Új privát üzeneted érkezett!

Cirmike!Igen az IS-ben én is azt a pitát vettem régebben, meg néha tortillát is, de az tényleg horror árú, tervezem, hogy kéne itthon sütni, de én nem tartok itthon kukoricalisztet... Fagyasztott pita hamar kiolvad, finom.
Szóval még 1 natúr joghurtba szoktam elkeverni azt a tzatzikis port+paradicsom+uborka a husi mellé-ezt szoktam beletenni. Somának csak tejföl+husi+paradicsom. többit nem szereti.

Kozmetika: tehetnél majd fel képeket, ahogy készül, ha ráérsz fotózn. Nem semmi, jól kicseszett veletek a vill.szerelő, fölborult a költségvetés... de mért nem kérdezte meg, hogy mire kell használnod majd azt konnektort... ?

Gabi:
Sománál elfolyt a magzatvizem du. fél4-kor, beértünk fél5-5 felé a kórházba, akkor megnézett az ügyeletes, 2 ujjnyira voltam nyitva. Semmi fájás. Adatok-papírozás megvolt, majd fél7 felé kezdődtek a fájások, fokozatosan erősödtek, 20.00-kor már azt mondta a doki (V. Győrben v.mi konferencián volt, de szóltak Neki, úton volt a kórházba...) lehet hogy fél-1 óra múlva meg van a baba... Ehhez képest utána összevissza jöttek a fájások és nem is elég hosszan (szerintük! szerintem elég gáz volt...) na aztán 21.45-kor megjött V. megnézett, mondta, hogy már nem soká eltűnik a méhszáj, de kell oxitocin, mert rendszertelenek a fájások! Akkor ugye felfeküdtem, azt hittem odacsinálok már úgy fájt, meg vergődtem is, de infúzió a kezemben... áááá . Na mindegy, méhszáj eltűnt, de tolófájások sehol, várt még kicsit, mondta nyomjak, de mit?? Közbe jött Hetényi, az is felnyúlt, nem igen tudtak dönteni... V. megkérdezte aznapi v. másnapi (18. v. 19-i) legyen a lurkó.... :D És kiment hívni az anesztest: császár! Így lett meg 0.42-kor Soma Márkó. (Köldökzsinór nyakán, állítólag az húzta vissza mindig, ezért nem haladt lefelé.) Nem is láttam, elfordulva vitték ki,áááá. Innentől elég szar emlékeim vannak sajna. :cry:

Szilvianyu!
Nem hívtál! :? :?:

lola77

Sziasztok!

Lola: bocsi, negyed kettő felé hívott a pedikűrös, ha ráérek, mehetek most láb lakkozásra. Úgyhogy onnantól kezdve kapkodás, a két kicsit vittem magammal, a nagyok itthon maradtak, apjuk jött fél órán belül. Utána mivel már lent voltunk, elmentünk rossmannba, meg tescoba, de már kevés akciós cucc van. Nemrég értünk haza. De hívni foglak, ígérem. Most egyedül vagyok a kiskandúrral, apa focizik, elment vele Dávid és Emese megnézni, Dórikát meg tesco után odaadtam kicsit anyóséknak, hagy legyen neki is kis gyereknap, amikor csak vele foglalkoznak! :)

Most megyek is, bocsi, ha nem reagálok másnak, Bence rendetlenkedik. Majd később jövök!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola

Köszönöm, hogy leírtad. Elég durva. Remélem nem téptem fel sebeket ezzel!

Na csajok csak elköszönni jöttem. Összepakolva, picik alukálva. Mi még vacsizunk, fürcsi oszt tente. Olyan 5-6 körül indulunk. M0-áson megyünk, nem Pesten keresztül.

Szerdán már lehet jövünk!

Jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Először is boldog szülinpot kívánok én is a szülinaposoknak igy utólag is.
Ez az idő már soha nem lesz jobb?

Látom ezzel a bölitémával nagy vihart kavarta. Pedig tényleg nem ez volt a szándékom. Eszem ágában sem volt Bernát elrettenteni a bölitől, csak leírtam, amit tapasztaltam. Lehet csak egy kirívó esetet láttam és rosszkor voltam rossz helyen, de akkor is mély nyomot hagyott bennem.

Irita,

Irtad, hogy ismerős vagyok neked valahonnan. Sógornőmet is Laczónak hívják, (Laczó Kriszti) és a Sanminában dolgozott. Van vmi rokonsági kapcsolat a férjeddel, vagy csak pusztán névrokonok? Jelöltelek az iwiwen, és nekem is ismerősnek tűnsz.

Gabrielldaniell,

Sajnálom a fogadat, de ha mr tényleg nem lehetett megmenteni, akkor biztos igy a jobb. Maszeknál voltál? Vagy magándokihoz mentél? Merre mentek nyaralni? Csak 4esben? Nem lesz könnyű két picivel… Mi áprilisban voltunk Sopronban, és hátelég nehéz volt. Svédasztalosreggelink és vacsink volt,de Vivi estére mindig olyan nyügi volt,hogy a svédasztalt nem nagyon tudtuk kihasználni. Gyors vacsi és mentünk is már fürdetni….
Ja azt még akartam kérdezni, hogy téged nem érintett a létszámleépítés a szalonban? Lesz hova visszemenned?
Édes Gergő a vödrös képen.

Melus,

Nagyon édik a képek a Petrusról. Igazi kis husgombóc,akár csak a Vivien 

EBD anyu,

Gratula a fogacskákhoz. Olyan édik amikor nő nekik a foguk… Csak ne szenvednénekennyit vele  Nagyon aranyos Emese a képeken. Igazi kis tündérke… Jó, ha már ennyi idősen ilyen élményekkel van teli.. Később olyan jó lesz neki visszaemlékezni ezekre a dolgokra 

Betti,

Nem semmi ami veletek történik. De tényleg próbáljatok meg minél nyugodtabban állni a dolgokhoz, nehogy teljesen kikészüljetek a végére. Az senkinek nem lenne jó. Gondolj bele, milyen jó lesz ha már vége lesz….
Nem semmi megfigyelő vagy ám. Igy emlékezni ránk, pedig akkor még nem is ismertél…. Akkor biztos már én is láttalak…

Moncsi,

Nem semmi méretekkel rendelkezik Zsócikád… Szép nagy lány lesz belőle  Apukájuk is ilyen magas?

Cirmike,

Örülök, hogy a szökdösös sztorinak aztán jó vége lett. Szegény Réka,biztos nagyon megijedhetett. Meg hát ti is. Szegények nem is tudják, de olyan hamar megvan a baj… Gondolom a férjed is teljesen meg volt rémülve… Még jó, hogy nem lett semmi komolybaj.

Bocsika, ha valakinek nem reagáltam.

Jó éjt

Csilla
lexyca

Sziasztok!

Csilla!
Dehogy kavartál nagy vihart a bölivel.
Azért mindnekire én sem emlékszem,de mindig megcsodálom a babákat.A te kislányaid nagyon szépségesek.

Emeseanyu!
Végre csak kibújt a fogacska.Innen reméljük már könnyebben kijönnek neki.
Kellemes hétvégét a négy gyerkőccel.
Klassz hogy mentél lakkoztatni.
Innen jut eszembe tegnap mi is levágtuk Istike lábkörmeit.Nálunk ez akkorra orditással jár.Ketten kell lefogjuk.Utálja.Mikor alsziks em tudom levágni neki,mert felébred.Tőlem örökölte,nekem is csak csokiért,milky-way-ér lehetett levágni.Ez is benne van agénekben?? :D

Cirmike!
Mindig jön valami többletköltség. :?
Nagy hős vagy,hogy nem kértél injekciót.Én alapból kettőt kérek.Igaz nem adnak,csak egyet,de utána kénytelenek mert fáj ha nekikezdenek.Manapság tényleg egy fogcsonkot is feltudnak építeni.
Bevallom én mindig a húzást választom. :oops:
Most nagyon elszántam magam hogy mig Isti bölcsiben lesz,én meg szabin,addig eljárok a fogászatra.Nekem megmondta a fogdoki,mikor még kislány voltam hogy harminc éves koromra nem lesznek fogaim.Lehet nem is kéne megcsináltatnom őket,hanem rögtön protkóval kéne kezdeni... :roll:

Lola!
Ó nem is tudtam hogy ilyen rossz élményeid voltak Soma fiad születésénél.Ennél nincs rosszabb mikor kitágulsz és nem illeszkedik be a babád.

Gabi!
Érezzétek jól magatokat!!

Betti

Kép
berna23

Mára vége van a melónak.
Minden második órában beomlik a föld a pincehelységbe.Szegény pasik egész nap csak talicskáznak.Ahhoz képest hogy egyszáz jelentkezőnk volt hogy segitenek,háát nem tolonganak kapuban-Após meg párom csinálja.

Na mehetek is tiszta sár az isti.
Fürdetek

Bettui

Kép
berna23

Sziasztok!

Most meg milyen kevés termés volt!! Én sem voltam, eléggé lefoglal a (még nagyobb) nagycsalád napi élete! :) Éjjel megint fent volt Bencus majdnem három órát. Ha betettem kiságyba sírt, kivettem, kézben jó volt neki. Pedig már enni is adtam neki, megetettem, bekentem az ínyét... Mostanában amúgy is nagyon anyás.. Csak mamákhoz megy jó szívvel oda, meg apához, máshoz nem, csak ANYA!

Betti:
ó, szegénykém, mennyi meló ez a házbővítés (kosz, sár, bosszúság). Ne sírj... nem lesz semmi gond! Nagyon ügyesek vagytok és ha mindennel kész lesztek, nagyon nagy lesz az örömetek. Én biztos, irigykedni fogok rátok! :)
Azóta nincs segítség családból Istikére vigyázni?
Fogad: hát.. öreglány ne is csodálkozz, ha ennyi nutellát eszel, hogy nem lesz fogad! :) Jóóóó vannnaaa, csak vicceltem! :)

Csilla:
dehogy kavartál port a bölivel. Én elhiszem, hogy rosszat tapasztaltál ott, sajnos ilyen előfordul, csak rossz, ha nincs más választásod. Én is voltam így. Először még úgy gondoltam Emesénél, hogy a sárberki oviba viszem, mert az volt közel. Akkor még nem ismertem az ovikat, semmit nem tudtam róluk. Bementem és kétszer is láttam, hogy szó szerint megrángatnak egy-egy gyereket. Nem sokat, meg durván, de nekem pont elég volt!!! Innentől kezdve soha nem tudtam volna odavinni Emesét, mert nem lettem volna soha nyugodt. A kodályba vittem és nagyon szerettük, biztos ott is van olyan dolog, ami másnak nem tetszik, de én elégedett voltam. Kicsiket is odaviszem.

JoósnéÁgi: hogy haladtok a festéssel?? Szegények...

Ági01: azóta semmi hír odabentről? Minden ok??

Gabi: bocsi, hogy el sem tudtam köszönni és jó utat kívánni (mert nem írtam), de utólag is minden jót és remélem semmit nem felejtettél ki! :) Reggel ment a mickey egér a tévében, eszembe jutottatok!

Mi mégsem biztos, hogy megyünk Tatára. Ha holnap jó idő van, akkor kimegyünk a strandra. Emese ma is nagyon beleélte magát, egész család már fürdőruhában, menet készen volt ebéd után, akkor kezdett el csöpögni. Így levetkőztünk. Emese nagyon csalódott volt! Remélem, holnap nem lesz rossz idő, nem baj, ha nem lesz 40 fok, csak ne legyen hideg, eső és szél.

Na megyek, kicsik már alszanak egy órája, nagyon fáradtak voltak, délután itt voltak anyósomék és nem aludtak.
Nagyok most ettek melegszendót, fürdés és nézik a Hook-ot. Dávid is jól van, jól érzi itt magát.

Na mentem, jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Betti: biztos bent van a génekben! :) Enyémek se szívelik a körömvágást, még Dóri viseli a legjobban (egyenlőre), bár néha ő is elég gáz... Emeséét szenvedéssel vágtuk mi is, amíg kicsi volt.
Párodnak, apósnak nincs még sok vízhólyag a tenyerén?? (talicska).

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

Tegnap du. szülinapi partin voltunk Bánhidán. JÓ volt nagyon, Soma 3 szelet tortát evett! Szerencsére kiderült az idő is így kinnt tudtunk lenni.
Hazaértünk 7-re (Noé Apával volt itthon) és hirtelen ötlettől vezérelve eldöntöttük, kimegyünk Tatára. Noét gyors lefürdettem-cici, vacsi és indultunk 8-kor. 11 után értünk haza.A lampionos felvonulás nagyon tetszett Somának, de a tűzijáék túl hangos volt Neki, csak a felét nézte, utána indultunk haza. Legalább nem a heringállapotszerű tömegben mentünk babakocsival. Ettünk egyet még Tatán, aztán jöttünk. Noé elaludt babakocsiban 21.30 felé, itthon félálomban levetkőztettük, be az ágyba és aludt tovább.

Szilvianyu!
Nem gond, hogy nem hívtál... lakkozás fontosabb. Tök jó hogy Dáviddal otthon tudod hagyni Emesét! Kicsi el voltak a pedikűrösnél addig?
Hááát sajnos ma sincs jó idő, szegény Emese. Soma is már nagyon várja a jó időt a strand miatt. De most hétvégén moziba akar menni Jégkorszak 3-ra, állítólag szerdától lehet jegyet kapni rá, meg névnapjára Mekit is akar! (Tényleg Bence-Somádnak is lesz! Ünnepi ebédet ám Neki!) Keddtől jó időt mond, reméljük lesz is, akkor hétvégén kimegyünk mi is 4-en.
mennyiért vetted Bencének így a cipőt? Noénak is van 1 s.kék 20-as Nike-ja, Somáról örökölte, őszre pont jó lesz.

Csilla
Nem baj, hogy leírtad a bölcsis véleményedet, mi csak próbáltuk más szemszögből is mondani a dolgokat. Soproni hétvégétek miatt sajnálom. És Niki elvolt azért ott, volt élményrésze?

Judit!
Eldöntöttétek már melyik élményfürdősbe mentek?

Én Jackot szerettem,na nem fanatikusan. Most hogy mindenhol a számait játszák,tök jó kicsi nosztalgiázni. Mennyit denszeltünk rá diszkóban az ősidőkben.. meg azok a jó kis szerelmes-érzelmes számai.... :( Nyugodjon békében, azért fiatal volt...

lola77

Sziasztok!

Lola:
hétfőn este elmegy Dávid, akkor majd kereslek kedd felé. Azért nyugisabb, szeretem, ha itt van, de azért csak jobban kell hozzá is alkalmazkodnunk.
Dóri és másik két gyerkőc buliján voltatok? Biztos jó lehetett...

Nem semmi az esti tatai mókátok, én is szeretem a spontán dolgokat.
Mi is ma megyünk ki, strandra készültünk megint, helyette meki ebéd lesz és az.
Igen, Bence Soma.... majd extra husit kap a főzijébe! Vagy lazacot! :)

Na mentem, hajat mosni, fürdeni...

Sziasztok

Szilvia

UI: nyugodjon békében Jacko, tényleg!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Judit, rég írtál....

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tegnap (miután végre rendberaktuk a kertet meg bent is kitakarítottam) grilleztünk egyet ebédre a kertben. Majd megsültünk, ezért alvás utánra Gyémántfürdőt terveztünk. Még nem voltunk. 4-kor már esőben mentünk ki (csak kicsit csepegett), aztán 6-kor már megint a medence partján napoztam... utálom ezt az időt már.
Nekünk nagyon tetszett mindkét rész... ,Réka főként a strandos bébifürdőben pancsolt, Roli apával a gumiban való csúszdázást élvezte, itt még Réka is lejött apával (élvezte ő is, akkor sírt amikor ki kellett szállni, igaz ő itt még nem mehetett volna)
Taliztunk Zsaniékkal (épp elrontották a liftet :lol: ).

Este 8 után értünk haza. Vacsit a Mekiből hoztunk.
Aztán 9-kor felhívott a szomszédasszonyom nem megyek -e ki vele Tatára, férje elutazott, ő meg lerakta a gyerekeket az anyukájánál. Így mentünk!!! Apa itthon maradt vigyázni az alvókra. Sajnos picit későn értünk ki, (eldumáltuk az időt még itthon a házban) pont vége volt a tűzijátéknak, de sebaj, jól elütöttük az időt. Éjjel 2-re értem haza! :oops:
Úgy látszik jók ezek a spontán dolgok! :lol:

Lola,
Ez jó, Somának volt hangos a tűzijáték. Noénak nem??? :lol:

Holnap testkezelős tanfolyamra megyek Pestre, kedd suli, szerda gyakorlat. Munkás hétköznapok...

Remélem mindenkinek szép volt a hétvége, és remélem a jövő hét már jobb lesz időjárásügyileg!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!
Igen tényeg jók a spontán dolgok, sokszor jobbak, mint amit az ember tervez hetekig... :)
(Férjemmel is egy ilyen spontán buliba ismerkedtünk meg, ha akkor nem döntök úgy, hogy nem megyek/megyünk ki Bokodra taxival egy szombat este, a Histériéba, most lehet nem írogatnék itt Nektek! :D :!: )
... és igen Noé csak mocorgott álmában a durranásokra, simiztem és fel se ébredt! Pedig f@stam, hogy ha ordít, ki kell kapnom a b.kocsiból, de nem!

Rita, voltatok kinnt végülis! Mások?

Szilvianyu, ti ma?

Időjárás tényleg zavaros, nem beszélve az árvizekről. Anyumék holnap mennek Zalacsányra, ott is árad a Zala folyó v. patak... :?

lola77

Sziasztok!

Mi is megvagyunk,most már talán gyógyúltan.....
Én kezdtem,aztán Viki lett nagyon beteg....elkaptuk ezt a hányós-hasmenéses vírust :evil:
Már jól vagyunk,lekopogom.......holnaptól már Viki is megy oviba.

Köszönöm szépen a szülinapos jókívánságokat!!!!!!!!!!!!!!

Anikót mi is köszöntjük szülinapján utólag!!!!!!!!!!!!!!

Gyerkőcök tüneményesek,nagyon fotogének :lol:

"baleseteket"sajnálom,de a lényeg,hogy már rendeződtek a bajok,gyógyúlgattok.....

Szo-on Piliscséven a játékparkban voltunk családi napon,nagyon jó volt,majd teszek képeket holnap este.
Tegnap 1 órán keresztül olvastam vissza ah-szo estig írt termést,de szőrnyű......utána már nem volt erőm reagálni.... :evil:

Moncsi
Zsófinak sok puszi szülinapjára utólag!!!!!!!!!
Dóri szülinapi képeit anno tettél fel?nem emlékszem... :oops:

Most megyek,reggel meló.....
Üdvözlöm az újakat!!!!!!!!!!!

Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok!

A Szülinaposokat Isten éltesse, boldog szülinapot kívánunk!!

Erika,
jobbulást nektek! Szegény Viki, nagyon megviselte ez a vírus?

Cirmike,
aztán nem lett jó a lift? :) :) :) szóltunk, hogy elromlott.. :)

Angi,
nem is mondtam hogy milyen szép a Csanád-pocak! :) Jó csúcsos! Látod letollak, aztán utána meg nem is írok neked! Julcsi várja a tesót?
Amúgy jól vagytok, jól viseled a pocakosságot?

Szóval voltunk a fürdőben, nekem tetszett, a Zozonak kevésbé :)
a Máténak meg nagyon, mert ott volt a barátja a böliből a Lacus.. :) :) :) remélem jobb idő lesz legközelebb. Most is voltunk kint, a Máté csúszott az úszógumis csúszdán.. :) nehéz volt rábeszélni (ígértem neki 5 mesét este + fagyit :)) , de aztán tetszett neki.

Betti,
hogy haladtatok a munkával? Az Istike persze, hogy segíteni akar.. :) nem tudtok neki egy kis munkát adni (ha nincs kire bízni?) kotorgálja a földet egy kicsit arrébb..

Szilvi,
gratula a Bencusnak a kis fogacskához! Jó kis programotok volt a hétvégén! :)

Csilla,
a sógornőd nem a Benckiserben dolgozik?

Ja, ehhez az iwiw-es bejelöléshez.. nem alapítjuk meg ott is a klubot, uezen a néven? Szilvi, te vagy az alapító ősanya :) :) :) megcsinálod?

A mi hétvégénk eltelt, nem sok mindent csináltunk. semmi spontán :) Szombaton élményfürdőztünk, ma meg csak du-án lementünk a kresz - parkba egy kicsit, aztán esni kezdett :( :(
Kérdés: van valakinek fa járókája? Azt keresek mostanság a házikóba, a Lilusomnak... nem vagyok a híve a gyerek "berácsozásának" de ott nehezebb lesz szemmel tartani..

Jacko: most jó nosztalgiázni a zenéire, már sokat nagyon régen hallottam...

na megyek pihizni
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!
Eszméletlen egy időjárás van, egyik pillanatban zuhog mint a fene, a másikban meg fullasztó meleg van! Hihetetlen!

MONCSI:
Kiváncsiságképpen megnéztem Virág mekkora volt 2 évesen, mert a korához képest szerintem ő is magas, sokan csodálkoznak, mikor mondom, hogy még csak kiscsoportos volt.
2 évesen volt 93 cm és 13 kg. A 3 éves adataink egy kicsit csalókák, mert betegség miatt jártunk doktornénihez és akkor megcsinálta a státuszvizsgálatot is, de három hónappal korábban (akkor volt 100 cm magas és 15 kg.)
Most, 4 évesen kb. 112 cm magas és 19 kg. Eddig még őt sem csúfolta hál istennek senki, remélem igy is marad.
Láttalak titeket a Viz-Zene-Virág fesztiválon a paciknál, de messze voltatok, nem akartam ordibálni. :)

CIRMIKE:
Örülök, hogy jók lettek a pesti eredmények! Réka eltünése nem semmi. Néha Virág is a frászt hozza rám, ha egy percig nem látom, akkor már aggódni kezdek és keresem. Most nemrég az volt a mániája, hogy ha bementünk egy boltba, és már a pénztárnál tartottunk, akkor ő előremegy, annyit mond, hogy csak az ajtóig, vagy pl. a Lidlnél az ablakokig. (ott általában meg is szokott állni.) Viszont a legtöbb esetben kiment !! az ajtón kivülre és ilyenkor mérges tudok rá lenni. Egyszer a Fő téri Pluszból kiment!!!! egészen az ajtók elé, leült oda a betonrönkökre és megszeppenve csodálkozott, hogy de hát miért vagyok mérges, ő mondta, hogy kijön! Aztán kicsit elmagyaráztam, hogy akármi is történhet vele ott kint, ne menjen messzire, nem akarom szem elöl téveszteni.
A konektorral tényleg jól megjártátok! Olyan idegesitő az ilyen, főleg, ha már másra elköltötte gondolatban az ember a pénzt!
A fórumozással kapcsolatban nekem is vannak ilyen gondjaim, hogy keveset tudok jönni, pedig nem tanulok és (még) csak egy gyerekünk van, mégis olyan kevés ez a napi 24 óra. Azért próbálok nem lemaradni, de úgy érzem megint nem tudom tartani a tempót. Pedig nem akarok kimaradni sok mindenből, és nem szeretnék elfelejteni bárkit is megköszönteni, vagy éppen gratulálni valamihez, de könnyen előfordulhat, hogy igy járok. Azt hiszem ezért is morzsolódtam már le, nem is egyszer.

EBD-ANYU:
Én sajnos nem tudok munkát Dávidnak, de remélem sikerül valamit összehozni neki.
Nem semmi az 5 éves kislány! Virággal mi is szoktunk foglalkoztatózni, vannak időszakok, mikor belelendül, akkor sokszor „gyakorolunk”, de van, hogy nem lehet rávenni őt, nincs hozzá kedve. Viszont egyre többet hallom, hogy németül énekel, sok volt mostanában az ünnepség az oviban, sokat gyakoroltak.
Gratulálok Bence fogacskájához! Jobban alszotok már?

ANIKÓ:
Igen, ismerem a Zolit!!! Ő a porszóroknál van, én meg a lemezes részleg vezetőjének az adatrögzitője, igy minden nap találkozunk, beszélünk, mert egy csarnokban vagyunk. Rá is kérdeztem a dologra és üdvözletét küldi!

BETTI:
Kitartás! Csak ennyit tudok mondani! Mutassátok meg mindenkinek, hogy milyen ügyik vagytok és meg tudjátok csinálni! Utána olyan jó lesz!
Mi csak felújitottuk a házat, amit megvettünk, és Virág is kicsit volt még akkor, de tudom, hogy milyen nagyon fárasztó.
Remélem a héten többet tudtok haladni, elvileg kedd után jobb idő lesz, legalább az nem hátráltat titeket.
Nálunk olyan gond van, hogy Virág azt megérti, ha nekem dolgom van (házimunka) és olyan gyönyörűen el tud játszani egyedül, néha odahiv, megmutat valamit, vagy kijön valami miatt a konyhában, de tudok haladni a dolgommal. Apa viszont már nem. Vagy teljesen magának követeli őt Virág, vagy be kell őt is vonni a munkába, ami néha nehézkes, de apa mindig kitalál valamit, hogy lefoglalja. Pont tegnap mondtam én is neki, hogy el kellene apát engednünk a műhelybe hétvégére, hogy elkészüljön végre a szekrénye, mert olyan kupi van a szobájában igy, hogy rossz oda bemenni. De hát ezt egy gyerek nem érti. Hogy pl. ez is miatta lenne, neki lenne jobb, igaz most lemondással járna a dolog. Rossz, mert azt akarjuk, hogy apa dolgozzon is, itthon is legyen velünk, és közben még pl. a szekrényét is csinálja, de hát a szekrényen kívül még 1001 dolog lenne.
Most hétvégére is beterveztünk annyi programot, hogy megint csúszik a dolog tuti.

LOLA:
Gyros!!! Imádom! Én is csináltam már itthon, nagyon jól sikerült. Igaz én nem szoktam pitát venni (eddig nem is láttam még fagyasztottat,), hanem sült krumplival.
Jól tettétek, hogy kimentetek a fesztiválra csak úgy spontán ötlettől vezérelve! Szerintem az ilyen spontán dolgok majdnem mindig jól sülnek el, mintha előre megszervezel mindent lépésről-lépésre. Legalábbis én már rájöttem, hogy jobban tenném, ha semmit sem terveznék meg előre, mert csak morgok, hogy ezt sem igy gondoltam, meg azt sem úgy akartam. De hát nehéz. Én szeretem tudni, hogy mi hogyan lesz. Idővel azért átszokok a másik fajta gondolkodásmódra, muszáj lesz legalábbis, mert nálunk apa nagyon ilyen, soha nem idegeskedik semmin, minden „majd-lesz-valahogy”, ez meg engem néha kiborit! Most hétvégére is a Csodák Palotája volt betervezve, de természetesen nem jött össze. Először bántam a dolgot, de aztán beletörődtem, mert volt más program.

ZSANI:
Fa járókánk sajnos nincs, ebben nem tudok segiteni. Látom már milyen sokan voltatok az élményfürdőben, lassan nekünk is ki kell próbálnunk.

Én ma nem dolgozok, mert pihenőnapot kaptunk. Vagyis nem mindenki. Az úgy volt, hogy egyik szombaton be kellett mennünk dolgozni a sok munka miatt, azt mondták kapunk egy hétköznapot pihenőnapnak cserébe. Aztán kiadták ezt a hétfőt, de pénteken délelőtt kötelező túlórát irtak elő szombatra és hétfőre is mindenkinek, az összes részlegnek! Nekem nem kellett menni, mert az én közvetlen főnököm sem ment, előredolgoztunk, de azért kedden tutira hajtás lesz.

Virágot délben elhozom, úgyis egy csoportba vannak összesen, annyira kevesen járnak már. De jövő héttől már neki is szünet lesz, már gondolkodok, hogy hova tudnánk elmenni.
Addig még annyi mindent meg akarok csinálni, hogy szerintem nem is fog beleférni az időmbe.

Teszek még fel egy-két hétvégi képet, aztán megyek teregetni, kész van az első adag. Ebédet nem kell főznöm, van még maradék krumplis tészta, meg zöldséges rizshez rántott hagymakarika, csibefalat. Sajnos a tiramius már elfogyott… :o

Sziasztok!
Hugi

hugodugo

Kép kutyasétáltatás Kép anya is igy szokott Kép igy ment ma oviba

hugodugo

Kép csinosan Kép itatom uncsitesómat Kép ugrálóvárban Kép pacagolás 1. Kép pacagolás 2. Kép köszi a fuvart Kép indul a trambulinozás Kép boldogság Kép a magasban Kép vajon elérem már

hugodugo

Hugi!
Virág biztos tök fog örülni, hogy ebéd után hazamehet... :)
Szabanap: éljeeeen, több ilyet kívánok. Emlékszem Én is hogy örültem mikor szabin voltam, vagy 2csúsztam", már előre terveztem mennyi mindent csinálok... aztán fele sem fért bele!
Tegnap én is tiramisut csináltam! :D
Virág azért magas, mert Te is az vagy!
(Szerintem Moncsi is tök magas, persze hogy Dóri is... Nekünk adhatnáok 5-6 cm-t belőle...)

Szilvia1981!
Megjöttetek?Gondoltam Rátok az esős időben...

Zsanka!
Nekem sincs fajárókám, semmilyen sincs, Somáét annó eladtuk, de hálós volt-helyhiány! :cry: Iwiwen tedd ki üzenőfalra, apróhírdetésbe,vagy tesz-veszen, vaterán keress rá Kom-E. megyében ahova el tudtok menni érte...

Na megyek, ma nem főzök, van maradék. Megyünk le csavizni...

lola77

Sziasztok!

Zsanka, Cirmike: örülök, hogy jól éreztétek magatokat strandon! Nekünk nem volt merszünk kimenni ebben az időben (jobban mondva Apa volt bátortalan), így szinte egész hétvégére bezárkóztunk ide.
Zolinak mi nem tetszett a strandon? Zsanka, Ti inkább a benti részen voltatok? Lili miatt kérdezem.

Azért én elvittem a gyerekeket délután (esőben) a stopba, fent, szombat-vasárnap fél áron van a fagyikehely (nem tudom meddig), jó volt. Dávidnak nagyon tetszett.

De a hétre már jó időt mond, úgyhogy tuti megyünk... Dávidnak be van ígérve!

Cirmike:
akkor Neked is jó telt a szombatod! Irigy-irigy (kicsit)!

Lola: először azt olvastam, amit írtál, hogy "megyünk ma vacsizni". :) Szóval csaviztatok/csaviztok. Merre voltatok?
Nem válaszoltál, hogy szeptembertől elmegyünk módszertaniba baba-mama klubba? Meg, hogy Dóris buliban voltatok hétvégén??? Le se kakálod az embert! :)

Hugi:
nagyon jók a képek, csini volt Virág. Aranyos, ahogy itatja Petrát.
Ne aggódj amiatt, hogy ritkán tudsz jönni, és az is változó, hogy mennyi itt a termés. Van amikor rengeteget írunk, van amikor alig mozdul a topik.
Ha nem tudsz minden oldalt visszaolvasni, csak a vége felé, az aktuálisat, hát se baj... a lényeg, hogy gyere, a Te soraidat is jó olvasni és aranyos család vagytok! :)

Vannak néhányan, akik rég írtak, Judit, mi van Veletek? Szilvi, megjöttetek? Én is gondoltam Rátok sokat! :( Bettiék a munka miatt igazoltan vannak távol, Moncsi gondolom készül a nyaralásra. Az újak közül Csilla és JoósnéÁgi is rég írt...

Na megyek, időközben elment Dávid, a két kicsi alszik, eltakarítom a romjaikat, meg gyorsan bedobok egy mosógépet. Csurig van a szennyestartó. Hátha most jobban szárad...

Sziasztok

Szilvia

UI: Zsanka, a 2008augusztusi topikban valaki hirdetett egy alig használt fa járókát...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Emese is évek óta fél a tűzijátéktól, ezért már csak a nyolcadikról nézzük, itthonról! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nekem csak hálós járókám van, amit még használunk, meg amúgy sem a mienk, unokatesómé. Nem nagyon vannak el benne az enyémek, csak ha jó kedvük van. De mindketten csak akkor akarnak bemenni, ha a másik kicsi is bent van! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

A napokban nem tudtam írni..Az egész hétvége arra ment rá, hogy kisuvickoljuk a másik lakást. Hú, én tegnap estére már nagyon kivoltam. Szombaton délelőtt felmentünk a Corába, most már magunknak akartunk bevásárolni ruhákat, persze megint a gyerekek jártak jól..Bius kapott egy nagyon nőcis kis felsőt boleróval, meg egy strandszandit, mert nagyon forró szokott lenni a homok a parton és ott jól fog jönni, meg azzal a vízbe is be tud menii. Hogy ezt kipróbálja, tegnap abban fürdött..Antikánai is vettünk egy kantáros gatyós együttest, de az majd csak őszre lesz jó neki, de nagyon beleszerelmesedtünk..Én végre vettem magamnak egy magasított talpú fapapucsot, már tök régóta akartam..De ruhát nem sikerült..Ami tetszik, abban úgy nézek ki, mint egy ...Na mindegy..Aztán délután APA ELMENT ÁLT.SULIS OSZTÁLYTALÁLKOZÓRA, AKKOR ÉN ÁTMENTEM A LAKIBA TAkarítani, segített barátnőm is..Persze sokra nem jutottunk, mert mennem kellett etetni Antót..Aztán 9-kor hazabumliztam a két gyerekkel, pancsi, altatás.Mostanában együtt fürdenek, mindketten nagyon élvezik, Bius öntögeti a vízet Anikára ő meg tök nevet rajta.Jajj, de imádom őket..
Aztán apáéknak nagyon jól sikerült a buli, mert csak 3 után jött haza és mivel az a mániája, hogy nem visz magával kulcsot én sem aludtam addíg, meg amúgy sem tudok ilyenkor..Aztán még beszélgettünk, mire el tudtam volna aludni, kelt Antika 4-kor, aztán 5 után aludtam csak el,8 előtt mefg már ébredtek a gyerekek..Alig tudtam kinyitni a szememet. Vittük őket gyorsan anyuékhoz, aztán mentünk tovább suvickolni. Közben 3 óránként mentem etetni..Húzós volt..És az a retek..Hú, a csaj azt mondta, hogy a hűtőt+ mikrót kitakarította..Ne tudjátok meg, hogy hogy néztek ki belülről..Órákon át csak azokat súroltam és ugyan nem szokásom, de gumikesztyűt húztam, mert undorító volt minden..
Aztán 4 után feladtuk, végülis egész jól rendebvágtuk, egész pofás lett..De este nem kellett altató egyikünknek sem, csak Bius nem akart aludni..
Viszont ma megint vásároltam.Anyu kolléganője rakott el még a múlt héten Biunak egy hercegnős pizsit(pólós rövidgatyós), 750-ért tudtam elhozni.Biztos tetszeni fog neki..
Ebédem kész, bár nem vittem túlzásba (borsóleves+túrós csusza).. Vizsont a mostani hétvége is pörgős lesz, pénteken jönnek Alföldről Anti unokatesójáék..Csütörtöktől sütök-főzök.Csak még azt nem tudom, hogy mit.Nincs valami ötletetek, ami nem olyan szöszmötölős, de azért nem is mindennapi étel???ASnnyit már tudok, hogy a pénteki vacsi főtt csülök lesz meg csinálok hidegtálat hozzá (franciasali, kaszinótojás, sonkatekercs..), valószínüleg vasárnapra göngyölt husit csinálok petr.burgonyával, de szombatra még nem tudom.Valami olyan szweretnék, amit pénteken elő tudok készíteni, ne akkor kelljen szüttyögnöm.Valamilyen krémlevest gondoltam, a Lipótiban vennék hozzá cipót..Lehet, hogy fokhagymakrém lesz, vasárnapra meg gyümileves, de nem tudom..

Kép Kép
joosneagi

Tényleg , milyen volt a Víz-zene-virág fesztivál??Eddíg még egyről sem maradtunk le...De most...

Kép Kép
joosneagi

Kajcsiügyileg nagyon el vagyok keseredve.Megpróbáltam Antikánál mellőzni a gyümiket, próbálkoztam a paradicsommal, de az sem tetszik ennek a finnyás Manónak.Nem hajlandó semmit enni.Pedig szombaton elmúlt 6 hós..Oké, tök dundi, kíváncsi is vagyok, hogy holnap mekkora lesz a mérlegelésen, de már igazán jó lenne, ha enne.Már nem tudom, hogy hogyan és mivel próbálkozzak, sorozatosan elutasít mindent, még az italokat is...

Kép Kép
joosneagi

Szilvianyu!
Háát a ruhaszáradásról ennyit.... (bár lehet 5-kor már egint süt a nap) :?
baba-mama klubba? persze, jaj el is felejtettem, hogy kérdezted. :oops: :oops: :oops: De múltkor elnézést kértem, hogy nem tudok mindenre reagálni.
Igen Dóri szülinapján voltunk én az Ő tortájából ettem, Soma a kisfiúéból evett, persze mert fociformájú volt. Jót játszottak mi meg dumáltunk Csillával is...
Előbb a V.C-be voltunk, pont a zuhi előtt értünk haza. Megvettük szombat du-ra a jegyet Somának (jégkorszak 3.) meg cipőket néztem nekik... de még jó, mert Noénak sem lesz egyszerű cipőt venni. A 19-es lenne jó neki hosszban még bőven, de abba nem megy bele a lábfeje (Baren Schue v. v.mi ilyesmi márka, tök jó kis puha) a 20-asba belemegy, de az még bazi hosszú. Volt 1 elephanten 3.990-re leárazva fiús (bezzeg vagy 5 lány!9, de az meg zárt, őszi. Dillemmába v.ok, megvárom míg tényleg elindul. Igazából nem szandit akartam neki, hanem olyan oldalt nyitott tavaszi-őszit...
Te meg azt nem mondtad, hogy mennyi volt a Hervisben Bence lábbelije!!!! Ugye hogy le se kakálod az embert! :lol: :o
Biciklit hozzuk már össze, arra gondoltam hogy - mivel Anyuék pincéjébe van - hogy ott taliznánk Sárberekbe a házuk előtt, kihoznám a pincéből megnézni-kipróbálni... aztán meglátod. Ja ahol húgodék laknak, ott laknak Anyumék (kettőtíz). Melyik nap jó? Holnap nekünk csak úgy du. 5 után, többi nap ok. Hmmm?

JoósnéÁgi! húúúú ennyit főzni majd. Nem pepecselőst? Hát a kasz. toji+sonkatekercs eléggé az! Csinálj v.mi rakott csodát, azt össze tudod rakni tepsibe v. jénaiba előre (karikára vágott krumpli-hagyma-paradicsom-cs.mell v. pulyka-fűszerek, tetejére tejfölbe elkavart tojás, vagy tejszín+sajt) másnap csak be a sütőbe. Hirtelen ennyi.
Takarításban ügyik vagytok, ruhát sajnálom. Itt a plázában nem szoktál Takko, New Yorker, C@A.. stb? Amúgy én is mindig ha elindulok nagy ritkán magamnak v.miért (akár turi) akkor is v.melyik gyereknek cuccal érek haza. Na, Anyukád vigyázott a kicsikre, külön jó!
Hogy fürdenek együtt a lurkók? Anti is fürdetőkarikában?

lola77

J.Ági: akkor sz.tem hanyagold még 2 hétig, utána próbáldd meg, hátha még nem "érett rá". Jó tudom, könnyebb lenne kicsit Neked is, ha majd 1 szopi kimaradna...

lola77

Mielőtt elfelejtem: két program most hétvégére, akit érdekel:

II. Győrköcfesztivál:
http://www.gyorkoc.hu/?mode=events

VII. Országos Pékfesztivál a Monostori Erődben:
http://www.fort-monostor.hu/index.php?hirID=159

És ha jól emlékszem még tart a T-Com-os Kölyöksziget-es fesztivál is a Hajógyári-szigeten.

LOLA:
Igen, Virág örült nekem, bár tudta, hogy délben értemegyek, reggel elmondtam már neki. Vittem a kis babakocsiját is, annak még jobban örült. Mostanában megint nagyon anyáskodó lett, főleg, hogy tegnap találkozott a Petrussal.

Ági:
Nem lehet esetleg, hogy a sütőtököt elfogadná, mivel az édesebb, mint a paradicsom? De lehet hogy Lolának van igaza, és még várni kellene.
Én is a rakott hamikára szavazok, a KNORR Rafinériák is elég finomak.

Most gyors kikapcsolom a laptopomat, mert rettentően villámlik, dörög itt nálunk, nehogy baja legyen. Ruhák most már nálunk is az előszobában száradnak tovább.

hugodugo

Sziasztok Csajok!

Csak annyira ugrottam be, hogy 15-ig nem jövök, mert akkor utazik Apa, és minden pillanatot kihasználunk.. :roll: Aztán lesz időm és visszacsatlakozom a csapatba :D Azért ha lesz tali addig, megtenné valamelyikőtök, hogy küld egy sms-t? Arra szívesen elmennénk együtt megint. Köszönöm.

Addig is mindenkinek további szép nyarat!!

Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvia1981!
Várunk vissza.Sok közös élményt kivánok nektek.

Hugi!
Nagyon ügyesen itatja Virág Petrát.Nagy segitség lesz majd a nagylányod a kistesó körül.
Szabadnap :arrow: juhéjj.Minden hétre jól jönne.

Cserieri!
Szörnyű lehetett ez a virusos hasmenés.

Zsani!
"elprogramoztátok" a liftet?Még jó hogy nem ragadtatok bennt.
Fa járókát én sem tudok ajánlani.Nekünk is csak hálós volt,de gyorsan továbbadtam rajta,mert utálta Isti.
Lilike jól elvan a strandon?

JoonéÁgi!
Nagyon is jó a borsóleves csuszával.Meg is kiívántam.
Elhiszem hogy elfáradtatok.
Jelentkezett már az albérlő?

Emeseanyu!
Mi is voltunk a stopban.Nem is figyeltem hogy akciós a fagylalt.Mi csak sütiért mentünk.De hát tudod én olyan szerencsétlen fajta vagyok,naná hogy a seggemre folyt egy cumisüvegnyi viz)éreztem hogy valami hideg,de a csatra gondoltam).De csakazértis bementem már,odakötöttem egy pulcsit,)még jó hogy volt a kocsiban) :wink:

Lola!
Tök jó hogy kiruccantatok.Noé is nagyon jógyerek volt.
Gyros :arrow: nyami.Nekünk is nagy kedvencünk

Mi nem mentünk ki tatára,hülye idő volt.
Pincénket sikerült végre kiásni,nem omlott már tovább a föld bele,Ki is lett betonozva.Most már a szobáknak lesz az alapja kiásva és betonozva.Innentől már végre kőműves jön rakni a falakat.
Bevonnánk mi Istikét a melóba,de olyan akaratos hogy neki nem jobb kicsit arébb ,neki pontosan azt kell csinálni mint az apjáéknak.Nekik meg igy láb alatt van.Igyis majdnem fejbe verte párom a lapátnyéllel.Olyan hamar megvan a baj.

Ma szegény gyermekem leesett a székről az udvaron..Szórólapokat olvasgatta,erre hátracsúszott.Lett is egy kis zúzódás a hátán.

Na sir a fiatalúr.Nme ülhetek itt tovább. :)

betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Zsanka ötletén felbúzdúlva elindítottam az iwiwen a "tatabányai babanet" klubot. Legtöbbeteket meginvitáltam a klubba, aki esetleg kimaradt, szóljon! (végig itt lebzselt a lábamnál Bence és nem igazán hagyott melózni rajta).
A lényeg, hogy zárt, csak 2 tag ajánlásával tudunk új tagot felvenni. Ha 30 napon keresztül nem jelentkezik ott valaki, figyelmeztetést küldünk, ha 180 napig nem, akkor töröljük. Nem akartam ilyesmit, de a regisztrálásnál ilyet kérdeztek!

Szerintem jópofa lesz, lehet üzenőfalazni is ott, meg stb.

Hugi:
köszi a programajánlókat! Villámlás után meg tessék, milyen meleg lett! Le is mentem a kicsikkel, Emese barátnőnél, apa utánunk jött (talizunk Joósné Ágiékkal is, jópofa volt, ahogy szaladtál Ági Bius után:)).

Lola: igazad van, na... szóval a cipő így "akciósan" volt 6100 forint. Nem olcsó, de eladom már, ha kicsi lesz. Dórinak is már olyat veszek, ami unisex és jó lesz Bencének. Amúgy is besokalltam a rózsaszínektől Emesénél! :)
Holnap nekünk nem jó bicó ügyileg, meg a szerda (Dóriékhoz megyünk), de azután szerintem igen. Majd hívlak (de tényleg!).

Szilvi: annyira, de annyira sajnálom, hogy apátok elmegy!!! Olyan rendi srác és Nektek rá lenne szükségetek, de a munkájára-jövedelmére is! :( Élvezzetek ki minden pillanatot, megértjük, hogy most keveset leszel. Tali lesz, akkor üzenek!!

Betti:
ügyesek vagytok, na... jól halad a munka! A stopban a fenti részen van hétvégén féláron fagyikehely, de hogy meddig... nézd meg esetleg a stopcuki honlapján! Szegény Istike.. de annál szuperebb lesz a külön szobája!!

Mi sem mentünk Tatára!! :( Melus, Ti mentetek?

JoósnéÁgi: ügyesek vagytok a suvickolással!! Szerintem is pár hetet még pihentesd a kaja témát, de ne sokáig várj! Persze, jól fejlődik az anyatejtől, ami nagyon fontos, de kell már neki más is. Szerintem 1-2 hét múlva próbáld meg sütőtökkel, banánnal, almával!

Na megyek, Bencus bekakilt, aztán altatom. Emese is itthon van már, most vele foglalkozom!

Jó éjszakát!

Szilvia

UI: Cserieri: vírus mondjon le! :) Remélem, már jobban vagytok!!

V.Erika: Tamara bibije jobban van??

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ági01 még nem igazolt vissza iwiwen, ezért nem tudtam meghívni klubba.
De most látom, Anikó kimaradt (bocsi), már küldöm is a meghívót...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edb anyu!
Már vissza is igazoltam!

Hugi!
Örülök, hogy ismered Zolit! A legkedvesebb unokatesóm. Csak nagyon elkeveredtünk egymástól :? .

Hú! Nekem nagyon ki van égve az agyacskám. Egész hétvégen melóztunk Lacival. Szombaton még Szárligeten voltunk apóséknál szülinap-névnapozni. Ez a hülye UPC meg még nem kapcsolta ki a tv-t. Felhívtam őket, hogy most mi van, mert már egy hete ki kellett volna kapcsolniuk. A pasi szerint ki is van. Mondtam neki, hogy érdekes, mert nézem a tv-t. És én nem fogok egy fillért sem fizetni. Mondta, hogy nem is kell. Pénteken jönnek bekötni a t-comos tányérost. Majd fúrnak-faragnak. Én meg takaríthatok, mint a güzü.

És idén először mi sem voltunk víz-zenén. Annyira fáradt voltam, hogy kidőltem.

Zsanka
Láttam az útról a házatok :D . Mutattam is Lacinak.

JoosnéÁgi
Én is rakottra szavazok. Akár lasagne-ra.
Vagy pácolj be előre husit.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Lola!

Szombaton este a bánhidai körforgalomban utánunk jöttél a Suzukival :D.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Már megint laptető! Csak nem?...

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Feltettem a piliscsévi játékparkos képeket a picassamba......
remélem meg tudjátok nézni akit érdekel....

Sziasztok:ERika

cseriviola

Anikó!
Hogy miket nem figyelsz meg, tényleg mentem arra, akkor mentünk a szülinapi partira, közben Soma magyarázott (mint mindig)...
Tegnap láttam Te is bevásároltál-cipekedtél, mikor taliztunk... :D
Laptető: :)

Cseriviola!Megnéztem, nagyon tetszenek a képek, Somáék itt voltak ovis kiránduláson nemrég, én nem voltam, így legalább láttam hogy milyen is a hely! Sokan dícsérik, majd mi is elmegyünk családilag, mert Soma vissza akar menni. Kürtös kalács fini volt?

Az én picasámban is vannak új képek! :wink:

lola77

Sziasztok!

JoósnéÁgi:
el is felejtettem kajára reagálni (vendégek). Van egy tök fini hús, tejszínes-sajtos. Azt előre be tudod pl. készíteni, és amikor ennétek, előtte 40 perccel sütő és kész. Szóval pulyka, vagy csirkemell filé (én kb. 1 kilóból szoktam, az nekünk 3-4 személynek két napig elég). Beleforgatod tojásba (só legyen benne), aztán reszelt sajtba. Kivajazott sütőtálba teszed, aztán ráöntesz főzőtejszínt (kb. 4 dl). Reszelsz rá pici szerecsendiót a tetejére, pici bors. Nagyon finom, szeretjük! Rizzsel a legjobb.
Különben a rakott dolgok is nagyon jók, vagy akár töltött káposzta, azt is meg tudod előre csinálni, mert másnap még finomabb!
A krémlevesek is jók, amit írtál, cipóval, vagy anélkül (én anélkül szoktam, lehet készen venni bele krutont), gyors és finom.

Tali: esetleg a héten csütörtökön?? Csóni tóhoz mit szóltok? Vagy Jubi park?
Nekünk péntek-vasárnap nem jó, mert Emese nap lesz, és mindhárom nap dáridó lesz. Ettől függetlenül nélkülünk megtarthatjátok, nyugodtan, ha nektek az jó...

Ebédem már kész, pörkölt, tészta, tejfölös-fokhagymás ubisali. Bencének is kész: durum tészta, karalábé, kefír főzve bele, és disznó husi. Nagyon fini lett az övé is.

Egyébként minden ok velünk. Most már újra "csak" három gyerekem van. Bence napok óta egyfolytában sír, ha nem lát, mindig kézben lenne. Biztos a foga is, meg most jön a "csak anya jó nekem" időszak. Tegnap amíg felmostam, Emese kezében volt, annyira sírt, hogy nem fogtam meg (kb. 5 perc volt az egész), hogy bokákolt a sírástól és szakadt róla a víz! Úgyhogy könnyű mostanában itthon házimunkázni! :( Nem tudom akkor csinálni mindig, amikor alszanak, mert legtöbbször nem együtt alszanak és akkor van mást is csinálnom.

Anikó:
laptető már megint!? Csak nem??? Örülnél még egy babának mostanában? És párod?

Na megyek, Bence lekaparja a combom, hogy vegyem fel. Édes tücsök. Megyek, megszeretgetem!!

Sziasztok

Szilvia
Ági01: még egyben??

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola!

Hol taliztunk? :oops: Én este 8-kor vásároltam a Tescóban. Ott? Mert ha igen, én nem láttalak :oops: . Sztem már nagyon szédült voltam.

EDB Szilvi!

Hát most egy kissé korai lenne. És nem lehetséges, hacsak nem szűznemzéssel foganna :D . Mostanában csak beájulunk az ágyba. Pedig már nagyon hiányzik :oops: .

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Emeseanyu!
Édes Bence,ennyire anyáját szeretné.Akkor gondolom Te is úgy főzől hogy a kezedben a nagyfiú.takarítani én csak azóta tudok amióta őnagysága is tud segitkezni.
A multkor irtad hogy mig alszanak pórszívozol egyet.Ez komoly?nem ébrednek fel rá?Vagy félreértettem?
Ezt a husit kifogom próbálni.

Lola!
Dumás Soma :arrow: úúgy birom mikor van jó kis beszélőkéjük.
Egyébként most sül a sütőben a rakottas recepted.Krumplim nem volt sok itthon,de csak jó lesz igyis.

Anikó!
Laptető: :P szűznemzés :lol: :wink:
Ismerős az ágybadőlés.Pedig nekünk csak egy gyerek van.

Cserieri!
Klasszak a képek!
Teljesen jól vagytok már?
Kicsit multkor visszaolvastam és akkor néztem hogy Viki három évesen 13 kiló volt,most meg 18 kiló.Egy év alatt hogy összeszedte magát.Lehet Istimnél is igy lesz.
Csinálod még a 90napost?

Emeseanyu te csinálod?

Betti

Kép
berna23

Tali!

Nekünk jó a csütörtök.
Én Jubira szavazok,Csónitóba Istike beleugrik.Fürcsizni szeretne.

Kép
berna23

Sziasztok!

Hú, nekem a rakottas dolgok eszembe sem jutottak..De így, hogy írtátok rájöttem, hogy már egyszer csináltam hasonlót, (receptet mellékelem) és az már úgyis nagyon régvolt, elkészítem újra..

Csirkemell őzgerincben sütve

Hozzávalók:

# 1 csirkemell
# 3 db tojás
# 3 evőkanál liszt
# 3 kanál tejföl
# 15 dkg reszelt trappista sajt
# bors
# só
# ételízesítő
# 25 dkg szeletelt bacon
# petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet csinálni, mert a hús eléggé sótlan). Ebbe a masszába lehet tenni bármilyen más fűszert is, de akár fokhagymát, reszelt hagymát is. Belekeverem a masszába a csirkemellet. Beleöntöm a masszát az őzgerincformába, a tetejére bacont teszek (teljesen vonja be a bacon, így nem lesz száraz és nem ragad le.) 25 percig 220 fokon fóliával lefedve sütöm, majd utána fólia nélkül 20 percet.
Ez gyorsan megvan és finom is és akár pénteken össze tudom készíteni, hogy ez legyen a szombati ebéd..

EDB-anyu: én is csak simán szoktam csinálni a krémlevest, esetleg pirított zsemlekockával (ami mindíg megég..), de étteremben ettem már többször cipóban és nekem nagyon ízlik úgy.És múltkor láttam kimondott levescipót a Lipótiban és csak 90 Ft..De még meghlátjuk.Apa nem rajong a krémlevesekért, húzza is a száját, amikor Bius brokkolikrémet kér..Kiscsaj viszont ezt imádja.Ha kérdem mit főzzek, mindíg ezt kéri és a kis konyhájában mindíg ezt főzi nekem..
Olyan aranyos volt Dórika tegnap.Bius megindult, hogy meglesi a babkocsiját, persze szerintem el is akarta venni egy körre..Megnéztük a babát is benne és Dórika elfordította a kocsit, hogy jobban lássuk a pici babáját..
Hát igen, Biusom után lehet szaladni, egy rakat Duracell elem van benne, amik sosem merülnek le..És mégsem megy le rólam a sok rohanástól egy deka sem..

Lola!
Eredetileg a te javaslatod volt a rakottas, köszi..A hidegtál tényleg pepecselős, viszont azt nagyon szeretm csinálni, díszítgetni.Ünnepekre általában az egész családát én csinálom..
Anyu vigyázás..Jó, hogy hétvégén vigyázott a gyerekekre, de kész tények elé állítottam, hogy máshoz nem tudom vinni, a reteklbe meg nem viszem át őket..Hozzáteszem, hogy egész héten szabizott és egyszer volt itt nálunk egy kávén, de csak akkor is 5 percet és azért , mert ide jár Sárberekbe műkörmöshöz és utánna belesett.Bius nem is volt itthon, de nem várta meg, sietett haza pihenni..Na mindegy, legalább hétvégén vigyázott rájuk, de ha nem vittem volna őket, akkor tuti hétvégén sem látta volna unokáit..

Antika hami: próbáltam már a sütőtököt is almával..Már 4 hós kora óta mindenfélét, kisebb nagyobb megszakításokkal..Nem tudom mikor érik meg az evésre..Ma viszem tanácsadásra, megkérdem védőnőtől, hogy a krmémtúróün kivül van -e más ötlete..

Csajok!
Valaki volt mostanában a Nagy Annánál szemvizsgálaton? Nem tudjátok véletlenül, hogy egy gyerek vizsgálat kb. mennyibe kerül nála?

Kép Kép
joosneagi

Lola!

Azt elfelejtettem írni, hogy Antikának ugyan már vettünk fürdetőkarikát, de még nem tud benne stabilan ülni és mindíg előre csúszik.Így inkább én is be szoktam ülni hozzájuk é én tartóm a kispasit, aki nagyon élvezi, nagyon lubickol és sikongat.Jó lesz, ha megtanul egyedül ülni, mert akkor jobban elférnek majd, nem lesz útban anya.. :D

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Betti:
nem értetted félre. Volt már, hogy az alvó Dóri mellett porszívóztam a kisszobát, de akkor nagyon ki volt ütve. De általában a nagyszobát szoktam úgy, hogy ők alszanak a kicsiben, ott is ajtó becsukva, nagyban is, kicsit tompítja a zajokat. Simán alszanak közben! Jó gyerekek ezek! :) Nem úgy főzök, hogy a kezemben van, hanem ha beteszem addig az etetőszékbe és lát, neki annyi elég. Néha van, hogy kézbe akar lenni. Neki a lényeg, hogy egy légtérbe legyen velem! :)
Husi nagyon fini!

JoósnéÁgi:
anyud no comment!
:twisted:
Esetleg tejpép? Azok nagyon finomak, hátha... nekem Emese zabálta, a két kicsi utálja... Vegyél rossmanoss, vagy dm-st először, azok is finik és olcsóbbak. Ha meg sem eszi, ne vesszen kárba a drága. Valamelyik fajta most akciós a rossmannban is.
Receptet majd tanulmányozom! :)

Bius is ari volt tegnap, tényleg jó futkosója van!!

Na léptem, Dóri bekakilt, rendezem, aztán leteszem aludni.

Emese azt üzeni (itt áll mellettem és le kell írnom), hogy tökre izgul, hogy miket kap hétvégén a névnapjára!! :)

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Istikém elaludt végre.Tiszta nyügike volt,Pocsék éjjelünk volt.
A hétfői általában ilyen.Megszoktuk nézni a Szökést,ő meg mindig felébred és jön az éjjeli ramazuri.Alig visszaaltatható olyankor,ha beakarom tenni az ágyába,mert úgy vélem mélyen alszik,simán kipattan a szeme,és mondja anya ne tegyél be engemet.Tépi a hajam mert nehezen alszik visza.Apa a szőnyegen alszik.

Ági!
Hmm a te recepted is nyálcsorgató.Hétvégére bevetem,még van egy adag pipicicim.Remélem jötötk a talira.Kiváncsi vagyok nagyon energizer Biusra.Istikével bizti jól kijönnek majd.

Istiszáj:
:D

Nézzük a naplementét pancsizás után az udvaron.Denevérek repkednek.
Isti:az a micsoda?
Én:Denevér,másnéven bőregér.
Isti:az is az?
Én:nem az kismadár
Isti kicsit később:anyuci nézd bőrmadár!!

Szomszédnéni:Kispityukám ma is voltál a bölcsiben?
Isti:igen votam.
Szomszédn:És mivel játszottál ott?
Isti:Hááát késsel!
:oops:

Istike ül a bevásárlókocsiban.Állunk a sorban a pénztárnál.
Mögöttünk egy néni.
Isti:Neked is szőrős a láábad?
Néni:igen szőrős
Isti:anyának is szőrős
No comment

Betti

Kép
berna23

Egy másik aranyos dolog Istikénél,hogy rágómániás.Mindig nézi kinek van rágó a szájába.És meg is mutatatja mindnekivel.
A röhej hogy sok öreg néni csámcsog a szájával,Isti meg azthiszi hogy rágóznak.

Mégegy eszembe jutott.
Istike a mamánál volt,mikor hazajött kérdeztem hogy jól evett-e?
Isti:igen jól ettem.
Én:és mit adott a mama enni,?
Isti:falatot

Kép
berna23

Sziasztok!

Ne haragudjatok,de nem igazán tudtam visszaolvasni,már nem tudok a gép elött ülni...

Ma voltam Flowmetrián,és minden okés,csak még minidg sok a magazatvíz,de előző héthez képest nem lett több és ez is jó.Rendi volt a doki,mert átkapcsolt 4D-re és pont Levi lábát lehetett látni,neki is olyan kis kacska lábúja van ,mint a nővérének :lol: Hogy mitől lett több-sok magzatvíz,még mindig nem tudom,minden eredményem jó...
Csüt-n megyek megint Nst-re,hétfőn Anaszteziológushoz,kedden megint Flowmetriára,és szerdán mge már nem jövök haza,addig kaptam haladékot.Mondtam a dokinak hogy akkor plnteken már a 39. hétben leszek,miért nem császároznak meg?Erre ő hát simán megcsinálná,de ehez kell a főorvos beleegyezése is :twisted: ,remélem nem az lesz hogy ki kell várni a 40. hetet,mert akkor áááá...
Ja amúgy még 2100 minidg a méhszáj,doki mondta hogy nem úgy néz ki hogy itt bármi is beindulna mostanság :cry: ,jöhet Levinek,hideg-melegfront jól érzi bennt magát.
Valami tippek,hogy beinduljon a dolog?Dorkánál nem volt ilyenre szülségem,mert ő programozott császár volt,és így is 2 nappal elöbb jött :lol: ,így megúsztam minden hülye beöntést stb..

Ági!
JÓL hangzik ez a recept,lehet még kipróbálom szerdáig..
Antika meggyógyult már teljesen?
Vannak érdeklődök a láksra?

Csilla!
Lehet már nem olvasod,jöttök ma le a játszira?mi 5 után megyünk,akkor talán nincs meleg már...

Angika!
Ti ma játszi?Dorka mostanság tök sokat emlegeti julcsit,sztem örül,hogy ki tudja mondani a nevét :lol:

EDBAnyu!
Ari vagy hiányolsz,már legtöbbször a kanapén "ülök"tök nőiesen,vagy Dorkával játszok valahogy...

Lola!
De jó hogy Soma ,ilyen dumagép neked,már annyira várom hogy Dorka is az legyen...Holnap megyünk vele Győrbe fül-orr gége specialistához,álllítólag őneik van egy olyan gépük ami ki tudja szippantani,az arcüregből felgyülellett váladékot"vizet"és ez is gátolhatja a hallában,és lehet hogy e végett nem mondja ki szépen a szavakat,de elkezdünk egy speciális fejlesztő tornát is,remélem már lesz eredmény...

Betti!
Nagyon édi lehet Istike ahogy ezeket a dolgait előadja,annyira jókat lehet rajtuk nevetni :lol: .Melóval mi a helyzet?Bölit meg tudjátok oldani?

Bocs,hogy másnak nem írok,de mennem kell,Dorka anyázik a szobájából... :lol:

Ági

Kép

Kép
ági01

Ági01!
Jó hallani felőletek!
Melómmal a helyzet,hogy szeptember elsejével várnak vissza.Bár nem a megszokott csapatba kerülök vissza,mert szétosztották a kollégákat.Most izgulhatok hogy kikkel fogok összekerülni.Mondjuk szerencsére soha enm volt nézeteltérésem senkivel.Amúgy van két hónap szabin,plisz még erre az évre 16 nap.Igy csak november közepe felé állok valóban munkába.

Bölcsi megoldva!!!
Ma jött meg a levél hogy páromékat nem küldik el pécsre melózni.Maradhatnak a cégnél.Igy tuti hogy megengedik neki a későbbre járást reggelente.
Annyira boldogok vagyunk.Nagy kő esett le a vállunkról.

Istike biciklizni óhajt egyet.
Megyünk egy pár kört.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert vasalok ezerrel, addig apa levitte a gyerekeket ide árnyékos játszóra. Bár ahogy hallottam az imént ezt a dörgést, lehet, nem sokáig maradnak! :(

Istike beszólásai nagyon aranyosak!!

Ági: ennek is örülj, hogy eddig el tudtad húzni, mert nekem fődoki azt mondta, hogy előző császár miatt ő max. a 38. hétig engedi "szabadlábon" a kismamákat, akkor be kell feküdni. Úgy sem fogják a kiírt időpontot megvárni, szerintem ha szerdán befektet, lehet, hogy még akkor pénteken megcsinálja, vagy max. az utáni hét hétfő, kedd felé. Tudom, szar... de hát ez van! :evil:

Az aug. topikban egy anyuka tud olcsón NEOGRANORMON popsitörlőt szerezni (itt szoktam néha írogatni). Valószínű lesz még, majd szól. Én rendelek mindenképp, csak posta olcsóbb lenne, ha többen. Egy kartonban 12 csomag van (72 darabos), ez 4000 forint+930 a posta. De két kartonra is ugyanennyi a posta, így feleződne a posta, ha valaki rendelne még mondjuk velem. Én egy kartont mindenképp kérek. Érdeklődés??

Na megyek is, talán még jövök később!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Most gyors megyek fürdetni aztán utána megpróbálok jönni!!!!!!!!!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?