Sziasztok!
Móni!
Már otthon vagytok? Sikerült időpontot kapni?
Zsolti magától akarta megtanulni a betűket, így ez teljesen más, nem te tanítottad neki önszántadból. A köszönésen én is csodálkoztam, de ezt írják. Valszín arról van szó, h ez az a kor, amikor maguktól felfogják, h miért kell köszönni, és meg is teszik anélkül, h te külön tanítanád. Ezt a tej dolgot nem olvastam még, na igen, én is ésszel szelektálok a fejemben, bármiről is olvasok.
Hmm, fura, h azt írod, h az angol kölkök nem tudnak ilyesmiket…az enyémek mind tudták, h hova járnak oviba, suliba, hogy hívják a tanárnénit, óvónénit, hogy hol laknak, meg minden ilyesmit.
Szöszke!
A Waldorfban is van számonkérés, az egyik zenész barátunk kislánya is W-ba jár, és ők pl addig írják a dolgozatokat, amíg nem sikerül. Nincs letolás, rossz osztályzat, semmi, ez miatt nem érzi rosszul magát a gyerek, felfogják, h erre még készülni kell. Másik story, h egy W-os osztály és egy W-os szülő sima sulis osztálya kölcsönösen látogatást tett egymásnál, és az a konklúzió született, h a W-osok semmivel sem tudtak kevesebbet, mint a sima sulisok, sőt, az ő tudásuk kevésbé felszínesnek bizonyult. 95%-os az egyetemi/fősulis felvételi arány.
Én nem mélyedtem bele még teljesen a témába, el kell olvasnom a „Szabadságra nevelés”-t, így nem tudom hogyan alakult ki. Rudolf Steiner-ről már olvastam…
Szurkolok az eredményhez!
Dalma!
Lilla eddig is a habtapiján játszott mindig, és tul. képp. Most ekörül van a rács. Néha nyüszi van, mikor elunja a banánt, de egyébként szeret ott lenni.
Megint nagyon édesek a képek, a lépcsőre mászás csúcs!
Ildi!
Nagyon jó az etetőszéketek! Én is pont ezen gondolkodom egy ideje, ilyen színben…sztem már a nagy asztalnál fog ülni, mire eldöntöm, h milyet szeretnék.
Köszi a karfiolos infót! A kép pedig kicsit csalóka, tény, h sokat fogytam, de még azért nem az igazi. Eddig kb 10kg-t, és még hátra van 5-6kg.
A lufis képek csúúúúcs!
A 2. különösen haláli, a 4. meg nagyon cuki!
Jaj, én is jártam így annó a fürdető olajjal. Tele volt, és nyomtam volna a vízbe, igen ám, de félúton egy picit megnyomódott, annyira tele volt, és ívben egyenesen bele Lilla szemébe.
Annyira sírt szegénykém…főleg, h abban az időben minden nap sírás volt fürdés/öltözés alatt. És asszem aznap véletlen pont csendben volt…addig.
Gratula a fogacskához, remélem mostmár tényleg nyugi lesz egy darabig!
Timi!
Köszi!
Legközelebb inkább heveredj le, és tedd fel a lábad, ha lelépnek a pasijaid!
Macianyu!
Dejó, tökre örülök nektek! Én nagyon lányos (anyuka) vagyok, és sztem tökjó, ha két kiscsaj ilyen kis korkülönbséggel együtt nő fel. Majd a 3. lesz kisfiú…én is ebben a sorrendben tervezem…haha
Zsuzsu!
Gratula, Konsti is nagyon ügyes, és a képek tündériek!
Szemetes helyzet….grrr!
Én nagyon nem szerettem ott aludni az oviban, már bölcsiben sem aludtam soha, csak ott jobb fej volt a bölcsisnéni, és nem eröltette rám, délután mentem vele mindenhova, míg a többiek aludtak.
Bettyna!
Nyugi, sztem nem gerjesztettél semmit! Sztem okos lenne, ha nem kezdenénk el egymáshoz hasonlítgatni a gyerkőceinket…de ezt már asszem megbeszéltük. Lilla sok mindent nem csinál ebből a listából, majd egyszer…
Gratula az álláshoz, lépegetéshez! Lépcső…hűha!!! Na, dejó, h nálunk csak 1 fok van a nappali és étkező között.
Lilla minden (!) alvás után sírva (sokszor sikítva) ébred…nem tudom miért, és annyira rossz lehet így ébredni.
Nagyon ritkán fordul elő, h csak símán csendben felébred, van, h kis sírás után abbahagyja, és elkezd játszani, de sokszor ki kell venni, menthetetlen.
Hogy miért lehet ez?!
Nektek is gratula a fogacskához!
Kata!
Most, a héten rendelek pelust, de felvásároltam éppen 15 bumgeniust, amik szerető gazdikra várnak.
5200ft-ért tudom adni a hazai 5500ft helyett.
Jaj, ez a bárányhimlős story nagyon kemény!
A rubeola is fontos… Viszont az MMR a legdurvább oltás, én nagyon parázok tőle. Csak a gyógyszergyárak járnak jól vele, senki más. Nem értem, h mumsz ellen mi a fenének oltás (aki akarja, annak oké), rubeola ellen is elég lenne a lányokat kamaszkorban oltani, egyedül a kanyaró ellen fontos. De így együtt összehoztak egy olyan oltást, amitől autizmus is kialakulhat, meg sok elég durva tünete lehet.
És ezzel böködnek egy 15hónapos babát. Ááááá! Lilla 2-3 éves kora előtt tutira nem fogja megkapni…és akkor is külön-külön szeretném, Angliában lehetett még nem rég, remélem nem szüntetik be. Egyelőre még csak a BCG-t kapta meg 1,5 hónapja, majd most pár hét múlva kezdjük az infarixet.
LKata!
Én kipróbáltam a mászásösztönző módszeredet poénból, de kiaknázta a kis haramia. Minden kúszó mozdulatnál felemelte a pocakját egy hajszálnyira, h éppen ne érjen a földhöz…persze mászás sehol.
Én kérdeztem a karfiolt, köszi!
Én is vettem Lillának 3-as fogkefe szettet múlt héten, de még nem bontottam ki, mindig elfelejtem…majd hnap. Van egy rendes fogkefe benne, meg 2 különböző gumis izé. Ez az a dm-es cucc, tán babylove, kiváncsi vagyok mit szól majd hozzá
Nagyon édes a video!
Pohár…hát rá szokták írni, ha káros anyagtól mentes… Lillával próbáltam 1-2 hónapja, de nem az igazi még.
Veronika!
Lilla éjjel 11-12órát alszik egyhúzóban (ritkán 10óra után szopi, és visszateszem alduni). Nappal pedig 2x félóra, néha 45p, ritkán 1 óra.
Borkaby!
Irigy a Balcsi miatt, mi majd csak aug.-ban…
Huhh, jól elfáradtam, mire eljutottam idáig.
Lilla mostmár odakúszik hozzám, felhúzza magát a ruhámba, bőrömbe kapaszkodva, és feláll.
Az egyensúly érzéke viszont még nem oké, megfogattam vele az ágyrácsot is, ott is csak dülöngélt…és ülésben is ugyanez, bár nem ültetgetem, csak néha kipróbálom, de eldől(ne, ha hagynám). Anyukám ma fogta a két kezét, és léptetgette, gyorsan leállítottam. Más újság nincs…