Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Kismamik !

Megjöttünk a nyaralásból, nagyon-nagyon szuper volt, később teszek fel képeket is ! .... most meg már ismét munkában vagyok ! :?

Gyorsan végigpörgettem az elmúlt 2 hetet (képtelenség mindent végigolvasni :D ), de a nagy híreket kivettem belőle !

Sissi és Ágota !
Szívből gratulálok a kis jövevényekhez és rengeteg sok egészséget kívánok Nektek ! Tündériek a babák !!!! :D
Remélem minden rendben van Veletek és a babákkal is !!

Szépen alakulnak már a pocik is, Kata neked nagyon jól áll az új frizu ! :lol:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Lányok!

Ágota és villő papája: nagyon kis gyönyörűséges Villő!

Jók a pocifotok, mindenkinek nagyon szép nagy már.

Lányok: én tegnap hatalmasat estem, jöttem át az új házból és az eső miatt megcsúszott a talaj alattam és egy jó korát estem, a hasam nem ütöttem be mert magam elé tettem a kezem de a térdem nagyon dúrva meg a karom. Akkora sebem van és be van dagadva a térdem iszonyatosan fáj.

Vettem én is MoliMed betétes bugyit 12db-osat tök jónak tűnik igaz nem volt olcsó de ha megvettem volna az eldobhatósat meg tena betétet szerintem ugyanott vagyok.

Én is öszekészítettem a kis kórházi cuccomat, nehogy meglepetés érjen.

Rilla: Milyen volt kint az idő? majd mesélj és várjuk a képeket.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Szia Rilla!!!
mesélj, milyen volt??? Tudtatok azért fürcsizni? Vagy ott is ilyen ramaty idő volt?

HÁT, csajok, még jó, hogy már kimostam a babarucikat, semmi nem szárad meg, olyan idegesítő :evil: :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Ágota: nagyon szép baba Villő. Köszönjük a képeket.

Sissi: Pici fiad mekkora? Mennyit eszik? Most már biztos jobb, hogy többet megfoghatod.

Mi elkezdtük a babszobát,apa ma rakja fel a tapétát holnap fest és összerakjuk a pelenkázót babaágyat. Szinte mindenünk megvan már. Én még nem pakoltam össze magamnak semmit a bébinek se. Holnap beszélek a szülésznővel remélem összejön a szülőszoba látogatás a héten.

Augusztus mindjárt itt van, remélem kihúzza mindenki addig.
nikó

Beusmimi, Madaran
Nagyon jó időnk volt szinte végig, 3 nap volt, amikor 20 fokra lehűlt az idő és esett is az eső, de ezt kihasználva nagyokat aludtunk ! :)
A tenger már egész jó meleg volt, pancsoltak az emberek, de nekem egy kicsit a pocakkal hideg volt, ezért nem nagyon eröltettem ! :lol:
Ezeket a városokat jártuk be : Plitvice, Zadar, Trogir, Split, Primosten, Sibenik, Krka, Omis, Makarska és Dubrovnik. Gyönyörű ország !
Akkor a képek : :D Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
rilla_

Nikó
Mi is a héten kezdjük a babaszobát csinálni, holnap lesz a festés, aztán jön a bútorok összerakása, takarítás, stb.....olyan jó, hogy már itt tartunk ! :lol:

:?: :?: :?:
Ti vesztek előre babakozmetikumokat (tusfürdő, habfürdő, sampon, krémek, olajok, kenőcsök...stb.)??? Ha igen milyet és miket ???

Kép
Kép
rilla_

b]Ágota[/b]: köszi Villő apája a képeket! Nagyon helyes babuci! :D Tényleg azért hívjátok Bömbikének, mert sokat sír?
És az jutott eszembe, hogy nálatok sincs sok idő a név- és szülinapja között - nálunk sem lesz... (Bettina nap aug. 6-án van, a szülinapját pedig majd meglátjuk... Igaz, névnap van még 2 az évben, de azokat a naptárak nem jelölik...)

Linácska, cscsi, rilla: olyan jó látni a nyaralós képeiteket, köszi-köszi!

Madaranhoz csatlakozva én sem értem, miért hajtotok többen is júli közepére? Nem az a legfontosabb, hogy a babukáknak legyen a legjobb? Márpedig a legjobb, ha a kiírt ideig a pocakban van - 1-2 esettől eltekintve. És mivel ez az augusztusi topik, tessék szépen kivárni augusztust! Én is erre törekszem, pedig nekem júli 26 a besaccolt időpontom! :lol:

Anettoo: ami eltörte nálam a mécsest, az egyrészt a férjem, másrészt Anyukám viselkedése volt. De semmi extra - tuti, ha nem vagyok fáradtabb a szokásosnál, észre se vettem volna. (Már előre félek, mi lesz akkor, ha nyűgös babukám lesz, aki mellett tényleg nem fogok tudni pihenni és mindig kialvatlan és fáradt leszek... egy házisárkány válik majd belőlem... :oops: :( )

Tegnap nagybevásárlást végeztünk az IKEÁ-ban, rengeteg szép új bútort vettünk, így mától a kipakolás-szétszerelés-összeszerelés-bepakolás lesz a mindennapi programunk! :) Remélem, a hét végére végzünk vele!
Babukának már csak a babakocsi, a kád+állvány, és az újszülöttnek való kenceficék hiányoznak. (Ma lent voltam a gyerekdokinál is, de elég lesz egy telefon, amikor megszületett Betti és akkor felírja a recepteket.)
Szóval egész jól állunk.
A kórházi pakk még nincs becsomagolva, de szerintem már minden cucc megvan hozzá.
Ezután már csak a több kiló babaruhának kell nekiesni: kimosni és kivasalni... :roll:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Nagy-nagy gratulációm az újdonsült családnak! És kívánom hogy rengeteg tejcsit kapjon a kicsi Villő!

Rilla: itt a gyerekorvos rögtön felír a babának fürdetőt popsikrémet és köldökre valamit és venni kell még nem tudom hány százalékos alkoholt. Ha kicsit száraz a bőre arra is tud írni valamilyen testápoló krémet. Szerintem kezdetben jobb a patikai készítményeket választani, de ez ugyis attól függ majd hogy nem lesz-e esetleg kicsit kényesebb a babátok bőre.
Vendég

Sziasztok

Nagyon szép Villőbaba gyönyörü kis szája van :D

Rilla nagyon szép hejeken jártatok és nagyon csini vagy.

Én ma voltam a munkanélkülin iszonyat h milyen sokan vannak holnap meg a védőnőhöz megyek, de semmi kedvem kimozdulni a lakásbol itt olyan meleg van már 2 napja.

Margit
Vendég

Rilla,
szép helyeken voltatok.
Babakozmetikumot elvileg nem érdemes előre venni, mert mikor megszületik a baba, a gyerekorvos felír egy receptcsomagot, amit apa kivált, mire hazamentek. Abban lesz minden. És olyan igazi, babának való illat meg minden mentes gyógyszertárit.

Én meg frászt kapok. Reggel 6-10 között olyan gyönyörű idő van, aztán mire kifeküdtünk a partra, elkezdett esni az eső.

Az albérlő meg fizetett, de egyúttal fel is mondott, úgyhogy pont augusztus 1-től nincs albérlő, amikor még ugye extra kiadások is lesznek (pl. orvos). Tök jó, hogy a terhesség végére még ez is közbejön, hogy kereshetek mást :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Képzeljétek szombaton és tegnap olyan erős szédülés jött rám hányinger kíséretében hogy azt hittem nem élem túl. Ilyen még a terhességem elején sem volt, nem tudom mitől lehetett hiszen itt nem volt nagy meleg egyik nap sem.

Láttam ám a képeket hogy milyen szép nagy pocakja van mindekinek! De a kicsi Villő jobban elvarázsolt.

Linácska kérdezted még pénteken hogy milyen idő volt erre, szakadt az eső mintha dézsából öntötték volna de azt nem mondanám hogy árvíz volt. Kívánom hogy hamar találjatok új albérlőt!
Vendég

Sziasztok!

Rilla!
De gyönyörű helyeken jártatok!!AZ ahol vízesés van és fürdenek az hol van??Ott még nem voltam,viszont nagyon tetszik.Plitvicét csukot szemmel végig járom,ott már vagy 3-4x voltam de a szépségéből nem veszített az évek alatt :lol:
De azért minden elismerésem a Tiéd!!Nem semmi utat tettetek meg,és gondolom a lábadban is lett pár km :lol:

Babakozmetikum.Én semmit nem vettem és nem is veszek üzletben semmit.Így 3. gyereknél jópár allergiás kiütés után az ember megtapasztalja,eleinte a gyógyszertári a max és ennyi.De nem is kell sok minden,fürdető krém popsitörlő és köldök ápoláshoz alkohol.Olajat sosem használtam ha nem volt muszáj,főleg nem nyáron mert csak befülled a baba ,és nem tud jól szellőzni a bőre,hintőporozni meg a bőr kiszáradás miatt nem igazán tanácsos.
Szóval ami tényleg fontos azt a körzeti orvos fel fogja írni de a Szabinak pl a kórházban már felírták a cuccokat a vitaminnak konakionnal együtt.

Bori!Mi is Ikeáztunk csak mi szombaton.Vettünk végre a konyhába munkapultot.Le van értékelve a fa munkapult fél árra.Nekem alapból az tetszett volna,csak nagyon drága volt és elkezdtünk mást nézni.Még jó hogy nem vettünk előbb munkalapot(mert nem volt rá pénz),így most kifogtuk a féláras cuccot...
No meg a pelenkázó szekrénybe vettünk kihúzható fiókot és meg is lett már csinálva,és be is pakoltam..

mimi12

sZIASZTOK!

Csak egy percre ugrottam haza és gondoltam irok nektek.
Köszönöm mindenkinek a drukkot és jókivánságot.Nagyon sokat segitett.

Ati jól van már 1650 gramm, ma délután megyek megint hozzá és elkezdjük gyakorolni a szopit.Remélem sikerülni fog.

Sajna anyuéknál nincs internet,de majd irdabnak irok hogy mi volt ma.

Mindenkinek további szép babavárást.Remélem még sokáig egyben lesztek a babával!!!

Olyan hihetetlen még csak a 33. hétben lennék.Erre már van egy 16 napos babám.

Sok puszi nektek.

Ágota:Nagy-nagy GRATULA Villőhőz.Igazán szép méretekkel rendelkezik.
Vendég

Sziasztok!

nagyon cuki Villő bébi!!!! :P És igen én is kérdezni akkartam miért Bömbike?

Rilla szupik a képek :P igaz én nem vagyok egy Horvát tengerpart párti :?

Lina.Tündi mikor jöttök haza?

Piroska lehet,hogy ezek a fránya frontok....bezavarnak egy kicsit...

Többiek?

Majd jövök késöbb csak most még kimegyek virágokat ültetni... :lol: mig nem esik megint... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szia Sissi :!: :!:

Jó,hogy be tudtál nézni és irni... :P
Szép Atti bébi és nagyon de nagyon ügyes és te is ügyi voltál .
Biztos néha ki vagy meg minden mert azért neked ott van a "nagyfiad" is akinek azért szüksége van rád...De mi nagyon szóritunk :P és ha tudsz akkor jelentkezz :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Köszi a tanácsokat a babakozmetikumokkal kapcsolatban ! Asszem nem veszek előre semmit, hanem tényleg megvárom, hogy majd a doki felírja !

Sissi
De jó, hogy jelentkeztél !!!!! Örülök, hogy ilyen szépen nő a kis Ati baba !! Sok-sok erőt , tejcsit és kitartást kívánok Nektek !
És gyere megint, amint csak tudsz !!

Linácska
Sajnálom, hogy felmondott az albérlő, az ilyen sosem jön jókor, pláne nem most ....

Mimi
A vízesés Krka-n van. De a Plitvivei tavak nyomába sem ér !! :wink:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok,
itt vannak anyuék, nincs időm babanetezni, ezért most visszaolvasni sem tudtam.
Csak nem szeretném szó nélkül hagnyi Ágotáékat:
nagyon nagyon gratulálok, és nagyon édi kislány!

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Hazaértünk a nyaralásról,rossz volt ma hazajönni,mert ezer ágra sütő napsütésben jöttünk el...de ahogy olvasom később meg esett...

Linácska,remélem azért ma még tudtok pancsizni :)
És mégegyszer bocsika a tegnap estérét,de én úgy bezabáltam,hogy moccani sem tudtam :? Csak nyögtem :wink: Még rá sem álltam a mérlegre,hogy ugyan mennyit mutat. :roll:

Rilla,nagyon jók a képek,örülök,hogy jól sikerült a nyaralásotok! :)

Ágota,gratulálok itt is! :) Linácska mindenről informált azért :wink: Még képet is küldött,de most vissza is keresetm,és szép formás babuci Villő! :) Remélem hamar hazamehettek!

Sissi,jó,hogy tudsz jelentkezni!Szépen hízik Ati baba.Márk,hogy viseli,hogy nem vagy otthon?Drukkolok a szopihoz!A 10kg fogyás az azért sok,nem?Próbálj meg azért enni,persze megértem,hogy iszonyú rossz lehetett,hogy alig foghattad meg,de mostmár akkor tudtok együtt lenni egy kicsivel többet :)

Most mennem kell,később jövök.Képeket is rakok majd :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi de azért összességében nem bántátok meg,hogy nem maradtatok itthon.... :wink:
Lucának tetszett a balcsi?gondolom ki se lehetett pattintani... :P

Elültettem a virágokat most még nem esik de akkorákat dörög...,hogy csak na..inkább essen és kész.
Apának most teloztam,hogy hazafelé hozzon valami gyümit mert majd meg pusztulok valamiért erre ő a tegnapi majdnem 2 kiló barack már nincs .?erre közöm vele ,hogy most fogysztottam el az utsot.... :roll: Nem tudom mi van velem de valamelyik nap meg az édességel jártam igy.... :? ,hogy ennyire megkívántam..most leszek a vége felé kivános ...elég sz@r lenne...

Vasárnap tegnap én egész nap nagyon furán érezetm magam nem tudom mi volt vagy nem ....de ma már azért jobb..semmi nem volt jó,kényelmes....stb...tiszta nyüg és dili voltam... :twisted:

Tündi várjuk a képeket :lol:

Ja igen :!: ez az augusztusi topik :!: és én nem akkarok júlisban szülni legalább augusztus 8 -ig ki akkarom húzni mert úgye az a u.h-szerinti szülés napja :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,persze azért jó volt összeségében a nyaralás.Luca imádja a vizet,így tényleg alig lehetett kiráncigálni a vízből :wink:
Egyél csak annyit amennyit jól esik,most rám is feljött pár kg biztosan a nyaralás alatt :)

Igen ez augusztusi topik,de vannak akik július végefelé vannak kiírva,ők azért ne szüljenek augusztusban,mert biztos nem lehet jó túlhordani :wink:

Képek :) Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tundi24

Nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én rohamléptekkel kezdtem készülődni. Most döbbentem rá, hogy Mili is jöhet korábban is akár :oops: :cry:
Vendég

Sissi
Jó olvasni rólatok!
Drukkolunk, hogy minél hamarabb hazavihessétek Atit!
Vendég

Sziasztok!

Rilla: Nagyon szép helyen jártatok, jók a képek. Milyen csini kismama vagy! :)
Én vettem baba koznetikumot: Bübchen termékeket , kiváltom azt is amit a dokinéni ír, de én is és apa is utáljuk a fürdető krémet. Én maradi módon kamillás vízbe gondoltam fürdetni eleinte.

Tündi!

Nagyon szupik a képek.

Lányok én tökre be vagyok ijedve, mert a szoba le van terítve takarófóliával, az előbb bementem és megcsúsztam. Nem estem el csak megcsúszott az egyik lábam. Ebből lehet baj? Ennyire full béna , hogy lehetek. :cry: Nem fáj semmim csak megijedtem.
nikó

Niko,
kamillás víz szerintem nem túl jó ötlet. A kamilla szárítja a bőrt. Nekik még a legjobb a síma víz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!

Ez eszembe se jutott. Babaolajat lehet tenni a vízbe? Meg azt nem tudom még, hogy mikortól lehet a babákat maszírozni? Fürcsi előtt gondoltam, baba olajjal vagy napraforgó olajjal amit a gyógyszertárba lehet venni.
nikó

Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok én is...
Megint nem voltam pár napig és jött még egy baba, mától mindennap benézek :lol: :lol:
De egy a lényeg: GRATULÁLOK ÁGOTÁNAK, A PÁRJÁNAK ÉS PERSZE VILLŐNEK IS!!!!!!! AZTÁN SOK EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT ÉS TEJET PERSZE :lol: :lol:

Itt nálunk minden ok, ma voltam dokinál, a méhszájam zárva, bébi kicsit túlméretes, de mit tudok tenni?? :D
Holnap vesszük meg a bébibútorokat, aztán már csak a babakocsit kellene kiizzadnunk magunkból.
Elkezdtem átíratni az irataimat az asszonynevemre ( :D ), hát nem kívánom senkinek ezt a macerát :evil: De mindent bele, már nem adom fel.

Flake: lehet, hogy nem vettem észre, de küldesz esküvői képeket? Én nagyon kíváncsi vagyok ám :wink:

Linácska: mekkora a lakás, hány szobás és mennyiért adnátok ki és hol van? (van egy-két ismerősöm aki albit keres, ha ilyesmit keresnek, akkor szólok neked)

Kovisziszka: miért éppen a nagykátai strand?

Bimbóvédőn én is gondolkoztam, de amikor megláttam a DM-ben, hogy egy darab aventes műanyag darabot van képük több mint 2000 Ftért adni, csakazértis letettem róla. Ha nagyon muszáj veszünk, de csak azért hogy legyen nem vagyok hajlandó ennyi pénzt kiadni.
Ti milyet vettetek?

Néha azért nagyon tudok bosszankodni, hogy mennyiért adnak egyes babaholmikat, annyira egyértelmű, hogy a lehúzásra megy az egész. Láttam két darab babaetető kanalat egy ezresért... :roll:

Nem puffogok tovább, nekem is vannak nyügi rohamaim :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Köszönjük a dicséreteket!

Csajok
Ne akarjatok idő előtt megszülni! Olyan macerás egy koraszülött babával! :wink:
Élvezzétek inkább a nyaralásokat!
Jók a képek!
Vendég

Sissi
Tejjel hogy állsz? Fejsz? Azt kapja Ati?
Cumisüvegből esztek? Vagy még szonda van?
Vendég

Sziasztok!

Sissi!! :lol: De jó, hogy jelentkeztél, nagyon kiváncsian várjuk, hogy sikerül ma a szopi!!!!

Rilla :lol: Nagggyon szép helyeken jártatok! Le a kalappal, hogy ilyen bátran el mertél menni. Megmondom őszintén, én még a Balatonra sem merek. Pedig majd megveszek már egy kis usziért. Én is akartam kérdezni, hogy a vízeséses-fürdős hol készült.. Krka a Krk-sziget v. máshol van???

Tünde :lol: :lol: szuperek a képek! nem is látszik, hogy milyen ramaty időtök volt! Luca nagyon édi kiscsaj!!!

Bim-bam gyümik!!hm :P :P én is zabálom rendesen. Persze nem teljesen jó, ami a kertben terem (most ugye csak a savnyábbak vannaK. ribizlik, meggy, azt meg nem esik jól kétpofára), úgyhogy nálam a dinnye meg a barack a favorit!!!!!!!!! Akármennyit bírok!!!
Milyen virágokat ültettél???én már nem szívesen hajolok...inkább guggolok, azt is nehezemre esik. Úgyhgoy mondtam a férjemnek, néha talál majd dolgokat a földön, amit leejtettem és nincs erőm felvenni :wink: :wink: Persze, mostanában minden ki is esik a kezemből, hogy jól elboruljon tőle az agyam... :evil: :evil:

Kata :lol: Pont ugyanez jár a fejemben, hogy bármikor... Tegnap rémálmom is volt...Szültem, és úgy kellett a bb fejét visszatolnom a kezemmel...elég morbid is... :roll:

Kencék: jó, hogy előkerült a téma, mert pont azon kezdtem filózni, mit kellene előre megvenni. De asszem, így én is hanyagolom a gyerekdokis receptekre.
egyébként ma voltunk kiváltani a Felicitasos cuccot. Mondjuk, hogy miért van benne férfi sampon, azt nem nagyon értem, de a cumi aranyos (ráadásul kék szivecskés) :!: :!: :!: ezek egyencsomagok??? Hogy milyen mini ez a kis pampers pelus!!! :shock: :shock: :shock: nagyon tetszik!!! valahogy nagyobbnak képzeltem... :roll: :shock:

Tényleg, néhányan egész rendesen benémultak! HOl vagytok??? Kandi?? Goldplast?? tessék jelentkezni!!!!

Nikó lol: :lol: Csak óvatosan!!!!!! : :roll: :roll: Semmi táncóra!!!

Adri, Te sem jöttél nagyon ma!!!!! :lol: :lol:

madaran

Ágota :lol: :lol: Te hogy vagy?? Nagyon kimerültél?? Kicsit írhatnál a szülésről, ha van kedved, erőd majd... :roll:

madaran

Dbea :lol:
nekem a Taj kártyámat kellene átiratni... Utálom az ilyesmit intézni.... A személyim meg dec.-ben fog lejárni, és így belegondolva, nem nagyon fogok ráérni!!!! Vajon elkészülhet egy-másfél hónap alatt??? mert azt sem akarom, hogy valamelyiket bevonják, és ne legyen nálam épp érvényes....
mondjuk Neked biztosan automatikusan gyorsan csinálják, nem?? Vagy ugyanannyi idő??

Bimbóvédőt én sem vettem, de ha jól emlékszem (nem mintha sokkal olcsóbb lenne), de 1700-ért láttam kettőt...szintén a dm-ben. Vagy elnéztem volna. Mindenesetre én is letettem róla....
Ja, és mivel a férjecském szerint (hogy honnan szedi, nem tudom), a légzésfigyelő valamilyen mágneses teret is létrehoz, akármit is írnak rá, nem veszünk... :shock: úgyhogy én majd maradi módon lesem, hogy szuszog-e prüntyi.... Vagy beszélek egy rokonnal, mi lenne, ha azt kapnánk ajándékba.... :wink:

madaran

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk a dokinál!!Kicsi Manócska rendben van!Méretei megfelelőek a terhességi héthez képest!!Ismételten premier plánban mutatta, hogy: Anya nézd csak, én egy dögös kis csajszi vagyok! :lol:
A doki annyit mondott nekünk, hogy pihenjünk ezerrel, mert ki kell bírnunk valahogy a 37-38. hétig!!!Úgyhogy most pihizünk ezerrel, mert ugye még azért a 37. hét még egy kicsit odébb van!!És hát mi is ezt szeretnénk ám!!

Earhart:Ilyen kis huncut ez a Mili leányzó?!? :lol:

Angelita:Mi az aprosagokboltja.hu-n rendeltük, meg a babahordozót is hozzá!!Én már szinte naponta tologatom, és próbálgatom a Manó kocsit :lol: Még majd azt kell Apától megkérdezni, hogy hogy is lehet összecsukni, mert ő nyitotta ki anno, amikor megérkezett, így ezt még nem tudjuk!!!

Ádibaba:Nem vagy egyedül!!Én is ilyen kis ügyetlenke vagyok! :D
Amióta nem igazán kellene hajolgatni, azóta rittig, hogy mindent kiejtek a kezemből!!De ez állítólag a terhesség velejárója!!De azért vigyázz magadra!!!

Ágota:Örülök, hogy a kis Manó jól van!!!Nagyon tündéri, formás kis Babóca!!!

Linácska, Cscsi:Nagyon aranyosak a pocifotók!!!Egyre nagyobbak a kicsi Babócák!!! :)

Munkahely:Mi holnap leszünk utoljára!!!Nem tudom milyen lesz a holnapi nap!!Furcsa lesz nagyon, hogy szerdától csak haway dizsi!!!

Anetto:Akkor ezek szerint nem igazán fogják strapálni magukat a nővérek, hogy megmutassák, hogy hogyan is kell szoptatni rendesen?!?!Akkor ne lepődjek meg, ha nem jön senki!!!

Beusmimi:Hogy vagy?Kened valamivel a lábad vagy borogatod?Vigyázz magadra nagyon!!!

Rilla:Nagyon jók a képek!!!Nagyon szép tájakon voltatok!!!Irigykedem is egy kicsit!!!

Nikó:Aztán kérünk fotót a kis Manó szobájáról!! :D

Kép
bener

Dbea,
a lakás Újpesten van, 35 m2-es, de másfél szobás, bútorozott (mosógép meg TV nincs, de amúgy minden más). 60.000-ért volt eddig kiadva, most is ennyiért szeretném. Amúgy parkos részen van, de a metrótól gyalog 1,5 percre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Végre, mindent megvettünk Bettinek! (Kivéve a pipere-dolgokat, de abból úgyis a receptre kapható kencék a lényegesek, azokat meg ugye csak a megszületése után kaphatjuk meg.) Olyan megnyugtató érzés. Ennél már csak az lesz jobb, ha minden bútor a helyén is lesz, így a kiságy is - megágyazva, forgó-zenélő játékkal felszerelve, stb... :lol:

Szégyellem, de én csak most néztem utána, mi is az a bimbóvédő, amiről mostanság itt szó van. Igaz, hogy csak az LLL-oldalát olvastam, de az alapján azt szűrtem le, hogy csak akkor van rá szükség, ha nem minden OK a szoptatással. Szóval én sem veszek ilyet előre, hiszen biztos gond nélkül tudom majd Bettit szoptatni! Legalábbis így állok hozzá - aztán ha mégis kell, majd akkor beszerzem...

dbea, ne aggódj, hogy még nincs meg a babakocsi - mi is csak ma szereztük be. Rögtön rá is döbbentünk, hogy "nincs helye". Tényleg nem tudom, hol fogjuk tartani, amikor minden nap használjuk, most felvittük az emeletre, de a tizen x kilós kis darabbal nem fogjuk ezt minden alkalommal eljátszani...
:?: Tanácsokat kérek: ki hol tartotta, vagy fogja tartani? :?:

Tündi, nagyon klassz képeket raktál fel Te is, köszi! Luca tényleg nagyon aranyos, mint egy kisangyal! (Nekem az a kedvencem, amelyiken az öledben ül!) :D

Tényleg, flake, kérünk esküvői képeket! 8)

Na, holnap megyek hajnalban vérvételre (kelhetek 5-kor), aztán NST! Nagyon izgi, kiváncsi vagyok, mit mutat majd!? És vajon a számítógépbe beviszik az eredményt, vagy papíron adnak "leletet"? Hogy fog értesülni a dokim az eredményről?

Azt írták a szakirodalomban, hogy mostanra már biztos érzem, hogy kevesebbet mozog a babám! Hát egyáltalán nem, ma is olyan mutatványokat produkált a hasam, hogy még a férjem is megjegyezte, hogy ez már nagyon durva! :shock: :lol: :lol: :lol: Anettoo, Jimbone, Irdab, ti hogy álltok ezzel? (Bocs a többiektől, csak elvileg velük vagyok egyidőben. Persze ha más már tapasztalta a lassulást, az is szóljon! :wink: )

Kép

Kép
hmbori

Bener :lol:
melóhely: én is holnap utoljára!!!!!!!! Yeah!!!! :lol: :lol: nem is hiszem el!!
a babó méreteihez gratula! Miért is van a szigorú fekvés??? valahol lemaradtam, nem emlékszem...

Bori :lol: holnap nst!!! Hát, igen 36.hét!! :roll: Neked is!!!

madaran

Nahát, olyan kis féltékeny leánykám van! Már többször tapasztaltam, és most megint, hogy amikor megsimogatom a cicánkat, az neki nagyon nem tetszik és elkezd ficánkolni! :shock:
Szerintetek ez tényleg féltékenység, vagy nincs is összefüggés és csak véletlen, hogy pont akkor mocorog?
Vagy éppenhogy azt jelzi, hogy az neki jó?
Végülis nagyon sok helyen írják, hogy a macska nyugtatóan hat - lehet, hogy én is megnyugszom, amikor simogatom és azt érzi meg Betti is? :?:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
az nst nálunk úgy van, hogy szépen papíron megkapod a leletet, amivel még rögtön utána ott a kórházban meg kell keresned az orvosodat, ő megnézi, és megmondja, hogy mikor kell újra jönnöd. Lehet, hogy hetente, de lehet, hogy naponta. Én anno az utóbbit fogtam ki.
És ha jól olvasom eldölt Kis-Csucsi neve is. Vagy már megvolt, csak én nem figyeltem? És hogy lesz Betti? Bernadett, Bettina???

Holnap megyek én is UH-ra, délután kettőre a 4D Genesisbe, csak olyan kukucsra, ez most nem kötelező. De nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy fekszik Levi, bár van egy olyan érzésem, hogy keresztben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nekem a dokim már előre megírta a "menetrendet", hogy melyik héten hányszor kell mennem nst-re. Ezért nem tudom, hogy jut majd el hozzá a lelet...
Igen, most már tuti, hogy Bettina lesz. Ez volt kezdetek óta a terv, csak közben szóba jött még 600 másik is, de végül csak ennél maradtunk. (Már az Anettoo-féle táblázatban is benne volt...) Csak eddig nem neveztem nevén - pont amiatt, mert akkor minden nap mást írhattam volna :lol:
De most már Betti marad! Ez inkább olaszos, mint oroszos :lol: , de nem sikerült olyan oroszos nevet találnunk, ami a férjemnek is tetszett volna. :lol:
Jó kukucskálást holnapra, kiváncsi vagyok, milyen hírekkel jössz majd!

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
ez érdekes, hogy előre megmondta a dokid, hogy mikor menj nst-re, mert ok, az első alkalom, de utána (legalábbis nálunk) a lelet függvényében mondják, hogy mikor menjél legközelebb. Nekem pl. tachicard volt Lili, ezért szinte minden nap kellett mennem, egyszer be is fektettek, akinek meg minden ok, annak eleinte elég hetente menni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gyorsan csak bekukkantok...

[quote="madaran"] írta:madarangota :lol: :lol: Te hogy vagy?? Nagyon kimerültél?? Kicsit írhatnál a szülésről, ha van kedved, erőd majd... :roll:

Én a lehetőséghez képest jól vagyok. Nem volt egy leányálom, de már a "csak a szépre emlékezünk" állapota van. :wink:
Majd leírom, csak most még időhiányban szenvedek...pedig még háztartást se kell vezetnem... :oops: :cry:
Villőt legalább 2 óránként etetni kell, próbáljuk a szopit, ez kb. 20-30 perc alkalmanként, aztán cumisüvegből megetetem és próbálom kifejni is a cicijeimet.
Kicsi lányom még a cicihez nagyon kicsi, nem tud eleget enni, hamar kifárad. :cry:
Vendég

Bener - Flór: nekem a szülésznőm a szülőszobán, amikor rárakták a hasamra (köldökzsinór elvágás után) akkor megmutatta hogy kell szopizni. Hát nem voltam épp tökéletesen magamnál, hogy ügyesen elsajátítsam, de utána még jó pár órát muszáj volt a szülőszobán maradni, mert nem volt hely a csecsemőosztályon, ezért volt idő azonnali próbálgatásra.
Aztán amikor szülés után átvittek a szobába, elvitték Mátét és pár órát hagytak pihenni, majd meghozták és onnantól kezdve már csak fürdetni kellett vinnem meg vérvételre vitték el.
A fürdetéshez neked kell majd odatolni olyan este 6-8 között, én mindig bekukucskáltam, hogy mennyi baba van bent éppen, hogy ne kelljen szegénynek sokat ott sírni a sorára várva.
Bár azok a babák, akik más kórházban nem roamingosba vannak, azok meg tök sokat sírnak, nem hiszem hogy a csecsemősök mindig megnyugtatnák, ha elkezdenek sírni.

Na, a lényeg, amiért elkezdtem írni, hogy nekem nem mutatták meg a csecsemősök a szopit, pedig férjem még pénzt is csúsztatott a zsebükbe. Kétágyasba voltam (szerintem a legtökéletesebb, ha jó anyut fogsz ki) és ő mondott pár szót, hogy hogy csináljam.

Hmbori - én is emlékszem, hogy ilyenkor írják, hogy már nem tud annyit ficánkolni, de Mátét túlhordtam tavaly és még utolsó nap is olyanokat produkált, hogy teljesen amorf hasam lett mindig. Szóval szerintem ne várd azt a nagy leállást, mert nem biztos hogy lesz.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Ágota - az a lényeg, hogy egészséges és az, hogy tudsz írni, az számomra azt jelenti, hogy minden rendben. Nehéz lehet szopiztatni, mert még tényleg picike, de ha jól értem azért már kicsit tud, szépen haladtok majd. :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok! Jó reggelt!

Nikó,ha nem estél el nem lehet gond,főleg ha mozog is babuci rendesen! :)

Linácska,este rakj képeket Leviről!:) És egyáltalán nem vagy bálna,nagyon csini kismama vagy,én már ugye erről élőben is megbizonyosodhattam.Örülök,hogy tudtunk találkozni,és remélem,hogy még fogunk is,hisz nem lakunk vészesen messze egymástól :wink: :P

Dbea,nem baj az ha túlméretes a babóca :wink: Na az iratok átírásával én is így voltam,a hátam közepére nem kívántam....tarts ki :D

Madaran,hurrá utolsó nap!!! :) Jó sokáig húzták nektek ezt a tanévet :?

Bener,örülök,hogy minden oké volt a dokinál!

Bori,de jó,hogy nektek már megvan minden!Nekünk még a ruha témára kellene rágyúrni,de már gyűlik az is :) Luca meg nem egy kisangyal,hanem egy kisördög :) Lány létére kitesz sztem 5 fiút is :)

Ágota,jó,hogy tudsz írogtani!A szopiba meg majd szépen belejöttök.Másoktól is azt hallom,hogy a sima szülés után már csak a szépre emlékeznek,de ez így van rendjén sztem :)

Sissi,hogy sikerült a tegnapi nap?Tudott Ati szopizni?

Megyek terigteni,meg főzni...közbe azért majd bekukkantok :wink:

Kép
Kép
tundi24

Jó reggelt !

Nálunk ma lesz a babaszoba festése, mire hazaérek a munkából, már kész is lesz...alig várom !!! :D

Ágota
Lehet, hogy lemaradtam egy kicsit....de ti már otthon vagytok, hazajöhettetk a kórházból ? Természetesen sikerült megszűlnöd a kicsi Villőt vagy császár volt ?
Biztos gyorsan belejöttök majd a szopiba, de elhiszem, hogy nagyon nehéz most !
Ha lesz pici időd, mesélj nekünk !

Sissi
Nálatok hogy ment a szopi ?

Tündi
Nagyon jók a nyaralásos képek !!
Én is felszedtem nyaraláskor jó pár kilót, jól éltünk ! :oops: ...most meg nem győzöm visszafogyni, csakhát az étvágyam meg nem kicsi ! :?

Bim-bam
Nem semmi a 2 kg barack ! :D Tegnap én is bevágtam vacsira egy fél görögdinnyét ! :lol: :lol:

Nikó
Én azt olvastam, hogy a babamasszázst 3 hónapos kortól lehet kezdeni !

Madaran
A Krka vízesés lent van délen Trogirtől kb. 100 km-re (nem a Krk szigeten van).

Bener
Örülök, hogy minden rendben van Manócskával !

Hmbori
Mi a babakocsit a szomszédnéni garázsában fogjuk tárolni (nekünk nincsen), mert a lépcsőházban nem fér el. Cserében én fogom helyette takarítani a lépcsőházat.

:?: :?: :?:
Ti milyen pelust vesztek előre ???

Kép
Kép
rilla_

Bocs, hogy nem voltam két napja, de szombat vasárna szörnyű éjjeleim voltak. Egyszerűen akárhogy feküdtem Zorának nem volt jó.
Nem tudom, hogy ideget nyomhatott e, de kb fél óra alvás után begörcsölt a csípőcsontom, és amikor átakartam fordulni a másik oldalamra úgy fájt a pocakom alja, hogy fel kellett állnom, és kb sétálni egy fél órát a lakásban, hogy arrébb másszon a kisasszony. Majd ismét fél óra fekvés, és minden kezdődött előről.
Napközben pedig nem tudtam elaludni, csak kamilláztam ki a fejemből. Nah meg az idő, ami itt volt, annyira fülledt, hogy szó szerint befulladok tőle. Jah és egyik percben szakad, és fázik a lábam, a másokban pedig olyan meleg van, hogy szakad rólam a víz mint egy lóról. :shock:

Tegnap reggel voltam vérvételen is, ma lesz eredmény lehet h holnap elcaflatok diabetológiára is, mert ugye múlt héten kihagytam :roll:
Nekem nagyon hiányzik,hogy a gyümölcsöket kétpofára ehessem, már nagyon gyügös vagyok e miatt is.

Hétvégén nagy öröm is ért, mivel rájöttem hogy van egy olyan táskánk amit még ki sem bontottunk, és nagyobb mint amibe eddig próbáltam bepakolni, persze sikertelenül.
Szóval átpakoltam, és még a baba cuccok is beleférnek és ennek nagyon örülök, és meg is nyugodtam.

Szóval ma tudtam aludni pesze a 4-5x pisi meg volt ma is.

Nst: én is megkaptam minden hétre az időpontokat, de mivel nem volt jó ezért napi szinten jártam múlt héten. Ha a dokid nincs is ott, addig nem mehetsz haza amíg egy orvos meg nem nézi, hogy jó vagy rossz az nst.

A képek nagyon jók, tök jó, hogy ilyen sok képet raktatok fel. Linácska, Tündi a csajok nagyon édesek. Csilla, nálad meg a kisfiad imádni való.
Rilla Ti meg olyan gyönyörű helyeken jártatok. Le a kalappal, hogy így bírtad.

Ágota: olyan gyönyörű Villő, és ha lehetne minden nap tudnék frss képeket nézni róla. :wink:
Sissit tegnap próbálkozott először a szopival, ma reggel kérdeztem tőle, hogy hogy sikerült.
Azt írta hogy Ati szopizott, de még nem mérhető mennyiséget, és hamar elfáradt. De a doktornő azt mondta ez is nagy haladás.
Eddig szondán kapta a hamikát.
De szerintem hamar menni fog Atinak, hiszen olyan erős kis krapek :lol: , és olyan szépen fejlődik.

Iratok, hát én nem vettem fel apa nevét, meghagytam a lánykori nevem. De ugye megkellett mondani annó, az anyakönyvvezetőnek, hogy a gyereket majd hogy fogják hívni. És mi úgy beszéltük meg, hogy a baba ugye 50-50%ban a milyenk, ezért a teljes neve Tóth-Balla Zora lesz.

Babakocsi tárolása: Mi a negyediken lakunk, + magasföldszint is van. Persze lift nincs :cry: De szerencsére van babakocsi tároló lent ezért ott fogom tárolni a babkocsit.

Babamozgás: nekem a lánykám szerintem nagyon front érzékeny lesz, mivel ha jön a meleg befordul, ha hidegebb jön szuper aktív lesz. Kismamákkal akikkel beszéltem az ő gyerekeik általában pont fordítva működnek, a melegre pörögnek fel, és a hidegre fordulnak fel.
Ma sajnos, nem annyira aktív. :cry:

Csajok tudom, hogy hülye vagyok, de most azt találtam ki, hogy biztos jól fejlődik e az én kis babám???? :roll:
32 hetesen 2 héttel nagyobbnak mondta a doki, most múlt héten, meg pont a méreteinek megfelelő volt.
Remélem csütörtökön megint lesz uh, ha nem megmondom neki, hogy uh AKAROK!!!!! És a pocakomon sem látom, hogy nőne már, persze most sem kicsi.

A másik, napról napra jobban parázom a szüléstől, próbálom leküzdeni, és pozitívan hozzáálni de nem tudtam magamon még felül kerekedni, pedig közben olyan önző dolognak tartom :oops: :roll: Szeretnék valahogy rákészülni, de nem nagyon megy :roll: :oops:

Bim-Bam Bikmakk is tett fel mustáros husi receptet, most az ővét csináltam, de a tiedet is megszeretném, csak nem volt annyi toji itthon a hétvégén. :lol:

Nah lépek mert most meg szófosásom lett, és főznöm is kellene, zöldbabfőzit akarok csinálni, meg egybesült csirkét, köret és levesem van még.

Adri

Kép

Kép
irdab

szisztok_!

Tegnap szőrnyű estém volt..Noli tegnap eltört egy poharat és én úgy megijaedtem,hogy csak na...és utána szabályosan fájásaim voltak :idea: nem tudom mi a szar lehet lehet,hogy jóslófájás vagy csak a riadalom vagy nem tudom de az tuti,hogy nem sima görcsölés mert nem ott éreztem.... :oops: Hát nagyon betojtam....

Reggel elkezdetm kimosni a cuccokat meg átnézni ,hogy mi van mi maradt esetleg le...papucs,wc papir zsepi....ilyenek...
Ma nem volt semmi megnéztem a nolival való könnyvemet jóslófájást már a 35-36hétre ba van irva....

Irdab jó,hogy irtál már kezdtem aggodni,ohymi van veletek...azért te már előrébb vagy....

Kamillás viz tényleg szárit Linának igaza van...én olajat sem tennék bele...csak babafürdető és kész...

Libero és pamperst vettem a pellusok közül...

Rilla de jó ,mire hazaértek már más szoba vár :P

Tegnap mindenféle egy nyári virágokat ültettem a régieket kiszedtem és azok helyére ez az én hepnim egggyike :roll:

Tegnap apa hozzott nektarint,szilvát és barackot..görögdinnyéből nekem nem igazán jut pedig 2 naponta veszünk mert Nolinál simán lecsuszik egy fél.... :roll:

Megyek bedobom a mosogatni valót utána meg megyünk ki az udvarra ..

Tündi szupik a képek igazi kis huncut szeme van Lucának :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Reggel vesetágulatos kontroll-uh-n kezdtem...
Hajdú Krisztina MA nem volt :( helyette egy elég béna doki próbálkozott inkább kevesebb, mint több sikerrel.
A vesetágulat az ő mérése szerint ugyanakkora, mint egy hónapja, ami világi nagy hír lenne, de mivel előtte azt is megkérdezte, hogy a jobb v. a bal oldali a tágulatos ( :shock: ) nem merem elhinni :?
Két hét múlva kell visszamennem, addig meg csak izgulni fogok :( :( :(
Mellesleg a magzatvíz szerinte kevesebb az átlagnál, ezt sem tudom hogy kezeljem.

Babakocsi tárolás: mi ezelőtt egy harmadik emeleti lift és tároló nélküli házban laktunk, a kocsi a ház előtt parkoló autó csomagtartójában volt.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Nagyon jók a képek édesek a gyerekek.

bener: kenem a lábamat de nagyon-nagyon fáj, persze orvoshoz nem mentem vele de még gondolkodom elmenjek-e mert nem tudom behajlítani a térdem, és nem alszom két napja mert annyira fáj.

nikó: én is meghúztam a hasam esés közben, de még szerencse, hogy nem ütöttem be. Felhívtam a dokim, hogy mit csináljak azt mondta ha rendesen mozog a baba akkor nics baj, de Marcus is megijedt mert negyed óráig nem csinált semmit még szerencse, hogy van szívhang hallgatónk és meghallgattam mi van vele.

Tegnap kikértem, a házassági anyakönyvi kivonatunkat szóval ezt is letudtam. Ez is benne van a pakkomban.

Adri: sajnálom az éjszakádat, de azt mondják ilyenkor készítenek fel a gyerekek az éjszakázásra. Hagy szokjuk.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Adri: én sem vettem fel a férjem nevét, de nálunk a gyerekek apa nevén vannak. Nektek nagyon jól passzol a két vezetéknév :wink:

Kép
Kép
beusmimi

Hatalmas Gratuláció Ágotának és Villőnek! Nagyon nagyon jó egészséget, sok tejcsit kívánok!
Nagyon édes a gyermek, tényleg formás és igen jók a méretei!

Lányok, hogy érzitek, tényleg kezd izgalmas lenni ez a topic, és néhányunknál már közeleg az idő! Persze mindenki csak időre szüljön, azt kívánom!

Tegnap voltam a második NST-n, rendben volt minden, izgett-mozgott a kisfickóm. A doktornő megnézett utána, méhszáj zárt, de a kicsi buksija már erősen lenn van, a méhnyak is rövidült. Doktornő szerint ez normális a 36. héten, viszont lehet, hogy nem várja meg a 40. hetet a babó, esélyes, hogy mondjuk 2 héten belül meg akarja ismerni a külvilágot. Ez azért döbbenetes, és az is, hogy mikor telt el ez a 9 hónap??? :shock:
Vasárnap akkor görcseim voltak, hogy azt hittem, indulunk szülni. 9 órán át tartott, kisebb-nagyobb megszakításokkal, először az alhasam fájt, aztán sugárzott a hátamba, derekamba. Nem tudtam sem ülni, sem állni, sem feküdni. Estére múlt el. És még csak front sem volt. Nem tudom, hogy ez jóslófájás, vagy álvajúdás, vagy mi a csuda volt, de nagyon megijesztett. Volt valakinek hasonló tapasztalata?? Bár látom, hogy többeteknél is vannak ilyesmi jelek (Irdab, Bim-bam...)

Ágota! Bele fogtok jönni a szopiba, türelem kell hozzá, sikerülni fog!! Erősödik majd a pici is!

Sissi! Jó, hogy jeletkeztél, szépen fejlődik Ati baba és meg fogja tanulni a szopizást, majd meglátod.

Hmbori! Az én babókám is nagyon aktív még mindig, iszonyú mozdulatai vannak, tili-tologál továbbra is. Azonkívül nem bírja a stresszhelyzeteket, ha kórházban vagy orvosra várakozunk, iszonyú izgatott! Úgyhogy még nem lassultunk le egyelőre!

Tündi! Nagyon aranyosak a nayaralós képek!

Rilla! Gyönyörűek a horvátországi képek! Micsoda élmény lehetett, jó hogy eljutottatok még a pici születése előtt! Mi már nem jutottunk el, talán majd jövőre vagy két év múlva a gyerkőccel együtt.

Választottam szülésznőt, megnéztem a szülőszobákat. Továbbra is azok a hírek, hogy a szülésznőknek kb. 25-30 e-t szokás adni??

Tényleg igaz, hogy Magne B6 nem szedhető a 36. héttől???

Szed már valamelyikőtök málnalevél teát, meg homeopátiás bogyókat a méhszáj felpuhítására??

Jahhh, azt nem is meséltem, hogy múlt héten még meglátogatott a sebészkés is, egy kis kiújult aranyér vérrögös problémát kellett megszüntetni, így szülés előtt pár héttel. Hát kihagytam volna.... :evil: bár állítólag nagyon sok kismamánál probléma és a szülés után is bőven előjöhet....

Vigyázzatok magatokra! Kitartást!!! (Ha tudok, igyekszem gyakrabban jönni...! ) Próbálok még babaszoba képeket felrakni!

Judi

Kép
judi79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?