őt lefektettem piritóst, szóval nekem igy egyszerűbb. Neki is még csak másfél foga van alul, de ennek ellenére szépen elboldogul mindenféle szilárd étellel.

Mariann! Ártemisz nagyon apás. Sokkal jobban örül az apjának, ha ő jön haza, mint bárki másnak, beleértve engem is. Ezt már irtam nektek. Őnála semmi jele a szeparációs szorongásnak, mindenkivel nagyon jól elvan, a barátnőm amikor itt volt simán vigyázott rá amig én bementem úszni a tengerbe, és még csak nem is keresett, hogy hol vagyok....Néha azt gondolom, hogy talán túl szigorú voltam vele, és nem kötődik hozzám eléggé? De aztán máskor meg örülök neki, rossz érzés lenne, ha bármikor ott kell hagynom és sirna utánam. Úgyhogy elfogadtam, hogy ilyen a természete, és örülök neki, és ha néha kimutatja, hogy szeret, akkor meg majdnem elolvadok :)

Most megyek én is pihizni, igyekszem majd követni titeket amennyire megy!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Kép

KépKép
Kép
el..né

Adri, de jó, hogy jöttél! És sokkal jobb, hogy ennyit írtál magatokról, mintha mindenkihez szóltál volna egyenként! Én ennek a híve vagyok :) Persze jólesik néha, ha hozzászólnak az emberhez, de hát nem mindig írok olyat, amire név szerint lehet reagálni. Én sem tudom, Rubint Réka hogy csinálja...de szerintem h utánaolvasol, megtalálod :lol:

KépKép
Kép
el..né

Hello lányok!

Nem tudtam jönni,mert sajnos nálunk a családban igen
szomorú dolog történt!
Meghalt a párom anyukája és eddig sodrodtunk az eseményekkel!
Mostmár egy kicsit jobb(pár nap elteltével)

Én jól vagyok,megvagyok!
A terhességem továbbra is problém mentes néha van
egy kis hányás!

Üdv.az új tagoknak!
Igyekszem majd megismerni titeket!

Joli aranyosak vagytok a képen! :wink:

Mariann-kis falatkák...ez jó! :)
Gondod van a hasméreteddel?Nekem is sajnos!
Kételkedek,hogy valaha visszahuzodik az eredeti állapotába!

Én sem tudok mindenkire reagálni,ne haragudjatok!

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!!

Nekem sem sikerül mindig olyan gyakran jönnöm, de azért igyekszem..

Hááááát, a hasmérettel kapcsolatban: nekem nagyon durva lett a szülés után. Konkrétan 3 órával a szülés után úgy lógott, hogy azt hitték a barátnőim, még nem is szültem. :D Jóóóó, persze azóta visszament, de azért még mindig itt van egy kis plusz térfogat, pedig én már a kórházban hordtam azt a fránya haskötőt 40 fokban, de akkor is!! Nekem amúgy nem sokat használt... :?

Pumukli! Igen, igen, igen!! Akkor tényleg ismerjük egymást, ha Te is ezt mondod! :D Jó, hogy itt vagy. Minden OK?

Autósülés: Petra utálja. Mint mindent, amibe bele kell ülni. Alszik benne Szegénykém, de csak azért, mert inkább alszik, mint üvölt, mert tudja, hogy úgysem fogom kivenni, pláne, ha ketten vagyunk. :D Anyukám jól elrontotta, mert Ő mindig kiveszi, ha hármasban utazunk, így aztán hozzászokott és reklamál, ha nincs így.

Mennem kell, mert torkaszakadtából üvölt a kis Drága, játszani kell Vele. Jah, azt elfelejtettem mesélni, hogy egyedül egyszerűen semmit sem akar csinálni, akkor is ott kell ülni, ha egyedül játszik, mégha háttal van is nekem. Ez katasztrófa amúgy... mikor szokik le erről... :o

Szintus! Részvétem Párod Anyukája miatt!! :(

Rohanok, majd jövök! Szép napot Mindenkinek!! :)

Petra és Edit
Kép
jurko

Most van pár percem, Ártemisz alszik, az ebéd a sütőben sül...

Szintus! Részvétem, tudom, hogy most nehéz lehet nektek, biztos te vagy most a párod támasza is.

Joli! Aranyos vagy, hogy örülsz nekem :) Olyan jó rólatok a kép :)

Az autósülést Ártemisz nem bánja, de egész pici korától fogva hozzá van szokva, mert itt nincs semmi más közlekedési eszközünk, és mindenhova autóval megyünk, szóval mindennap utazik benne. Persze a leghosszabb táv, ha bemegyünk a városba, kb. 1 óra oda, 1 óra vissza azért néha már unalmas, és ő is tiltakozik, de sokszor el is alszik. Vagy egy kis babakeksszel le lehet nyugtatni :) ( a kis haspók :) ). Mivel én sokszor viszem egyedül, soha nem engedtem meg neki, hogy azon kivül utazzon, úgyhogy az fel sem merül!!!(ettől eléggé félek is, a múltkor is hogy belémjöttek hátulról).

Edit! Én annyit próbálom rászoktatni az önálló játékra, de anyósomék, és persze most anyu stb. állandóan foglalkoznak vele, szóval megint egyre kevésbé van el egyedül... Télen jó nehéz lesz majd a pici mellett, ha most ennyire elkényeztetjük megint....

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Szintus
Részvétem az anyósod miatt!

Joli
Csanád kis huncut!

Máté sem játszik el egyedül, megszokta, hogy állandóan ül mellette, vagy mögötte valaki. Most, hogy már mászik, azért egy fokkal jobban elvan, eltologatja a kocsikat a parkettán és közben kiabál meg berreg. Mondjuk én nem is nagyon merem egyedül hagyni, mert még nem mászik olyan ügyesen, és azért még többször előfordul, hogy jól lefejeli a padlót, meg még nincs megcsinálva nálunk fent a lépcsőnél a korlát, és leesne.

Tegnap volt egy majdnem 6 éves kisfiú vendégünk az anyukájával, és a múltkor még Máté ordított, ha hozzáértek a játékaihoz, most meg odamászott és mindent elvett szegény gyerektől.
Délután meg barátnőméknél voltunk, akinek van egy majdnem másfél éves kislánya, tőle meg Máté sírdogált, mert a kiscsaj többször rákiálott, hogy "ne", amikor Máté valami olyat fogott meg, ami neki nem tetszett.

Ma délutáni programunk fogorvos, semmi kedvem hozzá.

Bea
Hol vagy? Pupu barátunk ennyire aktiválta magát, hogy nem tudsz bekukkantani? Írjál azért pár sort!
kittina30

Sziasztok!

Látjátok, milyen szorgalmas tudok lenni néha? :wink: Bár most Adri is az volt. Köszönöm a dicséreteket!

Szintia, részvétem!

Edit, pedig jó lenne, ha egyedül fedezne fel dolgokat...de ami jót megszokott, azon már nem lehet könnyen változtatni...

Kitti, szerintem sem lehet mászva egyedül hagyni, én is a kiságyban hagyom csak egyedül játszani, de akkor is látótávolságban kell legyek. Érdekes, ha kimegyek pl. a szeméttel az udvarra nincs semmi baj, ha bemegyek a vécére és nem lát, akkor sincs, de ha bemegyek a másik szobába és becsukódik az ajtó utánam, akkor sírni kezd :(

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Bocsi, bocsi, bocsi, de most, hogy lehetne aktívan fórumozni, fiam nem akarja. Vagy mindenre felmászik és a nyomába kell lennem, vagy itt rágja a bokámat a számítógépnél az asztal alatt és kiabál! :shock:

Berni,
nálam mennek a videók, nagyon jók!

Joli,
igen, a szállás miatt is el voltam tűnve, de sikerült! Egy csomó e-mailt váltottam, persze minden foglalt, aztán eszembe jutott, hogy egy kedves kolleginámnak van egy apartmanja Egerszalókon, és ő volt oly kedves, hogy szabaddá teszi nekünk akkorra. Úgyhogy nagyon hálás vagyok neki ezért, párom nagyon örült, hogy el tudtam intézni.

Ezt most elküldöm, nehogy elszálljon. :D

Kép
bébé01

Csilla,
grat. a 7. foghoz! Nekünk 6 van!
Ti merre utaztok?

Havacska,
nálunk a gyerek hol apás, hol anyás. Nem lehet eldönteni. Ha egyik nincs ott, tuti az kell. De egyértelműen az apjába szerelmes. Majd mindjárt csatolok egy képet, hogy néz az apjára...

Jurko,
nagyon ügyi Petra is, hogy már kézenfogva lépeget. Szerintem én fiam is hamarosan fut-szalad. :D

Kittina drága,
itt vagyok, köszi a hiányolást! :D
Na mit mondtak a protkógyárban? :D :D
Kuttyotokat sajánlom a mandulagyuszi miatt.
Te, nem mondod, hogy még futkározni is szoktál a torna mellett??? :shock: :shock: Nagyon sportos csajszi vagy! Én amíg dolgoztam, max. a busz után futottam.

Az, hogy van még rajtad plusz kiló, apa hibája, mert nem javíttatta meg időben a tv-t! :D

Kép
bébé01

Bocsi, de most mennem kell fürdetni a csöppet, holnap jövök reggel (legalább is szeretnék)!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
bébé01

sziasztok patri holnap megyunk bukfurdore, ti ott laktok, igaz? Szoval, holnap bukon leszunk. Ha van kedved talizni, hivj fel szamom sziasztok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szly27 2009.07.17 16:10-kor.

Kép
szly27

sziasztok!

szintus!
őszinte részvétem!és egy kis nyugalmat nektek!

joli!
jó a kép,nagyon vidámak vagytok :lol:

bocsi,nem tudom,ki írta,h nincs el a gyereke 1edül.nálunk is ez volt,én is panaszkodtam itt a csajoknak,de szép lassan feltalálta magát,méghozzá amikor elkezdett biztosan járni.most már önállóan ki-be járkál az udvarra és kinn is elnézelődik.szóval lefoglalja magát :) nálunk az este a "zűrösebb",olyankor letelepszem hozzá,ő mászkálgat,pakolgat és néha odajön,bújik picit,aztán már uzsgyi is tovább,de ahogy fárad,úgy igényli a pusziikat :)
ja,és köszönöm a dícséreteket,semmi extra tudomány nem szorult Dorkóba,de nagyon-nagyon jól estek!!!!!!!!!a zseni posztot még meghagyjuk Boginak :lol:

hoztam friss képeket:
fűnyírás apával:
Kép
Dorkó és az égig érő "paszuly" :lol:
Kép
csak az arányok miatt,próbáltam,h mindketten benne legyenek

pufievés közben:
Kép
és persze igazi pasi:már autót is vezet:
Kép

Kép
berni1

Hali!

A zseni, aki csak annyit tud kinyögni, hogy bö :lol: :oops: .
Dorián nagyon aranyos, és tényleg olyan nagyfiús, már nem babás!

Holnap reggel (hajnalban) indulunk Pestre a nővéremékhez, ott leszünk, amíg apa edzőtáborozik.

Úgy felnyomta egy pikli nőszemély az árat :oops: , épp teszveszeztem 8) . De az enyém lett :wink: .
Kis habos-babos :roll: (bár ez a rövidnadrág alul már kicsit sokk)
Kép

Joli, remélem akkor összehozunk egy talit? Pestiek?

Ha Ancsáék hazajönnek, akkor egy egri összeröff? Pat, Szly, Ancsa, mi, meg persze, aki erre járna 8) .

Szintus, részvétem!
Legalább pocakilag minden rendben! Fruzsi?

Mariann, akkor mégis nekünk kell menni :wink: ? Hátha...

Fogyókúra terén én egy fűszálat odébb nem tettem :oops: . De majd ha nincs szopi, állagigazításra lenne szükség (meg némi akaraterőre :? ).

Na megyek tovább pakolni, mert holnap korán indulunk. Toncsival megyünk szemészetre először és nincs időpontunk. Remélem, nem kell ott töltenünk az egész délelőttöt :x .

Szerintem még benézek, írjatok :D

Csilla

Kép

Kép
csillala

Jaj, ez a Dorkó azzal a borzas frizkójával! :lol: Mindig olyan komolyan néz!
Bea, ügyes voltál a szállással! Ilyenkor már nehéz találni, főleg olyat ami jó is!
Szly, drukkolok, hogy Pattal összejöjjön!
Csilla és többiek! Mit szólnátok, ha vasárnap kivinnénk a gyerekeket a gyerekszigetre és ott taliznánk?

KépKép
Kép
el..né

Szintus!
Őszinte részvétem! Tudom nem könnyű!

Adri!
Tényleg jó, hogy inkább magatokról írtál, mint hogy mindenkinek külön-külön.

Joli!
Én még nem láttalak fényképen téged, de nagyon szépek vagytok!!!!!
Ha nem vagyok indiszkrét hány éves vagy, hogy már nagy fiaid is vannak? Csak mert nem néztem volna ki belőled ha nem tudnám. :wink:
Talán azért ragaszkodik Ámin az apjához annyira, mert rengeteget cipeli ölbe még itthon is sokat az ölébe van. Na meg Adrinak is igaza lehet, hogy mi szigorúbbak vagyunk velük (bár az ő érdekükben)
Ja és Kitti nem Kitti, hanem Kriszti (ha jól emlékszem)

Berni!
Nagyon cuki az ifjú sofőr!

Adri!
Most azon járt az eszem, hogy Ártemisznek és Áminnak milyen szép gyerekei lennének! (mindenből egy kicsi) :lol:

Edit!
Ámin sem szokott egyedül játszani ha kimegyek a szobából azonnal jön utánam. Mindig ott játszik ahol vagyok (persze ha kettesben vagyunk)

Szintus!
Már sokan sokszor kérdeztük, de nem akarod elárulni nekünk, hogy hány hetesek vagytok???

Jó éjt!

Kép
havacska

Havacska, kösz a bókot! Pont 20 évesen szültem a nagy fiamat:)
Kittina, gyere, világosíts fel, bevallom, nem néztem vissza, emlékezetből írtam a Kittit :oops:
Csilla, Ancsa, az egri talit is hozzátok össze, ki tudja, talán mi is elmegyünk...például ha jövő héten lenne, nem is gondolkodnék. Igaz csak szerdától, aznap is van még délelőtt dolgom.

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

A hsz elején lévő dolgok már kicsit ókoriak lesznek, de 3 oldallal ezelőttről kezdem a reagálásokat. :oops:

Írta valaki, hogy Szly és a tesója hasonlítanak, egyszer már én is hittem azt a hugijára, hogy ő. :wink:

Szly,
sokan csinálják, hogy nem mondják el előre, mi lesz a baba neve, merthogy sokkal könnyebben elfogadják a családtagok, ha már látják is a gyereket hozzá. Nemtom mi az igazság ebből, az mondjuk biztos, hogy nincs idejük hónapokig rágni a fülét az embernek, hogy változtasson. A Jázmin szerintem is szép, mint ahogy minden virág név. Most nagyon felkapott lett a Kamilla, legalábbis idén már többet is láttam, előtte meg 10 évig egyet sem.

Csilla,
Nóri szókincse: aja (ez lennék én), bugyi, tetü, tete, pöce, de az aja kivételével fogalma sincs, hogy ezek jelentenek valamit, csak gagyarászik és véletlen értelmes szavak is kerülnek bele. :lol:
Figyi, Te egy OKOS nő vagy, nemár izgulj, hogy az 1 évesed nem mond szavakat! Irgumburgum!

Berni,
Dorián nagyon értelmes kiskölyök, Nóri még sehol sincs ilyen téren. De hát még van ideje. Ezek, amiket megért: menjünk fürdeni, menjünk sétálni, ezeket ha hallja nyújtja a kezét vagy elindul maga a fszobába. Aztán ilyesmi, hogy dobd ide a labdát. Szóval egyszerűbb dolgok.

Én mostanában a videa-hu-ra teszem a videókat. Lehet választani privát-ot, akkor nem látja fű-fa, hanem akinek elküldöd a linket.

Sztem írtam, hogy hétvégenként van, de ha nem, a honlapot belinkeltem neked. Annál alaposabb felvilágosítást nem adhatok. :wink:

Na, eddig jutottam az olvasásban (július 6.), folyt. köv. alvásidőben. Remélem…

Ja, üdv az újaknak!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szintus,
részvétem, mielőbbi gyógyulást a lelketeknek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!!

Csak elköszönni jöttem egy-két hétre, elindulunk nyaralni!! :D 8)
Lehet, hogy közben is tudunk majd netezni, de nem bizti, így inkább elköszönök, remélem jó sok olvasnivalóm lesz, mikor hazajövünk!! :) Bocsánat, hogy most nem reagálok, pedig már összeírtam egy csomót, de Apa siettet, mennem kell...

Puszi Mindenkinek!
U.i.: Nem bírom szó nélkül hagyni: gyönyörűszép a két kiskrapek, Dorián és Pupák, de tényleg. :D

Petra és Edit
Kép
jurko

Sziasztok!

Én is csak gyorsan bekukkantottam, mert Máté elég éberen alszik, nagyon csetteg a cumija. :-D

Joli
Kriszti, de a Kitti is megteszi. :-D

Bea
Ügyi voltál, hogy találtál szállást.
Ügyes gyerek Pupu, majd tegyél fel olyan képet, amin aktivizálta magát!
Meg várjuk azt a képet, ahogy az apjára néz!

Azért gyere, ahogy tudsz. Én is csak akkor jövök, ha a gyerek alszik, vagy ha egy pillanatra elül az etetőszékben kölesgolyókat eszegetve.

Mondjuk nekem könnyebb a helyzetem, mert csak Máténak kell főznöm, magunknak nem. Porszívóznom kéne, de sajnos a hangtalan porszívót még nem találták fel.

Fogorvosnál semmi különös nem volt, szerencsére már inkább csak töméscseréim vannak, úgyhogy én lassan készen leszek.

Edzés
Futok, de a szobában, nem megyek ki futni.
Tegnap már rámjött a jegygyűrűm, igaz, hogy útközben levettem, mert kényelmetlen volt, de legalább már feljött.

Berni
Dorián nagyon cuki, Máté is tud vezetni. Tudja, hogy hol a tükör, kormány, kézifék és a váltó. Megkérdem, hogy hogy vezet az apa, és akkor megragadja a kormányt, és megpróbálja eltekerni.

A szomszédunknak van egy nagyobb autója, olyan kamionféle, és olyan ciki, mert mindig ott ólálkodunk a kocsi körül, már párszor megengedték, hogy beüljön Máté.

Edit
Jó nyaralást! Azt nem írtad, hogy hová mentek, de majd, ha visszajöttél úgyis hozol nekünk sok-sok képet.

Csilla
Szépek a rucik.

Gabuska
Nóri nagyon ügyin togyog.

Én is abban reménykedek, hogy ha Máté már egyedül tud járni, akkor jobban ellesz egyedül is, és tudok mellette én is valamit csinálni.

Fel is ébredt a fiam, éppen szétrúgja az ágyát.
kittina30

Itt pocsék az idő, esik az eső, ki se lehet menni. Bár reggel Máté kivitette magát esőben az udvarra, úgyhogy kicsit áztunk.
kittina30

Sziasztok!

Edit! Jo nyaralast! Hova mentetek? Igaz, mar erre nem fogsz tudni reagalni. Bar lehet irtad, de akkor elfelejtettem. :?

Csilla! Nektek is jo pihit Pesten! Remelem nem kellett varni a szemeszeten sokat. Amugy jul. 28-to aug. 13-ig Egerben leszunk. Ha valaki arra jar, mindenkeppen csorrentsen rank!!!!

Szintus! Oszinte reszvetem! Szegeny parod.
Mizujs Fruzsival?

Joli! Szepek vagytok egyutt Csanaddal. O is olyan nagyfius mar! :D

Mariann! En is ugy gondolom mindig, hogy Rebus azert apas, mert en sokkal szigorubb vagyok vele. No meg, hiaba, hogy a ferjem itthon van, azert megis en foglalkozok tobbet vele.

Gabuska! Jok Noresz szavai! :lol:

Nalunk Rebus a mamamama, bi bi ( bye-bye) ni-ni ( night-night)-on kivul mast nem mond. Kiabalni szokott. :(
A mamamama sem en vagyok, hanem a ferjem. :D

Ja kepzeljetek, Rebus nyelven egy hatalmas holyag nott. Azt modtak valoszinu megharapta, de en majd elajultam, mikor meglattam. Raadasul azt sem tudom miota van ott, mert teljesen belul van es csak veletlenul lattam meg tegnap. Van ilyen helyi erzestelenitom, azzal kenegetem. Remelem hamar elmulik.
Ma megint szep az ido, megyunk kacsakat nezni a parkba. Usziba is jo lenne menni, de most ugy nincs kedvem vegigvezetni a varoson.
Ja, Csilla kerdzted, egyaltalan nem vezetek sokat. Meg mindig eleg bena vagyok. Valahogy nem tudok atallni a jobb oldali kormanyhoz. :(

Na, megyek.
Meg majd jovok!

Kép
atina12

Kép apa szerelem

a kép lemaradt!

Kép
bébé01

Sziasztok!

Tegnap már elkezdtem visszaolvasni, de még nem értem a végére! Azért nem adom fel! :D

Most is csak képeket hoztam, remélem hamarosan utolérem magam, és akkor jövök reagálni is!

Addig is pár szóban:

Üdv az újaknak, örülök, hogy még most is csatlakoznak hozzánk! :)
Most hirtelen ezt az utolsó képet néztem, nagyon helyes kiskrapek Pupák! Azért Petrát és Mátét is meglestem, nagyon szépek! :wink:

Én is még szoptatok este, és hajnalban többször is, én már szeretném leszoktatni róla, de egyelőre nem issza meg a bolti tejet, tápszert sem.

Cickóimmmal ki vagyok békülve, de a hasam iszonyú, nagyon gáz
, minde
nki azt hiszi, hogy j
ön a harmadik! :evil: (Vince besegít, sorry!)

Nagyon anyás, senkivel nincs el hosszabb ideig, Adri, örülj, h. Ártemisz ilyen! :? Én már nagyon kivagyok e miatt, szinte 2 lépést nem tudok tenni nélküle!

Pat!
Nagyon jó a kép a bajnokkal, irigy-irigy... :)

Szly!
Jó időtöltést a Balcsin, bár ezt már talán nem olvasod!

Réka!
Nagyon ügyi vagy a befőzésekkel, le a kalappal előtted!

Gabuska!
Szülinapi képek nagyon jók, olyan kis édi Nóri! Egyben kívánok neki holnapra nagyon boldog névnapot is!

Atina!
Remélem már nem beteg Rebus, talán csak a fogicája kínozza tényleg!

Mariann!
Ámin csodaszép a nagy szemeivel!

Mennem kell, nagyon sajnálom, h. nem tudok bővebben, még visszaolvasok majd!

Kép Vince kedvenc elfoglaltsága, a velünk szemben épülő társasház körüli munkálatok nézése

Kép másik kedvenc szórakozása a filctollak evése

Kép tesók

Kép
Kép
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Na helló, olvasni esélyem sincs 2 sipítozó nőszeméllyel egy lakásban. :evil: :lol:

Évi,
nagyon köszi a köszöntéseket!
A névnapját februárban tartjuk (Eleonóra, Norina, Nóra napkor), mert így túl közel lenne a szülinapjához. De a "hivatalos" Nóra nap holnap van tényleg.

Éjjel ismét megkísérlem a visszaolvasás folytatását. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszöntelek benneteket ebben "jó" időben. Nem tudom, mi lesz így az esti sétával :evil: Csanád úgy megszokta, hogy délelőtt is délután is megyünk valahová, hogy nem lehet bírni vele bent.

Galuska, csipkedd magad a visszaolvasással, mert várjuk, hogy mikor tudsz jönni talira! :) Nóri kis cukorfalat a videón, a kölesgolyósat is meglestem :)

Edit, kellemes nyaralást kívánok! Gyere közben is, mert ha nem nagyon lemaradsz :)

Kriszti, bocsi, most már megjegyzem! Nektek ki főz? nem főzne vajon nekünk is?! :lol:

Ancsa, gyógyulást kívánok Rebus nyelvének! Tud tőle enni rendesen? Nem nyűgös?

Bea, tényleg nagyon imádattal néz Pupák! Nem baj, ha azt mondom, hogy olyan szép, mint egy kislány? Pat ugyanis haragszik, ha fiúsnak mondja valaki Mirát :)

Apropó, Pat, merre vagy???

Évi, örülök, hogy jöttél végre, már köröztelek:D Micsoda szőke fürtös herceged van! Ja és hercegnőd is :) Mitől fénylik úgy a hajuk? Szép a focilabda és biztosan finom is!

KépKép
Kép
el..né

sziasztok.
bocs, h nem igen jelentkezem.

Meg vagyunk Sára 14 hónapos. sajnos semmivel nem állunk sehogy, de nem adjuk fel!

Boldog szülinapot a csöppségeknek!
És jó egészséget Mindenkinek!
inerke

képek itt: www.msara.freeblog.hu
bocsánat ,de nincs időm átméretezgetni, így meg nem engedi feltenni.
[/img]
inerke

Sziasztok!
Csak olvastam és megyek is.

Bea!
Pupák, mintha a Megváltót nézné! :wink:

Kép
havacska

Inerke, örülök, hogy benéztél! Figyelemmel követem az eseményeket a blogon! És dehogynem álltok sehogy, Sára nagyon sokat fejlődött! Kívánok kitartást és sok erőt!

Mariann, puszi nektek!

Jó éjt!

KépKép
Kép
el..né

Inerke,
amint tudok benézek a blogra. Puszi a kis tündérednek!!!

Pat,
nem azért, mert Czenéné Petrát nem igen csípem, de Te sokkal csinosabb vagy. :wink: 8)
Párod meg tiszta Ocskay Gábor. :wink:

Én is be voltam tojva, hogy mi lesz este, ha már nem szopizik N, de feleslegesen, mert nem volt gond. Mindent ugyanúgy csinálunk, odaveszem az ölembe, csak épp nincs a szájában semmi. Vagyis dehogynem, az ujja. Szóval ölbevesz (cici felé fordulva feküdjön, a feeling kedvéért :lol:), szivacsfotelre leül, ringat, gyerek 3 perc múlva alszik. Remélem neked is könnyen megy majd, drukk!!!

Szly,
jó pihit nektek!!!

Csilla,
gratulálok Boginak, kis gyalogkakukk lett ő is. :D
Sajnálom, hogy megszenved a fogacskákkal. Nektek nincs olyan láncotok, amit sok babó hord a nyakában fogzáskor? Nemtom a nevét. Nekünk nincs.
Nórinak épp a napokban bújt ki 3, abból a 4-ből, ami jan. vége óta úton volt.
Nekem is nehezebb eset Nóresz, mint a nővére volt. Livivel nagyobb korában kezdődtek a gondok, remélem akkor Nóri letudta most és ő később lesz kímélő üzemmódban.

Mariann,
na ezt tutira írtam már, de a kedvedért még egyszer. :D Nálunk a nagylány iszonyú apás, csecsemő kora óta, a mai napig. De én örülök ennek, mert élvezet nézni őket, és mivel a mondás is úgy szól, hogy anya csak egy van, :lol: nincs okom, hogy féltsem a helyem. A saját példámból is tudom, nekem apukám volt az isten (meg a bátyám), de anyut ettől nem szerettem kevésbé, sőt! Csak valahogy az más jellegű volt. Anyu volt a biztonság, a vígasz, a megnyugvás, a fiúk pedig a hülyülés, kikapcsolódás, ezen belül a tesóm még példakép is.
Na, erről ennyit, mert még elmesélem az életem történetét, Ti meg ásítozhattok. :oops:

Ez egy bizonytalan kijelentés a részemről: a fiú gyerekek anyásabbak dolog sztem nagyobb korban jön csak elő.

Edit,
én is még a lányokkal alszom. Mi úgy döntöttünk, hogy nem alszunk mindannyian egy szobában, de nem azért, mert az rossz, hanem mert nem akartuk megkockáztatni, hogy a gyerekek ne akarjanak később sem külön szobában lenni. Mikor az első nőnk megszületett én mentem át oda, hogy legalább a férjem tudjon aludni, ha én nem is mindig. Ezt nem ő kérte, nekem egyértelmű volt, hogy felesleges mindkettőnknek virrasztani a gyerekkel, ha akarom én úgyis be tudom pótolni nappal az alvást, mikor a csemete is alszik, ő viszont nem aludhat a melóhelyen. Utálok a helyemről felkelni és lóhalálában átmenni a gyerekhez, beleütközve félálomban az ajtófélfába, így eleve a gyerekszobában alszom. Livivel 1 éves koráig, Nóri is már annyi, de még nem érzem, hogy megbízhatóan át fog aludni minden éjszakát (noha egész jól állunk), így még maradok.
Nóri nem szopizik egyáltalán 11 hós kora óta, a nappalit 8 hósan hagyta el. Magától. 1 éves koráig jó lett volna kihúzni, de köszönte szépen, nem kérte május vége óta.

Kitti,
jobbulást a kutyusnak!
A gyógyszert is magának váltotta ki? :twisted:

Na, még jó, hogy word-ben írtam, bnet lefagyott. Ez azt jelenti, hogy a 122. oldalt már nem tudom elolvasni most. Már nem indítok újra, mert 0:22 van, megyek aludni.

---------

Itt a reggel, bemásolom az irományom, és olvasok tovább.
Addig is szép napot!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Zoli mesél, Livi figyel - Arcok
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép