Sziasztok!
Eszméletlen egy időjárás van, egyik pillanatban zuhog mint a fene, a másikban meg fullasztó meleg van! Hihetetlen!
MONCSI:
Kiváncsiságképpen megnéztem Virág mekkora volt 2 évesen, mert a korához képest szerintem ő is magas, sokan csodálkoznak, mikor mondom, hogy még csak kiscsoportos volt.
2 évesen volt 93 cm és 13 kg. A 3 éves adataink egy kicsit csalókák, mert betegség miatt jártunk doktornénihez és akkor megcsinálta a státuszvizsgálatot is, de három hónappal korábban (akkor volt 100 cm magas és 15 kg.)
Most, 4 évesen kb. 112 cm magas és 19 kg. Eddig még őt sem csúfolta hál istennek senki, remélem igy is marad.
Láttalak titeket a Viz-Zene-Virág fesztiválon a paciknál, de messze voltatok, nem akartam ordibálni.
CIRMIKE:
Örülök, hogy jók lettek a pesti eredmények! Réka eltünése nem semmi. Néha Virág is a frászt hozza rám, ha egy percig nem látom, akkor már aggódni kezdek és keresem. Most nemrég az volt a mániája, hogy ha bementünk egy boltba, és már a pénztárnál tartottunk, akkor ő előremegy, annyit mond, hogy csak az ajtóig, vagy pl. a Lidlnél az ablakokig. (ott általában meg is szokott állni.) Viszont a legtöbb esetben kiment !! az ajtón kivülre és ilyenkor mérges tudok rá lenni. Egyszer a Fő téri Pluszból kiment!!!! egészen az ajtók elé, leült oda a betonrönkökre és megszeppenve csodálkozott, hogy de hát miért vagyok mérges, ő mondta, hogy kijön! Aztán kicsit elmagyaráztam, hogy akármi is történhet vele ott kint, ne menjen messzire, nem akarom szem elöl téveszteni.
A konektorral tényleg jól megjártátok! Olyan idegesitő az ilyen, főleg, ha már másra elköltötte gondolatban az ember a pénzt!
A fórumozással kapcsolatban nekem is vannak ilyen gondjaim, hogy keveset tudok jönni, pedig nem tanulok és (még) csak egy gyerekünk van, mégis olyan kevés ez a napi 24 óra. Azért próbálok nem lemaradni, de úgy érzem megint nem tudom tartani a tempót. Pedig nem akarok kimaradni sok mindenből, és nem szeretnék elfelejteni bárkit is megköszönteni, vagy éppen gratulálni valamihez, de könnyen előfordulhat, hogy igy járok. Azt hiszem ezért is morzsolódtam már le, nem is egyszer.
EBD-ANYU:
Én sajnos nem tudok munkát Dávidnak, de remélem sikerül valamit összehozni neki.
Nem semmi az 5 éves kislány! Virággal mi is szoktunk foglalkoztatózni, vannak időszakok, mikor belelendül, akkor sokszor „gyakorolunk”, de van, hogy nem lehet rávenni őt, nincs hozzá kedve. Viszont egyre többet hallom, hogy németül énekel, sok volt mostanában az ünnepség az oviban, sokat gyakoroltak.
Gratulálok Bence fogacskájához! Jobban alszotok már?
ANIKÓ:
Igen, ismerem a Zolit!!! Ő a porszóroknál van, én meg a lemezes részleg vezetőjének az adatrögzitője, igy minden nap találkozunk, beszélünk, mert egy csarnokban vagyunk. Rá is kérdeztem a dologra és üdvözletét küldi!
BETTI:
Kitartás! Csak ennyit tudok mondani! Mutassátok meg mindenkinek, hogy milyen ügyik vagytok és meg tudjátok csinálni! Utána olyan jó lesz!
Mi csak felújitottuk a házat, amit megvettünk, és Virág is kicsit volt még akkor, de tudom, hogy milyen nagyon fárasztó.
Remélem a héten többet tudtok haladni, elvileg kedd után jobb idő lesz, legalább az nem hátráltat titeket.
Nálunk olyan gond van, hogy Virág azt megérti, ha nekem dolgom van (házimunka) és olyan gyönyörűen el tud játszani egyedül, néha odahiv, megmutat valamit, vagy kijön valami miatt a konyhában, de tudok haladni a dolgommal. Apa viszont már nem. Vagy teljesen magának követeli őt Virág, vagy be kell őt is vonni a munkába, ami néha nehézkes, de apa mindig kitalál valamit, hogy lefoglalja. Pont tegnap mondtam én is neki, hogy el kellene apát engednünk a műhelybe hétvégére, hogy elkészüljön végre a szekrénye, mert olyan kupi van a szobájában igy, hogy rossz oda bemenni. De hát ezt egy gyerek nem érti. Hogy pl. ez is miatta lenne, neki lenne jobb, igaz most lemondással járna a dolog. Rossz, mert azt akarjuk, hogy apa dolgozzon is, itthon is legyen velünk, és közben még pl. a szekrényét is csinálja, de hát a szekrényen kívül még 1001 dolog lenne.
Most hétvégére is beterveztünk annyi programot, hogy megint csúszik a dolog tuti.
LOLA:
Gyros!!! Imádom! Én is csináltam már itthon, nagyon jól sikerült. Igaz én nem szoktam pitát venni (eddig nem is láttam még fagyasztottat,), hanem sült krumplival.
Jól tettétek, hogy kimentetek a fesztiválra csak úgy spontán ötlettől vezérelve! Szerintem az ilyen spontán dolgok majdnem mindig jól sülnek el, mintha előre megszervezel mindent lépésről-lépésre. Legalábbis én már rájöttem, hogy jobban tenném, ha semmit sem terveznék meg előre, mert csak morgok, hogy ezt sem igy gondoltam, meg azt sem úgy akartam. De hát nehéz. Én szeretem tudni, hogy mi hogyan lesz. Idővel azért átszokok a másik fajta gondolkodásmódra, muszáj lesz legalábbis, mert nálunk apa nagyon ilyen, soha nem idegeskedik semmin, minden „majd-lesz-valahogy”, ez meg engem néha kiborit! Most hétvégére is a Csodák Palotája volt betervezve, de természetesen nem jött össze. Először bántam a dolgot, de aztán beletörődtem, mert volt más program.
ZSANI:
Fa járókánk sajnos nincs, ebben nem tudok segiteni. Látom már milyen sokan voltatok az élményfürdőben, lassan nekünk is ki kell próbálnunk.
Én ma nem dolgozok, mert pihenőnapot kaptunk. Vagyis nem mindenki. Az úgy volt, hogy egyik szombaton be kellett mennünk dolgozni a sok munka miatt, azt mondták kapunk egy hétköznapot pihenőnapnak cserébe. Aztán kiadták ezt a hétfőt, de pénteken délelőtt kötelező túlórát irtak elő szombatra és hétfőre is mindenkinek, az összes részlegnek! Nekem nem kellett menni, mert az én közvetlen főnököm sem ment, előredolgoztunk, de azért kedden tutira hajtás lesz.
Virágot délben elhozom, úgyis egy csoportba vannak összesen, annyira kevesen járnak már. De jövő héttől már neki is szünet lesz, már gondolkodok, hogy hova tudnánk elmenni.
Addig még annyi mindent meg akarok csinálni, hogy szerintem nem is fog beleférni az időmbe.
Teszek még fel egy-két hétvégi képet, aztán megyek teregetni, kész van az első adag. Ebédet nem kell főznöm, van még maradék krumplis tészta, meg zöldséges rizshez rántott hagymakarika, csibefalat. Sajnos a tiramius már elfogyott…
Sziasztok!
Hugi