Új privát üzeneted érkezett!

Barbi!

Inkább meghívlak, hogy egyél nálunk, nem tudom mennyi pogit küldjek. :D :D
Picit sótlan lett, pedig tök sok sót tettem bele. 1 kg lisztből csináltam.

Nálunk megint leszakadt az ég. Dörög, villámlik, szakad az eső.

Monyó! Tök jó neked, hogy ennyiszer láthatod a babódat!! Szépen növöget. Most is hüvelyi uh-on voltál? Képet nem kaptál?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!
Én tegnap óta olyan rosszul vagyok, hogy elmondani sem tudom. Állandó hányinger és a legrosszabb, hogy nem tudom kiadni magamból, alig bírok enni...
Képzeljétek, eljutottam odáig, hogy az irodámban (ketten vagyunk, de a kolleganőm szabin van) leterítettem a földre egy zászlót (marketing osztály- itt ezt lehet találni :) ), elővettem egy pulcsit, lett ágyam és párnám, bezártam az ajtót és aludtam egy órát.
Elég kínos, de már nem tudtam mit csinálni... Nagyon nagy szerencsém volt, hogy éppen akkor senki sem keresett, mert bent még nem tudják a fejleményeket. Igaz, amikor átmentem ebédelni, akkor többen megjegyezték, hogy elég szarul nézek ki...
Bocsi a panaszkodásért, de valakivel / valakikkel meg kellett osztanom.
Egyébként gyorsan eltelt a 2 hét, holnap megyek uh-ra, drukkoljatok, hogy legyen szívhang. :wink:

üdv,
Judit
szevasz
 
 


Fel a fejjel Judit. Pár napja ebéd után én is felteszem a lábam egy székre, jól lecsúszok a fotelban és sunyok egy 20 percet. Élni se tudnék enélkül. Egész nap majd leesik a fejem. Szóval nem vagy egyedül :D . Lesz ez majd jobb is. A második trimeszterben leszünk mi még tornádó tevékenyek is :D :D .
pammut
 
 

 
 

Hello Csajok!

Készül az új tábla, de mivel a régi az otthoni gépen van, én meg 2-3 hétig nem szándékozom hazamenni, teljesen elölről kellett kezdenem. Útközben már sokan megadtatok adatokat, próbáltam is bogarászni, de már kiesik a szemem. Priviben meg csak Vera és Andi küldött adatot.
Szóval szépen kérlek Titeket PRIVIBEN küldjétek a hiányzó dolgokat, vagy a közös mailcímre! Oké?

Ez a formázatlan verzió, addig nem formázom, míg nincs meg a sok adat! :lol: :lol:

1246475200.1189.xls
Vendég
 


Kezd szép nagy lenni az a táblázat. Pénteken már én is küldök (remélem) adatokat.
pammut
 
 


Atkuldtem az adatokat. En inkabb nem varom meg az elso uh-t, mert az meg jo messze van.
Errol jut eszembe: a heten tenyleg be kellene jelentkeznem haziorvoshoz, mert onnan amig eljutok midwife-hoz es onnan uh-ra az meg jo sok ido, a vegen meg lemaradok a 12 hetesrol. Csak mindig kimegy a fejembol a telefonalas, mert Kristof folyamatosan produkal valamit, amikor meg nyugi van, akkor orulok, hogy ulhetek a fenekemen...
Vendég
 


Annamari, asszem lemaradtam a pogitól... :(
Viszont csináltam gyümilevest, és tojásos lecsót... palacsintát is akartam sütni, de most valahogy nem sikerült... hol leégett, hol szétszakadt, hol vastag lett.... áááááá, miután kb. a 10.-et rontottam el, inkább abbhagytam... nem ment ez ma nekem.
Jó éjt mindenkinek
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Jó reggelt!

Most reggel elkezdtem szédülni. Nagyon szar. Nem az a hagyományos érzés. Olyan, mint ha a gerincem mentén fel le rángatnának, de elég gyorsan... Zsííír... Ha ez lesz egész nap, tuti felfordulok valahol. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok!
Hát én még az ágyban vagyok.. bevettem egy renniet, aztán bevettem egy magnex-b6-ot..de egyelőre még fekve is émelygek...
menyílt a 2010 márciusi topik is..láttátok? sajnos már ketten át is csatlakoztak tőlünk oda.
Most meg neki álltam csuklani, hát ez borzasztó. Utálok csuklani!!!!!
Na jól neki álltam panaszkodni!
Remélem ma jobban leszek kicsit mint tegnap reggel! Tiszta rossz volt úgy menni dolgozni, hogy rosszúl éreztem magam. De egésznap nem voltunk sehol, pedig azt hittem egy csomó rosszúllét lesz, de nem volt. Holnap megint nappalos leszek, és még mindig forróság lesz, ugyhogy már előre félek...
Ti hogy vagytok???
Én ma megyek dokihoz este.
Azon gondolkoztam, hogy hogy nem találtak még ki egy tökéletes gyógyszert a terhességi rosszúllétekre??? Olyan régen adott a téma és szerintem la. olyan jó bolt lenne, mint a terhes vitamin. Úgyis mindenki megvenné. :lol: :lol:
Na jó, most kikászálódok az ágyból, de még jövök...

Kép
Kép
ronci
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Én nagyon álmosan és fáradtan ébredtem ahhoz képest, hogy normál időben kerültünk ágyba és Kristóf is szépen aludt egész éjszaka. Pár napja már nem ébred, szóval nincs éjszakai műszakom, de nem szokott túl mélyen aludni, így mindig készenlétben voltam. Most viszont úgy aludt, mint akit fejbe vertek és még most is így tesz. Gondolom ez a jo ejszakat tapszer miatt lehet, amibol kaptunk egy proba adagot es tegnap azt kapott vacsira. Van meg egy minizacsival otthon, adok neki ma este is azt, ha ismet jol alszik tole es meg kaki-teren is minden rendben lesz, akkor asszem, hogy tapszert valtunk. :P
Termeszetesen ma is varom a babakocsimat. Ujult erovel es higgadtan. Ha ideer a futar, akkor elhataroztam, hogy nem orditok vele, nem hisztizek, csak szukszavuan atveszem a dobozt, alairok es mehet Isten hirevel. Egy akkora papirt nyomtattam az ajtora, mint a fejem azzal a szoveggel, hogy van egy mukodo kepes csengonk, amit nyomni kell es mukodik, raktam ra egy szep nagy nyilat a csengo iranyaba es megkertem, hogy a hang utan varjon, mert jovok, itthon vagyok, ugy, mint ahogy tegnap is itthon voltam. Ha ebbol sem ert, akkor feladom.

Nektek a magneziumtol nincs hasmenesetek? Nekem akad, legalabbis azzal hozom osszefuggesbe, mert valahol regebben olvastam, hogy terhesseg alatti szekrekedesen segit a rendszeresen fogyasztott nagyobb adag magnezium. Vegulis nem baj, nem durva es igy legalabb tenyleg nincs szekrekedesem. :roll:

Van egy olyan erzesem, hogy terhessegi rosszulletre meg jo sokaig nem lesz gyogyszer. Ugyanis a tuneteit elvileg csak a B vitaminokkal szabad mersekelni, mas nem tenne jot a babanak, de a B vitamin sok kismamanal keves. A tunetek okat pedig nem lehet megszuntetni, mert hormonalis oka van es terhes nonel a hormonokkal nem nagyon szabad piszkalodni. Meg szerintem amugy is ugy vannak ezzel, hogy ez hozza tartozik a terhesseghez.

Mindenesetre reszvetem mindannyiotoknak, aki ezzel kuszkodik. Nalam meg mindig semmi, de nem dicsekszem vele, csak a tenyeket irom, meg barmikor johet. Akar ma is, vagy holnap. Hat igen, ha tegyuk fel egesz nap rosszul lennek es meg a lakast sem igazan birnam elhagyni, meg nem is mernem, azt az en het honapos Kristofom biztosan megertene es toleralna... :roll: :lol:
Ugyhogy inkabb keruljon is el engem ez az allapot.
Es remelem, hogy nektek is elmulik hamar!
Vendég
 


Hát én ma tök jól keltem reggel, gondoltam kérek szabadnapot és elmegyek megnézem a tenyésztőnél a németjuhász kiskutyát , akit választottam és két hét múlva vihetünk haza. Ez tömegközlekedve egy szép félnapos túra, nincs olyan messze, csak ramaty a közlekedés. Vidoran megreggeliztem az irodában, na és fél óra múlva olyan hányinger tört rám, hogy majdnem futás lett a vége. Szóval nem megyek sehova :( . Pedig már meg akartam simizni a buci fejét.
Ronci vigyázz magadra, nehogy a végén Téged kelljen leápolni! Én is szédülök. Legjobb az amikor hanyattfekve az ágyban. Olyan, mintha hajón lennék.
Nálam a legrosszabb az állandó alvás. Hazamegyek és alszok 2 órát. Aztán este időben ágyban vagyok és ismét alszok vagy 8 órát.
pammut
 
 


Sziasztok,

Ananácska
tényleg a magnéziumtól lehet a hasmenés???? elképesztő... már kezdtem aggódni, ugyanis nekem 3*2 magne B6-ot kell szednem, és reggelente igen-igen hígat szoktam kipakolni... Most, hogy belegondolok tényleg azóta van, de eszembe sem jutott összefüggésbe hozni. Na mostmár nem aggódok... :D
Ma nem tudom, hogy hogy tudok jönni, mert költözködünk cégileg, egy felújítás keretében, úgyhogy nagy lesz a káosz...
Türelem a futárhoz... jó a felirat... tetszik! :D
Olyannyira, hogy itt a melóhelyen elkezdtem hangosan röhögni, majd a kolléganőm megkérdezte hogy ki van az asztal alatt, hogy ilyen jól mulatok... :D

Nóri, megkaptam az értesítést, hogy bejelöltél iwiw-en, amint elérem (este) vissza is jelöllek...

Szép napocskás napot mindenkinek!
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


sziasztok.

marya igen huvelyi UH volt,kepet kaptam de nem valami jo minosegu.

barbi en 17e kornyeken megint megyek,akkortajt lessz genetika.

szintus nekem a doki azt mondta 12-13het kozott kell elmennem genetikai UH ra,es aztan kuld valami vervetelre.nem tudod a vervetelbol mit neznek?te mikor megy?

sajnalom lanyok a rosszuleteket,nekem ugy nez ki elmultak,kicsit emejgek,eg a gyomrom de semmi veszes,meg nem hanytam eddig.

nekunk most valtozott a szules idopontja atleptunk januarba de ha nem baj maradnek itt.

Kép
monyo83
 
 


Hello Mindenki!

Sztem a magnézium nem okoz hasmenést. Szerintem csak izomlazító hatással bír. Ha tudományosan nézzük, a hasmenésnek két oka lehet. A széklet magas víztartalma, illetve a heveny bélmozgás. Mivel a méh tágulásához a sima izmok elernyesztésére van szükség, a szervezet termel egy anyagot, ami ebben segít, viszont ez nem válogat, így a bél perisztaltika is lassul. De, hogy mégse dögöljünk bele egy terhességbe, a szervezet gondolom növeli a széklet víztartalmát. Erre rászedve pedig a magnézium segít a bélmozgásban. Sztem így lesz a hasmenés!
Szép kis reggeli mese! :lol: :lol:
Én amúgy rettentő székrekedős vagyok, most szedem a magnéziumot, de nekem meg pont normális lett! Végre!

Viszont Lujzival nem szedtem Magne B6-ot. Volt is hányingerem ennél ezerszer durvább, de most meg iszonyat módon kezdtem hízni, pedig alig eszem... :cry: Szóval most leállok vele egy kicsit, mert ha így megy tovább, karácsonyra vágósúlyban leszek. :oops:
Vendég
 


Monyo. Örülök, hogy nem hagysz el minket :D .
A 12 hetes vérvételből csinálják az AFP-t. Down kór és nyitott gerinc szűrésére. Arról sokat lehet olvasni, eléggé elavult vizsgálati módszer, csak pontos magzati korral együtt ad megfelelő eredményt (ezért van az UH után). Gyakran okoz téves riadalmat. Ilyenkor egy nagy felbontású UH-ra küldenek és alaposan megnézik a babát. A középsővel én is voltam. Van erről topik, ha akarod nézd meg.
Rendszerint ilyen tájt szokott lenni a terheléses cukor vizsgálat első felvonása. Újabban a 12. héten lehet a vérből megállapítható genetikai betegségek szűrését is kérni. Szóval mozgalmas az a 12. hét.
pammut
 
 


Lucababám Kösz a tudományos megközelítést :lol: :lol: :lol: .
Inkább legyen lazább, mint székrekedés. Az aranyér szörnyű kellemetlen. Nekem első szülésem óta van :( .
Én még nem eszem a magnéziumot, majd ha a doki tanácsolja holnap. A vágósúly nekem sajna így is úgy is kinéz, mert 91-ről indultam :( :( . Hiába, az ülőmunka. Mikor visszamentem dolgozni, 2 év alatt 10-12 kg röppent fel. És addig se voltam nádszál...
pammut
 
 


Monyo!

Majd akkor lobogtasd a januári dátumodat, amikor fél február közepe kielőz!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ananacska!

Lehet, hogy már említetted, hogy Bea vagy, de nekem vmi miatt egyértelmű volt, hogy csak Anna lehetsz! :lol: :oops:
Vendég
 


Nah, most mar erdekesseg keppen rakerestem a magneziumra es a hasmenesre es tenyleg hasmenest okozhat.
"Mi lehet a túlzott magnézium-bevitel következménye?
Nagy dózisok bevitele hasmenést okozhat. A napi szükségletet meg nem haladó mennyiségeknél mellékhatás előfordulásának valószínűsége minimális."
Ez peldaul a Beres.hu-rol van, de ezen a linken a masik oldalrol kozelitik meg a temat, nem azt irjak le, hogy mit okozhat a magnezium, hanem azt, hogy mi okozhat hasmenest: http://www.wellness.co.hu/hasmenes.html
"Túl sok C vitamin, vagy Magnezium fogyasztása. Ezek csökkentésével a tünetek megszűnnek. "

Ugyhogy en mar elhiszem, mert rengeteg oldalt dobott ki a google.
Ha en ezt tudtam volna, amikor Kristofot vartam, akkor boldogabb kismama lettem volna...Ugyanis akkor nem kellett szednem magneziumot, mert csak a legelejen gorcsolgettem, utana meg nem is kemenyedett a hasam.
A tulzott bevitel alatt ertik mar azt is, hogy terhesseg alatt kb 350-400 mg a napi magnezium szukseglet es az e felett bevitt mennyiseg mar kiurul. Hat, nekem efelett van, mert 300 mg-osat szedek, 200 mg van a terhesvitaminomban is es ha estenkent jobban gorcsoltem, akkor meg vettem be egy szemet.
Nekem egyebkent epp egy masik kismama javasolta mar Kristof megszuletese utan, hogy terhesseg alatt szekrekedesre nem kell semmilyen csodaszer, meg lekvar, meg allando szilva eves, hanem csak emelni kell a magnezium adagot. Akinek szekrekedese van, annak normal lesz a szeklete, akinek normal van, annak kicsit higabb lesz. Ami jo, hogy nem olyan hasmenest okoz, ami allando hascsikarassal jar, csak egyszeruen konnyebben megy a dolog a maga idejeben. Baj tutira nem lesz belole, mert igy a felesleg kiurul es a fokozott magnezium bevitel csak sulyos vesebetegeknel okozhat gondot. Neki a dokija mondta es o elt is ezzel.
Egyebkent addig hittem is neki, meg nem is, csak most kezdtem el azon gondolkodni, hogy megis min valtoztattam eves teren az elmult ket napban (semmin) es akkor esett le, hogy magneziumot kezdtem el szedni hetfon, kedden mar konnyebb dolgom volt a wc-n.
Vendég
 


nekem szerencsere nincs hasmenesem,most normalis de ha nem ennek minden nap valami gyumolcsott akkor tuti beszorulna.

nori,en tudom hogy a januar teves de a meretek alapjan irta a doki,de egyszeruen kizart.
tegnap mondtam a paromnak erre azt mondja okes de akkor ki az apa? :lol: :lol:
en februar 21en szeretnek szulni mert akkor leszunk 8evesek,az viszont mar 2het tulhordas lenne igy kicsi a valoszinusege.

pamut nalunk valami mas lessz mert itt nincs AFP ezert kerdezem szintust hogy micsoda mert vervetelrol nem tudtam eddig csak UH rol.
Afp is meg lehet csinaltatni privatul de en nem szeretnem mert eleg elavult vizsgalat,baris igy olvastam mashol.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok Kismamik ! :D

Húúú jó sokat írtatok , mióta nem voltam, jó volt nagyon vissza olvasni :) Mindenkinek gratulálok akik uh voltak és minden szupin sikerült ! Részvétem és együtt érzésem a panaszosoknak...Konkrétan közöltem a családdal, ha szeretnének enni jöjjön velem valaki vásárolni , mert egyszerűen döntés
képtelen lettem..Nincs olyan étel , alapanyag amitől ne undorodnék..Majdhogynem ott tartok,hogy muszájból eszem..Elkészíteni ,elkészítek mindent de képtelen vagyok enni belőle.Kívánós rész a múlt pénteken elmúlt , most csak az undor van. Jah meg émelygés nem gyengén.. Azért pozitív hatások is vannak ám...Nem vagyok szerencsére , egy ráncosodásra hajlamos emberke, de még a mimikai ráncaim is eltűntek...olyan az arcom , mintha botox-al nyomtak volna tele és szerintem pamela anderson is pironkodna lassan :oops: Apuka persze örömködik, nagyon. Azt hiszem Lucababám írta hogy talán 75c-ről indult?... :P Én az elsőnél 75b-ről , mot a 3.nál 90d-ről....:roll: igaz nekem is 2,5 éves szopis időszakom volt napi több mint 1 liter tejjel.. és nem hihetetlen , vagy furcsa Ananácska és még valaki (nehari sok hsz.-olvastam vissza elfelejtettem) mellé csatlakozva , nekem is van már pár cseppnyi előtejem..Igaz az első 2-nél a 16. héttől rendesen melltartóbetétet hordtam mert szivárgott bőven...
Dokinál még nem voltam, jövő héten megyek de még mindig nem tudom eldönteni kihez.... :cry: :oops: :roll: :twisted: :? tisztára dilemmában vagyok :(
Ahová tartoznék körzetileg , oda nem biztos,hogy menni szeretnék mert bevett szokás , még ha fogadott/fizetett dokid is van , ha nem vagy problémás , akkor a szülésznővel vagy végig a doki csak bekukk néha aztán ha kell összevarr a végén...lehet , hogy én vagyok a maradi de , én a két fiamat is klasszikusan szültem és jó ha ott van a doki ( szerintem) Attól is félek , hogy ha beleélem magam , a szupi mindennel felszerelt otthon imitált szülőszobába , csak akkor szülhetek ott ha valaki nem teszi ezt engem megelőzve , vagyis ugyan abban az időben , illetve szeretnék fizetős szobát , de csak akkor mehetek oda ha van hely...jaj-jaj , ugye ilyenkor eszembe jut az , hogy mennyivel egyszerűbb volt az 1 féle, ami van azt eszed....sajnos én meg olyan vagyok ha van jobb akkor azt szeretném...és nem akarok megalkudni , esetleg biztos tudatában annak , hogy a környéken lévő kórházak , többágyas kórtermeiben féltenem kéne az értékeimet, illetve elviselnem a kiterjedt rokoni kör látogatását...Joggal merül fel a kérdés miért nem ott szülök ahol ezelőtt , tettem...Mert megszűnt...akkor , oda csak is kizárólag igényjogosultak mehettek és nagyon jó volt :( Ott születtem, ott szültem, az a doki volt a vezető akinél a rokonság született , illetve szült. Az elmúlt 10 év alatt pedig olyan horroisztikus tapasztalatokat sikerült sajnos szereznem,amik hatására teljesen padlón vagyok bizalmilag....Bocsánat,hogy ennyit rinyálok itt Nektek, de talán elfogadjátok a lelki másállapotomat is...
Most egy kicsit jobb, hogy kiírtam magamból.... :?
Még 1x bocsánat :(
Vendég
 


Lucababam: igen, becsapos vagyok ezzel az ananacskaval. Ez meg jo regen ragadt rajtam, azot forumokon neha hasznalom az Annit, Ananacskat. Pedig nincs ra jogosultsagom. :lol:
Regebben egyebkent ugy gondoltam, hogy ha lanyom lesz, akkor Anna lesz, aztan eltelt egy par ev es hirtelen megnovekedett az ovodakban az Anna nevu kislanyok szama, ezzel elvetettem az otletet, aztan pedig megismerkedtem az en Hermann vezeteknevu szerelmetes ferjemmel, igy az Annat teljesen kizartam. Herm(Ann)a. Gyonyoru nevu gyermek lenne... :roll:

Ma nagyon mokas dolog tortent. Kiviragzott a csenevesznek es furcsanak titulalt rozsank, amit oly sokat gondoztam, ugyanis masfel honapja csontra lezabaltak a leveltetvek. Aztan megerosodott, de olyan furcsa apro vilagos levelu maradt a tobbi rozsamhoz kepest. Ma latom, hogy ennek abszolute nem rozsa viragja van, ugyhogy gyanakodni kezdtem. Korulteztem neten. Kiderult, hogy a rozsabokrom valojaban csipkebogyo. Es nem is csenevesz. Ez igy nez ki normalisan. Gyonyoru es hozzaerto kertesz vagyok, No comment. :lol:
Vendég
 


Bocsi Monyo, akkor csak feleslegesen okvetetlenkedtem. Mindig elfelejtek ránézni a tartózkodási helyre :oops: .
Igaz még két helység között is lehet eltérés a vizsgálatok rendjében.
pammut
 
 


Hat, nagyon irigyellek Babacska a cici novekedes miatt. En Kristofnal formas 75B-rol indultam, nem voltak nagyok, de jol megvoltam veluk. Mire szulni mentem mar 85D-sek voltak, azok meg jobban tetszettek.
Szules utan ket honappal visszamentek 75B-re, de leirni is nehez lenne, hogy milyen randak lettek. Egyszeruen hanyok toluk. Az egesz testemre tok buszke vagyok, nem tudok elmenni tudok elmenni ugy tukor elott, hogy ne neznem meg magam harom iranybol es ne gyonyorkodnek (bocsi, de tenyleg ilyen picsa lettem). De a melleimet meg en sem szivesen nezem meg melltarto nelkul, nem rohogni, de konkretan csukott szemmel mosakodnek legszivesebben.
Borzaszto, katasztrofa.
Ugyhogy azt mar par honapja lefixaltuk, hogy a masodik baba megszuletese utan egybol elkezdek felre tenni havonta x osszeget es amikor mar a kisebbik is jarni fog megcsinaltatom a cicimet.
Vendég
 


Monyo: nem az integralt teszthez akarnak levenni vert?
Legalabbis itt az un triple tesztet csinaljak, a 14. heten kell elmenni vervetelre miatta. Ebbol is down-kort es nyitott gerincet szurnek, csak ez a afp-vel (vagy apf-fel, mindig keverem) szemben lenyegesen megbizhatobb. Ezt szoktak kombinalni az uh eredmennyel es ugy adnak aranyszamot arra, hogy mennyi az eselye, hogy baja van a babanak.
Vendég
 


Babácska. Ha a kaják terén se tudsz épp dönteni, miért pont orvos és kórház dolgában lennél határozottabb :D ? Szerintem ez is kismama tünet. Én feledékeny vagyok. De nagyon.
Megértem kételyeidet. Nekem van egy nagyon jó dokim, de ha minden igaz, csak privátban van tanácsadása (holnap kiderül) és az nagyon drága. Annyiért megveszem a babakelengyét. 3 problémamentes terhesség és szülés után bátran mennék a régi dokimhoz is, csak közben eltelt 7 év és én 39 lettem, a para meg csak nő. Szülésnél nálunk nincs vita. Vagy apás vagy nem apás. Ennyi. Bár azóta voltak átépítések, lehet ez is változott. Majd időben megtudom. Ezért szeretem az össznépi tanácsadásokat, a terhességben előbbre járóktól egy csomó hasznos dolgot meg lehet tudni.
pammut
 
 


Monyo,
én is pont 17-én megyek UH-ra, pont betöltött 10. hetes leszek akkor.
Izgi nap lesz... :)
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Na, a mi kórházunk honlapján van egy tájékoztató a Down-kór szűréséről. A lap címe:

www.karolinakorhaz.hu/tajekoztat/nogyogy/down.pdf

Nálunk ez a protokoll folyik.
pammut
 
 


Barbi!

Én 13-án megyek, köztünk elvileg egy nap van csak, majd kíváncsi leszek, Neked "mekkora". Én még legutóbb nem láttam szívhangot, remélem most már minden lesz! :lol:
Vendég
 


Csajok, én folyton éhes vagyok... nem tudom mi ütött belém, de evés után fél órával is már éhes vagyok. Eddig egy kiló jött fel, úgyhogy remélem tudom tartani, hogy ne legyek vágósúlyban februárra.
A ciciméret nekem is növöget, de én 80D-ről indultam, ugyan még nem cseréltem le a mellartót, de már estére ott van a nyoma a cicmen, úgyhogy lassan be kell ruházni 1-2 új darabra.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Nóri, te hol fogsz szüli?

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


babacska jo hogy visszajottel.
persze az ember mindig a legjobbat szeretne maganak pedig regen nem volt ennyi valasztasi lehetoseg.
en meg el sem tuom kepzelni hogy nez ki ez szuloszoba es milyen korulmenyek kozott fogok szulni.

annacska hat nem tudom,a doki csak lehadarta en meg mondtam hogy majd jovok.Aztan esett le hogy jeee vervetel errol nem is tudtam.

pamut te csak okvetetlenkedj nyugodtan. :wink:

Kép
monyo83
 
 


II-es Női
Vendég
 


Átnéztem a 2010 márciusi topikba és szomorúan vettem tudomásul, hogy Judit 78 és Honeymoon megvált tőlünk. Ők már oda tartoznak.
pammut
 
 


Szia Mindenki!

Időközben megnyílt a márciusi topic, átcuccoltam oda, ott hasonló korúak (terh)vannak, mint én.
Ezután is olvasni foglak Titeket, mindannyiotoknak nagyon boldog pocakosodást kívánok!

Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok! Olvasgattam az írásaitokat és gondoltam én is írok pár gondolatot. Remélem nem baj. Nekem is lett kettő pozitív tesztem, felhívtam a dokit és azt mondta, hogy 10.-én menjek be hozzá uh-ra. Mostanában elég rosszul vagyok, nem bírok enni, állandóan aludnék és persze a cicik is megnőttek és feszülnek.Mindez szép és jó és nagyon örülök a jeleknek csak kicsit félek, hogy mi fog történni a dokinál a vizsgálaton. Segítsen valaki ha tud hogy milyen uh-t fog csinálni? Hasit vagy méhen belülit? Kicsit félek a vizsgálatoktól :? Írjatok nekem légyszike. Előre is köszi. Reni
bellerreni
Eger
 
 


Reni ne aggódj! Dokija és felszerelése válogatja, mi lesz. Először úgyis kikérdeznek utolsó mensi, tünetek, szokott e fájogatni a hasad (olyan, mintha jönne a mensi - és ez normális). Aztán a doki elmondja mit fog csinálni.
Ha magánba mész, valószínűleg lesz UH. Vélhetően hüvelyi. Ez se nem vészes se nem fájdalmas csak fura. A fej nem nagyobb, mint egy filctoll, erre nálunk egy UH zselézett coton gumit húznak és ezzel néznek meg belülről. Ált csinálnak egy tapintásos vizsgálatot (szokott nőgyógyászati vizsgálat) egyik kézzel bent, másikkal a hasadon tapintja a méh nagyságát. Na, ez nem kellemes, de kibírható.
Ha rendelőbe mész, akkor szóbeli meg tapintás lesz meg egy UH beutaló és a kissé csalódott érzés, hogy még mindig nem tudsz biztosat. Én első alkalommal így jártam.
Ha van még kérdésed vagy valami nem teljesen érthető gyere csak közénk! Többen többedik babát várjuk, elfogyasztottunk már pár dokit és annyi tapasztalatunk van amennyi egy nőgyógyásznak sose lesz. Mindig csak azt mondom a zömében férfi nőgyógyászokról, hogy "ők is csak olyan emberek, akik már beszéltek olyannal, aki terhes/szült".
pammut
 
 


Köszönöm pammut! Megnyugtattál picit :) remélem minden rendben lesz. Jövök közétek máskor is, nagyon jó, hogy vagytok és jó hogy főleg ilyen segítőkészek. :D Sok sok puszi mindenkinek. Sziasztok Reni
bellerreni
Eger
 
 


Pammut!

Ne szomorkodj, annyian leszünk így is, mint az oroszok! :-)
Most még sokan nem is tudják, hogy babát várnak, vagy babonából nem írnak még. Aztán lesz egy hullám, amikor megszületnek a gyerekek. Tényleg, akkor átköltözünk a gyermekek/magzatok kor szerint-be? :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

A reggeli rosszullétesekhez csatlakozom + néhány napja kiütéseim is lettek. nagyon idegesít, mert nem tudok rájönni mitől... csípésre gyanakodtam előszőr, de ahhoz a formája nem egészen jó. Középen dudor, körbe piros folt...néztem a fertőzőknél is ,de nem találtam hasonlót...ma megyek dokihoz, remélem megnyugtat+ jó híreket mond.
A hízással kapcsolatban, amokor elkezdtem szedni az elevitet rögtön híztam 2 kg-t, így abba is hagytam, így sikerült leadni, hála a rosszulléteknek.
Egyébként kíváncsi vagyok van-e összefüggés a rosszullét és a baba neme között. A fiamnál nem volt rosszullét, meg sem éreztem,h terhes vagyok. A lányomnál viszont az első 3 hónap borzalmas volt, és most is így van...

bellerrein: az első uh-k hüvelyiek szoktak lenni, mert még nagyon pici a baba.
csipike09
 
 


Reni 10.-e az még egy hét. Addig is gyere csacsogni. Mikor volt az utolsó mensid? Az alapján a főoldalon levő kalkulátor kb. megadja a picur érkezési idejét. De lehet, Te jobban tudod a fogantatási időt :D , azt is beviheted.
pammut
 
 


Hát Csipike a terhesség tud érdekes dolgokat produkálni. Egy kiütés szerintem simán belefér. Nekem fals érzetem van a torkomban. Olyan, mintha folyton oda lenne ragadva valami. És a gégész nem látott semmit. Minden terhességben előjön. Hányingerrel párosítva pompás :D :D . Aztán meg elment a szaglásom. Totál. Orvos apukám szerint van akinek a nyelve hegye zsibbad.
A rosszullét inkább alkati kérdés. Én minddel rosszul voltam. Az elsőnél legkevésbé, a harmadiknál leginkább. Ha ez folytatódik, a negyedikbe félig belehalok. A gond csak az, hogy amíg eszem nem érzem. Így lett 20 kg gyarapodás a legkisebbel :? .
pammut
 
 


Már akartam kérdezni. Van valakinek tapasztalata szopi párnával? Olyan nagyon tetszik. Meglepném magam a szülinapomra eggyel. A vége felé már vagy 5 párnával aludtam (pocak alatt, térdem között, hátam mögött, lábam alatt), ezzel meg lehetne spórolni pár párnát :D .
pammut
 
 


Pammut a barátnőm most szült 17-én, neki van szopi párnája, de véleménye szerint nem ér semmit...túl kemény az alváshoz, a benne lévő golyókákat szinte darabonként érezte. De szerintem ez mindenkinél más képpen van, minden esetre holnap megyünk hozzájuk babalátogatóba és kipróbálom, majd mesélek...
Én mind a két gyereknél 25kg hízam. Most sem várok kevesebbet...csak reménykedem.
A védőnőkről tudtok vmit? Az hallottam, hogy már nem kötelező náluk jelentkezni...vagy mégis?
csipike09
 
 


Május 23-án volt az utolsó mensim és a kalkulátor szerint június 7.-én fogant és február 27.-én szülök. Nem értem én ezeket a kalkulátorokat, de biztosan úgy van :roll: A szopipárnáról annyit, hogy mind a két bátyáméknál volt szopipárna és az egyik esküszik rá a másik azt mondja neki nem jött be :shock: egyéne válogatja egyébként a vaterán és a teszveszen vannak tök olcsón újak. én is szemezgetek vele :D a rosszullétek engem is kikészítenek bár ma jobban vagyok az átlagnál... remélem hamarosan elmúlik, mert kikészülök és attól félek, hogy a nem evés miatt nehogy baja legyen a kis pocaklakónak :(
bellerreni
Eger
 
 


Sziasztok!

Hú de jó sokat irtatok :)
Remélem én is, hogy van összefüggés a baba neme és a rosszullétek között, akkor kislányunk lesz :lol:
Feledékenység nálam is bejátszik, tegnap simán eljöttem otthonról a pénztárcám és a mobilom nélkül és mivel nem lakunk közel a munkahelyemhez, kolléganömtöl kellett pénzt kérnem, hogy ebédelni tudjak :oops: Most mindent 5x ellenörzök..
Reni: üdv itt, nem biztos hogy kellemetlen lesz a vizsgálat csak kicsit furcsa a hüvelyi UH viszont azzal lehet látni, hogy jó helyen ágyazódott -e be a baba (a méhen belül), szóval szükséges és számodra is megnyugtató.
Andi

KépKép
andee73
 
 


Szopipárna:
állítólag az a jó, amit meg lehet kötni. Nekem volt nem olyan. Terhesség alatt jó volt, a lábam közé vettem és úgy aludtam. Utána csak erre volt jó, mert fekve szoptattam:
Kép
Vendég
 


Pammut: tök jó, hogy nem érzel szagokat (bocsi), engem borzasztóan zavar minden erösebb szag, képzeljétek reggel rosszul lettem amikor babócámat pelenkáztam át mert bekakilt a drága :?
Megkértem apukáját, hogy innentöl kezdve pár hétig ö csinálja ezt...(mármint a pelenkázást nem a rosszullétet :-)

KépKép
andee73
 
 


Köszi a szopi párna beszámolókat. Na, akkor már csak az kéne, hogy valaki a tönköly töltésű szopi párnáról tudjon mesélni. Mivel a golyós az olcsóbb, én is azzal szemezek. A készítő azt mondja, hogy eleinte ki kell venni a golyókból, mert alapon túltöltik. Persze lehet, hogy egy marék hungarocell golyó akkor is kemény :D .

Reni. Amíg kicsi a baba simán elszedi Tőled amire szüksége van. Az egy kis parazita :D :D . A vitaminokra, ásványianyagokra, különösen a folsavra azonban nem árt odafigyelni. Ha nem bírsz enni, akkor azért jó lenne valami kismama multivitamint enned. Elevit, Béres Gravida vagy amit a patikus ajánl, vagy nem jön ki belőled. Régen volt a Multivitamin családból is terhes vitamin. Köszi a szopi párna tippet, majd megnézem ott is.
pammut
 
 


Mi is vettünk szopipárnát de nálunk sem igazán jött be. Szoptatáshoz én inkább egy kispárnát használtam a hintaszékben (amig le nem lógott róla a babóca). Alváshoz meg kemény valóban.
Andi
(Bocsi, hogy egyfolytában irok, csak amikor elküldök egy üzit akkor jelenik meg a fórumon a következô amire reagálni szeretnék :D

KépKép
andee73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?