Új privát üzeneted érkezett!

Gio! Tenyleg jopofa a dokid...bar valoszinu nem latta veszesnek a dolgot. Azota utananeztem a nagy konyvben, es az van irva, hogy a ver a vizeletben mindig sulyos bakteriumfertozest jelent, es van egy speci betegseg, ami a terhes nok kb 2 %-t erinti, kifejezetten hugyuti fertozesbol alakul ki...bar eleg eros tunetei vannak, te meg irtad, hogy nincs semmi jel. Mindenesetre barmilyen hasonlo esetben azt javasoljak, hogy azonnal elmenni pisilni, amint a legkisebb kesztetest is erezzuk, es persze tobbet inni...erre rogton megittam meg fel liter vizet azon nyomban :):)
Amugy a terhessegi cukorbetegseg tulajdonkeppen ugyanaz, mint a normal cukorbetegseg, csak terhesseg alatt alakul ki. vagyis...oroklodhetnek a hajlamosito elemek es az eletmod, magasabb eletkor, elozo baba sulya, vagy halott baba elozo terhessegnel, stb...de ezeket meg lehet nezni neten, jo sok van beloluk. vagyis total veletlenul nem nagyon alakul ki, bar kivetel mindig van, de a befolyasolo tenyezoket tekintve ugyanaz, mint a rendes cukorbetegseg, csak a terhesseg alatt nagyobb esellye alakul ki, meg akkor is, ha az anya termel inzulint, mert egyre tobbre van szukseg belole, hiszen a lepenyi hormonok rontjak hatasat. es abban kulonbozik meg, hogy szuleskor elmulik, bar 50 %-ban 5-10 nappal a szules utan kialakul a diabetesz 2. valtozata. Szoval van osszefugges eleg sok midnennel, de ettol fuggetlenul teljesen egyetertek, en is elmegyek, mert ha kialakul, akkor javithato a helyzet.

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok! Mostanában átmentem olvasó üzemmódba. Csak a táblázat teljessége miatt ragadtam billentyűzetet: 25 éves vagyok és a Szent Lázár Megyei Kórházban fogok szülni.
Most jut eszembe, tegnap akartam megkérdezni, hogy aki keményedést érez, az mihez hasonlítaná leginkább mensis hasfájáshoz, vagy feszülő, húzódó érzés vagy mi más? Nekem még nem volt ilyen. Erre ma elkezdtem olyan furát érezni a hasamban. Még most sem tudom, hogy ez mi, elég új, de leginkább feszülésre hasonlít. Tapiztam a hasam, keményebbnek tűnt, de lehet csak beképzelem. :oops:
Elmondtam a férjemnek, erre letiltott a fincsi esti sétáról -amit mától akartam rendszeressé tenni- mondván, pihennem kell és vigyázni a babára. :shock: Így is egész nap pihenek, hiába mondtam, hogy tegnap olyan jól esett kimenni a friss "hűvös" levegőre andalogni. :(
csillag25
 
 


Csillag! A sétáról szeritem nem kell lemondani. Az mindenképpen jót tesz. Én most hogy nem dolgozom, rá akarom magam szánni, hogy reggel is egy kicsit sétáljak, akkor egyedül ugyan, de majd hallgatok addig zenét. Én eddig azt olvastam mindenhol, hogy a séta nagyon jót tesz.

Kép
tedorka
 
 

 
 

Én tudom, de a párom... :roll: Túlságosan félt engem és a babát is. Na de mindjárt felolvasom neki amit írtál. :wink: :D Érzem, hogy jót tett tegnap a levegő, főleg hogy napközben a nagy melegben ki sem megyek.
csillag25
 
 


Sziasztok! Megint csak így nap végén írok.. egész nap rohangáltunk (most nyitunk egy pub-ot és annak ügyében) és délután már olyan fáradt voltam, hogy muszáj volt aludnom "egy kicsit" :) és úgy ébredtem, hogy nekem lecsó kell de most azonnal. Képes voltam a zöldségekért lemenni a boltba. És nagyon fini lett :) A sokadik tányér után pihegek, és a szemem még mindig kívánja :oops:

Azért remélem nem zártok ki magatok közül azért, mert én megcsináltatom az amniot :cry:

Ui: ha végre megnyitottunk (reményeink szerint csak pár hét), tarthatunk egy kismamabulit, természetesen a füst és cigaretta mentes hangulatos teraszon :)
Vendég
 


Dehogyis zarunk ki az amniocentezis miatt...azert letezik, hogy emberek meg tudjak csinaltatni, ebben semmi kulonos nincs, attol fuggetlenul, hogy en nem tennem. Aztan az is lehet, hogy valami megvaltozik egyszer az en eletemben is, maskepp fogom gondolni, es 10 ev mulva mar az elso legpicibb rossz jelre is elvetetem a babat...azt most nem hiszem, de megeshet. Ettol nem lesz valaki rossz vagy jo ember, odivatu vagy haldo, de megcsak flvilagosult vagy buta sem. Egyszeruen csak az egyen hozzaallasa a dolgokhoz. Minthogy en imadon a narancssargat, valaki meg a zoldet, es nem ertjuk, a masik hogy szeretheti azt a szint. Mikor csinaltatod a vizsgalatot? Azert utana nagyon nagyon ovatos legyel, en tutira 3 napig fel sem kelnek az agybol, meg a bilit is odakeszitenem...de ugyis minden rendben lesz, es a baba felol is megnyugszol majd :):)
Es mi lesz a kismamabulin? Lesz egy kis riszalom is, vagy csak frissen facsart narancsle es fotonezegetes ? :):):) ha van netetek, majd skypon becsatlakozom :):)

Kép
pumipumi
 
 


Pumi, megnyugtattál.
Jövő héten egyeztetünk az orvossal a vizsgálat időpontjáról. Úgy szeretném, hogy addigra már túl legyünk a költözésen és egy hetet legalább feküdni szeretnék!!

A kismamabuli: igény szerint, lehet akár karaoke is :D :D :D
És van net :D
Vendég
 


Gombi,
és Neked a dokid javasolta hogy csináltasd meg vagy nem lett jó vmelyik eredményed? (bocs ha írtad korábban, valszleg nem tudom most visszakeresni. Leírod mégegyszer?
És természetesen én is úgy gondolom mint Pumipumi. Valahol csodálom is a bátorságát annak aki megcsináltatja . Nekem gondolom a koromnál fogva javasolnák, de beszari vagyok és csak végszükség esetén vagy ha a doki parancsba adná - nos akkor lehet meggondolnám én is.

Én ma úgy jártam a tonhalas paradicsomos tésztával mint Te a lecsóval..nem bírtam abbahagyni:-)

Pumipumi,
a védőnőm nekem is mondta hogy igyak sokat. Sajnos soxor elfelejtem, mert nem vagyok szomjas...Meg így hogy dolgozom a munkába indulás előtt és hazaindulás előtt nem igazán szeretek inni, mert kb. 1,5 órára vagyok hitelesítve pisilés nélkül és min. 1 óra míg hazaérek a munkából :-) Szval át kell ezt mindig gondolnom. A doki mondta hogy egyelőre ne aggódjak a vér miatt ha nincs tünet, mert akkor lehet egy akkori egyedi eset vmiért. Hát az tény, hogy nem ún. középsugaras vizeletet adtam le..
Hugomnak volt terhessége alatt egy csúnya fertőzése 4kereszttel és véres vizelettel, de akkor neki nagyon fájt a hasa is.
Vendég
 


gio'ia: közvetlen családtagom down-os és egy elismert, sokak által ajánlott genetikussal konzultálva döntöttünk a vizsgálat mellett.
Vendég
 


Gombi,
értem! Neked Afp nem volt akkor még ugye? vagy ebben az esetben nem is lesz?
Egyébként érdekes, mert mindenhol azt olvasni, hogy a down kór szintén nem egy olyan dolog, ami örökölhető vagy hajlamosítható.
De a genetikus tudja ezt mindenkinél jobban. Mikor lesz? FÉlsz tőle?
Nekem több barátnőm is megcsináltatta aki pl. 40hez közel szült és ők teljesen természetesen kezelték, tehát nem úgy ahogy pl. én a saját esetemben. :)
Vendég
 


A down kórnak is van olyan típusa ami öröklődik. Jövő héten egyeztetünk a vizsgálat időpontjáról. Most egyelőre egy egészséges félelem van bennem. AFP még nem volt, és fogalmam sincs, hogy így lesz-e.
Vendég
 


Nóna!
Nme azért nem csináltatok cukorterhelést,mert kellemetlen!!!Szó sincs róla!Hanem mert nekem is bajok vannak a cukrommal,viszont nekem rettenetesen alacsony,és túltermel a pajzsmirigyem.Vagyis ha én megiszok 2dl olyan löttyöt mint a cukorterhelésen,akkor úgy elkezd termelni a pajzsmirigyem,hogy legutóbb 1,2 volt a cukrom,amivel már bekómálhattam volna.Szóval nekem nem lehet/egyáltalán nem javasolt,nem pedig azért nem csináltatom meg,mert sz*r.Nagyon sokat árthatok vele a babának ha bevállalom.
Így sem tudják feltornázni a cukromat,hát még ha hiper termelésbe kezd a pajzsmirigyem.

AFP mostmár biztos lesz,ugyanis apa véletlenül azt is befizette a többi csekkel :oops:

Csillag!
Egyáltalán nem fájdalams a keményedé,legalábbis ilyenkor még,ha nagyobb a baba lehet kellemetlen.Érezhetően összehúzódik a méhed és keményebb a hasad.Olykor annyira,hogy láthatod hol a babó :D
Vendég
 


Jó reggelt Kismamik!

Sprite, a héten eljutottál táncolni?

Én tegnap voltam védőnőnél, minden rendben, csak még a fele eredményem nincs meg :( így ha hétfőig sem érkezik meg, akkor nem tudok jövő héten orvoshoz menni, pedig már nagyon vágyom egy uh-ra. Tegnap volt 2 hete, hogy levették vért, azóta semmi... A szokásos laboreredmények megvannak, a szokásos értékekkel, és a szokásos enyhe vérszegénységgel :(

Köszi az adatokat, bővítem folyamatosan táblázatot, majd jövök vele ismét :)
Vendég
 


Jó reggelt!
Csillag! Abszolút megértelek, az én férjem a napokban orvoshoz akart küldeni, mikor mondtam, hogy sokan érzitek már a babát, én meg még nem. Erre felpattant, hogy akkor biztos valami baj van, és menjek orvoshoz. Nehéz volt elmagyarázni, hogy ez nem így van.
Gombi! Minden tiszteletem a tied, hogy bevállalsz egy ilyen vizsgálatot. Ezért nem hogy nem zárunk ki, de még a bátorságdíjat is Te nyered. :D
M&G, szerintem a fele eredmény is elég a dokinak, ha van benne vérkép. Ráadásul most kellene egy genetikai uh, nem?
Sprite. Fizetni kell az afp-ért???
Tegnap elmentünk sétálni, megnéztük a Dunát...a séta közben nekem is elkezdett fájni a csípőm alatt a csont, vagy az izület, vagy szóval ami ott van. Nem túl jó... :cry: remélem elmúlik.

Kép
tedorka
 
 


Sprite
hol kell afp-ért fizetni?
Milyen táncra jársz?
Vendég
 


Tedorka dokinak elég lenne, de a kórházban az uh-hoz kell az afp eredmény :( így egyenlőre várakozom...

Szerencsére egyre határozottabban állítom, hogy a mozgást érzem már napok óta, de az elején eléggé bizonytalan voltam. Főleg munka közben érzem, lehet, az én babám nagyon lusta, de esténként már pihen, nem hajlandó mocorogni.

Én is meglepődtem, hogy afp-ért fizetni kell, pedig mi egy kórházba járunk. Nekem a toxoplazmát kellett fizetnem...
Vendég
 



Nme az AFP-ért,hanem a toxoplazmáért.De mivel egy kalap alatt emlegetig őket így én is :D Bocsi ha félreérthető voltam :oops:

Gabi!
Nme voltam :evil: Haragudtam is nagyon,de menni kellett a méhecskéket kezelni,és az fontosabb.Jövő héten is csak akkor jutok el,ha fél óra alatt végzek a dokinál,mert 4től rendel a kismami hastánc meg fél 5től van.
Vendég
 


Sziasztok!
Tegnap korán délután hazajött a férjem, hogy pakoljak, elmegyünk kiruccanni.
Kedden reggel mondtam neki, hogy vigye el valahova a gyerekeket, ne punnyadjanak itthon velem. Nekem sajna muszáj, de olyan rossz nézni, hogy itt a nyár és csak az udvar van nekik.
Erre másnap elvitte őket moziba a jégkorszak 3-ra, mindketten(vagyis mindhárman) nagyon élvezték. Tegnap pedig jött az újabb ötlet, hogy menjünk le a Velencei-tóhoz, én ott is tudok feküdni, a gyerekek pedig pancsizhatnak. Éjszakára sátrat vertünk, nagyon jó volt a jó levegőn pihenni, aludni. Ő pedig éjjelre bedobta a pecabotokat.
Vasárnap ismétlünk! :D

Az első terhességemnél és a másodiknál is úgy gondoltam, hogy sosem vállalnám be az amniot, nehogy elveszítsem a babát, még akkor is ha beteg.
De mikor a fiamnál a 18. heti uh-on szembesítettek a baba mindkét oldali pyelontágulataival és az agyacskájában talált két cystával, akkor már nem volt kérdés, hogy tudni akartuk, mennyire beteg. Más dolog így elhatározni valamit és megint más mikor az ultrahangos orvos felveti, hogy bármilyen súlyos rendellenessége lehet a babának és csak az amnio tudja meghatározni, hogy milyen típusú betegségre lehet számítani.
A genetikus aki csinálta a mintavételt, azt mondta, hogy a vetélési 1% háromnegyed része eleve beteg baba volt. Nálunk sem volt gond, nagyon profin csinálják.

Most júli 23-án azért megyek az Istenhegyire Hajdú Krisztina genetikushoz, mert ha bármit is lát ami valószínűsíthet rendellenességet, akkor már napokon belül Ő maga elvégzi az amniot. Egy percet nem fogok gondolkodni annak szükségességén, ha Ő úgy látja.

Az AFP tényleg sokszor téves eredményt ad, főleg ha nem adtak meg hozzá súlyt vagy nem megfelelő időben lett levéve. De amúgyis elavult. Viszont ha már van, én nem hagyom ki. Pláne, hogy kéri a doki a 18. heti uh-on és ha ez neki segítség, akkor minden további nélkül!
De megértem azt is, aki kihagy egy-egy vagy akár több vizsgálatot, de én két egészséges gyerek mellé nem tudok bevállalni egy beteget. Nem tehetjük majd meg, hogy ne menjek vissza dolgozni, hanem egy beteg gyerek ápolása miatt itthon kelljen lennem. A két meglévő gyermekünk jövőjét is szem előtt kell tartani.

Na jó, megyek főzni, kacsaleves lesz. Kár, hogy nem laknak közelebb a szilvás gombóc evőink, mert maradt egy csomó és oda kell adnom ma a cicáknak! :?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 



Pókica,
milyen klassz férjed van!!! És vasárnap ismétlés. Szuper.
Vízbe Te bemehetsz?
Vendég
 


Igen, a terhességeim alatt nagyon odafigyel, gondoskodik, tenyerén hordoz. Az utolsó hónapokban már főzni sem enged, mindig munka után Ő főz meg. Istenien csinálja, az apja mesterszakács, volt kitől tanulnia! :wink:
Sajnos mikor nem vagyok várandós, akkor már nem ennyire odafigyelő, akkor is főz meg ilyenek, de mégsem hordoz a tenyerén. Azok a szürke hétköznapok! :D Bár 3 gyerek mellett nem hiszem, hogy egy hétköznap is szürke lesz majd! :lol:

Amíg nem nyílik ki a méhszáj, addig bemehetnék, mert mi sosem a nagy tömegű strand részekre járunk, hanem ahol horgászni is szoktunk, nagyon eldugott helyen, ott a madár sem jár. Éppen ezért a víz észrevehetően sokkal tisztább.
De mikor babás vagyok nem nagyon szoktam bemenni, néha nagyon egyet-egyet úszni. Azért jobb a biztonság.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


pókica,
aha! Akkor azért vállalsz több gyermeket, ugye? :D A tenyérhordozás! :D Le ne álljatok!!
Csodás hogy már a 3, babát várod. Úgy szeretném ha nekünk is lenne 3 bár lehet hogy ahhoz a következőnek ikreknek kellene lennie, hogy még 40 éve skorig beférjen :-)
Vendég
 


Sziasztok! Szerintetek a napozás mehet? Mondjuk nem délben gondoltam, de jó lenne egy kis szint szerezni, mert már elég sápadt vagyok. Holnap mi is horgászni megyünk egész napra, azért gondoltam. A hasunkat is szabad süttetni vagy azt inkább takarjam le? Köszi!
Vendég
 


Nekem azt mondta a doki hogy takarjam a pocit és tűzőnapon ne menjek a vízbe sem. Szívem szakad, mert vizicsirke vagyok, de csak kibírom ezt a nyarat. Jövőre meg picurral majd kiélem magam:-)
Vendég
 


Melinda, én mindig letakarom a pocakot. Erre oda kell figyelni. Nyáron már délelőtt is nagyon melegen süt a nap és este 5 órakor is hőség van. Amúgy sem vagyok napozós típus, vigyázok a bőrömre, igazából nem is értem miért jobb a barnább szín mint a fehér. :shock:
Így mi mindig nagy napsátor alatt ücsörgünk, fekszünk, beszélgetünk és figyeljük az önfeledten pancsizó gyermekeinket (és persze a botokat). :D Na, meg persze húst sütünk, bográcsozunk, csónakázunk.
Ti is szoktatok több napra menni?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Hát, nem vagyunk egyformák. Én tavaly napokat feküdtem a napon, mondogattam neki, hogy "SÜSSSS!!!!", és csak barnultam. Olyan jó volt. Aztán a nászúton is volt, hogy napokig le se szálltam a napozóágyról. Most meg olyan vagyok, mint egy hipó-reklám. Se szolárium, se napozás. Mondjuk most nem is bírnám.
De ha vízparton lennék, szerintem nehezen bírnám víz nélkül. Majd a tengerparton szeptember elején...remélem.
De ha napra mennék, én is letakarnám...mondjuk egy fürdőruhámba se férnék már bele "mellesleg", úgyhogy vennem kell majd valami kismamásat milliókért.
tedorka
 
 


Vannak most azok az általam ugyan fürdőruhának nem nevezendő, de mégis annak nevezik darabok, aminek a felsője olyan mint egy trikó és az eleve letakarj a pocit.
Dorka,
és szeptemberben mentek még a tengerhez? Dejó! Merrefelé?

TAnácsot kérnék, akinek van ilyen jellegű problémája. Én ugyan 4 hónaposan korainak tartom még, de valszleg mégis az állapottal összefüggésben eléggé fáj a csípőmnél a fenekem felett. Gondolom van akinek a dereka vagy a háta fáj. Mit lehet ezzel tenni addig, amíg le vagyok tiltva még a tornázásról a doki által? Furcsa mert általában fekvő helyzet után alig bírok felállni mert nyilalldosik. És oké hogy természetes mindenféle fura fájdalom eme áldott állapotban, csak azért nem szeretnék már 4 hónaposan ott tartani hogy alig bírok kikelni az ágyból. Mi lesz akkor a végén?
:shock:
Vendég
 


Sziasztok!!!

Rengeteget írtok,lányok,nincs mindenre alkalmam reagálni,csak hirtelen néhány.

Én tegnap is strandon voltm,11-től este 6 utánig.Dél körül végig árnyékban,de 4-5 körül én magas -30-as faktorú krémmel durván fehérre kent hassal én napoztam .Napimádó vagyok és soha nem unom meg.amikor éreztem,h hevülök,akkor apocakot takartam kicsit,illetve locsoltam.Vízbe nem merek menni,csak térdig a gyerekmedencébe,de már ez is feltöltődés.

Én nagyon készen vagyok,ti hogy viselitek a kánikulát,frontokat????Napok óta csorog rólam a
verejték minden lehetséges helyen :roll: Vedelem a jeges innivalót,most délután 1,5 l szamócaszörpöt ittam meg....most épp ezt kívánom,meg a körözöttet :lol:

Pókica,de szuper a férjed...én is imádom,h K ilyen spontán.Nálunk is megesik az ilyesmi.Jól vagy??Barnázás megszűnt?

Üdv az újaknak!!!!Jó,h már ilyen sokan vagyunk.

Séta szerintem is mehet simán,meg a jóga is.Én hetek óta tervezem elkezdeni.Meg a masszázst is,barátnőm engem Dénest várva a 12.héttől végig rendszeresen masszírozott(gyógymasszőr)és fantasztikus volt,nem is tudom,mire várok még :roll: nem is zsibbadt ennyit a kezem...nekem amúgy is javasolt,mert a nyakamban van egy zsírcsomó,ami nyomja az idegeket és zsibbadnak a kezeim.

Most volt nálunk egy kiadós zivatar,olyan friss a levegő,megyek,szippantok...

Kép Kép
meli1118
 
 


Én most értem haza egy alapos sétából. A séta szerintem is nagyon jót tesz. Főleg ilyenkor már nincs olyan meleg. Persze az apukák szeretik túlzásba vinni a féltést. Nekem jó mert kénytelen vagyok napi háromszor sétálni, mert van egy kutyám.
A déli napozást holnap kerülni fogom, és a pocimat is letakarom. A bikinim nekem is kicsi lett. De erre a nyárra nem veszek újat. Jövőre meg remélem újra jó lesz.

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!!!!!!
Jó éjszakát!!
Vendég
 


Sziasztok!

Nem is hallodtam még,hogy le kell takarni a pocakot.Bár simán elképzelhetőnek tarom,tekintve,hogy a kismam fürdőrucik inkább hasonlítanak tankinire.Takarják a pocót.
NA nekem nincs problémám a napozással:
1: utálom,2: képtelen vagyok lebarnulni.Nekem még a szoli sem segít.Arról nem is beszélve,hogy vérszegény vagyok így ez sem segít túl sokat a barnulásban :D

Kismama jóga!De jóóó!Nálunk ilyen nincs.Én vettem egy könyvet,abból csináltam,mikor Zizut vártuk.De nem igazán jött be a dolog :? Az mégsem olyan!

Jó hogy tudtok sétálni,én megyek 3 utcányit és levegőért kapkodok.Bár szerintem csak az időjárás miatt van.Jó lenne ha már eldöntené,hogy esik vagy nem.Itt olyan hülye idő van napok óta.
Vendég
 


Sziasztok!!
Mindenki jól van?
Én kínlódok.. :cry: egész éjjel alig aludtam, reggel 6kor kidobott az ágy, és úgy éreztem, ha záros határidőn belül nem megyek le a hűvös utcára, tutira felfordulok! :shock:
A lakás nekünk tegnap óta drámaian meleg. vagyis minden nyáron ez volt, de eddig nem zavart.. :?
És jelentem túl vagyok az első "terheshisztimen" :oops:
Amit a vízmérőórák cseréje váltott ki belőlem.. Mi jön még??? :shock:
Vendég
 


Gombi :) :) :) a hűvös utcára???Te meg miről beszélsz???? :lol: :lol: Nálunk benn 27 fok van,kinn meg árnyékban 32.Napon meg 1000.Örülök,ha élek,viszont éjjel akkorát aludtm,az eső után olyan jó volt a levegő.ÉS pisilni is csak 2x keltem :)

Kismamajóga.Nekem dvd-m van,szeretm,de még nem jutottam oda,h csináljam is :lol:

Lecsóevők figyelem,ma anyunál délután öcsémékkel azt csinálunk bográcsban 8)

Ebéd nálunk rakott gombás cukkini(kertből szedett,isteni zsenge...)

Puszi mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 


Mármint reggel 6kor még hűvösebb volt kint, mint bent a lakásban :)
Vendég
 


Sziasztok!
Hogy ez a lakásfelújítás mennyire klassz....ráadásul ez a meleg is. Nem semmi. Én ma a konyhát nyertem meg, mindent el kell pakolni. Nem is gondoltam, hogy ennyi cucc van itt. Egyszer csak vége lesz.
tedorka
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a telekről, majd visszaolvasok régebbre is ha lesz időm! Addigis üdv az újaknak!

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Gio'ia! Nekem is van hasonló problémám a derekammal, mint neked. Nekem korábban volt is a derekammal probléma, gondolom, az újul ki, szerencsére még nem vészes. Nekem az segít, ha úgy kelek fel, hogy először az oldalamra fekszek. Illetve a keménytől jobban fáj . A hétvégén a Balcsin voltunk, és a földön napoztunk. A hasmara uygye már nem tudok feküdni, így csak a hanyatfekvés maradt. Na a kemény földről alig bírtam felállni úgy hasogatott a derekam. Szóval, habár elvileg a keményem fekhelyek az egészségesek, nekem éppen hogy azok hozzák elő a problémámat.

Jógázni én már a 14. héttől tervezek, de sosem jutok el. Hogy mire megy el mindig az időm? Ok., dolgozok 3/4 5-ig, utána sok szabadidő nemmarad, ilyenkor főleg nem mostanában, de már nagyon jó lenne, ha többet tudnék magunkra koncentrálni.
Vendég
 


Ma elkezdett nappal is aktívabban ficánkolni a picúr. :D Eddig késő délután esetleg érezhető volt, de inkább 7 után kezdett el mocorogni, és lefekvés után jött a búcsú pukli produkció. Ma reggel arra ébredtem, hogy feszülni kezd a pocim. Lenyúltam, és kitapintottam a szokásos kis puklibabámat. :D Utána meg mocorgott egy sort, és napközben is 3-szor 4-szer. Úgy tűnik most már zöbször lesz érezhető. És a kis pukli mérete alapján óriásit nőtt szite egyik napról a másikra a manócskám. De a pocin ez annyira nem látszik pedig. Kedden megyünk uh-ra, alig várom. Videóra vesszük a monitort, hogy a család is megláthassa a picúr produkcióit, és esetleg a lába között ami van (vagy ami nincs)
Vendég
 


O'hara
dejó hogy így érzed a picurt!!! Ez csodás lehet!

A derekam detto ugyanaz mint nálad! Ha keményen fexem még rosszabb, bár egyelőre én is azt erőltettem, hogy hátha idővel javít rajta, mondván az az egészséges, nem a puha fekhely. És én is így kelek, hogy oldalra fordulok és úgy le az ágyról :) Csak ezt még így 4 hónaposab viccesnek találtam, a férjem is mindig vigyorog és már előre azon szórakozik hogy mi lesz majd a 9. hónapban:-)
Mindenesetre gondolkodom egy matraccserén.
Most annyiból megnyugodtam, hogy ezt valszleg akkor nálam mégiscsak az állapotom okozza, bár erre az ülőmunka sem segít rá nyilván.

Lányok, és itt van aki már nem dolgozik hanem otthon élvezi az áldott állapotot? Akik dolgoztok, meddig tervezitek?
Vendég
 



Hahoooo! Jo reggelt mindenkinek :):)
Napozos temara: en teljesen napfuggo vagyok, szerencsere sosem egek le, meg vedelem nelkul sem....persze eleg fel ora a napon, es estere olyan rosszul vagyok...de ez valahogy sosem tantorit el. most azert ovatos vagyok, csak arnyekban szinte, bar azt utalom, mert fazom, akkor is, ha 30 fok van arnyekban. en a pocit siman kiteszem a tuzo napra, de csak fel orara. vegulis az a lenyeg, hogy ne egjen le a bor, es ne melegedjen fel a magzatviz...de utobbihoz nem szukseges orakat tuzo napon nyilt pocakkal lenni, hanem mar az is eleg, ha a mama teste felmelegszik...haat, az enyem nem gyakran :) Gio! Veled teljesen egyetertek a tankini-ugyben...sosem birtam magamon elkepzelni, csak legfeljebb ejszakara az ilyen jellegu egyutteseket. usziban sima uszodresszem van, de azon kivul csak falatnyi bikinik. most meg...! Megvettem egy tankinit! Masba egyszeruen nem fer bele a mellem es ez nagyon kenyelmes, meg legalabb a pocak miatt is nyugodt vagyok...sikerult szepet talalnom, ami inkabb szexi mint nagymamas :):) nagyon tetszik, ma mar abban megyek uszni :):)
Tegnap megismeteltuk a szerdai Uh-t, de az ismerosunk hazi gepevel, ami pocsek minosegu, de azert jobb, mint a semmi. most nagyon nyugodt volt csimota, nem aludt, kalimpalt a kezevel, a szajaba tette azt, simogatta a feneket, picit forgolodott, de nem ugy, mint multkor. a szonografus mondta, jobb igy, meert ilyenkor bokdosessel tudja forgatni. Haat, nem igazan...egyertelmuen nem akarja megmutatni magat :):) azert volt egy nagyon jo szog, mikor alulrollehetett latni a popsijat, a szettart combjait (a labai midnig kerszetben maradtak), es koztuk egy egyertelmu valamit :):):)ebbol nezetbol egydimenzios volt, vagyis a hosszusaga nem latszott, ami meg akarmi is lehet, de azert betoltott 17. heten ha van ott valami, akkor az kuki. persze nem jelentette ki hatarozottan, de azert egyre valoszinubb Matteo :):):) (anyam orul, mert ezt jobban ki tudja mondani, mint a lany Azzurra-t, a dednagyi meg orjong, mert o lanyt akar). A heten megyek nodokihoz, ott megint megnezzuk, aztan utana bekenhagyjuk 2 hetre :):) Amugy nagyon aranyos, a fejet mindig felenk forditja, eleg jol latszik, simogatja mindig magat :):) Elkepeszto, hogy mennyire latszanak mar az ujj butykei is. Csimotanak ez a 107. napja, es legkesobb ezen a napon elkezdenek salakanyagot termelni...persze nem uritenek, csak pisit, de azert mar a beleikben raktarozzak a szemetet...durva!!!
Gabi! Foto? Olyan kivancsi vagyok...tegyetek fel pocakos kepeket! latni akarom, hogy nektek is igy no!!! Amugy a kilom szerncsere meg mindig 3,1-3,3 plussz. Ti hogy alltok? Persze nem szegeny hanyosok, akik az elejen meg fogytak is :(
SZeintetek Pesten hova erdemes 4D-re menni? A legfontosabb, hogy tenyleg alaposak legyenek...idopontot akarok kerni a napokban, mert aztan a szallasokat is intezni kell, de ehhez akarunk mindent igazitani.
Gio! En gyakorlatilag a legelejetol nem dolgozom...amint megtudtam, hogy terhes vagyok (rogton a havim napjan), masnap szoltam a fonoknek, hogy nem tudom az eddigi munkat csinalni...laborban egyeduli emberkent dolgoztam, vizminoseget ellenoriztem, vagyis savak, ken, olom... orakon keresztul. Par hetig meg maradtam, adtak irodai munkat, de mindig probaltak ravenni 1-1- analizisre, mondvan, hogy modern gepek, bla-bla...de azert a labor megiscsak labor, gozokkel, kiszivargo nayagokkal...ugyhogy ugy dontottuk, otthagyom, mert nem vettek komolyan. Igy azert rosszabb, mert semmi penzt nem kapok, de nem akartunk kockaztatni (egyebkent is tilos munka). Nagyon jo otthon, bar midnig elmegy az ido, de azert sokkal masabb igy, total nyugalomban, relaxaltan. A tunetek is tudom, hogy nagyreszt egyntol fuggenek, de szerintem hatalmas reszt kozrejatszik az abszolut tunetmentessegemben ez az ithonlevos allapot. sosem voltam meg ilyen jo formaban, egyszeruen elvezem :):):)

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok ! Jó reggelt!

Pumipumi...szóval kukacosnak látszik... :)
Elsőnek szerintem a fiú jó!Bár nekem másodiknak is az lett...és lehet,hogy harmadiknak is..... :shock: ....Mi majd jövő héten vasárnap megyünk 4D-re!Sajnos nem tudom Pesten hol van jó 4D,de a Mamutban nem jó,oda ne menj...legalábbis nekem nem jött be!Doki nem volt elég alapos!
Jaj már annyira izgulunk,hogy mi lesz?.....A multok azt álmodtam,hogy lányom született és mi ott álltunk a korházban elötte...akkor jött a nővér és megkérdezte,hogy mi lesz a neve?Erre mi egymásra néztünk párommal és egyszerre mondtuk... :shock: MÉG NEM TUDJUK! :lol: :lol: :lol: Vicces volt!
Hát kiváncsi vagyok mi lesz!Lehet,hogy csak azért álmodtam lánnyal mert annyira jó lenne harmadiknak az...,na de majd kiderül jövő hétvégén...ha persze megmutatja magát! :roll:

Mit főztök ma?Adjatok már tippet nekem!
Vendég
 


Azert 2 fiu utan en mar biztosan lanyt szeretnek...most meg tok mindegy, mindkettot akarok...mindkettot azonnal :):):) A fiu talan picivel jobb lenne, de csak azert, mert en mindig akartam egy batyot...bar ha csak egy ev lesz koztuk, akkor azert nem lesz olyan batyos a dolog.
En ma gombaval, sajttal es zoldfuszerrel toltott szuzermeket csinalok...persze salataval.

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!

Még mielőtt jobban belemélyedek a munkába, gyorsan bejelentkezem. Később talán már csak olvasni lesz időm.

Munka terén: én több helyen dolgozok, az egyik irodai félállás, a másik pedig egy változó munkaidejű állás. Ahogy most állnak a dolgok, az irodai munkát az utolsó pillanatig csinálni fogom, a másikat októberben valamikor leépítem. Az irodait is próbálom majd novembertől már többségében otthonról intézni, és max hetente egyszer bejárni, de ezt úgyis hozza az élet, hogy mennyire bírom.
Most nyáron lesz egy másfél hónapom, amikor csak az irodai félmunka van, ami segít pihenni, és elvégezi a lakásfelújítást, meg a babaholmi-bevásárlások nagy részét, legalábbis remélem, hogy jut rá idő. Meg most szeretnék még egy hatalmas nagytakarítást is a nyáron, és nem októberben pl ablakot mosni.

Hátfájás, nyilalások, babamozgás, pocakméret:
Én még nem érzem a pöttömkénket mocorogni, de megnyugtattak, hogy nem baj. Viszont nagyon örülök azoknak, akik érzik már.
Pocakméret: még mindig csak olyan a hasam, mintha fel lennék puffadva, csak már nem kényelmesek a régi ruháim nagy része, de még nagyon nem kismamás. Pedig alig várom, hogy közepesen nagyra megnőjjön, amikor már lehet látni, de még nem akadályoz sokmindenben.
Hátfájás nekem is van, meg időnként itt-ott nyilallás, de nekem azt mondták, hogy amíg nem görcsöl, csak ég, fáj, nyilal, szúr, stb. addig minden rendben van, mert a baba növésétől van, meg a méhszalagok nyúlása, a csípő is tágul. Ettől még én is izgulok néha, mert nekünk is veszélyes volt az első három hónap, de bízok benne, hogy minden rendben van.

Mi is szeretnénk új matracot venni, már kinéztünk a neten egyet, csak szeretnénk elmenni megnézni élőben is, és jól megkérdezni mindent róla.
Gio, ti milyen matracot szeretnétek?

Most megyek dolgozni, de igyekszem benézni.

eva

Kép
schvargaeva
 
 


Gyors visszakukk - főzés:
Én,ha már nagyon nem tudom mit együnk, a nagy babás könyvet nézem meg, hogy mi mindent kellene ennem, és mit ettem ezek közül régen.
A heti tervek:
Spenótos tészta, lencsesaláta, töltött tök, sült csirke káposztasalival

eva

Kép
schvargaeva
 
 


Pumipumi most ötletet adtál a salátával...szedek a kertből és tojásosnokedli lesz salival!A pulykahusit pedig ragulevesnek csinálom meg! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanában alig írok. Mindig van valami mászkálni, intézni való.
Szerdán voltam dokinál, és dec. 25-e lett a hivatalos időpontom :D

Nagyon rosszul bírom a meleget. Mindjárt el is kell mennem a gép elől, mert pont itt van mellette a teraszajtó, ahol még elhúzott függönyön keresztül is ömlik be a meleg. Nagyon kivagyok tőle. Napozni szeretnék, mert én is tíz perc alatt képes vagyok lebarnulni, csak még nincs hol, mert nem akarok kifeküdni úgy, hogy minden szomszéd lát. Majd ha kész lesz a kocsi, veszünk nádat a kerítésre, és akkor reggelenként napozok kicsit.

Lencsibaba mozgását már úgy érzem, hogy tudom, mikor bukfencezik :lol: Meg, hogy mikor melyik oldalamon van. :)

briell
 
 


most kaptam levelet a szemét BKV-tól,hogy fizessek be 15ezer pótdíjat...!Amikor hívtam őket,hogy én ezt már sztem kifizettem tavaly azt mondták,hogy bizonyítsam,be...persze a csekk nincs meg!Szerintetetek?Szemét egy társaság!Van aki azt mondja,haggyam és ne fizessem be!
??
Vendég
 


Tulipanos! Ez nagyon durva, nem tudom, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Briell! Aztok jo, hogy mar igy erzed...en 2 hete nem igazan ereztem meg semmit. Eddig is nagyreszt ugy, hogy a pocakra tettem a kezem...most mar erzem az nelkul is, de azert nem mindig hatarozottan...eddig csak 3-4 alkalommal ereztem eros rugast, legtobbszor "csak" ficankolast. azt tenyleg erezni, mikor forgolodik...olyan csiklandos erzes :):)
De jo, hogy en nem szenvedek a melegtol...meg sosem volt melegem. Mondjuk itt most nincs az a tipikus nyari ido. szerintem mindig megall 30 fok korul, este meg esik..szinte minden nap. de doggeszto kanikula nincs. alakasunkban amugy 25 fok korul van, igy en kinyitom a hatalms ablakokat, es igy bejon meg egy kis meleg, igy lesz delutanra 30 fok korul . imadom!!!

Kép
pumipumi
 
 


Tulipános: ez nagyon gáz. Pont ilyenkor hiányoznak az embernek ilyen kiadások.

Holnap megyek 4d.re végre én is :D Már csak azon kell nagyon-nagyon drukkolnom, hogy párom is oda tudjon érni. Ő csütörtökön akart volna menni, de akkorra nem kaptam, pedig több helyet is hívtam :( Amúgy Pumi: ez a 4d genezis, sok jót hallottam róla, de a hepinetet is dicsérik.

Itt igazi fülledt kánikula van most. Bár állítólag csak szerdáig, de utána meg végig jövő hétre is esőt mondanak :shock:

briell
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?