Új privát üzeneted érkezett!

Erika: körülnézek majd bookline-n, de most igazán nem kell semmi, de majd meglátjuk...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Somának és Emeseének Boldog Névnapot!

Nem tudtam jönni,totál behavaztam..

Én is kérnék egy szalagot!Nekem jó olyan teknősbékás mint Lolának.
Most rohanok,

Betti

Ui:ha már gáz a rendelés,vagy nem férek bele a boritékban,akkor semmi gond ám.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Egy örömhír mára. Tegnap voltunk az Auchanba meg a Mattiba (itt lépcsős WC szűkítőt vettünk Daninak). Csak ma tudtuk összeállítani neki, mert tegnap eljött a barátnőm és dumcsiztunk kicsit (na jó 3 órát) és még ma a kitakarítottam a WC-t is mielőtt Danit "beeresztjük". Először a felmászást gyakorolta, majd a ráülést. Aztán egyik alakalommal lemászott és mellé pisilt, pont észrevettem és visszaültettem a WC-re. Mondtam neki, hogy a pisit ide..... és meg is érthette, mert kis idő múlva folytatta a pisilést a WC-BE!!!! Annyira örültem, de azt hittem csak szerencse, vagy akár véletlen volt ez. Aztán felöltöztettem, kézmosás, pelus vissza (Kérdés?: Ezt jól csinálom, vagy már gatyókát adjak rá???? előre is köszi) Majd kicsit Gergőztem, hajatszárítottam és jött be szorongatta ott elől, na akkor megint be és sikerült megint. Igaz pár cseppet, de jött és sikerült aztán harmadjára is. Csak az a bajom, hogy egy idő után elkezd játszani az ülőkével (ide-oda rakja, kiviszi a szobájukba) és mikor kihozom őt onnan, akkor iszonyatos hisztit levág. Pedig mondom neki és látta is, ha kell neki pisilni, vagy kakilni akkor szó nélkül megyünk megint. Ha tehetné egész nap ott lenne és pár cseppenként pisilgetne. Nem tudom mit tegyek, mert örülök is hogy ilyen ügyes. Tényleg nem hittem volna, hogy így pikk-pakk megy, mert a bilire utált ülni, de viszont ez egy újabb nagy feladat számunkra, hogy meghúzzuk a határt a dologvégzés és a játszás között. Mondtam a férjemnek, hogy az elején ez még neki nagy újdonság, de talán napok múlva már nem fog annyira ragaszkodni ahhoz a helységhez. Talán hagynunk kéne, hogy kiélje magát?? Vagy nem tudom, de Gergővel nem igazán akarok a WC előtt "táborozni " napokig!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

EDB anyu!

A fedettből a strandra úgy jutottunk át, hogy kimentünk az előtérbe ahol a jegyet lehet venni, majd ki az ajtón és tenni kell egy kisebb kört, míg eljutsz az épület oldalán levő pénztárhoz (azért a kerülő, mert közvetlenül ugyan van rögtön egy lépcső jobbra, de ugye ott babakocsival nem egyszerű a lejutás). Na és az oldalsó pénztárnál van egy fém "csapóajtó" (mint régen a boltokban a pénztárnál) ott lehet átjutni a strandra. Már a "fenti" pénztárból leszóltak telefonon az oldalsó pénztárhoz, hogy megyünk, mert a csak nem kérdezett semmit, már nyitotta is az ajtót. Mikor vettük a jegyet akkor is jeleztük, hogy ki szeretnénk majd menni, meg mikor ténylegesen nekiindultunk akkor is nagyon segítőkészek voltak. Lehet, hogy akkor egy nagyon jó napon mehettünk! Amúgy én is néhol "bibisnek" érzem ezt a fürdőt. Pl ugye (bár nem tudom, de az alsó és a felső szinten van) a pelenkázókba én betettem volna egy széket is, mert pl nekem teljesen mindegy azt az 5-10 percet míg Gergő szopik, hol "ülöm le" és mondjuk aki az alsó szinten van, nem feltétlenül van mindig "kedve" felmenni legfelülre, hogy szoptasson. Pláne, ha babakocsival van és a lift is rossz. Na de lehet már én vagyok "szőrözős".

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Tényleg jó sokan felbukkantatok tegnap a strandon. Mini babanetes tali.

Ja és tegnap előtt írtam, hogy elkeseredtem Dani darabos nem evése miatt. Na két napja téliszalámit (paprikás, sima) eszik kenyérrel (héjja) és kockasajttal. Na már csak ebédre, vacsira kéne ezt valahogy bevezetnünk.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

EDB anyu!

Nem tudom mi van Judittal. Lehet nyaralni vannak! Mindig szokott jönni ha tud!

Na egyenként csak eszembe jutnak a dolgok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csajok!

Itt a kertben úszni lehet!
Szép kis felhőszakadás volt!

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Anikó: mi épp akkor jöttünk haza Kertvárosból egy kerti mulatságból. Gondolhatod három gyerekkel...

Lola: na, hogy tetszett a strand? Elkapott Titeket az eső??

Infoszalag: visszajeleztek, hogy teknősösből csak egy van. Döntsétek el Lola-Betti, hogy mi legyen. Szerintem tök ari a zsiráfos is, krokodilos is. Ha tudtok, minél előbb írjatok.
Aztán ha jeleztek, hogy minden ok, megírom priviben, hogy legyen az üzlet része, rendben?
Akkor rendelt Cserieri, Livi, Betti, Lola és én.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gyors:

LÉGYSZI KÉREK RÉKÁNAK ÉN IS EGY CSAJOS KARSZALAGOT, RÁD BÍZOM MILYET!!!!
Köszi

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Nekünk akkor egy halacskás legyen, átadom Bettinek szívesen...
többit majd később.

lola77

BOLDOG NÉVNAPOT: EMESÉNEK, SOMÁKNAK!!!! Egész héten nem tudtam jönni....

Sok minden volt:
Suli, gyakorlat, takarítás, kert, gyerekek, 3X járok most a gőzbe úszni Rékával csak a meleg vízben vannak gyakorltaok, mert arcüregében még mindig van lerakódás amivel minden nap megyek u.ide rövidhullámra.

Párom tegnap motorozott (pályán), de mivel jött anyum kimentünk a strandra. Bocsi, tök vak vagyok ezek szerint :oops: :oops:
Lurkók megint élvezték.
Múlt hét szombat délutánhoz képest nagy csalódás volt, csomót álltunk sorban a jegyért, Rolinak adott karszalag csomószor rosszul működött, tömeg volt, bent fülledtség. Kaja szar.
Múlt hét szombaton még frankó volt minden: működött a lift (bár kb. fél perc alatt ért fel 1 emeletet és utánunk mikor Zsaniék akarták használni már megállt), kevesen voltak (Réka egyedül volt a medencében), jó volt a kaja (adtak finom, gazdag túrós palacsintát még bent is).
Azért most is sokat fürödtünk, csak enni jöttünk ki a vízből. Csúsztunk a nagy csúszdán Rolival, sőt felmentünk az usziba is és Roli leúszott 2X 100 m-t!! Magától!!! Pedig itt hideg volt a víz!!! Büszke vagyok rá! Hiába úszik jól, a lent élmény medencékben inkább pancsol, búvárkodik, bukfencezik, kézenáll, nem gyakorolja az úszást, pedig már nem járunk Oroszlányba, ezért jó lenne....

Jövő hét is húzós lesz!!!

Judit miatt én is aggódok, reméllem csak elutaztak valahova és jól érzik magukat, mert nem voltak a gőzben sem....

Erika,
Bookline-ról köszi nem kell semmi...

Ági,
Akkor jövő hét befekszel ugye???
Még gyors mozi befért, halmozni a progikat amik aztán egy időre törlődnek!?
Én is aggódom Réka arcürege miatt. Kb 6 hete köhög tuti van lerakódás, ami nem javul sem Bioptronra, se infrára, se inhalálásra, remélem a rövidhullám segít. Dorka is sokat köhög?
Nekünk az orrváladák leoltás poz. lett kapott rá egy újbóli antibiót is, de kicsit segített csak szerintem.
Ha nem javul meg kimegyünk a Lottihoz (Dr. Tóth Loretta ) Tatára, neki van uh-ja. Nála jártatok már?
Durva ez a győri módszer, bár Roli egy angolos csopi társának bevált, ők is oda jártak...

Most is mennem kell már, nem tudok tovább írni nektek sajna....
Bocsi akinek nem reagáltam....

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Na strandról info:
először is Szilvianyu köszi a reggeli tanácsokat. Jól megszívtátot tegnap basszus.

Mi ott lennt vettünk jegyet, nem a középső 0 (benti) szinten. 1 pénztáros csaj volt, ott a bejáratnál nyitva volt a sima lengőajtó a két forgóajtó között, mondta a csaj magunk felé húzzuk. Sima ügy volt...
aztán jött a komplikáció, mikor úgy döntöttünk, hogy akkor bemegyünk a benti részre babakocsival: meg se próbáltuk ezek után a forgó vasajtókat!!!! Odamentem pénztáros csajhoz megkérdezni, na ő annyit mondott: mozgáskorlátozottaknak kijelölt helyen tudunk bemenni, mondom az hol van, erre ő: nem tud kétfelé figyelni, pénzzel dolgozik, mondom ok, de sehol nincs kiírva... erre megkérdezte a másik pénztárostól (addigra már 2-en voltak) az se tudta, csak annyit, hogy tegnap már ragadtak benn és sok probléma volt belőle már!!!!!!! SZILVIANYU, A HÍRETEK ELTERJEDT LEGALÁBB!!!! Erre pont jött egy n.sárga pólós fiatalabb szakállas faszi, az tök kedves volt, mondta, hogy nyitva van a nagy zöld kapu elvileg, azon menjünk be, de odajött segíteni. Utána láttam, hogy egész nap nyitva volt és tényleg csak a babakocsisok mentek át ott!
Ja és azt mondta a srác, hogy jövő héten elbontják az egész forgóajtót meg a melletti kerítést és 1 áron lesz az egész részre a belépő (kinti-benti) mert k@rva sok probléma van azzal hogy áll a sor a kapunál kifelé-befelé egyaránt. Tehát nem csak a babakocsisok miatt! De tényleg kanyargott a sor, sokaknak nem sikerül a karórával átjutni. Másodszorra meg ugyanaz az óra már nem enged, csak egy másik. Ma sokszor állt ott a személyzetből 1-1 csaj segíteni, gyorsítani a témát.

Na én Zsankáékkal taliztam ma amúgy! :)

Még hiba a strandon sz.tem (csak hogy folytassam a sort)
1. Nincs kiírva ott a lenti pénztárnál egyetlen jegyár sem, így mindenki kérdez előbb, ezzel is lassítva a sort. Mi 9.15-kor már ott voltunk kábé 6 voltak előttünk, 20 percig vártunk... no comment.
2. Nincs kitéve, hogy a játszótéren nem lehet dohányozni!
3. Du. 5-kor már tök sötét volt a benti alsó babapancsolóban, alig adtak fényt a spottok.
4. Szűk az átjáró rész a benti ajtó (ami az épületen van) után a medencék mellett, ahol folyamatosan áll a víz... az ajtóra egyébként ki sincs írva, hogy bejárat....

Amúgy a strand rész n.on jó, keveselltem a személyzetet, fürdőmestereket, de hát erről nem Ők tehetnek. Az egyenes csúszda szuper, a hagymásban nem mertem végülis csúszni, mások is mondták hogy durva...

Étterem: én rántott karfiolt ettem héjában sült krumplival, az fini volt, Soma rántott sajtja is, bár nem volt túl meleg... kávéra, kapucsinóra viszont órákat kellett várni, ott is csak 1 nőci volt...

Judit Ajkán van úgy emlékszem azt mondta, oda mennek először Ők, majd utánuk a férje is tán...

Képeket teszek Picasára.

lola77

Cirmike, ennyit változott volna a kaja múlt hét óta???? Mondjuk elképzelhető...
mit ettetek ami nem volt jó, hogy legközelebb ne azt kérjek...

lola77

Azta Roli teljesítménye nem semmi, egy hossz az 50 m ugye? Akkor jó sokat leúszott!Ügyes.

lola77

Szilvianyu: elhiszem hogy férjed dühöngött, Zotyó is kábé így viselkedett volna! Panaszkönyvbe be kellett volna írnotok amúgy. Ma taliztam egy ismerőssel ők tegnap - más miatt - beírtak!

Belső rész: pára, tényleg durva, de a játszóházba ha becsukta a csaj az ajtót, egész jó levegő lett...
Ja, játszóház: mikor bementünk délelőtt, Noét is vittem hogy had élvezkedjen ő is, pont a kicsiknek lévő részen, ahol kis csúszda+golyók is vannak, bepisilt a habtapira egy kisfiú... ok várunk persze. A csaj nem tudta feltörölni SEMMIVEL kábé 10 percig. Majdnem adtam neki popsitörlőt, de aztán rájöttem, hogy nem hoztam fel magammal... Na kábé 20 perc múlva v.mi p.zs-vel feltörölte, vártam még 5 percig, aztán betettem Noét a golyók közé, mert már meg volt örülve értük....
Kábé fél óra múlva ért oda egy takarító, aki fertőtlenítette nagyjából. azért ilyen balesetekre is gondolhattak volna, na mindegy, ez nem egetrengető!

Tamara csavarját én is láttam, ma nem volt előtte játék!!!!! :shock:

lola77

Sziasztok,

Újra itt vagyok én is. Balcsin voltunk a héten, amiatt nem jelentkeztem.

EDB anyu: Rendelnél nekem is egy halacskás karszalagot Máténak?

Gyorsan megyek és visszaolvasok, már amennyire tudok. Nagyon sokat irtatok.

Nemsoká irok egy kicsit többet.

Judit
jutte

Lola,

Gyros tál: nagyon sós fűszeres volt a krumpli hozzá, húsin sok mócsing volt, kevés szósz volt a salin...
a fini szendvics és a salátatál elfogyott már fél 2-kor, bár lehet később csináltak...
palacsinta már csak a strandon kapható...

Tényleg egy árasítanák a két részt??? :shock:

Kép
[KépKép
cirmike77

Judit, bocsi akkor rosszul tudtam hol v.tok, pedig írtad sz.tem...
Képek készültek Balcsin?

Szilvianyu: én még ráérek Noénak rendelni karszalagot vagy fél évig, de Bettinek sz.tem fontosabb, meg Juditnak is gondolom. Így én majd rendelek később és akkor becsatlakozik Hozzám majd más, mert így mostmár 7-nél többen lennénk....

Cirmike:
köszi akkor gyrost nem eszünk.... Igen a felnőtt 2100/1700 ugye a gyerek 1600/1300 egész naposra, a családi 5000/4000. Ezt fogják megközölni val.szeg. tehát aki csak a strandra menne, ment eddig, az 4-500-al rosszul jár, aki bentre is az meg jól. Végülis így a játszóházba igyekvők jobban járnak. Nem feltétlen kell úszni bennt! Csak a klímát kéne kihajtani belőlük!!!! :D

lola77

Sziasztok!

Lola:
írtam a csajnak a Tieddel együtt, majd meglátjuk, mit ír rá. Szerintem simán belefér nekik Noéé is.
Megrendeltem és majd meglátjuk, mit ír rá... de szerintem nem lesz gond. Cirmiéknek is rendeltem, rózsaszín virágosat.

Strand:
igen, vannak hiányosságok, persze örülhetnénk, hogy van egyáltalán strand Tatabányán, de azért nem kevés pénzt fizet be az ember ahhoz, hogy elégedett legyen. Örülök, hogy híre ment a beszorult babakocsinak, gondolom az is kiváltotta ezt, hogy este, mikor leadtuk a karszalagot, beolvastam nekik. Egyszerűen már nem tudtam magamban tartani, rossz élmény volt, hogy Bence beszorult. Tényleg külön mázli volt, hogy aludt éppen és nem üvöltött, ahogy ott tuszkolgattuk. Röhej, aki esetleg tolókocsival megy? Vagy ikres babakocsis ne is menjen strandra? Az meg nem megoldás, hogy mindenféle kerülő úton menjen az ember babakocsival...

Gabi:
nagyon szuper, hogy Dani ilyen ügyes az evésben! Na látod!!! Próbálj minél többször számára finomakat adni neki, hogy megszeresse az evést! Pisivel is nagyon ügyes! Én is már régóta akarok olyan fellépőt, most elkezdem hajtani megint. Először teszek iwiwre üzenetet, aztán ha nincs ismerősi körben, akkor tesz-vesz. Ott most is láttam.

Judit: szuper!! Mármint, hogy megvagytok és jó idős hetet tölthettetek Balatonon!

Cirmike: szerintem is szar volt a kaja! Gyümi leves még ehető volt, viszont Dávid bolognait evett, azon alig volt szósz, ehetetlen volt. Sajt nagyra, durvára reszelve. Dóri vadast evett, az sem volt annyira jó, de az ehető volt. Apa brassóit evett, ő megette. Nekem a rántott husom mócsingos volt. Fúúúj!! Inkább kint ettem volna palacsintát, az múltkor is jó volt!
Hogy halad a kozmetika?

Na megyek, prüntyik már alszanak, Bence elég későn aludt el. Dórika kidőlt hamar. Hátam még ég, nem jó érzés. Melegem is van piszkosul.

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Ma este 8-kor megérkeztünk a Balatonról mi is, gyorsan irok pár sort, de majd később bővebben.

Először is utólag hadd köszöntsem sok-sok szeretettel a Somákat és a nagylány Emesét, nagyon sok boldog névnapot kivánok nekik!

Szóval Csopakon voltunk, szombaton reggel indultunk, összesen 4 felnőtt és 2 gyerek, lesz ami lesz alapon (szállás). Végül is nagyon hamar, strandhoz közeli apartmant találtunk, 3500 Ft/fő áron, üdülési csekkel lehetett fizetni. Semmi extra nem volt benne (a mi szobánkhoz erkély volt, egy franciaágy, egy heverő, csap, hűtő, nagy szekrény, tusoló, a mellettünk levőben ugyanez, azzal a különbséggel, hogy nem volt erkély, viszont volt bent tévé).
A viz nagyon jó volt, bár először kicsit hideg volt, de hamar meg lehetett szokni. Nagyon sokan voltak, nagyon sok gyerek, de nem volt semmi gond hál istennek. Szombaton nem túl jól sikerült a vacsoránk, Balatonfüreden ettünk egy étteremben, de nem volt se finom, se nagy az adag, de azért túéltük.
Gyerekek ugrálóváraztak, játszóztak, iszaphomokoztak, rengeteget voltak vizben, kaptak vizipisztolyt, Virág új kis műanyag klumpát, persze új papucsdisszel :) , és ma még egy Dottozás is belefért Balatonfüreden, na meg a szökőkútba-futkosás, vagy mifene.
Ma reggel kicsit fújt a szél, ezért kicsit elbizonytalanodtunk, hogy Balaton, vagy a füredi csúszdapark, de végül is úgy gondoltuk, hogy a csúszdaparkhoz egész nap kellene, de nem bántuk meg a döntésünket. Ma nagyon finomat ettünk, semmi exra, de finom volt és elégséges is. Hazafele nagy tömeg volt, de azért haladtunk, kb. 10 csepp eső érte az autót, meg is lepődtünk, hogy itt milyen vihar volt. Virág persze hazafele beájult az autóban, hát kérem aki reggel 6-kor kel! :o (szép kis pihenés :D )

Nagyjából ennyi, rengeteg képet csináltam, majd felteszem gépre, meg kicsinyitem, és akkor rakok ide is vagy az oldalamra.

Most viszont megyek, pihenek egy cseppet, holnaptól három nap szabin leszek (többet nem engedtek egyszerre :( ), de megyek fogorvoshoz is, ugyhogy para van.

Jaa, és természetesen megégett a hátam, most fáj nagyon, kenem mindenféle csodaszerrel. Virágra, apa orrára nagyon figyeltem, hogy nehogy baj legyen, úgy tűnik ők megússzák.

JoósnéÁgi:
Majd ird meg, hogy érdekel-e a torna, vagy valaki mást esetleg, megyünk-e együtt, mert úgy kell leszerveznem a gyerekeket (én vagyok a héten a bébiszitter).

Sziasztok, jó éjszakát!
Hugi[/b]

hugodugo

Most nézem, az első két sort kétszer írtam, csak másképp! Hiába, fáradt vagyok, no! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola,

Lehet, hogy emlitettem Ajkát, de ott már voltunk és még megyünk is egy hét múlva.
Képeket most nem csináltam a Balcsin.
Jó időnk volt, csak sokszor esett az eső és csupa sár lett minden. Bevezettük az idei új divatirányzatot: "rövidnadrág-gumicsizmával" :D
A Balcsiban csak szombaton fürödtünk, először hideg volt a viz, de amint hozzászoktunk elég kellemes volt. Vizibicikliztünk is. Hamar eltelt az egy hét. Voltunk állatkertben, Cirkuszban, Füredi Annagora csúszdaparkban, játszóházban, rokonoknál. Nem unatkoztunk és két családnál is hasonló korú gyerekek voltak, igy volt játszópajtás a gyerekeknek.
Egy kicsit tudtam pihenni is.
Egész nap kint voltunk a levegőn, de még igy sem fáradt ki Máté eléggé.
Képzeljétek, tegnap reggel fél 6-kor kelt fel, a strandon aludt vagy 20 percet, majd a hazauton kb ugyanennyit, este 23 óra volt, mire elaludt és ma hajnali 5-kor már fent is volt. Nem hiszem el, hogy elég neki ennyi alvás, ennek ellenére pörög ezerrel egész nap.

Ez a mai vihar hihetetlen volt, a kert tele volt jégdarabokkal, pillanatok alatt mindenhol ömlött a viz, a bidéből buggyogott és spriccelt a viz és elment az áramunk is. Persze akkor történt mindez, amikor csak egyedül voltam itthon a gyerekekkel.

Bocsánat, ha nem reagálok most senkinek, nem sikerült visszaolvasnom teljesen.
Utólagosan is minden jót kivánok a szüli- és névnaposoknak!

Cirmike,

Holnap már megyünk a gőzbe. Anna tudta, hogy nem leszünk a héten.

Rakok fel pár képet.

Jó éjszakát!
jutte

Sziasztok,

csak gyors bekukk- fáradt vagyok nagyon.

Igen ma mi is voltunk a strandon - tegnap vendégek voltak du , ma is jöttek haverok, aztán velük mentünk ki. Jó volt, jó sok ismerős volt.
Igaz esett is :)
De szerencsére bejutottunk addigra, és nem áztunk el. Azért szar volt látni hogy sokan letakart gyerekekkel futottak a szélben/esőben!!!
Ráadásul voltak történések is a vihar közben:
az étteremben leszakadt az álmennyezet, és valami kábel lógott (mesélték, aztán láttuk is)
vihar közben pislákoltak a lámpák :)
aztán 6 körül meghibásodott a rendszer, nem volt semmilyen bubi, forgás stb. a medencékben
mivel elszálltak a dolgok, az étteremből a mentő vitt el egy pincércsajt mert rosszul lett a melegtől :(
A gyerekek semmit sem vettek észre ,mert pancsoltak végig:)
Sok mindent kell javítani még ezen a strandon :)

Évi, ti hazaértetek?

VISZONT: a játszóház szerintem szuper, van ott egy baba-mama szoba, ahol nagyon szuperül lehet szoptatni - GABi leközelebb próbáljátok ki!. Van ilyen hintázós szék, játszóágy, pelenkázó, hinta stb. Tényleg jó, na.
Nálunk már nyitottak ajtót a teraszra, így jó levegő volt.

Kár hogy ma rossz idő volt, de azért jól éreztük magunkat 8 kor jöttünk el.. :) A Lili jól elvolt, nagyjából végig aludt, a Mátét ki sem tudtuk robbantani a vízből.

na pihi
sziasztok
Zsani
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Huginak, Cirminek is köszi az Emese, Soma köszöntést! :)

Hugi: én is leégett, sajgó háttal ülök itt! Úgy, de úgy utálom!!! Komolyan, ezért nem szeretek strandra járni! És nem tudom, mi lenne, ha még napoztam is volna. De már évek óta ki sem fekszek!
Örülök, hogy jól sikerült a mini nyaralás, képeket várunk!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi,

EMESÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Kép
zsanka

Zsanka: nem semmi, nyolcig jól bírtátok! Én már tegnap ötkor beadtam az unalmast! Biztos a tikkasztó meleg!
Durva, hogy egy vihar miket művel a strandon, de hát ez van.. .legalább letesztelték. Szegény ázó gyerekek és pincércsaj! :(

Emesém nevében Nektek is köszi!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép beájultam Kép Mekis krumplival Kép alvós Kép bújócska jelmezben Kép kisfiam Kép bújós Kép szereti [img]
jutte

Jutte!

Ez a bújós kép tündéri!

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Infoszalag: Lola és Jutte, halacskás sajnos nincs készleten. Amiből tudtok rendelni: zsiráfos, repülős, lovagos, krokodilos, kengurus, autós, vikinges, zöld kalózos. Megírjátok gyorsan, hogy akkor tudjam küldeni a megrendelést? Akkor át is utalom ma a pénzt.
Köszi.

Judit: iszonyat édes az alvós-bújós kép!! De édesek! Látszik, hogy Laura hogy szereti Mátét... és fordítva! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

És akkor Cirmike: jó Rékának a rózsaszín virágos? Vagy legyen koronás? Pillangós? Tündéres? Nekem mindegyik tetszik.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvia,

Akkor én a kék szinű lovagosat kérném.
Köszi szépen.

Laura a héten megy oviba, eddig meg tudtam oldani az elhelyezését. Az a jó, hogy szeret járni.

Lesz a héten tali?

Judit
jutte

Jutte: rendben, akkor Neked lovagos. Már csak akkor Lola van. Felhívom asszem.

Terveztünk a hétre talit, de hogy mikor, hol, nem tudom. ÖTLETEK, többiek??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lolával beszéltem telefonon, ő krokodilost kér.

Akkor most adom a rendelést.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Akkor a rendelés:

Cserieri 1 db tündéres
Livi 1 db tündéres, 1 db repülős
Betti 1 db teknőcös
Judit 1 db lovagos
Lola 1 db krokodilos
EDB Anyu 1 db repülős, 1 db tündéres
Cirmike 1 db rózsaszín virágos

Ugye nem hagytam ki senkit??

Kép
Kép
Kép
emesedora

Visszaolvastam, én ennyit találtam. Akkor véglegesítem a rendelést, utána írok, hogy mint legyen.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emeseanyu!l
Köszi a rendelést.
Szegény hátad.Aludni tudtál a leégéstől?

Lola!
Ari vagy,hogy átadtad a tekiset.Igazából nekünk is mindegy milyen a szalag,a funkciója a lényeg.

Basszus nem semmi amiket irtatok a strandról.
Nekem ott melóztak rokonaim biztonsági őrként.Soroltak ők is pár dolgot hogy hogy összecsapták az egészet.
Jó a kaja az más tészta.
Azért majd mi is kimegyünk.Csak várjuk az üdülési csekket. :oops: 8)

Jutte!
Nagyon aranyosak a lurkók.
Örülök hogy a rossz idő ellenére jól éreztétek magatokat.

A vihar nagyon nagy volt,nekünk is vitt minden mozdithatót(kismotor,ugrálóvár,csuzda,vödrök,üres cementeszsákokat)

Már egész jól állunk az épitkezéssel. :D Kezdenek egyenesbe jönni a dolgok.Hivtunk egy segitőt,ketten már nem birták.szegény apósom kétszeresen gerincműtött.Óránként jött be hozzám fájdalomcsillapitóért. :cry:

Jövök még,csak jött anyum.

Emeseanyu.
Várom a levelet.

Tali nekünk is jó a héten,délelőtt vagy délután egyaránt.

Ja voltak itt nagybátyjámék ahol voltunk tavasszal babalátogatóba-Az én Istim ki sem adta a kezéből a négy hónapos kislányt.
Majd teszek képet.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Gáz, hogy ennyire nem figyeltek a strand építésénél. Biztos szorított a határidő.
Nem nagyon szeretem a strandokat, inkább a természetes tavak híve vagyok. A Fényesen is már ezer éve nem voltam. Bár most olyan bálna vagyok..... :cry: Ekkora hasam Petrával volt.
Na majd én is fogyózok, ha nem kell szopiztatni. :P

Erika: bookline-ból én is rendelnék, csak hogy legyen megoldva az átadás? Hugin keresztül???? Te rendelnél vagy én rendeljek?
Máténak szedem össze a könyveket a szülinapjára.

Hugi: várjuk a képeket!! :)

Megyek, lassan ébred a csajom :)

Puszi mindenkinek!

Melus
Kép

Kép
melus071

Cserieri: írtam privit!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jutte!

Annyira megihletett ez a kép, hogy ezt készítettem neked!

Anikó

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!
Pár nap alatt jó sokat írtatok, még nem is tudtam teljesen visszaolvasni.
Végetért nálunk a vendégeskedés, ezen a héten végre lazítok kicsit..
Akkor a végleges menü: péntek: stefánia szelet+hideg tál
szombat: husileves(csirkemell kockák, csirkemáj és mindenféle zöldség- Antika megkóstolta és nem fintorgott és nem köpte ki...) és emellé csináltam azt az őzgerinces husit, aminek küldtem a receptjét, aztrán vasárnap: gyümölcsleves, göngyölt husi és petrezselymes krumpli..
Igaz a szombati ebéd a vacsi lett,. mert napközben strandoltunk.Érdekes volt, mert ott nem nagyon voltunk együtt a rokonokkal, mert nekik 8 éves a fiúk és ő nagy medencékben úszkált, mi meg a kicsiknáél voltunk, csak néha találkoztunk a takarónknál, de amúgy jó volt.Hugiomék is kijöttek, vele csúsztam is egyet..Nekem egy dolog nem tetszett, hogy nagyon supi játszóteret csináltak,. de egyszerűen használhatatlan. A fém cvsúszda lap olyan forró, hogy megfogni is alig tudtam a hinta szintúgy, valami árnyékosabb helyre tehették volna. Bejutással nem volt gondunk, mi a Sportcsarnok felől mentünk be, igaz, én kenguban vittem Antikát..
Még pár képek és megyek, később még próbálok jönni... Kép Jajj, úgy élvezem én a srandot.. Kép Bius Kép Bius és Boldizsár

Kép Kép
joosneagi

Anikó: nagyon édes a kép, amit gyártottál! Tök ügyi vagy már benne!

Infoszalag:
Megrendeltem és utaltam. Holnapra odaér a számlájukra. Szerintem a héten a posta is, tuti.
Fejenként 65 ft lett így a posta, aki egyet rendelt, annak a szalag így 855 ft, aki kettőt (Livi és én) 1645 ft.

Fizetés: több változat megoldható
1. aki jár Újvárosban, a Tonett kávéház felé, ott van a Pannon Takarék, ott van a folyószámlám, ha bementek és mondjátok a nevem (Hajnalné Somlói Szilvia), akkor be tudtok rá közvetlenül fizetni (megjegyzésben a neveteket kérném, akár itteni név is elég). És akkor rögtön rajta van a számlámon.
2. ha nem jártok arra, és van otthon esetleg internetes átutalási lehetőségetek, akkor jelezzétek itt, vagy priviben, megírom a számlaszámomat és akkor el tudjátok utalni.
3. ha nincs netbank, nem jártok Újvárosban, ide Sárberekbe is elhozhatjátok, előre megbeszélt időben. Akinek még nincs meg a telszámom, jelezze és megírom priviben.
4. akinek egyik változat sem sem megoldható, akkor legfeljebb, mikor megjön a szalag, akkor szólok és akkor hozza el, vagy ha a héten lesz tali. Én úgy számolom, ha minden ok, csütörtökre, legfeljebb péntekre ideér.

Várom a jelzéseket!

Köszi
Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Először is Boldog Névnapot utólag is Emesének,és Somának!!!!

Lola!
Végre láttuk egymást személyesen is :lol: :lol: ,tök jó a hajad!Tetszik a fazonja(amit sötétben láttam),és sztem tök jól áll!!
Hát igen csúszos,és hatalmas a hasam,már alig bírom cipelni,főleg ez a meleg....van klímánk ,de Dorka mellett nem merem használni,csak akkor ha nem a nappaliban,van ,de persze feszt ki be rohangál....
Nem félt a moziban szerencsére,sokat nevetett,igaz az elején uncsinak találta,majdnem elaludt :) .Férjemnek azóta sokszor mondom hogy "barack" :lol: .
Bár az az igazság hogy ez a gyerek nem akar kijönni,csütörötkön voltak furi fájásaim,de azóta sem semmi szinte :? ,holnap megyek a dokihoz,és megitn rákérdezek hogy akkor mikor lesz a császár,mert nem nagyon akarok,csak úőgy benntlenni....

Melus!
Sztem nyugodtan mehettek a Balcsiba,nekünk Pesten a főorvos mondta,annó pár éve hogy a legjobb a gyereknek a nyílt víz,pl balcsi,ill a legjobb a tengerpart.Dorka ugye vesebajos ezért mondta ezt nekünk,tehát egy egészséges gyerkőcöt simán vihgeted a balcsiba!!

Cirmike!
Nem Dorka nem köhög,ő hörög meg horkol nagyon,.és kiskora óta csak a száján veszi a levegőt.Infralámpánk nekünk is van,de nem nagyon tudtam még használni nála...Még nem vittük ahoz a dokinőhöz akit írtál,megadnád a számát?Szeretnénk minnél több dokihoz vinni,Győrbe nem nagyon megyünk vissza....

Zsani!
Nem csoda hogy fáradt vagy,nekem az a furi hogy (bár tök jó),.hogy ilyen jól bírod a dolgokat,tehát hogy ilyen sok helyre mentek,hisz nem is olyan rég szültél!!kínait sztem holnap este én is kipróbálom :lol: ,és férjemmel is megpróbáljuk kifüstölni ezt a kis "szarost" :) Megtudod adni te is nekem a tatai dokinő számát,vagy esteleg ua,amit Cirmike írt?

EDBAnyu!
Hát Dorka tényleg komoly vesebetegnek mondható,de azért annyira nem ,mint ez a győri dokinő beállitotta(sztem)
Neked még nem írtam le,mi volt igazán velünk..
16 hetsen látták hogy vesemedencetágulata van mindkét oldalon.Onnantól kezdve Pestre kellett járnunk havont a Sotéra,volt magzatvímintavétel is,mert hogy lehet hogy Dawnkóros,1 hónapot kellett várni az eredményre,hát azt nem kívánom senkinek azt az időt,mintavétel után nagyon görcsöltem és véreztem is...
Volt szív uhis,ott minden rendben volt,a tágulata csak nőt-nőt...28 hetesen mondta az egyik pesti doki hogy döntsem most el,hogy megszülök egy tüdőéretlen gyereket 2 vesével,vagy tovább bennt marad és lesz egy tüdőérett gyerekem 1vesével.Furi volt hogy nekem kellett döntenem,akkor a férjem sem tudott jönni fel úgyhogy nagyon jó volt...végülis bennt maradt még.Pesten akarták hog ymegszülessen term útón,szerencsére nem menntem bele,és itt Tb-n született császárral,mert utólag kiderült hogy a lehető legnagyobb fokozatú a tágulata és em élte volna túl a term.úton való szülést,mert szétdurrant volna a veséje,és ...3 nap után elvitték Tb-ról Pestre,én sajna nem mehettem utánna,mert meg kellett várnom a varratszedést.nah az a 2 nap szőrnyű volt,mindenkinek hozták a picijét szopizni,és meg ott voltam egyedül és csak fejtem...Pesten nayuaoitthonban voltam,na az ottani nővérek áhh inkább nem írok róluk semmit..szondán keresztül táplálták a gyerekekete,mert enkik nincs idejük mindegyiket külön cumisüvegből etetni,Dorkának egyzser így meg is sértették az orrát,a mai napig ott van a heg :twisted: .70ml vizeletet szívtak le a veséjéből(rentgeteg),majd katéterrel együtt jöhettünk haza 2 hét után.Azt mindnenap cserélni,félni nehog ykicsússzon,kötözésre feljárni....Másfél hósan műtötték meg szerencsére egy nagyon jó dokit fogtunk ki,szépen megcsinálta ...fél éves koráig gyóygszert kapott...jah és a 2. műtétnél elkaptuk a rotavírust...
10 hósan vesemedencegyuszi,ismét kórház...nah szóval rá ezért kell nagyon vigyázni,nehogy felfázzon,és a veséjére rámenjem,mert a mai napig nem egészséges egyik veséje sem,és ez így marad élete végéig....
Ezért pánikoltam be annyiramikor kiderült hogy Levinek is baj van a veséivel :cry: ,de ő ügyes volt és meggyógyította magát bennt még.

Bocs,ha hosszúra sikerültem,csak jó volt leírni....

Ági

Kép

Kép
ági01

Vagy: ha esetleg saját számlavezető bankotok közelében laktok, vagy jártok arra (ha nincs otthoni), akkor oda is be tudtok menni és utalást kezdeményezni a számlámra. Akkor is jelezzétek, és megadom a számlaszámot.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ági01:
hát.. .nagyon durva, ami Dorkával annak idején történt. És nem mondták, miért fejlődhetett így? Mert hogy Levivel is volt. Valami genetikai dolog? Nagyon szuper, hogy most már majdnem minden rendben van. Persze, hogy vigyázni kell rá, de minél idősebb lesz, annál erősebb is. És végül is hányadik hétben született Dorka?
Szorítok, hogy Levit a kívánt időben kivegyék (mármint általad kívánt), de tényleg a fődoki dönt mindenben. Esetleg kérdezz rá valakitől (ha ismersz ott valakit), nincs e szabin. :)
Ugye nem "csúszós" a hasad, hanem csúcsos! :) Nekem olyan volt Bencével...

JoósnéÁgi:
tényleg tök arin kidőlt Antika! Na látod, akkor valamit legalább eszik Anti, bár azért vigyázz, a leveskocka még nem olyan jó nekik. Esetleg leveskocka előtt vegyél ki neki belőle...
Jó volt a menü, fini!

Képzeljétek, nagylányom kiharcolta, hogy egyedül menjen le a sparba. Ne kelljen mindhárom gyerekkel menni a főznivalóért. Tök ari! Felírtam neki egy listára, most is ott van, állandóan az ablakban csüngök és nézem. Ismeri a boltot, tudja, mi hol van. És kb. 3 percre van tőlünk. Majd megírom, ügyi volt e! :)

Dórira ma először sima bugyit adtam, kíváncsiságból. Bilire nem nagyon akaródzik ráülni, de úgy néz ki, nekünk is lesz kölcsibe lépcsős fellépőnk. Előbb már belepisilt, kíváncsi vagyok... Azért ráadom alvásnál, aztán meglátjuk. Ha nagyon nem megy, hagyom még a csudába...
Még jó, hogy a parkettára pisilt... jesszus, most mutatja, hogy belekakilt a bugyiba! KIRÁLY!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Csajszik!

Ha valaki szeretni egyedi képeket, naptárt, stb. (bármilyen alkalomra, bármilyen ötlettel, elrendezéssel), szóljon nyugodtan.
A fotósoknál jóval barátibb áron megcsinálom, ha átkülditek a képeket.
Ha jól tudom most olyan 400-450 körül csinálják. Én már előhívatva 200-250 Ft körül megcsinálnám. Pontos árat még nem tudok, mert méretfüggő.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Joosnéági: aranyosak a gyerkőcök :) Antika mint egy kiskirály :)))

Ági: nem semmi amin keresztül mentetek.

Emesedora: Na, ügyi volt Emeséd? :)))

Anikó: naptáron én nagyon gondolkodom. Karácsonyra jó lenne a nagyiknak. Olyan ügyin megcsináltad a képet!

Csajok! Most kaptam mailbe ezt a linket. Nézzétek meg, nagyon aranyos :)
http://whisperingwolves.hu/comment.php?comment.news.252

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!

Melus: majd megnézem este a linket, ha több időm van.
Igen, nagyon ügyes volt. Semmi nem tört el, mindent hozott. Jobban mondva kértem mirelit darabolt vörös hagymát, helyette egy jó drága mirelit fokhagymát hozott. Béna biztonsági őr mutatta ezt neki! De ettől függetlenül nagyon ügyes volt, és élvezte nagyon! Máskor is menni akar! Édes ügyesem!

Az ebéd kész. Tarhonyás husi, uborkával. Bencének karalábé+répa+sertés husi+tarhonya+pici fokhagyma+pici só+liga vaj+pici olaj.Tök finom lett. Kicsit olyan íze van, mint a husilevesnek. Iszonyat módon nézett ki utána, fürdetni kellett!

Na megyek, már bőg, mert nem lát! :) Porszívózok. Ha hagyja!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

JÁgi!
Ügyes voltál a vendéglátók ellátásával, jól kifőzted magad most egy időre, mi? Antika evése csak beindul...
Strandos képek jók, Antika tényleg élvezkedik nagyon...

Szilvianyu: kösz hogy hívtál, beázásról majd beszámolok... én asszem bemegyek egyik nap befizetem, nem ígérem a holnapot mert koragondira megyünk attól függ hogy végzünk...
Emese egyedül, de jó... már én is úgy várom hogy Somát leengedjem, néha gondoltam már rá, de áá még nem merem. Én először ide a szomszéd kisboltba fogom küldeni, pont múlt héten mondtam Neki, nagyon örült Neki....
fagyasztott fokhagyma???? nem is hallottam róla!
Dórika: bekakilása: :evil:

Csilla, rég írtál!

Ági: barack! :D :D :D
Köszi a hajam nevében, de mostmár kinőtte a formáját, úh. most újra be van tervezve a fodrász, csak el kéne jutnom... Levibaba csak beindul a kínaitól+"egyebektől"!
Jaj ahogy írtad Dorkát, úúúúgy elszorult a torkom. Emlékszem arra az időre, de így visszagondolva is riasztó!

Picasamon vannak strandos képek!

Ja, Zsanka: azta mi kábé 6 kor jöttünk el, akkor még nem láttuk a leszakadt plafont. Nem semmi! Láttalak a játszóházból Titeket, hogy ott sziesztáztatok az elsőn, még ágyatok is volt! A mázlisták!!!! :D Mátédat 1-szer sem láttam a pokrócotoknál tényleg! Vizibéka! :lol:

lola77

Na, marhán ráérek :) nézelődök itt a babaneten.

Ezt láttátok? Szerintem tök jó: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 00&start=0

Melus
Kép

Kép
melus071

Gyorsan kreáltam ezt is:D

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: