Új privát üzeneted érkezett!

bébikaják+aki nem tud mit főzni ötletek

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... name#start

KépKép

Kép
orsimorsi

Nem tom, hogy csináljátok lányok, hogy van időtök ide írni... Én még mindig csak álmomban végzem el a dolgokat sokszor! Itthon legfeljebb a takarításra jut időm a csajszin kívül! Látom Manna még dolgozni is bejár... A 2-3 gyerkőcös anyukák pedig Istenek a szememben!
sinaszi

vki kérdezte a paradicsomos krumplit ezt találtam 7 hónapos kortól

Paradicsomos krumpli
Két szem burgonyát megtisztítunk és felteszünk főni, közben két szem paradicsomot megmosunk, megszabadítunk a héjától, apróra
vágjuk, majd a burgonyával együtt főzzük. Ha megpuhult a krumpli, összeturmixoljuk, vagy jó alaposan összenyomkodjuk villával. Kevés tengeri sóval,bazsalikommal ízesíthetjük.
Amikor nincs friss paradicsom, hámozott paradicsommal készíthetjük el, vagy saját befőzésű pürével, esetleg 100%-os paradicsomlével.

KépKép

Kép
orsimorsi

Kiscsajom most ébredt! :) Ilyenkor még angyalabb! Imádom!

Ha adtok e-mail-címet elküldöm a nagy babaszakácskönyvet! :)
sinaszi

Orsi: Sztem Ákos a legnagyobb súlyú :roll: :oops: 8) , úgyhogy ne félj! :D
Köcce a linket!

Sina: Én is csak akkor tudok írni, ha Ákos alszik, vagy kivételesen el játszik kicsit itt mellettem (mint most is :) ), vagy este, amikor már lefektettük aludni.
Ez tök jóóóó, hogy csak szopiztok még! :lol:
És a méretek is szépek! :wink: :lol:
bébic

Bébic! Ákos mekkora?
sinaszi

Dolgoznom kéne, de majd este.... :oops:

Sina: helllóóóóó! Pont ma akartam írni, hogy te olyan háromhavi vendég vagy :lol: Szép méretei vannak Mesinek :)
Fogunk még nekünk se nincs...

Manna: csak a Te kedvedért :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sina: Legutóbb 1 hónapja volt 9270 gramm, 74 cm.
Nemrég itthon lemértük házi módszerrel, 10 kiló 10 deka volt... :oops:
Most meg csütörtökön lesz mázsálás, kivi leszek.... :roll:
bébic

Sina: írtam privit.

Orsi: én is ezt a receptet csináltam meg :)

Kép

Kép
gabilany79

Szia Sina! Hát tényleg elég rég voltál!
Még mindig olyan keveset alszik?
Mi lesz veled ha megszületnek az ikrek.... 8) 8)

Azt nem értem miért kell ütnie, ha szopik? Attól nem jön tej... :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Lyndee,
BOOOOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKED.

Bébic,
Nem jó hogy apa beteg, mi van vele ? Jobbulást.
Most is alszik, sarokban mármint ágyban, az összes játék maga alatt. ÁÁÁÁ nem hiszem el.
Lyoness reklámra gondoltam.

Szeles,
Oh bárcsak 73-at mutatna az én mérlegem.
Milyen az a cukkinis-tejfölös lecsó ?

Orsi,
Nagyon sajnálom a kutyusodat.

Jurmine,
Semmi extra, csak lábemelgetés, hasprés, felülések, utána naribőrelleni krémmel bekenve, befóliázva, plédezve pihentem egy órát… tulajdonképpen jól is esett

Susy,
Szoktál anyukákkal találkozni vagy szomszédok ? Vagy apa által ismeretségek ?

Berni,
Hatalmas gratula.
A tápikat milyen időpontokban adod ?
Zsófi biztos úgy gondolta aludnia kell erre a közelgő nagy eseményre.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Cili,
Annyira sajnálom hogy ilyenek a szülők, azért kiváncsi lennék ha a szomszédok megállítják őket és kérdezik Daniról akkor ugyan mit tudnak mondani ?
Hát én csak 10 évet vártam a csodára, amellett h PCO-s vagyok/voltam kb. 40 cisztával a petefészkemben… de ő ezeket nem érti meg. Most is azt mondta hogy bezzeg x.y. színésznő vagy celeb vagy mittudomén az is hogy lefogyott pikk-pakk.

Manna,
Nuku kari aji ? ööööö nézd legalább nem kellett feszengeni ha véletlenül olyat kaptál volna ami nem teccik. Vagy pl így nem kellett bajlódnod a csomagolóanyag eltüntetésével. :?
A sógorodnak van barátnője/felesége ? Ha igen ott milyen az anyóssal a kapcsolat. És mégis hogy gondolta hogy nem vesz semmit ? Nem kell nagy dolog, de valami jelképesen ? És ő csak áll a fánál aztán fogadja az ajikat ?
Huh az is milyen fájdalmas lehetett hogy kutyud elment.. abban benne van hogy az ember mindig várja vissza, hogy hátha egyszer besétál a kapun.

Marci benyomott 300 ml buri-sárgarépa-alma mixet, utána egy kis teát. Most szundizik, várom h felébredjen mennék már sétálni. Ja és 1 óra 12 perc h apa elinduljon a munkahelyéről kb ugyanennyi a leút is, már annyira várom.
A szobánk, egyik fala üvegfal, most teljesen nyitva van, sarokszoba, így mindkét oldalról két hatalmas fa árnyékol illetve az üvegfal előtt kinyitottam a nagy árnyékolót. Ágy közvetlenül az ajtóban… Mondanom sem kell hogy alszik… mellé még madarak csiripelnek ezerrel, nagggyon király 8) 8)

kubuspace

Orsi!
Köszi a linket!

Sina!
Gyere gyakrabban ha tudsz! :D èn is csak akkor írok,ha Mazsola alszik vagy kicsit eljátszik magában. Na és ha nincs egyéb teendöm! :oops: :oops:

Kubu!
Nem igazán. Apa barátai is messze vannak,mert nem ott élünk ahol ö felnött. Itt egy-két ismerös,de nem az igazi.Néha összefutunk,aztán ennyi!!! :( :?
Szomszéd nincs!
susy75

Mágnes írta múltkor, hogy alma-banán-barack mixet kapott Bence. Ezeket csak nyersen össze kell turmixolni??? :roll: :?:
susy75

Susy:
[quote]S írta:zomszéd nincs!
Hogyhogy? :shock: :shock: :shock: Erdő közepén laktok? Vagy egy tanyán (jó értelemben véve)?

Kubu: irigy-irigy..... :wink: :lol: Majd linkeld be, ha feltetted teszveszre léccci.

Sina: kösziiiii!

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Ment e-mail! :)

Majfd délután még jövök! Most egészséges rendelésre megyünk!

Bébic! Nem semmi súly! Kell izom az emeléshez!
sinaszi

Susy: igen!

Kép

Kép
gabilany79

Mindenkinek még egyszer köszi a gratut! :-D

Lányom üzemszerűen hozta a 2 óra alvást. Csoda, hogy meg nem sült a szobájában... Most a játékai közt tombol. Ja és ma megtanítottam köhögni (tök édin utánozott) meg nyelvet ölteni. Csupa hasznos dolog. :-D

Manna!
Én csak azért törekszem a szülők egyensúlyára, mert szerencsére nálunk egyformán lelkes mind a két csapat. Mindenki ellát bennünket, apósomnak, szüleimnek van kertje, adják a zöldséget, gyümit, anyósom, anyum, apósom párja hordják a ruhákat... szóval szavam nem lehet egyikőjükre sem. Csak messze vannak, az meg kicsit lefárasztana, ha idejönne pár napra bármelyikük is. Hétvégékre szoktak jönni látogatóba, meg mi megyünk, de azok inkább nagy közös bulik, mint gyerekfelügyelet.

Sina!
Üdv itt újra! Persze, hogy emlékszünk rád. :-D Mini Sina se túl mini már. :-D

Kubu!
Tápi reggel kelés után (ez általában 5-fél6), aztán még este 6-kor, meg fürcsi után (kb. fél 9-kor).

De jó dolga van Marcinak!!! :-D

Na lépek, uzsi, aztán irány az udvar.

Kép
Kép
lbernuska

Gabi!
Majdnem! :lol:
Utca végén lakunk. Egyik szomszéd a köv házban idös házaspár,ja meg alattunk lakik egy fazon egyedül,mint egy azkéta.Még mi se nagyon látjuk! A szemközti telek csak kert, nem lakik ott senki!
susy75

Dani az előbb a számba bukott... :oops: :oops: :oops: , nem volt valami túl guszta...

Kubu nem tudom, szerintem nem mondanak semmit...
Vagy kínosnak érzik az egészet..., de tudod mit, ha egy ilye kalssz kölyköt nem akarnak látni, hát legyen...

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Én is csak életjelet jöttem adni, meg kicsit panaszkodni, hátha jobb lesz.
Szóval apa munkahelyének múlt hét kedden vége, persze fizu nincs, pénteken már ment másik helyre jelentkezni, tegnap első nap: 4.30-kor elment éjfélkor jött haza, de még akkor is küldték volna dolgozni, közben megbűntették túlsúly miatt, ami kb. 300 e ft., lesz. Mondták, hogy nem az ő hibája és a bűntetést a cégnek küldik, de főnöke közölte, ezt neki kell kifizetni!
Ma már nem ment dolgozni, mert egyszerűen nem látjuk értelmét, hogy azért robotoljon napi 16-20 órát, hogy a bűntetéseket fizessük. Arról nem is beszélve, hogy ha balesetet okoz, akkor azért csak őt lehet hibáztatni, mert ugye mondhatja azt a főnökének ,hogy ő nem vezet ennyit.
Padlón vagyok teljesen és erre még rájön, hogy az ex OTP-s tartozását rajtam akarják behajtani, meg az összes többi családi probléma amiről már nem is írok, így is hosszú lett. Bocsi.

Kép
Kép
Kép
erika26

Sina! Sziiaaa!!

Musi! Pár oldallal előrébb már kérdeztem, hogy küldjek e anyudnak Sinlac receptet?

Kép
Kép
Kép
erika26

[quote]C írta:soda, hogy meg nem sült a szobájában..

Nálunk is szaunában alszik Vini már két óra hosszája,de nem zavarja!!! :shock: :shock: :shock: :lol:
Majdnem 26 fok van a hálóban,de a légkondit nem akarom bekapcsolni!
Ja tényleg vettünk mobil klímát!!! :lol: :lol: Tuti amúgy,csak ha kikapcsolom rövid idön belül megint tök meleg lesz!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2009.06.30 14:14-kor.
susy75

dddd n;jk FDYX44 cxed /
hogy tudom visszaallitani a billentyuzetet magyarra

Kép

Kép
dcili81

Cili: höhö, ilyet már Kobi is csinált. Nézd, jobb alsó sarok, rákatt arra, hogy EN és kipipálod, hogy magyar

Kép

Kép

Kép
gabilany79

közelebbről:
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Köszi közben újraindítottam a gépet! Nekem nincs olyan, hogy EN ikon... :shock:

Kép

Kép
dcili81

Ha kell:
egér jobb gombbal katt az alsó csíkon, "Eszköztárak" -> "Nyelvi eszköztár" mellé egy pipa.

Na, menek, asszem, felébredt.

Kép

Kép
gabilany79

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1246370028.8955.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1246370059.4842.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Node Gabiiiii! :shock: :oops: :lol: Ez egy kismamis topik!
Még több ilyet!!!! :lol: :lol: :lol:

Cili: Ákos is kalapálja sokszor a cicit, meg a cumisüveget is!
Mintha azt mondaná, gyerünk, gyerünk kaja! :lol:

Kubu: Dokinyanya szerint: "ööö,valami vírus, láttam már ilyet. Írok fel Algopyrint." :shock:
Most alszik szegénykém, mert eddig a melóhelyéről hívogatták egyfolytában.
Ákos is szunyál, csak ő a kiságyában a szobájában. :lol:

Elképzeltem a szobát, olyan lehet, mint a trópusi nyaralós képeken! Marcid el is hiszem, hogy jót durmant! :lol:

Sina: Nem is emelgetem, csak ha nagyon muszáj! Már most ki van készülve a hátam, mi lesz még később.... :?
De azért lánykád 9 kilóját se lehet eccerű cepelni! :wink:

Erika: Szegénykém, ez nem lehet igaz, hogy mindig azzal történik még több rossz, akinek amúgy is kijutott már.... :evil: :evil: :evil: Sajnálom! :(
És most hogyan tovább?
bébic

Na ilyen is ritkán van, minden gyerkőc alszik :lol: :lol:

Anyós kontra szülők: hát nálunk sem működnek egyformán. Anyósom Kende születése óta kb. kétszer telefonált, meg egyszer volt még nálunk. Áprilisban éppen festeni készültünk, lakás kipakolva, reggel férjem elment futni, rosszul lépett elszakadt a bokájában egy szalag, 1 hónap gipsz, sajna kapott közben egy orbánc fertőzést csomó gyógyszer egész nap tök kóma volt, én meg álltam a 3 gyerekkel+a fekvő férjemmel a kipakolt lakásban. Anyósom megértő reakciója: úgyis 4 gyereket akarsz, most legalább megtudod milyen.
Szegény anyám meg múlt héten hajszárítóval szárította a hajnalban esőben leszedett málnát és jött Győrből 3 átszálással, mert tudta, hogy Gyuszika szereti. Férjem nálunk sem mindig érti, hogy miért kerülöm anyósomékat...

Eszterke: apa nálunk a belső, rendőrségi fórumon talált Balatonon apartmant nyárra, 5ezer/nap és üdülési csekket is elfogadnak. Te apa nem tudja megnézi?

Suzy: Kende nálunk csak magyaráz- szerencsére

Bébic: de, le is vettem a rácsvédőt. Szerencsére nálunk a takaró tetején alvás a divat :D

Kép

Kép

Kép
habe

Ja, és Apa nagyon köszöni a jobbulás-kívánásokat, már érzi is, ahogy hat....csak hát nagyon el is álmosította.... :lol: :wink: :D ezért most alszik rá egyet! :lol:
bébic

Mágnes: Jók a képek! Bencének vörös haja van?
Ha jól tippelem, a második képen Bence egy TOLO elefántra kacsingat, ugye? :D

Habe: Nálunk sincs különösebb takaróveszély, ez csak az én paramami-parám.... :roll:
bébic

kukucska!

köszi a köszöntéseket!Aranyosak vagytok!cuppp :D

éjszaka szuper volt,1szer keltünk 3kor :wink:

még nem olvastam vissza,de lehet majd csak fürdetés után tudok jönni és többet írni!
Addig is ne írjatok sokat :wink:

KépKép
lyndee

Bébic:
igen, élénkvörösek vagyunk :lol: Az elefántot is eltaláltad :) Nektek is?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika,
Jó hogy jöttél, na nehogy már az azért nem úgy működik hogy majd őt megbüntetik, van most valami kilátásban, új munkahely ?
Mi az hogy ex OTP-s tartozás, ahhoz Neked meg mi közöd van ?

Mágnes,
Mi az a lila valami a középső képen ?

Bébic,
Hát ez nem valami jó, szegény ezért ült ott órákat. Mielőbbi gyógyulást.
Hát ja valami hasonló mint a trópusokon csak éppen a berendezés és a környezet más és hiába nézem nincs itt homok sehol :lol:

Habe,
Hát ez is gyönyörű reakció, hogy úgyis 4 gyereket akarsz. Gratula érte…

Nyami nyami asszem kellő hőmérsékletű már a sárgadinnyém, jól le is támadom.

kubuspace

Mági: És hogyhogy vörös? Valakinek van ilyen haja a családban?
Nekünk nem elefáni van, hanem Anthony, a hangya és Moo, a tehénke. Csak olyan jellegezetesek ezek a TOLO figurák.... :lol:
bébic

Mági aranyosak a gyerkőcök! Nekünk is olyan lasztink van!!!! :D :D :D

Kép

Kép
dcili81

bébic:
igen van, az Anyja :wink: De a kék szemet passzolom... :roll:

Kubu:
Ez egy zörgő csörgő,csipogó,tükrös elefánt, Bence és Anna is imádják :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush: kaja nálunk - 9 körül kel akkor szopi, majd 11 és 12 között valamikor szopi és gyümölcs, 14, 18, 21-kor szopi. Volt már olyan, hogy a 11-es szopit nem akarta, de bevágott utána egy csomó gyümölcsöt én meg bőgtem mint a záporeső, férjem meg hülyének nézett, mert két nappal azelőtt azért szomorkodtam, hogy minden gyümölcsöt a képembe köp :roll: . Egyelőre én még nem akarok szopikat kiváltani, de lehet hogy Kende másként fogja gondolni.

Berni: gratulálok

Sina: nálunk azért annyival könnyebb, hogy Kende egész jól eljátszik a tesókkal, és az sokat számít, hogy ha nem is vagyok a szobában, sosincs egyedül.

Susy: igen, én csak össze szoktam turmixolni a nyers gyümiket.

Erika: sajnálom apa munkahelyét, szorítok, hogy gyorsan találjon másikat

Mágnes: tök jók a képek. Az én parám mindkét fiamnál az volt, hogy csak nehogy az én vörös hajamat örököljék, de Bencét látva már azért fogok izgulni, hogy azt örökölje

Kép

Kép

Kép
habe

a de.25perces alváshoz képest a du.-i 35 perc már kifejezettem soknak tűnik....

KépKép

Kép
orsimorsi

mush:
a mi kajánk:
fél 8-kor reggeli (tápszer). Aztán fél 11-kor tízórai, ez mostmár főzelék, fél 2-kor tápszer, fél 5-kor gyümölcs,fél 8-kor hozott anyatej, és 11-kor álometetés. Bencénél akkor váltottunk ki egy étkezést, amikor gyümölcsből, vagy zöldsgéből megevett akkora adagot, mint anyatejből,tápszerből.

habe:
hát kicsit féltem is a drágámat, hogy mi lesz, ha csúfolják, de aki ezt meg meri tenni, annak velem gyűlik meg a baja! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ki akartam pokrócolni, erre esik.... :( :x

Mágnes: vörös haj-kék szem. Eszményi párosítás :D Tündériek a gyerkőceid.

Bébic: Manna hibája, ő akarta nagyban is látni.... :P :lol:

Erika: de sajnálom! Igaz a mondás, hogy mindig többedmagával jön a gond. Remélem, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgok. Exed meg tehet egy szívességet...

Kép

Kép
gabilany79

Erika semmit nem tudtok tenni exed ellen????

Itt is nemsokára esik..., tele a ....m már az esővel...

Kép

Kép
dcili81

Mági: Áhhá, így már értem. Csak nem úgy emlékeztem, hogy neked vörös hajad lenne... :D

Orsi: Ákos is 35 percet aludt most az előbb, de kisebb trükközések-küzdelmek árán visszaaltattam. Nálatok ez nem megy?

Gabi, Cili: Itt esőnek híre-hamva sincs....
Nekem a széllel van ki az a bizonyos nem létező testrészem.... :?
bébic

Mágnes: Vivinek is vörös a haja és kék a szeme. A haja tőlem, de a szeme? Én is reméltem, hogy nem lesz vörös, de az és aranyos. Hát még ha megmarad a kék szemük! Tök jó lenne!

Erika: ez szörnyű! :( Hitelénél kezes vagy, vagy közös volt? Ezért nem érdemes dolgozni :(

Bébic: jobbulást apának!!!

KépKép
jurmine

bébic: Réka 9280gr és 68 cm :)
de én nem látom ducinak, olyan jó elosztású a lányom:)
azért hordunk 74-s ruhát mert fenékbe már szűk a 68-s

kubu: irigy mindenféle egy órás lábpihentetős tekercselős bizbaszra

erika:sajnálom apát, más munkahely nincs kilátásba?

cili:
Réka mostanában kezdte el csapkodni a cicit, apa csak annyit reagált erre, hogy lányom csapj az asztalra..na köszi

anyós vs. szüleim
anyósomék nyugdíjasok, közel laknak kb 20 perc sétával anyumék fél óra sétával anyum dolgozik látástól mikulásig.
apu még nem tud túl sok mindent kezdeni Rékával ő azt a korszakot várja amikor majd kérdezgeti a kertbe,hogy papa ez mi?
én nem főzök vagy csak ritkán anyósom főz ránk, sokszor vigyáznak Rékára amíg mi elmegyünk bevásárolni.
imádják egymást kölcsönösen.
anyósom nem szól bele az életünkbe max elmondja, hogy ő mit gondol és azt csinálunk amit akarunk úgyis.
anyum sajna mivel ritkán látja az unokáját így amikor látja nagyon szeretgeti de néha próbál újítani egy egy dolgon amit nem úgy csinálunk naná, hogy ellenállásba ütközik Rékánál.
párszor megkaptam, hogy elkapattam a gyereket, mert ölben van.

megj: Réka utál ölben lenni, max amikor már nagyon nyűgös és felveszem törli belém a nyálát és a taknyát és közben marcangolja a nyaki aortámat az arckifejezéssel hogyha nem teszel le azonnal aludni meghalsz.

na jó viccet félretéve, ha kiejtem a számon, hogy csokis sütit ennék anyósom másnap egy tepsi sütit csinál.
sőt külön főz nekem puffadós mentesen és + főz maguknak is.
anyum már párszor megjegyezte, hogy mikor fogyózóm de leszereltem azzal, hogyha már nem szoptatok.
ettől függetlenülszeretm anyukámat, csak mások az elképzeléseink néha a Réka "nevelésről"

KépKép

Kép
orsimorsi

Mush: Nálunk a kaja: reggel 6-7-kor kelés, ez csak cici. Aztán 10 körül már csak gyümi vagy egyéb van, nincs cici se, tápi se. 1-fél2-2 körül ebéd, ez most már cici+főzi+tápi, mikor hogy.
Fél 5-5, néha fél 6 felé (mint valszeg most is) uzsi (cici+tápi), és 8kor vacsi, ez is ciccc+tápi.
bébic

Jurmine: Köszi neked is!

Éppen az előbb horkolta fel Ákost....grrrrr.... :twisted:
De bevallom őszintén, nagyon örülök, hogy kicsit itthon van velünk!
:lol:

Orsi: Nalátod, hogy nem Rékuc a legsúlyosabb! :lol: :lol:
A képek alapján egyáltalán nem duci, sőt!
Kb. olyan alkatú lehet, mint az én fiam, Ákoson se látszik az a 10 kiló!

Anyós miatt irigy-irigy, néha én is azt kívánom, valamelyik nagyszülő de jó lenne, ha közelebb lakna....aztán mondanak egy-két "okosat", és el is hessegetem ezt a gondolatot! :wink: :D
Jobb a békesség, én aszondom! :lol:
bébic

[quote]m írta:ax elmondja, hogy ő mit gondol és azt csinálunk amit akarunk úgyis

Nálunk anyukám ilyen, de ő is csak akkor mondja, ha kérdezzük.
Apám meg anyós kicsit más tészta.... :?
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?