Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Zsuzsi! Holnap te mikor mész?

Én 11:25-re, de egy órával hamarabb bemegyek Monorra, mert játékot kell vennem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Budabo:igen, anyatejjel van turmixolva... Ne haragudj, de úgy látszik a rokonságod kicsit meghibbant... :shock: Barátnővel elmehetsz, Lacival nem? Meg hogy minek akarsz vacsorázni?Nem is értem...

Kép
cserkészkolbász
 
 


Zsancy, én szívesen lemondanék az ingyen szaunáról! :roll:

Bogi, nagyon jók a képek! :) Hát nem érted én a családodat! :?
zsu83
 
 

 
 

Ja! Tegnap elengettem Csengét és így maradt!

Kép

Asszem lesz egy-két kérdésem az ortopédushoz (így is hívják?), hogy mi a normális....

Na nem egész nap van így! De gondolom nem árt, mert egyensúlyozza magát... A kocsiban például nem tudom fektetni, mert folyton hasizmozik.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Zsu bocsi, bocsi, igen elmaradt. Aszódon lakom, hát az sajna igen messze van Csepeltől :( Azért kérdeztem, mert arra gondoltam, ha a keleti kerületek egyikében laksz, akkor szívesen összefutok veled, de így sajna nem hiszem h összejön

Kreiszi Ügyes Alex, h jól bírja a partit. Mi az az UP?

Gjéti - Csinik vagytok, annyit rejtőzködtél már, pedig igazán nincs miért. Szebb napokat. Oli micsoda mosolyalbum, nagyon cép.

Zümis - hogy vagytok? Remélem messzire ment a betegség!!! Vizes tej: olyan nincs, csak képzelet. Ha van tej, akkor az jó, ha nincs akkor nincs, de nincs olyan h vizes v sűrű, tápérték mindegyikben van.

Pandusika - álomgyerek, ennyit aludni? Kitartást a fogyóhoz, ügyes vagy és tök jó hír a szabi! Sztem 6-700 kaltól egy kicsit többet kellene enni! Tesóm ilyesmiből írta a dipidoliját, ez nagyon kevésnek tűnik, de Te tudod. Végül is dokik vagytok (bocs, nem akarok beleszólni, de nehogy rámenjen a szervezeted!) Tesóm, most nagyon ráállt a zöldségekre, meg a bios cuccokra és a teljes kiőrlésű dolgokra, 6 hét alatt lement neki 7 kg + fut esténként. Most már lassul a leadás, amit nem is bán, de dolgozik még rajta. Na meg most Törökországban annyi a fogyónak.

Bogi - egyetértek Ladmonnal, ha kérdést teszel fel, ill intézel hozzájuk, akkor könnyű nemet mondani, ha azt mondod, szeretnénk elmenni vacsizni kettesben, kérlek 2 órára vigyázz az alvó gyerekemre, akkor nehezebb nemet mondani. Esetleg egy próbát megér :)

Ladmon -nálunk hasonló volt a helyzet a névnapi partin, csak nálunk az ment, h: elkényeztetem Marcit, csak mert nem szeretem ha sír és vígasztalom (mikor totál ki van a gyerecském a fáradtságtól, hát segítenem kell neki elaludni). Mondja ezt az a nagyim, aki sz.rrá ringatta tesómat anno (első unoka volt), vmint, mivel ennyien együtt laktak (én akkor még ugye gondolat se :)mindig volt vki aki foglalkozott vele, ő meg alaposan ki is használta a szitut)
Esztike és a fülbevaló sztem csodacsini!
Akkor én is megkérdezem: negyed7????? Hajnal 4 (ne keljünk versenyre :wink: most alszik, ki tudja meddig :oops:

Zsancy - tyúkmuri: éljen, rám is férne

Millye - stramonioum: ez nappali felébredésre is jó, vagy csak éjszakaira? Nálunk az éjszakai elég ritka ugyanis, nappal van gond.

Julcsi említettem tali lehetőséget aug. elején ha érdekel, csak nem reagáltál. Nem baj, ha nem akarod. Csak lehet h kifelejtetted (tudod a :)) Védőlány grrrggrrr én biztos jelezném neki, h itt a papucs erre meg a fürdőszoba és arra való, h lehet kezet mosni. Az viszont sztem nem rossz h nem keltette fel Marcit, van olyan ismim, akihez feszt akkor ment mikor a gyerek aludt (véletelnül őt is Marcinak hívják, MártonMarci) és kérte, h hozza az ajtóba megmutatni, mert nem akar bemenni, ismim meg mondta h akkir visziláti, ő ugyan föl nem kelti.
Kollégánál jött a másik baba, elsőt még mindig ringázni kellet iccaka, sosem aludt. A másik érkezése miatt erőt vettek magukon és kibírták a nagy sírását, mert ha ő nem alszik, akkor a kicsi h fog? Ill. ki látja el stb. Első éjszaka: 4 óra sírás, ültek és nézték felváltva, majd belegebedtek. Egyre csökkent, 2 hét múlva aludt, mint a kisangyal. Tudom h nehéz, csak leírtam. De megértem, ha nem akarod sírni hallani, így viszont sosem tanulja meg magától az Önmegnyugtatást.

Amy - köszi a bánfi tippet, kipróbálom. Apaügy: nálunk ugyanez a szitu, azt hiszik ettől macsók. Most én is zsarolom, mint Ladmon (cigi+kv+nemétkezésrendesen miatt). De a ház körüli teendőket is hasonlóan csinálja, mint a párod a hegesztést és persze sosem akar dokihoz menni. Sárgabarilekvár: imádom!

Elif gondolom nem kicsi a török rokonság és mindenki majd a fiadat akarja :) Hajrá Efe, csak bírjad Tündérem :wink: (na meg Te is Elif ) Mikor mentek? Tesómék már repülnek, fél tizenegy körül érkeznek meg. Jajjj én is annyira mennék! (köszi a tippeket Tesóméknak, nem nagyon tudtam, mert én elsősorban görögös vagyok). Képek csudijók, de az apás szerintem mindent visz :D Sztem Efe megfordulni akar, csak nagyobb lendület kellene, próbálj még neki segíteni, hátha egyszer jópasszban kapod el és ráérez az ízére. Másik tippem: fejjel előre kúszás, Marci csinálta ezt is még nem négykézlábazott.

Bogi - fügefog, tök jó

Edina: nagyon szépek a lányok!

Stelly - alvásdolog örülök h megoldódott, nálunk sajna még mindig nem, de ez van, lassan megszokom. Közlekedés – ugyanez, elmegyek kezet mosni és már a parkettán van  Az a zselé nekünk csak addig működött még szaga volt, utána nem, jöttek is piszkolni a mijáúk rendesen grrggrrr. Nincs megoldás. Gondolkodtam a mérgen, de nem vok ennyire szenya (pedig ők sz.rnak rám, szószerint :wink: Tetszik az új háziállat. Adrika egy Nagymosolygóstündérke

Kaandi -cukrhoz drukkolok! Meg fogja szokni a szurit, meg egész sok dolgot ehetnek ma már a diabéteszesek. Ez öröklődhet is, és spontán kialakulás is van. Szerintem ha szépen beáll a cukor, akkor a tejjel is lehet kísérletezni, h mikor és mennyit bír a szervezete (mamikám is cukros és iszik tejet neki fel és le ingadozik, szal a legrosszabb grrrggrrr).

Mist - Natasa nagyon édes! Ti mellik kerben laktok? 16, 17? Nekem asszem Ti vagytok a legközelebb, meg Lkverus, de arra csak kocsival tudok menni. Itatás: én sem akartam 6 hóig csak tejet, de vasárnap meg kellett itatnom. Mert ha cicit adok neki, nem képes abbahagyni amíg van benne, és így állandóan csak bukik, mert tele a pocója mindig, viszont jól sosem lakik :oops: ergo nyűgös. Így szentkirályibébiitalt kipróbáltuk, ízlett neki. De legközelebb vizet kap, mert ebbe cukor van néhány kanállal

Erika - fogyáshoz gratula, de azért vigyázz magadra!

Ma egyedül, ill. anyósom jön nemsoká (asszem megkérem nézze meg milyen jól működik a vasalónk :)) Kíváncsi vok milyen napunk lesz ma apája nélkül.
Tegnap este olan hüle voltam! Leugrottam a csentróba a patikába, addig Tesómhoz átdobtam Mancúrkát, csak hogy annyira rohantam, h nem köszöntem el tőle és nem mondtam fejsimogatva, h nemsoká jövök legyen jókisfiú kerianyunak. Háááát mit kaptam mikor hazaértem! Fél óra sírásrívás, majd a lelkifurdim miatt cicivel kértem bocseszt, először csak hüppögött rajta, utána már szopizta. Majd kiköpte és hangosan nevetett rám, úgy örült, aszittem megzabálom! Ekkora butaságot istibizisohatöbbet.

Felébredt és csukli :oops: ! Mennem kell. Ha ma is 3 oldalt teleírtok, akkor holnap reggel is ilyen hosszan jövök :lol:

KépKép
hugic
 
 


Zsu: na, talán most aludt vissza... Bencus gondolom már nyomja egy ideje megint, mi? :)

Zsancy: Abban igazad van, hogy anyu azt mondta, az ő idejükben 3 hónaposan el kellett kezdeni a hozzátáplálást. Annyira kíváncsi leszek, hogy húsz év múlva vajon mi lesz a trend?? :)

Julcsi: nagyon cuki lett az új vonalzód!

Bogi: Nagyon jóóóók a Fügebarátok! :D Anyudék meg.... Khmm.... Irgumburgum...

Na mára több dolgot terveztem, mint tegnap, szóval elléptem!

ladmon
 
 


cserkészkolbács: akkor nekem marad a főzővizzel turmi. Barátnőzni a Fügével megyek, oda sem egyedül. Majd ha apa vigyáz fügére akkor lesz barátnőzés.

hugic: szegény Marci! most a sórógnőm felajánlotta hogy vigyáz Fügére szombaton, de ez olyan kikényszerített és így semmi kedvem hozzá. anyunak mondtuk :cry:

zsu: én sem értem a családom, amikor terhes voltam mondták,hogy milyen jólesz nekem hogy itt élünk együtt, milyen sokat vigyáznak majd Fügére.

ladmon
: kösz. bírta füge és a legjobb kb 800méter sugarú körben lakunk :lol:

család: most én vagyok nekik az x akta...mindegy, majd változik..vagy nem.

Kép
budabo
 
 


ladmon...szerintem új szülöttnek majd rántott csirkecombot nyomnak a kezébe,na ez durva lenne de én már semmin nem lepődők meg....

Hugic nálunk is kb ez a helyzet,sír a babó én egyből felveszem,és apa is...(mert nem véletlenül sír,amúgy ha nincs semmi baj,nem hisztis,csak ha meleg van)de kaptunk olyan tanácsot hogy "hagyad had sírjon,erősődík a tüdeje" :evil: :evil: meg hogy nem kell annyira putyulgatni...
Azt volt is ebből vitta....kérem alássan had putylgassuk már a saját gyerekünket,ha tényleg "elrontjuk" így...akkor majd a 2.gyereknél meggondolom a putyulgatást.
De én úgy érzem,ha nem hagyom sírni,és felveszem és megnyugtatom,akkor Petra érzi hogy számíthat ránk.
(bár ezek szerint akkor az én tüdőm nagyon edzet,és ennek ellenére is számíthatók a családomra..én nem is emlékszem rá hogy mennyit hagytak bőgni...)

Dina szerintem a korai ülést nem ilyen babákra értik,hanem aki egyáltalán nem tartja meg magát.
Szerintem Csenge gerincével nem lesz probléma ha néha igy ül egy kicsit...mert ha igy marad akkor ez azt jelzi hogy elég erős a gerince ahhoz hogy megtartsa magát.(de lehet hogy én gondolom hülyén)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancy 2009.07.07 08:20-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Sziasztok lányok!

Először is azzal kezdeném, hogy lélekben folyamatosan Zétiveráékkal vagyok. Nagyon sokat gondolok rájuk és nagyon izgulok értük. Remélem hamarosan jön a jó hírekkel. +++++++++++++++++++++

Tegnap óta megint hasmenése van Hannának és megint kezd olyan lenni, mint a múltkori. Most már egyre inkább azt gyanítom, hogy a rota. Bő egy hete kapta. :evil: Szegénynek volt hasfájása is, mert nagyon sírdogált és amikor kijött az utolsó adag rotyi is, akkor tudott elaludni. Elkezdtem megint Protexint adni neki. Remélem azért hamar rendbejön. De akkor lehet, hogy mégsem tápszerallergia? Megőrülök ettől. :evil:

Amy: az útlevéllel kapcsolatban látom már írt Neked Zsancy. Nekünk Münchenben a nagykövetségen azonnal kiállítottak egy ideiglenest. Most készült el a másik. Csak bő 3 hónapba került.
:shock: Szóval biztos otthon is kaptok hamar, de szerintem gyorsítottal a simát is megkapjátok addig, csak úgy lehet hogy sokba kerül. Mi azért nem kaptunk simát, mert akkor még nem volt elintézve Hanna magyarországi anyakönyvezése. Az is mostanra készült el. Lehet, hogy jobban jártunk volna, ha német útlevelet csináltatunk neki, az hamarabb meglett volna.

Elif: nagyon jók a fotók! Mutattam a páromnak a talis képeket és Efe nagyon-nagyon tetszett neki! :lol: Úgyhogy mi még mindig pályázunk rá! :D

Füge is tündéri! És már így jönnek a fogai??? :shock: Nagyon aranyosak a mosolygós képek! :D

Julcsi: hát a diéta tényleg nagyon nehéz. Nem is tudom mindig megállni. Tegnap is 3-kor ettem utoljára és egész jól bírtam este. Aztán ittam egy pohár tojáslikőrt, amivel aztán sikerült jó sok kalóriát bevinnem.... :x Na, de egyébként mindenben ilyen szélsőséges tudok lenni, ha egyszer elhatározok valamit. Az első pár nap bődületesen nehéz volt, de most már tényleg egyre jobban bírom. Sajna nem tudok belenyugodni abba, hogy nem olyan vagyok mint régen.... :?

Ja, és a döbbenet! Hanna tegnap a pelenkázón megfordult! :lol: De csak ott csinálja! Annyira tetszik neki a pelenkacsomagolás, hogy ha pelenkázom, állandóan azzal van elfoglalva. Ha viszont a földre lerakom mellé, akkor annyira nem érdekes. Szerintetek hogyan tudnám a földön is inspirálni? Mindenesetre nagyon örülök, mert most már tudom, hogy meg tudja csinálni. :D

Stelly: Adribaba továbbra is kivételes! Nagyon ügyes, hogy már így tud közlekedni! :D Bár így neked már tényleg nem lehet olyan könnyű!

Kaandi: örülök, hogy jobban van a nagyfiad! Persze nehéz lehet neki, de ha odafigyel, akkor teljesen jól karbantartható ez az állapot! Remélem találtok jó orvost!

Zsancy: kitartást az oltáshoz! Mennek a gyógypuszik! ++++++++++

Hugic: próbálok én is hasonlóan táplálkozni, mint a tesód. De azért eszem mást is, viszont abból nagyon keveset. A cukrot, édességet, szénhidrátot (1-2 szelet kenyértől eltekintve) próbálom kiiktatni teljesen és 3-4 után már nem enni-inni, csak vizet. Ez az ami elég nehéz és ilyenkor általában iszom egy kis tejet. Persze Apa is nyaggat, hogy nem így kéne, de azért elég konok tudok lenni.

Ültetés: én úgy tudom, hogy nem szabad egészen addig, amíg magától meg nem tudja csinálni. Állítólag akkor lesz hozzá elég erős a gerince. Apa nagyon komolyan veszi ezt, mert tényleg nagyon sokat lehet ártani vele a kicsinek. Szóval én nem fogom csinálni egészen addig, amíg magától meg nem csinálja. És ahogy Verus is írta, sokszor a problémák, tényleg csak később jelentkeznek.

Bocsi, ha nem reagáltam mindenkire, de nagyon sokat írtatok!

Panna
pandusika
 
 


panna: ténleg, remélem jön Zetibebi a jó hírrel. Ténleg így jönnek a fogacskák és nayon élvezi ha masszírozom is neki. Hanna jó fej lehet pelenkázás közben forgáskor, Füge is csinálja :lol: Az ültetés..nekem szokott az ölemben ülni de nem fogom a kezét hogy húzza magát, amennyire ő felhúzza magát azt hagyom. A rotyiszékben is felhúzza magát és ugye visszanyomni nem tudom. Korai még, de nekem messze nem ül úgy mint Csenge, vagy Andrea Hannája. Fogyokúra..én sem tudok belenyugodni a kinézetembe, de nem tudok annyira kitartó lenni. Bár most megy, keresztelőn nassoltam, de előtte sem és azóta sem. Ez már jó, de nagyon türelmetlen vagyok, pedig ha havi egy kiló lemegy az is jó lenne, szóval nem kéne sietettni. Na eldugulok, megyek almát reszelni. Hanna hasmenése a rotátólra a doki mit mondott? értelmes voltam mi? :oops:

Kép
budabo
 
 


jó reggelt!
hát tényleg van itt termés kérem szépen, csak úgy pezsegtek Csajok!!! :lol: :lol:
Akkorát fejlődött Botikám is, képzeljétek szokott magától ő is csücsülni, legközelebb lefotózom, megtámaszkodik a kis lábán vagy oldalra támaszkodik a földön....nagyon édes, kb,mint Csenge!!! :lol: :lol: ,no meg állandóan állni szeretne, vmelyik nap elengedtem egy pillanatra, megállt simán,na jó persze nem csinálunk ám mindig ilyet, nem akartam nagyon terhelni,de erőlködés nélkül ment... :shock:

Van aki használt már Viberc...kúpot? nem tud hozzászokni ahhoz sem???? mintha használt volna tegnap este,bár ma hajnalban kelt mindkét gyerek negyed 7kor...

akkor az ígért képek,ha nem bánjátok! :D Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kaandi
 
 


Dina, nagyon erős Csenge! :)

Hugic, hát tényleg messze lakunk egymástól! :cry: Na azért majd csak összehozunk valami talit, majd beszélek Apával, hogy menjünk el felétek! :wink:

Ladmon aludt háromnegyed órát! :evil:

Panna, mi a héten kapjuk a rota 2t! Majd megfigyelem mit produkál Bencusnál!
Nagyon sajnálom, hogy visszajött Hanna hasmenése! :(
zsu83
 
 


Kaandi, nagyon édesek a fiúk! nagyon ügyes Boti! :lol:
zsu83
 
 


kaandi: de jó kis vasgyúró Boti! nagyon ügyes a hintával.

julcsi: nem válaszoltam...a tali nem zárt, tehát ha vki ráér és van kedve...csak még a hely nem tuti. :wink:

Kép
budabo
 
 


Jó reggelt!

Én is azzal keltem, hogy ZétiVeráék ma kapnak etredményt, nagyon- nagyon drukkolunk! +++++++++++++

Van logika abban amit Te mondasz, Hugic, és biztosan működik is, de... tanultam fejlődéslélektant, és olvastam az "Okosan nevelni tudni kell" című könyvet (amit egyébként mindenkinek ajánlok figyelmébe) és ezek engem meggyőztek. Ha sírni hagyom a gyereket, akkor arra tanítom, hogyha segítségért kiált, akkor nem kap, és ezzel pont hogy nem tanulja meg az önmegnyugtatás képességét. Persze működik, egy idő után megtanulja, hogy nem számíthat rám, és nem fog sírni... :( Nekem ez túl sok ár egy kis nyugalomért. A könyv több kutatást leír, amikben pont azt mutatták ki, hogy amelyik gyerek megtanulja, hogy a sírására válaszolnak, és megnyugtatják, az így megtanulja megnyugtatni magát és később nem lesz sírós, nyugtalan gyerek. Persze ez egy hosszabb folyamat, és addig nehéz, de majd beérik. Különben mindegy is, mert úgysem bírom hallgatni... :? (Természetesen mindenkinek maga dolga, és többfélék vagyunk, de én így gondolom.)
A Gyermekem nappal remekül alszik, egyedül megnyugszik és elaltatja magát, boldog, kiegyensúlyozott, békés gyerek, ennyi belefér, hisz mindegyiküknél van valami nehézség.
Ma egyébként csak egyszer kelt, az ugyan tartott vagy másfél órát, de sebaj. Ennél nagyobb bajunk soha ne legyen. :wink:
Persze, hogy csak elmaradt. Gyeregyeregyere!!!! :D Nem baj, ha más is jön, aki szeretne? Nálunk lehet szopiztatni, van egy kis közös kertje a háznak, közel a Sziget. És főzök is Nektek valamit akkor. :) (Metróval vagy 1-es villamossal tudsz jönni.)

Azt én látom, hogy nagyon kis erős vagy Panna, csak féltelek... :oops:
Héé, és Hannát nekünk ígérted. :lol: :lol: :lol:

Elif: Te kérdezted asszem: nem ismered? "Egy boszorka van, három fia van, iskolába jár az egy, másik bocskort varrni megy, a harmadik ül a padon, a dudáját fújja nagyon dinidanidan, de szép hangja van..." Ha kibírod, a legközelebbi talin eléneklem Neked. :wink: (Verával megint egy srófra jár az agyunk, tavaszi szél és bóbita után most nálunk is ez a sláger. :wink: )
Képek megint gyönyörűségesek!!!

Ladmon: Köszönöm, hogy észrevetted a vonalzómat, tudtam, hogy Rád számíthatok... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Jaj, Boti és Csenge igazán ügyesek!!!

Köszi Bogi, már azt hittem...

Üzidet nem kaptam meg, Mist.. :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


varrni=varni

Megyek takarítani... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Bogi: a doki semmit nem mondott, sztem lövése sincs. De a gyerekgyógyász barátnőmék direkt nem is adatták be a kisfiuknak, mert azt mondta, hogy sajnos okozhat ilyen fertőzést. Azt is mondta, hogy náluk a gyerekosztályon sokkal több gyerek került be rotavírus okozta fertőzéssel miután megjelent ez a gyógyszer, mint előtte. Persze nem biztos, hogy az okozza, lehet hogy benyalt valamit. :? Pedig már úgy örültem, hogy elmúlt. :(
De most még az jutott eszembe, hogy a hétvégén megint elkezdtünk neki adni mást (répát), nem lehet-e, hogy amiatt. :roll: Most megint nem adok addig semmit, amíg el nem múlik.
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom, hogy már nem akar rendeződni!

Panna
pandusika
 
 


Zsu: megkérdeznéd a gyerekorvost, hogy erről mi a véleménye? Hogy okozhat-e a rotarix ilyet? Kíváncsi vagyok, hogy más orvos mit mond.

Panna
pandusika
 
 


panna: szerintem a répa nem okozhatta...lehet hogy a rota ürités miatt van, ha pár napa alatt rendeződik akkor attól volt. Sajnálom szegény Hannát de téged is mert ott állsz tehetetlenül. A reszelt alma hus az fogná a kakit.

julcsi: csacska vagy :wink: ne gondolj hülyeséget.

Kép
budabo
 
 


Julcsi: húúú, most lebuktam. :D Be akartam biztosítani Hannát, hogy valamelyik legjobb pasit megkapja és ezért többre is pályáztunk.... :lol: :oops: De azért remélem nem pártoltok el tőlünk! :D

Panna
pandusika
 
 


Mai menü: cukkinifőzelék és sült virsli hozzá.

Panna
pandusika
 
 


Sajnálom Hannát :( ! A répára én sem tippelnék. Hátha ez most csak rövid, átmenti dolog volt.

Cukkínifőzelék hogy készül?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Zsancy, értem amit mondasz nagyszülőkkel kapcsolatban, és többen mondták már ezt nekem. Az én elgondolásom az, hogy Adri az én lányom, és Tomié, ezért mi ketten fogjuk meghatározni, hogy mikor fog először csirkét vagy csokit enni, és mikor fog először fagyizni menni bárkivel is. A nagyszülőknek persze hogy kell vele sok időt tölteni, és közös programokat csinálni, sőt, persze, hogy az ő legfőbb dolguk a kényeztetés. Közös program lehet az is, hogyha barackot vagy almát vesznek neki, és azt ülnek le együtt megenni egy parkba, nem kell mindenáron csokoládét enni. Azt szeretném, ha Adri egészséges életmódhoz szokna, példát is fogok neki ebben mutatni, és pl a csokival való megismerkedést amennyire tudom, későre fogom tolni. Másrészt nagyon fontosnak találom a szülő és gyerek közötti őszinteséget, illetve egyáltalán az őszinteséget, és ennek szellemében szeretném őt nevelni. Ebbe nem fér bele a titkolózás sem, tehát azt sem, hogy most nagymamával elmegyünk fagyizni, de nem szabad megmondani anyunak. A nagyszülők is értelmes felnőtt emberek, és meg kell érteniük, hogy a gyerekem nevelésével kapcsolatban vannak elveim, amiknek a betartását tőlük is elvárom. Amennyiben látom, hogy a hátam mögött próbálkoznak ebből kilépni, nem kell csodálkozni rajta, ha csak az én felügyeletemmel találkoznak majd a gyerekkel. Nyilván nem arra gondolok, hogy mondjuk kicsit tovább engedik, hogy ébren legyen, vagy ha mondjuk egy alma helyett kettőt etetnek meg vele, apróságokban úgyis engedékenyebbek lesznek nálam, de a főbb irányvonalakat akkor is magukévá kell tenniük, ha azt akarják, hogy rájuk merjem bízni Adrit. És természetesen azért én sem spártai szigorban nevelem őt, csak szeretnék következetes lenni néhány dologban, amivel azt gondolom, hosszú távon jót teszek vele. Uff beszéltem :lol: közben olvasom, többen hasonlóan gondoljuk :)
Küldök előre is gyógypuszit Petrának!!! cupp

Ja és Ladmon, én is allergiás vagyok rengeteg dologra, és bennem is felmerült már, hogy nem azért-e, mert háron hónapig szopiztam, aztán ettem már mindenféle mást...

Zsuzsi, na ez volt az én fenntartásom a jeleléssel kapcsolatban, amit te is írsz itt, hogy nem késlekedik-e emiatt a beszéd kialakulása...

ZVeráéknál ma lesz eredmény!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Boti de édin hintázik!!!!! :D

nálunk ma tökfőzelék, sültvirsli

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Julcsi, jó lett az új vonalzód :)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Én is aggódom Zétiveráékért, de biztos minden rendben lesz, szóval várjuk a jó hírt!+++++++++++++++++++++++++++

Julcsi, hogy én se válaszoltam de nem nagyon olvastam vissza, csak felületesen, persze hogy jöhetsz, meg még aki ráér! :D

Panna, ok megkérdezem, az előbb beszéltem az orvossal, csütörtök reggel jön!
zsu83
 
 


Stelly mindig olyan szépen leírja, amit el szeretnék mondani... :wink: Még talán egy dolog: szerintem ezzel hosszútávon a nagyszülők egyébként nem érik el azt, hogy a gyerek jobban fog ragaszkodni hozzájuk, vagy ilyesmi, csak azt, hogy valahol ők is lejáratják magukat a gyerek előtt a következetlenséggel. Mert egy következetesen nevelt gyereknek nem jön be a következetlenség...
Köszi! Ezt a képet nem hagyhattam ki, úgy tetszik! :)

Húsleves és rakottkrumpli, de már mind kész. :D (Hahaha, a másodikat a Párom csinálta.)

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Gerendai Zsuzsi Zümisnek köszönhetően a közösben a 16. email-ben van... :D

Cserkészkolbász Sajnálom! Orvoshoz mikor mész? :roll:

Zsu83 Őszinte részvétem és sok erő kívánok a barátnődnek :(

Zsancy és lesz szép új utatok :D na nem semmi szauna van nálatok... :? de lehet a tartós lehűlés elér hozzátok is... bár nálunk most napsütés van pedig azt mondták, hogy hűvösebb lesz :shock:

Budabo jól tetted, hogy kikapcsolódtál! Régóta ismered őket? Nagyon helyes a nagy hajú kislány! :D 4 baba volt? Látom Füge mindent a szájába vesz! A barátnőd gyereke az összes csöppség? :shock: :D Anyukádat meg a sógornődet egyáltalán nem értem! Mi az, hogy minek akarsz menni vacsorázni és miért akarsz kettesben lenni Lacival? Attól félnek, hogy ha elmentek kettesben akkor újjabb baba lesz? :D

Hugic Próbáld ki...hátha én úgy tudom hogy ez az éjszakai felriadásokra és nagyobb gyerekeknél a sötéttől való félelemre van.

Pandusika Hannának jobbulást! Örülök a fordulásnak!

Zetibebi mi újság van? Megvan az eredmény? :roll:

Kaandi csuda jó lett a hintázós kép!
:D A Viburcol kúp nem okoz függőséget vagy hozzászokást :wink:

Kaja: zöldségleves, petrezselymes krumpli rántott virsli.

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Zümis/Millye!!! köszi szépen a könyveket, most vettem csak észre, hogy kerültek fel újabbak is! :D szupiszupi! :)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Nálunk a menü gyümileves, rántott csirkemell, páromnak rizibizi, nekem sima rizs!

Millye, az előbb beszéltem a barátnőmmel, nagyon kivan! :cry:
zsu83
 
 


Zsu83 nem csodálom... szegény... :( írok privit :roll:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Sziasztok!

Mi van Zétiveráékkal? Baj van?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina Zétinek kivettek egy csomót (megnagyobbodott mirigyet) a nyakából és annak a leletére várunk ami ma lesz meg... :?

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Zvera+++++++++++++++++++++++++++++++++++!
Bogi: tankini: hát azért nem lett tőle Claudia Schiffer alakom :D . Családod reakciója továbbra is furi. Füge fog nagyon cuki!
Magdi: UP= Ulla Popken, dagi nőcik ruhaboltja
Ladmon: ez az összefoglaló csúcs! Esztike csuda édes a fülbevalójával. Hajnal fél3-tól 4-ig ment a műsor nálunk is, nekem is eszembe jutott egy bizonyos jel :D . Mi lett a nyirokcsomóval?
Millye: sajnálom, h anyukád ennyire nem kooperatív homeós ügyben, pedig biztos találnál apukádnak olyan szert, ami könnyebbé teszi a dolgot. Csütörtökön megyünk nyaralni a Balcsira. Tesódnak meg nagyon szorítok, h ne legyen baj, tényleg felelőtlen.
Zümis: jobbulást a családnak! Az az „anyuka” meg nem normális.
Millye, Zsu, Bogi: jó talizást majd nektek!
Elif: jó, h Efe bírja az idegeneket, legalább nem lesz gond a rokonokkal. Jók a képek és az apás kép nagyon ari.
Dina: szépek a lányok, Csenge milyen ügyes!
Kaandi: nagyfiadnak kitartást és sok türelmet kívánok! Botinak meg gyorsan bújjon ki a fogacskája! Dologelt nem próbáltad a fogzásra? Szopisztrájk megvan még? Hintázó Boti nagyon cuki.
Boldog hófordulót utólag Adrinak és Bazsalikomnak!
Mist: nagyon szép Natasa! Nálunk is csak cici van.
Zsu: részvétem a barátnődnek!
Stelly, Julcsi: abszolút egyetértek azzal, amit leírtatok. 1-2x fordult elő, h hagytam sírni, amikor éreztem, h ettől nagyon feszült vagyok, amit ő is megérez, kimentem a fürdőbe megmostam az arcom hideg vízzel, nagy levegőt vettem és úgy mentem vissza hozzá.

Sajtos, tejszínes csirkemell, sült krumpli, tzatziki
kreiszi
 
 


sajtos-tejszínes csirkemellet hogyan készíted, Kreiszi?

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Kreiszi a lányom kedvenc kajáját csinálod :D azt mondta, hogy írjam meg, hogy küldj egy adagot ha elkészült :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


ma füge üvölt és üvölt és üvölt....kézben nyugton van, 30 perc
alvás...és még csak 12 óra van...ezek után ténleg nem kell nekem
kikapcsolódni, minek is, ezt vállaltam, ezzel jár, tudtam én.
A t...m kivan most! De legalább apa jön délután haza és nagyrészt holnap is itthon lesz.

nagyszülők:hát nekem mond nem sok hozzáfűzni valom a témához...sajnos. laci anyja meg sem fogja, apja szintén,meg apum sem, de hát idősebb emberek és pasik szóval rajtuk nem csodálkozom.

millye: az egyik kislány - 13 hónapos - unokatesóm kislánya, a másik kislány 14 hónapos nem messze lakik és a hajasbaba 3.5 hónapos szintén a környéken lakik. Unokatesóm séta közben akadt összevelük és így bandázunk. Tök jó volt velük, mert Füge elvolt és jót dumáltunk. Ja és igen Füge aki mellette elment vagy próbálta simizni, már fogta és húzta a szájához. Mégegy baba???? én biztos önző vagyok, de ha egynél nincs magamra 30 percem egyedül...akkor nem hinném. Fényképezőgéppel kapcsolatban írnál pü-t vagy akár itt hogy neked milyen van, mit tud mennyibe került...stb? légyszike.

kreiszi: nem annyira titkos tali ez, szerintem ha valakinek van kedve csatlakozhat.

gyermek és a csoki: na azt minnél később, másik uncsim kislánya 1.5 éves és állandóan inkább édességet,sütit,csokit eszik mint rendes kaját. Na ezt nem...inkább gyümi!
főzés...nekem napok óta enni sincs kedvem, lacim dolgozik megoldja ott, tehát nem főzök.

Kép
budabo
 
 


Zsufi, az "Anya taníts engem!"-ből ha jól emlékszem, te szkenneltél anno - ha nagyon szépen kérlek, feltennéd a közösbe az öt-hat hónaposokra vonatkozó részt is? nagyon jó lenne :D

Bogi, jaaaaa főzni nekem sincs kedvem, a tökfőzit Tomi főzte tegnap este :lol: a virslit azért kisütöm hozzá magam :wink:

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Bogi: gondoltam, h nem titkos a tali :wink: , de mi aznap még nyaralunk (14.), így tuti nem leszünk ott :( .
Millye: ok, mailben jó lesz :D ? Ha nem laknátok ilyen messze tőlünk, vinnék neki!
Stelly: a csirkemellet kettévágom, h vékonyabb legyen, besózom, hosszúkás jénaiba öntök kevés tejszínt, ráfektetem a husiszeleteket, leöntöm annyi tejszínnel, h ellepje, majd rá a reszelt sajtot. Kb. 200 fokon sütöm, amíg a sajt megpirul. Krumplipürével a legfinomabb, de az újkrumplit jobban szeretjük sütve.
kreiszi
 
 


Á, segítség, halódik a gépem, valami trója.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Hugic: jaaaaaaaa, az a fogyás három éve volt, most még nem fogytam egy dekát sem!! Sőt a mai tornát is ellógtam, majd este pótolom!

Budabo: nekem azt mondta a védőnő, hogy vagy egy kis tejjel, vagy egy kis tápszerrel turmixoljam a kajáját, de jó a főzővíz is!

Hannácskának és Zétiveráéknak sok +++++++++++++++++++!

Millye: azt mondta a doki, hogy szülés után 6 hónappal menjek vissza, mert akkora visszarendeződnek a csontok. Kíváncsi vagyok mit csinál majd, lehet hogy csípőröntgent, vagy valami ilyesmit.

Kaandi: nekem a pucér kép tetszik a legjobban a fiúkról! Boti nagyon szép baba!

Ja, és hogy ne maradjak ki a sorból, menü: sült kacsacomb lila káposztával. :D

Kép
cserkészkolbász
 
 


Bogi: Ha nagyobb lesz, több időd lesz Magadra. :) Most még nagyon sok figyelmet igényelnek. És különben is,ahogy olvasom, most rosszabb napjaid vannak... Szóval fogod Te még jobb színbenlátni a világot. :wink:
(Marci is mostanság, sokkal inkább kézben szeret lenni, mint régebben, nyűgösködik. Én a melegnek tudom be, tuti ettől van.)

Én is be tudom szkennelni, Stelly, holnap. (4-5 hónaposokra vonatkozó lesz) Mi csináljuk Marcival, de ma valamin fennakadtam. Van valaki, aki nylevet ölt a Babájára és az utánozza? Légyszi próbáljátok meg! Szerintem ez még elég korai... :roll:

És mi lehet a csípőddel, Erika? Szülés miatt?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


kreiszi: a nyaralás is jó progi

cserkészkolbász: most lettem kész a krumpli-réap turmixal

Füge édesem akkor hagyta abba az üvöltést ha kézben volt, kapott chamomillát és mostanra lehiggadt, ült a székében amikor megjött anyum, persze Füge akkor már bűbáj volt. Anyum levitte a tiltakozásom ellenére, megyek utána. Ja és közölte hogy én vagyok a hülye meg a laci, de most itt nyal a gyereknek. Én ezt nem értem!

Kép
budabo
 
 


julcsi: nyelvet nem ötl vissza, berreg és tologatja a nyelvét kifele de nem szabályos öltögetés. Én nagyon korán berregtem-kerregtem neki és azt utánozta. Most én utánozzom őt és ő vissza.

Kép
budabo
 
 


Budabo: szerintem rátok férne egy alapos beszélgetés. Ezek a beszólások nagyon gázak...Hajrá répa-krumpli!!

Kép
cserkészkolbász
 
 


Stelly én teljesen egyetértek veled,meg mással is...de én csak arra gondoltam hogy úgye a párod szülei akartak már mindenféle nyalánkságot venni a gyereknek(lehet nem jól emlékszem).
Szerinted ha egy 5hós babának cukrot ,csokit vagy esetleg fagyit akar venni,(egy felnőtt)és nem érti meg hogy még korai..szerinted akkor ők azt felfogják fogni hogy te mit ellenzel és mit nem?Mert szerintem nem.
Igaz nálunk a nagyszülők elég messze vannak,amit én irtóra sajnálok!

Amúgy én nagyon csokiellenes vagyok..mármint gyerekeknél(magamnál már nem :oops: )

Zsuzsi köszi a mondókás dolgokat,a második mondókánál ott felhúzom kezénél fogva és vissza fektetem?
Zümis a tiédnél meg úgye kéri a mi gépünk gyorsaságát rákatintok és semmi..el sem indul a dolog...ilyenkor mi van...
:?
Vagy majd ha apa hazajön megnézetem vele...ő a nagy számítógép gurú.

Egy kérdés:
Petra 2evés között szokott kapni gyümölcsöt 100g-ot ez babán és barack kombináció...ezt eszi már több mint egy hete....most kipróbáltam vele mást abból csak 3-4kanálal kapott megnézem a reakcióját...az új gyümire...de viszont kéri a megszokott gyümi adagot...én nem adtam neki...más hogy csinálta mikor új gyümölcsízt vitt be?Nagyon érdekelne.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


nálunk öltögeti a Petra a nyelvét,sőt még igy tekergeti is..úgy a nyelve két szélét felhúzza olyan hegyesre(na igy leirni nem tudom)megpróbálom lefotozni

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


héj most nézem mi ez az új forma a vonalzómon :evil: :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


De ha Te csinálod neki Zsancy, akkor is utánoz? (Mert akkor nagyon ügyes ám! :D )

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


ja úgy nem....magától szokta...é akkor én is vele együtt csinálom..

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?