Sziasztok!
Köszönöm szépen a köszöntéseket, összehoztuk a kettős szülinapot: 28-án 19.40-kor megszületett Blanka 3250gr, 54 cm-vel, csütörtökön jöttünk haza, elvileg péntek lett volna, de kikunyiztam, hogy elengedjenek. Sima szülésnél betöltött 4. nap, császárnál betöltött 5.nap engednek haza, ha jó napja van a gyerekdokinak, és jó indokod, hogy haza akarj menni, akkor elengednek, de nem szívesen.
A szülőszoba nem vészes, újnak tűnik, van egy egyágyas szülőszoba, meg egy ahol két ágy van függönnyel elválasztva. Szerencsére én egyedül voltam, az egyágyasban és az egész szülőszobán is. Van egy folyosó rész ahol sétálgathatsz ha akarsz, persze ha tumultus van, akkor gáz. Küön vajúdó szoba nincs. Labdázhatsz, éppen melyik szobában vagy.
A szobák: kórház szerintem ennyi elég, és mindenki tudja.
A folyosó elején vannak a gyerekágyas szobák, 4-6 ágyasak. A szokásos zöld csempe, kopott ágyak, ...stb.
Van egy olyan ( 4 ágyas) szoba, amiből még egy 4 ágyas nyílik. Ott voltam én, tehát át kell menni még 4 anyukán és babán. És csak a külső szobában van csap, tehát ha kezet akartál mosni , akkor ki kellett oda menni. Ezt a szobát 2 ldalról sütötte a nap, alapból szauna, ha ablakot nyitsz, akkor meg jön be a por, mert innen 50 méterre zúdítják a törmeléket. Már most erősítik a babák immunrendszerét.
2 wc-mosdó van, az egyikbe be se mentem, mert szóltak, hogy az szörnyű, de hátul, ahol a császárosok fekszenek, van egy mosdó-zuhanyzó-wc, ami nem olyan vészes, tiszta volt amikor mentem, és újabbnak tűnt a többinél. szóval majd oda járjatok, ha kell.
A folyosó szűk, alig van szék, én inkább azt mondtam aki be akart jönni, hogy majd inkább itthon találkozunk.
A takarítás annyi, hogy de. jönnek egyszer, felmosnak, ahol a papok táncolnak, és ennyi. Az utolsó nap 3x jött be a takarítónő, hogy mit lehet elvinni az asztalról, hűtőből. Látta, hogy mind a hárman szoptatunk, a végén közöltük vele, hogy még egy órát itt leszünk, és még mindig csak az etetéssel foglakoztunk, úgyhogy álljon már le.
szóval pár nap csajok! Aki ragaszkodik az orvosához az szerintem mindenképpen kibírja, aki nem, az keressen más kórházat.
ha van kérdésetek szívesen válaszolok!
Majd még írok a szülésznőkről, meg a többiről, csak most mennem kell.