Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, az tuti, hogy nem fogok unatkozni! Nem így terveztük, de becsúszott... biztos oka van. Sok kétségem van a jövővel kapcsolatban, de valahogy majd csak lesz és igyekezni fogok megfelelni a kihívásnak.
Ó, én bírom az édességet! Meg a sósat, savanyút, fanyart is... hihetetlenül éhes vagyok - egyfolytában.

Kép

Kép
redwings
 
 


Reggel párom azzal kelt, hogy megsimogatta még nem létező pocakomban a legkisebbet. Olyan boldog vagyok, hogy állandóan csak vigyorgok, mint a vadalma.
Én tulajdonképpen szerettem volna ezt az állapotot, megint babázni, itthon lenni. S most, hogy magam mögött tudom párom támogatását, nincsenek aggályaim. A Jóisten tudja, hogy hova, mikor és miért küld egy babát, még ha azt az okot mi nem is látjuk.
Nekem a két fiam között 20 hónap van, ők együtt nőttek, sose unatkoztak, mindig volt játszópartner. Na jó, két pelenkással megküzdeni azért kicsit fárasztó, de nem lehetetlen.
Én szerencsére nem eszek túl lelkesen, csak remélni tudom, hogy nem fogok nagyon sokat hízni, mert ha ennyi kiló maradnék, az is sok lenne.
pammut
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak és gratulálok a szép uh-hoz. Nekem július 13-án kell legközelebb mennem. Már csak 1 hét!!!

Jó sokat írtatok az elmúlt napokban, alig győztem visszaolvasni. Nagyon jó dolgokat írtatok. Én még annyira nem vagyok képben ezekkel, ugye első babás lévén.

Én elég jól viselem a terhességet, reggelente meg délután van hányingerem, de ha bekapok valamit el is múlik. A cicik nekem is fájnak, hol jobban hol kevésbé, ja és rengeteget alszom. Meg ingerlékenyebb és letörtebb vagyok. Néha csak nézek ki a fejemből. :(

Most itthon vagyunk vidéken (Egerben). Hála az égnek elszabadultunk Pestről, már kicsit sok volt. Jó levegő, család. Ma megyünk Sarudra megnézzük milyen ott az idő. :))) Annyira meleg van, hogy ezt én már nagyon nehezen bírom, de legalább nem esik az eső, az még rosszabb lenne.

Nem tudom az adatokat hová is kell elküldeni, ezért leírom ide: 26 éves vagyok, Budapest XXI. kerület, rendőr (baleset vizsgáló) a foglalkozásom, szülés 2009. február 28., neve: Krisztián vagy Lili, tesóbaba nincs.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!!!
Én is befutottam!!
Köszönjük szépen a dicséreteket!!!
Rosszúllét: hányinger nincs, ha eszek rendesen. Ebben az a rossz, hogyha választani kéne én semmit sem ennék, mert semmire sem vágyok! Ugyhogy rossz ez az erőltetett evés!!!
Szédülés: van bőven..kicsit alacsony a vérnyomásom, és állva már nem viselem jól a megterheléseket. Ülve egész jól el vagyok, de néha csak fekve. Gyomorégés: ezerrel!!! A citromos víz nagyon sokat segít, de van amikor már az se. Ez a legrosszabb, talán.
Nagyon cukik a kutyik!! Nekem 3kutylim van: 2 törpe pinscher kislány, meg egy pumi fiúcska. És nagyon szépek. De ők kinti kutyák, a kicsik kennelben laknak, a pumi meg a házőrző! :lol: :lol:
Azt akartam kérdezni, hogy csak nekem tünik úgy, hogy Szami még sem jön azóta a bizonyos nap óta, vagy csak elkerülte a figyelmemet??
És üdvözlök minden újonnan érkezőt!! Gratula a kis pocaklakókhoz!
Pammut!!! Örülök, hogy párod ennyire oda van a babától! Kár volt ennyire izgulnod../utólag könnyű okosnak lenni! :lol: :lol: /
Most elsőre ennyi, de még jövök!!

Kép
Kép
ronci
 
 


Lefényképeztem végre a legutóbbi uh-mat. Itt már 8mm-es a babó. Remélem kedden hozhatom a frisset. Tegnap meg volt életem első terhes hányása. Alig értem be a mamut wc-jébe. De utána már nem volt semmi bajom. Megnéztük a Jégkorszak 3-mat és utána megvettem életem első kismamás cuccát. Bementünk bandázst nézni a bababltba, de az valahogy nem volt az igazi, de vettem magamnak egy olyan fürdőruhát, amilyet szerettem volna. Tankinis fekete és van rajta hímzés. Tegnap megpróbáltam ezt is lefotózni, de nagyon sötét volt már. Ez volt az utolsó darab belőle. Párom szerint nagyon jól áll (na ja, kivan belőle a fél csöcsöm :) ). Szóval ezek voltak tegnap.

Szóval a babó:

Kép

Majd jövök visszaolvasni, csak most megyek főzni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ronci utólag én is így gondolom... :D Szami hiánya nekem is feltűnt. Vártuk szakértő tanácsát a húsmentes fehérje pótlásban, de nem jelentkezett. Remélem jól van és nem is a csörteváltás miatt maradt el.
Ronci szeretnék kérdezni a pumi kutyádról, de ez annyira off topik, hogy inkább magánban.
pammut
 
 


Sziasztok!

Én két napja az eddigiekhez képest elég cudarul. No hányás, csak émelygés. Reggel, délben, este. Próbáltam volna hányni, de nem megy. Ma reggel erre ébredtem. Apa iszonyú édes volt, csinált nekem kávét, reggelit, és beszélt a pocaklakóhoz, próbálta rávenni, hogy kíméletes legyen anyával. Esküszöm, jobban vagyok :D

Lányok, én annyira csodállak Titeket, akik már harmadik, vagy negyedik babát vállaljátok. Nem lehet egyszerű ennyi csöppséggel. Nagyon várjuk a picit, de azért néha vannak ám félelmeim, szégyellem is magam miatta rendesen. Az életem jelenleg rohanásban telik, pörgős a munkám, pörgős vagyok én is. Az ügyfeleim még nem tudják, hogy baba lesz, a helyettesítést megoldom kollégákkal, remélem menni fog.

A nagy változás abban áll majd, hogy itthon leszünk a picivel, kicsit elzárva a világtól, és remélem lesz majd elég türelmem és nem fogok mindenen aggodalmaskodni. Ha az ember lánya húszévesen vállal gyereket, talán még sokkal spontánabb az egész. Hát én erről már lemaradtam..Tudom, hogy iszonyú ciki, de én totál kezdő vagyok a konyhában, a jelenlegi életünkben néha örülünk, ha van időnk beülni valahova, nemhogy megcsinálni a kaját. Elhatároztam, hogy kicsit visszaveszek a tempóból, és februárig elkezdem pótolni a hiányosságaimat. Amikor itt olvasom, hogy ellátjátok a családot, miközben várjátok az új babát, mindig ráébredek, milyen elképesztő lemaradásaim vannak... :(

A közvetlen baráti körömben vannak babás kismamák, de februárig mindenki visszamegy dolgozni. Nem lesz kihez fordulni a kérdéseimmel, ezért várhatóan itt fogok kétségbeesve kutatni a válaszok iránt:-)

Bocsi, nem nyavalyogni akartam, csak olyan jól esett leírni.

Amúgy olyan jó, hogy ezen a fórumon együtt lehetünk és bár sokfelé élünk, sokféle módon, de a babavárás összefog!!! :)
juci-77
 
 


Vicky, hol vettél kismamarucit?

Én még nem vettem spéci ruhát. Vettem viszont egy lengatyát, egy méretttel nagyobbat, mint ami kell, gondoltam, szeptemberig majd kitöltöm. Meg a Csöpp is kapott rugdalózót. Sárgát. Ha fiú, ha lány, csak jó lesz :)
juci-77
 
 


pammut!!! Kérdezz nyugodtan!!! :lol: :lol:

juci! Én is 31éves már elmúltam és az első babát várom. Én nem vagyok egy hú de aggodalmaskodó típus, meg voltam egész sokat még koraszülött osztályon is gyaxin, de attól függetlenül nekem is lesz egy csomó kérdésem!!! :lol: :lol: Főzni ugyan szeretek/kivéve most, merthogy semmit sem ennék/, de nekem is volt nagyon pörgős életem.. aztán úgy döntöttem, hogy elég volt, nem bírom. Volt a főállásom mellett még vagy 5mellék, meg csináltam a másoddipimet../a mellékállások olyan 2-3napos dolgok voltak, ügyelgettem, meg ilyenek, de együtt az összes ütős volt!/Ugyhogy maradt 1mellékállás, meg a suli..most meg már a suli nélkül, tisztára olyan mintha semmit sem csinálnék, még se érek rá soha.
Még én se vettem semmi ruhát, bár el kezdett szorítani a farmer térdnadrágom/pedig úgy szeretem/ugyhogy lassan nézek én is egy bővebb gatyeszt.
Most éppen babapiskótát majszolok, hogy ne égjen a pocim, de megyek, mert krumplit kell pucolnom: úgy döntöttem krumplipüré lesz rántott husival.. Beeee/ez a gondolatom róla.. :lol: :lol: / de úgyis megeszem, csak hozzá fogni az evéshez nagyon rossz. :cry:

Kép
Kép
ronci
 
 


juci: A mammutban. Nem tudom soha, hogy ez az 1 vagy a 2, de amelyikben a hervis van. Ott a mozi szintjén van egy babás bolt mellette meg gyerekruhás és játékbolt. Ebből a fürdőruhából nem láttam többet, de elég sok jó cuccuk van és pl. a bandázs csak 1990 vot, 2450-ért láttam máshol. A babaruhák is elég sokfélék voltak, volt drágább és olcsóbb is. De annyira szépek voltak. :) Babaruhákból én is sárgát és zöldet szeretnék venni, mert az mind a két nemű babának jó. Ebben a boltban szinenként külön voltak a rugik.

pammut: Örülök, hogy apa jól fogadta a babát.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nálunk most lett kész a gulyásleves, de annyira elteltem az illatával főzés közben, hogy nem nagyon kívánom. De ennem kell, úgyhogy megyek megkóstolom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


vicky!!! Nagyon szép a kis picurid!!!!!! :lol:
Majdnem egyformák a gyerekeink, csak Ti nagyobbak vagytok 3mm-rel!!! :lol:
Egyél egy kicsit, én is így szoktam erőltetni..bár hátha a krumplipürére rámozdulok spontán is! Jó lenne!
Ennék az ebédhez savanyúkápit, hogy legyen benne savanyúság, csak tudom, hogy szét fogja marni a pocakomat!!! Utálom a gyomorégést!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


ronci: Ilyenkor még nagyon sokat nőnek a babák. Ettem a gulyáslevesből és jól esett. Most nincs hányingerem. kopp-kopp-kopp Remélem nálad is elmarad a gyomorégés.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ronci!

Most nézem: mi nagyjából egyszerre tartunk a töpörtyűvel! :) Én február 18-ra számolom a végét. :)
Amúgy az állandó gyomorégés és émelygés nálam is megvan. És napok óta este, lefekvéskor olyan érzésem van, mint ha egy hatalmas macska feküdt volna a hasamra, és nem tudok levegőt venni. Érzem, hogy nem jut elég levegő a szervezetembe. És ez nagyon kaka érzés.... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Juci-77. Én is pont úgy kezdtem, mint Te. Na jó, én sose pörögtem, de nem voltam valami nagy háziasszony és főzni se tudtam. A baba mellett eleinte hozattuk a kaját, aztán lassanként már belefért a napba egy csomó minden, pedig 2 majd 3 gyerek is lett. Szóval csak el kell kezdeni. Lehet eleinte csomós lesz a rántás meg a habarás, egyik-másik étek nem pont olyan ízű lesz, mint szeretnéd, de bele fogsz jönni! A baba gondozásába is. Segítünk, amiben csak tudunk, mint a nagynénik :D

Köszönöm a kedves reagálásokat Apa ügyében. Jól esik a figyelem.
pammut
 
 


Kakti! Nekem mindig késik 1napot a vonalzóm, de akkor is csak 1nap van közöttünk. Bár doki bácsi szerint vagy 5nappal fiatalabb, mint menzi szerint, dehát nem tudom.. Olyan hamar lett pozi a tesztem, hogy hogyha később volt az ovulációm, mintahogy én tudom, akkor már 6nap múlva ki mutatta. Azt meg még az én 10-es érzékenységű tesztem se tudja. Csak a 9-10.napon.. szóval nem tudom: majd augusztus 10-e körül tudok pontosabbat!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Ja és képzeljétek!
Ma végig olvastam a neten, hogy mi minden lehetne jó a gyomorégésre és az egyik a krumplipüré volt. Azt ebédeltem 13.30-kor: azóta valami isteni a gyomrom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De komolyan! Mindjárt megyek és pótolom, mert lassan biztos újra kezdődik, de igazság szerint ilyen jó még nem volt azóta mióta elkezdődött!
Ugyhogy próbáljátok ki Ti is jó gyorsan! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Juci-77!

Merre laksz Pesten?

Ronci!

Nekem tűnt fel talán először, hogy Szami nem ír, és magamra is veszem, amiért nem "kértem bocsánatot" a "lezsidózás" miatt. De nekem soha nem állt szándékomban lezsidózni őt. Sőt kifejezetten érdekelt, amit írt, mert, mint mondtam, nem vagyok otthon a vegán étkezésben. DE! Nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni olyanért, amit nem tettem. Írhattam volna, hogy érdekel a buddhista hit, de nem érdekel. A zsidó vallás igen. Nem beszélve arról, hogy nem is értem, hogy lehet valakit "lezsidózni" :oops:.
Biztos érzékenyebben érinti a téma, mert sok támadás éri gondolom. Én pl meggyőződésből politizálok. Mondhatni habzó szájjal. :oops: És ha bárki, csak utalást tesz arra, hogy nem csipázza a vezéremet, leharapom a fejét! :lol:
Ezért igyekszem nem szóba hozni a témát!

Vicky!

A mamut utcájában (Lövöház u.) van egy csomó bababolt, ahol szuper ruhák vannak. ( http://www.bboom.hu/ http://www.2in1collection.hu/ ) nem feltétlen a legolcsóbbak, de nem hiszik azt, hogy a terhesség alatt a félbehajtott pasztell színű lepedő a megfelelő öltözet. :lol:
Nekem mindenből kifolyik a mellem, és valóban nagy tetszést arat itthon.

Megyek eszem madártejet! HMMMMM!
Vendég
 


Persze nem bababoltról, hanem kismamaboltról beszélek.

Ahol pedig voltál, az a Kenguru Gold és plüssrugiban verhetetlen a választékuk. Viszont elég kis méret, szóval ha vki vásárolna, 56-os alatt ne vegyen. (bár van 44-es is korababákra :( )
Vendég
 


Ronci, Pammut, köszi a biztatást! Majd referálok a fejleményekről :)

Biztos, ami biztos, ma elmentünk kajálni. Kínait kívánt a Csöpp, megkapta. Mire végeztem vele, kiderült, hogy annyira nem is vágyott rá, úgyhogy azóta émelygés van :lol:

A mamutot megnézem este, kiváncsi vagyok, köszi a tippet Vicky. (Az amúgy a 2 :) ) Jövő héten meg elcsámborgok a Lövőház utcát federíteni.

A második kerületben lakom Nóri a Budagyöngye szomszédságában. Remélem jó volt a madártej!

Képzeljétek, tegnap a kezembe akadt egy könyv, amiben pszichológusok írtak az anya-magzat kapcsolatról, illetve arról, hogyan lehet kapcsolatba lépni a picurral. Egy magyar páros kidolgozott egy módszert, kapcsolatanalízisnek hívják. Találtam itt a babaneten egy védőnőt, aki 2006-ban erről írta a szakdoliját. Azt írta, szívesen elküldi annak akit érdekel. Írtam neki, remélem még él az elérhetősége. Ti hallottatok már róla?
juci-77
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre sikerült a géphez küzdenem magam.

Vikcy, gratulálok a formás pocaklakóhoz.

Pammut, úgy látszi alaptala volt a félelmed apával kapcsolatban :D

Lucababám, superek a kismama boltok, nekem az első választéka tetszett a legjobban. Kár, hogy megközelíthetetlen helyen van (parkolás szempontjából). De végül is egy elszánt kismamának semmi sem akadály :wink:

Ma mi is megmondtuk a gyerekeknek a nagy hírt. A lányom örült neki és közölte reméli lány lesz. A fiam teljesen kiakadt...jó hosszú időbe tellett ( és még telik) mire sikerült vele elfogadtatni. Fokozottan kell majd rá figyelnem.
Pammut, nálad hogyan fogadták a nagyok a hírt?

Kép
csipike09
 
 


lucababám: Tényleg jók ezek a cuccok, de "szerencsére" a dagiblúzaim :) jók lesznek a nyáron és az őszi dolgaim is jók. Valami bandázs félét azért vennem kéne a gatyáimhoz, de a tegnap felpróbált valahogy nem volt jó. Nem igazán tudom, hogy is kéne állnia. Majd amit még vennem kell, az valószínűleg egy téli kabát lesz. Akkor már elég nagy hasam lesz és ugyan van egy pelerines kabátom, az nem igazán meleg. Pedig mg idén dolgozni szeretnék. Madártejet nagyon szeretem, de a párom nem rajong érte, majd anyukámmal csináltatok, ha megyünk haza.

csipike: Remélem a keddi dokibácsi-látogatáskor kapott képen már jobban fog látszani a baba.

Rugiméretek: Én is úgy gondoltam, hogy veszek vagy 2 db. 50-est, ha mégis olyan picike lenne, de inkább 56-ost és 62-est veszek. Most még megpróbálok kölcsönbe valami bélelt overált szerezni ilyen kicsibe, mert valamibe haza kellene majd hoznom, de ha kb. 1 hónapig nem nagyon viszem ki, akkor az már március közepe és akkor már nem kéne olyan meleg cucc. Egy alkalomért meg nem szivesen venném meg, pláne hogy úgyis kocsival jönnénk haza. Mindegy, ez még elég messze van.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

1 hónap???? :shock: 3hét után még a kicsi babákat is kiengedik. Pláne ha normál méret! Remélem nem lesz hó meg -20fok.
Lucával pont ezen megfontolásból nem vettem. Kaptam kölcsön egy 62-est, de az is egyszer volt csak rajta. Viszont vaterán már 1000Ft-ért lehet lőni használtat!

Juci-77!

Azért kérdeztem, mert mindenki annyira szanaszét van, hogy bajos lenne később egy babatali megszervezése. Viszont van pár pesti, na meg ÉN :!: akivel akár személyesen is lehet talizni.
Főzni nem egy nagy kunszt. Általában a férjek is örülnek neki. És a sikerélmény majd rávesz, hogy többet csináld.
Másfelől a gyerekednek úgyis a Te főztöd lesz a házi koszt, szóval bárhogy is csinálod, csak jó lesz valakinek!

Kismamabolt:
ha dokihoz megyek a Margit krt-ra, mindig bemegyek az üzletekbe. Pontosan előtte MINDIG van parkolóhely. Nem "hátrabeállós", hanem rendes, útra merőleges. Én ott teszem le a kocsit. Nem olcsó a parkolás, de még soha nem okozott gondot!
Vendég
 


Vendég
 


lucababám: Én úgy gondoltam, hogy sétálni nem nagyon megyünk ki a hidegbe. Ezért mondtam, hogy csak a hazahozatalhoz kell a melegebb ruci. Remélem a kórházból 3 nap alatt kint leszünk. Én is valami ilyemire gondoltam, nagyon aranyos.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Én is a sétára gondoltam... :oops:
Nálunk a gyerekorvos 2 hét után kiküld. Jó, először csak pár percre, de -5 fölött kötelező!
Én a két hetet is alig bírtam ki itthon. Na meg a 6 hetet kádfürdő nélkül! :twisted:
Vendég
 


lucababám: Látod, még jó hogy vagytok, én úgy emlékszem, hogy mi a húgomat csak az ablakban szellőztettük, pedig ő szept. végén született. Rendesen felöltöztettük és rányitottuk az ablakot. Ha csúszik odakint, úgysem vinném ki, mert nem mennék ki én magam sem. De jó tudni, hogy már 2 hetesen sétálhatunk.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Nem észt osztani akarok, csak eszembe jutott pár dolog az ötleteléseitekkel kapcsolatban :oops:
A lánykámat 2210 grammal hoztuk haza a kh-ból, és pont akkor jött az a váratlan hideghullám szeptemberben. De 1 hetesen már elkezdtük az ablaknál-levegőzést, és a fokozatosságnak hála 2,5 hetesen 15 perces sétát tettünk a háztömb körül - minden gond nélkül. Persze mínusz sok fokban nem nagyon vagyunk kinnt 20-30 percnél többet, hogy ne hűljenek át a légutak/arcüreg stb.

De amúgy szerintem nem feltétlenül kell anorák a hazahozatalhoz, hisz amúgy is rétegesen jól beöltözteted + még hordozóba is kerül vagy mózesbe (ki hogy...) és gondolom még plédet is teszel rá... meg lehet oldani anorák nélkül is, ha csak ezért nem akarsz venni. Amúgy hasznos darab, és pl idén márciusban még voltak hideg napok, ki lehet használni akkor is.
De azzal számolj, hogy a több réteg alsóruha miatt érdemesebb picit nagyobb méretet venni, mert azt sem lehet előre kiszámolni, hogy mennyit gyarapszik a picur. Én azt a fajtát szeretem ilyen kicsi babára, ami zsákaljú és nem lábas, sokkal egyszerűbb használni.

És 50-es rugit sztem csak akkor érdemes venni, ha a vége felé kicsi súlyúnak becsülik a babát. Különben ha normál/átlag súllyal születik, akkor jó eséllyel 1-2x lehet csak ráadni, vagy egyszer sem. Ha meg költségtakarékos akar lenni az ember lánya, akkor meg jobb zömmel 62-esekkel készülni, mert azokat tovább tudja hordani, és az elején meg fel lehet hajtani az ujját...

öhm, ennyi volt a csízió mára :D

Kép

Kép
redwings
 
 


Most visszanéztem, Luca 12 napos volt, amikor először sétáltunk 30 percet. Ez március 30. volt és sütött a nap.
Mondjuk nagyon enyhe tél volt, szinte nem is fagyott. És egyszer sem csúszott az út.
Idén is ebben reménykedem. Októberig mondjuk 15-20 fok. Meg télen is max -5. Nagyon nincs kedvem nagy pocakkal csúszkálni. Pedig városban lakunk! :oops:
A barátnőm 36 hétre szült 2500g-mal. Ők 4 hetet voltak bent.

Ilyen idő volt, és így volt öltözve:

Kép
Kép
Vendég
 


Én is osztom redwings nézetét. Kicsi embernek nem igen szerencsés az overáll. Bajos belehúzkodni az apró kezeket lábakat (Ami végig kinyitható az még csak hagyján.). Sokkal praktikusabb a bundazsák. Abba rugiban belefekteted a babát, ha ujjas esetleg belehúzogatod a kezét, cipzár be, fejére sapi és kész. Alája föléje pléd, ilyesmi, ha hideg van. A babák élből utálnak öltözni. Hazaérve úgyis éhes lesz, csak le a sapit, ki a zsákból és (szerencsés esetben) jöhet a cici.
Séta ügyében én sem várnék 2 hetet. Nálunk 5 naposan lehet hazajönni. Jó idő esetén másnap jöhet az ablak, harmadnap (ekkor már 1 hetes a baba) mehet ki egy kicsit. Normál testsúlyú gyerkőccel télen sem várnék többet. Legfeljebb 10-15 perccel indítunk. Csak nedves, ködös levegőben nem vinném túl sokat eleinte. Száraz hidegben hatalmasakat alszanak.
56-os méretből elég 1-2. Ha ne adja ég ennél kisebb, apuka is be tud szerezni néhány darabot. De HIHETETLEN gyorsan kinövik az első méreteket.
Csipike Apával úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek még nem mondjuk meg. Ugyanis ha a lányom tudja, akkor akár a falu újságba is betehetném. Az meg még ráér. Szüleim is idősek, betegesek, nekik inkább csak a 12 hetes vizsgálatok után mondanám. Ehhez viszont elengedhetetlen az itthoni hírzárlat.
pammut
 
 


Sziasztok,
tényleg tök jók ezek a kismamarucis boltok, bár szerintem még egy darabig nemlesz rá szükségem, miután most fogytam le 7 kilót, mire azt visszaszedem, itt az ősz, de azért tök jó nézelődni.
A párom már folyton azt vizslatja, hogy nő-e már a hasam, persze még nem látszik semmi... minden reggel és este köszön a kicsinek, ad egy puszit a pocakomra... épp ma reggel nehezményeztem, hogy én már nem is kapok, csak a gyerek... na szépen vagyunk... :)
Én akármerre megyek, szinte mindig megállok a bababoltok előtt, és bemegyek... rengeteg babás ismerősünk van, úgyhogy mindig megyünk valahova, ahová venni kell 1-2 cuki darabot. Már nagyon kitanultam a babruhavásárlás mesterségét... az eladók mindig tök szivélyesek, és elmondják, hogy mire figyeljek oda stb... na jó... azért biztosan nincs akkora tapasztalatom, mint akinek saját babája van már, de azért nagyjából tudom, mik kellenek, és mik feleslegesek.
Húúúúúú én nagyon ki vagyok... ez a fekvés kikészít, bár tök jól esett a délutáni szunyókálás, de azért már kezdem unni, és még hol a hét vége???? Na mindegy, kibírom. Szóltam a tesóimnak, hogy lássanak el DVD-kkel, úgyhogy holnap érkezik a "szállítmány"... remélem jó filmeket hoznak.

A sétáról én is úgy tudom, hogy 3-4 hetesen már kizavarják a babákat pár percre, persze ez védőnőtől is függ. De nem is baj... nekünk is kell egy kis friss levegő... és februárban hát igen.. elég friss lesz... :D

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Bocsi... 3-4 nappal a kórház utánt akartam írni...

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Sziasztok Lányok!
Annyi jó hír volt itt amióta nem írtam! Igazán őszintén osztozom mindegyikőtökében! :P :D
Kispapával sikerült megegyeznünk és kiválasztanunk a kórházat és úgy néz ki a dokit is, mint kiderült a választás után a honlapját nézegetve a jaj de ismerős de nem tudom honnan..után a fiaim villanyoztak fel, hogy egy suliba jártak a gyerkőink majdnem szomszédok is vagyunk 8) :lol: A kórház pedig utód-intézménye az én hőn preferált szeretett megszünt kórházamnak....szóval születésemtől kezdve minden orvosi vizsgálatomeredménye ott csücsül a kartonozójukban... :roll: szóval össze állt végre a kép! És drága Vickym egy kórházról beszélünk, és lehet ugyan abban az időben :D :D
Szami tényleg eltűnt :( és Ananácska sem jelentkezett péntek óta! Csak nincs baj? :(
Kakti , tündérmackóid vannak és iszonyatosan jók a neveik :P
Ronci a pincserek ,hogy bírják kint? :D
Jajde :D :D tisztaboldogvagyok
Vendég
 


Köszi az overálos és a sétás válaszokat. Én úgy gondoltam, hogy a március 15-ei hétvégén haza szeretnék vele menni 200 km-re vonattal. Remélem menni fog, bárcsak már ott tartanánk. Előtte szoktatás és akkor lehet hogy nem is veszek ilyen overált, csak valami meleg rucit és jó takarót. Sajnos én egyáltalán nem vagyok otthon ezekben a rucikban, utoljára 6 éve született az unokatesóm kislánya, de neki hőmérős cumit vettünk. Egy másik fórumos csajszi igért nekem saját kelengye-listát, mert az ő babája is februári volt. Majd szemezgetek belőle. És persze hagyok a szülőknek is vásárolni valót. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


babácska: Remélem kedden jó hírekkel jöhetek a dokimtól és elvállal. Én annyira nem vagyok ismerős ebben a kórházban, majd lehet hogy kérdezek.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky Utazni ilyen kicsivel sokkal jobb, mint egy kúszó mászó 1 évesel. Csak anyu, a "minden tejecskék forrása" legyen kéznél :D . Nézz meg több babakelengye listát (babakönyvek, net, várandós kiskönyvben is benne van), s majd kialakul a saját elképzelésed. Mihelyt elkezdesz vásárolgatni (kapni) lassanként belejössz. A bababolti eladók többsége nagyon kedves és készséges. Érdemes babás ismerősök véleményét is meghallgatni. Pl. régen ott volt a kising, ma mindenki body-t ad a babára. Abból is van boríték nyakú, patentos, gombos, 2 méretű stb.
pammut
 
 


Én a nyári nyaraláson vettem egy rugdalózót, 1 hónaposnak valót (ki tudja, hátha nagy baba lesz), meg egy picit kabátkát, gondoltam, jó lesz majd a hideg februárban. Ja, és van egy cuki pólója, amit Amszterdamban vettünk a párommal május végén, mondván, ha majd egyszer lesz gyerekünk, elmeséljük neki, hogy mi már előre gondoltunk rá és kapott ajándékot. Ekkor kb. öt napos volt, csak mi még nem tudtuk :D

Nóri, a személyes találkozó tök jó ötlet, akár még így az elején is, ha van hozzá kedvetek. Én elég mobil vagyok helyszín és időpont tekintetében is. Gondolom Pestre szerveznénk. Ha valaki esetleg szívesen jönne vidékről, de nincs kocsija és Pestig eljut, utána szívesen fuvarozom városon belül bármerre.
juci-77
 
 


Én is elég mobil vagyok. Van autóm, gyerek mehet anyóshoz, vagy bölcsibe is. Remélem Barbi is összeszedi magát és nem kell feküdnie. A XI. ker elég közel van. Meg mindenki, aki Pesti, vagy közeli.

Semmi jónak nem vagyok az elrontója. Mondjuk közös nagy zabálás valami mekiben. :lol: :lol:
Persze biztos sokan még melóznak, egyelőre nehezebb összeegyeztetni.

Mi holnap reggel dobbantunk Csokonyavisontára 1 hétre, utána viszont max anyámékhoz megyünk Nagymarosra, de az kb 1 óra és bármikor szívesen feljövök!

Fel lett dobva a labda Csajszik!
Vendég
 


Jó ötlet a találkozó!
Benne vagyok!
Ha kell, kiveszek egy nap szabit is! :D
Mikor, hol? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok és szép hétfő reggelt lányok!
Babácska2010: semmi bajunk hála Istennek, csak olyan pörgős hétvége volt, hogy nem igazán jutottam géphez, aminek most nagyon örülök. Szombaton és vasárnap is csavarogtunk egy nagyot. És ez ma is folytatódik, mert ma viszem Kristófot ellenőrzésre, bár nem lesz túl izgalmas, ugyanis itt most szakad az eső. :(

Annyira durva, ma vagyok kereken hét hetes, azaz beleléptem a nyolcadik hétbe. Nekem úgy tűnik, hogy nagyon gyorsan megy az idő. Gondoltam, hogy Kristófnak hála ez a terhesség gyorsan fog telni, de nem sejtettem, hogy ennyire. Ma már bármi történjék is kérek a háziorvoshoz időpontot, asszem, hogy még én sem várhatok tovább.

Látom az újszülött első sétájáról és az overallokról beszélgettetek.
A séta szerintem nálunk nem várat majd sokáig. Kristófot különösebb utánajárás nélkül is elég hamar kivittük. Mondjuk ugye mi a szülés napján már elhagytuk a kórházat, szóval ő extra hamar találkozott a kinti levegővel. Pár nap után én már bebugyoláltam és kisétáltam vele a teraszra levegőzni, 5-10 perceket, majd 12 napos korában volt az első hosszabb sétánk, mert akkor kellett vinnem BCG oltásra. Végig aludta az egészet. Utána már minden nap sétáltunk és soha sem volt semmi baja. Rengeteget aludt a teraszon is délelőttönként, ott szundított nagyon szépen.
Én abban voltam vaskalapos, hogy nagyon sokáig nem vittem Kristófot emberek közé. Két hónapos korában kapta meg az első komplett védőoltást, utána vártunk még egy-két hetet és csak akkor mertem bevinni őt boltba, vagy szálltunk fel buszra. Addig az utcán, parkban sétálgattunk, ha vásárolni kellett, akkor valamelyikünk kint körözött a babával, a másik pedig vásárolt.
De ugye mi Londonban lakunk, itt a világ minden pontjáról él valaki és annyi különböző kultúra keveredik, ki-ki hozza a saját kórságát, hogy nem mertem ebbe belecsöppenteni védőoltás nélkül a fiamat.

Túl apró ruhákat szerintem sem érdemes venni. Kristófra mindig azt mondták, hogy nagy baba lesz, így nekünk 2 darab 56-os cuccunk volt, a többi 62-es volt, vagy nagyobb. Itt máshogy számozzák a ruhákat, nem hosszúság szerint, hanem úgy általában van a koraszülöttnek való ruha, van az újszülöttnek való ruha, azután pedig a 0-3 hónapig, 3-6 hónapig kategória. Nah, én inkább 0-3 hónaposakat vettem, ami kb 68 cm-ig jó.
Nem bántam meg, mert 55 cm-rel született és rohamosan nőtt, azt a két 56-os szerelés egyikét már nem tudtam ráadni, amikor 12 naposan a bcg oltásra vittem. A 0-3 hónapos cuccokat is 8 hetes koráig hordta, most 7 hónaposan én 12-18 hónaposakra valót vásárolok neki. És semmi sem nagy. Akkora tappancsai vannak, hogy már most kezdhetek gondolkodni hol vesszük majd neki a 48-as cipőket, mire tini lesz. :lol:
Egyébként a pici ruhákkal úgy voltam, hogy ha esetleg arra lesz szükség, akkor majd veszünk neki megszületése után.
Pelusból is egyből a kettes méretet használtuk, a kórházban egyeset adtak. Miután kibújt az első pelusozást a csecsemős végezte a férjem asszisztálásával (én még javában a méhlepénnyel szórakoztam) és már akkor mondta a nőci, hogy egyes pelust reméli nem vettem sokat, mert eléggé kicsike rá.
Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy ez a babácska kisebb lesz, ha lány, akkor eleve megvan rá az esély, hogy kisebb, illetve azt olvastam, hogy ha nem sok idő telik el a két szülés között, akkor a második babák apróbbak (statisztikák szerint).

Ami jó hír: az anyagcserém még mindig tökéletes, semmi gondom. Lehet, hogy a magnéziumnak is köszönhető, nah meg annak, hogy igyekszem rostdúsan táplálkozni.
És ezzel hozom összefüggésbe azt, hogy a mai mérlegelés eredménye még mindig az, hogy nem híztam egy dekát sem, sőt, tartom magam a múltkor lecsusszant egy kilónál. Utánaolvastam jó sokat, a 12. hétig még nem is lenne indokolt hízni, vagy maximum 1-2 kg fogható a babára, a többi az anyuka többlete.
Vendég
 


Nekem is visszament az a 2 kg, hál' Isten! :-)
Mióta nem szedem a magnéziumot a korlátlan zabálhatnék is múlóban! :lol: :lol:
Amúgy Luca is 56cm-rel született. Kb 2 hétig tudtam ráadni az 56-os cuccokat, utána jött a 62-es.

Mi most lelépünk egy hetet pancsolni, ott nem lesz net, majd igyekszem pótolni a lemaradást. Ha táblával kapcsolatban akar vki adatot küldeni, küldje a 2010februar@gmail.com -ra, vagy priviben!

Sziasztok Csajok!

Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Nóri
Vendég
 


Sziasztok,
ez a találkozó tényleg jó ötlet, ígérem, ha van konkrét időpont elmegyek... :) Autó van, úgyhogy bárhová el tudok menni. Összeszedem magam...
Az a legrosszabb az egészben, hogy úgy kell feküdnöm, hogy semmi bajom nincs, legalábbis nem érzek semmit.
Nem fáj sem a hasam, és már a vérzés is elmúlt. Ici-pici barnázás van, de az a hematóma felszívódása miatt tö normális. Holnap kell mennem kontrollra, úgyhogy akkor derül ki, hogy mi a pálya, hogyan tovább. Kell-e még feküdni, vagy nem. Bár a napi 3-szori kúpozást nem tudom, hogy oldom meg, ha dolgozni járok, de majd hazalógok ebédidőben, és akkor tudok kicsit pihizni. (szerencsére nagyon közel lakom a melóhelytől)

Amúgy ma egy hét után ráálltam a mérlegre, és meglepődve láttam, hogy a 3 napos fekvés ellenére leugrott 1,5 kiló, pedig eszem normálisan... sőtt... Ki érti ezt???

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


sziasztok.

keptelenseg benneteket kovetni,na meg ezekhez a temakhoz nem igazan tudok hozzaszolni.
azert itt vagyok es olvasgatok.
szerencsere a rosszuleteim eltuntek igy viszonylag jol vagyok.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok csajok!

Képzeljétek megvolt az első hányásom :cry: Még jó, hogy a főnököm nem volt bent az irodában, nem tudom mit mondtam volna neki :oops: nem akarom még megmondani neki. Túl korai lenne, de ha lebukok akkor sajna meg kell... Egyetlen korty víztől borult ki a bili :( Ilyenkor mit kell csinálni? Ha megint iszok megint tuti hányni fogok, azt pedig nem szeretnék. A kajára sem tudok ránézni sem. Vagy csak egyszerűen várjak? Olyan furcsa ez a helyzet, hogy nem tudom mit kellene tennem, hogy mi lenne a jó a babának és persze nekem is...

bellerreni
Eger
 
 


bellerni probalj meg hideg dolgot inni nagyon pici kortyokban,legjobb lenne valami savanya,citromos viz vagy valami hasonlo.

lanyok a genetikai UH ra es vervetelre muszaly egy napon menni,olvasgatom es azt irja hogy egy napon kell,es ha mondjuk en masnap megyek az mar nem jo?

Kép
monyo83
 
 


virag te nem a 2006ban szulunkbe irtal?oda ahova rimar meg kicsijuci meg meg sokan csak behalt a topik?ha nem te vagy az akkor bocsi keverlek valakivel.

Kép
monyo83
 
 


Barbi!

A kúpozás megoldható melóhelyen is. Én sajna csinálom már egy ideje. Én ebéd után szoktam elvonulni a wc-re, és ott el is intézem. Aztán leülök a gép elé és pihenek egy darabig. Nem ugrálok, nem rohangálok. :)

Bellerreni!
Nekem valaki a kólát javasolta hányingerre. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok!

Monyo nem keversz senkivel:D

Ma nekem is megjött az elsö émelygés,de hál égnek még rókakoma nincs:D

Egyenlöre még nem igazán tudok hozzászólni a dolgokhoz:) de majd idövel!

Szép napot mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virag24
 
 


virag dejo,sokaig olvastam a topikot mert eredetileg ugy gondoltam 2006ban en is szulok :? aztan nem lett belole semmi de ugy megszerettem a csapatott hogy tovabb olvastam.
te is nagyon megerdemelted ezt a babat annyi szenvedes utan.
vegul teljesen spontan sikerult?

Kép
monyo83
 
 


monyo igen teljesen spontán és váratlanul:D ebbe a honapba nagyon nem gondoltam,hogy jön a baba:D pedig még májusba mikor dokinál voltam peteérést is látott,de másnap meg is jött,aztán egyszer voltunk együtt egész ciklus alatt és lám sikerült!a teszt is nagyon korán kimutatta!mostmár a lényeg hogy erös legyen a baba és februárba szülhessek veletek:D
most mennem kell Nimrodot elhozni a sulibol!délután benézek
szép napot mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virag24
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?