Sziasztok!
Ágota,
drukkok mennek, hogy minden rendben legyen!!!
Bener,
tényleg nem kell minden nap fürdetni a babát, bár sok baba élvezi (nekem egyik sem), és akkor nyugodtan lehet. Mi az elsővel minden nap végigcsináltuk a macerát, utálta, mi is az egészet, de akkor még nem mondta senki, hogy nem muszáj naponta, így minden este fél óra üvöltéssel telt.
Aztán a másodikat és a harmadikat már nem fürdettük minden nap, általában 2-3 naponta (ők is utálták). Kb. két-három hósan szerették meg, de télen mi most is csak kétnaponta fürdetünk, mert ekcémára hajlamos a bőrük, és ha minden nap fürdenek, akkor nagyon csúnyává válik nagyon hamar. Nyáron persze más a helyzet a sok homokozással és kosszal.
Szerencsére az ekcéma inkább téli jellegű náluk.
Cicidörzsölés: sokan írták, tényleg összehúzódásokat okoz (oxitocin termelődik, és az a méhet is összehúzza), úgyhogy jobb elkerülni. A szopi kezdetekor mindig fáj valamennyire a mell, amíg meg nem szokja. Ami nagyon-nagyon fontos, hogy jól legyen mellre helyezve a baba, és akkor nem sebesedik ki a mellbimbó, és egy-két hét alatt megszokja az igénybevételt. A kisebesedés viszont nem gyógyul valami gyorsan (babanyálat, tejcit rajta kell hagyni, úgy megszáradni, sokat segít, ezt amúgy mindig érdemes így csinálni). Ja, és nem lemosni szappannal, mert az szárítja, és sokkal könnyebben kisebesedik, a bimbóudvaron vannak mirigyek, amik enyhén fertőtlenítő és védő anyagot termelnek.
Linácska,
Mimi jól írta, figyeld, hogy van-e agyrázkódásra utaló jel, mert akkor gyorsan kórház. Amúgy az Arnica homeos bogyó nagyon jó ilyen esetekre! És le a kalappal előtted, hogy ilyen körülmények között ilyen sokáig bírtátok a szopit!
Madaran,
szerintem jó, ha két adag rucit összekészítesz neki, valamelyik csak jó lesz (vagy a kettőből összeválogatsz egyet). Meg egy plédet érdemes vinni, hogy ha hideg lesz, csak ráteríted a babára.
Csilla,
ez tényleg durva! Én nem biztos, hogy ennyi ideig bírtam volna fejni (szerencsés vagyok, hogy nem volt sosem ilyen gondom). És tényleg szörnyű, hogy némely anyukában milyen lelkiismeretfurdalást tudnak kelteni a harcos szopiztatók.
Valahogy hiányzik ma az elfogadás az emberekből, pedig az nagyon fontos! (Meg, ahogy már írtam, fontosak a naprakész, megfelelő infok, hogy az anya maga dönthessen, hogy mi a legjobb, és ne csak megszívja a "támadónő" tanácsait.)
Adri,
ez aztán a menü, igazán küldhetnél egy kis kaját!
Összebújás apával: érdekes a védőnőd, ugyanis ha valaki eddig tette, miért ne tehetné most is? (A másik meg, hogy minek jön ezzel, ha tudja, hogy nektek nem szabad!
) A szex amúgy jó szülésbeindító módszer (a Jóbarátokban is benne volt, hihi), az ondóban lévő prosztaglandin és a ciciingerlés miatt, de csak akkor használ úgyis, ha már felkészült a baba, addig nem.
Ádibaba,
sajnálom, hogy ilyen rossz eredménnyel zárult a függönyvarrás, remélem, a javítás könnyebb lesz!
Mimi,
huhh, ez a villámbecsapás nem hangzott túl jól!
Jimbone,
hogy vagy? Nagyon szüléselőkészítő jeleknek tűntek a tüneteid!
Margit,
nagyon talpraesett vagy, hogy így bekapcsoltattad magadnak a tévét!
Nekem eszembe sem jutott, annyira szótlan volt a doki, ráadásul csak később esett le, hogy hát én akár láthattam volna is a babucimat...
Én ma extrém sokat keményedtem, durva ez az időjárás, komolyan, nem is emlékszem, hogy bármikor ennyi front lett volna ilyen sűrűn. Minden praktikát bevetettem, hogy ne keményedjek annyit, de egyelőre a mai nap a rekord eddig.
Ráadásul Bercim belázasodott az oltástól, és ilyenkor olyan ideges tudok lenni. Remélem, holnapra elmúlik!
Megyek aludni, az előző két éjszakázásom nagyon betett, főleg, hogy a gyerekek 3/4 7-kor keltek mindkét nap, kissé dölgődöm...
Ágotának továbbra is mennek a drukkok, mihelyt valaki megtud valamit, légyszi, írja meg!