Ja, egyébként ennek a banknak a magánnyugdíjpénztárával is volt egy érdekes beszélgetésem. Feltűnt, hogy a párom évek óta kap számlaegyenleget, én meg még soha. Érdekelt, hogy egyáltalán tag vagyok-e. Felhívom az ügyintézőt (ez egy másik
), hogy mi a gondom, ő azt mondja, hogy hát igen, ez lehetséges, ha
rossz lakcímre küldik. Jó, nézzük.
Kell az adószámom (nagy nehezen kiderítem, mert az adókártyámat is ellopták, még nem lett pótolva), nevem, anyám neve, születési hely és idő.
Lakcím... Hát a mostani nem jó, de fogalmam sincs, mi lehet náluk beírva, mert 10 éve itt lakunk, előtte albérletben, de a apósomhoz bejelentve, előtte meg apámmal, ideglenesen bejelentve, közben egy állandó címem is volt (apámék elváltak, a korábbi lakásunk címe). Már vagy 3-at felsorolok, egy se jó.
:D Mondom akkor most mi van? Hát nem tud semmit mondani, mert
a lakcímem kell az azonosításhoz.
:D (Gondoltam ez az igazi 22-es csapdája, mert azért nem kapok levelet, mert nem jó a cím, de ha nem tudom, milyen címem van a rendszerükbe, akkor nem tudom megváltoztatni se...)
Na, aztán végre sikerült a rendszerben lévőre rátalálnom, aztán megjegyeztem neki, hogy tök jó, akkor 10 éve van valaki, aki kidobálja a levelemet
, mire kinyögi, hogy "nem vették át, visszajött, ezért egy idő után nem is ment ki"
:D. Na jó, de akkor minek ez a nagy felhajtás? Szerintük nap, mint nap van valaki, aki más adataival arról érdeklődik, hogy tag-e abban a magánnyugdíjpénztárban? (Mert nem is az érdekelt, hogy mennyi pénz van ott, csak az, hogy ott vagyok-e.)
Ja, amúgy látszik, hogy nagyon ki voltam bukva (tényleg nem szoktam ilyen lenni, mert tudom, hogy az az ügyintéző nem tehet semmiről, nem szoktam velük balhézni), mert hívtak a helyi bankfiókból, hogy megszünetették a kártyám! Pedig ezt telefonon nem is lehetne elintézni. Mindegy, most már holnap meglátogatom őket!
:D (Max. annyi kedvezményt kapnak
, hogy a 4 gyerek mesét fog hallgatni az autóban, nem cipelem be őket!)
Petra!
Azért nem mindig és minden bankban ilyenek. Nekem már volt jó tapasztalatom is, amikor egy ügyintéző még azt is elnézte, hogy én írok alá a férjem helyett (pedig még utánozni sem tudom), csakhogy ne kelljen duplán mennem...
Kriszti!
Én is próbálom tartani magamat, mert tényleg még hol a vége? Még eddig nagyon meleg sem volt, pocink se óriási (gondolom a 2 hónap alatt még fog nőni), és még az utolsó idők nyűgje se szabadna, hogy előjöjjön.
Szerintem a Trofasttal nem lesz ilyen gondotok!
Peppino!
Éljen a jó eredmény!
:)
Rita!
Ez tényleg jó rendszer, bár ebben én nem vagyok szívbajos. Van, amikor nem gondolom, hogy terhesként vagy kisgyerekesnél előnyöm lenne, de pl. vérvételnél igen, és egy gyereket sem lehet kötelezni arra, hogy végigvárjon mindenkit (kivéve, ha a többi is gyerek
) egy orvosnál. Ez van. Máshol ez természetes, és sajnos, hogy itt nem! Akkor meg inkább gondoljanak bunkónak!