Új privát üzeneted érkezett!

Amúgy, ki mit szeretne, kislányt vagy kisfiút?
Tudom, mindenki azt mondja, hogy teljesen mindegy, csak egészséges legyen. De szerintem, akkor is van úgy, hogy egy picit reménykedünk, hátha...

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Zsizell!

Azt azért vedd számításba, hogy még jócskán az elején vagyunk a növekedésnek! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


nmarya!

Nálunk ez úgy van, hogy Apa családjában csak fiúk vannak (ő meg a tesója is, az unokatesóik is, mind fiúk. Sőt, sógoromék gyerekei is mindketten fiúk. Nálunk meg a nővérem és én ugye lányok vagyunk, és az unokatesóm is lány (a többi unokatesóm nem lényeges, mert nem tartom velük a kapcsolatot). Szóval egyik család lánynak örülne, a másik fiúnak. Én spec szeretnék egy ilyet meg egy olyat. De most a Lilikére vagyunk ráizgulva! Főleg Apa! Ő nagyon lányt szeretne! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 

 
 

Jó hányingeresek vagyunk mind. Én ma egész nap vacakul voltam, így pöröltem szegény gyerekeimmel.
Ruha: S-es tán középiskolában. Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok olyan szép nagy. Szívesen hordanék kantáros kismama térdnadrágot. Én nem bírom, ha van valami a derekamon. Kötényruhák, kantáros nadrágok, esetleg oltári nagy melegítők.
Autó: nekünk most Suzuki SX4 van. Szuper kocsi, mivel magasak vagyunk nagyon élvezzük a magas építését. Barátnőmnek a Vagon R+-ba befér 3 hatalmas gyerekülés. Nálunk is befért 2 ülés és 1 magasító. Most már csak 1 ülés kell. Egy hátrány: a csomagtartó kicsi. Nyaraláshoz tetőbox-ot viszünk. Az új SX4 talán ezt kiküszöböli, közelről még nem láttam. Ismerős 4 gyerekes családoknál, Opel 7 személyes, Fiat Doblo Family is van. Az olcsóbb. Peagueot-nak is van 7 személyese. Pénztárca kérdése. Ha mi valaha is tudunk váltani az max. egy Fiat lesz. Bár nagyon szeretjük a Suzuki-t, de abba 6-an nem férünk bele.

Szorulásra ajánlották itt a lányok az amúgy is szedett Magne B6-t, vagy más nagnézium készítményt.
pammut
 
 


Hát nálunk a két nagy fiú, a kicsi lány. Apa mindig rettentő fiús volt, meg is ijedt, amikor kiderült, hogy a harmadik lány lesz. Mit kezd ő vele.
Most az első meglepődés után a következő kérdése az volt: "..és lány lesz?" Hát én se bánnám, de ha a fiú részleg erősödik az is jó lesz. Mindenképpen egy szörnyen elkapatott kismókus lesz.
pammut
 
 


Én egy hibes-habos rózsaszín kislányt szeretnék :D
De a mindenféle jóslások szerint fiú lesz...de azt is haza visszük :D

A kismamaruhánál én sem tudom a méretezéseket. Valóban az S is nagyon nagynak tűnik. Én 1 halászgatyát szeretnék pamutos derékkal. Az most is és télen is hordható csizmával. Remélem a lábam most nem dagad/nő meg 42-ig (egyébként 38). Sajnálnék új csízmát venni erre a néhány hónapra.

Kép
csipike09
 
 


Meg jöttem az uh-ról (nekem még a 12. hetire is azt mondta, hogy hüvelyi lesz, ez is az volt). Minden oké, bár az uh-n a babát 9 hetes és 5 naposnak mérte. Ez a mensis időpontomhoz van közelebb, annak ellenére, hogy az inszem napja biztos. Szóval 23 mm a kicsike, jól van, hallhattam a szívhangját és láttam mozogni. Mondja nekem a doki, hogy mozgatja a fejecskéjét. Na ezt nem láttam. Erre úgy elkezdett kapálózni a kezecskéivel meg a lábacskáival, hogy azt már nem lehetett nem észrevenni. Azt mondta a doki, hogy keze-lába megvan és jól mozgatja is őket. A másik petezsákom és a cisztáim már nem olyan nagyok, úgyhogy remélem már nem okoznak gondot. 22-én megyek terheléses cukorra, meg kért az asszisztensnő még egy teljes vv-es rutint. Gondolom azért mert nem ott csináltattam. 28-án meg megyek vissza a dokihoz kontrolra meg 12 hetes uh-ra. Aug. 26-27-re kell majd mennem afp-re. Még jó, hogy 29-én megyünk olaszba. Rakok fel képet és mindjárt visszaolvasok.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szia Vicky!
gratulálok a 23mm-es kicsidhez :D

Kép
csipike09
 
 


csipike: Az én utróm is így néz ki, szóval most már nincs ötletem.

bellerreni: Nincs kedved kipróbálni ezt a homeós cuccot? Nekem bevált. Cocculine a neve. A gyömbért én is hallottam, szerintem abból inkább én valami tablettát vennék.

zsizell: Épp ma jelentkeztem be a dokimhoz, aki az ÁEK-ban van. Jobban mondva csak magánban rendel, de ott lehet szülni. Nekem gyomorégésem vanés hányingerem, székrekedés nincs. Még.

nmarya: Nekem is a múltkor sokkal jobb lett a hányás után, de azért nem kellemes. Nekünk nincs autónk és sajna vezetni sem tudunk. Nekem a neme mindegy, de talán a kislánnyal a húgomra való tekintettel jobban tudnék bánni. Kisfiú nem volt a családban.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

Gratulálok a babádhoz. Ahogy a képet nézem, olyan, mintha széttárt kezekkel lenne. Olyan jó, hogy ti már láttátok, ahogy mozog. Jövő héten megyek én is dokihoz, s remélem 2 hét múlva 12 hetes uh-ra már nekem is kér időpontot a védőnő.
Én is úgy tudom, hogy a 12. heti még hüvelyi, s utána már hasi uh. lesz.

Csajok! Remélem sikerül összehoznotok talit, s majd tesztek fel képeket, s meséltek, hogy milyen volt.

Most én is megyek aludni. Jó éjt nektek.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Autóilag: nekünk jelenleg Renault Twingo van, és imádjuk, de valószínűleg hamarosan be kell szereznünk egy nagyobbat... :( Ettől borzasztóan el vagyok keseredve, bár amíg hárman vagyunk, addig nincs is gond. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok!
Atfutottam a mai irasokat, jo sokat haladt ma is a topic. Ugyhogy bekukkantok es reagalok gyorsan arra, ami eszembe jut.

Nmarya: a babakocsi szuper, mondhatni, hogy olyan, mint egy szep alom. Hihetetlenul konnyen iranyithato, mondhatom, hogy nem is egy kezzel, hanem szinte ket ujjbeggyel, ugy szlalomozok az emberek kozott a dugott buszmegallokban, mintha egyedul lennek gyalogosan. Kristof is szereti, ugy poffeszkedik benne, mint egy nagyfonok.

Pocak: nekem most elkezdett valami latszodni, de ez meg mindig elsosorban puffadas. Illetve ez a latszodas is csak nekunk latszik, tekintve, hogy egyebkent az en hasam mar-mar groteszkul lapos, szinte homoru, ehhez kepest latszik, egyebkent a kutya sem venne eszre. Van egy olyan erzesem egyebkent, hogy ezzel a babaval meg nagyobb pocakom lesz, mint Kristoffal volt. Bar ezert az otletert nem rajongok, az is kenyelmetlen volt mar neha.
Viszont ma reggelre mar megint fogytam valamennyit. Osszesen mar ket kilot az elmult harom hetben. Elegge idegesit, mert nem szabad szerintem fogynom. Fogalmam sincs, hogy mi az oka, mert az izmaimon nem vettem eszre, hogy kisebbek lennenek, enni is eszek rendesen, mert meg mindig nincs hanyingerem.

Terhesruha: az en meretem S-es, de a felrakott darabokra megsem csapok le, mert egyreszt messze vannak, masreszt latatlanban ruhat nem merek venni, ugyanis magas vagyok es az S-es ruhak donto tobbsege ram rovid, igy nagyon nehezen vadaszok nekem valot, harmadreszt pedig vannak tavalyrol terhes ruhaim. Ezert jo evente szulni! :lol: :P

Orvoslatogatasok: holnap megyek a haziorvoshoz. Nem nagyon vagyom oda, nem sok ertelme van menni. Ez a talalkozas arrol fog szolni, hogy elmondja hany hetes vagyok, mikor fogok szulni, beszelgetunk a terhesvitaminrol, a folsavrol es ennyi. De erre a beszelgetesre szukseg van ahhoz, hogy tovabb kuldjenek terhesgondozasra. :?
Az varhatoan a jovo kedden lesz, mert keddenkent van itt midwife a kozeli rendeloben. Ez sem lesz tul izgalmas. Itt a midwife ismet megmondja, hogy hany hetes vagyok, mikor szulok, beszelgetunk a terhesvitaminokrol. Sulyt mer es vernyomast, beszelgetunk az integralt tesztrol, hogy szeretnek-e, kiallitja a terheskonyvemet, ami fel oras adminisztracioval jar es ennyi. Aztan majd valamikor ertesitenek az uh-rol.
Jah, megiscsak izgalmas lesz. Nagyon izgat, hogy hogyan is fogok feljutni Kristoffal ugy az elso emeletre, hogy lift nincs, viszont csigalepcso van, nalam pedig egy tobb, mint tiz kilos gyerek, egy babakocsi es egy nagy pelusozotaska. Es kozben meg elvetelni sem kellene. :cry: :? :roll:

Csaladi auto: nekunk most egy nagy bmw-nk van. Nemtom milyen a tipusa, en ehhez nem ertek. Teny, hogy nagy es ket babaules plusz egy anyuka siman elfer hatul, a csomagtarto is hatalmas. De nem tul gazdasagos. A biztositas is draga, sokat is eszik. A parom cserelni szeretne, meg nem tudjuk, hogy pontosan mire, de eddig ugy nez ki, hogy a FORD S-MAX elegitene ki minden igenyunket. Szep is, hatalmas is, jo is. Csak eppen draga is.

Jah, igen. Tegnap voltunk Kristoffal ellenorzesen, meresen. Sikerult jol nem megegyeznunk a health visitorral, ugyhogy egy kukkot sem mondtam a masodik babarol. Majd eszreveszi. Elvileg neki mondhatnam, mert o vele minden csaladi ugyet meg lehet beszelni, egeszsegugyit, lelkit, stb. Olyasmi kicsit, mint otthon a vedono.
Viszont Kristof jo nagy: 10,7 kg-ra merlegeltek tegnap.

Tovabbi szep estet nektek lanyok!
A kovetkezo ket napban meg mindig eltunoben leszek, ugyanis csutortokon a ferjemnek szulinapja van es mar holnap el kell kezdenem utanajarni a szervezesnek. :lol: :)
Vendég
 


Ez kimaradt:

Kisfiu vagy kislany: en tenyleg azt mondom, hogy mindegy. A ferjem szerintem egyre inkabb kislanyra szamit, vagy lanyt remel, bennem meg egy kicsit inkabb a fiu gondolata el. Kristof annyira cukipofa, annyira kozvetlen es imadnivalo, hogy neki koszonhetoen a fiu fele huz picit a szivem. De lanynak is orulnek. Tenyleg nem tudom. Megerzesem nincs.
Vendég
 


Sziasztok lányok,
jó sokat írtatok még este, mindent végigolvastam.
Hogy vagytok ma reggel? Megérkezett ez a hidegfront és a nagy szél, hát valami katasztrófa ez a szédülés, ami ma megint elkapott. Komolyan a hányingeresekkel székrekedésesekkel simán cserélnék. Ti hogy bírjátok? És jövő héten újra kánikula lesz.
Már azt hittem én vagyok a legkisebb babával, de Pammut mi úgy néz ki egy napra vagyunk kiírva. :)
Zsizell, ne izgulj semmin. Csak pár hét és megszokod a gondolatot, hogy babád lesz és utána meglátod olyan nyugodt leszel, valahogy a hormonok miatt én az előző terhesség alatt is olyan nyugalmat éreztem végig. :)
annácska, jó neked, hogy ilyen rendes a háziorvosod, nekem aztán csak elvette a papírt, amit a nőgyógyászom küldött és mondta, hogy oké, viszlát. Nem tudom melyik a jobb. :)
orvosi vizsgálat: én csak jövő héten megyek, akkor nézzük meg, hogy van-e szívhangja a babának, és utána indulnak csak be a dolgok, egyéb vizsgálatok. Addig meg itthon pihenés, várakozás.
székrekedés: szerintem is: tej gyümölccsel vagy paradicsommal. :)
Ti kéritek majd ezt a 12 hetes korban végezhető vérből vizsgált Down vizsgálatot?
Szép napot mindenkinek és vigyázzatok magatokra:
Sz.

Kép
Kép
szilvij
 
 


sziasztok,
autó: nekünk Renault clio van, nem túl nagy, de egy gyerkkel szerintem el lehet benne majd férni.

Ruha: engem édekel, írtam is privit.

Orvos, 17-én kell mennem, ha addig minden ok... és miért is ne így lenne. Akkor leszek pont 10. betöltött hetes. Már nagyon várom, hogy lássam. Tegnap láttam a végtagbimbóit is, bár lehet, hogy ezt már írtam... Minden UH egy élmény...

Baba neme... hát nekem személy szerint teljesen mindegy, sk egészséges legyen. A párom természetesen fiút szeretne, és az én szüleim is, (3-an vagyunk lányok, édesapám mindig is fiút szeretett volna, remélem az unoka legalább összejön), viszont a párom szüleinek 7 unokája van, abból 6 fiú, és 1 lány, úgyhogy ott meg lányt szeretnének. Hát így legyen igazságos az ember... de lesz ami lesz... hazavisszük, és imádni fogjuk... :D

Vicky... gratula a hatalmas méretekhez!!! Tök jóóó!

Szép napocskás napot mindenkinek!!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


A down kór szűrést mi mindenképp kérjük, tegnap meg is beszéltem a dokimmal, hogy 17-én megbeszéljük a részleteket. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban csináltatjuk majd. Szerencsére ott egészségpénztári kapcsolat is van, így abból lehet finanszírozni... ez nem egy utolsó szempont számomra.

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Sziasztok!

Ugye még lehet csatlakozni ;) ?
Ma vagyunk 7 hetesek és azért nem írtam eddig, mert meg akartam várni, hogy mit mond a dokim. Tegnap voltunk és láttuk dobogni a kis szívét és már 4,7mm "nagy" a babánk. 20-án megyünk legközelebb UH-ra.
Rólam annyit, hogy én 26 a férjem 28 éves. 3 éve vagyunk házasok első baba és már nagyon vártuk. Már olvasgattalak titeket egy ideje és majd megpróbálok bekapcsolódni a társalgásba, ha befogadtok. Biztos sok kérdésem lesz :)
Nálunk is elkezdődtek a rosszullétek, a gyerek semmit sem akar enni, de próbálom azért kitalálni, hogy mit kérne ;)

További szép napot mindenkinek, rosszullevősöknek jobbulást :)
agic83
 
 


Bocsi, csak próbálok aláírást tesztelni, hátha sikerült :)

Kép


Ági
agic83
 
 


Nem, akkor még próbálkozom...
Ötlet? Sosem figyeltem, mikor mások próbálkoztak... Még utoljára valaki szánjon meg :)

Kép


Ági
agic83
 
 


na még egy próba, aztán eldugulok...
asszem most sikerült :)

Kép


Ági
agic83
 
 


Szép napot Lányok!
Látom, termeltetek tegnap rendesen írást.
Fiú vagy lány kérdés: a barátok, szülők azt mondják, hogy mindegy csak egészséges legyen, erre én viccesen hozzászoktam tenni, hogy mindegy, csak egészséges kislány legyen :lol:
Nekem mindenki azt mondja, hogy olyan lányos anyuka vagyok, és én is úgy érzem, pedig amúgy sok a fiú gyerek a családban, el is vagyok velük, de félő, ha fiam lesz, őt is fidres-fodros rózsaszín ruhákba fogom öltöztetni.... :lol:

Down szűrés: naná, hogy kérjük majd. Szerintem ezt mindenképp tudni kell. DE, hbarbi hozzászólásából kezdem kihámozni, hogy ezért fizetni kell. Tényleg?
nem állok mostanság anyagilag a helyzet magaslatán (a főnököm nem a várt módon reagálta le a dolgokat...) :cry:
zsizell
 
 


Szia Ágic! Minél többen vagyunk annál jobb!
Szilvij. Az egyik kalkulátor írt ki febr. 25-re. Doki szerint ennél kicsit nagyobb a baba (rövidebb ciklusaim vannak). Hivatalos időpontom még nincs.
Én legközelebb aug. 11.-én megyek a 12 hetes Uh+vérvételre. Addig kéne kiskönyvet szereznem, háziorvost látnom, kezdeti laborokat lerendezni.
Ma felavattam az autós övterelőt. Nagy élmény volt, hogy az amúgy is fájogató, hányingeres, puffadt bendőmön nem feszült még az öv is. Meg megnyugtató is volt. Megállított a rendőr ellenőrzésre, s szerintem az övterelő láttán csak a jogsimat kérte :-).
Szűrések. Mindent, amit böködés nélkül lehet kérek. Nálunk a fele ingyenes, a másik felét majd megfinanszírozzuk.
pammut
 
 


Sziasztok!

Ma voltam UH-n. Ez az eredménye:
...
Ezerrel vert a kis szíve. :) Az orvosom szerint egyelőre minden OK.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.07.06 20:39-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Zsizell. Ügye azt tudod, hogy kismamaként védettek vagyunk? Vagy "csak" a plusz pénzeidet szedte el a főnök? Akkor az nem egy baba és családbarát munkahely. Barátaimék vállalkozásában prémiummal jutalmazzák a házasságkötést és a babát is.
Én szeptemberig tudatlanságban hagyom a vezetőimet, elég, ha utána tépik ki a hajukat.
pammut
 
 


Sziasztok lányok!

Üdv Agic83, gratula a babóhoz :D

Mi is kislányt szeretnénk, annyira gyönyörüséges kis ruhácskát látok mindig, hogy csak na..Domi babánkat nehezebb öltöztetni, igaz neki is vannak szép kis ingecskéi :)

Itt Belgiumban a Down szürést csak csinálják, nem kérdezik meg, hogy kéred-e aztán küdik postán a számlát róla ...Az igaz viszont, hogy a magánbiztositó az összeg nagy részét tériti utólag. De szerintem jó tudni, hogy a babóca egészséges :wink:

Szép, tünetmentes napot mindenkinek!
Andi

KépKép
andee73
 
 


pammut: sajnos nálam bonyolultabb volt a helyzet. A főnököm már hónapok óta nem fizetett rendesen (gazdasági válság blablabla), és be sem jelentett, mert még májusig máshová voltam bejelentve, és májustól lett volna a megállapodás szerint ő a soros (újságíró vagyok, több helyre írok-vagyis már csak írtam). Szóval azt hittem, ha megtudja mi a helyzet, akkor jobban ösztönzöm, hogy adja meg a tartozását, de erre azt mondta, hogy köszi, megoldottam a problémáját - fel is út, le is út. A másik laptól viszont csak zsebpénzt kapok. Szép kis helyzetbe kerültem hirtelen, erre nem számítottunk. :(
zsizell
 
 


Szép napot lányok!

Képzeljétek, reggel nem vettem be a vitaminokat és nem lepett meg a rókakoma :D áttérek az esti bevételre, hátha jobb lesz. Ma megyek és veszek olyan homeopátiás cuccot, kipróbálom, köszike a tippet. :)

A fiú vagy lány kérdés: Én igazából picit jobban szeretnék fiút, a férjem lányt. Hárman vagyunk testvérek és unokából van már 1 fiú és 1 lány úgyhogy végülis totál mindegy tényleg csak egészséges legyen. :D nincs kívánság... Enni még mindig semmit nem tudok napközben csak este.

Nekem a legkisebb a babám és olyan jó hallgatni és nézni a képeket a ti babáitokról, remélem pénteken én is fogom már látni és hallani a kicsi szivét.

Szép napot mindenkinek. Reni

bellerreni
Eger
 
 


Bellerreni: lehet, hogy neked a legkisebb a babád, de nekem van egy olyan érzésem, hogy én látom meg utoljára a kis pocaklakómat. De már fejen állva is kibírom hétfőig.
Mivel van orvos a családban, így nekünk is jutott itthonra egy fonendoszkóp, és a férjecském minden nap körbehallgatja vele a pocimat, de a gyomrom morgásán kívül semmit sem hall :lol:
zsizell
 
 


sziasztok.

FIu lany tema,en kisfit a lanyom kislanyt szeretne:)

Reni siman lehet hogy a vitamin miatt leszel rosszul,probald meg lefekves elott bevenni es nem reggel,hatha akkor jobb lessz.

lehet en azert nem vagyok rosszul mert nem szedek vitaminokat? :shock:

szekrekedesre nekem bevllt a szilva,de mindenfele gyumolcsot eszem, ami van.
gyomoregesre hideg jogurt,valami Bifidusos ize.

vicky nagyon cuki a babad,szepen latszik mindene.az enyemen enyire nem latszik de apuka ki tudta venni hogy mije micsoda.

kakti gratula a szivhanghoz.

babarbi orulok hogy veletek is minden okes.

szintus???

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok Lányok!
Ágic, mi pont egyidős terhesek vagyunk. 
Én integrált tesztet fogok csináltatni, ezt javasolta a nődokim a korom miatt. Ez UH-kkal együtt 29 ezer Ft. Nem kevés, de a környékünkön is csinálják, úgyhogy nem fogok ezért bebumlizni Pestre. Ez 2 vérvételt és 2 UH-t jelent. Asszem a kombinált néhány helyen ingyenes.
Apropo találkozó. Egyrészt mi jövő szombaton megyünk nyaralni, másrészt amúgy is van némi gondom a közlekedésemmel a lyme kórom miatt, úgyhogy amúgy sem biztos hogy mennék.  Azért ha valaki tesz majd fel róla képeket, azt megnézném.
A kutyatémához felejtettem még el hozzászólni, nekünk 2 angol bulldogunk és egy rotweilerünk van, bár utóbbi elég öregecske és betegecske már. Az első kettő meg bolond jószág..  Ja, és van még egy kopasz tengerimalacom.
Nemtéma: Szerintem valahol a szíve mélyén mindenki vágyik az egyik vagy a másik nemre. Nyilván ha valaki már hosszú ideje próbálkozik, ott mindegy, csak egészséges legyen.
Nos, én kislányt szeretnék, de mi is hazahozzuk ha fiú lesz is. Egyelőre azért hívom Albérlőnek, mert a fiamat a legelejétől a keresztnevén szólítottuk, és később olvastam hogy bizony még problémái is lehettek volna ebből ha mondjuk lánynak születik.
Tegnap voltam a háziorvosnál, elintéztem a betegállományt, még 70 %-on kezdhetek. Jövök én még dolgozni attól, de a plusz 10 %-omat mindenképpen biztosítani akartam. „Szerencsére” az alapbajom miatt szó nélkül kiírt. Mondta hogy majd leveszik a vért is a mindenféle vizsgálatokhoz és EKG-t is csinálnak majd. Tök jó, ezért nem kell elmennem pluszban sehová.
Pammut, a múltkor elfelejtettem írni hogy örülök hogy Papid jól fogadta a bejelentést.  Övterelőt és is most boltolok, iskolába járok, úgyhogy majd kelleni fog.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Nem tudom beilleszteni Wordből amit írtam. Nem értem miért. :evil:
Szóval lehet hogy elviszem nyaralni is az övterelőt, aztán ha kell, használom.
Zsizell, sajnálom hogy ilyen gerinctelenül viselkedett a főnököd.
Mondjuk ettől a bejelentéstől még én is zizegek, de majd csak nyaralás után ejtem meg. Csinálni nagyon nem tud semmit, mert akkor már táppénzen leszek. A több mint 10 év alatt szívtam én eleget a cégnél, most máson a sor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Ja, és bocs hogy ilyen sokat írtam, most pótoltam a lemaradásomat. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Sziasztok!
Ágic, megírnád nekem mikor volt az utolsó mensid első napja?Nagyon sokat segítenél vele. Köszönöm!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!
Néhány napja nem jelentkeztem, de azért szorgalmasan olvasgattalak benneteket.
Olyan jó látni, hogy milyen óriási bébik lakják már a pocakokat.
Nálunk az utolsó uh szerint elképzelhető, hogy március elejére csúszik át a baba, de mivel benneteket olvastalak eddig is, úgy gondoltam, hogy maradnék.
Mindenesetre jövő hét csütörtökön most már tényleg mindennek ki kell derülnie.
Néhány dologhoz hozzászólnék:

hmarya: Nekünk két autónk van: Egy S60 Volvo és egy Ford C-Max. Szerintem a C-Max egészen jó kocsi és bízom benne, hogy el fog férni a három gyerek. Családi autónak árulják, így van pozicionálva. Előtte Renault Grand Scenicem volt, az mondjuk nagyobb autó, óriási csomagtartóval.
Mindenesetre az ideális nagy családnak szerintem is az S-Max, csak győzzük megfizetni (egyébként autó kereskedésben dolgozom :D )

hbarbie: Ha jól értem neked vannak vérömlenyeid. Ne aggódj, nekem is volt az első terhességnél. Az esetek 99,9%-ban felszívódik. Nálam is egyszercsak eltünt.

Nekem két lányom van és ugyan valóban mindegy, csak egészséges legyen, azért ha őszinte szeretnék lenni, akkor egy újabb kislánynak örülnék igazán. Ami érdekes, hogy apuka is lány párti.
Egyébként nővérem van, neki három gyereke, első kettő lány volt, utána születtek az én lányaim, így anyukáméknak lett 2 lányuk után 4 lányunokájuk és 5. babócaként megszületett az első fiú, most 1,5 éves. Mondanom sem kell, hogy mindannyiunk kis kedvence..., neki van a legjobb dolga :D
De azért a lány...

Én is folyamatosan rosszul vagyok, úgy tűnik, hogy a MagneB6 nekem segít, tudom ajánlani másoknak, igaz gyakorlatilag úgy működöm, mint egy kisbaba: 3 óránként ennem kell, különben rosszul leszek...

A munkahelyemen nálam sem tudják, egyenlőre nem is szeretném. Valamikor szeptemberre tervezem, hogy elmondjam. Még úgy is lesz nyáron 3 hét szabim... Nálunk elég bababarátok. Aki legalább 3 éve dolgozik a cégnél és babája születik, ott nyitnak egy számlát a baba nevére és elhelyeznek rajta 100 ezer forintot, szerintem ez nagyon szép gesztus és ilyet nem sok helyről hallottam.

hát ennyit mára, már csak 8 nap az UH-ig.

üdv,
Judit
szevasz
 
 


Nahát lányok, úgy látom itt mindenki szerencsésebb a munkahelyet illetően, mint én, de most már aztán tényleg foggal körömmel harcolok, hogy megoldjam a problémát, elvégre már a kis jövevény jövőjéről is szó van, nem csak az enyémről. Egy ilyen gonosz ex-főnök nem tesz nekem keresztbe. :x
Nézegettem ezeket az övterelőket, aukciós, és apróhirdetéses oldalakon már nagyon olcsón lehet kapni. Én megpróbálom majd a jelenleg használatos övcsipeszt, csak valahogy átbuherálom az alsó övre, hátha ígyis jó lesz.
szevasz: egy cipőben járunk, én is rosszul leszek, ha nem eszek kb. 3 óránként. Pedig korábban elvoltam akár két zsömlén is egy nap, ígyhát hízásnak is indultam szépen :o
zsizell
 
 


Találtam egy jó oldalt a hányinger elleni homeopátiás szerekről. Olvassátok el!
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... cle_id=117
zsizell
 
 


vicky79: Ugyanahhoz a dokihoz járunk :) Kicsit nehezen ment, de leolvastam az UH-ról... :)

Kép


Ági
agic83
 
 


szilvij: Ne irigyeld a háziorvosomat. Vakmerően állítom, hogy ha hirtelen átcsöppennétek mindannyian az enyémhez hasonló terhesgondozásba, akkor tízből nyolcan (vagy kilencen) menten szívrohamot kapnátok. :oops:
Én Angliában élek, itt azért csinál ilyen "sok" mindent a háziorvos, mert nőgyógyász nincs, a háziorvos ma kiadta a levelet, hogy mehetek midwife-hoz, a midwife szülésznő féle, de ő csak általános vizsgálatokat végez: lelki felkészítés, dokumentáció, szívhanghallgatás a 20. hét után, vizeletvizsgálat, vérnyomás mérés, beutalók kiállítása. UH összesen kétszer van, a 12. és a 20. héten, nőgyógyászati vizsgálat egyáltalán nincs, legalábbis reméljük, hogy nem lesz, mert az azt jelentené, hogy valami gond van.
Vendég
 


Sziasztok Mamácskák ! :D

Gratulálok minden büszke Maminak az új sztárfotókhoz és a jó eredményekhez :D

Annyi minden téma volt mióta nem voltam, próbálok felzárkózni!
Először is mondok jó hírt, hétfőn megyek a választott Doktor bácsinkhoz 8) :D bizony :wink: Így szerintem hétfőn este felé én is büszkélkedhetem már képecskével :D

Fiú-lány témához-egyszer már kifejtettem talán másfél hete ,hogy szerintem kisfiú lesz aminek örülünk főleg Apuka ( én is fiús mami vagyok) de azért titkon én copflist vagány kiscsajt remélek 8)

Autó téma: Most egy WV Jettám van ez a kamaszokkal isteni , oltári csomagtartó , simán beférnek a wakeboardok is, isteni a fogyasztás, 4,2 országúton, 5,5 városban klímával.Viszont gyereküléssel már cinkes....szóval tuti a csere. Elötte Land Cruiserem volt, annál ideálisabb családi autót én el nem tudok képzelni.Sok autót próbáltunk, sok féle is volt de minden szempontból vissza tekintve perfect...Vagy az új Corolla Verso majd meglátjuk. Nagy a család 1 baby + 2 kamasz+ 2 kutya meg mi...

Akik fogynak ne aggódjanak, természetes....Nyári versenysúlyomnál vagyok én is szerencsére ( ezt 1 hónapja nem mondhattam el..) eddig -5 kg és nem fogyóztam....egyszerűen ideálisra állított be ez a tündér. Bár életemben összeségében ennyit nem émelyegtem,szédültem,fulladtam,fáradtam mint most 8)
:roll: szóval egyszerűen össze hasonlíthatatlan az előző 2 végig viselt terhességemmel..Betudható a más apukának is szerintem...
Bár az én párom sem mai gyerek, első gyermekét várja (pontosabban 2. de elvesztettük :cry: ) meglepően figyelmes , aggódó , babusgató ami nem volt rá eddig jellemző...remélem így is marad ..

Mit főztök ma? Én túrógombócot - sárgabarackkal ( fiaim rendelésére )
Vendég
 


Helloka csajok!

Képzeljétek ma már meg tudtam enni 1 egész darab kiflit úgy, hogy nem jött ki :lol: igaz kétszerre, de ez már haladás az elmúlt két naphoz képest, szóval befejeztem a terhesvitamin reggeli szedését. :D ennyi kínlódás egy ilyen felfedezésért :P

Babácska! Nem küldenél nekem is egy kis túrógombócot :P tegnap óta azt kívánom, de én sajnos nem tudok csinálni... :cry:

Minden kismamának tünetmentes további szép napot!!! :lol:

Reni

bellerreni
Eger
 
 


Sziasztok!

Még mindig olyan jó nézegetni az uh-os képeket. Nektek automatikusan adja a doki, vagy úgy kell kérni??
Nekem csak a 18.heti uh-ról vannak képeim, mindkét gyereknél, de akkor nekem úgy kellett kérnem.

Nálunk borsóleves és darázstészta volt a menü. Még tegnap csináltam, s én 2 napra szoktam főzni. Holnap gyümölcsleves, amit még estig megcsinálok, s krumplis lángos.

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, valamelyikőtök szoc. pol. ügyben tud segíteni?
Mikor 2 és fél éve megvettük ezt a lakást, akkor 3 gyerekre akartuk felvenni, de mondták, hogy csak kettőre lehet. Mondtam, oké, de nálunk egy már van, akkor kettőre. Mondták ez nem így működik. Az első két gyereket adják, a harmadikat, csak ha megvan. Most akkor mi már fel se vehetjük? Vagy megszűntették már?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Ja, nem a szoc.pol. végett vállaltunk 3. babát.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!
Nálam paprikáskrumpli a menü. De délután hivatalos vagyok a mamámhoz, aki palacsintát sütött nekem.
zsizell
 
 


Babácska a Corolla Versot csak ajánlani tudom. HATALMAS.
Nmarya, nekem automatikusan adta a dokim a képet. Kisfiam meg is kérdezte, hogy róla nincs-e, de akkor sajnos még nem adtak. :(
A szocpol nem úgy van, hogy a már folyamatban lévő "ügyekre" még igényelhető?
Lehet hogy ma én is palacsintát sütök, bár mióta nem vagyok egyedül, inkább a sós dolgokat kívánom. Annak idején amikor a fiammal terhes voltam, akkor az édes dolgok mentek nagyon. Remélem ez jelent valamit. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


A szoc.pol. megszűnt. Július elsejétől nem igényelhető.
Mi 2007. októberben vettünk fel megelőlegező szocpolt, így most „sokat keresünk” a poronttyal. De én úgy tudom, megszűnt. :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Nem tudom, hogy az édességnek vagy a sóssághoz van e köze a baba neméhez. Nekem azt mondogatják az okos öregek, hogy az arcon látni, ha lány lesz, mert akkor olyan meggyötört a nő arca, meg torz. Hú, hát nem tudom mennyire gondolják ezt a torz dolgot komolyan :lol:
zsizell
 
 


A szocpol megszűnt, igen. Az új igénylése. De Nmaryaéknak már van kölcsönük amibe betudhatják ha jól értem. Mindenesetre egy kört érdemes futni a témában szerintem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Kakti! De arról senki nem beszél, hogy aki a 3. 4. babát várja, az hogyan vehet(te)i fel. Mert én úgy tudom, hogy ha megszületett utána. Nekem decemberben sajnos elment egy babó, s most júl. 17-re voltam kiírva, de mikor összehoztuk, ilyenről még szó sem volt, hogy megszüntetik.
Újat már nem lehet igényelni, de ilyen esetben szerintem ez nem új igénylés, csak módosítás.

Kész a gyümölcsleves is. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Tőlem anno a doki kérdezte meg hogy kívánom-e a savanyút, mert a napokban szült egy kismami akinek lánya lett és a savanyút kívánta.
Ez volt akkor az utolsó mentsváram, mert fiút vártunk nagyon, ő meg lánynak nézte. Nyilván semmi köze a nemekhez, de az ember olyan jól elszórakozik ezeken a dolgokon. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


nmarya

Itt próbálj tájékozódni:
http://www.szmm.gov.hu/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?