Új privát üzeneted érkezett!

Bea!
A T-gyást nem a cég fogja megszabni,hogy mennyit ad.Ha rossz összeget küldenek,akkor visszamenőleg akár 1-2 évre is,vissza kell,hogy fizessék neked a maradékot :)
AMúgy ezért van az országban ilyen nagy szarkavarás.Tök mindengy ki merre húz...AZ emberek nagy része félre értelmezi a dolgokat és ebből lesz utána az anyázás,meg hurrogás..
Elképesztő,hogy egy szakember sem tudja,mi a törvény :roll:
Bakker,még a hiradóban is mondták...hogy az MszP közölte a FIdsz miatt nem nyúlnak a kismamák dolgaihoz,sőt talán még a 2év gyed sem lesz egyenlőre bevezetve.(de erre nem esküszöm.)
Szóval a minimum lenne,hogy egy céges könyvelőnek ezt tudnia kéne..

mimi12

Piroska
Én is a babaruha mosásnál, vasalásnál tartok :lol: :lol: :lol: :wink:

Linácska
KicsiBumbiról is kérünk ám képeket!
Cukor :cry:

Irdab
Köszönjük a Sissi-híreket! Édes kismanó Ati baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ádibaba
Strandolás miatt irigy vagyok :oops: :wink:

Madaran
Nézegettem én is a júliusi babákat :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Noki
Én is tanítom apát képetfelrakni :wink:

Judy
Én a kórházba semmi ilyesmit nem viszek.
Minek?
Elvileg a tejelválasztás a 3-5. napon indul meg, addig esetleg többet ártasz a szívóval, mint használsz. (legalábbis itt ezt mondta a LLL-s tanácsadó)
Mindenféle egyéb cécó helyett inkább a gyereket kell minél többször cicire csatlakoztatni.
http://www.lll.hu/szfuzet

Dbea
Nálunk a szülésznők tartják a terhesgondozást, ők szokták tapogatni a pocakot, hogy fekszik és mekkora a gyerek.
Én nem sterilizálok, max. a mosogatógépbe pakolom be a cuccokat :wink:
Vendég

Kata,
hát tennék én Bumbi képeket, ha végre kapnék. Már múlt héten felhívtam a csajszit, azt mondta, a héten küld, kedd körül. Akárhogy is nézem, csütörtök van...
Én nem tudom, mit lehet ártani a mellszívóval, de az tény, hogy nekem nagyon jól jött volna, ha ott van a kórházban. Kézzel nem jött semmi, durrantak be a melleim, és a baba első nap max. 10g-okat szopizik.
Én sem vagyok egy nagy sterilizálós, de azért szerintem legalább egyszer érdemes kifőzni legalább. Nekem mikrós sterilizálóm van, az gőzzel sterilizálja a cuccokat. A mosogatógép vegyszere nem biztos, hogy a legjobb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri, ettől az nst-től egyre jobban tartok, ahogy olvasom az élményeidet! Azért elég durva, hogy elküldenek egy órára sétálni, mert túl aktív a baba... Ha meg nem mozog (ezt ismerőstől hallottam), akkor kiültetnek, hogy egyél-igyál, hátha attól beindul. Most őszintén, miért kéne minden babának ugyanúgy viselkednie 1-1 vizsgálat alatt?

Kép
angelita

Kata, a babát már van, hogy rögtön cicire teszik, hogy gyakorolja a szopizást. Az változó, hogy kinél mikor lövell be a tej. Nekem barátnőm javasolta a mellszívást, ez is stimulálja a tejtermelést. Én végül Aventes kézi mellszívót vettem -remélem, jó hasznát veszem majd.

Kép
angelita

Angelita,
ne félj az nst-től, mert szapora lesz a te és ezáltal a baba szívverése is. Tapasztalat...
Mozognia meg muszáj a vizsgálat alatt, mert csak úgy ad valós képet. Nálunk ha nem mozog, kicsit megrázzák az ember hasát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Holnap hazahozom a csajaimat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bizonyos esetekben tényleg káros lehet a mellszívás :cry:

Villő apája, aki civilben sebész :wink:
Vendég

Kép

Kipróbáltuk a hordozót :wink:
Vendég

Húúú, elveszik Villő a hordozóban :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,
nagyon-nagyon köszi az adminisztrációs infókat mindenkinek (dbea, bim-bam és a többiek!), a sok zavaros infó és terjengős hivatali oldalak + a mi tökéletesen analfabéta munkaügyisünk helyett most teljesen érthető volt minden. Különösen Beának köszi, hogy még a címeket is átküldted! Észben tartom majd a Taj-kártyát és az adószámot is, remélem, lesz rá erőm. :wink: Az a baj nálunk, hogy minden adminisztrációt én intézek: a férjem szóban remekül kommunikál, de egy csekk vagy formanyomtatvány komolyan kétségbe ejti, ezért jó lesz, ha előre kitöltöm, amit tudok, hogy neki már csak vinni kelljen és ne kelljen töltögetnie.
Szóval: hála nektek.
Én még nem sterilizáltam semmit, csak málnalekvárnak szánt üvegeket ma délután. :oops: Az én drágám hozott 5 kiló isteni málnát, és azt tettük el fölös szabadidőnkben... Az édes próbálkozott, hogy folyadékkal sterilizáljuk a befőttesüvegeket :wink: , de kiábrándítottam, hogy nem fogjuk az egy szem flakon sterilizálós folyadékot befőttesüvegekre használni, mikor ki is lehet főzni azokat, ahogy nagymamám csinálta, és neki sosem romlott meg semmi. Úgy is lett.
Amúgy nálunk most komoly dilemma állt elő: úgy volt, hogy a héten már mindketten szabin vagyunk, romantikázunk, pihenünk, együtt töltünk egy kis időt... A valóság: az összes rohadt mester csúszott és hitegetett bennünket, ebből kifolyólag eddig folyamatosan pakoltunk, takarítottunk, semmit nem pihentünk, ma pedig még összeveszni is sikerült.... Mivel a párom rengeteget dolgozik, nagyon sokat számít neki, ha pihenhet kicsit, viszont be kellett látnunk: itthon nem megy. Engem idegesít, hogy nem úgy haladnak a dolgok, ahogy terveztük, néha erőn felül pakolok, takarítok, őt idegesíti a mesterek időhúzása, és hogy mindig van valami... Ma aztán úgy döntöttünk: feladjuk. Legalább hétvégére elmenekülünk itthonról, mert egyszerűen képtelenség itthon nyaralni. :cry: Most keresgélünk valami jó kis helyet a Mátrában vagy Komárom környékén (éljen az autópálya jeligére), ahová hirtelen elszaladhatnánk. Ha tudtok valamit, meséljetek, még a neten nézelődünk...

Kép
goldplast

Ágota apája :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De jó Nektek!!!! gratulálok, hogy hazaviheted a csajokat :wink: :wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

bim-bam, Dbea :lol: :lol: :lol: köszi a sok infot, el is mentettem mindet.

Adri :lol: akkor nekünk majdnem mindent Veszprémben kell ügyintézni??? Hiszen a Mák-ot elköltöztették Tbányáról??? nemá!!!

madaran

Csak egy gyors bekukk...

Egész nap pakoltunk, már 2 régi szekrényünk felaprítva tüzelőnek (anyósékhoz), de csak 1 új van összeszerelve... Azért ez is valami.
Holnapra marad még 2 új összeszerelése, és ha még belefér, még egy régi felaprítása! A legjobban a régiektől való megszabadulás tetszik! :lol: Hulljon a férgese! :) (Már utáltam őket, annak ellenére, hogy már a gyerekszobámban is ezek a bútorok voltak, és eddigi életemet közöttük éltem le...)
De Betti érkezése most nagyon jó ok a cserére!

Mindenkinek jó éjszakát - hasonlót, mint amilyenek babásodás előtt voltak! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Angelita :lol: rá van írva, hogyan kell használni, tök egyszerű, praktikus
Sterilizálás: szerintem sem kell túlzásokba esni, de azért nem árt az óvatosság. És azért ilyen melegben fokozottan figyelni kell sztem...
Bevinni én sem fogom a mellszívót, de szépen összekészítettem, ha kell, férjecském behozza. És, ahogy Adri írta: dobozban.

ezt a rohadt meleget én is nehezebben bírom, mintha kezdenék dagadni is... Persze vagy fél dinnyét bevágtam ma, gondolom, emiatt is... :oops: Sajna, akármennyit meg bírnék enni... :roll: :roll:

Goldplast :lol: teljesen megértelek Titeket! itthon mi sem tudunk pihizni igazán...Mindig van mit csinálni... :wink: Komárom jó hely!! :lol:

Bori :lol: Csak óvatosan!!! Ötletem nekem is lenne, melyiket küldeném aprításra... De most még nem tudjuk lecserélni... Biztosan nagyon fellélegzik az egész lakás! :wink:

madaran

Tündi,
megoldódott a szopipárna töltetem. Anyósom ma megy Szolnokra, úgyhogy elvileg hoz. Előbb is eszembe juthatott volna, hogy ők sokat járnak, végül is Martfűn laknak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Madaran,a dinnye az inkább vízhajtó hatású,mint "dagasztó" sztem....Úgyhogy azt lehet enni vizesedés ellen is,legalábbis nekem javasolták.

Ágota,jajj de jó,hogy ma már hazamehettek.Villő baba tényleg elveszik a hordozóban,de nagyon szépséges csajszi :)

Bori,majd össze lesznek rakva azok a szekrények,nyugi!:)

Goldplast,itthon mi sem tudunk pihenni.Jobb elmenni egy kis időre néha...Remélem találtok valami jó kis helyet :wink:

Bim-bam,én is csak 2 évet fogok itthon maradni!Azt hiszem elég lesz az 2 törpével..Egyre jobban kezdek parázni,hogy majd hogy fognak alakulni a dolgok....

Kép
Kép
tundi24

Linácska,jajj de jó!!!!Hát Martfű+Szolnok nem nagy távolság :D

Kép
Kép
tundi24

Jó reggelt!

Mandaran: Tatabányán is tudod majd intézni a dolgokat, mivel van kirendeltségük, attól függetlenűl, hogy Székesfehérváron van a régióközpontja a fennt említett két intézménynek.
De ha érdekel privibe leírom, hogy mit hol kell intézni, csak azt nem tudom, hogy a Te munkahelyed tb kifizető hely-e vagy sem?

Amúgy 2 napja nekem is dagad a lábam, de éjjel most felpócolva aludtam egy kicsit lelohadt. És igaza van Tündinek vízhajtó hatása van a dinnyének, úgyhony nyomassad nyugodtan, ha jól esik.
Én is nyomatnám ha ehetném :cry:

Diétázók, megszerettem volna kérdezni, hogy Ti mennyire fogjátok betartani ezt a 6 hetes diétát szülés után? Meg nektek is kell majd menni 6 hetes terhelésre ha megszültetek?

Goldplast milyen jellegű szállást kerestek Komárom környékén, vagy Komáromban? Hátha tudok segíteni?! :wink:

Ágota és Villő Apája de jó, hogy hazamehettek. Amúgy tudtuk Apácska, hogy civilben sebészként működsz, mivel az anyajegyek megtárgyalásakor kiderült :wink:
De így gondolom bennfentesként jöhettél-mehettél a szülészetre, ezért vannak ilyen jó képek apa és lányáról :lol:

hmbori mire nem jó egy gyerek érkezése, ha majd jön a következő lehet új lakást is vesztek.
Ma már nagyon muszály lesz főznöm, tegnap nagyon elaludtam ezt a műveletet. :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok,
Irdab - igen, azt hiszem, Komárom lenne a cél. Ismersz valami jót? Két éve voltunk szilveszterezni barátokkal a Hét vezér apartmanban- az jó maradt? Vagy van valami jó és kedvező árú arrafelé? Lehet Komárom környéke is belátható autózással (20-30 km).
Szállás tekintetében nem vagyunk finnyásak: tiszta legyen, és ha lehetséges, legyen/legyen a közelben reggelizőhely, mert ha ma délben elindulunk, nem fogjuk az időt tölteni konyha-pakkal.
Vasárnap jönnénk vissza. Imádok kenyeret sütni, és most hétvégén vannak a Péknapok Komáromban - bár ezt biztos tudod, ha otthonos vagy arrafelé. Ha már nem tudom szétfürdeni "habtestemet", legalább legyen egy kis vigaszom! :wink:

Kép
goldplast

Gp: szerintem Komáromban az az egyik legjobb hely.
Tudom, hogy most van, de én szerintem a dög melegben kihagyom, meg ugye fehér kenyeret nem is ehetek. :cry: Úgyhogy nem megyek ki mazohista módon csurgatni a nyálamat.
Ha a párod ennyire szereti a borokat akkor Neszmélyre menjetek el a Hiltopba esetleg egy vacsira, ha esetleg ott még nem jártatok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Úgy látom lassan mindenki a finisbe ér, vadul mosunk-takarítunk-babaszobát csinosítunk :) Helyes, helyes!!!! Lassan megérkeznek a lakók is :lol:

Mimi, most lehet, hogy én kérdezek hülyeséget, de a tgyást miért nem a cég szabja meg? Úgy tudom az az előző évi átlagkereset alapján számolódik, azt meg csakis a munkáltató tudja megadni. Sőt, ha jól emlékszem nekem ők is utalták.

Hát a diétával én nagyon elúsztam, ennek köszönhetően hipp-hopp felugrott rám 3 kg :( Most tartok 13-nál :(((( És kezd dagadni a bokám is...

Valaki írta a sóskát, meg is kívántam, rohantam a boltba de nem kaptam :( Most mit egyek???????
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Ági, Villő apája: De jó, hogy már vihetitek haza Villő babát otthon már minden könnyebb lesz.

Sissi: olyan édesen alszik Ati baba, örülök, hogy már nem kell inkubátorban lennie és ilyen ügyes, hogy ennyit szopizik.

Lányok: nem irigyellek titeket a sok papír munkáért, nekem mindent a cégünk könyvelője intéz ahogyan Jázminnál is nem kellett sehova sem rohangálnom csak a papírokat aláírnom itthon.

Mi is megyünk holnap balcsira egy nap pihire, úgy vágyom már egy kis vízpartra. Talán ez lesz az első és utolsó kiruccanásunk. Meg hát Jázminnal is kell menni egy kicsit kikapcsolódni annyira elhanyagoltuk mostanában, nem voltunk vele sehol.

Adri: én Jázmint miután megszültem nem nagyon tartottam a diétát, de már szülés előtti hetekben sem igazán :oops: És mikor visszamentem normális volt a cukrom.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Csilla!
A mindenféle juttatás összege államilag meghatározott.Az egy dolog,hogy a cég utalja ha kifizető hely.De nem ő dönti el mennyit akar utalni.Amúgy az átlag keresetet az apeh is le tudja hívni,ha nagyon kell.AZ éves adózásban pl simán benne van.De neked pl eddig gyeded volt,és kaptál róla kimutatást.Abban is szerepel az éves átlag kereseted.

Ágotáék!Tök jó,hogy haza mehettek!
Villő apa!Köszönjük a híreket! :D

mimi12

Sziasztok!

Hát csajok tegnap úgy volt hogy szülünk, vagyis azt hittem :shock:
A tegnap reggelem iszonyatos hasmenéssel indult aztán olyan görcseim voltak hogy azt leírni nem lehet.
Sok helyen írják azt hogy a hasmenés szédülés derékfájás is a szülés megindulásának jelei.
De végül Hajnus úgy döntött hogy még bent marad a pocakomban :lol:
Azért bevallom beparáztam :lol:

Nagyon szép Ati baba is, Sissi büszke lehetsz rá!

Ágotáék pedig végre hazatérhetnek a megszokott nyugodt környezetükbe, pompás!

Csilla: én is 13kg-ot híztam de a tegnapi hasmenésnek köszönhetően 2kg úgy leugrott rólam hogy csak na :lol:
Nekem a babaszoba végleges utolsó takarítása még jövőhét péntekig várat magára mert akkor teszik fel a tetőablakra a szúnyoghálót, és remélem nem csinálnak nagy koszt :twisted:

Earhart: nekem már csak a babaágynemű van hátra és egy rakat vasalni való :lol:
Vendég

Jimbone
Na most jól beparáztam ettől a streptococus dologtól ! :?

Noki
Én sem tudtam, hogy a CTG és az NST ugyanaz ! :wink: :lol:

Ltigram
A 37. hét Nálad még 6 hét....no para !! :lol:

Madaran
Én jól bírom a hőséget itt a munkahelyemen, mert van klíma, sokat segít !

Judi
Én nem viszek a kórházba sem cumisüveget, sem mellszívót, nálunk nem kell.
A tea kérsés engem is érdekel ....

Linácska
Én is nagyon el vagyok havazva, semmire nincs idő a meló mellett....sehol sem tartok a takarítással, babaruhamosással...stb. :?

Angelita
Köszi a tippet a lidl-s melltartóval ! :wink:

Dbea
Előre én sem veszek mellszívót !

Sissi
De jóóóóó, hogy Ati kikerül az inkubátorból !!!!! :D :D

Ágota
Szuper, hogy ma már otthon lehettek !! :D Jelentkezz ám majd ! :D

Irdab
Szép nagy már a bébid ! :D

Goldplast
Nekem is szokott zsibbadni a kezem !
Milyen színű lett a fal ?
Remélem találtok hamar egy jó kis pihis helyet !

Kép
Kép
rilla_

Piroska
Még egy picit marasztald bent Hajnust !!

Kép
Kép
rilla_

Rilla: próbálom marasztalni mert 18-án céges buli lesz a férjeméknek és arra el akarok menni :lol:
Bár a doki azt mondta a múltkor hogy akár július 6-án 7-én meg is születhet én azért nem szeretném ha 1 hónappal hamarabb születne meg. Azért bevallom néha játszok a gondolattal hogy mi lenne jobb.
Meddig dolgozol még? Rossz lesz majd egyszerre rendberakni mindent, én így a végére teljesen lelassultam.
Vendég

Piroska :lol: mennyi ideig görcsöltél? Mitől múlt el? elhiszem, hogy beparáztál... De nyugi, Hajnus majd tudja, mikor szeretne igazán kibújni. :wink:

Tündi :lol: :lol: De jó, hogy mondod, akkor kétpofára mehet tovább a dinnye....Tök érdekes, mert terhesség előtt mindig tottál megteltem már egy szelettől, most meg amennyit látok, azt mind simán... :oops:

Adri :lol: Sztem a sulik nem kifizető helyek, de majd megkérdezem. Hol van a kirendeltségük? én úgy tudtam, megszűnt. Hát sem Szfehérvárra, sem Veszprémbe nincs kedvem elcocózni....

Viszont ma volt reggel egy pozitív élményem. Elkullogtunk az anyakönyvvezetői hiv-ba, és kb 10 perc alatt kezünkben volt a papír!!! Úgyhogy egy gonddal kevesebb. Azt hittem, ez is hetekig tart majd, mint minden ebben az országban :lol: :lol: :lol:

Ma egész kellemes idő van, szellőcske is, úgyhogy megyek teregetni.... még mindig bébiholmi (lepedők, huzatok). A szopipárnás csomagom még mindig nem érkezett meg...
mindjárt felteszem nektek, milyet választottam...

Ja, ma halacskát csinálok, csak még ki kell találnom, hogyan...

madaran

Én gulyás levest, borsos tokányt csinálok ma.

Adri

Kép

Kép
irdab

ezt választottuk, baldachin nélkül, szopipárnával...
baldachint szunyoghálósat szeretnék hozzá (ikea), az sokkal jobban tetszik.

http://www.szopiparna.hu/golyas800x600_001.html

madaran

Hello Adri, hogy vagy ma?????????

madaran

Madaran: egész nap görcsöltem hol jobban hol kevésbé és feküdtem így estére elmúlt, nem akartam rögtön az orvoshoz rohanni.

Szép kis garnitúrát választottál!
Vendég

Piroska :lol: mérted is a fájások közti időt? Ha egész nap görcsöltél, honnan tudtad, hogy nem az a ti napotok??????? nem is hívtad a dokit? hú, én biztos nem leszek ilyen higgadt... :?

madaran

Sziasztok!

Még mindig nincs netem, mindig bekuncsorgom magam valakihez pár percre! Majd jövök! Jól vagyunk!
Orülök, hogy Sissiéh és Ágótáék jól vannak! Mindenkinek kitartás! Nemsoká itt a mi időnk! :lol:

kovisziszka

Sziasztok!

Csajok,
a görcsök ilyenkor azért már normálisak. Nekem pl nincsenek mondjuk, de azt érzem, hogy a szeméremcsontomnál mennek szét a dolgok, de rendesen. A kórházba indulást viszont érdemes megfontolni, egyrészt nem adják azt a gyereket olyan könnyen, másrészt ha ilyenkor bemegy az ember, már hajlamosak bent tartani, és azért 3-4 hétig az nem túl kellemes.

Irdab,
nem tudom, hogy az új tesztcsík miatt-e, de kezd tényleg elszállni a cukrom. Reggel csak 20g-ot ettem, és 6,1 lett utána. Ok, az még bőven jó, de egyre kevesebbet ehetek, hogy normál tartományban tartsam. Úgyhogy ma főzök egy nagy adag lecsót, abban alig van, de talán jóllakok vele. Nem az utolsó 5 hétre szeretnék inzulint. Max. ha keveset eszek nem 4200-as babám lesz, csak 3800-a :lol:

Na ma kizuhanyoztattam a matracot, talán van ideje megszáradni, most süt a napocska, meg mosódik az első adag babaruha is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Madaran: dehogy mértem az időt nem lett volna mit mert folyamatosan görcsöltem. Most mi értelme lett volna felhívnom a dokit, befektetett volna megfigyelésre aztán ha nincs semmi bajom reggelre akkor hazaengedett volna. Azért annyira nem volt vészes hogy ne maradtam volna higgadt, vagy csak jól tűröm a fájdalmat :?:
Szerintem a nagy melegtől voltam olyan állapotban. A hasmenés meg a tökfőzeléktől volt mert nem is szeretem és régen is ettem. De ma már semmi bajom nincs.
Ú elkezdett szakadni az eső :!:
Vendég

Goldplast: még a kórházban érdemes megkérdezni, hogy mi a szokás ki intézi a baba lakcímkártyáját és tb kártyáját. Még én sem kérdeztem meg a Szent Imrében, de állítólag van olyan hely, ahol a lakcímkártyát intézi az anyakönyvvezető, van ahol postázzák, de van ahol be kell menni érte az okmányirodába. A tb kártya valami hasonló...

Vizesedés, lábdagadás: én azt tapasztalom, hogy a kéz és láb vizesedése esetén a legjobb módszer a mozgás :lol: Tegnap is eléggé bedagadtam, este elmentem kismamajógázni és utána sokkal könnyebben mozogtam. De egy jó kis séta az esti kellemesebb hőmérsékleten is hatásos lehet!!

Nekem a védőnénim azt mondta, hogy a dinnyével, petrezselyemmel, kaporral csak óvatosan, mert mind vízhajtó hatású!!!

Képzeljétek ma reggel voltam a kőbányai okmányirodában lakcímügyet meg jogsicserét intézni és életem eddigi legkellemesebb okmányirodás élményét kaptam :lol: Mindenki kedves volt és segítőkész, el sem hiszem, hogy ilyen flottul ment minden. Igaz volt időpontom, de akkor is nagyon készséges volt az összes alkalmazott, akivel találkoztam :lol: :lol:

Mi holnap délelőtt megyünk a Hortobágyra félmaratont futni (én nem persze), kíváncsi vagyok :lol: :lol: Még sosem voltam arrafelé, megnézzük majd a Kilenclyukú hidat és vasárnap megyünk megnézni Debrecent, mert még ott sem jártam :oops: :oops:

Kép

Kép
dbea

Adri,nekem nem ellenőrizték 6 héttel szülés után a cukromat :roll: de nem is diétáztam :D Inkább jól elkezdtem fogyni a szopitól,remélem most is így lesz!:)

Anna,nagyon tetszik az ágynemű!:) És eszegessed csak a dinnyét ha jól esik :)

Piroska,nálunk még ezer ágra süt a nap!!!6-7éig már nem sok napod van hátra :)

Bea,de jó,hogy rendesek voltak za okmányirodában.Sztem a dinnyének nincs akkora vízhajtóhatása,mint pl a gyógyszereknek,teáknak.

Linácska,kapott anyósod hungarocel gyöngyöt?

Sziszka,várunk vissza!!!!

Beus,érezzétek jól magatokat a balcsinál,és legyen jó időtök! :)

Cscsi,szerintem 13kg még nem vészes.

Anettról semmi hír...írok neki sms-t :wink:

Kép
Kép
tundi24

Nem írok neki sms-t,mert ami megvan táblázat abban nincs benne :? :cry:

Kép
Kép
tundi24

Tündi elküldtem Anettoo számát pü ben. Nekem benne volt a táblámban a száma.

Szilvi de jó, hogy bejelentkeztél, gyere minnél hamarabb. Örülök, hogy jól vagytok.

Mandaran, nagyon tetszik az ágynemű, nagyon jó a minta meg a zöld szin. Én mostanában a zöldért nagyon oda vagyok, dehát a lakásban meg minden bordós árnyalatura sikerült.
Hogy vagyok ma? Hát voltam már jobban is, ma már bőgtem egyet, és ez a főzés kikészített, mivel még sütöttem egy kis húst is, és volt a konyhában vagy 100 fok.
Vízesedek, de már nem csak a bokám, hanem a lábfejem is.

És Te hogy vagy?

Én annyira örülök, hogy már minden elő van készítve Zorának, (mosás, vasalás), de az ágyneműjét még nem tettem bele a kiságyba ne porosodjon.

Csilla végül is mit ettél a sóska helyett?

Beus, pihend ki magad a Balcsin. De jó nektek.

Gp nem is írtam, de ha Komáromba mentek szóval mi a mellette lévő városban lakunk, ha gondolod összefuthatunk ha van kedvetek átjönni Tatára. Mandaran meg egyel arrébb még :lol:

Piroska küld erre azt az esőt :wink: , igaz itt tegnap is volt nagy égszakadás estefelé.

dbea: azt hiszem éppen újjítják a kilen lyuku hídat, de Debrecen nagyon szép város. Remélem találsz majd valami árnyékos helyett míg apácskád futkorászik :wink:

Linácska, és az esti értéked milyen? Kicsit legyél kitartó, ahhoz hogy visszaálljon a cukrod a diétával szerintem egy hét tuti, hogy kell. Nekem kb 2 hét volt.
Én is egyre többet csalok, mármint nem grammozok annyit, meg már dinnyét is ettem uzsira. Meg utóvacsira 13 g ch ringló szilvát. Persze vallami lassan felszívódott kellene enni.

Én 8 kg-nál járok eddig.

Rilla a júliusi topikba átnéztem, és bele-bele olvastam. Ott volt egy csajszi 36. hétig dolgozott, most kezdtek vásárolgatni, tökre nyugodt volt, hogy még tuti nem szűl meg, mert nincs meg egy csomó mindenük. Erre a 37. hét 1 napján megszült. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jahj de h@lye vagyok már :oops: , a legfontosabb lemaradt. Sissi írt jól vannak és Ati már 1720 g :lol:

Linácska a lecsó szuper ötlet, meg a gomba pöri is jó, nah meg a lucskos káposzta, ami nekem nagyon helyre tudja rakni a cukromat.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Na végre visszaolvastam!
Tegnap délután mentek el anyuék, ilyenkor mindig egy kicsit rossz, eléggé hiányoznak... De szerencsére létezik a Skype... :)

Nagyon hasznos hetünk volt, mert megvettük a kocsit, amit kinéztünk, és ezáltal az IKEÁ-ba is el tudtunk végre menni, és megvenni a kinézett bútorokat. Meg összeraktuk a pelenkázót, amit még 2 hete hozott az apósom Magyarországról, szóval alakul a szoba... Nálunk nem lesz egyelőre külön babaszoba, hanem a hálónk alakul át kétfunkcióssá. Elég nagy hozzá, szerencsére... És végre végre, ruhásszekrényünk is van, így vége a bőröndből öltözős időszaknak (4,5 hónap volt, azért nem kevés....), szóval kezd szobaszerű lenni végre... :D
A bőröndöket meg levittem a pincébe, ne is lássam. Kivéve a legkisebbet, mert én most úgy képzelem, hogy majd abba pakolom a kórházi cuccomat. Hát, meglátjuk, hogy belefér-e, még nem is kezdtem el összepakolni... :shock:
Na de mindent sorjában.

Tegnap voltunk bejelentkezni a kórházban a szülésre - ez nem kötelező itt, de ajánlott és hasznos, mert akkor nem két fájás között kell majd felvegyék az adatainkat, megkérdezzék az összes korábbi betegséget, allergiát, stb-t.
Kérdeztem, hogy miket kell bevinnem: hát itt nem adnak hálóinget sem a szüléshez, sem a gyerekágyra, azt magamnak kell vinnem. Szerintetek hányat vigyek?
Azt mondták, betétet egyáltalán ne vegyek, mert adnak (na jó, gondolom, ha már hazajövünk, itthon kell saját, de abból már talán elég lesz egy nagyobb méretű egészségügyi betét, nem kell az inkontinenciás. Jól gondolom, anyukák?). Ezenkívül van melltartóbetét, korlátlan mennyiségű pelenka, babaruha, stb.

Azt is mondták, hogy ha éjszaka megyünk, akkor valami kaját hozzak, de nappalra nem kell, mert akkor már van konyha, tea, víz, kávé, mindent kapok. Kérdeztem, hogy ezek szerint engednek enni-inni vajúdás alatt? Erre nézett kerek szemekkel a nő, hogy hát persze, különben nagyon legyengülnék a végére... :)
A mellszívót is kérdeztem, mert sokan mondják, hogy pont az első héten van értelme, hogy könnyebben beinduljon: azt mondták, nem kell vennem, ha szükség lesz rá, nekik ott van, és utána bérelni is tudok tőlük. Vajon Mo-n nincs bérlési lehetőség?

Még védőnőt kellene választanom - itt ez nem kötelező, de persze hasznos, és 6 hétig fizeti is a biztosítóm. Viszont akit eddig felhívtam, az vagy szabin lesz, vagy már olyan sok kismamája van, hogy nem tud vállalni. Kezdek aggódni... Azt mondták, az augusztus a legnépszerűbb hónap szülés szempontjából... :shock:

Na, lassan mennem kéne csinálni valami hasznosat is a lakásban, mert eddig csak Titeket olvastalak egész délelőtt... :)
Legelőször ebédet fogok magamnak főzni - fasírt még van a fagyiban, csinálok hozzá krumplipürét és tormaszószt. Aztán szerintem leszaladok dinnyét venni, mert annyit írtatok róla, hogy nagyon megkívántam...

A bokáim nekem is daganak, de nekem csak a fekvés segít rajta - az sem mindig, sokszor reggel is dagadtak. Meg az ujjaim: a gyűrűm már nem jön le...

Ja, sterilizálás: én is idegenkedem a sterilizáló folyadéktól - mégiscsak vegyszer. Én majd inkább a kifőzést választom, citromos vízben. De nem nagyon lesz mit kifőznöm: csak egy cumisüvegem van, nem is szeretnék többet... :)

Kép
bikmakk

Ma megint csupa jó hírek vannak az első topic-babákról: Ati egyre csak gyarapszik (hátha már jövő héten hazamehetnek!), Villő pedig már ma megismerkedhet a saját kiságyával és az új otthonával! :D Ezek olyan jó dolgok, úgy örülök nekik - szeretem magamba szívni az ilyen pozitív élményeket!!! 8) :oops:

Linácska, majd ha kapsz képet a kutyiról, mi is kérjük! És kitartást a diétázáshoz - jó lesz az a lecsó (azt hiszem, mehet bele egy kis kolbász, vagy virsli is, talán azok se nagyon dobják meg a ch-értékét)!!! :wink:

Tündi, minden okés nálatok? Nem nagyon írsz magatokról...

Madaran, ez jó ötlet, hogy nem viszed be a mellszívót, csak összekészíted apának, ha mégis kellene - szerintem én is követem a példádat! :) Nekem is nagyon tetszik az ágynemű - aranyos! :)

Goldplast, Beusmimi: jó pihit, érezzétek nagyon jól magatokat!!!

Flake, hova tűntél, minden rendben? Nem kapunk esküvői képeket sem?

Cscsi: én is úgy tudom, hogy a tgyás összege nincs korlátozva. Átlagkereset-függő, és úgy tudom, nincs maximalizálva, mint a gyed.

Piroska: hú, nagy kő eshetett le a szívedről, amikor végre jobban lettél! Együttérzek veled, csak még egy kis kitartást, 1 hónap már semmi! :)

Dbea, Madaran: látjátok, nem mindig olyan car a hivatalok ügyintézése - csak ki kell fogni... :lol:

Irdab, azért van előnye is a 4. emeletnek: csak 8 kilónál jársz! :lol: (Én ma mértem, már 12-nél... :( Pedig ennyit akartam volna összesen.)

Helyzetjelentés rólunk:
Az egyik szekrény felével már megvagyunk, még kb. 2 óra és állni fog! :lol: (Elég macerás ezeket a lapraszerelt bútorokat összeállítani.) Csak most egy kis ebéd utáni pihit tartunk - apa a szomszédban kávézik, addig én gyorsan bekukkantottam... :D

Nekem érdekes "élményem" van a görögdinnyével: gyerekkoromban nagyon szerettem, sőt, most is szeretem, csakhogy sajnos van egy gondom vele. Megfájdul tőle a gyomrom! :( Kb. 2 éve nyáron tapasztaltam először, azóta nem erőltetem. :(
(Hasonlóan jártam a banánnal is: imádom, de attól meg mindig kijön a számon herpesz...) Szóval furcsa dolgok ezek - azt hinné az ember, hogy amit szeret, az nem okozhat gondot, de mégis... :(

Amúgy itt is dögmeleg van, a legjobb lenne ejtőzni, energiatakarékos módban lenni...

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk: hálóing, szerintem kellene egy a szülésre mindenképpen. Meg aztán a többi attól függ hány napig maradtok bennt. Én 3 napra gyúrok így elvileg 3 db viszek be, de én a szüléshez kapok rucit pluszba. És azért viszek be minden napra egyet, ha esetleg összevérezném, vagy összetejezném, akkor legyen minden napra tiszta. Nem akarok bennt mosni is. :?

Én is rákérdeztem, hogy egy hosszabb vajúdásnál dög melegben lehet e inni. Itt azt mondta a szülésznő szülőszoba látogatáson, hogy módjával de megengedik. Hát ha én nem ihatok akkor elkezd fájni a fejem, meg olyan szarul tudok lenni, hogy csak na. Ma már 4 l nél tartok.
Betét ügyben nem tudok tanácsot adni eddig tamponista voltam, de vettem egy csomó féle fajtát, hogy valamelyik jó is legyen. Mert apát azért hiába küldöm el betétet venni, ő még jobban nem ért hozzá :lol:

hmbori: és összesen hány szekrényt raktok össze? vagyis mennyi van még hátra?

Adri

Kép

Kép
irdab

Csajok,
teljesen rajtam van a mindjárt megszülök érzés... Reggel még semmi bajom nem volt, néhány órája meg annyira érzem, hogy tágul lent a medencém, hogy nagyon. Kimondottan fájdalmas. Állni, menni, ahogy hat a gravitáció, még gázabb. Fekve egész jó, de arra most nem érek rá.
Kókuszmatracot mostam, gyerekruhákat, megfőztem a lecsót, még bementem Kecskemétre bevásárolni..., lehet, hogy ennyit már nem kellene egy délelőtt alatt????
Aztán ide is ideért a Piroska által említett eső (vagyis szerintem innen ment oda :lol: ), kapkodhattam be a matracot, a törölközőket, mindent.

Irdab,
ez a káposzta nem is rossz ötlet. Imádom. Én most gyorsan újra iszom a csicsókát.

Tündi,
majd délután megy anyós. Vagyis már lehet, hogy ment, de még nem hívott.

Bikmakk,
a szüléshez egy olyan hálóinget vigyél, amit utána ki is dobsz. Kizárt dolog, hogy ki tudod mosni. Vagy legyen fehér, és utána a Domestos még segíthet :lol:
Betétből nekem a Jessa éjszakai vált be. Kicsit nagyobb, mint az Always, de mégsem inkontinencia betét.

Bori,
ha lesz kép, ígérem már rakom is fel. Max. jövő szombaton, mikor már elhozzuk kicsi Bumbit. A skót juhász meg ma életében először (12 évesen) megy kutyakozmetikába.
Lecsó tele van virslivel, az nem számít, nincs benne ch.

Na ledőlök egy kicsit, hátha úgy nem feszít.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska én ezt az érzést 32 hét óta érzem. Nagyon fáj a csípőm, és a szeméremcsontomba sugárzik ki. Néha a gyerekemet annyira lennt érzem mozogni, hogy csak beterpesztenem kéne, hogy lássa a fényt az alagút végén :lol:
Mostmár annyira brutál, hogy tényleg úgy megyek mint aki bec@rt.
Ha este lefekszem a nagyszobába pl tévézni, akkor már csak van hogy úgy tudok felkelni, ha apa felhúz, mert a csípőcsontom sajog, nah és akkor is kell totyognom vagy 5öt apára nehézkedbe, hogy normálisan megtartson a lábam. Nah erre a dokim azt mondta tágulnak az izületek, lehet extra érzékeny vagyok rá :shock: , ki tudja, de nagyon fájdalmas.
És a tegnapi vizsgálat alapján zárt is vagyok.
Remélem ez elmúlik ha majd megszültem?! Ugye elmúlik?????
És mi lesz a kutyus neve?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
Bumbi lesz a kutyus, Lili után szabadon :lol:
Most feküdtem egy órát, így egész tűrhető. Lehet, hogy az időjárás visel meg, mert ma már kétszer leszakadt az ég, aztán százágra sütött a nap, most meg megint dörög. De muszáj összeszednem magam, mert Liliért menni kell az oviba, na meg megígértem neki, hogy megyünk a nagyihoz.
De eldöntöttem, most már csak egy nap, egy adag mosás, és kész, majd szépen lassan kész lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,
nem értem én a cukromat... Reggelire ettem 2 szelet Graham kenyeret, 6,1 lett utána. Most délben megettem egy tányér lecsót, amibe nem hiszem, hogy túl sok ch lenne, meg szintén 2 szelet Graham kenyeret, hogy azért valami ch is legyen benne, és 6,7 egy óra után.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

És Linácska voltál már 3 vagy 6 pontos vérvételen?
A diabetológián amúgy a fele társaságnak ment csak reggelre fel a cukra a másik felének meg vacsira.
Én a reggeli bagázsba tartozom.
A lecsó kb 11 ch lehet, a 2 db grehem kenyér (igaz nem tudom melyik fajtát eszed) 20 ch lehet. Vagyis a 31 ch ra 6,7...
És a mérőd jó amúgy? Mert az enyém 1-1,5 mér fölé.
Én is megmértem ebéd után (gulyásleves /sok burgonyával meg zöldésggel)+ borsos tokány rizzsel. Nah és nem számolgattam csak pakoltam a tányérba szerintem többet is mint amennyi 50 ch lenne. 6,3 volt a mérőmön, és ha csak 1 egészet vonok le belőle 5,3.

Én is lefeküdtem egy órára, de most ki kell teregetnem. :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!!!!

Itthon vagyunk!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?