Sziasztok!
Na végre visszaolvastam!
Tegnap délután mentek el anyuék, ilyenkor mindig egy kicsit rossz, eléggé hiányoznak... De szerencsére létezik a Skype...
Nagyon hasznos hetünk volt, mert megvettük a kocsit, amit kinéztünk, és ezáltal az IKEÁ-ba is el tudtunk végre menni, és megvenni a kinézett bútorokat. Meg összeraktuk a pelenkázót, amit még 2 hete hozott az apósom Magyarországról, szóval alakul a szoba... Nálunk nem lesz egyelőre külön babaszoba, hanem a hálónk alakul át kétfunkcióssá. Elég nagy hozzá, szerencsére... És végre végre, ruhásszekrényünk is van, így vége a bőröndből öltözős időszaknak (4,5 hónap volt, azért nem kevés....), szóval kezd szobaszerű lenni végre...
A bőröndöket meg levittem a pincébe, ne is lássam. Kivéve a legkisebbet, mert én most úgy képzelem, hogy majd abba pakolom a kórházi cuccomat. Hát, meglátjuk, hogy belefér-e, még nem is kezdtem el összepakolni...
Na de mindent sorjában.
Tegnap voltunk bejelentkezni a kórházban a szülésre - ez nem kötelező itt, de ajánlott és hasznos, mert akkor nem két fájás között kell majd felvegyék az adatainkat, megkérdezzék az összes korábbi betegséget, allergiát, stb-t.
Kérdeztem, hogy miket kell bevinnem: hát itt nem adnak hálóinget sem a szüléshez, sem a gyerekágyra, azt magamnak kell vinnem. Szerintetek hányat vigyek?
Azt mondták, betétet egyáltalán ne vegyek, mert adnak (na jó, gondolom, ha már hazajövünk, itthon kell saját, de abból már talán elég lesz egy nagyobb méretű egészségügyi betét, nem kell az inkontinenciás. Jól gondolom, anyukák?). Ezenkívül van melltartóbetét, korlátlan mennyiségű pelenka, babaruha, stb.
Azt is mondták, hogy ha éjszaka megyünk, akkor valami kaját hozzak, de nappalra nem kell, mert akkor már van konyha, tea, víz, kávé, mindent kapok. Kérdeztem, hogy ezek szerint engednek enni-inni vajúdás alatt? Erre nézett kerek szemekkel a nő, hogy hát persze, különben nagyon legyengülnék a végére...
A mellszívót is kérdeztem, mert sokan mondják, hogy pont az első héten van értelme, hogy könnyebben beinduljon: azt mondták, nem kell vennem, ha szükség lesz rá, nekik ott van, és utána bérelni is tudok tőlük. Vajon Mo-n nincs bérlési lehetőség?
Még védőnőt kellene választanom - itt ez nem kötelező, de persze hasznos, és 6 hétig fizeti is a biztosítóm. Viszont akit eddig felhívtam, az vagy szabin lesz, vagy már olyan sok kismamája van, hogy nem tud vállalni. Kezdek aggódni... Azt mondták, az augusztus a legnépszerűbb hónap szülés szempontjából...
Na, lassan mennem kéne csinálni valami hasznosat is a lakásban, mert eddig csak Titeket olvastalak egész délelőtt...
Legelőször ebédet fogok magamnak főzni - fasírt még van a fagyiban, csinálok hozzá krumplipürét és tormaszószt. Aztán szerintem leszaladok dinnyét venni, mert annyit írtatok róla, hogy nagyon megkívántam...
A bokáim nekem is daganak, de nekem csak a fekvés segít rajta - az sem mindig, sokszor reggel is dagadtak. Meg az ujjaim: a gyűrűm már nem jön le...
Ja, sterilizálás: én is idegenkedem a sterilizáló folyadéktól - mégiscsak vegyszer. Én majd inkább a kifőzést választom, citromos vízben. De nem nagyon lesz mit kifőznöm: csak egy cumisüvegem van, nem is szeretnék többet...