Új privát üzeneted érkezett!

Swanny
Aug. 1-ig tervezem a dolgozást, de ha nem fogom bírni, akkor természetesen előbb abbahagyom, most a baba az első !!!
Még nekünk sincs meg a babaszoba, holnap festés (sárga színű lesz), aztán takarítás, kiságy összerakás, stb....a tervek szerint 2 hét múlva kész lesz minden ! Utána pedig összerakom a kórházi pakkot és kimosom a kisruhákat és így 1 hónappal a szülés előtt végzünk mindennel.
Remélem a tervek szerint fog minden történni és nem akar előbb kibújni a kisfiam !

Milyen szép nagy baba Mór ! :D
Te megveszed előre a babakozmetikumokat ?? Ha igen, akkor milyet veszel és miket ?

Akkor a képek : 8)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
rilla_

RILLA
Örülök, hogy újra itt és hogy jól telt a nyaralás. Nagyon szép vagy a képeken, a táj is, a pocak is! :)

A mi babaszobánk is sárga lesz ( a teteje ) az alja meg kék.
Most is úgy van hogy az alja sötétkék a teteje meg világoskék és bordűr van a két szín között, de a kicsinek szeretnék egy kis napsárgát úgyhogy a teteje lesz csak átfestve hogy még miként azt nem tudom de majd a festő megoldja! :)

Én megveszem a babakozmetikumokat azt is amit a dokker felír gyógyszertárit és a boltit is. Én a Gabi mellett döntöttem, mert árban is szerintem ideális, és azt ajánlották a legtöbben. A Johnson termékeket állítólaga védőnő is tiltja. Azt szokta mondani hogy mindent lehet venni csak ne Johnsont. LEhet benne valami mert a terhesség elején azzal kentem magam, és tiszta pötyi lettem tőle. Ja és az édes álom elnevezésű fürdője azt mondja a barátnőm hogy nagyon király. Dm-ben szokott akciós is lenni hogy pár ml-el többet adnak vagy 2-t adnak egy áráért, stb.

OOOOOOOOPS! Ez azért igen korai lenne 30-32-héten szülni úgyhogy még növeszd kicsit a kiscsákót.

SWANNY
Elküldöm az én listámat, hát kicsit bővebb, de ebből is van mit kihúzni bőven. Már 4 helyről kaptam listát, és összevetettem.
Boltban annyira nem érdemes ilyet kérni mert úgy láttam ők azok akik több felesleges dolgot írnak be, gondolom üzleti okból hogy a kis laikus mami úgyis megveszi, aztán csak ott áll majd a sarokban.

Lassan én is felkeresem a szülésznőt, egy nagyon aranyosat ajánlottak Fehérváron. Eddig ez a kérdés nyomasztott nagyon hogy nem maradtam meg a régi fehérvári dokimnál. De most hogy van ez az édes szülésznő már egy gonddal kevesebb. Majd ő vigyáz rám ha a dokker nem foglalkozik eleget velem. :)

Párommal már beszéltünk hogy bejön-e a szülésre. Eddig nem adott egyértelmű választ, de úgy látom nem igazán akar bejönni.
Én nem erőltetem. Ha nem jön akkor anya már rá is csap a helyére! De úgy tudom hogy ezt időben le kell tisztázni mert csak egy valaki lehet bent, és nem lehet már ezen változtatni.

dita75

Rilla, örülök, hogy jól telt a nyaralás, nagyon szép a táj, és te is nagyon szép kismami vagy:) Bízzunk benne Kristóf szeret odabent és még marad néhány hetet, amit kell.

Dita, te aztán nem vagy semmi. Ennyi cucc, és már annyi mindent elterveztél...

Trix, hát én Ditához képest el vagyok nagyon maradva. Amit vettem: bodyk, pólók, pulcsik, sapik, rugik, kantáros és sima nacik, overall, vastag bélelt rugi, kis zoknik, plédek, hálózsákok. Babakocsi, játék babakocsira és hordozóra, játszószőnyeg, csörgő labda, babakocsi, textil pelenka, zenélő forgó, paplan, párna, fejvédő. Anyagok lepedőnek és ágyhuzatnak. 1 törölköző mosdókesztyűvel, baba CD-k, szopipárna, sterilizáló folyadék, pelenkázó táska, és itt be is fejeződik a felsorolás.

Kérdeznék tőletek, kik már félidőn túljutottatok: szedtek terhesvitamint? És D vitamint külön?
Tegnap voltam egy ismerősnél és a sógornőmmel is találkoztam szüleimnél, és mindketten mondták a 21. héttől D vitamint adtak nekik, és 12. hétig szedték a terhesvitamint. Na nekem senki más nem említette, s a vitamint is szedem a mai napig.

remény73

Sziasztok!

Végre az én babóm is megmozdult. Annyira, hogy állandóan ficereg. Elég csiklandós vagyok kívül, de nem gondoltam, hogy beül is.
Elég furcsa mozdulatokat tudok tenni, amikor úgy rugicál Rizsa. Néha lehet, hogy hülyéek néz, aki látja. De én nem bánom. Ezt várom már hetek óta!!!

Dita!

Én is a Gabi termékek mellett döntöttem. Nemcsak az a ára miatt, hanem, mert az a legrégebbi. Még nekem is az volt, mikor kicsi voltam. Márpedig, ha nem lenne jó, akkor már nem lehetne kapni.
Nálunk a dm-ben az ára elég magas. A Tesco-ban szinte minden flakon 50-100 Ft-tal olcsóbb. Én ott fogom megvenni.

Rilla!

Szép helyeken voltatok! Irigyellek. Mi most nem megyünk nyaralni. :)

Kép

Kép
vevikk

Remény!

Igaz én még nem vagyok túl a felén, de legutóbb nekem is azt mondta a dokim, hogy most nem kell szednem a terhes vitamint. Csak magnéziumot írt. És azt is mondta, hogy majd a 25. héttől szedjem megint. És kapok majd D vitamint is.

Kép

Kép
vevikk

VEKIKK

Örülök hogy a kis ficánka aktivizálta magát! :)

Hát én már egy pár napja nem is nagyon éreztem Bogyit.
Eléggé aggódom, mert szombaton a párom amikor mászott fel a létrára én meg ott álltam alatta véletlenül beletérdelt a hasamba.
Jó nem olyan durván, mert nem is fájt, de azért csak ideges ilyenkor az ember, a sok stresszhatásról nem is beszélve ami ér nap mint nap de főleg a hétvégén! Úgyhogy szerdán elkísérem a barátnőmet uhu-ra és ha talizok az ismerős nővérkével megérdeklődöm tőle hogy be tudna - e súvasztani egy potya uhura! Jól ismerem a csajszit ő sékelte mindig az inszemhez apa anyagát. :) Biztos segíteni fog.

REMÉNY

Azért te sem panaszkodhatsz. Jó sok mindened van már! :)
Én ma szerelmes lettem egy babakocsiba.
ÚGy látszik hogy a barátnőm (aki már lehet hogy nem is az mert hetek óta nem jelentkezik, sztem megsértődött) nem fogja odaadni a babakocsit úgyhogy ma megírtam neki hogy akkor viszont mihamarabb fizessék ki a szekrény árát amit elvittek tőlünk tavaly ilyenkor, és ahhoz még hozzá kell ugyan tennem néhány ezer forintot de egy vadi új járgányunk lesz nem egy két gyereket kihasznált. Ma legszívesebben haza is toltam volna, nehogy elvigyék előlem. :) Szép narancs színe van, csomó funkciója, strapabíró...... stb...stb..... egy álom! :)

dita75

Sziasztok,

Rilla,

Nagyon szépek a képek, te is nagyon szép kismami vagy (mint ahogy mindenki itt a fórumon :D Tavaly nyáron mi is voltunk néhány helyen, még pocak nélkül, de olyan jó volt látni újra :D
Nálunk is sárga lett a gyerekszoba, micimackós bordűrrel. A kozmetikumokat a dokinő írja fel, nem is merek mást használni.
Amilyen jól tartod magad, biztosan kész lesztek mindennel.
Hajrá festés, barkácsolás :D

Ditta,
Köszi a listát előre is.:) A szülésznő pedig pont elég, ha normális, a doki úgysem sokat foglalkozik az emberrel :D
Szeritem elég, ha a kórházba menetelkor eldöntitek, ki lesz veled bent :D
A pociba térdelés miatt ne aggódj, nekem azt mondta a doki, mert ugyi én taknyoltam is két hatalmasat, hogy nagyon hasba kell rúgni a kismamát, hogy gond legyen. Jól kitalálta a méhet és a természet :)
Mi a babakocsi márkája, amit kinéztél?:)

Remény,
Én végig szedtem a terhesvitamint+ CA+ Magne B6, de nekem végig ment szinte a hasam és tejfehérje érzékeny vagyok.
D vitamint nem szedtem.:(

Vevikk,

Gratula a rizsamozgáshoz :D Élvezd ki :D
Kép
swanny

Megjött a szüléspozíció anyaga, szívesen átküldöm priviben, ha írtok.
Puszi
swanny

Ditus, kíváncsi vagyok én is a babakocsira, amibe beleszerelmesedtél. Én néhány babaruhával vagyok így órákig elnézegetem őket, méregetek, tervezgetek :)

Vevikk, örülök, hogy érzed Rizsát, én is tegnap bánatos voltam, mert szinte alig éreztem valamit Picúrból.

Swanny, akkor megnyugodtam, nekem is az Elevit mellett a Ca és Mg pezsgőtablettát kell innom. Nekem változó a székletem, gyakran híg, de van mikor bekeményedik, és minden nap iszok tejet. Korábban folyton székrekedésem volt, de mióta terhes vagyok sokkal hígabb lett. (Bocs, hogy ilyenekről írtam, de ez lehet kevésbé rossz, mint a székrekedés :) )

remény73

Jó reggelt,

ma van végre a babaszoba festése, már annyira vártam ezt !!! :lol: :D ...mire hazamegyek a munkából, kész is lesz ! :D

Dita
Az én férjem meg nagyon be akar jönni a szülésre, pedig én nem ragaszkodnék hozzá annyira ! :D
Biztos nem lett semmi baja Bogyinak a térdeléstől, ne aggódj !!
Én is kíváncsi vagyok a babakocsira ! :D

Remény
Hát te sem panaszkodhatsz a beszerzésekkel kapcsolatban ! :lol: :lol:
Én Femibiont szedtem a lombik elejétől kezdve és még szülés után is fogom pár hónapig. Mást nem szedtem !

Vevikk
Örülök, hogy Rizsa is mocorog már !! :D

Swanny
Nekem jöhet a privi ! :wink:
Tennél fel magadról friss pociképet ?...csak, hogy a méreteket össze tudjuk hasonlítani, mert már megint parán vagyok, hogy pici a pocim ! :shock:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

SWANNY, RILLA
Köszi a megnyugtatást. Sajnos napok óta nem érzem Bogyót szinte egyáltalán, és talán most még jobban felkavar ez az egész mint az elején, mert végre érzed aztán meg napokig nem, sztem egy normál úton teherbeesett anyuka is elgondolkozik ezen.
Alig várom a holnapot remélem a nővérke segít hogy bekerüljek egy potya uhura. A kis püfi akkor biztos nem ártott, lévén szinte meg sem éreztem, gondolom Bogyó sem, de a párom gyereke miatt egész hétvégén ment az öldöklés hogy ide akaják hozzám passzolni a nyárra én meg hevesen tiltakoztam. Annyira felidegesítettem magam ezen hogy 3 napig nem is igazán aludtam éjszaka.

Fogalmam sincs a babakocsi márkáját illetőleg. A lényeg hogy fél órán át tologattam a boltban és nagyon elnyerte a tetszésemet, mert mindent egy mozdulattal és könnyen meg lehet oldani, és az is nagyon nyerő nálam, hogy a tolókarját is meg lehet hosszabbítani. Az összes szempont ami nekem fontos megvan ebben a kocsiban. Ma reggel az volt az első hogy megnéztem visszaírt - e a "szekrényes család" hátha a napokban már mehetek is a boltba és hozhatom haza. :lol:

SWANNY
Én is kérem a privit! :) Köszi!

dita75

Sziasztok Kismamik! Koszonom a kedves szavakat.Hat en meg nagyon golya kismami vagyok koztetetek,igy inkabb csak figyelgetek,hogy mar kinek milye van,mit szerez be,de persze mar en is nagyon varom,hogy belekezdjek a :beszerzesekbe:...de a lenyeg a pocakban van!!!Dita!!Biztos nincs semmi baj,de jobb ha elmesz uh-ra,csakhogy megnyugodjal!!!!Azert a babok tobb mint 90% -ban alszanak,es gondolom akkor nem annyira ficankolnak,vagy nem minden mozgast erzekel a kismami,gondolom en,de en is elmennek az orvoshoz,hogy megnyugodjak.En mar tegnap azon aggodtam,hogy roka-koma nem jelentkezett,egesz furcsa volt nelkule,de hala ma visszajott,de sokkal enyhebb,mint eddig,en mar ettol is kivagyok,de csutortokon van uh,csak kibirom,ha nehezen is.Rilla! nagyon szep kepek,es klassz,hogy mire hazaersz,mar kesz a baby szoba!!Amit a termekekrol irtatok,ugyanazt mondtak a baratnoim,akik mar babasak,es meg dicserik a dm-es baby-love termekeket.Rilla! A baratnom pocija az utolso honapban,rengeteget nott,a sogornomnek meg egyalltalan nem volt nagy pocija,es igy is gyonyoru egeszseges kislanya van,gondolom,ez is alkatfuggo.Puszi mindenkinek
zoe33

Remény,
Hehe, nálam sajnos mindennapos téma a produktum :D Úgyhogy engem nem zavar. Amint megszületik a babu, úgyis minden szülőnél az a fő beszédtéma :D

Rillus,
Persze, mindjárt csinálok, de szerintem fej-fej mellett haladunk :D

Dittus,
Szerintem ne harcolj a párod gyereke miatt. Egyszerűen ne menj bele vitákba, hanem csak jelentsd ki, hogy neked nyugalomra van szükséged és kész. Utána hiába próbálkoznak, ha nemet mondasz, akkor az végérvényes legyen!!
Egyébként a férjed is erőlteti vagy csak a gyerek anyja? Egyébként, ha te feszült vagy ideges vagy a babu sem mozog… nálunk legalábbis ez volt… Aztán amikor kijött a feszültség és elkeztem zokogni, a babun is úgy elkezdett táncolni a pocakban, hogy azt hittem kirúgja a falát. Alig tudtuk megnyugtatni. Úgyhogy ez is oka lehet annak, hogy babu csendesebb.

Zoe,
Kíváncsi vagyuk az Uhu-dra, nem teszel fel vonalzót?

Ui: mennek a PÜ-k :lol:

Kép
swanny

Dita!

Ne aggódj! Bogyóval minden ok!!!
Rizsa pl. tegnap nem nagyon mocorgott. Éjszaka meg mikor felébredtem, éreztem, hogy bulizik odabenn.
Remélem mikor kinn lesz átáll nappali bulira, és éjszaka alszik majd :)

Én még mindig nem vettem semmit!!! Teljesen le vagyok maradva.
A nagy dolgokat mindenféle képpen az utolsó hónapra tervezem, mert így sem férünk el. És Rizsa szobája a mostani hálószobánk lesz, úgyhogy még kiköltözni sem akarok.
Most csak gyűjtögetem a pénzt, és nézelődök, hogy mit hol kellene beszerezni.

Kép

Kép
vevikk

Vevikk,
hidd el én is későn keztem a vásárlást, szerintem jóval a 20. hét után. Úgyhogy ne aggódj:)

Kép
swanny

Sziasztok!

Már rég jártam erre és örömmel vettem észre, hogy milyen szépen "megszaporodtatok" :D
Mindenkinek gratulálok! :)
Csak ezt az oldalt olvastam el hellyel- közzel.....

Rilla!

Nagyon csini a pocid!
Szerintem abszolút nem kicsi a pocakod!
Mindjárt előkeresem az enyém mekkora volt, és felrakom.

Dita!

A mi szobánk is nap sárga, és acélkék. Közte pedig macis bordűr van. :)

A Gabi termékeket használjuk mi is már a kezdetek óta. Meg vagyok vele elégedve. A fürdő krémtől amit a doktornő felírt, hámlott Ati bőre. Igaz, hogy a fürdetőt, és a sampont csak 3 hónapos kortól lehet használni, de nálunk nem volt vele gond.

További jó pocakosodást kívánok Mindenkinek! :)

És a pocakfotó: Kép itt 31 hetes volt.

Kép
nika28

Babaszoba: Nekünk is sárga lesz a teteje és zöld az alja. Jelenleg sárga a szoba.

Babakozmetikum: Én úgy tudom, hogy a gyógyszertáriak a legjobbak és ezeket felírja majd a doki.

Apa a szülésnél: Nálunk ez nem is kérdés, ott akar lenni és én is azt akarom, hogy ő legyen ott.

vevikk: Ez aranyos lehetett, hogy csikizett belülről. Mi egyenlőre úgy döntöttünk, hogy a 20. hétig nem is nagyon veszünk a babának semmit, nem vagy lemaradva szerintem.

swanny: Én is kérném, bár még nem aktuális.

nika: Szép pocak.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok, jó reggelt Lányok!

Csak egy gyors bekukk, majd még később még írok részletesen.
Nagyon kész voltam, két napig nem ment a net :twisted: . Tegnap felhívtam a szolgáltatót és a problémát végre megoldották, de csak este értünk haza, ezért nem voltam már tegnap sem.

Már visszaolvastam, örülök, hogy mindenkivel minden rendben. :lol:
Dita, nyugi! Bogyi biztos jól van. :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Dita
Az elején nekem is volt olyan, hogy napokig nem éreztem a kisfiamat, szerintem ne aggódj fölöslegesen, mert ártasz vele !
Sikerült bejutnod uh-ra ?
A párod fiával kapcsolatban én sem engedném meg, hogy egyáltalán téma legyen, most gondolja magadra és a babára, a többiek meg le vannak sz.....

Zoe
Nem csinálsz vonalzót ?

Swanny
Elküldtem a mail címemet priviben!
Végül nem küldtél pocakfotót !?? :D

Nika
Köszönöm a bíztatást és a tanácsot a kozmetikumokkal kapcsolatban ! :D
Ti hogy vagytok Ati babával ??

Vicky
Nekünk is zöld-sárga lesz a babaszoba ! 8)

Kép
Kép
rilla_

Rilla: nagyon jók a képek :lol: , látom mindent bejártatok!!! Csini vagy nagyon 8) :wink: , hogy bírtad a két hetet? Milyen időtök volt a második héten? Mert az elsőn még nagyon jó meleg volt nekünk is.
Az utolsó helyszínt nem ismertem fel, valahol Dél-Dalmácia, talán Makarska vagy még délebb?
Érdekes ez a babaszoba szín, de úgy látom a sárga valahogy mindenkinek bele fog kerülni :D . Nekünk jelenleg is napsárga a szoba, ami a Babáké lesz és nagy valószínűséggel sárga is marad egy bordűrrel, csak újrafestjük.

Vevikk: gratulálok Rizsa mozgásához. A várva várt pillanat! Még én sem nagyon vettem semmit, tegnap kaptunk babaholmikat, de sajnos sok a foltos és kevés a pici ruha benne :? . Asszem most már neki kell állnunk a vásárlásnak. :wink:

Dita: tudod már, hogy sikerül-e az uhu-ra bemenned? Ne aggódj, ha nem érzed Bogyit , 1-2 héten belül szerintem sűrűbben fogod. :wink: Lehet Őt is megviseli a kánikula!!! :lol:
Én mára nagyon sokat érzem a Babóinkat, mintha soha nem aludnának. Bár igaz, hogy ketten vannak és szinte minden irányból érzem Őket! Annyira jó érzés! :lol:
Szerintem minden ok Bogyesszel, úgyhogy nyugi! :) Köszi a listát, majd átnyálazom még délután rendesen.
Ja, és a szopipárna egyszerűen szuper! :lol: :lol: :lol: Mióta használom, már nem fáj a derekam, vagy csak bebeszélem magamnak??? :wink:
Mizu a babakocsival?
Valószínű ma elmegyünk este megnézni egy használt babakocsit, már felhívtam a srácot, de csak este 8 után tudunk menni, úgyhogy csak holnap reggel fogom megírni, hogy volt-e biznisz. Sajnos mi nem ússzuk meg két kocsi nélkül. :?

Remény: délután megnézem, amiket küldtél. Sajnos nem sok pici cuccost kaptunk végül :roll: , úgyhogy muszáj lesz vásárolnom. Sőt asszem nekem még 44-es méretet is be kellene szereznem, mivel a mi Babóink azért nem lesznek valami óriásbébik.

Swanny: nekem is jöhet a privi! :) Nem csoda, ha szülési lázban égsz, eléggé közeleg a várva várt nap!

Zoé: tényleg, csinálj vonalzót! Így nem tudjuk már, hányadik héten tartasz és gyere sűrűn! :wink: :)

Kép

puszi Trix
trix78

sziasztok,
gyors leszek mert mennem kell:)
Pocakfotót nem sikerült csinálni, de igyekszem ma:)
Légyszi küldjetek e-mail címet a szülőpozishoz,mert elég nagy:)
Köszi:)
Este jövök,
puszi
swanny

sziasztok!

Hát én most tök ki vagyok akadva mert bementem fehérvárra - mert ott szeretnék szülni - hogy kiválasszam a szülésznőt és mondták hogy kell dokit is választanom, gondolom kemény pénzekért.
pedig én már tök jól megnyugodtam, hogy csak a szülésznőt kell majd fizetnem, elvégre ő van velem végig, a dokik állítólag csak a végére jönnek oda és szinte semmit nem is csinálnak. Erre adjak ki horribilis összegeket? Arról nem beszélve hogy akkor most már végig hozzá kell járnom? Nekem nincs kedvem folyton becaplatni fehérvárra. Jogsim nincs, párom nem ér rá. A végén már csomószor kell menni az utolsó hetekben. Most nagyon ki vagyok emiatt!
Arról nem beszélve hogy a 20. hétig meg kell választanom a dokit.
Tehát van rá két napom?????????????????
Amúgy nincs egy éve hogy változott ez a dolog, mert a barátnőm is ott szült és neki is csak szülésznője volt, mert az első gyereknél megfogadta hogy azért az 5 percért nem fog több tízezer forintot kiadni a dokinak. Ráadásul alig ért be a dokija, már elkezdett az ügyeletes doki a szülésénél asszisztálni, mert azt hitték hogy sose ér oda a dokkere. Most nem tudom mit csináljak! Véleményetek?

Amúgy nem mentem végül be az uhura mert a barátnőm is hamar végzett és nem akartam hogy sokáig kelljen rám várnia. Ő neki se kellett menni uhura csak valami papírt kapott.

A másik meg hogy tök kiakadtam a fentieken és a legkevésbé sem az uhu járt a fejemben, hanem az hogy milyen szemetek, biztos azért találták ki hogy ne a szülésznők tegyék el a nagy lóvékat.

dita75

Ditus, higgadj le, nem jó a babának a sok idegeskedés. Mozog újra? Nálam vagy nagyon lusta, vagy nem szereti a meleget, de csak néha-néha érzem az apró jeleket, múlt heti aktivitása nagyon leesett.

Nekem szülésznőm nem lesz, mert császárom lesz, így sajnos ebben nem tudok mit mondani neked.
Szerencse, vagy sem, hiszen nekem így is sokba kerül majd a szülés...

remény73

Ditus: sajnálom, hogy így alakult a napod, de majd kitalálod a helyes megoldást, én tudom. Tanáccsal, sajnos én sem szolgálhatok!

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok Csajok! Probalom a vonalzot!!
zoe33

Na ugylatom sikerult!!!!Dita!!Neked megmondtak,hogy mennyi a szules,vagy hogy mar oda kell jarnod??Ezt nem ertem.arra meg nem is gondoltam,hogy akinel csaszar van nem kell szuleszno!!!Elakadtam teljesen!!!Na puszi Mindenkinek!!!
zoe33

Képzeljétek, én olvastam most olyat, hogy vki választott magának egy szülészorvost, aki közölte: vállalja a terhesgondozást, de ha szeretné, hogy bent legyen a szülésnél is, akkor a magánrendelésére kell járnia, és 60 000,- lesz a szülés! Vannak pofátlan dokik, nem mondom! Ezt így, pacekba odamondja!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Trix
Nagyon jól bírtam a 2 hetet, nem volt semmi gond.....jobb volt, mint most itt a munkahelyemen ! :D
Az első héten szupi időnk volt, aztán a második hét elején elkezdett esni és 3 napig rossz időnk volt, de aztán még a végére megint kaptunk pár nap kánikulát !....nem zavart minket, mert úgysem nagyon strandiztunk pocakosan.
Az utolsó kép Makarskán készült ! ...jól eltaláltad ! :D

Swanny
Pocakkép ?? :lol: :lol:

Dita
Nem kötelezhetnek rá, hogy dokit válassz, ha nem akarsz !!!!!

Zoe
Szupi a vonalzód ! :D

Kép
Kép
rilla_

Rilla: örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok! Azért kérdeztem az időjárást, mert mi 1 nappal tovább maradtunk és igazából semmire nem mentünk vele, sajnos. Szó szerint ömlött az eső szombaton. :? Aztán simán hazajöttünk, ahelyett hogy még egy kicsit kirándulgattunk volna. :roll:

Szóval tegnap este megnéztük a babakocsit.
Újonnan ugyanez a típus 70.000 Ft és 39.000 Ft-ért hirdetik.
Hát vannak hiányosságai, sajnos. Nincs rajta a pelenkázótáska, lábzsák ill. az eredetihez hozzátartozik még két mózeskosár, amik ehhez nincsenek meg.
A pelenkázótáska ill. a mózeskosár hiányától még el tudnék tekinteni, de a lábzsák nagyon is kellene.
Igaz 25.000 Ft-ért odaadnák a kocsit, amúgy tényleg szép újszerű állapotban van és tetszett is nekünk.
Most azután próbálok a neten kutakodni, hogy mennyiért és hol tudnánk beszerezni lábzsákot a kocsihoz.
Ha találnék megfelelő áron, valószínűleg megvennénk a kocsit.

Nem tudtok valami jó helyet, ahol lábzsákot lehet venni?

Köszi és puszi

Kép

puszi Trix
trix78

Brendon - de az elég drága! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Trix, van a Máriában is, de ott se túl olcsó, majdnem 6000 darabja.

Én meg afelől kezdtem el kutakodni milyen hidegpárásítót vegyek a babaszobába, ami csendes, de jó is.

remény73

Vagy amit tudnék javasolni Pierre Cardinos lábzsákos textilmózes, ára kb. ugyanott van. Így lenne mózes is és lábzsák is :)

remény73

Remény: és hol van ez a lábzsákos textilmózes, ez is a Máriában?

Kép

puszi Trix
trix78

Trix, itt meg tudod nézni, ez elég olcsó, mert ha 2-t veszel postaköltséggel sincs olyan nagy összege, de sok helyen megvehető 7000 körül.
http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... y_red.html

Máriában nem néztem, lehet ott is van, nem tudom.

remény73

remény73

RILLA
A Makarskás képet én is felismertem, mindennap sétáltunk azon a helyen két éve. Szinte minden este lementünk a bazársorra egészen elsétáltunk a kikötőig. Először amikor anya mondta hogy ott foglalt szállást mert ők nagyon jól érezték ott magukat kicsit ki voltunk akadva a párommal, hogy ilyen messze, mert közelebb is vannak jó helyek, de valóban csodálatos volt a környék.

Persze nem is köteleznek rá, de szülésznőt csak akkor fogadhatok ha van ott fogadott dokim. Természetesen nem dobnak ki ha az utcáról beállítok hogy jöttem szülni, de a barátnőm tanácsára döntöttem úgy hogy doki nem kell százezerért azért hogy a végén csak összevarrjon, viszont a szülésznőjét melegen ajánlotta nekem, hogy nélküle nehezebben bírta volna ki azt az X órát.
Viszont ha nincs dokim nem lehet választott szülésznőm, na ez itt a bibi. De most már lehet hogy megszületett a megoldás a fejemben, csak még várok néhány véleményt néhány kompetens személytől.

REMÉNY
Talán mintha moccant volna valamit de nem tudom, mindenesetre lassan öltözöm és megyek fel uhu-ra egy másik dokihoz.
Talán megmutizza a lábija közét is de a legfontosabb hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

ZOE
Jó lett a vonalzó! :)
Bizony vannak akik kerek-perec megmondják hogy mit kérnek a szülésért. Én ha tudnám előre hogy maximálisan meg leszek vele elégedve akkor nem sajnálnám, de kétségeim támadtak efelől.
A másik és a fő indokom, hogy nem szeretnék ezentúl másik városba járni terhesgondozásra, mert egyrészt nem bírom a meleget, sokat vagyok rosszul, itthon pakolás közben is képes vagyok ájulást produkálni a hűvös lakásban. Van kocsink, de jogsim nincs, mindenki dolgozik akit meg tudnék kérni hogy vigyen el a terhesgondozásra. 3 busszal tudnék odajutni és hát mi tudjuk a legjobban hogy még a helyet sem adják át, úgyhogy én félek máshová járni. Itt helyben kb. 10 perc alatt ott vagyok, ha valami gáz van párom azonnal értem tud jönni vagy beülök egy taxiba.

TRIX
Én is a lábzsákos mózest ajánlanám.
Szerintem sok bababoltban fellelhető ilyen. Én olyan kocsit néztem ki amiben ilyen mózes van, de persze a kocsihoz is tartozik a téli lábzsák, de még szúnyogháló is. Nagyon tetszik.
Úgy döntöttem megválok néhány olyan dologtól amit már évek óta nem használok csak áll a szekrényben és ha törik ha szakad megveszem a vadiúj kocsit, mert egyszerűen beleszerettem.
Már a fele pénz meg is van rá, mert tegnap megvolt egy biznisz, a másik felét is valahogy összespórolom. :)

dita75

Dita, várlak vissza az UHu eredményével.
Drukkolok a nemét illetően.
remény73

Sziasztok babavárók!

Bocs a belepoffért, de szeretnék veletek is megosztani egy édes kisfilmet, bár tudom, h van aki benéz hozzánk is és ott is fent van.

http://www.youtube.com/watch?v=IKPpXDv8WGk

Ez egy 5 perces animációs film, amely a gólyákról és a melóról szól :lol:

Szép napot nektek!

babszika

Dita: nagyon drukkolok az UHU-hoz, remélem kislány lesz!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ha nem, akkor is drukkolok!!!! :wink: :lol:

Babszika: aranyos a videó!!!

Csajok, köszi a tanácsokat mindenkinek! Még nem tudom, hogy mit fogunk csinálni, de majd kitalálunk valamit babakocsi ügyben. :wink: :lol:
Holnaptól nem leszek megint keddig. Elutazunk Norbi nagymamájához Szabolcs-Szatmárba.

Legyetek jók és vigyázzatok a Babákra és magatokra!!!! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Dita!

Te milyen kocsit néztél ki?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dita
Most olvasok vissza és láttam, hogy van neked egy eladó Fisher Price-os zenélő körforgód ???....ezt hajtom hetek óta, csak mindenhol olyan drága !! :(
Megvan még esetleg ???

Kép
Kép
rilla_

Dita!

Ez mindenhol változó szerintem.
Ha itt Berényben szülnék, nekem is dokit kellene választanom és megmondaná a tarifát előre.
De Szolnokon eddig erről nem vlt szó.
Mondjuk én már kiválasztottam a dokit (hozzá járok most is). A szülésről még nem beszéltem vele. Én pl. szülésznőt nem akarok választani. Egy úgyis lesz benn, és nem ismerek egyet sem, nem tudnék mi alapján választani.
A műhibákat a dokik csinlják, én azért akarom, hogy a mostani szülesszen, benne megbízom 100%.

Kép

Kép
vevikk

Vevikk!
Ha szülésznőről van szó, én tudok neked ajánlani egy tündéri aranyos csajt Szolnokon a Hetényiben! A férjem barátjának a felesége! Szólj, ha mégis úgy gondolod, hogy választanál. Végül is inkább a szülésznő van az anyával többet. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megjöttem!

Bementem a dokihoz mondtam hogy a héten egyáltalán nem éreztem Bogyót és le is cseszett hogy miért most kell csak jönni ezzel. Megtojózott és a méhem tetejét benyomta kérdezte hogy érzem-e, mondtam hogy nem! :(
Aztán előkeresett egy szívhang-ketyerét és nagy nehezen megtalálta a hangot jobb oldalt. Azért átvitt az uhuba és ott is szépen dobogott a szíve de mint aki mély álomban van egyáltalán nem mocorgott. Amúgy eddig csak a 12. heti uhun láttam mocorogni, a 4 dimenzióson is szétrázta a hasamat az uhus csajszi mert semmit nem csinált. Én nem tudom mi van ezzel a kölökkel, hogy ilyen lusta. Azt mondta a doki hogy még a jövő héten azért nézessem meg.
Asszem megint felmegyek pestre ahhoz a csajszihoz, de most nem kérek dvd-t meg minden egyebet csak megnyugtatást, hogy minden oké van a bébivel. Lehet hogy csak imád szundizni és a jó szokását későbbre is megtarthatná! :)
Annyira aggódtam mert sokáig nem szólt semmit a doki és mivel rohanásban volt nekem meg eleve égett a pofám, hogy csak úgy beállítok egy idegen orvoshoz nem mertem megkérdezni hogy mi a neme, hisz nem is magánrendelés volt, hanem sima SZTK-s.
De a 4D-sen majd nyilván nem fogjuk kihagyni ezt a kényes kérdést. Lehet hogy ezzel bűntet a kislány - mizériám miatt, és megmutatja nekem hogy tényleg nem az a lényeg hogy mi van a lábikója között hanem hogy él és egészséges. Persze ezt eddig is tudtam, de azért álmodozhatok egy kislányról, az nincs megtiltva.

RILLA
Ma járt le az aukció a teszveszen és megnyerte egy csajszi 4500-ért úgyhogy erről lecsúsztál mert kötelező eladnom neki.
Sajnálom. Ha egy héttel előbb szólsz.

KAKTI
Nem tudom a márkáját de a funkciói meg a fél órás kipróbálás után az üzelteben amellett döntöttem és a színe is nagyon ász, ha megvettem majd lefotografálom. Lehet hogy két hét múlva már megyek is érte.

TRIX
Jó utat!

VEKIKK
Én nagyon szeretnék a szomszéd szülésznőnél szülni hisz évek óta ismerem, átjárunk egymáshoz, egy fasza csaj csak a kórház nem annyira jött be nekem eddig. De ahogy elbeszélgettünk kiderült hogy ebben a kórházban nem is lehet dokit fogadni elvileg mert egy doki évekkel ezelőtt fiatalon meghalt mert túlhajszolta magát, és azóta beszüntették ezt a dolgot. Gyakorlatilag lehet választani, de azt mondta hogy ők a szülésznők csinálnak akkor is szinte mindent hiába van választott orvos. Ő sem pártolja azt hogy százezret kifizessek egy dokinak arra hogy összestoppoljon a végén. Persze ha a végén adni akarok neki mert elégedett voltam vele az már az én dolgom, de ő is gusztustalannak tartja hogy előre megmondják hogy mi a tarifa és a nyakadra járnak hogy fizess akkor is ha nem vagy elégedett.
Most fogják felújítani a részleget szeptemberben kész is lesz, be fog vinni majd megmutatni és mindent elmond amit kell tudnom.
A szülésfelkészítőre is lassan menni fogok, megkérdezem tőle a hétvégén hogy mikor lesz ilyen.

BABSZIKA
hát ez tényleg tündéri volt!

:lol:

dita75

Sziasztok!

Mint említettem besokaltam ruhákból. Mielőtt jövő héten feltenném valamelyik aukciós oldalra megmutatom, ha valakit érdekel valamelyik írjon még a héten privit, s írok méretet, árat. Általában 56-68-as méretekig vannak benne. Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Köszi:Kriszta

remény73

Sziasztok Csajszik!!En is voltam uh,19mm-es a manocska,es hallottam a szivhangjat!!Nagyon klassz.Dita! Mondtam en,hogy jobb,ha elmesz,mert megnyugodsz.Egyebkent persze,hogy az a legfontosabb,hogy egeszseges legyen,de azert erdekes,hogy a dokik nem kerdezik meg,hogy szeretne e tudni,hogy kislany v kisfiu.Egyebkent most en sem maganba mentem,hanem sztk-ba,idopontra,es ameddig varakoztam,mellettem egy 32.hetes kismama ult,es beszelgettunk,es o ma tudta meg,hogy kisfiu,mert eddig mindig takargatta magat.Es neki mar van egy 4 eves kislanya,es nem volt fogadott orvosa,vagy szulesznoje,tehat aki eppen bennt volt,es o nem banta meg,minden ok volt.De mi akik lombikkal lettek kismamik,azert nyilvan jobban aggodunk,es konnyebben a zsebunkbe nyulunk,kifizetunk barmit,csakhogy a legjobb legyen mindenkinek.Itt mar csak az a kerdes,hogy anyagilag megengedhetjuk e,a lombik kiadasa utan.Rilla! a neobaby.hu nekem a noe barkaja a kedvenc forgokam,en valoszinu azt rendelem meg,eddig o a kedvencem!!!!Babszika! Aranyos a vidi!!Puszi Mindenkinek!!Ja a vonalzot a ferjem valasztotta,nekem is nagyon tetszik!!!
zoe33

További képek még amiket szeretnék eladni, ha valakit érdekel mérek és írok árat priviben.
Kép
Kép
Kép Kép

remény73

Dita
1 hete még nyaraltam, ha olvastam volna időben, rögtön lecsaptam volna rá ! :(
Bogyó miatt meg ne aggodalmaskodj, jó helyen van odabent ! :wink:

Rony
Tegnap olvastam, hogy mi történt......úgy sajnálom !!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
rilla_

RILLA
Persze tényleg hülye vok, bocsi! :oops:

Volt a vaterán egy jobb az enyémnél és csak 1500 - al adta drágábban. A teszveszen sajnos most 7000 alatt asszem nincs, bár ha belegondolunk ez is féláron van.
Az expresszen meg 9ezerért láttam.
Esetleg ha látok jó áron szólok, mindig szokott lenni. :)
A csajszi aki megvette tőlem neki a kislánya 7 hetes, úgyhogy talán még akkor is ráérsz vele ha megvan már a pici. Remélem találsz jó áron! :)

REMÉNY
Édik a cukkok! Én is azon gondolkoztam, hogy jó sok rucink van, anyósom szerint a felét nem fogjuk hordani. :)

Én most már nagyobbakat veszek, 68-74-es méretűeket, mert összeírtam, hogy mi van 56-62-esből és baromi sok! Ráadásul még folyamatosan kapom is az ilyen kisméretűeket, most postáz nekem egy csajszi kiskabátot, hálózsákot, sapekot, mert az ő babája nyáron született és nem is tudták használni..... :)

ZOÉ
Micsoda élmény még most is hallani a szívhangját.
Tegnap kétszer is hallottam. :)
A 6hetesen Szűcs doki csak annyit mondott hogy van szívhang, és csak rá egy hónapra hallhattam a saját fülemmel az itteni dokimnál.
Hát igen sztem is érdekes - de lehet hogy ők is úgy gondolják nekem mindegy mert örüljek hogy sikerült a lombik. Persze megértem, és örülök is, de azért már jó lenne tudni hogy milyen nevek közül válasszak, és hogy rózsaszín vagy kékben gondolkozzak! :)

dita75

Dita!
Párom ellenzi, hogy bármit is eladjak, még mielőtt a pici megszületik, de összenéztem, s nagyon sok szépet vettem, s ha itt nem kell senkinek semmi sincs gond, lehet megtartom, míg kinőné ezeket is, s csak utána adom el. A napozók jók lesznek éjszakára is, hálózsák alá body helyett, úgy gondoltam :) Majd kiderül...

Én most nem merek több nagyobbat sem venni, majd meglátom, hogy mekkorával születik, s hogyan fejlődik. A szomszéd kiskölyök 10 hónaposan kezdte a 74-es méretet, még csak kb. 70 cm-es, s nyár van, nem kell sok meleg cucc. Ha kezd fogyni még méretileg jó kollekció, majd nekilátok az újabb beszerzésnek.
Itt is lett volna, amit megvettem volna, de azt hiszem most ruházkodást befejeztem egy időre. Táppénzből még kell a többi dologra is, az sem lesz kevés anyagilag.

Micsoda élmény látni és hallani is a szívecskéjét, s ahogy a baba fejlődik. Talán most egy picit többet mozog a kicsim, de csak finoman, óvatosan, legalábbis én így érzem, de ennek is nagyon örülök, mert újra érzem őt.

Ditus, te is érzed azért, vagy nem nagyon?

remény73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?