Új privát üzeneted érkezett!

Linacska majd ha megszületik a pici fiad meglátod h nem fogod ilyen negynak látni de szerintem aranyos kis fiucska. :wink:

Gratulálunk Villő apája nagyon jok a képek :wink: :wink:

Margit
Vendég

Linácska
Toka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Villő gyönyörű, főleg apája kezében :wink:
Drukk a hazamenetelhez!
Vendég

Sziasztok kismamik!

Lina: ha kibújik Levi baba nem lesz ilyen feltünő majd meglátod de olyan kis édes.

Ágota és Villő apája: De jó hír, hogy haza mehettek nagyon örülök neki, nagyon édes lányzó.

Szép estét
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Milyen édes a kicsi Villő, csak úgy bújik az édesapjához, tudja hogy ki szereti :lol: Kívánom hogy pénteken tényleg hazamehessetek!

Linácska: aranyos a te kis tokásod is :lol:

Hát ma tiszta pokol meleg volt, nem bírtam ki csak lehúzott redőnyökkel és ventilátorral.

Kimostam a kis ruhákat és a pelusokat, most olyan babaillat van nálunk mintha már lakná a szobácskáját a Hajnus.
Holnap kimosom az ágyneműjét és kivasalom a megszáradt ruhákat.
Nincs is ennél jobb :lol:
Vendég

Mimi,
még neked akartam írni, hogy nálunk nem lesz gond a kertásás, mert két részre van osztva a kert, egyik gyerek rész, másik kutyarész. Ott csak fű van, meg egy fa dobogó. Tehát max. kiássa a füvet, vagy megrágja a fát, de más kárt nem nagyon tud tenni. Jövő szombaton már jön kicsi Bumbi, hát kíváncsi leszek, milyen kutyatulajdonosok leszünk. Mert ugye a skót juhászt készen kaptuk, vele sokat már nem kellett foglalkozni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ha holnap nem tudok mosni, akkor lehet, hogy áttisztítom a kókuszmatracot. Szerintetek biztos alátehetem a zuhanynak? És hogy, a rostjaiba engedjem bele???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: nyugodtan zuhanyoztasd le a kókuszmatracot, nem lesz semmi baja, lényeg hogy majd állítva szárítsd. Ezek szerintem úgy vannak kitalálva hogy ne legyen semmi bajuk.
Vendég

Irdab, merre laktok? A negyedik emelet miatt nem irigyellek! Tetőtéri lakás? Klímátok van? (Ha nincs) hogy bírod ezt az eszméletlen forróságot? Itt 80%-os páratartalmat mértek a hétvégén, nem csoda, ha ennyire kivagyunk tőle...

Noki, lehet, hogy te leszel a következő? Ha lehetne tippelni, én Anettre voksolnék, szerintem Matyi lesz a következő babánk :) Benéztem a júliusiakhoz, ott már minden napra jut egy bébi! :lol: És olyan helyes babatablót csináltak a fotókból!

Margit, hm a töltött paprikát imádom! Újabban jó sok szósszal csinálom és az újkrumplit abban főzöm meg :) Nyami, meg is kívántam!

Rilla, azt hiszem te írtad a múltkor, hogy a babakocsit a szomszéd néni garázsában parkolhatjátok, cserébe neked kell takarítani helyette is a lépcsőházat. Hát hallod, nem igazán értem milyen nőből van az olyan, aki szülés után egy pici babával ilyet vár el... nekem kicsit fura az alku.

Ágota, jól látom, hogy Villő apája tisztára elolvadt? :wink: Törődj bele, hogy mostantól te már csak a második leszel a szívében... Gyönyörű a lányka egyébként, és nagyon jól hangzik a pénteki uccu!

Lina, nézd már, ott egy toka! :lol: :lol: :lol:
A kókuszmatracot jó erős vízsugárral zuhanyozd át. Ne félj, az utolsó csepp is kifolyik, szinte pillanatok alatt megszárad -főleg ha kiteszed a napra! Még jót is tesz neki egy kis csírátlanítás :)

Orvoshoz egyébként holnap megyünk, és igazatok van, tényleg nem Milu ebédje a legfontosabb. Majd kap egy virslit a kezébe, vagy valahogy megoldjuk, aludni meg hazafelé az autóban.
Vendég

Na mértem a vacsi utáni cukrom, kereken 7.0. Nagyon vissza kell fognom magam. Még megmérem, hogy mennyi azután a reggeli után, amit szoktam enni, ha az is rossz, akkor egy-egy szelet kenyérrel csökkentem a vacsit is meg a reggelit is. Nehogy már az utolsó öt hétre romoljon el.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Ahogy így olvasom, ez a hőség mindenkinek betesz... Én se nagyon mozdulok ki (a lakás szerencsére hűvös), csak ha muszáj, bár azért jöttünk-mentünk az eltelt napokban, beszereztünk babának szinte mindent :).
A kókuszmatracot ha új, akkor is át kell zuhanyozni?

Bener, végül Pierre Cardin babakocsit vettünk, ez is olyan árban volt, mint a Kunert VIP. Bordó-fekete, de a bordó a domináns szín. Elég masszív kocsinak látszik ez is, remélem, beválik :)!

Jók a nyaralós képek és kicsi Villő nagyon tündéri :)! Szuper, hogy a hétvégén már otthon lehet az egész család!

Levi is szép nagy baba :)!

Kép
angelita

Kép

Sissi most küldte Atiról a képet :lol:
Villő gyönyörű. Most hulla vagyok, de majd holnap de jövök nst után.
Itt bazi nagy vihar volt du.
Kellemes éjjelt mindenkinek :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Atika és Villő baba nagyon aranyosak.

Irdab: Hirtelen azt hittem megszültél és a párod bejelentkezett helyetted.

Szerintem te leszel a következő :lol:

Mi ma délelőtt medencéztünk Ádival. Olyan jó már elvan egy kicsit benne. Tavaly meg csak esett kelt a vízbe.

Holnap megyünk strandra. Remélem jó idő lesz ránk, majd szorítsatok!

Kép

Kép
ádibaba

Jó reggelt!

Ágota,megy a drukk,hogy holnap már otthon lehessetek!!!Hát apát teljesen elbűvölte Villő az tuti :wink:

Sissi,szépen kerekedik már Ati is!Majdcsak telik az idő és ti is mehettek haza.Mi volt a szemészeti vizsgálaton?

Ádibaba,megy a drukk,hogy jó időtök legyen.Igaz itt nálunk jól be van borulva :?

Cscsi,jelentkezz doki után!

Angelita,sztem az új kókuszmatracot nem kell zuhanyoztatni.Legalábbis mi nem zuhiztattuk meg.

Linácska,nem lesz ott gond a cukorral ne aggódj :) És sztem nagyon aranyos Levi :)

Piroska,nemsokára be fogja lakni Hajnus a szobáját :wink:

Noki,nektek sem lesz kicsi a csajotok :) Már lehet,hogy neked is csak 2 hét :wink:

Kép
Kép
tundi24

Jajj, de szépek a picúrok!!!! :lol: :lol: :lol:
Alig hiszem el, hogy pár hét, és én is megláthatom, ki lakik odabent!!!
Villő apája :lol: :lol: akkor szorítunk, hogy holnap hazamehessetek! De jó! Szuper, főleg az apás kép:wink:
SIssi :lol: :lol: Atti nagyon édi!! rendesen bealudt... Tegnapi szopi hogy sikerült??

Szerintem is Adri v. Anettoo lesz a következő...

hu, átnézek akkor a júliusiba, babákat kell látnom sürgősen még-még-még!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Jó reggelt Mindenkinek!
Ne sokkoljátok Adrit és Anettet, hadd készülődjenek még!!

Én ma hazamegyek a szüleimhez, viszek nekik egy-két holmit, aztán este jövök!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Jó reggelt !

Szoba képet még nem teszek fel, mert még takarítás alatt áll és a kiságy sincs összrakva, na meg a szőnyeg, lámpa stb. sincs a helyén. Szerintem kb. másfél hét múlva a helyén lesz minden, majd akkor teszek fel róla képet ! :D

Jimbone
Mi az a strepto szűrés ??

Cscsi

A szomszédnéni nem kérte a babakocsi tárolásáért cserében, hogy takarítsak helyette, hanem én ajánlottam fel.....amúgy a néni 80 éves, szerintem így mindenki jól fog járni ! :wink:
Jó kis dolgokat vásároltál ! :D

Irdab
Szupi, hogy jó lett a vérvételed eredménye ! :D

Sissi
Nagyon ügyik vagytok és reméljük 2 hét múlva már otthon lehettek !!!!!!
Köszönjük a képet, nagyon édes Ati baba !!!

Ágota apája
Neked is köszönjük az édes képeket ! :D ....és drukk, hogy holnap otthon lehessen a kiscsalád !!

Mimi
Mennyi időre mentek nyaralni ?

Noki

Gratulálok a nagylányhoz és úúúgy örülök, hogy elmúlt a vesetágulat !!!!
2 hét........úristen, az már mindjárt itt van !!! :wink: :lol: :D

Linácska
Vicces a tokás kép ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

Linácska
Pontosan nem tudom ,hogy miért 2hetet mondtak a szülés várható időpontjára,de mivel annyival előrébb járok lehet azért?!
Pedig lombikos vagyok,tehát elszámolva nem lehet.
Viszont bánni nagyon nem bánnám,mert már annyira a karjaimba szeretném tartani a pici gyönyörűségemet :D
Rilla
Küldöm a listát a mai nap folyamán!
A képek szuper jók :D
Villő Apája
Köszönjük a képeket :D
Annyira jók lettek a képek!
Drukkolunk mi is,hogy mihamarabb hazamehessetek! Férjem is már alig várja ,hogy ő is babanetezzen és rakosgassa fel a képeket :D:D:D
Irdab
Köszönjük neked is Atiról a képet :D
Nagyon szép fiúcska!!!
Neki is drukk,hogy mihamarabb otthon lehessen!

Puszi mindenkinek!
Majd még megpróbálok jönni,de most ez az idő.....olyan nyominger vagyok tőle,hogy nincs erőm se kedvem semmihez :(

Kép
noki&potyi

Tündi,
hol vetted a hungarocell gyöngyöt??? Már voltam tüzépen, meg mindenhol, és nem kapok, már holt ideg vagyok tőle.
Valami Dr. Padlót mondtál, nem? Cegléden? Inkább átmegyek oda érte, csak legyen már...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,én a szolnoki DR.Padlóban vettem anno.900ft volt egy jó nagy zacskóval!!
De mielőtt mész hívd fel őket sztem,hogy ne potyára autózgass.Nekem is vennem kellene,majd ha megyek nst-re 36hetesen akkor veszek,mert ott van a kórházzal szemben a bolt.

Noki,hát itt is elég nyomi idő van :(

Jimbone,ne aggódj a streptococcus miartt,nem lesz gond Donáttal!!!

Rilla,de ha készen lesz a szobácska el ne felejts képet tenni :wink:

Kép
Kép
tundi24

sziasztok!

Hú nagyon jók a képek :P villő bébi és Ati baba :P

Tündi tudjátok már mikor megy apa külföldre?Szülésnél kb. itthon lesz vagy nem tudjátok?

Jövök később akkrtam egy csomó mindent irni csak mostanábban Noli elléggé nincs el magában :? és minden kérésre mondásra csak az a válasza ,hogy nem....ellégé kiakasztó :(

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nem is meséltem tegnap ,hogy beégtem :D:D:D
Bejelentkeztem CTG-re és megkérdeztem a dokinénit ,hogy NST-re is itt kell bejelentkezni :D:D:D
Nézett rám kb 30mp-ig eléggé fura arckifejezéssel ,mert azt hitte ,hogy most viccelek vele.....,de amikor rájött ,hogy Én ezt komolyan kérdeztem akkor felvilágosított ,hogy az NST és a CTG egyugyanazon dolog :D:D:D
Olyan piros lett a fejem,hogy az csak na.....nem egyszerűen hülyén éreztem magam.
Páromnak mondtam is ,hogy egész nap a netet bújom amikor van rá időm,de ezt pont nem néztem meg :D
Na mind1.....mostmár ezt is tudom :D

Kép
noki&potyi

Noki,
látod-látod, nem olvasod figyelmesen a fórumot...
Kb. 1-2 hete bikmakk tök jól leírta, hogy azért nem is egészen ugyanaz a kettő, de egyébként van ahol így, van ahol úgy hívják :lol: Nálunk NST.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nagyon aranyos Ati baba :wink: reméljük nemsoká hazamehet :wink:

Hát csajok én ma olyan lusta vagyok elég arábbmenem :cry: semmihez nincs kedvem :cry:
És ha belegondolok h mindjárt itt van a 37-ik hét... hát jön a para

Margit
Vendég

Noki :lol: :lol: én sem tudtam, most már igen... :wink: :wink: :wink:

Sziszka :lol: :lol: hol vagy? Holnap mész a dokinénihez, igaz?, Kiváncsian várom, mit mond, mikor kell menned nst/ctg-re...

én ma megint mosok -még van némi bébicucc, színesek, ami lemaradt. meg vettünk nem rég kiskesztyűt, azt is kimosom.
Tényleg, azt mikor érdemes bevinni?? Már az én motyómba tegyem be???

Strepto-szűrésről még én sem hallottam... :roll:

Múlt héten rendeltem meg a szopipárnát meg egy négy részes garnitúrát, már nagyon várom, hogy érkezzen!!!kicsit elhúztam a dolgot, azt is szeretném kimosni... ti mikor húzzátok fel az ágyneműt, majd két "igazi" fájás közben??? még nem szeretném, nehogy poros legyen...
Csak azt sajnálom, hogy vettünk gumilepedőt... a kókuszmatrihoz tök fölöslegesen ajánlotta a nőci... :evil:

Babások! HOgy bírjátok a picúrokkal a hőséget?????????? Ilyenkor egy klassz kis medence lehet az egyedüli megoldás, neeem?? :wink: :wink:

madaran

Ádibaba 8) :lol: strand???

madaran

Kiskesztyűt én az én cucaim közzé tettem be a pellusokhoz meg az ilyenekhez.Nolinál tök jó volt mert nem karmolta ki magát.

Meleg:itt nagyon fülledt idő van nincs semmi levegő ma reggel tökre fájt a fejem is :roll: erre még jött a Noel hülyességei..... :? mostanábban elléggé kezelhetetlen nagyon rossz stilust vett fel ordibál meg úgye a nem szó használata elsösörban nálla ez a nyerő..de ezeket az ordibálásokat nem nagyon tudom elviselni...néha úgy érzem,hogy most szakad el a cérna és lekeverek neki eggyett :? de csak utána én fogom rosszul érezni magam a lelkifurdalástól :evil:
Tegnap este fürdeni se akkart és éjfélkor még olyan hisztibe kezdett,hogy az egész utca töllünk zenget mert nem akkart aludni :oops: És erre reggel már fél 7-kor kinyilt a csipája :?

Na ezt a témát befejezzem nem akkarok panaszkodni ennnyit.... :oops:

Csilla remélem ma a dokid jó hireket mond,úgy vettem észre,hogy tegnap már egész jó kedved volt :P

Jimbone én az egész terhesség alatt nem görcsöltem és nem keményedett a hasim ezért M.g. nem is szedtem most pár hete keményedett csak meg görcsölt de a dokim azt mondta,hogy már ne szedjek semmit.

Megyek megnézem a júliusi babókat :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ágota, nagyon-nagyon édes a kis Villő, ahogy bújik az apukájához, védelmet kap tőle! Nagyon megható fotó! Helyesek vagytok igazán!!! Remélem tényleg mehettek haza, ezek nagyon jó hírek!!!

Sisi, Ati is egy tündér, ahogy édesen alszik a karodban! Igazán klassz, stramm fiú, minél előbb érjétek el a 2 kilót, teljes szívemből kívánom!!

Lányok, ne is idegesítsük egymást, hogy ki mikor jut oda.... én már így is szüléssel álmodom nap mint nap! Nagyon kezd élesbe fordulni a dolog! Az éjszakai alvás egy katasztrófa, dög meleg van, fáj a hátam, a csípőm szét van esve, a fordulás két pillanata is szörnyű, azonkívül babókám valami olyan ideget nyom most ott lenn, hogy a combom zsibbad tőle... amúgy imádom a kis drágát, csak ezek az utolsó hetek már nem olyan finomak... :oops:

Kérdés: A kórházba viszitek a mellszívót ugye?? Sterilizálás helyett sima csapvízzel és mosogatóval lesz letisztogatva használat után, vagy hogyan?? Cumisüveget visztek?? Tegnap sterilizáltam mindent, beizzítottam a mikrós sterilizálót, szerintem bevált. Nade a kórházba már mégsem lehet elindulni a fél konyhával, meg 5 pakkal....! :shock:
Szóval hogy tervezitek??

Másik kérdés: Tejelválasztást serkentő teát tervez valaki venni?? Én a Lactoherb teáról hallottam, a szülés napjától lehetne inni. Vélemény??

Judi

Kép
judi79

Judi,én homoes bogyót viszek a kórházba,urtica urens-t.a lactoherbet majd itthon kezdem el inni még mellé.

Bim-bam,ma Luca is meg van húzatva.Iszonyat amit produkált délelőtt..mondhatnám egész végig ordított....

Madaran,mi tegnap felfújtuk a mednecét,de ma nincs medencézős idő.De amugy az a legjobb,meg a strand :)

Margit,azért van még egy kis idő a 37ik hétig :) Úgyhogy nyugi :)

Kép
Kép
tundi24

Judy,
én Lilivel nem vittem a mellszívót, bántam is... A szobatársam hozott egy nagy tálat, meg sterilizáló folyadékot, és abban csinálta.
Én is inkább homeobogyót viszek, az utrica urens-t, a laktoherbtől nagyon sok babának fáj a pocakja.

Hát nem tudom, én még nagyon nem készülök szülni. Kicsit úgy érzem, el is vagyok havazva. Egy db ruha nincs még kimosva, mivel ma borult volt, a matracot sem mostam át, kiskád még a padláson, most gondolkodom, hogy melyik ágynemű is legyen Levié... Magamnak már a legfontosabb kórházi cuccokat megvettem, de össze azért nem pakoltam. Ma eljutottam odáig, hogy a köldökzsinórvér gyűjtő szett jégakkuját betettem a fagyasztóba.
Most épp a nyaralásos szennyest mosom, rendet tettem az ágyneműk meg törölközők között, de valahogy a babaruhákig nem jutok. Holnap végre jön a szipus, aztán kezdhetem. Lesz vagy öt mosógépnyi adag.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi akkor kicsit megnyugodtam...biztos a levegőben van valami nem az én gyerekem lett csak szimplán ilyen :wink: De néha nagyon aggasztó :roll:

Judi én viszem a mellszívót megkérdeztem és a kórházban van rá mód,hogy kisterilizálják... :P Cimisüveget csak azt ami a mellszívóhoz tartozik..mondjuk nem nagyon akkarom.

Madaran Noli a kismedencében fürdik .Én még a nagyba nem menntem csak egyszer teljesen elmennt a kedvem tölle föleg ,hogy a szezon előtt 2 napig tisztitottuk..néha ebbe is belemegy Noli de csak akkor ha az apja is de csak beleülős uszógumival.

Lina akkor nem fogsz majd unatkozni :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam :lol: Köszi a kesztyűs tippet! Húú, nem lehet könnyű így a finishben és még pesztrálni a nagyobbat. Nálam néha tesó nélkül is elszakad a cérna....

Judi :lol: Eddig én is a Lactoherbre gondoltam, de mint Linácska is írja, inkább a homeo bogyó!
én is nagy sterilizálásban vagyok. Eddig simán kifőztem, de pár napja vettem Chicco st. folyadékot, most is épp abban áznak a tejtároló dobozkák... én asszem viszek be dobozt és folyadékot is. Vagy behozatom másnap apival... Így is már nagybőröndnyi cuccot csomagoltam össze.

TÜndi :lol: :lol: Medence... 8) 8) 8) és TE hogy bírod az egyéb anyai teendőket????

Linácska :lol: :lol: mivel gyakorlott anya vagy, biztosan sokkal hamarabb össze is pakolsz, mint mi... Készen is leszel, ne aggódj :wink: :wink: Nálatok megszárad a kiterített ruha?? Itt olyan magas a páratartalom, hogy nehezen... :roll:

madaran

Irdab,
Neked akartam még írni, csak mindig elfelejtem. Valamelyik nap írtad, hogy a combodon át a térdedig hasított a fájdalom. Na pont ilyen a szülés közben. Kevésbé lehet görcsnek nevezni, ami a vajúdás alatt van, legalábbis nekem kevésbé hasonlított a mensis görcsre, hanem pont ez a fájdalom van hátul a combban, meg deréktájon, ahogy tágul a medence.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Judy!
Én ittam a Szabival ilyen teát,de nem vittem túlzásba.AMúgy is a víznek pont ugyan az a hatása,mint bármi másnak :wink:
De tényleg.A Szabival az első hónapban ittam teát,oszt rájöttem,hogy azért nem is olyan szükséges az.Utána már nem ittam semmi extra dolgot,mégis 2éves koráig szopott.Na jó az alkohol mentes sőr az csúszott :lol:

Sterilizálást már kifejtettem jó multkor.Szerintetek a csecsemősők steril kézzel fogják meg a babákat,és minden baba után sterilizálják a kezüket? :lol:
A mellszívó hasznos a kórházba.De nekem nincs olyanom,így marad a kézzel fejés..
De ezt a cumisüveget a kórházba dolgot én annyira nem értem.
Sem a lányomnál sem a Szabinál ez nem volt téma.Senkinek eszébe nem jutott cumisüveget vinni a kórházba ,főleg nem előre.

No nyaralás...1hétre megyünk elvileg.

Strepto..Nekem már a terhesség elején is szűrték.Akkor volt is streptom és kaptam is rá antibigyós hüv krémet.
De a streptonak van több változata,vagyis törzse vagy mije.Többek közt okozhat tüdőgyuszit is...

mimi12

Na megnyugodtam, Lilinél is volt toka rendesen, aztán azóta sem éri el az átlagméreteket :lol:
Amúgy ez az egyik legkevésbé jól sikerült kép róla, a többin valahogy sokkal szebb, babásabb.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina jó kis vasgyuró ezen a képen Lilli :P Akkor nállatok genetika a toka :wink: .Nekünk mindenki azt mondta,hogy Noli milyen "nem babás" mert soha nem volt rajta hurka meg ilyenek..(mondjuk ez róllam nem mondható el csecsemőkoromban :wink: )Meg ,hogy kap elleget enni?????Mit kellene csinálnom tömjem meg?Néha a falra tudtam volna mászni a degenerált kérdésektől :twisted:
De Lillinek is milyen jól áll és biztosan Levinek is jól fog :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok Lányok!

Most már végre itthonról!!! :D

Beusmimi:Jobban van már a lábad?!?Végülis hogy döntöttél?!?Mész dokihoz?!?
Annak viszont örülök, hogy a kis Babócának nincs semmi baja!!!

Kaja:Mi sóskafőzeléket csináltunk egy kis tükörtojással,meg egy krumplival!!!HMMMM!!!Hogy bekajáltam belőle!!!De ha jól esett!!!És még ugye meleg is volt!!Szóval nem lehetett nemet mondani :lol:

Fájások:Lányok!!!A jósló fájások olyan,mintha meg akarna jönni?!?Olyan érzés!!Nem igazán tudom így első babavárandósként!!

Bimbóvédő:Kérdeztem a védőnőt,hogy ő mit mond a bimbóvédőre!!Őazt mondja teljesen felesleges,ha valakinek kiemelkedő a mellbimbója és nagy a bimbóudvara!!Meg hát ahogy itt más is írta,
Nálamilyen téren nincsen gond,szóval én nem fogok haszálni!!

Hmbori:Én már alig várom,hogy mehessek nstre!!!Amikor még gyakorlaton voltam,akkor hallottam ésláttam ilyet!!És az már nem most volt!!Meg hát másabb másnak csinálni,mintha neked csinálják!!!

Madaran:Milyen volt az utolsó nap?!?

Linácska:Nagyon tündéri a kicsi Babóca!!! :D Szép, formás Baba!A kis tokácskával együtt:)
Amúgy én is úgy hallottam,hogy nyugodtan meg lehet zuhanyoztatni a kókuszmatracot,csak utána állítva ki kell tenni,hogy meg tudjon száradni!!!

Cscsi:Ügyes a kis Milu!!!Nem mindekinek megy ám elsőre!!Szóva lügyes kislány!! :D
Tök jó a babakocsitok!!!

Itigram:Örülök, hogy jobban vagy már!Vigyázz magadra!!!

noki&potyi:Jól van!!!Ilyen jó hareket mindigjóhallani!!Mármint, hogy jól vagytok és nincs semmi baja a kis Manónak!!!

Ágota:Nagyon tünérke a kis Villő!!!És köszönjük a képeket!!!Olyan jó ilyen győnyörű pici babás képeket nézegetni :D
Örülök,hogy hamarosan hazajöhettek!!:)

Angelita:Örülök,hogy sikerült megtalálni a megfelelő babakocsit!!Van képed róla?!?Csak kíváncsiságból!?!

Ati baba:Jajj,de drága a kis Tündérke!!!

Na megyek!!Azt hiszem jött valaki!

Kép

[/b]
bener

Kicsit elkeseredtem. Megmértem az 50g-os ebéd utáni cukromat, és 8,1 lett :cry:
Ezek szerint az sem jelent sokat, hogy ha reggeli után jó???
Pedig a diabetológián is csak azt nézik...

Bener,
Milu kisfiú :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nálunk ma is jó meleg van, de a lakásban azért kibírható. Kimostam a babaruhákat, erre valamelyik szomszédnak most jutott eszébe égetni vmit... Szerencsére a füstöt azért nem mindig erre hozza a szél, így remélhetőleg a ruhák nem veszik át azt a szagot -akkor moshatom őket majd megint...

Bener, majd nézek képet a babakocsiról a neten :)! (A miénk össze van zárva, így nem lenne sok értelme lefotózni.)

Ati baba is szépen fejlődik szerencsére, édes kisfiú :)!

Tündi, köszi a választ, akkor a matracot nem zuhanyoztatom.

Akinek még beszerzendő a szoptatós melltartó: a Lidl-ben jó áron kapható, 1500 Ft, kényelmes pamut (elasztánnal). Tegnap vettem egyet, de még egyet be fogok szerezni.

A sterilizáló folyadékot hígítva kell használni? Még nem vettük meg -van rajta használati útmutató?

Kép
angelita

Sziasztok!

Én is néztem tejserkentős teát, de nem találtam olyat, amibe ne lett volna ánizs. Hát mit mondjak, fordult a boltban kettőt a gyomrom, én nem bírom a szagát se, úgyhogy nem erőltetem. Kérdeztem a védőnénit is, azt mondta, hogy ő nem tud olyan fajtáról, amibe ne lenne ánizs. Csak tudnám minek rakják bele???
Én is vettem a gyógyszertárban homeos bogyót, azt az u betűset, aztán meglátjuk.

Igazság szerint én mellszívót sem vettem, előre nem akarok rá költeni, bízom benne, hogy kézzel is megy ez a dolog, már nézegetem az interneten, hogy hogy kell :lol: Anyukámmal is beszélgettem erről, amikor én születtem még nem nagyon voltak ilyesmik (még uh-t se nagyon néztek) és mindenki kézzel fejt, aztán mégis ment :lol: :lol:

Múltkor megkérdezte Anyu, hogy és milyen amikor az orvos megfogja a hasam, nem fáj ugye? Nem is értettem mire gondol, de aztán kibogoztuk, hogy neki még úgy volt, hogy amikor már 8-9 hónapos terhes volt, akkor a doki rámarkolt a pocijára, és ebből megmondták a gyerek súlyát :lol: :lol: :lol: Ez nekem nagyon tetszett, csinálnak még ilyet??

Be

Kép

Kép
dbea

Csak még egy kérdés: a kifőzés nem elég? Muszáj mellette sterilizálni is??? Ettől a sterilizáló folyadéktól én tartok, ti nem? Azért az mégiscsak egy vegyszer...

Biztos a gyerekeket is megviseli a front, meg ez a hülye idő, nemcsak minket :lol: :lol:

A babák nagyon szépek, Ati már azért nem annyira vékonyka, gömbölyködik lassan :lol: :lol:

Villő Apukája és Villő között úgy látom már teljes a szerelem :lol: :lol: (De ez így is van jól!!!!)

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Ideértem ma :oops:
Reggel 8ra mentem nstre, de ma is ismétlés volt. Babóm annyira aktív volt megint, hogy vagy elmászott a tappancs alól, vagy megint szapora volt a szívhang. Aztán a dokim elküldött egy órára sétálni. Hozzáteszem a csípőcsontom annyira fáj, hogy már alig bírok menni, szóval mint aki becart. :shock: Jah, meg nyugodjak meg, köszi, már bestresszelve megyek nstre :twisted:
A második jó volt már, levette a kenetet, méhszáj zárva, 2700 g a gyerek.

De volt kb 11 mire hazaértem. És itt bazira meleg és fülledt van.
Most azt mondta a dokim, legközelebb ne menjek 8ra, hanem 9-re vagy 10-re. Köszi úgyhogy a dög melegben jöhetek-mehetek. Mert azt mondta, hogy mindenkinek szaporább a szíve reggel?! :shock:

Hazajöttem, megebédeltem, és bealudtam. Nagyon durva ma effektíve nem is csináltam még semmit, ezért most eléggé utálom magam. Ez a jó nem jó nst annyira kifáraszt és kimerít :roll:

Sissi is írt ma, hogy Ati ma már kikerült az inkubátorból, és ma már 10 ml szopizott.

Linácska adj magadnak egy hetet és beáll a diétával az a cukor.
Azt mondták nekem a diabetológián, hogy a terhesség előrehaladtával a cukor romlik, lehet, hogy ez a gond, és nem az hogy bűnőztél?
Köszi a választ a fájdalommal kapcsolatban, akkor így egy kicsit felkészültnek érzem magam a szülésre, hogy milyen érzésem lesz majd a szülőszobán. De azért elég durva volt, de legalább tudom mire számíthatok :wink:

Én tegnap este elvitettem magam apával egy salátára meg egy diabetikus fagyira. Kiültünk a tófarokba, és pikk-pakk akkora vihar jött, hogy a betonútra 3 fa is kidőlt izibe. A parkoló kocsinktól kb 10 m-re, de ennyi erővel a kajáldára is dölhetett volna ahol űltünk.

Én is homeos bogyot vettem, és a barátnőm azt mondta, hogy az urtikát nem lehet egybe szedni a szoptatós teával. Ti erről hallottatok valamit? És az Urtikát ...(homeos bogyót) milyen mennyiségben eszitek majd? Nekem 4x5 mondtak 3-4 napig, utánna meg csökkenteni kellene, pl 5. nap 3x5 db, 6. nap 2x5 db bogyó. Aztán jöhet a tea. Vagy az már ekkorra felesleges, csak a sok folyadék menjen?

Én viszek kézi fejőt a kórházba, és Mandaran álltal összeállított dobozos fertőtlenítő folyadékos variációt hozatom be apával magam után.

Villő olyan Édes, jók a képek nagyon, még többet is elbírnék nézni. Akkor most hazamentetek ma?

Csilla: negyediken lakunk panelban amihez van még egy magasföldszint is.
Persze a liftet kispórolták. :twisted:
Ugye mivel felfelé száll a meleg, ezért ahogy baktatok fel egyre melegebb van és baromira párás a levegő. Perzse nem szaladok már felfele, szuszogok, és sokat pihenek, és szidom magam, hogy hogy lehettem ilyen hü@lye, hogy a 4. en vettem lakást :roll:
Szóval a lakásban van klíma, de mire felérek kipurcanok teljesen.

Adri

Kép

Kép
irdab

Most csak gyorsan...
Bementem a kórházba, rácsörögtem jött is rögtön. Leült mellém, elvette a leletet, mondott két megnyugtató szót (szerinte minden rendben van), és már el is búcsúzott.

Kicsit pipa lettem, hogy ezt miért nem lehetett telefonban megbeszéli, miért kellett 50 km-t autóznom egy gyerekkel a dög melegben? Azt hittem legalább megnéz uh-n, de szerinte nem indokolt...

Ok, egyfelöl megnyugodtam, másfelöl meg megtanultam, hogy ha kérdésem van, nem kell felhívni :)
Vendég

Sziasztok, Kismamák és anyukák!

Gratula Villőnek, a második babának, és jó volt látni a békésen szuszogó Attilát is!
Én egy kicsit eltűntem, mert a pénteki munkahelyi búcsúztató után rám szakadt a felújítás utolsó felvonása + a hihetetlen felfordulással járó szobafestés is. Minden nap csak beájultam az ágyba, aztán éjszaka meg felébredtem, és forgolódtam hajnalig - már ha forgolódásnak lehet nevezni azt a bálnavetődést, amit produkálok.
Most már elpakoltuk, kitakarítottuk a nagyját, de iszonyú fáradt/fáradékony és néha nyűgös vagyok. Azt hittem, nagyon fogom élvezni ezt az időszakot, ehelyett úgy érzem magam, már bocsánat, mint egy két lábon járó inkubátor. :oops:
Tegnap voltunk szívultrahangon, és ez végre kicsit felderített: a mi eredményünk volt aznap a legjobb, Tücsök remekül érzi magát odabent, ficánkol és élénk! Úgy örülök, hogy legalább ő jól van! :lol:
Nektek is zsibbad a kezetek? Ez volt a legfontosabb kérdésem a dokihoz: állandóan fáj a csuklóm, zsibbad a középső három ujjam, különösen éjszaka. Utánaolvastam, hogy ez a Carpalis alagút szindróma, mikor a szövetek tele vannak vízzel, és nyomják az idegeket, és mely szülés után általában elmúlik... Az én dokim vízhajtó piros gyümölcsöket és MagneB6-ot javasolt rá + csalánt.
Amúgy lenne egy gyakorlati kérdésem is: milyen adminisztratív teendők lesznek, ti tudjátok?
Úgy tudom, létezik egy egyszeri anyasági támogatás, ha rendesen jártál terhesgondozásra - ezt hogy kell kérni és milyen összegről van szó?
Van a TGYÁS - én a szülés napjától szeretném kérni, úgy tudom, elegendő beszólni/bevinni a munkahelyre a születési anyakönyvi kivonatot, és persze majd lesz a GYES - ezt hol kell majd kérvényezni, a munkahelyen?
Gyakorló anyukák, írjátok már meg, mi újság ezekkel, különösen az első kettővel, hogy ne akkor kelljen kapkodnom valami hülye formanyomtatványért, amikor ölelgethetnénk a picurt is!
Itt most zuhog, megyek eszem egy kis dinnyét! Szép és derűs délutánt mindenkinek!

Kép
goldplast

Anettoo veled mi van, egyben vagy még?

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska,én sem készülök még szülni menni ne aggódj.Nekem még a kórházi pakkból is hiányzik egy csomó minden...

Madaran,eddig jól bírtam az egyéb anyai teendőket,de mostanság kezdem azt érezni,hogy meg fogok kattani itthon még 2évig 2 kicsivel.Kell idő még belerázodunk majd a dolgokba az tuti!De kéősbb meg jó lesz,hogy nincs köztük nagy korkülönbség,csak az első 2évet éljük túl :roll: :P :oops: :wink:

Bea,nálunk nem csinálnak ilyen vizsgálatot,mint anno anyukádnál.Én csak kifőztem a cumisüvegeket,cumikat.

Adri,köszi a jó híreket Ati babáról!Megértelek a 4ik emelettel kapcsolatban...mi a 3ikon laktunk amikor Lucával voltam pocakos,majdnem szétfőttem odafent,és alig bírtam felvonszolni magam....
Még jó,hogy nem rátok estek a fák....én azon agyalok,hogy este rendelek magamnak vmit,mert apa vizilabda meccsre megy.... :? így kárpótlom magam vmivel...

Goldplast,az anyasági támogatást a MÁK-nál kell igényelni,2éve 63ft körüli összeg volt.A tgyás-t majd gyedet a munkahelyed intézni jó esetben.
A családi pótlékot nálunk apa munkahelye utalja,így azt nem tudom,hogy kell igényelni,de sztem azt is a MÁK-nál.

Cscsi,örülök,hogy megnyugtatott a doki,de gondolom egy uh után még nyugodtabb lettél volna.Milu,hogy bírta ebben az időben?

Kép
Kép
tundi24

Csilla, nem semmi dokid van, ezt tényleg elmondhatta volna telefonban is. Ilyenkor nem gondolnak bele, hogy a kismamát megnyugtatná egy uh? :twisted:

Tündi mit rendelsz?

Adri

Kép

Kép
irdab

Goldplast leirom amit én tudok de ha nem a többi anyuka javitson ki ..köszike :P
Anyasági támogatás 4 orvosi vzsgálat kell hozzá összege ha jól tudom most 64035 ft. szülés után 180 napig lehet igényelni a MÁK.-nál.Ha késöbb kéred nem jár!
GYÁS az igényt a munkáltatonál kell igényelni ha nincs kifizetőhely akkor OEP vagy MEP.

De a papirokat nem a munkáltató adja ő csak kitölti.

Tajkártya: már a kórházban is kitöltheted ha lehetőség van rá. ezt a legfontosabb ha nincs akkor semmit sem fogsz addig kapni.
Adóigazolvány:csak akkor állítják ki ha külön kéred DE ez fontos ha a számlájára tesztek lóvét.

Ja és még a családi pótlék
MÁK-nál lehet igényelni.DE visszamennőleg csak 2 hóig jár...

Ja és még minden papir letölthető a netről ha regizve vagy ott.
Nállunk apa intézte személyesen amikor hazzajöttünk piik.pakk elintézte cirka bő egy nap allatt mindent mert volt ahova 2× kell viissszamnnnie.Elkérni kitöltettni visszavinni.

Mindenhez kell az eredeti szül .any.kiv.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla nagyon sajnálom ..mindig kifogjátok :twisted:

Tündi igen én is igy vagyok az 1-2 évet birjam ki :roll: de én tutira nem fogok itthon maradni még 3 évig...de ezt már kifejtettem...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Goldplast: én a védőnénimtől kaptam egy tájékoztatót nemrég a juttatásokról és ezek vannak rajta:

Családi pótlék: 2 szülő 1 gyermek esetén 12 300 Ft/hó (a többit nem írom le, mert Neked úgyis ez kell), igényelhető: Magyar Államkincstár, Bp, 13. kerület, Váci út 171. Tel: 349-9384

TGYÁS: Igényelhető: Bp, 13. ker, Teve u. 1., Tel: 288-5100, vagy TB kifizető munkahelyen (a többit nem írom le, biztos tudod, biztosítotti jogviszony, a fizetésed 70%-a stb.)

Anyasági segély: az orvostól kell igazolás, hogy részt vettél terhesgondozáson legalább négyszer. Igényelhető: Magyar Államkincstár, Bp, 13. kerület, Váci út 171. Tel: 349-9384, fax: 350-2522

Képzeljétek el, hogy a munkahelyemen az egyik HR-es nemrég küldött körbe egy e-mailt a tb-s, szja-s változásokról. A sok változtatás, vagy inkább változtatási javaslat miatt úgy voltam vele, hogy inkább megkérdezem tőle, hogy mikor milyen összegeket kaphatok, mire számítsak. Azt írta vissza, hogy annyi változás történt, hogy az anyasági segély és cs pótlék már nem adómentes, hanem adóterhet nem viselő járandóság, illetve, ha aug. 1 után születik a babám, akkor a tgyás összege már nem 70 hanem 60%-a a fizetésemnek, összhangban a táppénzes változásokkal.

Hát itt elkerekedett a szemem, mármint a másodiknál... Aztán elkezdtem utánanézni, nyomozni a változások után, írtam az oepnek, az ügyfélkapusoknak is...
Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy a hr-esünk hülye vagy át akarnak verni, nem tudom melyik verzió a rosszabb. A tgyás összegét nem piszkálták/nem akarták megpiszkálni, mert a köztársasági elnök ugye visszadobta a törvénymódosítási javaslatot, tehát a gyermekhez kapcsolódó támogatásokat a nem változtatták meg egyelőre, de nem is az összegét akarták módosítani, hanem a biztosítotti jogviszonyban lenne valami változás, meg a gyed/gyes idejében, stb. Szóval még lesz egy klassz kis beszélgetésem ezzel a nőcivel, hogy ugyan ne utaljanak már nekem 60%-ot, amikor 70% jár :roll: :shock:

Bea

Kép

Kép
dbea

http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=848

Még egy mondat bocsi :oops: A fenti címen szerintem tök hasznos dolgok vannak :lol:

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?