Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt mindenkinek.

Bocsi, hogy így eltűntem, most olvasgattam vissza amit eddig írtatok.
Babakocsi: nekem lehet, hogy iker kocsi kellene, hiszen a Joel is még szerintem abban kényelmesebben viszem majd, de ki tudja addig mi lesz.

Én a héten megyek dokihoz és védőnőhöz is.
Dokihoz azt hiszem csütörtökön megyek bár akkor van a szülinapom jó kis szülinapi ajándék. :oops:
Meg a védőnőhöz is addig el kell jutnom, mert a vérkép eredménye még nála van (még az első is :oops: )

Uh-ra meg szerintem most fogok akkor majd idő pontot kérni a dokitól, nekem mindig ő ad idő pontot bár az uh-ot nem ő csinálja sajnos.

A hétvégém elég mozgalmas volt. Vannak a tanyánkon kecskék és természetesen gidák is, tegnap voltunk pont cserélni egy kis bakot egy másikra. Nagyon aranyos, azon kívül vannak még disznóink és 1 bárányunk is.

manocskak
 
 


JO reggelt mindenkinek! HOgy vagytok? nekem mar akkora a pocakom...!!! :):)
Briell! Elmentel vegul dokihoz? nekem egyszer volt egy kb 2 centis kis barnas nyalkas valamim, rogton hivtam a dokit, de persze semmi nem volt...aznap kellett volna megjonni a havimnak...de en jol be voltam szarva, akkor akartam tengerpartra menni, de utana egesz nap fekudtem :):) azert csak jobb ebernek lenni, meg akkor is, ha ez egy normalis tunet, foleg ebben a harmadban. POkica, te hogy vagy? Bar gondolom, ha neha felkelsz, akkor biztos nem a forummal toltod azt a kis idod, de azert majd jelezz, ha van valami!
Az uszas a legjobb, amit valaki tehet, es egyetertek valakivel, aki mondta, hogy ha ha hajlamos vagy, ugyis osszeszedsz valamit...nna jo, de honnan tudjam, hogy hajlamos vagyok-e? az, hogy vilageletemben nem tortent semmi, nem jelenti, hogy most, ebben a megvaltozott allapotban sem fog. az tuti, hogy en tomeguszodaba, strandra nem mennek, termeszetes vizbe siman. Tamponrol viszont mindig irjak, hogy meg veletlenul sem betenni...csak art, es a kartevoket persze nem szuri meg. szerencsere en egy maganklubba jarok, igaz, hogy pici a medence, de sosincs tobb 2-3 embernel, raadasul sos vizu, ugyhogy en vigan megyek, de ahol nincs ilyen, az szerintem eleg komoly problema lehet. azert vizminoseget megsem ellenorizhetunk minden merules elott :):)
Legzesfigyelo: nalam is tuti, meg akkor is, ha reklam es rablas, es van sok mas fontos dolog. nalam egyertelmu, hogy a fejlesztes, illetve eletmentes fontossaganak eldontesekor a masodik a nyero...marha donteni kell.
Ehsegre: talan a legjobb megoldas naponta 5-6-szor enni, keveset, es taplalot. Taplalora nem azt ertem, hogy nagy szelet kenyeret, hanem ami nem csak ures kaloriakat tartalmaz. en igy csinalom, es SOSE vagyok ehez. talan ehesen enni nagyobb elvezet, de a kiegyensulyozottsag most megiscsak nyerobb. persze az 5-6 alkalom 1-1 turmixot, gyumolcsot, 1 kis szelet, zoldsegekkel agyonpakolt kenyeret, 2 dl kremlevest, 1 salatat, 1 joghurtot, 50 gramm tesztat... ertek...marmint nem foetkezeskent, de en 2-3 orankent kb eszek mindig valami ilyesmit, igy elkerulom, hogy ehes legyek. persze csak konnyu dolgokkal jo ezt tenni, maskepp egesz nap kemenyen emesztenie kellene szegeny szervezetnek :):) igy nem vagyok ehes, az osszes szukseges anyagot bejuttatom, nincsenek ures kaloriak, nem ugral a vercukorszint, nincs semmi haszontalan szemet a picurnak odabent. szerintem konnyu igy.

Kép
pumipumi
 
 


en hivatalosan jovo heten megyek dokihoz UH-ra, de ha sikerul, akkor ma este is, mert egyik baratunk, aki UH-s, hazahozza ma este a gepet, es lehet, hogy tudunk talizni, de ha nem , akkor hozza megyunk szerdan, dokihoz meg ugyanugy jovo heten...mar nagggggyon varom :):):)
most mar sokszor en is egyertelmuen erzem a mozgasokat, de semmi hatarozott vagy eros rugast, inkabb csak feszkelodest, forgast, tehat folyamatos mozgasokat, de csak akkor, ha nagyon odafigyelek, egyebkent nem.
3 kilot hiztam eddig, ami nem is csoda, mert hatalmas a pocim...vegre vettem egy kerteszgatyot kismamaknak, amibe nagyon kenyelmesen belefer a pocak, e spersze nincs az a derekresze, ami az osszes nacinak..leven, hogy nekem naciban amugyis klausztrofobiam van :):) kicsit derekreszen latok meg valtozast, mert azert csak van mar egy kis felesleg itt-ott, egy kis tartalek zsir, de azt nem mondanam, hogy hiztam mashova...szerencsere kifele no a pocak. nalatok mi a helyzet? Gabi, mar te is tehetnel fel pocakfotot, nagyon kivancsi vagyok, mert masfel hettel elottem vagy...mar a 12. hettol varom :):)

Kép
pumipumi
 
 

 
 

Pumi pocakfotó hétvégén elkészült :) most dolgozóban, de majd otthonról igyekszem feltenni. Én is 3 kilónál tartok :D csak sokkal rendszertelenebbül és egészségtelenebbül táplálkozom, mint Te. Ne érts félre, nagyon tisztellek érte, én képtelen lennék rá :roll:
Most épp reggelizem és ebédelek egyben, kapros túróval töltött tököt.
Vendég
 


Sziasztok!
Ma este megyünk a dokimhoz UH-ra, és ha pöttöm is úgy akarja, megtudjuk, hogy fiú-e vagy lány. Annyira izgulok!!!!
Én 2 kg-nál tartok (hízás) de már fixen csak kismamaruhákban járok olyan nagy a poci. :D
Gabi hogy bírod a munkát? Én néha azt gondolom, hogy na most felállok hazamegyek és be sem jövök többet. :D Nehezen tolerálom már ezt a temérdek baromságot, ráadásul az egész nap elmegy vele. :( Tiszta szívből irigylem azokat akik otthon vannak...

Kép
apkata
 
 


Sziasztok!
Mától újra van netem és gépem, :D ugyhogy most már én is végre mindennapos lehetek köztetek. Talán a rágiek még emlékeznek rám, bár már tényleg régen jutottam géphez.
A többieknek annyit magamról hogy 31 éves vagyok. első babánk lesz, amire már nagyon rég óta vártunk. Lombikbaby eljárás útján lesz a babánk. Én még mindig eléggé hányós vagyok, főleg esténként. Holnap megyek Afp-re. Mindenkit köszöntök akivel még nem találkoztam itt a fórumon. Még végig kell olvasnom most pár oldalt hogy személyesen is hozzá tudjak szólni a témákhoz!
Vendég
 


tücsökbogár ez szörnyű
macianyu gratula a kislányhoz.
az előbb már leírtam ami történt velem a hétvégén erre sikerült eltüntetnem :evil:
röviden szombaton majdnem elájultam,vasárnap pedig temetésen totál bekeményedett a hasam sőtt a végére már görcsölt is és a derekem is úgy fájt mint a szülésnél.utána egész délután feküdtem és a magneb6 már nem használ mivel vettembe 2dbt mielőtt elindultunk de hiába.kb fél órája ülök itt de már kezdmegint keményedni szerintem ma is túlnyomórészt pihi lessz :?
én csütörtökön megyek afpre pedig nem bánnám ha már dokihoz kéne menni aggódomhoy minden rendbenvan-e.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


a múlthetihez képest 3cmvel nagyobb a hasam és 1 cmvel a mellem

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Anita, nem akarsz elmenni egy soron kívüli vizsgálatra dokihoz? Csak hogy megnyugodj, mert az ember óhatatlanul aggódik rajta, és az sem tesz jót.

Fmelinda, én emlékszem Rád az elsők közül! :wink: Örülök, hogy megint itt vagy! :)

Mi nemrég jöttünk a gyerekorvostól, kisfiam belázasodott tegnap, de aztán elmúlt... azért megnézettem, kiderült, hogy négy foga is jön egyszerre, azt mondta a dokinénink, amíg ki nem jönnek, ilyen nyűgös lesz... hét, nem könnyű mostanában, sokat akar kézben lenni, sokat kell emelgetni, és hát én is érzem a hasam bizony és néha a derekam... nem fáj, csak folyamatosan érzem, hogy van, nem tudom ezt jobban leírni.

Pókica, mi van Veled, hogy vagy?

Briell? Már mondani akartam régebben is, hogy nagyon szép szakmád van!
nóna
 
 


nóna gondoltam rá csak az sem megoldás hogy elmegyek most aztán 2 hét múlva megint mert az afp miatt akkor kell mennem na meg apénügyekben sem mindegy 1 látogás 10ezer inkább próbálom sok pihenéssel kihúzni ezt a "kisidőt" és majd akkor mondom. bár azt nem értem hogy a 12hetes után mért csak az afpvel kell menni legközelebb hiszen fogadott orvos sűrűbben is ellenőrizhetne.nekem vérzésem,barnázásom még nem volt csak a keményedések de a fiammal isvolt szedtem is magnéziumot elég sokat.csak vele később kezdődött a dolog bíztam benne hogy mot majd itthon vagyok nem erőltetem meg magam akkor nem jön elő de tévedtem még előbb szembesültem a problémával.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Derékfájás, ill. keresztcsont tájéki fájdalomra nekem a no-spat mondta a doki, de én nem szedem :oops: még viselem, és mint tudjuk, természetes folyamat.

Anita pihenés, ha már dokihoz nem mész. Lehet, hogy csak a temetéssel járó stressz, az időjárás okozta trauma és maga az állás, aminek ez lett a hatása. Most próbálj meg napokig sokat pihenni, hátha akkor helyre áll minden.

Melinda végre! Örülök, hogy a technikai gondok megoldódtak!

Nóna szerencsére semmi komoly, és bízunk benne, minél hamarabb, minél kevesebb nyűglődéssel meglesz mind a 4 fogacska.
Vendég
 


Sziasztok!

Félre ne értsétek: nem mondom,hogy felesleges a légzésfigyelő!!!Korántsem!!!Csak szerintem már túl vannak paráztatva az anyukák.De természetesen ha valakit megnyugtat,hogy van,akkor inkább legyen,mint hogy állandóan azon aggódjon,hogy vesz-e levegőt a babóca.
Egyébként sok helyen írják,hogy mennyi mindenkinek van,de az édes kevés!Mert ha beriaszt és tényleg újra kell éleszteni a babát,akkor a fele anyuka/apuka nem tudja hogy kell szakszerűen.Úgyhogy szerintem nagyon fontos megtanulni az újraélesztést is.

Én holnap megyek terhestanácsadásra,meglátjuk híztam-e valamicskét,mert ugye én eddig minusz 2kg-ba vagyok.
KEtteske mocorog,de nagyon,viszont 2 napja sajna keményedek is.Úgyhogy tuti,hogy Mg lesz belőle :(
A dokimhoz majd csak jövő hétfőn megyek.

Nem tudom van-e valamelyikőtöknek ilyen problémája,de engem megőrít ez az állandó íngyulladás.Azóta folyamatosan van mióta Zitával lettem terhes,de most nagyon durva.Hiába kezelte a fogorvos,még így is van.Most javasolta a védőnő valami Vitinne-t.Ismeri valaki?Tapasztalat?

Ja és ezt feltétlenül hallgassátok meg,csúcs szuper:
http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.30 06:50-kor.
Vendég
 


hát kismamik lehet mégis beugromdélután a dokimhoz mert ma is keményedett a semmitől a temetés nem hiszem mert nem is ismertem azt aki meghalt páromnak valami rokona volt öreg bácsi.de az idő biztos közre játszik :(

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!
Ma voltam a védőnőnél, nem volt semmi, csak mondta, hogy figyeljem, hogy mozog-e, és ha már érzem elkülönülten, akkor figyeljem minden nap, mert ha nem mozog abban az időben, amikor szokott, akkor baj lehet. Értem én, csak szeretnék visszacsatolni a légzésfigyelő kütyüre: még a védőnő is paráztat. Nekem ez az első terhességem, ráadásul szerintem még van egy kis időm érezni, illetve elkülöníteni a picur mozgását. Erre azzal jön nekem, hogy milyen bajok lehetnek. Már terhesen is túl vagyunk paráztatva-szerintem.
A jövő héten megyek uh-ra és utána a dokihoz. Azt hiszem a héten kiíratom magam, már annyira nem jó dolgozni. Meleg van, nincs légkondi és egész nap odasüt a nap. Megy a ventilátor, és nem túl jó ott ülni nyolc órát az irodában.

Kép
tedorka
 
 


Tedorka, szerintem igazad van! Én szinte kezdetektől itthon vagyok (vagyis rohangálunk egyéb más ügyekben, most nyit a párom egy pub-ot és ebben segítek neki), de a napi 8-10 órás ülés az asztalnál, egyáltalán nem hiányzik!!! Nem csak az üléssel lenne a baj, hanem pl. az én főnököm "nem szereti", ha eszünk az irodában, én meg tízpercenként rágcsálok valamit. Ha kimennék 10percenként a konyhába, annak meg biztosan nem örülne. Amikor elmúlt a hányós időszakom (koppkopp, mert ma az autóban pöttyet elgyengültem..), elgondolkoztam azon, hogy visszamenjek-e, de úgy döntöttem nem..

Holnap reggel megyek védőnőhöz. Ma megkaptam a vérvétel eredményét, minden ok (van pár eltérés, de mindegyik éppen a határ felett van kicsivel). Beszélgettem kicsit a vérvételes nővel (nagyon aranyos volt) és ezt figyeljétek: volt arra példa, hogy egy néni BOTTAL VERTE a kismamát, amiért soron kívül mehetett be!!!! Szerintetek??
Vendég
 


Hát, az öreg nénis sztorit simán el tudom képzelni, csak az az egy bajom vele, hogy az öreg néni is volt fiatal, és akkor ő is örült, ha előre mehetett, most meg öreg, és most is elvár egy csomó mindent. Nem mintha nem érne rá várni. Félre ne értsetek, minden tiszteletem az idős embereké, de azért bottal verni egy kismamát...talán túlzás. Őt se veri meg egy kismama sem.
A vérképpel kapcsolatban nekem azt mondta a dokim, hogy a referencia értékek nem terhesekre vannak kitalálva, ezért mindig lesznek eltérések, ezen ne aggódjak. Bár ezután bennem felmerült, hogy ha csak egy-két eltérés van, akkor az úgy jó, vagy nem? Persze ez megint csak az én parám.

Kép
tedorka
 
 


Anita! Szerintem is jobban teszed hogy elmész dokihoz. Már csak a saját magad megnyugtatása miatt is. Nekem is néha keményedik kicsit a hasam, de a magne b6 még használ. Kiváncsi vagyok mit mond neked a doki?

Tedorka! Te mikor érezted először hogy mozog a kicsi? Már én is annyira várom, még a hányinger miatt is. Azt mondták talán akkor elmúlik!

Lányok volt valakinek nitrit a vizeletében? Nekem pozitív lett és baktérium is volt benne. De erre csak annyit mondtak hogy sokat igyak. Én azért egy kicsit aggódom.
Vendég
 


Én még nem éreztem, illetve lehet, hogy éreztem, csak még nem tudom, hogy ez az.

Kép
tedorka
 
 


Sziasztok!

Melinda én is holnap megyek dokihoz!AFP-re!Örülök,hogy újra vagy!Már hiányoltunk! :)

Sprite nagyon jó az ének! :lol: :lol: :lol: Palya Bea megmondja a doktorúrnak!!! :lol: :lol: :lol:

Én dög vagyok ma egész nap,és elegem van ebből a hülye időből is!Süt a nap-esik-süt-esik-süt-esik......és ez megy egész nap! :(
Na azért tegnap anyuéknál még megúsztuk az esőt névnapozás elött! :D Kisfiam kapott egy hatalmas kukásautót anyuméktól....mondanom sem kell,hogy azóta el sem lehet hozni mellőle!Majd megpróbálok tenni róla képet ha nem felejtem el!:)
Most megyek mert éhen halok!
Vendég
 


Tulipános! Köszi! Aranyos vagy! Én elírtam, nem holnap hanem szerdán megyek. Jó étvágyat! :)
Vendég
 


Sziasztok!
Pókica: kisfiadnak sok boldogságot névnapja alkalmából! Remélem te jól vagy! :)
Anita: és ha csak telefonon kérsz tanácsot a dokidtól? Elvégre fizetsz neki, ennyi talán neki is belefér plusszpénz nélkül. :shock:
Mindnekinek szép esté :shock: t,
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Muszáj egy kicsit dicsekednem: képzeljétek tegnap este elindult az én nagy-nagy lányom :D Azóta pedig folyamatosan próbálkozik.Annyira édes ahogy pakolja a kis lábait előre....

Melinda!
Nézz utánna neten,bár ha nagy gond lenne akkor bizti mondták volna.

Tedorka!
Semmivel nem vagy elkésve,én Zizut pont a betöltött 16. héten éreztem először.De általában azért a 20. körül szokták az első babót érezni.Többediket már hamarabb.
Vendég
 


Jó reggelt! Hogy vagytok ma kismamik?

Sprite! Biztos nagyon édes a nagylányod ahogy tipeg. Ilyenkor (is) tündériek!!

Anita! Hogy vagy voltál dokinál?

Van akinél talán már megmozdult a baba? Nálam még nem. De már alig várom! Úgy szeretném már érezni őt!
Vendég
 


Hali!!!

Jó sokat írtatok!!!

Anita,én is mennék a dokihoz,csak,h megnyugodjak.Jó,tudom,h húzós az ára egymás után többször,nincs valahol tb alapon???
Nem akarlak elkeseríteni,de ismerősöm volt a 20.héttől kórházban állandó keményedések miatt 2 hónapot és 2 naponta kapott méhlazító mg infúziót.Rem.nálad nem következik ez be...

Tücsök.Engem meggyőztél.Sajnálom,ami történt.Ha nem is fertőzés a víztől,akkor sem hiszem,h merek kockáztatni.

Pumi,én is próbálok gyakran étkezni,csak nekem nem mindig sikerül betartani az adagot :lol: így aztán sehogy se jó :lol:

Pókica,Briell,remélem jól vagytok ti is és a babák is!!!

Dénesnek úgy érzem hőemelkedése van.....remélem nem lesz lázas.

Babakocsinak majd előkeresem a fotóját,nem emlékszem,milyen típus...

Kép Kép
meli1118
 
 


Lányok, el vagyok keseredve...

A "nagyfiam" folyamatosan nyüszít, ordít, kézben viteti magát, alig van pillanatom, ami úgy igazán pihentető lenne, folyamatosan érzem a hasamat. Ma elmentünk az AFP-re, kértem a dokimtól beutalót, rámnézett uh-n, gyakorlatilag az utóbbi négy hétben egy hétnek megfelelőt fejlődött a picur, már majdnem 17 hetesek vagyunk, a feje meg 14 hetesnek felel meg... úgyhogy hazaküldött, hogy csak a jövő héten menjünk az AFP-re... jövő héten mentünk volna a Balcsira ott lett volna egy kis segítségem, talán szusszanhattam, pihenhettem volna egyet, hiszen egész nap egyedül vagyok a fiammal, nincs ilyenre lehetőségem. Pedig most nagyon kéne, mert nagyon féltem a picurt, semmi pihenés, nyugalom nem jut neki, és a hasam is egyre gyakrabban beáll, és nyom, és beleszúr, belegörcsöl itt-ott.... Tanácstalan és elkeseredett vagyok, és elgyötört. Pihennem kéne hogy a picur rendesen fejlődjön, de nem tudok... Annyira szar... :(

Kép

Kép
nóna
 
 


És a picur alig mozgott az uh-n, olyan rossz volt látni... :( Jövő hétre bejelentkeztem 4D-re, meg akarom nézetni, nem érdekel engem már, hányadik hétben megyünk, csak lássák és nyugtasson meg valaki, hogy rendben van! Igaz még nem tudom, hogy jutunk el, mert a párom dolgozik, a picit meg nem tudom hova tenni, de már nem érdekel ez sem, majd lesz valahogy...

Most le tudnék ülni a szoba közepére és végig tudnám bőgni a délutánt... :cry:

Kép

Kép
nóna
 
 


Nona! Szegénykém! Nem tudna valaki kicsit vigyázni minden nap a nagyfiadra? Tényleg nagyon Rád férne a pihenés! Próbálj meg megnyugodni. Ha esetleg alszik napközben a fiad akkor próbálj te is aludni egyet. emélem a jövő heti uh-n minden rendben lesz az apósággal.
Vendég
 


Sziasztok!

front van :?

Nóna én csak a szokásos buzdítással jövök, nem elkeseredni! Nyugodtan ülj le a szoba közepére, sírd ki magad, biztos vagyok benne, hogy utána jobb lesz, és a kisfiad is csendben és nyugodtan marad addig. Az, hogy ideges, és feszült vagy, sem a kicsinek, sem a picinek nem tesz jót.
Azt te is tudod, hogy a 14 és 17 hét között rengeteget fejlődnek babájaink, de ezek "csak méretek" és "csak" milliméterekről beszélhetünk. Biztos vagyok, hogy nagy gond nincs, minél többet kellene pihenni, de minél kevesebbet idegeskedni! Ha már pszichésen ki tudsz kapcsolni, pozitívabban látni a helyzeted, akkor már fizikálisan is sokkal jobb lesz!

Sprite gratulálok a lányodhoz! Lehet mostmár utána szaladgálni folyamatosan :wink:

Anita dokinál mi úsjág?

Pókica hogy vagytok? Jelentkezz!

Melinda talán én már elmondhatom, hogy mozog a baba. Egyre többet érzek valamit, ami már szerintem az. Intenzívebben csak pár napja.

Meli kisfiad? Remélem nem lázas, a hőemelkedés még kezelhető.
Vendég
 


Nóna!
Én úgy oldom meg a leányzóval,hogy pelenkázni a földön szoktam és etetni is bent a szobában,leveszem a ksiszékét és abba.Így nem kell emelnem. (Ugyanis pár napja én is keményedek eléggé)
Fürdetni pedig mindig az apukája fürdeti.NMe nagyon szokott felkéretzkedni,de ha igen,akkor is én ülök le hozzá és rámmászik,úgy szeretgetjük egymást.
Tudom a kajcsiztatás így kicsit macerás,ugyanis szinte minden evése után porszívózás,de simán megér annyit,hogy ne keményedjek.

Én most jöttem a tanácsadásról,gyakorlatilag 1dkg-ot nem híztam,még mindig 59kg vagyok.De úgyis befog ez indulni,ismerem már annyira magam:-) A körzeti nődoki meg is szólta,hogy miért ne voltam még vizsgálaton,elmondtam,hogy voltam 1x csak akkor még nem volt kiskönyvem.Meghogy megyek jövő héten.De oda is csak azért,hogy nyoma legyen a kiskönyvben.Olyan felesleges havonta menni......
Vendég
 


Sziasztok! Még én is megvagyok, csak ez a napi 1-2 hányás -még mindig- kikészít. Melinda, átérzem a rosszulléteket, szerintem itt már csak mi kínylódunk ezzel, de bízzunk benne, hogy babácskák hamar megmozdulnak és a hányást elfelejthetjük...

Pókica, most olvastam, hogy nem túl jó híreket kaptál. :( Sajnálom nagyon, de a baba érdekében mindent. Nem lehet könnyű a pici mellett pihenni, de a nagylánykád már azért tud segíteni, ugye? Gyere ha tudsz, bár mostanában én is ritkábban vagyok, de majd visszaolvasok.

Nóna, szerintem is sírd ki magad, utána jobb lesz. Úgy segítenék Neked, szívesen vigyáznék a kicsire, hogy tudj pihenni egy kicsit. Szorítok, hogy az uh-n rendben legyen minden.

Én jövő héten megyek vérvételre és majd akkor kell kérnem időpontot a 18. heti uh-ra. Nem is tudom milyen korán menjek, hogy előtte még a terhesgondozóba sikerüljön a papírokra naplósorszámot, pecsétet stb. tetetni. Ezt sem értem, minek adja a védőnő a papírokat, ha még ide-oda kell szaladozni, sorba állni vele, mert azok nélkül nem ér semmit. Miért nem olyat ad, amivel már "csak" az adott helyen kell várakozni. Utálom, hogy így túl van bonyolítva minden. :evil:

Megyek és eszek valamit, mert éhen halok. Mostanában úgy rákattantam az őszibarackra, hogy minden nap bemegy 6-8 darab. :oops: Ma is még csak az van bennem, most már egy kicsit tartalmasabbra vágyom, de a főzésben nem jeleskedem. :oops: Délelőtt örülök, hogy nem kell konyhai szagokkal foglalkoznom, meg elvagyok a kis barackommal, utána meg már olyan éhes vagyok, hogy nem tudnám kivárni míg megfőzök. A párom eszik főtt kaját munkahelyén, így nincs nagy kényszerítő erő. Viszont mostanában érzem, hogy hiányzik a főtt kaja -szerintem babácska reklamál- így délután már illene kotyvasztani valamit... Csak az a baj, hogy nem tudom kitalálni mit ennék meg. :?:

Ja, ebből az időből nekem is elegem van. Itt egész mult héten azt játszotta, hogy délelőtt napsütés, délutánra -mire jött a párom és esetleg kimentünk volna sétálni- beborult és elkezdett esni, aztán már ki sem sütött a nap. :(
csillag25
 
 


Sziasztok!
Nóna: nem lehet, hogy lementek Balcsira, és arra az egy vérvételre jösz/jöttök csak haza? Nekem anno a nászutamról kellett hazajönnöm Velencéről Pestre, mert vizsgáztam :shock: :D Nem mondom, hogy így volt jó, de legalább nem maradtak ki a mézes napok sem.
Pocakmozgás: elvileg most még csak 6-8 cmesek a babuk. Szerintem ha a tenyeremen lenne, én akkor sem érezném. :shock: De gondolom, másnak lehet érzékenyebb a méhfala.
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég voltam itt, még olvasó üzemmódban sem. Nagyon-nagyon magam alatt vagyok. Itt van a két aranyos lurkóm, mégis elkapott a depresszió.
Aggódom, hogy mi lesz a babával, a méhnyakból sok nyák távozik, ami azt jelenti, hogy továbbra is vékonyodik. Remélem még nincs kinyílva a méhszáj és megmarad a baba.
Tudom, hogy az aggódással csak rontok a helyzeten, hiszen emiatt folyamatos gyomorgörcsöm van, egész nap sírós hangulat, de hát ki nem aggódna?!
Tegnap óta már élénken mocorog, érzem, hogy rugdos, már nem csak olyan pillangószerű érzés, hanem igazi rúgások. Fogytam egy kilót is az utóbbi hét alatt.
Olyan öregnek érzem magam és olyan nehéznek ezt a terhességet. Minden terhességemet egyre nehezebben viselem.
Jövök majd megint sűrűbben, mert rájöttem, hogy ha csak fekszem és begubózom, akkor még rosszabb, így legalább elterelitek a figyelmemet. :)
Tehát mostantól igyekszem zombiból visszaváltozni, mert ez így nem lesz jó.
Még kimozdulni sem tudok. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


sziasztok
köszi mindenkinek az érdeklődést.voltam dokinál a baba jól van és a méhszájjal is minden rendben,de aztmondta a doki hogy fekvés és magneb6 és ha akkor is fogkeményedni akkor kórház :(
ma egésznap feküdtem így egyálltalán nem volt baj a pocival de egésznap feküdni :?de az tuti hogy kisfiú láttuk a kikukit pont úgy feküdt :D
na megyek egy kicsit pakolászom amíg jól van a pocak
ja mozgások én 1 hete folyamatosan érzem :)

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Nóna,nyugodtan sírd ki magad,ha te is megkönnyebbülsz tőle...nekem Dénes tegnap olyan hisztis volt,h délelőtt elvertem a fenekét kicsit,mert már semmi más nem használt,aztán meg együtt zokogtunk....de kellett nekem is egy kiadós bőgés.Pihenést azért próbáld te is beiktatni,ha a kicsi alszik,te is feküdj le,én mindig pihenek,ha D alszik.Ne aggódj,biztosan minden rendben lesz_!!!

Pókica,ezt neked is írom,tudom,milyen nehéz,de próbálj megnyugodni és pihenni.Elhiszem,h nehéz a 3.terhesség...

Gabi,köszi a kérdésed,nem lázas,szerintem csak kimelegedett..

Csillag,jajajaj,ennyit hányni...na,ez most nálam kimaradt,de tudom,milyen :?

Anita,hajrá pihenés és mg...

Akartam már kérdezni,h mg-t mikortól szeditek??Nekem azt mondta adoikm,h még nem kell,csak ha keményedek.Még én nem,de szerintem D-vel ilyenkor már szedtem néha.Akinek nincs semmilyen baja,az szedi??

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!
Ma voltam utoljára dolgozni, kiírattam magam. Mostantól itthon leszek, és nem idegeskedek, csak pihenek meg magammal foglalkozom.
Úgy látom, nem csak bennem dolgoznak a hormonok, bár nem igazán sikerült megbarátkoznom a dologgal, hogy van, hogy egy estét végigbőgök a semmiért. Furcsa. Néha mondom is a férjemnek, hogy egy napra cseréljünk...
Meli, én csak terhesvitamint szedek, nem vettem extra mg-t. Hál'istennek nem keményedek meg ilyesmi, úgyhogy nem kell.

Kép
tedorka
 
 


Tedorka kicsit irígykedem, hogy Te már nem dolgozol, néha annyira jó lenne :) de annyiban viszont jó, hogy legalább addig is másra koncentrálok, hiszen a hormonok nagyon dolgoznak bennem, a hangulatom általában nagyon-nagyon mélyen :( Bármikor bármiért képes lennék bőgni, ráadásnak úgy érzem, hogy már most rossz anya vagyok, hiszen nem figyelek eléggé a babámra :oops:

Pókica örülök, hogy itt vagy, gyere sűrűbben és kitartás... én nagyon-nagyon szorítok értetek.

Nóna kisírtad már magad?
Vendég
 


Most nem tudom,h aktuális-e erről írnom,mert Nónának is és mindenkinek nehéz a helyzete kicsivel és pocakkal.De már régóta téma volt,h félünk,féltek,h nem jut elég idő befelé figyelni és a bébivel foglalkozni kisgyerek mellett.Én ezt másképp érzem.Igaz,h egész nap szaladok,pláne most, h Dénes 2 napja nappalra szobatiszta.Ő akarta,levette magáról a pelust és reggelre bugyit kért.Hát.Nagyon nehéz.Állandóan ugrani,vannak azért balesetek,ma pl. a szőnyegre kakált :twisted: de ügyesen csinálja,pisil bilibe,kertbe,stb.
Mégis úgy érzem,h sokkal több az energiám,mint az előző terhességemnél és jobban is érzem magam.És a babának az a fontos,h TE hogy érzed magad,mert olyankor neki is jó.(igaz egy-egy hisztinél a stressz-hormonszintem az egekben)
Befelé figyelés nálam is csak amikor mocorog és akkor beszélek hozzá(felébredtél,szereted,ha anya kádban fürdik,finomat eszünk,ízlik??...stb)
Este,amikor krémezem a hasam,akkor kicsit megsimogatom,csak RÁ figyelek.Ennyi.
De nem érzem,h elhanyagolnám,mert viszont szinte egész nap mondókázunk,énekelünk sokat Dénessel és ezt a kicsi lassan már hallja,megismeri nemsokára ahnagomat és ettőlé jól érzi magát.
Szóval szerintem ha kicsi gyerekkel vagytok otthon ne gondoljatok arra,h "elhanyagoljátok"a babát a pocakban,mert amikor téged örömmel tölt el,h a gyereked beszél hozzád,odabújik,sétál veled a jó időben kézenfogva,akkor a kistesó is örül....

Bocs,ha hosszú lettem :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Nóna, nagyon elszomorodtam attól amit írtál, nagyon együttérzek veled. Rossz lehet Neked, és Pókicánál is, hogy tudjátok mit kellene tenni (pihenni sokat) de a gyerekek mellett nem egyszerű. Nagyszülők nem tudnak segíteni? Vagy nincs valami rokongyerek, akit megnyaraltathatnátok? Arra gondolok, hogy egy másik gyerekkel jól ellenne a picúr nálatok (azt hiszem legalábbis), nem igényelne belőled annyit. Vagy valami idősebb rokonkislány, aki a nyáriszünetben néha vigyázna a picire, kis zsebpénzért? Mikor keresztlányom megszületett, a nagynénémékhez költöztem, ott készültem az érettségire. Még most is felemlegetí nagynéném (11 év után), hogy milyen nagy segítség voltam neki. Mert együtt játszottunk, elvittem sétálni, akkor mondtam fel magamban a tételeket... Jó lenne, ha találnátok valami megoldást a pihire. De addig is próbálj ne arra gondolni, hogy kisebb volt a jelenelgi mérésnél a babácska. Igaza van Gabinak, még kicsik. Elég egy rossz mérés, ami heteket számíthat. És még ha kisebb is, hamar behozhatja, nem? Mindenki azt mondja, hogy a babák kora egész terhesség alatt ingadozhat.
Vendég
 


Sziasztok!

Visszaolvasni sajnos még nincs erőm. Majd talán holnap.
Mindig van valami nehézség :? Meséltem, hogy hétvégén terveztünk szüleimmel Miskolctapolcára menni. Útközben autóbalesetet szenvedtünk. Az autópályán defektünk volt, 120-nál. Megpördültünk, és a szalagkorlátba csapódtunk. Iszonyatos volt, még sosem éltem át ilyet. Nem sérültünk meg, csak apukám kapott agyrázkódást, ami miatt a több mint félóra, amit az út mellett a mentőre vártunk szintén elég borzalmasan telt, mert folyton el akarta veszteni az eszméletét. Szerencsére egy ápolónő állt meg segíteni, és ő nagyon profi meg kedves volt, végig ott maradt velünk. Engem is megnéztek a kórházban, Lencsibaba jól van, már 73 mm (úgyhogy kedden a klinikán tényleg elmérték ). Sajnos apukámnak bent kellett maradnia a kórházban, így mi is ott maradtunk Hatvanban, és tegnap jöttünk haza. A hazautunk is borzalmas volt, minden vonat késett, úgyhogy az utolsó vonaton én már bőgtem a kimerültségtől. Kocsi majd csak három hét múlva, úgyhogy a most hétvégi programunk is ugrott, az utána lévővel még nem tudom mi lesz :(

Igazából hihetetlen mázlink volt sok tekintetben, meg férjem lelkiereje mentett meg minket, mert ha nem olyan ügyes, simán meghalhattunk volna. De jól vagyunk most már mind az öten szerencsére. Viszont azért nem pár nap lesz ennek az élménynek a feldolgozása.

Remélem, itt mindenki jól van, majd igyekszem bekapcsolódni.
Holnap megyek a dokimhoz. Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond a korunkra. Szeretném már tudni, mikor "kell" majd szülnöm :)

briell
 
 


Úristen Briell! Nagy szerencse, hogy nagyobb baj nem történt! Próbálj most már megnyugodni. A pecsételésed elmúlt legalább?
Vendég
 


Kicsit visszanéztem, Nóna, Pókica: sok erőt küldök nektek, bár most még nekem sincs sok. A méretre meg annyit, hogy az én babám elvileg 16mm nőtt négy nap alatt, amit tíz nap alatt kéne neki. Úgyhogy ennyit az ultrahangos mérésről.

Drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen.

Most nekem is nagyon kemény a pocim, Szegény babám az egész hétvégi kálváriát olyan jól tűrte, azt hiszem, mára már neki is elege lett :(

briell
 
 


Gabi, én is sokat gondolok rá, hogy törődök-e eleget a babával. Főleg, mikor Pumipumi sorolja, mennyire odafigyel, mit eszik, hogy mesétolvas, hogy úszni jár. :) Én örülök, hogy végre bennmaradnak a dolgok, munka után már nincs erőm sehová sem elmenni, pedig már 3 hete tervezem a kismamjóga elkezdését. Este próbálok kicsit a babácskára koncentrálni, és mindig arra gondolok, és megnyugszom, mert érzem, hogy megérzi, hogy ő van a központban, és meghálálja. Nekifeszül a hasamnak, és kis pukliként kitapintható. És csak este. De ma majdnem elsyrtam magam, amikor napközben 4szer is sokkal határozottabban, és egyértelműbben megéreztem a mozgását. Rossz volt, hogy más ilyenkor biztos rá koncentrálhat, én meg éppen csak tudomást tudtam venni róla, mert éppen szakadtam meg a munkában. De az este csak az övé! :D
Vendég
 


Az a csoda, hogy egész három nap alatt se pocifájás, se keményedés, se barnázás nem volt. ( Az utóbbi már nem is lesz, úgy döntöttem :D ) Pedig stressz és mászkálás, és mínuszos vérnyomás is volt rendesen.
Viszont már egyre jobban érzem, főleg azt tudom, mikor melyik oldalon van. A bal az alvós oldala :lol: Szerintem lassan indul is arrafelé.

Jó éjt nektek is!!!

briell
 
 


Pókica, ha már így mocorog a babácskád, gondolj rá, hog csak jól érzi magát, és nem lesz baj. Ne legyél negatív, megérzi ha baj van. Próbálj pihenni sokat és gondolj arra, milyen szerencsés is vagy, hogy már van egy nagylányod, aki tud segíteni, bizti egész nap leköti a kisfiad. És hamarosan lesz egy harmadik kis csöppség is, aki megér minden nehézséget.

Lányok, akik a keményedéssel küzdötök, és kicsit feszültebbek vagytok! Nem gondoltatok masszázsra? Persze, lehet, hogy nem is lehet most elmenni, de stresszoldó, fájdalomcsillapító és még jó sok egyéb dologra is nagyon jó. Hátha kicsit ellazulnátok, kikapcsolódnátok. Ezt találtam: http://port.hu/tul_a_csucson_over_the_top/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=10497852&i_where=1&i_where_tv=1
Vendég
 


Briell, az én babócámaz is bal oldalon érezni inkább. :D mármint ott szurkál mindig.

Nagyon örülök, hogy legalább a pecsételés elmúlt. És annak is, hogy ilyen pozitív lettél! Jó éjt, én is lelövöm magam. :)
Vendég
 


Sziasztok! Látom - nagy örömmel - jó sokan vagytok, akik decemberre várják csöppségüket. Én is csatlakoznék ha nem növelem már túlságosan a létszámot :-) A mi kicsikénk jelenleg december 17-re van belőve, tehát holnap töltöm be a 16. hetet. Olvasgattalak már korábban is benneteket, azaz az írásaitokat, mert kedves bném Márti hozta létre a topicot egyfajta nosztalgiából mert ő tavaly decemberben szült :-)
Rólam röviden: 36 éves vagyok, első baba, másfél évet vártunk rá és spontán beköszöntött aznap egy pozi teszt képében amikorra időpontunk volt egy meddőségi intézetbe:-) És gyakorlatilag épp római utazásunk előtt egy héttel - ha jól láttam van is közöttetek Rómában élő lány. Kedvenc városom, soxor jártam már kint illetve 10 évig olaszokkal dolgoztam, szval Olaszország az egyik szenvedélyem, azaz ami benne van
Olvastam itt hogy valamelyikőtök vagy talán ketten is barnáznak. én a 6-12. hétig kisebb-nagyobb megszakításokkal barnáztam. Nekem egy vérömleny okozta, amit azóta a babó túlnőtt már, de még kicsit jelen van, tehát óvatos duhajként kell élni életünket: se torna, se keksz...Ez kemény.. :) De remélem a doki pár héten belül feloldoz máár. :)
No hát elsőre ennyit, bocs ha sok(k) voltam, de jó volt olvasni amiket írtok és most van kis időm - még amúgy dolgozom októberig - és gondoltam csatlakozom.
Vendég
 


Gio'ia! Üdv, szerintem mi sose lehetnénk túl sokan, úgyhogy szívesen látunk, gyere majd sokat és írjál. Hol laksz, melyik kórházban fogsz szülni?

Kép
tedorka
 
 


No akkor még adok infot és majd csinálok vonalzót is és szép lassan ígérem igyekszem képbe kerülni mindenkivel kapcsolatban.
Budapesten élek , a János kórházban fogok szülni. Ha jól emléxem Dorka Neked is az első babót hozza a Mikulás, ugye?
És olvasom többeknél hogy már érzitek a mozgást? Én még nem, ráadásul mellső tapadásom van, úgyhogy mondta a doki hogy halmozottan hátrányosan lehet csak a 20. hét körül lesz egyértelmű mocorgás-érzetem. Pedig már nagyon várom.
Vendég
 


Sziasztok, csak egy percre beugrok, mert hulla vagyok...

Lányok, nagyon köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, annyira kedves Tőletek, nagyon jól esett, és sokat segít!Köszönöm!!!

Délután még be kellett ugranom a dokimhoz egy leletért, mondtam neki, aggódom az uh miatt, miért ilyen kicsit fejlődött, ő rendes volt, próbált megnyugtatni, h. ebben azért mérési hiba is lehet a ludas, ne aggódjak, nem utal semmi nagy bajra, ill. azt is mondta, h. az, hogy nem tudtam pihenni, nem okoz ilyet, ne legyen emiatt lelkifurdalásom... szóval kicsit megnyugodtam. De jövő héten mindenképp megyünk 4D-re, nem várok tovább, látni akarom, hogy van, mit csinál a kisebbik picurkánk. A nagyobbik egyébként változatlan volt délután, de képzeljétek, amikortól hazajött a párom és átvette, onnantól egy angyal volt, gyakorlatilag a párom ledőlt a földre, a kisfiam pedig egy szó nélkül eljátszott körülötte... egyszerűen nem akartam elhinni. :shock: A párom meg azt nem akarja elhinni, milyen iszonyúann megterhelő napközben. Ma este 7-kor ebédeltem meg...

Majd igyekszem jönni és reagálni is, de most pihizek, még egyszer köszönöm mindenkinek a bátorítást!

Kép

Kép
nóna
 
 


Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?