Sziasztok és szép hétfő reggelt lányok!
Babácska2010: semmi bajunk hála Istennek, csak olyan pörgős hétvége volt, hogy nem igazán jutottam géphez, aminek most nagyon örülök. Szombaton és vasárnap is csavarogtunk egy nagyot. És ez ma is folytatódik, mert ma viszem Kristófot ellenőrzésre, bár nem lesz túl izgalmas, ugyanis itt most szakad az eső.
Annyira durva, ma vagyok kereken hét hetes, azaz beleléptem a nyolcadik hétbe. Nekem úgy tűnik, hogy nagyon gyorsan megy az idő. Gondoltam, hogy Kristófnak hála ez a terhesség gyorsan fog telni, de nem sejtettem, hogy ennyire. Ma már bármi történjék is kérek a háziorvoshoz időpontot, asszem, hogy még én sem várhatok tovább.
Látom az újszülött első sétájáról és az overallokról beszélgettetek.
A séta szerintem nálunk nem várat majd sokáig. Kristófot különösebb utánajárás nélkül is elég hamar kivittük. Mondjuk ugye mi a szülés napján már elhagytuk a kórházat, szóval ő extra hamar találkozott a kinti levegővel. Pár nap után én már bebugyoláltam és kisétáltam vele a teraszra levegőzni, 5-10 perceket, majd 12 napos korában volt az első hosszabb sétánk, mert akkor kellett vinnem BCG oltásra. Végig aludta az egészet. Utána már minden nap sétáltunk és soha sem volt semmi baja. Rengeteget aludt a teraszon is délelőttönként, ott szundított nagyon szépen.
Én abban voltam vaskalapos, hogy nagyon sokáig nem vittem Kristófot emberek közé. Két hónapos korában kapta meg az első komplett védőoltást, utána vártunk még egy-két hetet és csak akkor mertem bevinni őt boltba, vagy szálltunk fel buszra. Addig az utcán, parkban sétálgattunk, ha vásárolni kellett, akkor valamelyikünk kint körözött a babával, a másik pedig vásárolt.
De ugye mi Londonban lakunk, itt a világ minden pontjáról él valaki és annyi különböző kultúra keveredik, ki-ki hozza a saját kórságát, hogy nem mertem ebbe belecsöppenteni védőoltás nélkül a fiamat.
Túl apró ruhákat szerintem sem érdemes venni. Kristófra mindig azt mondták, hogy nagy baba lesz, így nekünk 2 darab 56-os cuccunk volt, a többi 62-es volt, vagy nagyobb. Itt máshogy számozzák a ruhákat, nem hosszúság szerint, hanem úgy általában van a koraszülöttnek való ruha, van az újszülöttnek való ruha, azután pedig a 0-3 hónapig, 3-6 hónapig kategória. Nah, én inkább 0-3 hónaposakat vettem, ami kb 68 cm-ig jó.
Nem bántam meg, mert 55 cm-rel született és rohamosan nőtt, azt a két 56-os szerelés egyikét már nem tudtam ráadni, amikor 12 naposan a bcg oltásra vittem. A 0-3 hónapos cuccokat is 8 hetes koráig hordta, most 7 hónaposan én 12-18 hónaposakra valót vásárolok neki. És semmi sem nagy. Akkora tappancsai vannak, hogy már most kezdhetek gondolkodni hol vesszük majd neki a 48-as cipőket, mire tini lesz.
Egyébként a pici ruhákkal úgy voltam, hogy ha esetleg arra lesz szükség, akkor majd veszünk neki megszületése után.
Pelusból is egyből a kettes méretet használtuk, a kórházban egyeset adtak. Miután kibújt az első pelusozást a csecsemős végezte a férjem asszisztálásával (én még javában a méhlepénnyel szórakoztam) és már akkor mondta a nőci, hogy egyes pelust reméli nem vettem sokat, mert eléggé kicsike rá.
Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy ez a babácska kisebb lesz, ha lány, akkor eleve megvan rá az esély, hogy kisebb, illetve azt olvastam, hogy ha nem sok idő telik el a két szülés között, akkor a második babák apróbbak (statisztikák szerint).
Ami jó hír: az anyagcserém még mindig tökéletes, semmi gondom. Lehet, hogy a magnéziumnak is köszönhető, nah meg annak, hogy igyekszem rostdúsan táplálkozni.
És ezzel hozom összefüggésbe azt, hogy a mai mérlegelés eredménye még mindig az, hogy nem híztam egy dekát sem, sőt, tartom magam a múltkor lecsusszant egy kilónál. Utánaolvastam jó sokat, a 12. hétig még nem is lenne indokolt hízni, vagy maximum 1-2 kg fogható a babára, a többi az anyuka többlete.