Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudom hány éves vagy, lehet hogy írtad, csak nem olvastam, de azért én sem a legfiatalabbak táborát gyarapítom már. 35 leszek decemberben.
Szerintem az én páromat meg a szülésre nem lehetne bevontatni. Bár ki tudja, lehet hogy változott, 18 éve semmi pénzért nem lett volna hajlandó.
Kellemetlen élményben nekem is volt részem, amikor első hivatalos vizsgálaton voltam 12 hetesen a fiammal, az asszisztens frankón a lábam közé kukucskált, bár ez nyilván nem hasonlítható a Tiédhez. Nem felejtettem el azóta sem, ráadásul utána csodálkoztak hogy jaaa, megtartom, nem abortusz miatt jöttem?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Igen, Duphastont írt föl napi 2szer1, csak mondta hogy a tejem kevesebb lehet tőle.
Köszönöm a biztatást!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


ezt a szüléskalkulátor dolgot én sem értem....
a gép szerint júni 4 a fogantatás napja (ha 28 napos a ciklusom). Így 5+ 5 naposnak ír.
De mivel tudom, hogy júni 7-én estem therbe és 31 napos a ciklusom, így számomra - logikailag fiatalabbnak kellene lenni a babának. A kalkulátor így viszont mégis idősebbet 6 +1 naposat ír ki. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 

 
 

Hát én talán ma voltam eddig a legrosszabbúl..ma már elgondolkoztam, hogy megnézzem a Wc-t közelebbről, hogy nem-e vízköves, vagy sem.. most sem vagyok a toppon..pedig vettem be B6-ot is..
Lehet ha eszek valamit most is akkor jobb lesz? Kipróba! Úgy döntöttem, hogy ha kapok időpontot akkor csütörtökön megyek dokihoz este. Mindjárt hívom is. Tegnap próbáltam, nem vette fel, aztán vissza hívott, akkor meg nekem nem volt jó. Úgyhogy jól összehoztuk. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Ronci, az evés tényleg segít!És a kipezsgetett kóla!Próbáld ki!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Csuppancs. 39 leszek augusztusban.
Harmadik terhességben gondoltam dokit váltok, na a kiszemelt megkérdezte: "Megtartja?" Ezek után sürgősen visszatértem az olykor hisztis, de feltétlen babapárti dokimhoz.
Honeymoon. Az én logikám szerint is hosszabb ciklus, fiatalabb baba. De ki érti a kalkulátorok lelkét?
Ronci. Az én rosszullétem is fokozódik és kizárólag addig vagyok jól, amíg eszem. Szóval az segíthet, de kétélű a dolog. Egyfelől sok plusz kilo lehet a vége, másfelől, amikor mégis abbahagyod.... A kólát viszont hidegen és sajna legalább egy kis buborékkal szeretem :? .
pammut
 
 


Én egyre jobban aggódom, hogy semmi tünetem nincs az álmosságon kívül. :shock: :?
De az is szerintem csak egyeske miatt van....
Jaj, olyan lassan telnek most a napok... úgy mennék már dokihoz!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey!

Örülj, hogy nincs más tüneted. Nekem reggeltől estig hányingerem van, s este minden ki is jön belőlem. Bár nekem se lenne...

Nekem január 25-én lesz a szülinapom (33.), apának meg február 15-én (32.), úgy hogy nekünk szülinapi ajándék lesz ez a harmadik.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


judit!!! mi meg egy idősek vagyunk!!!márminthogy én is 78-as vagyok. Az a baj, hogy a coláról most szoktam le, tavaly október körül..merthogy már függő voltam. csak azt ittam mindig és mindenhol...aztán mikor eldöntöttem, hogy ennyi volt, 4napig aludtam volna folyamatosan..merthogy nem kávézok, nem teázok meg semmi..ugyhogy a colától félek..még a végén vissza szoknék.. Most csak szénsavmentes ásványvíz, meg naponta kétszer palástfűtea.
Honey!!! Én nagyon jól meglennék mindenféle tünet nélkül is!!! Nem kell nekem ahoz, hogy tudjam meg van a pocibabám!!! Amíg nem észlelek semmi rendelleneset, addig nem óhajtok aggódni..
nagyon rossz mikor olyankor vagyok rosszúl, mikor mondjuk vonulok a mentővel helyszínre.. még a végén én leszek rosszabbúl, nem a beteg.. :lol: :lol: Holnap nappalos leszek..egyszerűen imádnivaló a légkondi nélküli kocsiban száguldozni, meg gyógyítani a hátuljában sok-sok ideig bezárva.. :cry: :cry:
Csütörtökön este 7re megyek az orvoshoz, utánna majd megírom, hogy mi volt!!!
De addig még úgyis jövök..
Szedek most magnex 300mg+B6vitamint.. fele annyiba kerül, mint a magne B6, és ebből 1szem kell 1nap, nem 4-5. én ajánlom mindenkinek. :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Ma remek napom volt. Delelott setaltunk egy nagyot egy szinten kisbabas anyuka ismerosommel, azutan foztam, kitakaritottam a medencet, megtoltottem vizzel. Kristof bealudt, en pedig nyaraltam: napoztam a vizben, aztan a nyugagyban.
Huh, de jo volt, alig varom, hogy holnap is eljatszhassam.

Mondok egy furcsat: konkretan megindult az elotejem. Csak pislogtam. Es meg most is csak pislogok. :roll:
Kristoffal csak a 20. het korul volt elotej.
Vendég
 


Ananácska!

Nekem sokkal később lett csak tejem, kb 35. héten. Viszont ha most megnyomom a mellem, egy csepp még mindig jön mindkettőből, pedig már legalább 1,5 éve nem szoptatok... :roll: :shock:
Vendég
 


Igaza van a várandós naptárnak!! Tényleg nő a bimbóudvar és sötétedik. Úgy emlékeztem, ez később jön.
Én is sokáig szoptattam, a legkisebbet 3 évig és utána vagy 2 évig volt még tejem, azt hittem sose múlik el, de dokihoz nem akartam menni. Kinek kell egy kis felesleges hormonkezelés :( ?
De most még nincs semmi. Ananácska Te korán kezded. Talán most majd sikerül a szopi :) .
pammut
 
 


Ja fontos!
Első babás kismamik! Ha úgy gondoljátok, hogy hajlamosak vagytok a csíkokra, kezdjétek el kenni a ciciteket. Most rögtön. Nekem 12 hetesen akkora volt, mint a lufi és szépen megrepedezett. Nem brutálisan, de talán el lehetett volna kerülni! Pedig nincs óriás méretem, csak 75C alapból, de terhesség és szoptatás alatt 80F-re nőtt! Luca blogján van egy kép a WWW-pont alatt. Hát!! :roll:

Felteszek egy képet, ha valaki nem szerelmes a kendőkbe, hát sztem az lesz.
Innen az ötlet:
http://hordozokendo.freeblog.hu/

Kép

Nóri
Vendég
 


ananácska,
húúú az komoly!! :D Nekem soha nem is volt a terhesség alatt előtejem. Mégis 8,5 hónapig szoptattam.
Furi a természet....

pammut,
3 év szoptatás?! :shock: le a kalappal elötted!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ananácska lehet,hogy még el sem ment a tejed rendesen!
Hisz 7 hónapja szültél!Én 13 hónapja és még mindég van valamennyi,ha megnyomom a cicim,pedig alig szoptattam Fruzsit a cici csak ugy hobbiból volt neki jó..... :roll:


Ronci igen,most nem irigylem a melódat,de ha ezzel a fejjel
újrakezdhetném az életemet,akkor én is e.ü.suliba mennék!
De az átképzés igen húzós!(mármint tanulni is kell,meg sok-sokat fizetni)
Elhiszem,hogy néha rosszabul vagy,minta beteg :roll:
Bizti minden jót fog mondani a doki,ne izgulj!!!! :wink:

Engem néha reggelenként meglátogat a rókakoma,de ritkán!
Eddig 3-szor hánytam+mondjuk nem is hijányzik..... 8)

Judit gratula a négyeskéhez!Ügyik vagytok!(én nem mernék ennyi gyerkőcöt válallni,ki tudja,h mi lesz ebben az országban(esetleg éhen-e döglünk :lol: ))

Monyo tehát hétvégén a férjedé a sz.gép,ne ijedjünk meg,ha nem jössz,nincs baj! :wink:
Itt nincs cukorvizsgálat,csak akinél indokolt!
Mivel én a 28.-dik hétben összeszedtem egy jó kis vesegyulladást bekerültem a korházba és ott mindent megcsináltak!
Megcsinálták a terhelésest is(az magasabb volt,ám,sajnos),
meg aztán a profilt is(amikor minden 2 órában vettek vért kajálások után)az jó volt,így azután itthon is igyekeztem ugy táplálkozni,mint a korházban!
Szinte só nélkül ettem,cukros ételt pedig max.havi1-szer)
De ha te kéred a dokidtól.neked bizti megcsinálja(mivel maszekul jársz)
A 13.-dik heti uhu-rr tudod már,hogy hova mész?

Marya hányás hess-hess!!!


:wink:

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni a februári babások népes táborához...
Nálam az utolsó mensi április 13-án volt, ennek ellenére a mai napon vagyok 9 hetes. Ő lesz a 3. baba a 2. házasságomból. Az elsőből 14 éves fiam és 9 éves lányom van, így én is az "idősebb" anyukákat képviselem ( augusztusban leszek 39).

Kati

Kép
csipike09
 
 


Lucababám Én imádtam a kendőt. Rengeteget használtuk otthon, buszon, dokinál. Csak ajánlani tudom én is mindenkinek, bár a kezdet esetleg nem egyszerű, érdemes egy babánál kevésbé érzékeny alannyal gyakorolni.

Judit 78. Csak Szintus hozzászólása nyomán ébredtem rá, hogy Te is a 4. babát várod (Blanka lánykád rózsaszín vonalzóján átsiklottam :) ). Te nem ijedtél meg? Én nagyon. És még most sem vagyok túl magabiztos, bár a többi gyerkőc már nagy (12, 10 és 7 évesek).

Honeymoon Ó, én nagyon szerettem szoptatni. Féléves korukig nem is kellet nekik más. Első gyerek csak 1 évig (jött a tesó), 2. gyerek 2 évig, a pici meg 3 évig. Remélem a tendencia nem folytatódik, mert egy 4 éves gyermeket szoptatni kicsit ciki :D .
pammut
 
 


Ó. hahó Kati. Gratula a babához. Végre egy kortárs (én is augusztusban leszek 39)! Te nem aggódsz kicsit a korod miatt? Én igen.
pammut
 
 


Szia Pammut,
De, NAGYON.
Főleg a genetikai vizsgálatok miatt idegeskedem, mert nem tudom eldönte, hogy elég a vérvételes v szúrassak is. Te gondolkodtál már ezen?
csipike09
 
 


Szerintem 3. 4. babával ne aggódjatok 35. felett. A nővérem 36 éves és most vált el. Nincs új kapcsolata és gyereke sincs. :cry: Nála azért más a helyzet.
De az a lényeg állítólag, hogy ne első baba legyen!
A sógornőm 37 évesen vált el egy 6éves lánykával, aki a sokadik beültetés eredménye. Majd az új férjtől 39 évesen megszületett a második kislány. 1 évre rá, a 40. szülinapjára jött a meglepibaba 3.
Mindkétszer szúrták, fájt, rossz volt, de minden kétséget eloszlatott. Plusz 100%-ra megmondják fiú, vagy kislány lesz-e.
Vendég
 


csipike,
Az hogy lehet, hogy 9 hetes vagy?! Ilyen dátummal neked kb január közepén kéne szülni

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Csipike/Kati Még csak 12 napja tudom, de folyton ezen agyalok. Az biztos, hogy a vérvételes teszteket mindet kérem (egy része nálunk ingyenes, más része fizetős). Aztán ugye van AFP, meg vagy 2 UH (12 hetesen tarkóredő mérés, 16 hetesen genetikai UH). Na és ha ez mind jó, akkor biztos nem fogok szúratni. De ha nem lesz jó? A magzatvízvétel vetélési kockázattal jár. És nem akarnám emiatt elveszíteni. Ráadásul az eredmény messze a félidő után jön, vagyis ekkor már érezzük mozogni őt. Képes lennék e megölni, mert beteg? Súlyos kérdések. Imádkozzunk, hogy ne kelljen feltenni. Minden esetre nem árt ha van egy jó, megbízható doki és ha kell egy jó genetikus.
pammut
 
 


Szia Lucababám,
azaz igazság, hogy már annyit összeolvastam a neten ebben a témában,h már teljesen bizonytalan vagyo. uis az mondják, h csak 5-6 gen.betegségre vizsgálnak mind a két variációban és sehol nem adnak 100%-os garanciát arra, h egészséges gyereket fogok szülni. Mindenhol azt mondják az én döntésem, milyen kockázatot vállalok. :roll:
csipike09
 
 


honeymoon, úgylátszik nekem furi ciklusom van, mert az elözőeknél is 2-3 héttel fiatalabb volt a terhességem a vártnál. Ez most is így történt, így majdnem a terhesség befejezése lett belőle (új dokim van) miven nem volt szívhangja a kalkulátor szerinti 6 hetes babának. Szerencsére mire mentem kontrollra, már lett szívhang, így elmaradt a vérvétel és a korházi beutaló.
csipike09
 
 


Pammut, szintus, az ötödiket várom!
És de, nagyon megijedtem, mivel nagyon váratlanul ért.
Remélhetőleg azért "éhen nem döglünk" majd(tudom, az ország), mindenesetre nekem Ők jelentik az élet értelmét!! :) Étel-ital eddig is került az asztalra, új ruhát, cipőt és játékot is szoktak kapni időnként, a figyelmünket és a szeretetünket is sikerült eddig négyfelé osztani, nem hiszem, hogy ez egy következő babától megváltozna.

Ronci, orvos vagy?Bocs, ha elkerülte a figyelmem!
Drukkolok a doki miatt!

Nekem napról napra erősödik a hányinger, legalább fogyok egy kicsit :roll:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Juuuj,Judit én nem rátok gondoltam az éhenpusztulással,ments Isten!
Amugy én Szerbiábol irok,ahol egy kicsit rosszabb a helyzet!
Sajnos!A világtol elszigetelve élünk..... :(
Gratulálok az 5.-hez,mi is négyen vagyunk tesók,felnöttünk!
Ti bár tesztek azért,hogy a népesedés nőjjön!

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok Lányok!

Jól lemaradtam a gép bedöglése miatt... Kb. az utolsó oldalt sikerült átolvasnom, de azért abból is látom, hogy jól vagytok!!! :) Növesztitek a pocakot? :D Én már lassan ott tartok, hogy nem jön rám semmi a régi ruhákból, pedig kilóra ugyanannyi vagyok... Viszont szerencsére annyi a hányásnak!!

Jó sokan csatlakoztak a csapathoz. :)

Judit, 5 gyerkőc, le a kalappal!!!! :) Támogatnak azért valamennyire, mármint államilag? Nagycsaládos anyukaként otthon maradthatsz a gyerekekkel, nem? Van segítséged? Én még attól is félek kicsit, mi lesz kettővel... :D Jó ilyen példát látni.

Remélem sűrűbben tudok majd jönni, ha a párom nem felejti el hazahozni a céges laptopját....

Még egy gyors kérdés, hátha tudtok tanácsot adni. Totál nem kívánom a húst, és azt veszem észre, hogy néha már napok óta nem ettem... Szó szerint úgy erőltetem magamba amikor eszembe jut. Tudom, hogy kell a babának, szerintetek mivel lehet pótolni? Úgy értem 100%-osan, mert persze próbálok több tejterméket stb. enni..

Vigyázzatok magatokra!!! :)
Szép, rosszullét mentes napot mindenkinek!

Kép

Kép
husoka
 
 


Judit 78 Utóbb észrevettem, hogy Balázs fiadat is kihagytam a számolásból, de már nem akartam feszegetni a dolgot. Kicsit irigyellek. Én mindig 5 gyerkőcöt szerettem volna és hacsak most nem ikreket várok (kicsi rá az esély), akkor max. 4-en lesznek. Nálatok a két legkisebb jó közel lesz korban. Én is aggódom, hogyan lesz, ugyanakkor reménykedek minden jóban. Megint babázhatok, több időm lesz a nagyobbakra, mint munka mellett. Az anyagi oldala engem nem zavar annyira, nem a plusz egy gyerek fog csődbe vinni. Párom biztos nagyon el fog keseredni, mikor pénteken doki után megmondom, ő igenis aggódik a pénz miatt. A gyerekim reakcióára leszek még kiváncsi. A két kisebb örülni fog (már puhatolóztam), a 12 éves nagyfiam alighanem zavarban lesz és kicsit szégyellni fogja, most ilyen korban van.
Husoka. Mindenféle tejtermék, sajt ilyesmi jó. A gomba is jó, csak abban sok a víz. A növényi eredetű fehérje források ügyében meg Szamibaba jól felkészült, mert ő vegán táplálkozású. Remélem hamarosan jelentkezik és ad Neked tanácsot. A hüvelyesekben (borsó, bab, lencse, szója) tuti sok fehérje van.
pammut
 
 


Husoka találtam egy honlapot is a témában:

mama-baba.freeweb.hu/taplalkozas.html,

de ha beütöd a Google-ba a "növény fehérje" keresőszavakat, ad bőven olvasnivalót. Mármint, ha tudod használni a gépedet.
pammut
 
 


Előtej téma: ez tutira most indult el megint, nem Kristóf babáról maradt, mert az 4-5 héttel a szülés után elapadt teljesen. Anyatejem addig sem volt, csak előtej jött, ami már terhesség alatt sem volt. Utána még egy ideig néztem, hogy nyomásra jön-e valami, de nem volt semmi. Most meg azt vettem észre, hogy foltos a melltartóm...
Mindegy, nem piszkálom, ha akar jön, ha akar nem jön.
Saját tapasztalatom szerint ez semmilyen összefüggésben sincs azzal, hogy később lesz-e rendesen tejem, úgyhogy nem is élem bele magam. Amikor Kristófot vártam, akkor az utolsó hetekben annyi előtejem volt, hogy zuhanyzáskor meleg víz hatására szó szerint csöpögött. Persze én kis naiv biztos voltam abban, hogy tejem is lesz és nem jött be.

Husoka: én a hús helyetti fehérjebevitelről csak annyit tudok, amit korábban már említettem. A pammut által is említett hüvelyesek nagyon jók, akkora a fehérje tartalmuk majdnem, mint a húsnak. Gyümölcsök közül pedig a csonthéjasokat ajánlom, például dió.
De tényleg Szamibabát várd majd meg ezzel, ő tud majd precízen tanácsot adni.

Pocaktéma: nekem még mindig lapos a hasam, vagyis ismét, mert szerencsére pár napja nem puffadok. :) Azt nagyon utálom. És a székrekedést is. Olyanom sincs most hála Istennek, remélem, hogy ez így is marad, mert Kristóf-váráskor rengeteget szenvedtem.
Mondjuk nagyon zárójelben megjegyzem, hogy én értékelném, ha később kezdene nőni a pocak, mert tekintve, hogy nemrég szültem én jelenleg még nagyon élvezem, hogy vékony vagyok és nádszál derekú. Félre értés ne essék: a tényleg nagy és formás babapocakot már várom, de a jól lakott ovis pocakot (ami Kristóffal kb a 20-25. hétig volt) azt annyira nem szeretném már most elkezdeni növeszteni.
Súlyra szerencsére még mindig ugyanannyi vagyok én is. :lol:
Vendég
 


sziasztok.

Mindjart indulok a dokihoz,tiszta ideges vagyok,szoritsatok hogy minden rendben legyen.

Kép
monyo83
 
 


Lucababám Köszi a hordkendős honlapot! Azok a hölgyek őrült profi kendősök. (Én magamról is azt hittem). Egy csomó jó megkötés módot mutatnak be, egyszerűen. No, azért az újszülött vállon átrakását nem vállalnám be. Meg nekem az volt az elvem, amíg nem tud ülni, fekve hordom. Bár a baba később is jelezte, ha elég volt a függőlegesből.
pammut
 
 


Monyo szorítunk. Aztán gyere hamar beszámolni!
pammut
 
 


Tök pocsékul vagyok. Álmosan, szédülök, hányingerem van és mintha húzódna a hasam, de ott ahol még nem is lehet a méhem. Ráadásul az irodában pangás van, semmi dolog. Legszívesebben hazamennék aludni. Tegnap este fogmosáskor róka koma farka is meglegyintett. Pedig még kibírhatnánk péntek délig, apuka ne a rosszullétből jöjjön már rá. Már csak 2 nap a dokiig. Ma éjjel tök hülyéket álmodtam a mostani dokimról és álmomban elmentem megkeresni a régit. Sajna vele 2 évvel ezelőtt nagyon negatív tapasztalatom volt, amikor nem kismamaként kerestem meg nőgyógy. problémával.
pammut
 
 


Szintus, nem tudtam, hogy ott éltek!Akkor félreértettem, bocsánat! Oda mentél férjhez?Vagy utóbb költöztetek ki?

Pammut, jóó lesz meglátod!!A három "kis Pammut"már nagy, legalább újra babázhatsz!!Ráadásul minimum 3 segítséged lesz!Az én nagyfiam 11 éves és rengeteget segít teljesen önként, etet, büfiztet, tologat stb.
Hányra mész holnapután dokihoz?
Kendőm eddig nem volt de épp a napokban gondoltam rá, hogy most viszont rendkívül fontos lenne beszerezni majd. Kár hogy anti vagyok hozzá egyenlőre...
Szerencsére a testvérkocsink még megvan!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Husoka, itthon vagyok és maradhatok is (remélem), de csak azért mert a férjem viszonylag jól keres. Egyébként nem menne. 5 éve szinte folyamatosan gyed-en vagyok (előtte dolgoztam), ez is sokat számít.
Segítségem is sok van, két aktív nagyszülő, nagynénik és nagybácsik, tesók, stb.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Ők a gyerekeim:

Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!

A reggeli császármorzsa majdnem retúr jegyet váltott nálam is.

Husoka!

Én sem kívánom a húst. Amúgy sem vagyok nagy húsos, persze sokszor szívesen eszem, de most szinte egyáltalán. Ami nagyobb baj, hogy a zöldségektől is hányingerem van, és csak a gabonafélék csúsznak, amitől már most hatalmas a belem. Lucával sem csúszott a husi. Viszont olyan élelmiszerek, amik addig nem voltak a kedvencek, simán. Pl mandarin napi 1 kg. Ősszel meg rengeteg sütőtök és őszibarack befőtt.
Elvileg a szervezeted tudja, mire van szükséged és sztem semmit ne erőltess. Amúgy sem feltétlenül állati eredetű fehérjére van szüksége a szervezetnek. De pl jó lehet a tojás is, ha szereted!

Kép
Vendég
 


Judit 78 Kösz a bíztatást. Ha a 12 éves majd rászánja magát, komoly segítség lesz. A 7 éves "kicsi" lányom meg régóta ácsingózik kistesó után.
Pénteken 9-re kaptam időpontot. Ez egy nagyon kedves, nyugis és szájbarágós doki bá. De úgy hallottam csak magánban vállal tanácsadást, az a havi 6000Ft, plusz a végén a többi, erősen megfontolandó.
Nekem Nandu kendőm van. Sokat segített, mikor a fiúk ovisok voltak, apuka építette a házunkat, babuka ordított; nem is tudtam volna másképp ellátni a dolgaimat. Eleinte én is tök béna voltam, egy díszpárnával gyakoroltam. Lányom egy hétig visított amikor beletettem - gondolom érezte az én bizonytalanságomat. Már-már feladtam, de "bedugóztam" cumival Katát és lassanként belejöttünk. Amíg elöl van viszonylag kevés dolog megy simán, de van két szabad kezed. Lehet mosogatni, vasalni ilyesmi. A hajolgatós dolgok kacifántosak. Biztos nézted a honlapot, amit Lucababám ajánlott. Azok ott fantasztikusak, de egy kevésbé zsonglőr beállítottságú anyukának is megy többféle kötés :D .
pammut
 
 


Judit 78 Gyönyörűek a gyerekeid!
pammut
 
 


Ananácska!

Ne is mond a hízás-fogyás dolgot... :oops:
168cm vagyok, amikor Lucával terhes lettem 60kg voltam. 68-cal mentem szülni. Mikor kijöttem a kórházból 62 voltam. Nagyban örömködtem, hogy kevesebb leszek, mint előtte, erre fél évvel szülés után 69!!!kg voltam. Gyerek nélkül! :roll: Akkor azt hittem, soha nem leszek már vékony. De megelégeltem és 3 hónap alatt 15kg-t fogytam. 52kg voltam egy évvel szülés után. Vígan feszítettem a kis sortokban és élveztem, hogy végre csini vagyok. De visszamentem dolgozni és a folytonos ülés és az, hogy csak 5percem volt valami sz@rt enni, meghozta az eredményt. Az addig szépen tartott súlyom 58kg lett. Most annyival kezdtem a terhességet, de elborzadva láttam tegnap este, hogy 60,4kg vagyok! :oops:
De nekem az a cél, hogy 30 évesen 3 baba után topon legyek. Akkor jöhetnek a plasztikai sebészek meg minden, mert még mindig fiatal leszek! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Öszinte elismerésem azoknak a hölgyeknek akik már a 4.-5. babára vállalkoznak ! :D
En kicsinykét félek, hogy hogy is lesz majd kettövel..De biztos megoldjuk :-)

Nagyon szépek a gyermekek a képen! Gratula!!

Lucababám, Husoka : én sem kivánom a húst, ami nagyon furcsa mivel általában elég husis vagyok (minden értelemben :D
Nálam a cseresznye jön be kilószámra meg az öszibarack (még jó, hogy szezonjuk van...) Ja, és sok-sok sültkrumpli..Ès mozognom nem szabad, ahogy elkezdek sétálni, rögtön hányingerem van...Szóval sok ülés, és evés, már látom, hogy nem fog jóra vezetni :evil:

KépKép
andee73
 
 


Judit 4 gyerek te jó ég... de megéri biztosan... gyönyörűek... :D
Ráadásul csak 2 évvel vagy idősebb nálam... éreztem én, hogy nagyon le vagyok maradva... :)
Amúgy az egy héttel ezelőtti émelygős, vukkos időszakot nálam felváltotta a hűtőszekrényt is meg tudnám enni időszak. Ilyen még soha nem volt velem, folyamatosan éhes vagyok... Persze a dokim szigorúan a lelkemre kötötte, hogy max 10kiló, próbálok nem az elején elhízni, de nagyon nehéz, ráadásul úgy, hogy mielőtt terhes lettem, fogytam le 7-et. (54--55re)
Na mindegy... majd lesz valami.
Anyukám csinált meggydzsemet... isteni, most ez a sláger, piritósra, vajaskenyérre, natúran mindegy...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Barbi!

Fő a pudingos meggylevesem. Most ezt preferálom a hagyományos tejfölössel szemben. Tegnap főztem meggy-feketeribizli lekvárt! Hmmm
Méghogy max 10kg! :oops:
Vendég
 


Hello Evribodri!

Ez a meleg a belvárosban elviselhetetlen! :(
Viszont vettem egy kis doboz Rennie Antacidumot próbaképp és úgy tűnik bevált. Illetve nem tudom, hogy az vált-e be, de tegnap sok citromos vizet ittam, és attól jól voltam! :) Pedig logikusan attól savasodni kellene... Csodákat produkál ilyenkor a szervezet! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Csak egy gyors bekukk.

Tiszta hulla vagyok. 4 tepsi krumplis pogácsát sütöttem. Holnap jönnek a barátnőmék, van ott is két kislány, (2 és 4 évesek). Holnap délelőtt is főzők, hagymalevest, palacsintát, tésztát.
A sütésben nagy segítség volt a két gyerekem. :D Lisztesebbek voltak, mint a gyúródeszka. Ja és körülöttük is... :D

Judit! Gratulálok az ötödikhez, nagyon szépek a gyerekeid.

Csipike! Üdv a csapatban. Bár nekem is furcsa, hogy ápr. 13-i mensivel, jan. közepére lennél kiírva. Ha belegondolsz, minden terhesség 2 héttel fiatalabb. ( a baba kb. a mensi után 2 héttel fogan, tehát mikor összehozzátok, már 2 hetes a terhesség).

Lucababám! Csinálsz új táblázatot???

Annyit olvastam a pirítósról, hogy mostanában én is azt kajálok, megkívántam tőletek. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


A nagy kajálásokat illetően én annyit tudok mondani, hogy nem egy olyan anyukát ismerek, aki terhesség alatt kétszer annyit evett, mint én, mégis hízott 10-15 kilót, ami szinte semmi az én 25 kg-os gyarapodásomhoz képest. :roll:
Én sem értem teljesen, hogyan is lehet ez, de ez a kívánós kismamáknak jó hír. Egyetek nyugodtan, mert ettől függetlenül még lehet, hogy én fogom vezetni pár hónap múlva a hízási rekordot, annak ellenére, hogy én háromszor meggondolom, hogy mit eszek és mennyit, illetve tornázom is napi szinten. :?

Egyébként meg ma nagyon kihúzta nálam egy futárszolgálat a gyufát. Tombolok. :x :evil:
Elvileg tegnap hozták volna a babakocsimat, de nem ért ide. Semmi gond. Ma reggel kiírták a netes követőoldalon, hogy futárhoz került a csomag, ma délelőtt jön. Királyság. Nem mentünk sétálni, nem mentünk vásárolni, nem főztem, nem kapcsoltam be sem a mosógépet, sem a tévét. Leellenőriztem, hogy működik-e a csengőnk, a kutyánkat élesítettem és a csengő alatt ültünk mind a hárman egész délelőtt. Jött a postás, hoztak szórólapot, az emeleten lakókból néhány haza is érkezett. Királyság. Futár sehol. Erre délben megnézem neten és ki van írva, hogy 12.01-kor (elvileg négy perccel korábban) megpróbálták kézbesíteni a csomagomat sikertelenül. Senki nem volt itthon.
Kicsit kiborultam. :evil:
Ügyfélszolgálaton a következő infot kaptam: a futár itt volt, csengetett, várt sokáig, de senki sem volt itthon. Mire én: biztos, hogy nem volt itt, sokan itthon voltak, én konkrétan az ajtóban ültem, nem jött futár. Kártya sincs, márpedig ha lett volna, akkor hagyott volna kártyát. Ügyfélszolgálat: itt volt a futár, de elfelejtett kártyát hagyni. Holnap hozza megint. Én: nem kell hülyének nézni, nem volt itt a futár, tudom, hogy ez nem az ügyfélszolgálat hibája, de utána kellene nézni annak a bizonyos futárnak, mert BIZTOSAN nem volt itt. Ügyfélszolgálat: megértik, hogy frusztrált vagyok, talán nem csengetett elégszer, és nem hagyott kártyát, de nem volt itthon senki. Én: öt ember volt itthon, én a bejárati ajtó előtt ültem a gyermekemmel reggel nyolc és 12.05 között, itt nem volt futár.

Ehhez hasonló mondatok hangzottak még el egy párszor, realizáltam, hogy úgyis továbbra is én leszek meghazudtolva. Igazából nekem ez már nem segít. Mindenesetre megkértem őket, hogy NE hozzák ki holnap a csomagot, mert abból sem lesz semmi, neten kitöltöttem egy űrlapot, hogy NE hozzák holnap, hanem én megyek be érte, mire az ügyfélszolgálat: ilyenkor automatikusan felkerül a csomag ismételt kiszállításra, hiába foglaltam le a személyes átvételt, lehet, hogy holnap mégis elviszi reggel a futár kocsival és megpróbálja ismét kézbesíteni, úgyhogy ha tudok holnap legyek itthon.
Kész, nekem ekkor filmszakadás volt. Én ezt nem hiszem el.

Mondjuk már eleve ki voltam élezve erre e futárszolgálatra, mert tavaly ugyanezt eljátszották a férjemmel. Ő egy nem kis értékű fényképezőt rendelt (profi fotós, úgyhogy el lehet képzelni, hogy elég komoly gép volt) és az eladó cég is ezt a futárszolgálatot használta. Két hétig keringett a rendszerben a gép két nap helyett, és kétszer játszották el ugyanezt: egyszer én voltam épp szabadnapos, amikor elvileg megpróbálták kézbesíteni, de nem volt itthon senki, következő alkalommal a férjem volt itthon és elvileg akkor sem voltunk itthon. Kártyát egyszer sem hagytak persze. Csak a netes bejegyzés volt.
Gondolom nem a céggel van a baj, hanem a környéken dolgozó futárjukkal, de ha nálunk két alkalomból kétszer végzi trehányan a munkáját, akkor nem hiszem, hogy a környékről más még nem panaszkodott, innentől kezdve pedig a cég a hunyó, hiszen ő ugyanolyan felelős az alkalmazott viselkedéséért munkaidőben, mint maga az alkalmazott.

Mérges vagyok.
Vendég
 


Bocsi lányok, hogy nem ide illő témában panaszkodtam, de valahol ki kellett adnom magamból, mert menten felrobbanok.
Vendég
 


sziasztok.

Megjottem,minden a legnagyobb rendben.Szepen dobogott a szive lattam es hallottam is.Mocorgott a bebi,olyan riszalom igy is ugy is mozgassal:)lattam a fejet torcset ami egy kis gomboc,es lattam a kez es lab kezdemenyeit.
egy hettel elorebb lettunk szamitva igy ma vagyok kereken 10hetes a meretek alapjan ami 29.4mm,igy a szules idopontja is atcsuszott januar 29re.
ket het mulva genetikai UH es vervetel.
nagyon boldogok vagyunk.

Kép
monyo83
 
 


Szia Monyo,
gratula a babóhoz... tök jó, hogy ilyen szépen cseperedik a pici. Már alig várom én is a 17-én aktuális UH-ot, én akkor leszek kereken 10hetes.

Ananácska, nekem is volt hasonló tapasztalatom egy futárcéggel, úgyhogy átérzem a helyzeted... szar ügy, bosszantó az biztos.

Annamari...
lehetne, hogy nekem is küldesz egy kis krumplispogit, meg palacsintát... ??? :)
Imádom.
Bár lehet, hogy estére csinálok palacsintát... a krumplispogim mindig kiszárad... :( úgyhogy azzal már nem kísérletezek.

Kakti, a citromos víz, annak ellenére, hogy a citrom savas a legjobb lugosító szer a földön... :) Lugosításkor ezt szokták ajánlani, hogy egy evőkanál citromlevet tegyünk 3dl vízbe, és azt igyunk naponta többször... persze cukor nélkül.
Én úgy szoktam, hogy egy fél citrom levét belenyomom egy 1,5 l-es flakonba, felengedem vízzel és azt iszom napközben... nem is ég a gyomrom... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?