Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a véleményeket a cumival kapcsolatban. Szerencsére nem kell neki olyan sűrűn. Kiköpi, amikor nem kívánja, de azért ha kell, megnyugtatja.

Vikkata, egyetértek Veled. Persze nem vagyunk egyformák. Van, akinek szerencséje van az ügyeletes dokival, van olyan, akinek egy életre elveszi a kedvét a következő gyerektől. Nekünk is volt fogadott orvosunk és fogadott szülésznőnk. Mindkettővel tökéletesen meg voltam elégedve. A vége pedig, mint köztudott, császár lett. Valóban jobban örültem, hogy a sajátom csinálta és nem más. Ha már itt tartunk, Elan, régebben kérdezted, hogy hol szültem és kinél. Privibe akartam elküldeni, de végülis nem titok: János kórház és Szűcs doki. Óránként átjárt a BMC-ből a vajúdás alatt, közben folyamatosan tartotta telefonon a kapcsolatot a szülésznővel. 4 óra "felesleges" vajúdás után pedig ripsz-ropsz megvolt a császár. Szülés után mindennap meglátogatott. Volt nap, hogy 2x is. A normál viziteken a dokik kb. 3 másodpercet töltöttek a kórterembe. No, szóval csak ennyit akartam írni :D
Ja, még annyi, hogy a szülésznőm is bent volt a műtőbe. A gerincérzéstelenítő alatt szorítottam az ujjait :D Amikor Zétit kiemelték, odahozta hozzám, majd repült vele a férjemhez és utána végig együtt voltak hármasban, míg engem összeraktak. Szerencsére a császár ellenére nekem csupa pozitív élményem van az egésszel kapcsolatban.

Mindenkinek további szép napot kívánok!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Néha, főleg mostanában, hogy lett időm, ugyanis levizsgáztam :D , szóval hivatalosan is mérlegképes könyvelő lettem végre- valahára.. Beleolvastam a topikba, tegnap értem a végére. Hát úgy jól eltűnt mindenki.. mondom ezt én. :lol:

Rólunk: 1 éves lett Lőrinc is június 13- án. Megnyugtatásul, ő sem eszik önállóan, és nem iszik pohárból. Lépeget, gyakorolja a járást a szoba egyik feléből a másikba is már képes átmenni önállóan, főleg mióta mezítlábasan, zokni nélkül lehet.. :lol: Aranyos, szertelen kis kaja, de hát primadonnás hisztiket képes levágni, ha valami nem úgy történik, ahogy ő azt kitalálta. Az egész napom lefoglalja, hogy megyek utána és szedem össze, amit kirámol, semmi sincs biztonságban. :lol: A kajálás még mindig rémálom, legjobb barátunk a Kecskeméti, anya főztje csak lopkodva finom, az ő tányérjából javarészt rajtam köt ki, köpködés formájában. :oops: Éjszaka szerencsére jól alszik, mostanában a szeparációs szorongás frásza kerülget, megint együtt alszunk viszont délutánonként, de igazából ez olyan jóóó, én is sumizok vele, szóval kisimultak az apró ráncaim. :lol: Amúgy totál elrontottuk az apjával.. :D Bújós, szeretgetős, kis puszibohócka lett.. Jókat mókázunk, berregünk, egyre több mindent felismer, néhány szót ki is mond. Kedvenc szavunk: Kokakaka (ez a Coca- cola) :lol: Az ágyakra megtanult felmászni és profi módon le is tolat, szóval gyakorlatilag jön- megy egész nap. Megvallom, nem vagyok állandóan a sarkában, tudja már, hogy mit nem szabad, és talán eljutottunk odáig, (lekopogás) hogy már egyre ritkábban csinálja. Főleg akkor próbálkozik be, ha látja, hogy látjuk. Különben, ha csak lopva figyeljük, viszonylag ügyesen feltalálja magát, nézegeti a leporellós könyveit és pakolja a fiókokat és szekrényeket. Ha most bölcsis lenne: hurrikán lenne a jele. :shock:
Hát úgy kb. ennyi jutott eszembe. Persze a saját gyerekéről mindenki oldalakat tudna írni.. :lol:

ja és még pár fotó: Kép Kép Kép
torolve_20130114141731

Dita
szerintem is válassz orvost,nem mindegy kinél szülsz vagy esetleg ki császároz meg...halottam én már olyan dolgokat..nekem egy orvosom volt,akiben megbiztam,aztán a végén derült ki hogy császár lesz,én biztos nem estem volna be egy idegenhez :wink:

Vikkata
édes a kisfiad,és boldog szülinapot utólag :lol: :lol:

Elan
kb 4 hónapja vettük a pólót :wink:

jók az állatkertes képek lányok,én is kedvet kaptam :wink: :wink:

bibar

Dita!

Én is azt mondom, hogy válassz orvost. Sokkal nyugodtabban várod a szülést. Én legalábbis így éreztem.....

Süni!

Ahogy olvastam a hsz-t, mintha én írtam volna. :)
A következő babát is Nála szülném! :)
Jó vagyok mi??? Már most a következőn gondolkozom. :oops:

Kép
nika28

Vikkata!

Utólag is Boldog Szülinapot Lőrincnek! :)

Nagyon helyes srác! :)

Kép
nika28

én azt mondom ne válassz,fölösleges,majd meglátod,de a védőnő,meg a szülésznő szerint is...

mó73

Az a helyzet hogy most van itt dokim helyben, de ebben a kórházban nincs szülészet. Namármost hozzá jártam mostanáig, tehát a terhesség felét végigcsinálta velem és most fogjam magam és menjek máshoz akinél szülni szeretnék?
Tegnap órákig beszélgettem a szomszéd szülésznővel. Ő sem javasolta az orvosválasztást, még a hálapénzt is ellenzi, ő sem szokott senkitől semmit kérni, de még elfogadni sem. Imádja a hivatását annak ellenére hogy alul vannak fizetve akkor is azt az elvet vallja hogy ne velünk kismamákal fizettessék meg az állam hibáját.
Nyilván köztudott hogy mindenki ad, amennyit tud és/vagy amennyire elégedett volt, én is szeretném majd a hálámat az ellátás függvényében kifejezni de mint ahogy a szülésznő szomszédom is én is pofátlanságnak tartom azt hogy kerek-perec megmondja hogy ennyit kér és én mivel még nem szültem nála sőt egyáltalán nem azt sem tudom miért fizetek.
Amúgy ahol ő dolgozik (veszprém megyei kórház) ott nem is lehet elvileg orvost választani. Történt ugyanis évekkel ezelőtt hogy egy fiatal, túlhajszolt orvos meghalt és azóta beszüntették.
Én nem akartam ott szülni mert a szüleim és a nővéremék pestiek így nekik fehérvár sokkal közelebb lenne. Páromnak és anyósoméknak mindegy mert mindkét irányban ugyanannyi km.
A szomszéd szülésznő miatt nagyon szívesen szülnék ott, ő azt is hitte hogy ez teljesen evidens hogy hozzá fogok majd menni hisz elvégre már pár éve szomszédok vagyunk és sokat járunk át egymáshoz, férjeink is jóban vannak, az injekciót is ő tanította meg nekem beadni amikor még inszemeztünk.
Elmondta azt is hogy elvileg nem, de gyakorlatilag lehet 3 orvos közül választani, megfogadni, de szerinte teljesen felesleges, mert ő több tíz év tapasztalat alapján állítja, hogy ha meg is van fogadva akkor is gyakorlatilag csak stoppol és ez a művelet nem ér meg annyi pénzt. Ők szülésznők vannak ott végig a kismamával, még a gátvédelmet is ők csinálják, a fogadott orvos is csak annyit csinál hogy a végére esik be és néha megtojózza a kismamát, levezényli a szülést szinte karba tett kézzel és a végén varr. Ennyi.
Más az amikor esetleg valami komplikáció lép fel és esetleg császárra vagy egyéb olyan beavatkozásra van szükség ahol esetleg a kismama úgy érzi jobb ha egy olyan doki áll mellette aki végéig kísérte a terhességét és megbízik benne, de ez az én esetemben teljesen mindegy hisz én mással csináltam idáig is és fogom is mert nem fogok a 40 fokba egy másik városba járni terhesgondozásra. Nem tudom megoldani. Tehát elvileg nekem ott ha választok dokit, ha nem mind idegen lesz, és marad a szomszéd szülésznőm továbbra is egyedüliként akiben megbízhatok.
Az itteni dokimnál nem tudok szülni, a BMC-s Szűcs dokinál szívesen szülnék és a doktornőben is megbízom, hisz neki köszönhetem Bogyót, de innen Veszprém megyéből......... :roll:
Felvettem a kapcsolatot olyan fórumos csajokkal is akik veszprémben szültek, sokan mindkét formáját kipróbálva a dolognak. Elég megnyugtató válaszokat kaptam.
Még nem döntöttem véglegesen. Hamarosan fel fogom térképezni a szomszéd szülésznővel a helyet, hisz nemsokára fel fogják újítani a szülészeti osztályt, és úgy döntöttem elkezdek szülésfelkészítőre is járni, nagy örömömre találtam valakit aki szintén jár. Azért még van egy kis időm hogy meghozzam a végleges döntést.

Köszönöm még egyszer a hozzászólásokat.

dita75

dita,egyetértek,hidd el én tapasztalt vagyok,hiszen 6gyerekem van,ikreim is vannak,voltak sima szüléseim,császárok is.de igazad van,én is így gondolom.

mó73

egyébként velem úgy bántak mindig az orvosok,mint ha 20éve lennék a betegük,annyira rendesek voltak mindig.

mó73

Lányok, Dita! Én sem akarom tovább ragozni ezt a szülészválasztás témát, de gondoltam én is leírom a tapasztalatomat. Én a Jánosban szültem és az biztos, hogy ha nem lett volna orvosom, senki nem foglalkozott volna velem. Mikor nem volt ott a fogadott dokim az ügyeletes orvos a CTG-t ránézés nélkül aláírta, amit szintén csak azért csináltak meg, mert ott volt a fogadott szülésznőm, különben még mindig a folyosón ülnék szerintem. A szülés után a dokim elment szabira, a 3 nap alatt amit a kórházban töltöttem körülbelül 15 mp-et szántak rám az orvosok (ennyi időbe telt, amíg vizitek alkalmával ki és becsukták az ajtót). Az epidurál kanült a 3. napon vették ki, mert addig le se szarták (orvos, nővér, szülőszoba), hogy könyörgyök, hogy szedjék már ki a gerincemből, az infúziós csövet én húztam ki magamnak a kezemből, mert még erre sem volt idejük. Arról nem is beszélve, hogy én például 10 nappal túlhordtam Benedeket és még akkor sem indult el a szülés, na most ha nincs orvosod, akkor ugyan kivel tudsz beszélni és ki mondja azt hogy akkor ma indítjuk???? Szóval ilyen körülmények között én mindenképpen azt javasolnám, hogy mindenki válasszon orvost. Én most is választottam, havonta egyszer el tudok menni a világvégére Pestre (Gödöllőn lakunk) az összesen 4 alkalom (a 22. héten jelentkeztem be hozzá). A Jánosban a fogadott szülésznőmmel viszont nem voltam elégedett, pont ügyeletes volt és a 12 óra alatt, amit szülőszobán töltöttem kb. fél órát volt velem. Szerzett nekünk külön szobát, ezen kívül semmit sem segített annyian szültek akkor, hogy semmi ideje nem volt, egyik ágytól ugráltak a másikig elkapni a babákat :) Szülés után 1X jött be hozzá, aztán el is felejtett. Én most felkértem egy dúlát, ugyanannyiba kerül, mint a szülésznő, de ő legalább ott lesz végig és az egész terhességet végigkíséri velünk és még hazajövetel után is hetekig segítséget nyújt, ha szükségünk van rá. Szóval egy forgalmas kórházban azért segíthet, ha valaki választott, mert különben nem foglalkoznak az emberrel. Ahol összesen 3 orvos dolgozik ott talán tényleg mindegy kinél szül az ember, pláne ha szülésznőd meg úgyis van. Na én most csak ennyit akartam írni.
gombahölgy

Dita
leirták a lányok a véleményüket,most már neked kell döntened/amint látom eléggé egyetértett itt majdnem mindenki a témában :wink: :wink: /további boldog babavárást kivánok :wink:

bibar

Szia!
Mó, biztos, neked olyan a belső kisugárzásod, hogy veled mindenki kedves, én ránézésre meg egy görény lehetek, mert a fogadott segítőimen kívül hozzám senki egy k. szót se szólt, beleértve a csecsemős nővéreket is és most finom voltam és nőies, nekem az első szoptatásban is a szülésznőm segített, mert a csecsemős nővér szerint az én cicimből sose fog szopni a fiam és ő nem ér rá ezzel vacakolni.. :twisted:
torolve_20130114141731

Látom felpezsdült a topic fogadott-orvos témában :)

Dita, a Te helyzetet valóban eléggé speciális. Nem egy klasszikus eset. Szóval én megértem, hogy nehéz döntened, én is vacilálnék, az biztos. Utána kell nézni, hogy az adott kórházban milyenek a dokik, mire számíthatsz.

Ahogy Gombahölgy is leírta, a Jánosban tényleg le sem sajnálják az ember fejét ha nincs fogadott dokija... A vizit az kb., annyi, hogy jóreggelt, hogy vannak, jól, a viszontlátásra... mire vettük volna a levegőt, hogy panaszkodjunk, ránkvágták az ajtót :D Szerencse, hogy a dokink naponta 10x bejött, tényleg.

Vikkata, még mindig bele vagyok zúgva a fiadba, imádom a haját és a szemét! Látszik rajta, hogy nagy hóhányó :D

Engem is utolért a végzet, beleroppant a derekamba, amikor a drágalátos vizimalacomat emelgettem, úgyhogy most fáj a térdem a guggolásból felemeléstől, meg a térdeléstől, miközben pelenkázom, és fáj a derekam, és úgy általában csak nyögök :D Remélem, hamar megjavul, mert horror így Gabira vigyázni. De legalább csak 1x ébredt éjjel.

Kép
elan

Elan!

Én is kínlódok a térdemmel.....alig aludtam az éjjel. :?

Nekem mondjuk alapban szar, de már rég fájt ennyire!

Kép
nika28

Sziasztok!

Elveszettként jelenkezek. Olvaslak ám titeket...

Vuki!

Anna édes nagyon, szép a mosolya :)

Elan!

Gábor még mindig csodaszép, jobbulást a derekadhoz és a térdedhez, az én térdem és derekam is tropa, tudom mit érzel...

Bibar!

Olivér és Falatka kettőse édes nagyon!

Gabi!

Édes az elgondolkozós képen Boti :)

Mó!

Alex igazi nagyfiú már...

Juci!

Fergetegesek a lányok, asszem nem unatkoztok :)

Nika!

Szép súlya van Attilának :) Jamina sem könnyebb sztem. Hétfőn megyünk méreckedni :) Jamina is hangoskodik, néha nem halljuk tőle egymást :lol:

Gomba!

Pici fiad cuki nagyon :)

Vikkata!

Gratula a vizsgádhoz, ügyes vagy nagyon. Én is mérlegképes vagyok, ha segítségre van szükséged bármibe szívesen segítek :) Boldog szülinapot Lőrincnek :) Igazán szép pici fiú :)

Mi megyvagyunk, kibújt az első fogunk sarka, átfordult már egyszer hátról hasra, és hétfőn a balcsiban is megáztattuk a lábikókat :) Majd teszek fel képeket, csaj jussak végre oda :shock:
Köszi az együttérzést a műtét miatt, tolom ameddig lehet.. Eddig minden évben volt műtétem 2006 óta.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch!

Már várom a képeket! :)

Mi csak itthon mértük Atit, majd csak 2 hét múlva megyünk méreckedni. :)
De jó, hogy bújik az első fogacska! :) Nálunk még mindig semmi. Mondtam, hogy már fogatlan marad. :D

Gratulálok az átforduláshoz! :)

Most, hogy Ati már fel tud ülni a kezünket fogva egész nap csak ücsörögne. Ha csak a közelébe megyek már nyújtja a kezét, hogy segítsek. Ha nem lát akkor meg mindenben kapaszkodót keres.
Tegnap a nadrágjába akart megkapaszkodni. :D :D

Kép Kép Fürdés előtt egy kis esti torna. :)

Kép
nika28

Most nézem, hogy nem jó a képen az idő. :D

Kép
nika28

Nika!

Ati édes nagyon :) Köszi a gratulációt. Jamina már ül egy ideje, és ő is kapaszkodik mindenbe :) Édes mert már magától is ül egy ideig, és ha előredől, vissza húzza magát... Én kitámasztom, és úgy játszik :)

A képeket pedig ha lesz időm felteszem :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Na nagyon ráérek! :roll: :lol:

Hát köszi Mindenkinek a fiam dicsijét! :wink:

Bibar! olvastam, hogy voltatok újra, sajnálom, hogy nem sikerült, és nagyon drukkolok az őszi próbálkozáshoz! Ha számít, nekem fagyasztott embriós volt Lőrinc, szóval hajrá fagyibabák! :D A fiad és Lili is nagyon szépek!

Én kb. vágom miért tűnt el mindenki, :roll: de jó lenne, ha visszajönnének. Tudom, hogy én sem voltam sokat, de írtó nehéz minden nap háztartással hablatyolni és mellette még vizsgákra is készülni, bár tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezt csinálta. :shock: Amúgy minden elismerésem az ikres kismamiknak. Benszi, zseniális, hogy két kisgyereket képes voltál megtanítani önállóan enni- inni. Ha rajtam múlik sajnos Lőrincet örökre én fogom etetni. Ugyanis megrázó számomra, hogy összemalackodja magát. :oops: Valahogy az nem zavar, ha a homokozóban lesz dzsuvis, de az igen, hogy a zöldborsót a hajába keni.. :? Erika az a meggyválogatós képetek is nálam bizosítékverdesős. :lol: lelki szemeim előtt látom, hogy Lőrinc lila lenne még a fütyijén is tőle. :lol:

Elan! Mi még kiskádban fürdünk. :oops: Gabi nagyon szép srác!!! :D És olyan nagyon csibészes a mosolya. Ahogy olvasom mindig hasonló ütemben fejlődnek Lőrinccel. És ugyanolyan tornádótörpök is. 8)

Witch, köszi, ez nekem amolyan továbbképzés féle volt, kötelező jelleggel, bár igazából a baba után már nem valószínű, hogy ezt fogom csinálni, de mindegy is. :shock:

Nika, addig örülj, míg nincs kint a foga. Kevés babának jön ki 7 hónap előtt. Viszont a fogzás jelei már 3 hós kortól megmutatkozhatnak. Mi két hasonlóan 1 éves babával találkozgatunk néha, az egyik kislánynak most bújt ki a 4. foga, Lőrincnek 8 van, a másik kislánynak 13. Szóval csak azt akartam írni ezzel, hogy a fogzás nagyon eltérő intenzitású és semmivel sem függ össze.

Kedves Dita! Van 20 hét még arra, hogy megismerj egy új orvost, (még 2 hét is elég lehet szerintem, inkább mint egy vadidegen). Mivel még nem szültél, így nem tudhatod, hogy miről írsz pontosan. A szülési fájdalom közepette 5 perc is hatalmas időintervallum. Az ember telve van félelemmel- adrenalinnal- fájdalommal- várakozással- kiszolgáltatottsággal- fáradsággal- kimerültséggel- hittel, ha úgy tetszik- és egy rakás olyan érzéssel, amit még megfogalmazni sem lehet. A szülés egy folyamat része, és nem fáklyásmenet. És, ha itt elolvasod a lányok történeteit, rájöhetsz, hogy a lombik majdnem "előszobája" a császárnak. Én, hogy őszinte legyek, anno császárral akartam szülni, hogy biztosan ne jöhessen közbe semmi, más kérdés, hogy az orvosom természetes szülés hívő és nem volt valódi oka, miért ne lehetne megpróbálni. Megszültem a fiam, DE csakis azért, mert úgy tágultam ahogy. De bármelyik ponton be kellett volna avatkozni, tőlem az orvosom keresztül- kasul is felvághatott volna, nekem csak az számított, hogy egészségesen jöjjön világra Lőrinc. Ehhez viszont az kell, hogy ismerjük egymást. És ő bízzon bennem, én meg benne. Ez nem igaz, hogy csak az utoló pillanatban esik oda a fogadott orvosod és csak stoppolni jön és szavaiddal élve: tojózni (hűű ez a nagyon lealacsonytó- amorf kifejezés a tested vizsgálatára :shock: ) Nekem a fogadott orvosom fogta a kezem, a másikat a férjem, a szülésznőm tartotta a lábam és vették velem a levegőt és az utolsó pillanatig bíztattak, hogy megcsináljuk. Úgyhogy mi együtt szültünk 5-en. A fiam, a férjem az orvosom, a szülésznőm és én. És örökké hálás leszek Mindegyiküknek, mert így együtt működtünk.
torolve_20130114141731

VIKKATA
Ne érts félre nem a saját kifejezésem a "tojózás" hanem a szomszéd szülésznőé. Nekem ilyen kifejezés eszembe se jutott volna, de én egyébként nevettem rajta mert ő sem úgy adta elő ezt a dolgot, hogy azzal bárkit sértene, csak kicsit próbálta viccesre fogni a mondókáját. Nyilván egy idegen szülésznő soha nem mondana nekem ilyet de mi évek óta szomszédok vagyunk és nyilván nem haragszunk meg egymásra ha a másik nem ügyel annyira a szóhasználatra. Egy idegen szájából én is biztos furcsállottam volna ezt a kifejezést.

Mint mondtam még nem döntöttem, mert ezt nem is akarom úgy hogy nem térképeztem fel a helyet ahol egyáltalán szülni szeretnék és persze az ottani dolgozókat, körülményeket. Kaptam de várok még ott szült anyukáktól infokat.

Nov. vége még odébb van, de persze nem is akarom az utolsó pillanatra hagyni, viszont addig nem döntök míg teljesen biztos nem vagyok a dolgomban hogy kit szeretnék magam körül látni és kit nem.
Nem akarok semmit elhamarkodni, elkapkodni mert lehet hogy később megbánnám.

dita75

vikkata,nincs semmi kisugárzásom,hanem annyira kedvesen fogadtak ez a dolgum,akkor nyomtam neki egy 5000-est és ennyi,4 napig kedvesek voltak velem.ennyi.szóval akkor minek kellett volna fogadott orvos?nekem?soha.a lányom a nagyobbik 16 éves,és erről még nem is beszéltünk soha ,de egyszer téma volt nem rég ez egy ismerősünknél is ,és magától azt mondta,hogy neki nem kéne fogadott orvos,már ő is tud jól gondolkozni.na bocsi ,hogy még írtam erről téma lezárás előtt,de most értem haza,most volt időm vissza olvasni.

mó73

bocsi,elírtam : dolguk

mó73

Lánykák!

Nem akartam a nyugalmatokat megzavarni csupán tanácsra lett volna szükségem. Azért mert Mónak más a véleménye erről a témáról még nem kell őt ezért bántani vagy elítélni. Kórháza és orvosa válogatja hogy ki milyen ellátást kap ha éppen nincs fogadott orvosa. Igazatok van abban hogy lutri hogy az ember kit fog ki és valóban nem lehet előre tudni hogy esetleg fellépnek-e e komplikációk, netán császárra lesz szükség.
Tudom hogy manapság úgy néznek az emberre mint az ufora hogy ha netán nincs fogadott orvosa, és megmondom őszintén hogy ez az ami a legjobban zavar az egészben, és szerintem ha sokan nem is beszélnek róla de biztos van olyan aki csak is emiatt választ, hogy ne lógjon ki a sorból. Ezt is most csak azért írom le mert elolvastam végig fentebb egy topicot aminek az a címe hogy "az ügyeletes orvosnál szülni".
Kissé hátrányos helyzetbe kerültem mióta itt a városunkba megszüntették a szülészetet. Ezeket a dokikat legalább ismertem, de a környékbeli város orvosairól fogalmam sincs, max. hallomás alapján tudnék közülük választani.
A tanácsokat, történeteket köszönöm, elolvastam és el fogok gondolkozni rajtuk. Mindent számba fogok vetni hogy melyik kórház és melyik orvos vagy lehetőség mellett akarok dönteni de ehhez nyilván még időre lesz szükségem, mert körültekintő szeretnék lenni, hogy később ne életem egyik legrosszabb élménye legyen a várvavárt kisbabám születése.
Én Mindenkinek a véleményére kiváncsi voltam, még ha az nem is egyezik a többségével. Amúgy én ha orvos lennék nem lenne bőr a képemen egy sok gyerekes anyukától pénzt elfogadni, pláne nem kérni. Magamtól bármit megvonok de a gyereke(i)mtől nem lennék képes. Tehát én megértem mindannyiótokat Mót is beleértve hogy miért döntött úgy ahogy!

Még egyszer köszönöm az összes hozzászólást a témához és további jó babázást kívánok! :)

dita75

Dita
szerintem nem bántotta senki Mót,csak mindenki leirta a véleményét,ahogy ő is legalább 5 ször :lol: :lol: :lol: a te döntésed,tanácsot adtunk,ahogy kérted,aztán meglátod neked mi a legjobb,ahogy te szeretnéd az lesz a legjobb :lol: :lol:

szerintem nem csak az tud jól gondolkozni/ahogy te irtad/aki azon a véleményen van mint te,kinek mi jött be a mellé áll,ez természetes,neked ez jött be,nekünk meg a másik variácó,azért tudunk jól gondolkozni hidd el :lol: :lol: kinek a pap,kinek a papné :wink:

Vikkata
köszönjük a dicséretet és a drukkot,elraktározom szeptemberre :wink:

Nika
szépek vagytok :wink:

Witch
köszönjük :wink:

lenyirtuk Olivér haját életében elöször :lol: :lol: dobok egy képet róla,kis kopaszom..ja és eltünök megint mert megyek nyaralni :wink: :wink: Kép

bibar

Na, akkor feldobok egy témát, ami már volt, de talán azóta vannak új tapasztalatok, vagy változott a véleményetek...

A bárányhimlő-oltásról van szó. Már említettem, hogy a dokinénink javasolta, hogy mostanában oltassuk be Gabit, hogy mire jön az influenza-szezon, védett legyen (szerinte bárányhimlősnek és influenzának lenni együtt totális szívás).

Aztán én mégis elbizonytalanodtam, mert olvastam olyat, hogy 15 hós kor előtt nem lenne jó ötlet, meg, hogy az oltás elég durva utóhatásokkal jár, stbstb. Szóval érdekelne, hogy aki már beadatta: mikor tette és milyen volt utána (láz, stb), aki meg nem, az miért nem...

Köszi :)

Kép
elan

Sziasztok!

Jucicuki,
Nagyon aranyos a videó :) csakhát én az ikreket nem nagyon tudom megkülönböztetni, de aranyosan beszélgetett valamelyikőjük :) a többi videó is nagyon édi :)
Általában egyforma ruhába öltöztetitek őket?

Nika,
Jó nagy baba Ati, viszont nem is látszik pufinak :) nagyon ügyesen ül már! Milyen nagy szemei vannak, a lányokat majd biztos le fogja venni a lábáról :)

Gombahölgy,
Nagyon aranyos Benedek és hihetetlen bátor, hogy azt a kígyót meg merte simogatni :) Nagyon sokat nőt, amióta nem láttuk az utolsó képek óta!
Én is szavaztam és gyönyörű helyen fogtok lakni!

Witch,
Hogy érezte Jamina magát a Balcsin? :) tetszett neki a víz?
Igaz én láttam, de szerintem tényleg tegyél fel róla képeket, mert biztos sokat nőt már.
Sajnos most nem tudunk ma menni úszni, majd írd meg, ha Ti mentetek, hogy milyen az új uszoda.
Azóta nem fáj már a hasad?
Nagyon jó, hogy kibújt a fogatok! Nekünk még mindig sehol semmi, pedig már lassan három hónapja szenvedünk vele :shock:
Gratula az átforduláshoz, látod mondtam, hogy szépen lassan Jamina is elkezdi :)

Rebe,
Ti hogy vagytok? Minden rendben veletek?

Vuki,
Anna gyönyörű kislány! Szerintem se aggódj a tejcsi miatt, és az, hogy még nincs napi ritmusotok, az sem baj, majd később kialakul. Nekem kicsinek olyan jól átaludta az éjszakákat, most meg hihetetlen mennyire nyugtalanul alszik a kiságyába, amúgy velünk teljesen nyugodt :shock:

Elan,
Hogy vagytok a szülőknél? Gabi miket csinál? Ügyes, hogy most már pohárból iszik, majd lassan már enni is fog egyedül :)

Bibar,
Olivér már igazi kis pasi! Nagyon gyorsan nő és nagyon helyes kisfiú. Azért ha tudsz majd gyere többször, és képeket is felrakhatsz Olivérről! Falatkával is minden rendben?

Gabicsibe,
Nagyon aranyos Boti és az állatkertes képek is szupik! Majd ha mi is ott tartunk már én is szeretném elvinni! Kisbabának is kell fizetni jegyet az állatkertbe?

Mó,
jók a képek a nyaralásról, de azért feltehettél volna többet is :)
Alex nagyon jól néz ki a pizzával!

Süni,
nálunk is volt pocakfájás :( de az infacol nagyon bejött, még most is, ha valami újat adok Uche-nak abból adok egy adagot, hogy nehogy fájjon tőle a hasa.
Nekem is mondták sokan, hogy ne adjak cumit a babának, én sem szerettem volna, de ha ettől nyugszik meg, akkor miért ne adjak, voltak akik azt mondták, hogy a fogát teszem tönkre vele....

Dita,
Tényleg sokan leírták már a véleményüket, gondold át és dönts, ahogy szeretnél.
Az biztos és tényleg nem akarok senkit ismételni, hogy én nagyobb biztonságban éreztem magam amikor tudtam kihez fordulni, amikor kérdésem volt a szülőszobán. Mármint ott volt a dokim és ha kérdeztem valamit, akkor ő normálisan és nem egy mondatban válaszolt. Igaz ehhez hozzá kell tennem, hogy én amúgy mindent szeretnék tudni, hogy mi miért van, és miért csinálják ezt meg ezt velem. Ha te is ilyen vagy, akkor én csak ajánlani tudom, hogy fogadj orvost, mert az éppen ügyeletes orvos biztos, hogy nem fogja neked ezeket a dolgokat elmondani csak egy szóban aztán tolnak a műtőbe...reméljük rendesen fogsz szülni. A te döntésed, de nekem ez is egy szempont volt a terhességem kezdetén, hogy mindent meg tudjak beszélni a dokival, aki normálisan elmagyaráz mindent. És tényleg igaz én szülés előtt kb két hétig voltam kórházba kisebb megszakításokkal, és akinek nem volt orvosa rá se néztek, nem úgy bántak az emberrel. Sőt akinek nem volt orvosa a terhespatológián kb 10 órát hagyták vajúdni, csak az utolsó percben tették le, és akkor is azt mondták nekik, hogy majd jöjjön, ha 1-2 perces fájásai vannak....
Mó, akkor ezek szerint Te is adtál pénzt, csak nem egyszerre 60eft-ot, de az 5eft is pénz!
nekem ez a véleményem, pedig hidd el mi sem voltunk eleresztve pénzzel, de nekem többet jelentett a biztonság és azt, hogy tudom, hogy mit csinálnak velem pontosan. Hozzám bejött a dokim még vasárnap is és egész nap ott volt, végül császár lett a rossz CTG miatt, de örültem, hogy ő operál nem más...

Vikkata,
Nem nagyon emlékszem Rád, lehet, hogy azért, mert akkor én nem is voltam nagyon erre!
Lőrinc nagyon édes és nagyon jó, hogy így összegyűjtötted a fotóit egy év minden hónapjából :)

Lányok,

Maradt majdnem két egész Urtica-m, ami a tejcsihez kell illetve néhány szem More milk kapszulából, akinek szüksége van rá annak ingyen szívesen elküldöm, csak priviben írjátok meg a címet.

Rólunk:
Uche már a nagy ágyunkon, ami kb 200-220-as végig fordulgat, néha meg sem áll, azt hiszem, hogy már én fogok elszédülni nem ő. Nagyon tetszik neki. Sokszor feltolja úgy a popsiját, hogy csak nézünk, hogy mit csinál. Ha a fél kezét megfogom már felül, igaz még tartani egyedül nem képes magát, és azt vettem észre, hogy a felülésből, amikor segítünk rögtön állni próbál :shock:
Nagyon eleven kölök lesz szerintem, a mostani állapotok ezt mutatják...pedig kaptunk egy járókát, de nem marad benne, pedig ott dorbézolhatna.
Ti hogyan szoktattátok rá a gyerekeiteket a járókára? Vagy vagy megszereti vagy nem?
Szerintem nekem nagy szerencsém van, mert Uche napközben rengeteget alszik, szinte alszik és kb másfél órát fent van utána megint alszik. Így mindent meg tudok csinálni, igaz egy nagytakarítás igazán ráférne a lakásra :)

Rakok fel pár képet:

itt a mamával:)
Kép

El akarom anyutól venni a fényképezőt :)
Kép

ha meglátja a kamerát mindig olyan komoly,
Kép

milyen jól néznek ki rövid hajjal is :) a víztől úgy néz ki, mintha rövid lenne a haja :) apával fürdünk!
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

bocsi ez lemaradt, ez most az új hobbink :)
Kép

bocsi a hosszúságért :oops:

Kép
tubikriszta

Lányok,
Igaz nálunk még nem aktuális, viszont annyira foglalkoztat a kérdés. Ha mondjuk mi is szeretnénk majd egy másik babát, akkor a BMC-be már máshogy állnak hozzád, hogy van már egy? mert én anno ezt hallottam. Illetve akkor is megint megcsinálják a petevezeték átfújást stb?

Kép
tubikriszta

nagyo jók a képek,édesek! kriszta,a járóka kérdésről annyit,hogy nekem a nagyobbik lányom szeretett benne játszani,az ikrek is ,de Alex nagyon ritkán tudtam csak bele tenni,mert nem szerette.pár percig elvolt a játékokkal,aztán mindig kikéreckedett.Kriszta,mikorra tervezitek a 2.babát?

mó73

Kriszta, Uche tényleg nagyon bájos, és a rövid haj is isteni :))) Mikor megy fodrászhoz? ;)

Járóka: ha akartok, minél előbb szerezzetek be egyet, mert ilyen korban még meg tudja szokni, később már nem. Ha tudtok, kérjetek kölcsön. Én a fa járókát javasolnám, a hálós szerintem nem annyira jó... picike.

Nekünk egy 120x120-as fa van, kb. 3 hónapos volt Gabi, amikor vettük. Nagyon jól elvolt benne a játékaival, és a mai napig jól eljátszik, igaz, már nem hosszú ideig. De hát nem is ez a cél, inkább az, hogy ha nagyon sürgősen rövid időre egyedül kell hagynom, akkor ne érje baleset. Arra a pár percre meg jó.

Kép
elan

Sziasztok
Bocsi a zavarásért,de szeretném megkérdezni ,hogy nem e tudna valaki segíteni nekem abban ,hogy hogyan kell új topikot létrehozni?
Nagyon köszönöm a segítséget.
Noki

Kép
noki&potyi

igen Alexnál én is arra használtam,de nekünk hálós volt,azért jobb,mert eleshet benne,amikor tanul fölállni.az ikreknél ajándékba kaptunk egy hatalmas fa járókát,amibe ketten bőven elfértek,pont 4hónapos koruktól voltak benne,elég sokáig használtuk.

mó73

Elan
mi beadattuk,nekem nagyon sok orvos javasolta,most már nagyon durva tud lenni a barihimlő,ezt én is mint ovónő tanusithatom.itt a topikon is annó irtak nekem a lányok és javasolták,szóval megkapta,nem lett tőle semmi baja,se láz se semmi :wink: nekem az egyiket 13 hósan kapta,enm mondta senki hogy korai,sőőőt.
a másikat most 2 hete :wink: most sem lett baja tőle.

Juci
nem semmi ügyesek a csajok :wink:

Tubikriszta
mekkora nagy már Uche :wink: :wink: mi nem szerettük a járókát,inkább a szőnyegen nyomta az ipart,itt állt üresen a jároka egy ideig :lol: :lol: Falatka jól van,nagy lány már,nagyon szeretik egymást Olivérrel,Olivér Lili helyett Nyinyinek hivja :wink: a kistesó dolgot nem tudom,mármint a petevezeték átjárhatóságit,remélem nem kell ujra csinálni mert én is bevállanék még egy stimut ha nem jön össze a fagyi.
egyébként velem ugyanúgy bánt mindenki mikor mentem a tesóért, nem éreztem külömbságet.

Noki
passz :cry:

bibar

bárányhimlő ellen is van védőoltás?még nem is hallottam róla,nekünk már nem kell,mert az 5 nagyobb volt bárányhimlős,és Alex is túl lesz rajta szerintem,nem soká ,mert már ovis.most aludt el,úgyhogy megyek főzni,a nagylányom meg sütött sajtos pogit ,persze Alex is "besegített " neki.

mó73

Bobar, köszi a választ! Gabi is 13 hós lesz, amikor beadatom, ha úgy döntök... milyen utóhatásai voltak az oltásnak?

Fiona, úgy jól emlékszem, hogy Bence a bárányhimlő-oltás után lázasodott be?

Kép
elan

Sziasztok!

Bibar! Jó nyaralást! Irigy- birigy.. Mi itthon tengerpartolunk a lakásban idén. 8)

Kriszta! Én sem tudok segíteni sajnos, de talán Mónak van tapasztalata, egy párszor már gondolom végigcsinálta, biztos szívesen segít. :wink:

Elan! A barihimlős oltás nekünk őszre marad csak, mi most megyünk a Prevenar emlékeztetőért, utána jön az MMR és én a 18 hós előtt szeretném azt beadatni. Ti nem kaptok Prevenar emlékeztetőt most?
torolve_20130114141731

Jucicuki! Ha olvasod, Nálatok milyen értékek voltak az immunkémiánál? Lőrincnek kettő is elég alacsony lett. :?
torolve_20130114141731

én nem csináltam végig,úgyhogy nem tudok ebben én sem segíteni.

mó73

Jaj bocsi, akkor ezek szerint csak Alex BMC-s baba?
torolve_20130114141731

Sziasztok,

Bibar, Olivér csuda helyes lett az új frizkójával. Mivel nyírtátok? Vagy fodrász csinálta? Nem ordított?
Jaj, és ne haragudj, hogy elírtam a nevedet feljebb, nagyon rohantam :(

Vikkata, nekünk még nem aktuális a Prevenar emlékeztető, lehet ti hamarabb kezdtétek :) Tényleg nagyon hasonlóan fejlődnek a fiaink, csak Lőrincnek SOKKAL több haja van :D

Gabicsibe, Rebe, Toldikriszta, ne tünjetek el... vagy nyaraltok?

Most mennem kell, próbálok egy kicsit korábban lefeküdni, mert Gabi éjjel másfél órán keresztül bulizott... hát, én azt hittem, 1 évesen azért már átalussza majd az éjszakát, naiv voltam...

Kép
elan

Sziasztok!

Látom voltak témák, most van egy kis időm, így hozzászólnék. :D

Bárányhimlő elleni védőoltás: Miló is megkapta. Szerintem jó, hogy van, sok más országban ez is kötelező, mint a rubeola, mumsz stb. elleni.
cumi: Mi nem adtunk sem Milónak, sem Zalánnak. Igaz Miló sokat lógott cicin, de hát ha erre volt szüksége...
orvosválasztás: én választottam mind a két szülésnél dokit és szülésznőt is, és nem bántam meg. Indokokat mér előttem nagyon jól leírták a többiek.
Kriszta
Nagyon édes a kisfiad. Lábzabálás nálunk is megy még mindig.
Bibar
Jó lett a séró.
Vikkata
Nem semmi Lőrinced hajmennyisége.
Mo
Légyszíves próbáld meg mások véleményét tiszteletben tartani, mert nem vagyunk egyformák, de azért egy dolog talán közös mindenkiben, hogy szoktunk gondolkodni.....csak máshogy.

Rólunk. Kicsit zűrösek a napjaink. Zalán nagyon siet valahová, mert már egyedül felül. Négykézlábról átbillenti a fenekét a lába felett, leül a popóra, lábai maga előtt, kezeit előre teszi, sokszor a lábára, és megtámasztja magát. Persze így még játszani nem tud, néha egy kézzel azért próbálkozik. Néhány napja elkezdett mászni, félig kúszik, félig mászik. Elég jól halad. De persze ez még nem elég neki, tegnap már a kiságyban két kézzel megfogta az ágyrácsot és próbált felállni. :shock: Szerencsére nem sokat van ott, a járóka meg hálós, ott nem tud gyakorolni :wink: Minden kell neki, amit a Milónál meglát,és már mászik is felé vigyorogva. Miló meg persze minden elvesz előle, ami az ő játéka, és persze azt is ami nem :wink: Irigy a drágám elég rendesen. Miló nem akar aludni délutánonként. Kezdi feszegetni a határait, na meg az én idegeimet is :wink: remélem nem tart túl sokáig, mert néha azért elég idegesítő tud lenni.
Most megyek aludni, nemsokára teszek fel képeket is.
Jó éjszakát.

Kép

Kép
agnese

Most látom, hogy tegnap már fáradt voltam, mert egybeírtam, hogy légy szíves....
A kukitémát elfelejtettem. Mi nem nyúltunk hozzá kb. két éves koráig egyáltalán. Egyszer sem gyulladt be, nem volt vele semmi baj. Aztán esténként fürdéskor elkezdtük óvatosan visszahúzni, és most már teljesen visszahúzható, és Miló engedi is. Már próbálja magának is, persze még nem tudja.

Kép

Kép
agnese

agnese,nem értem miért írtad nekem ,hogy tartsam tiszteletben mások véleményét????????????????????????nem értem,ezt én is írhatnám.vagy mire értetted?

mó73

vikkata,írtam privit.

mó73

25-én megyünk esküvőre,a polgári a 4.ker-ben lesz,a templomi a Rózsák terén,és a buli pedig a garden caféban.super lesz.a 11éves lányom lesz a koszorús lány ,ma vettük meg a benettonban neki a ruhát,nagyon szép,még cipő kell hozzá azt majd holnap megveszem a branc-ban.fodrász meg majd aznap.jaj,pedig fogyóznom kéne,de nem megy.mindig azt mondom,hogy holnaptól ...aztán nem bírom ki,hogy ne egyek amit kívánok.na majd teszek képeket,most lépnem kell.

mó73

Mó, szerintem Agnese arra gondolt (majd kijavít, ha tévedek), hogy néha hajlamos vagy eléggé kategorikusan véleményt nyilvánítani, azt éreztetve, hogy aki nem ért veled egyet, az khm.. téved.
Amikor elmesélted, hogy a lányod "már tud jól gondolkodni", mert egyetért Veled abban, hogy nem választana orvost, gyakorlatilag azt közölted, hogy aki nem így gondolja, az nem tud jól gondolkodni = hülye.
Lehet, hogy nem így értetted, de azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy ezt egy kicsit erősnek éreztem.

Kép
elan

Csajok, van valaki, akinek a gyereke sokat csuklik? Gabi már a pocakomban is elég sokszor csinálta, most már csak 3-4 hetente 1 nap, amikor előfordul, de akkor naponta 5-6 alkalommal.

Ma este altatáskor is rájött, szegénykém alig bírt elaludni, pedig nagyon fáradt volt. A vízen kívül nincs valami trükk erre? Mert az nem segít, csak ritkán.

Mellesleg kérdeztem erről a dokinkat, de azt mondta, ne foglalkozzunk vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elan 2009.07.06 21:24-kor.
elan

Elan, szerintem aki akarja érti, mire is utalt Agnese, csak az nem aki nem akarja. :evil: Hát igen, elég régóta írogatott itt ez a kis társaság, mígnem elkezdtek elmaradni a lányok. Valahogy itt "mindenki" hülye lett. Már odaát is megy Agnese meg a társaság kibeszélése. Én nem szeretem az ilyet, pláne ha valaki sunyin is csinálja. :twisted: És ez itt eddig sose volt divat.
torolve_20130114141731

:( :o :shock: :? :oops: :cry: :evil:

Kép Hálóinges Tündérkém :)

Kép
timy28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?