Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Orsica:drukk a mai naphoz! :!:
Kittinek boldog születésnapot! :lol: :lol: :lol: [/img]

Kép
abygél

Orsica: Nagyon sok boldog szülinapot kívánok a kislányodnak Kittinek.
Drukkolok , hogy minden rendben menjen a szüléssel kapcsolatosan.

abygél: Nagyon elborzaszt, amit írtál a kórházzal kapcsolatosan. De tényleg, remélem kibírható lesz az a három nap ,amit bent kell tölteni.

CSajok, nem tudom,hogy valaki tudna-e segíteni : De tegnap előtt este óta nagyon viszket a hasam. Apró kis pöttyök vannak rajta. Tegnap a férjecském beugrott a gyógyszertárba és hozott nekem egy homeopátiás kenőcsöt (amit a gyógyszertáros ajánlott neki)
De csak ideig - óráig hat. Olvasgattam ez után az interneten, és elvileg a terhesség utolsó részén fordul elő. Volt már valakinek hasonló??? Orvoshoz még csak pénteken fogok menni :(

Judit

Kép
szgiuditta

Orsica,Kittinek nagyon boldog szülinapot!!!Neked meg már a szülést!!!!!

Hát Abygél,én a wc-hez veszek majd domestos törlőkendőt,wc-re rakható papírt,és viszek még intim törlőkendőt is.Így talán nem szedek össze semmit.Amúgy elég érzékeny vagyok ,van mitől tartanom.

Judit,nekem még nem volt ilyen a pocakomon,csak mikor egy gatyón kicseréltem a derekát,és a pótolt anyag miatt nem mostam ki,ezért valószínű az anyagtól lett egy kicsi kiütésem.De van gyógyszertári fürdőm,csak azzal fürödtem és már másnapra elmúlt.De mindez a terhesség elején
volt.

Csajok,aki még bevásárlás előtt áll!!!Voltam ma a józsefvárosin és szoptatós melltartót vettem 1300.-,textilpelenkát is vettem 10 db/2000.-ért,ez nem tudom mennyire lesz strapabíró,mert a 17 évvel ezelőttről örökölt kissé vastagabb,de talán bírni fogja.Szóval ajánlom a piacot.Volt hasszorítós bugyi,de azt nem vettem végül.

sutimano76

[quote="szgiuditta"]
írta:
szgiudittaabygél: Nagyon elborzaszt, amit írtál a kórházzal kapcsolatosan. De tényleg, remélem kibírható lesz az a három nap ,amit bent kell tölteni.

szgiuditta: Nem akarlak elkeseríteni, de az uzsokiban min. 5 napot kell bent maradni, ha minden rendben van a babával és veled is. :roll:
Elég idegesítő, hogy ebben szerintem ez a legszigorúbb kórház Budapesten. Még az első babával nem zavart annyira, de már a másodiknál lehet, hogy meggondolom majd hova menjek szülni...

Kép

Kép
ursus

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni azoktól, akik már szültek az uzsoki kórházban (mostanában).
Az lenne a kérdésem, hogy a baba papírjainak intézése hogyan zajlik? illetve a különböző támogatásokhoz mi kellett, hogy igénybe tudjuk venni. Kérlek mindent írjatok le ami ezzel kapcsolatos. Neten már több helyen utána néztem, de szeretnék valaki olyat megkérdezni a ki már jártas ebben. fontos lenne
előre is köszönöm
gabcsi1

Szia!

A kórházban kapott papírokkal el kell menni az anyakönyvvezetőhöz, ott állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot. A lakcímkártyáját az okmányirodában kell igényelni.
Minden további ügyintézéshez kell a pici TAJ száma. Ezt egyszerűbb, ha elintézitek, mert ha nem, kiküldik, de az sok idő. Intézése: El kell menni a papának az OEP-hez (Teve utca 1, van két ajtó ahhoz kell menni, amit egybol az épület sarkánál láttok, ott állítják ki a baba TAJ számát.)

Amit vinni kell magaddal:
Eredeti anyakönyvi kivonat Lakcímbejelentő kártya apa, anya iratai(személyik, lakcímkártyák)
Mindenbol csinálj fénymásolatot (2-3 példány), mert az mindenhova kellhet.
Ezzel a TAj szám elintézve.
A kérvényt kitöltve, aláírva vissza kell küldeni postán és utalják a pénzt.

A kérvényt kitöltve, aláírva vissza kell küldeni postán és utalják a pénzt.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi
Nekem ezt a munkahelyem intézte, így nem sokat tudok róla. Április elején szültem, az első pénzt most kaptam meg. A baba születésijét még mindig nem küldték vissza, pedig már nagyon mennék csináltatni útlevelet. :cry:

Kép

Kép
ursus

Kedves Ursus!

Nagyon köszönöm a segítségedet, nagyon sokat segítettél.
gabcsi1

sziasztok,

én is most szültem az uzsokiban, maumauval :)
én még a másodikon, de másnap v harmadnap költöztünk le.
nagyon gáz volt.
főleg a zuhi meg a wc...

Sutimano,
én is vittem domestos fertőtlenítőt, wc ülőkét, mindent, mert annyira gusztustalan volt.

még egy hajléktalan is bejött ,ott sétálgatott amikor kint voltunk a babákkal a folyosón... :evil: képzelhetitek...mi szóltunk a nővéreknek.

tényleg min 5napot kell bent lenni. én császáros voltam de hála a jó égnek nem tartottak bent tovább.

azért aki ezt az ideiglenes helyet kitalálta azt befektetném oda 2 hétre...

úgyhogy mindenkinek kitartás :wink:

Esztó
Kép
sz.eszter

Sziasztok!

Tudnátok nekem infót írni Dr Alexanjan Nelli doktornőről???

Előre is köszönöm

Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Nem tudjátok Jex doktornő dolgozik már vagy még otthon van?

Timie

Kép
timie

Szia Timie!

Jex doktornő tudomásom szerint nem régen szült (talán április végén?) én meglepődnék, ha az idén visszamenne dolgozni...

Edina

KépKép
r.edi

Szia Edina!

Köszönöm a válaszodat, hallottam már olyan esetről, hogy egy orvos megszült és rá fél évre visszament dolgozni, igaz még a fél év nem telt le de gondoltam hátha valaki tud bővebb infót a visszajöveteléről.

Azért köszönöm, hogy írtál

Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Senkinek sem ajánlom a szülést az Uzsokiban a felújítás végéig, vagyis 2010 júniusig (mivel a felújítás kezdése csúszott fél évet). Mi bíztunk benne, hiszen mindenki mondta, milyen jó lesz, de óriásit csalódtunk.

Az ideiglenes helyen, az első emeleten szültünk, az osztály iszonyat elhanyagolt, lerobbant, koszos és folyamatosan járkálnak a munkások a koszos ruhájukban, néha szemeteszsákokkal! Gyakorlatilag szét van verve a teljes épület, csak ez az egy szárny maradt éppen az első emeleten + az orvosi szoba az ultrahanggal a másodikon. A 2. emeleten egy markológép hordja folyamatosan a törmeléket és leborítja az ablakon keresztül, a környék tiszta por! A szülészet jelenleg a legkoszosabb, legócskább hely az Uzsoki kórházban. Ezt egészségesen túlélni igazi kihívás szegény babáknak!

A császárosok közel felének begyulladt a sebe! Ez azt jelenti, hogy a kórházi mocsoktól fertőződtek meg, mivel a takarítónők a császáros szobát is csak két naponta takarítják. Általános vélekedés szerint ilyen higiéniai állapotok nem voltak évtizedek óta... Jellemző, hogy a szülőszobával szemben, a dohányozni tilos tábla alatt mindig bagózik valaki...

A szülésfelkészítőn beharangozott minimum 5 nappal szemben általában a 3. napon engednek haza mindenkit, a császárosokat a negyediken. A szobák általában 6 ágyasak, de van néhány 4 ágyas is. Nincsen vajúdó!

A szülésznők többsége kedves, de sajnos nincsenek a helyzet magaslatán szakmailag. Jellemző, hogy ketten ellentétes választ adnak ugyanarra a kérdésre...

A felháborító az egészben az, hogy most volt cikk a Kismama magazinban a kórházról, ahol a mostani állapotokról egy szó sem esett, csak azt mondták el, milyen volt és hogy milyen lesz jövőre. Mindezt természetesen olyan adatlappal tálalva, amiből semmi sem igaz...

Mi legközelebb másik kórházat választunk.
uzsoki09

Azt azért cáfolnám, hogy a szülésznők nincsenek a helyzet magaslatán.
Milyen kérdésre kaptál ellentétes válaszokat?

Kép

Kép
ursus

Sziasztok!

Augusztusban fogok szülni és már nem tudom hogy mi az igazság, mindenki mást mond, örülnék, ha leírnátok konkrétan hogy mik voltak a problémák.
köszönöm
gabcsi1

Helló!

gabcsi:én is augusztusban fogok szülni. Valószínűleg Orsica épp ott tartózkodik a babájával, s reméljük jövő héten már friss híreket tud majd mondani, a tapasztalatait biztosan megosztja majd velünk.
Kellemes babavárást.
A vonalzómat hogy tudom iderakni? Babafalván csináltam, és elküldték az email címemre.

Anikó
m.anikó

Szia Anikó!

Nagyon remélem, hogy jó híreket fog velünk megosztani:)
gabcsi1

M.anikó,felül a segédleteket lenyitod,majd rámépsz a profilra és a kapott kódot bemásolod az aláírásba.

sutimano76

Hát,ha valaki nem orvoshoz ragaszkodik én is javasolnék egy másik kórházat,bár csak szeptemberben fogok szülni,de én az orvos miatt ott.Én már beszéltem vele erről,azt mondta,hogy a szülőszoba,meg a csaszis szoba teljesen okés,a szobák nem egy Hilton szálló,hanem egy kórház.De a wc-kre,fürdőre igazán költhettek volna picit.
Én januárban feküdtema nőgyógyon.A szoba tényleg nem volt extra,de eza magyar eü.A wc és a fürdő tényleg botrányos.A takarítónő-k meg alacsony fizuért nem fognak szállodai szinten takarítani.De ha valami van szólni kell a nővérnek és intézkedjenek.

Uzsoki09,kösz a rossz híreket.Sajna ezzel a helyzet nem változik,csak minket rémisztettél meg(engem annyira nem,már tapasztaltam),de ha a főorvost kerested volna fel és ezt neki mondod ,akkor talán szép lassan változtatnának egy -két dolgon.

sutimano76

Orsica,már biztos túl van a nehezén,remélem hamarosan jön beszámolni!!!

sutimano76

sutimano: köszi, beírtam.mindjárt kiderül, jól csináltam-e?

m.anikó

Hát nem sikerült,Anikó,valami BBCode vagy más kód nem volt,azt kéne ide beírni!!

sutimano76

A szobák is gázosak, mert rengeteg anyuka van együtt, és ugye mindenkinél ott a bébi. De erről Maumau többet tud.
Hát én alig vártam hogy haza jöhessek, annyira gáz volt...

A szülőszoba és csecsemős rész az persze jobb, újnak tűnt, bár én még a másodikon szültem.

A takarítónők sehol se keresnek jól, de sztem egy kórházban elvárható lenne az alaposabb takarítás.

Reméljük azért szép lassan változik a helyzet ott. Kitartás mindenkinek.

Esztó
Kép
sz.eszter

Sziasztok!

Én most csütörtökön voltam vérvételen,szerintem sem fényes a helyzet,de azért ennyire nem is súlyos!
Ha ennyi gennyedés lenne amennyit uzsoki09 írt az ANTSZ már régen bezáratta volna az osztályt!
Én a dokimhoz ragaszkodom ezért a körülményeket vállalva másodszor is itt szülök!
Azzal meg teljes egészében nem értek egyet,hogy a szülésznők szakmailag nem felkészültek,szerintem semmi gond nnics velük,én két éve egyel nem voltam megelégedve!
Ja ,most zsúfoltságról szó nem volt ,elég szellősen feküdtek a kismamik,szerintem 10-15-nél nem is lehettek többen/megjegyzem amikor az elsőt szültem 41 gyerek volt,és egy szombat- vasárnap volt csak 17 szülés!!
Ennek ellenére a fürdő,wc állapota engem is nagyon elkeserít.

Remélem Orsica hamar hírt ad magáról,és ír nekünk pár megnyugtató dolgot is!

Kép
abygél

Igen, amikor én voltam ott akkor is nagyon sokan voltunk, nagyon sok szülés volt. és pont akkor költöztünk a másodikról az elsőre, és azért is volt mindenki olyan feszült. Az ott dolgozók se voltak megelégedve a körülményekkel, de ez érthető is volt.
A szülésznőkkel én is meg voltam elégedve, kedvesek és segítőkészek voltak mindíg.

én a szüléssel együtt 11 napig voltam bent, nekem azért volt sok és azért volt már annyira elegem. Reménykedtem hogy a császár után hamarabb hazaengednek de bent tartottak még 5 napig.

Azt a pár napot ki lehet bírni, főleg ha nem ragaszkodnak az 5 naphoz na és a babák kárpótolnak mindenért. :)

Esztó
Kép
sz.eszter

Én tegnap voltam Mecsérnél felülvizsgálaton és mikor végeztünk,akkor rákérdeztem,hogy mi is a helyzet az uzsokiban.
Ő azt mondta,hogy (szó szerint) : "SZAR"
Szülőszoba az jó, de a többi nem igazán fényes, de azt az 5 napot ki lehet bírni.
Azt is mondta,hogy ahol eddig volt a szülészet, ott már tető sincs. Az orvosi szoba is elég gázos. stb.stb.

Tök jól éreztem magam ezek után, főleg miután kijelentette,hogy a kis Rékám 4kg körül fog születni :?
Eddig is tartottam a szüléstől, de ezek után........
Augusztus 24-ig megbékélek a helyzettel, ha addig kibírjuk :oops:

Judit

Kép
szgiuditta

Sziasztok!
Köszönöm szépen a köszöntéseket, összehoztuk a kettős szülinapot: 28-án 19.40-kor megszületett Blanka 3250gr, 54 cm-vel, csütörtökön jöttünk haza, elvileg péntek lett volna, de kikunyiztam, hogy elengedjenek. Sima szülésnél betöltött 4. nap, császárnál betöltött 5.nap engednek haza, ha jó napja van a gyerekdokinak, és jó indokod, hogy haza akarj menni, akkor elengednek, de nem szívesen.

A szülőszoba nem vészes, újnak tűnik, van egy egyágyas szülőszoba, meg egy ahol két ágy van függönnyel elválasztva. Szerencsére én egyedül voltam, az egyágyasban és az egész szülőszobán is. Van egy folyosó rész ahol sétálgathatsz ha akarsz, persze ha tumultus van, akkor gáz. Küön vajúdó szoba nincs. Labdázhatsz, éppen melyik szobában vagy.

A szobák: kórház szerintem ennyi elég, és mindenki tudja.
A folyosó elején vannak a gyerekágyas szobák, 4-6 ágyasak. A szokásos zöld csempe, kopott ágyak, ...stb.
Van egy olyan ( 4 ágyas) szoba, amiből még egy 4 ágyas nyílik. Ott voltam én, tehát át kell menni még 4 anyukán és babán. És csak a külső szobában van csap, tehát ha kezet akartál mosni , akkor ki kellett oda menni. Ezt a szobát 2 ldalról sütötte a nap, alapból szauna, ha ablakot nyitsz, akkor meg jön be a por, mert innen 50 méterre zúdítják a törmeléket. Már most erősítik a babák immunrendszerét.

2 wc-mosdó van, az egyikbe be se mentem, mert szóltak, hogy az szörnyű, de hátul, ahol a császárosok fekszenek, van egy mosdó-zuhanyzó-wc, ami nem olyan vészes, tiszta volt amikor mentem, és újabbnak tűnt a többinél. szóval majd oda járjatok, ha kell.

A folyosó szűk, alig van szék, én inkább azt mondtam aki be akart jönni, hogy majd inkább itthon találkozunk.

A takarítás annyi, hogy de. jönnek egyszer, felmosnak, ahol a papok táncolnak, és ennyi. Az utolsó nap 3x jött be a takarítónő, hogy mit lehet elvinni az asztalról, hűtőből. Látta, hogy mind a hárman szoptatunk, a végén közöltük vele, hogy még egy órát itt leszünk, és még mindig csak az etetéssel foglakoztunk, úgyhogy álljon már le.

szóval pár nap csajok! Aki ragaszkodik az orvosához az szerintem mindenképpen kibírja, aki nem, az keressen más kórházat.

ha van kérdésetek szívesen válaszolok!

Majd még írok a szülésznőkről, meg a többiről, csak most mennem kell.

Kép

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Orsica:Hatalmas gratula! :lol: Nem semmi kettős szülinap! :wink:
Nagyon jó erőt ,egészséget,sok tejcsit,és nyugodt éjszakákat kívánok nektek! :D :D :D
Tüneményes a leányzó :!: :!: :!: :lol:
Ha lesz pici időd majd gyere mesélni,milyen a két gyerkőccel?
Kitti ,hogy fogadta?

Kép
abygél

Orsica,nagy nagy gratula Blankához,milyen édi baba!!Egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!kiváncsi vagyok a beszámolódra.
Gratula a kettős szülinaphoz!!!Nagy ritkaság.
A labdázásnál,arra a nagyra gondolsz amin ülni lehet???És azt ők adják????

Én majd az NST-nél meglátom hogy mi a helyzet a kórházban és ha nagyon gáz akkor lehet hogy a hozzánk legközelebbibe megyek(kistarcsai),arról csak jót hallottam eddig,viszont a dokit sajnálnám!!

sutimano76

Szia Orsica!

Gratulálok a kislányodhoz, nagyon szép! Kívánok Neked minden jót és szépet, és persze nyugodt éjszakákat.

Hát, amit a kórházról írtál az nem volt túl megnyugtató, de azért én reménykedem abban, hogy októberig még alakul a helyzet.

Még egyszer gratula!
symont

Sziasztok!

Ezek után már meg sem merem kérdezni, hogy kismamatorna, szülésfelkészítés van-e.
symont

Szülésfelkészítő biztos, hogy lesz szerintem, mert a költözés előtt is az új épületben tartották...

Kép

Kép
ursus

Hát a honlapon még a régi dátumok vannak.Viszont a szabadságolások miatt lehet csk szeptben indul.
Ha valaki tud erről valmi infot,kérem írja ki ide,köszi

sutimano76

Orsica,gratulálok a kislányodhoz.
Gyors regenerálódást,sok sok tejcit,és nagyon hosszú boldog életet kívánok.

Remélem hamarosan tudsz majd jönni a többi beszámolóval.

Amit a kórházról írtál,engem személy szerint megnyugtatott.Pont így képzeltem,de annak idején(1994) az istvánban sem volt ez másképp.Én ragaszkodom a dokimhoz,és remélem szeptember végéig javul a helyzet.

Kép
v.andi

Orsica gratulálok a lánykához. Minden jót kívánok nektek.

m.anikó

abygél,sutimano76:
Én 4 begyulladt sebről tudok a 4 nap alatt és több uzsokis orvos is azt mondta, hogy évente 1-2 eset szokott lenni és ez a mostani dömping a higiéniás állapotok miatt van!
A szülésznők között voltak természetesen olyanok, akik tökéletesen, szinte orvosi szinten értenek a dolgokhoz, segítőkészek is, csak az a baj, hogy ők voltak kevesebben. Amikor bent voltunk, akkor a vérvételre és NST-re beosztott szülésznőktől kértünk végül tanácsokat... Példák: császáros sebet tilos mosni vagy jól el kell áztatni. Az egyik baba köldökével gond volt, mutatta a nővérnek, de elzavarta. 2 óra múlva a következő nővér üvöltött vele, miért nem mutatta meg korábban...
Természetesen megbeszéltük a főorvossal, de sajnos ő nem tud segíteni, nem az ő döntése volt, hogy így folyjon a felújítás és csak azzal bíztatott, hogy a következő babának már csodálatos kórháza lesz...
uzsoki09

Ja ilyen gondom nekem is volt. Bevérzett a kisfiam köldöke kb. 3.ik napon. Elkezdtem rohangálni, csak egy szülésznőt találtam (a csecsemősök épp be voltak zárkózva) és közölte, hogy nagyon sajnálja, de nem tud segíteni, mert ez a csecsemősökhöz tartozik.
Kb. 1 óra mulva kiderült, hogy nincs semmi gond, de ez idő alatt majdnem szívrohamot kaptam. :roll:

Kép

Kép
ursus

Orsica gratulálok a kis Blankához, nagyon szép, aranyos baba!
Kívánok neked minden szépet és jó,&na persze nyugodt éjszakákat.

Én már nem is reagálok a kórházra semmit se. Még a szülésig egyszer megyek haza Debrecenbe a szüleimhez, és mindig mondom a férjemnek >> Nehogy ott induljon be a szülés!! Ő erre: Pedig lehet,hogy jobban járnál, a kórház higiéniájából kiindulva!!!!! :lol:
Lehet,hogy igaza van!!!!

Lenne egy kérdésem hozzátok!!!!Remélem tudtok segíteni! Venni szeretnék egy mellszívót,de nem tudom,hogy melyiket vegyem. Ti melyiket ajánljátok? Mi vált be ? stb.

Legyetek jók!!!!

Judit

Kép
szgiuditta

Szia Judit!

Én az avent kézi mellszívót használom. Az elején azt hittem, hogy leszakad a kezem a pumpálástól, de meg lehet szokni. :wink:
Igazából jobb szerintem a kézi, mert szabályozni tudod a szívás ütemét. (Nekem nagyon érzékeny volt a mellem, ezért csak óvatosan mertem szívni.)
Más márkát nem próbáltam, így a többiről nem tudok nyilatkozni.
+ most 3 hónap után már egyre ritkábban használom, beállt a kereslet-kínálat arány.

A mellszívót mindenképpen vigyétek be a kórházba, mert szükség lehet rá. (Nekem a második napon már használnom kellett)

Kép

Kép
ursus

Ursus:

Nagyon szépen köszönöm az infót!
Amúgy én is az avent-t nézegettem. A többiről nem is igazán hallottam.

A védőnőm most ment el kb 1 órája.Megkérdeztem,hogy melyiket ajánlja. Mondta az avent-t, meg madele vagy mit..... de ő azt mondta,hogy előre ne vegyek mellszívót!!!!! áááááááááá
Hát nem is tudom,hogy akkor mit csináljak, pedig hétfőre terveztem a vásárlást!!!

Judit

Kép
szgiuditta

Sziasztok!

Én ma voltam az uzsokiban,ugyan csak vv-n,de egyáltalán nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet.A szülészetnek kijelölt rész frissen van festve,takarítva.Több dolog,ami eddig külön volt,most a helyhiány miatt egyben van,de még mindig gördülékenye a dolog.Remélem szeptemberre a bontás része befejeződik.

szgiuditta: én ezt a Medela mellszívót vettem 15 évvel ezelőtt,amikor a fiam született: http://www.univill.hu/img/mellsz/minielnagy.gif
Azóta 10 baba anyukájának adtam már kölcsön,és a mai napig hibátlanul működik.Eletronyos,szíváserejét szabályozhatod.Nekem egyik alkatrészét sem kellet kicserélnem.Csak ajánlani tudom.

Kép
v.andi

Sziasztok!

Orsica: gratulálok a kis Blankához, gyönyörű baba! Sok boldogságot és egészséget hozzá!!! Ha majd lesz időd és kedved írsz a szülésedről?

Judit: mi történt a kiütésekkel? Nekem is a hasamon jöttek elő pici foltok, amire először azt mondták allergia, majd szőrtüsző gyulladás-állapította meg a bőrgyógyász. Erre olyan kenőcsöt adott, aminek a tájékoztatóján terhes mamáknak nem ajánlják a használatát, így nem kenem vele.

Még tavasszal azt mondták a felkészítőn, hogy nem muszáj venni mellszívót, mert nem mindenkinek szükséges, ha kell, apuka is megveheti, így én sem vettem, majd a férjem elszalad érte. Mi is az aventet néztük ki.

Én sem látom olyan katasztrófálisnak a helyzetet a kórházban, ahogy járok ctg-re hetente, de majd kiderül, ha oda kerülök.

Kérdezném gyakorló mamiktól, hogy haskötőt érdemes venni, mert ellentétes véleményeket hallok róla. És tejserkentő teákat valamint homeós bogyókat szülés után közvetlenül szedni kell, vagy csak akkor, ha nem indul be a tejci?

Köszönöm szépen.

Kép
stocki

Stocki:

Végül én nem mentem dokihoz a kiütésekkel kapcsolatosan, pedig már az őrület szélén voltam, annyira viszkettem. Elküldtem a férjemet a gyógyszertárba és ott adtak neki egy homeopátiás kenőcsöt. A neve : Halicar ;25g-os kiszerelésben. Két napig kentem vele és teljesen elmúlt. Voltam a múlt héten Mecsérnél és mondtam neki,hogy mi történt és mit vettem rá. Annyit reagált ,hogy ha szépen elmulasztotta akkor jó!!!

Tényleg tudom ajánlani , igaz kicsit büdös :lol: de hatásos. Meg csak akkor érezhető mikor felkened, utána már nem érezhető.

Hasleszorító pántra én is rákérdeztem ma a védőnőmre. Ő azt mondta,hogy ajánlatos. Én tuti hogy fogok venni.

Már te is nagyon közeledsz a végső hajrához..... Ne tud meg,hogy mennyire írigyellek!!!!! Én is jobban érezném magam,ha 3 héttel előrébb járhatnék!

Vigyázz magadra!!!

Judit

Kép
szgiuditta

Sziasztok!

Szóval a szülés: 28-án megvettük reggel Kittinek a tortát, csak egy kicsit, mert nem volt nagy felhajtás, csak mi és a nagyszülők, éreztem, hogy menni kell majd. Előre hoztuk délelőttre, jól tettük, mert utána ebéd közben elfolyt a magzatvíz. Ez volt 14.15kor, fél 4 után benn voltunk a kórházban, papírmunka, egyebek, ügyeletes orvos fél 5-kor megvizsgált, akkor voltam szűk 2 ujjnyi, ilyenkor még semmit nem éreztem. Aztán lefektettek, és ctg-t kötöttek rám, jött az ügyeletes, hogy beszélt az én orvosommal, aki kérte rakjanak fel zselét. Mire ide került volna a sor, úgy beindultak a fájások, hogy csak lestem. 10 percessel kezdődött, majd 6 , 3 , és 2. Na itt már elég sz... volt. Mire megérkezett az ügyeletes, addigra közölte, hogy már nem rakja fel, de nem hívta fel a saját dokimat. na itt rontotta el. Ha akkor felhívja, időben beér.
Aztán szokásos beöntés, zuhany és szenvedés, de itt már a falat kapartam. Nem vagyok egy hisztis típus, de nagyon rossz volt. Aztán jött az a szülésznő, akinél az elsőt szültem, sajna nem ő volt most, csak bíztatott. Aztán 19.15-kor megint jött az ügyeletes, 3 ujjnyi voltam, na akkor szólt, hogy lehet hívni a dokimat.
Csak onnan már nem tudtam leszállni az ágyról, annyira felpörgött minden, hogy fájás után közöltem, hogy jön a gyerek, a kedves szülésznő meg, hogy ne nyomjak még. Hát köszi... Megkérdeztem, hogy azt mégis hogy? Dokimra megint telefon, már futott a folyosón. Beesett, és akkor rakták fel a lábaimat, a gyerkőc feje meg félig már kinn volt. Kicsit vágott, szerencsére nem nagyot, mert a varrás a legrosszabb szerintem az egészben. 19.40-kor meg volt a babó. Állítólag utána eléggé leszúrta az ügyeletest, hogy nem hívta időben. Mindegy, túl vagyok rajta, de most még úgy vagyok vele, hogy nem szülnék többet, lehet, hogy majd 1 hónap múlva mást mondok.

Én most Avent kézit vettem, eddig bejött, de nem mindig tudok fejni, mert olyan zabás a kisasszony, hogy megeszik mindent.
Kittinél Pesztonka elektromos volt, azzal az volt a bajom, hogy túl hangos volt, és macerás egy kicsit, ezt meg bármikor bárhol lehet használni. Szerintem érdemes bevinni a kórházba, mert ha nem tud rögtön szopizni, akkor muszáj lenne lefejni, mert nagyon fájdalams tud lenni. Így jártam az elsőnél, nem tudtam etetni, és úgy bedurrant, hogy lángolt az egész mellem, és nagyon fájt. Ja és persze nem a csecsemősök segítettek, hanem a szobatársam, aki 3 gyerekes anyuka volt.

Ne aggódjatok annyira a felújítás miatt, annyira tényleg nem szörnyű a helyzet, ezt a pár napot tényleg ki lehet bírni.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Sziasztok!

Orsica:jó,hogy jöttél,kicsit megnyugodtam,már tényleg kezdtem a váltáson gondolkozni!
Attól parázok a legjobban ,hogy valami történik,és tovább kell bent lennünk,és hogy bírom ki kicsi fiam nélkül!
A lényeg,hogy minden rendben volt,további jó egészséget nektek!

Stocki:amint látom Te is lassan a finishbe érsz :wink: ,remélem tőled is hasonló megnyugtató beszámolót hallunk!
Én teát is,és a homeos bogyót is elkezdtem szedni még a kórházban!

Sziguditta:én is vittem mellszívót már a kórházba is!Tomme Tippevel kezdtem,de mivel sokat kellett fejnem Avent elektromosra cseréltem,az egy álom nagyon elégedett voltam vele! :D
Nekem Debrecenben van a kedvenc nőgyógyim,ha közelebb lenne tuti nála szülnék!

Kép
abygél

Orsica,örülök hogy jöttél és meséltél még,Én most nagyon úgy vagyok,hogy edát tuti kérek,a szülésznő felkérésen még gondolkodok,a dokit meg majd én felhívom!!!

sutimano76

A szülésznők forgó rendszerben vannak, hol a nőgyógyon, hol a gyermekágyasoknál, hol a szülészeten. Nem nagyon szereti a vezető, ha felkérik őket, de ha épp nincs beosztva és ráér, biztos, hogy bemegy. Én kettővel vagyok jóba, de a többivel se volt sok gondom. Az EDA pedig fizetős, + 20.000.-ha kéred, ezt is a szülésznőmtől tudom. Úgyhogy nem nagyon osztogatják, de ha olyan a doki, akkor biztos meg lehet vele beszélni.

Én is hívtam volna dokimat, de nem adja meg a számát, csak a rendelőt tudom. Nem mindenki adogtaja mostanában.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Orsica,igen tudok az eda áráról,a doki mondta hogy letárgyalja nekem,mondtam hogy nem biztosra kell,csak ha nagyon nem bírom akkor egy hátvédnek,hogy van mégis.
A doki már akkor megadta a számát amikor mondtam hogy a magánjába szeretnék járni,Sokszor bizonyos eredményekkel is fel kellett hívnom,mert az esedékes találkozás még 2-3 hét múlva lett volna,és kérte hogy haívjam fel.
A szűlésznő dolgot még átgondolom,most épp arra jutottam hogy még se kell.

sutimano76

Sziasztok!

Ti tudtok valamit a málnalevél teáról? Most mondták, hogy érdemes inni, mert szülésnél segíti a tágulást, elvileg kevesebb fájdalommal,s gyorsabban lezajlik a szülés. hallottatok erről valamit?

m.anikó

Szia Anikó!

Nálam a málnalevél tea nem volt túl hatásos. 1,5 héttel hordtam túl a babát és nem akart megindulni a szülés. (Zselével, majd oxitocinnal kellett rásegíteni.)

A fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert azt nehéz lenne viszonyítani, hogy mennyi lett volna tea nélkül... :D

Kép

Kép
ursus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?