Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Itt ma undorító idő van, tök párás a levegő, és be van borulva. Viszont tegnap du meg annyira meleg volt és úgy sütött a nap, hogy attól döglődterm. Tudom, nekem semmi nem jó, de igazából reggel meg még pulcsit kellett vennem mikor mentem nstre.
Délután sajna nagyon keményedtem. Aztán apa hazajött, és feljött egy ismerősünk, nah megittak egy egy hideg sőrt, és én annyira megkívántam. És ittam kb 2 dl, és olyan jól esett, és csodák csodájára pikk pakk elmúlt a pocakkeményedés is. Hírtelen annyira hiperaktívan el is kezdtem takarítani, amit már napok óta képtelen voltam megcsinálni.

Zsizsa ez a meggyes süti nyami, imádom. És én majd megdöglök, hogy ilyet nem ehetek most.

Linácska egészségedre a sütiket, nyaralj és pihenj. Ha a kalácska után jó volt az értéked, nem hiszem h ez most nagyon odatesz.
Remélem a bérlő apácskádtól összekakkantotta magát :lol:
Linácska milyen időtök van ott? Reggel láttam a tv-be hogy ott sütött a nap.

Ágota: na azért a körülmények jók úgy látom, és azért jól alakulnak a dolgok :wink: A végén kihúzod bent a 40. hétig :wink:
Kaja milyen? vagy viszik a finom húsilevest? Apácskád is ott dolgozik mint sebész?
Én nagyon szeretném még legalább 2 hetet kihúzni.

Mimi, nem tudom most lehet h hülyeséget mondok, de úgy emlékszem Sissit a Klinikákra vitték be annó, lehet az az I. es is nem tudom :oops:
Szabi haláli, én is ilyen voltam,minden állatot összezedtem és vittem haza még tizenévesen is. Aztán nem tudttam eldönteni h milyen iskolába szeretnék menni általános után, így mentem egy mgi suliba mert imádom az állatokat.
De sokra nem mentem vele, de volt olyan h a kis szobámba volt 6-7 akvárium is, mert halakat, hörcsögöket stb pároztattam, és adtam le az állatkereskedésbe.

Áron is olyan édes, kis husi baba :lol:

Mandaran sima müanyag dobozkát vettem a tescoba. Akkora amibe a mellszívó is belefér meg még pl cumisüveg is mellé.
És ráppatintható teteje van, szóval le tudom zárni. Kb 10x15 cm, és 15 cm magas lehet asszem 450 ft volt.
És a tescoba vettem a folyadékot is (tb-án) a neve Ciccho fertőtlenítő folyadék. De biztos van hasonló a dm ben is. Apukádnak jobbulást.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok Lányok!

Tegnap nem tudtam jönni, takarítás után görcsöltem, úgyhogy szigorú fekvés volt utána.

Ági: Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek és még Villő bent marad egy ideig. És, hogy tudsz jönni.

Pihenőszék: nekünk van két fajta is, egy amibe ha rúgdal akkor saját magát ringatja, a másik meg, zenél, meg rezeg. Nekünk nagyon bevált, hasfájás ellen.

Mindenkinek szép napot.
Beus
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beusmimi 2009.06.26 08:59-kor.

Kép
Kép
beusmimi

Zsizsa
az én vérnyomásom is mindig alacsony 90/65 meg ilyenek az én pulzusom is mindig 100 fölött van de nekem hál'istenek nem okoz problémát
sajnálom h nem látad a babát még 16 h terhes voltam amikor a védőnő ugy döntött h elküld a körzeti szakrendelőbe uh-ra ott sem volt bekapcsolva a tv és meg kérdeztem h nem lehetne -e bekapcsolni az volt a válasz h sporolnak az árammal én minvel egy kicsit nagyszáju vagyok mondtam neki akkor kapcsolja le a folyoson amugyis már 11 óra és kapcsolja be a tv és megtette :wink:
a meggyes piskota az egyik kedvencem :D

Most néztem h ma 30 hetesek vagyunk :D már nem sok van hátra :D

Szopi nekem a mostohaanyám 2 év 4 hoig szoptatta a tesot és még a védőnőhöz is hordta eladásra annyi teje volt csak akkor már azt mondta h tovább nem csinálja mert a tesom mindig szopizni akart h csak a szomszéd boltba mentek is át. :wink:

A barátnőmnek a kislánya mikor megszületett azt mondta neki a dokija egy magán klinikán szült h 8 honapnál nem kell tovább szoptatni mert fölösleges és ő be is tartotta mikor a második kislányt szület azt mondta h mégegyszer nem halgat a dokira és 1,5 évig szopizott. Mindenki mondte neki hogy a doki h..e de hajthatatlan volt annyira jo dokinak tartotta.
Margit
Vendég

Sziasztok!

Tegnap még elszaladtam a c&a-ba meg a h&m-be :P most már meg van minden...ha jól tudom...

Az ,hogy a Beppában meddig van akció azt gözöm sincs én ide pestimrére mentem és az ajtóra az van kiirva,hogy nyitás 7-én...

Ja még elmentem tegnap vecsésre a katicaboltba valaki irt rólla...nekem nem jött be...

Lina úgy de úgy szeretnék a helyetekbe lenni :roll: persze itt nem az albérlős helyzetre gondoltam :twisted: hanem a balcsira :lol:
Tündiék?

Szopiról nekem is van véleményem majd később leirom most mennem kell.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
A Szabi a mai napot is békagyűjtéssel kezdte,ráadásul az eső is elkezdett esni,de kapott esőkabátot.Hát nem tudom a lakásban tartani hála égnek,még esőben sem :lol:

Szoptatás.Lina!Azért úgy szoptatni,hogy a gyerek nem igazán tud szopizni,meg fejni,hogy elég legyen,mindezt 10hónapig csinálni azért nem semmi meló.
Van olyan ismerősőm aki hasonló szituban volt,ő 7-hónapig szinte csak anyatejet adott a gyereknek,de úgy hogy fejte a tejet.Én mondtam,hogy erre nem lettem volna lehet képes...
Amúgy szerintem nagyon sokszot a kórházban a cumival cumisüveggel rontják el a babákat.Sokkal ritkább az az eset,mikor a gyereknek nincs meg az ösztöne.

Máshol szoptatás.Engem valahogy sosem érdekelt ki mit gondol..Ha egy felnőtt zabálhat az utcán,röfögve hörögve köpködve,úgy hogy a szájából hullik ki a hamburger,akkor én miért ne szoptathatnám meg diszkréten a gyerekemet egy kispadon.
A Szabi januári,és bezony nyáron mentünk ám strandolni.A párom először odzkodott tőle,hogy hogy fogok szoptatni meg ki mit fog szólni meg néznek.Oszt elmagyaráztam neki,hogy ez engem nem érdekel,ha a gyerek éhes megetetem.
Amúgy meg tényleg mikor ott vagyunk abban a helyzetben akkor más a dolog,mint így mikor csak beszélünk róla..
Viszont írtam,hogy tiszteletben kell!!! tartani ha valaki nem olyan laza mint pl én :wink:

Ja Lina!Nekem is volt ilyen,hogy vissza utasította a Szabi a cicit..Viszont volt annyi tapasztalatom,hogy tudjam,ez amiatt volt mert megjött a mensim és kevesebbés más ízű olyankor a tejci..
Valószínű az ismerősőd 3hós gyerekének is hasonlü okok miatt nem kellett.Csak sajnos a védőnők orvosok lusták segíteni a tapasztalatlan anyukának.Anyagilag jobban jár egy gyerekorvos ha tápszert ír fel,ugyanis azért kap jutalékot is,ha szoptatom a gyerekemet azután nem jár a dokinak jutalék.Nekem viszont annál több :lol:

mimi12

Irdab!
Akkor rokon lelkek vagyunk :lol:
Nekünk van 2 kutyánk 2 macskánk,van Cubai kék rákocskánk,1 aranyhal ami nem akar kimúlni,van egy majd 200l-es sügéres akváriumunk,van 3 görögteki és 1 csíkos mókuskánk.No szerintetek a Szabi kitől örökölte az állat szeretetet?? :lol:
A Klínika azt hiszem az I-es Női.Álltalában oda kell menni,ha koraszülés van,vagy valami gáz van.Mikor az előző babát elvesztettem,engem is oda irányítottak,ugyanis ott vannak ilyenekre felkészülve..
És hát bármennyire is szidják a koraosztályát,azért az tény hogy 500gr-os babákat is megmentenek ott.Szóval technikailag nagyon profik,csak most már a vaskalapos 20-30évvel ezelőtti hozzá állást kéne kicsit lazítani.
A Szabi a Shöpf-Méreiben született,akkor ot is volt ilyen koraosztály.De ugye kellett valakinek a jó helyen lévő épület,így bezárták a kórházat :(

mimi12

Jimboni!!!Izgin hangzik a dolog :lol:
Lehet Donát vágyik kifele??Húú azért figyelj oda,ez simán lehet egy megindult szülés jele is.

mimi12

Sziaszok!

Meggyes piskóta finom de én csak frissen melegen szeretem hideg tejcsivel :lol:

Madaran: nézegettem tegnap a babakocsitokat és láttam hogy piros színben is van és hogy textilmózest is lehet venni hozzá. A Brendonban lehet hozzá kapni textilmózest?

Bim-Bam: Vecsésen a katibababoltban vagy ahogy írtad a katicabababoltban voltál? A katibababoltban mi is voltunk, a nagy többséget ott vettük meg. Nekünk csak azért nem jött be mert mindent ránk akartak tukmálni és nem akarták hogy a saját elképzeléseink szerint haladjunk. Továbbá nagyon kioktatóak voltak és amikor mondtuk hogy kiságyunk már van és olyan ami átalakíthatós akkor arra azt mondták hogy a gyerek 4 hónapos kora után azt majd úgyis le kell cserélnünk na akkor ment fel igazán a pumpa :twisted:
Nem hiszem hogy visszatérünk oda :lol:
Vendég

Piroska!!
Őőőőőőőőőőőőő miért kell lecserélni a kiságyat 4-hós kor után???
Ha elmagyarázták meséld már el légyszi,mert így 37 évesen a 3 gyereket várva,azt hiszem ezzel kapcsolatban hiányos a tudásom.. :lol:
Ááá Piroska,az ilyen eladóktól én is ki tudok akadni.Azért én nem értem??Miért feltételezik,hogy azért mert valaki az első babát várja,az egyenessen arányos a gyenge elmélyüséggel???
ÁÁÁÁ elképesztő..

De jó..Dörög az ég,a Szabi itt rinyál a 30kilós Bella meg befeküdt a legkisebb sarokban a lakásban.Pedig nem is jöhet be.

Ja képzeljétek!Tegnap kb 300m-re tőlünk csapott be a villám,pár házzal odébb.Akkorát szólt,majd betojtam...
A párom az ikerszomszédban volt a SZabival,és egyedül itt csücsültem nyitott ajtónál..
Tök faca volt.Szegény Regike is megijedt a pocakomban.

mimi12

Sziasztok!
Piroska :lol: mi a budaörsiben vettük, és mivel akkor éppen nem volt hozzá kék mózes, rendeltünk. két hét alatt meg is érkezett! Van hozzá esővédő, vettünk hozzá textilmózest, lábzsákot (abc design). szuper, most itt van fönt az étkezőben, tologatni szoktam meg variálom is. A hordozót múlt héten hoztuk el, meg is mutatták, hogyan kell bekötni, tök jó!!! Ja, ha emellett döntötök, a kerekét mindenképpen meózzátok le a boltban, mert némelyiknek 8-as van benne! Mi ott kipróbáltuk még!!! :roll: :roll: nehogy rátok sózzanak egy olyat, amit más vitt vissza!

Köszi, apu valamivel jobban van, most fogok neki köményes rántott levest főzni....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ma volt itt az "okos" védőnőm. Igazából megnézte h mindene megvan e már Zorának :twisted: . Hát persze h megvan :lol:
De azt mondta kezdjem el edzeni a melleimet, hideg meleg vízzel, meg fürdésnél érdesebb örölközővel dörzsöljem meg a mellbimbóm.
Nah ehhez neketek mi a véleményetek, mert ennek a nőnek nem hiszek el már semmit......

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Linácska, Tündi: Remélem felétek jobb idő van. Nálunk egyfolytába csepereg az eső, utána zuhi, utána süt a nap fél órát, füledt a levegő.

Ágota: Örülök hogy Villő ilyen jól érzi magát, drukkolok hogy minnél tovább bent maradjon. de tényleg otthon már előkészítettél mindent?

Mimi: Szabi csúcs a varangyokkal. :lol:

Jimbone: Pihenj le hátha jobb lesz!

Nekem esténként annyira sok a gyomorsavam, hogy attól van hányingerem.

Szoptatás: Ádi meg én is nagyon bénák voltunk. A védőnőnek mi nagyon sokat köszönhetünk, mert sokat segítetett. Én állandóan be voltam parázva, hogy nem eszik eleget. Már majdnem adtam neki tápot. Végül 9 hónapos koráig szoptattam, és csak utána kapott esténként az elalváshoz tápot.
Bevallom örültem hogy magától leszokott, és hogy a kezdeti nehézségek ellenére ilyen sokáig szopizott.
Úgyhogy mindenkinek kitartás! :wink:

Képzeljétek tegnap szinte majdnem egész nap függönyt varrtam, már majd leszakatt a hasam, de be akartam fejezni. Ma kimostam, vasaltam. Anyósom felrakta. Az egyik lóg a földön, tök csúnya, mert a karnis lejjebb van mint a másik szobába. Kezdhetem elölről.
Tiszta ideg vagyok tőle. :evil:

Kép

Kép
ádibaba

Adri: Én ilyen bimbó dörzsiről :shock: sosem halottam.
Szerintem nem sok olyan nő van akinek szülés után, illetve az első szoptatások miatt, ne fájna a mellbimbója. Én sírni tudtam volna a fájdalomtól.
Nem hiszem hogy egy kis bimbó edzés ezt megelőzné. De ki tudja, lehet hogy van benne valami.

Kép

Kép
ádibaba

Adri!
Én viszont hallottam már erről,de hogy használ e???Azt nem tudom..
Fel kell készülni,hogy az első babánál tapasztalatlanul az első 1-2-3 hét lehet fájdalmas.
Nekem a Fannival volt durva,akkor össze szorítottam a szám és szoptattam.Kb 2hét alatt bele rázódtunk.
A Szabival már nem volt ilyen gondom,úgyhogy 2. gyereket várók fel a fejjel!! :wink:
Amúgy tényleg vártam a Szabinál is,hogy na tuti sebes lesz meg fájni fog stb,de semmi nem volt..
No itt már megint dörgött egy akkorát..A Bella megint bent remeg a lakásban,én megint majdnem betojtam,a Szabi meg fel sem ébredt rá.
Elképesztő ez az idő..
AMúgy képzeljétek,mikor a FAnnival terhes voltam 14éve,pont ugyan ilyen hüle idő volt :lol:

mimi12

Mondott még más okosságokat is, hogy mostmár ne nagyon bújjak össze apával. Mondtam neki 13 héttől nem bújtam vele össze :twisted: De ezt Ő is tudta.

Meg mondja, ha majd nyomok olyan lesz mintha nagyon kemény székletet ürítene az ember, mondom neki mivel szorulásos vagyok én csak ilyet tudok produkálni. Kiskönyvemben is benne van, hogy szorulásos vagyokk :!:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri :lol: én meg azt hallottam, hogy a bimbót nem szabad dörzsölni, piszkálni, mert méhösszehúzódást okozhat!!! De egyébként anyáinknál ez a törcsivel dörzsölés még menő volt....
asszem, én maradok a bimbóvédőnél. Végül Aventest vettem... :roll:

Tegnapelőtt én, ma éjjel apa álmodott a kis Zsigivel! 8) 8)

madaran

Tényleg! Sissiről nincs friss híred :roll: :roll: ?

madaran

Mimi,
én nagyon ritkán fejtem, úgy nem jött semmi. Amit Lili össze tudott magának kaparni tejecskét azt megkapta, a többi tápszer. Szegény ugye nem tudott egyszerre nyelni meg levegőt venni, és így elég nehéz szopizni. Nálunk a cumisüveg tuti nem volt gond, olyan nincs a kórházban, csak kispohár, na meg mensi is volt már rég, meg sem hatotta. Csak ez a gégeprobléma. De majd Levi ügyes lesz, olyan kényelmes lenne csak szoptatni.
Nekem elsőre sem fájt, nem sebesedett, semmi, pedig mi meddig nyammogott rajta Lili..., viszont a méhösszehúzódás, ami a szopitól volt, na az már hózósabb.

Irdab,
az a baj, hogy két hete nem tudom mérni a cukrom, és két hét alatt azért változhat jó és rossz irányban is a dolog. Ma déli sütikét szerencsére nem szerettem, úgyhogy most nem bűnöztem.

Madaran,
a mellbimbópiszkálás tényleg összehúzódásokat okoz. Én voltam anno ilyen EST-n, emlőstimulációs teszt, kétpercenként piszkálni kell a mellbimbót, az méhösszehúzódást okoz, szépen kimutatja a gép, és nézik, hogy baba szívverése hogyan alakul kozben. Meg az oxitocin terhelést sem úsztam meg, 38 hetesen két órára rátettek oxitocinra, persze nem olyan erősre, mintha szülnék, és ott is nézték, hogy hogy reagál rá Lili. Én mondjuk jól reagáltam rá, aludtam :oops:

Piroska,
ezt a 4. hónapban ágycserét én sem nagyon értem.

Ádibaba,
délelőtt szupi idő volt, Lili kétszer is fürdött a Balcsiban, meg Tünditől tudom, hogy már Luca is az apukájával. Aztán fél 2-2 körül ért ide a vihar, és most esik ezerrel.

Tényleg, Piroska,
mi volt arra felénk??? Állítólag Ceglédbercelen áll a víz, Kecskeméten is nagy zuhé volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

na meginnt visszajöttem elugrottam a Müllerbe ott is körülnézni...
Noli most alszik igy irok egy kicsit. :wink:

Piroskaigen ott voltam én is csak, keverem a szezont a fazonnal :roll: igen ez a tukmálos módszerről akkartam irni vettem egy lepcsit ott 1350 ért tényleg az olcsó volt igaz nem ilyet akkartam de majd elmegyek az intersparba még hétvégén és ott kinéztem egy disneyt és bele vagyok szerelmesedve ...ugyse elég 1...

Szopira visszatérve:szerintemd sok szülés utáni depresszió azért van mert mindenhol azt hallani(szopi tanácsadó,védőnő "okos" anyukák....stb.),hogy a szopi milyen jó meg immunrencer erősítő jobb a kontakt az anya és a bébi között bla-bla-bla.....ez igy is van DE akinek nem megy annak nem megy és kész..Mert úgye mondják még,hogy mindenki tud szoptatni egy nagy frászt! Noli ki se akkarta nyitni a száját és nem mutatták meg igazán a helyes póziciót meg lehet,hogy érezte valami oknál fogva ,hogy inkább ne de megszenvedtünk érte...Én tökre elfogadom bármilyen nézetet is az anyukának,hogy miért nem megy...Azt hiszem ezt irta Noémi is :lol:
Amikor Noli nem ihatta meg a tejcsit mi úgye tápszeresek voltunk...és én nem mertem elmenni a tápszerért a gyógyszertárba :!: apát küldtem el érte NA ez sem normális
Most ha nincs vagy valami lesz vagy mit tudom én na az tuti,hogy nem fogok próblémát csinálni belőlle és belebetegedni... :idea:

Én is hallotttam a dörzsiről ,hogy belejöjön a cici de hidjétek el semmi nem fog használni mert az első héten sirva szikrázott a szemem olyan fájdalmas volt a cicizés...de ezt is el felejti az ember úgy mint a szülést is :wink:

Bimbóvédő Nolinál vettem nállunk nem jött be még zavart is és jobban bénáztam :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Linácska és milyen a víz nem hideg?tiszta?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Szerintem van vagy 18fokos a Balaton :lol:
De ugye bátraké a világ.
Mintha valamit már írtál volna a tejcsi dologról.Miért nem ihatta Noli?
Amúgy meg igen is el kell fogadni,hogy nem mindenki születik fejőstehénnek és nem minden gyerek születik jól szopónak.
A Fanninak anno volt tejtesója.A védőnőnk a nyakamra járt,hogy ha tudok segítsek már..A tejtesó anyukája kicsit gyengeelmélyű,szóval tényleg szellemileg picit visszamaradott.Nem vészes,de van egy kis beütése.3. gyerek volt a kis srác,a kettő nagyot nem tudta szoptatni egyeltalán,mert meg sem indult a teje.
Szerintem nála ez valami genetikai kódhibalehetett,már csak ránézésre is:lol:
Viszont már terhesen megdolgozott azért,hogy valamennyi tejcsije legyen,így kiegészítve az én tejcsimmel kb 3-4hónapos koráig elég volt a tej a gyereknek.
Én láttam azt a csajt láttam mennyit harcolt azért a pár cseppért is ami volt neki.És bizony láttam és tudom,hogy nem automatikus az,hogy legyen tejünk..
Viszont volt olyanban is részem,ráadásul a barátnőmmel kapcsolatban..hogy nem is akart szoptatni.
ANnyi teje volt,hogy csak na,viszont ha szoptatta a gyerekét nem tudta lepasszolni.Na őt elítéltem..de az ő gyerekeit a nagyszülők nevelték kb3évvel ezelőttig.,15 és 12 évesek )mert neki így volt kényelmesebb..

mimi12

Bim-bam,
a víz nagyon tiszta, tényleg, de szerintem hideg. Én csak térdig mentem be tegnap. Igazából azt mondta a dokim, hogy nyugodtan fürödjek, de valahogy nem merek kockáztatni. Most olyan 19 fokos, azért nem 25.
Az eső meg kitartóan esik :cry:
Most én is eldöntöttem, hogy tápszerrecept nélkül haza nem megyek a kórházból. Lilit hazaadták úgy, hogy szépen 80-akat szopizik, nincs szüksége pótlásra. Persze, aztán kiderült, hogy szar a benti mérleg. Aztán hajnalban vittük az ügyeletre, hogy mi baja van, mert 3 órája ordít, aztán ott a gyerekorvos mondta, hogy egyszerűen éhes, és tulajdonképpen nem is tud szopni, vagyis szopik, csak nem megy a szájába. Én meg milyen nyugodt voltam, gyerek szopott fél órát, aludt háromat, biztos, hogy jóllakott, aztán közben csak kifáradt. Úgyhogy hajnalban gyógyszertár, tápi, cumisüveg, mérleg beizzít... megevett 100ml tápit vagy fél óra alatt, és már semmi gondja sem volt.
Ja, dec. 24-én jöttünk haza a kórházból, csak úgy szórták ki a gyerekeket, sietni kellett haza fát díszíteni. Az ügyeleten vették azt is észre, hogy magzatvíz (ami már mekóniumos volt) van Lili fülében, szemében, és már gyullad, úgyhogy arra is kapott cseppeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
És akkor erre mondjuk,hogy hajrá magyar eü :roll:
Te regeltél a mamára?

mimi12

Adri én is halottam a cici dörzsölésről és a hideg meleg vizes zuhanyrol de több helyen is utána olvastam és valami adást is nézte C Endrével és ő is azt mondta h felesleges mert 1 az h fájdalmas is meg aztán utána ugyis fájni fog.

Itt is nagyon car idő van :cry:
Vendég

Mimi,
ha a mamanetre gondolsz, akkor igen. Egy vonalzót szerettem volna csinálni, de nem jön össze, úgyhogy feladtam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]M írta:linacskaimi,
ha a mamanetre gondolsz, akkor igen. Egy vonalzót szerettem volna csinálni, de nem jön össze, úgyhogy feladtam.

Ne add fel!Segítek ha kell,de van vonalzós segítség kérő topik is.De főoldalon be kell jelentkezned,mert csak úgy tudsz vonit csinálni.Ott a lap tetején van egy pici piros fülecske középen,ott tudsz bejelentkezni.
Majd ha rá mész a vonalzó készítésre,a feljövő ablak jobb oldalán van egy kisvideó.No azt kéretik megnézni :lol: :lol:
De tényleg segítek ha kell,és ott is segítenek,úgyhogy nyugodtan kérdezz! :wink:

mimi12

Köszi csajok, akkor nem buzerálom a cicimet :lol:

Elmentem anyukámmal vásárolni, tök aranyos volt még a szatyromat is felhozta a negyedikre. Holnapi menű, tárkonyos leves, mindentbele, csirkemellel, és a bikmakk által leírt mustáros tejfölös hús, rántott cukkini, ubisali, petrezselymes burgonya. Meg csinálok egy kis körözötett is.
Itt most megint kisütött, egy órája szakadt még, kinnt egyszerűen fulladtam annyira nincs levegő.
Most van a víz-zene-virág fesztivál, aminek feltettem a programját nem rég, de azt hiszem nem vállalom már be hogy kimegyek a nagy tömegbe. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Noémi na hazzajöttünk meg minden a kórházból...első perctől nem igazán fogadta el a cicit de én kitartóan erőltettem 14 nap rossul lett kórház 14 nap én...kivizsgálás hegyek én meg a gyerek kiderült,hogy a fogadott drága jó magánorvosom a szülés közben bennthagyott 2 db valamit mert ő szerinte nagyon véreztem...na mindegy és én hülye hozzá mentem vissza és szabályosan kitépte a betokosodott büzlő valamit....volt bőven tejcsi a fagyasztóban is de kaptam egy csomó bacis és gomba öllő készítményeket tejcsi bevizsgálva nem lehet na innen 2 hóig fejés mosogatóba ki öntés ......fejés mosogatóba öntés és a gyerek meg ette a finom kis tápszert cumisüvegből...kivoltam mint a kutya akkor...aztán 2 hó múlva már jó volt a tejcsi és meginnt szenvedtünk,hogy a cumisüvegből amiből könnyen mennt a dolog elfogadja a mellemet amiből úgye dolgozni kell,hogy legyen eredmény...de mindegy túléltem/ük és 6 -7 hóig szopott :P de azt tudom,hogy ezt én mégegyszer nem fogom végigcsinálni az 1000% -ék.Fejni és után meg kiöntenni...hát már a végén sirva csináltam végig...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ Csilla ez nagyon durva :shock:
És nem jelentetted fel a dokidat?

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi,
nem a vonalzókészítéssel van bajom, hanem magával a nettel. Mikor rákattintok arra, hogy ténylegesen készítse is el a vonalzót, akkor kidob az Explorer, hogy nem tudja megnyitni a webhelyet. Valami amúgy nem jó vele, mert itt a wlan-t sem tudták nekem megcsinálni, úgyhogy most saját gépen, de céges hálózaton netezek, kábelen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bim-bam :shock: :shock: ez tényleg szörnyű lehetett!!! gondolom, azért mondtatok neki pár keresetlen szót! még jó, hogy nem lett komolyabb bajod!

Anettoo :lol: mit is kell külön tenni a mamás kórházi motyóból??? :shock:

Ti végiggondoltátok, miben viszitek haza, én úgy gondoltam, összekészítek egy rohadtmelegbenrucit, meg egy hűvösebbidőbenrucit....Vagy hogy?? :?: :?: :?:

madaran

Adri :P :P :P Ínycsiklandó a menü!!!

madaran

Ágota
Drukkok mennek, hogy maradjon még benn Villő!
Nagyon jó a kocsitok!!!!!!

Flake
Itt nincs annyi GYES, családi pótlék... mégis születnek a gyerekek :wink:
Már írtam, hogy a válság itt is érződik, de az emberek nem esnek mély depresszióba...élik az életüket.
"Carpe diem" :lol: :lol: :lol: :wink:

Piroska
Nekünk Graco kocsink van.

Szoptatás
Én se tartom egészen normálisnak, hogy 1,5-2 éves gyereket szoptatnak.

Madaran
Én nem mosom ki a babakocsi huzatát.
Téli holmiban hozzuk haza Milit!

Sissinek kitartást!

Én nem fertőtlenítem ki a cumisüvegeket, mellszívót, elmosogatom a mosogatógépben.
Itt nem is propagálják annyira, hogy mindent fertőtleníteni kell a baba körül. Legyen tiszta és kész :wink:

Jimbone
Nagyon édes baba Áron!
A szülés indulhat ilyen tünetekkel! :roll:

Mimi
Szabi és a béka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anettoo
Én halmozom az élvezeteket... van pihenőszék, hinta :wink:

Nyilvános szoptatás
Itt szinte "megszokott" :lol: :wink:

Bim-bam
Ezt még olvasni is szörnyű!
Vendég

Ágota a szülőszobán van, elfolyt a magzatvize :cry:
Vendég

[quote="mabe86"] írta:mabe86gota a szülőszobán van, elfolyt a magzatvize :cry:

Akkor nagy drukkok mennek!!!!
Vendég

Hallottátok? Meghalt Michael Jackson :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ágota,
hatalmas drukkok mennek!!!

Lányok,
Lili leesett az ágyról, egy szekrényélbe bevágta a szeme felett. Jó lila lett. Amúgy mást annyira nem veszek észre, mondjuk nem nagyon evett, de a jégkrém lecsúszott, meg fáradt, de végül is este van... Anyu persze akarta vinni az ügyeletre, de én nem. Remélem jól tettem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ágotának hatalmas drukkok!!!Minden okés lesz velük!

Csilla,ez nagyon durva. :cry:

Lina!Az explorerel nagyon sok minden nem fut.Többek közt ez sem.Én mozillával netezek és azzal jól mükszik..
Viszont le lehetnek ott írni nekik,hogy mi a szitu.Úgy gondolom vannak olyanok akik ragaszkodnak az explorerhez és nem akarnak mást letölteni.Esetleg van akinek a melóhoz az exp..kell,vagy hasonló.

Kata!Igen ezzel kezdődött a reggeli hír itthon.Én nagyon sajnálom.Emberileg nem voltam megbékélve vele,kicsit depis volt.Viszont beíta magát a történelembe hangilag.
No és meghalt Farah Fawcet is :cry:
Nyugodjanak békében

mimi12

Linácska!Ha rosszul van szédül hány,fáradékonyabb,fájlalja a fejét,akkor irány az ügyelet.
A Szabi 1éve lefejelte az ülőgari sarkát.Hatalmas folt volt a fején és iszonyat dudor majd 1hónapig,nagyon lassan szívodott fel,de nem lett agyrászkódása.
Ezt csak azért írtam le,hogy nyugi,esetenként betonból vannak :wink:

mimi12

Flake76:Az Angelcareről én is sok jót hallottam!!Bár mondjuk mi most hallottuk, hogy itt a mellettünk lévő városban lehet babyőrt és légzésmegfigyelőt kölcsönözni!!Ez mind és szép lenne, de magyar termékek vannak csak náluk, és még nem igazán hallottam róluk!Mármint a magyar termékekről!!Lányok!!Hallottatok már a magyar légzés,megfigyelőről vagy a babyőrről?
Flake76 te már döntöttél, hogy melyik legyen?

Zsizsa:Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n!!Érdekes amit írtál az átfordításos módszerekkel kapcsolatosan!
Hűűűűűűűűűűűhhhha!Meggyes piskóta!!!Fincsa!!!:)

Lányok:Lenne egy kérdésem?Igaz, hogy a babát az első napokban nem kell naponta fürdetni, legfeljebb csak áttörölgetni a kis hajlatait és a kis popsiját?

Madaran:Hát valóban a babakocsi, igazi kis fickós!! :lol:
Én sem tisztítom ki a babakocsi huzatát!Tulajdonképpen újonnan vettük, és biztos helyen is van, ahol nem koszolódik!Ennyi meg azt hiszem kell!!

Munka:Hát még hétfőn-kedden mi is nyomjuk, aztán haway dizsi!!!Már várom, hogy isten igazából a babázásra tudjak koncentrálni!!Így is tudtam koncentrálni rá, de azért mégis ha itthon van az ember, azért mégis arra összpontosít csak a figyelme!!Meg hát lesz mit csinálni itthon!!!Kis ruhákat kimosni, egy kis takarítást végezni, a babácskám dolgait rendezgetni, stb....
Szóval már várom a jövő hetet!!

Dbea:Az én kis Manóm a dokim szerint már be van fordulva!!!Bár azt mondja, hogy ez nem jelenti azt, hogy így is fog maradni és nem mozdul el!De mi is csak a 32.hét környékén fordultunk be!Mármint az akkori vizsgálaton mondta először a doki!!És valóban olyan kis ügyesen érezhető a kicsi lába és a kicsi keze, ahogy Madaran is mondja!!!

Angelita:Nekünk már itt van a babakocsink és elég kis masszív kocsinak tűnik!!A miénk narancs színű!!Mi azért vettük ezt a színt, mert akkor még nem tudtuk biztosra, hogy a kis babócánk kis leányzó lesz e vagy kis fiú!De úgy voltam vele, hogy jobb is, hogy ezt a semleges színt választottuk, hisz így ha netalántán a kis tesó fiú lenne, akkor őt is nyugodtan tudom benne furikázni! :lol:
Te milyen színűt néztél ki?!Amúgy a Peirre Cardin is egy nagyon jó kocsi!!!Csak jót hallottam róla!!!

Jimbone, Mimi12:Nagyon édesek a kis srácok! :D

Szoptatás:Hát így én is elgondolkodtam ezen!Én annak a híve vagyok, hogy addig szoptatni, amíg csak lehet!Bár egy éves kora után én is úgy gondolom, hogy inkább nem!!Én féléves kora környékén azért el szeretném kezdeni a különböző pépek, stb, hozzáadását a kis csajszinak!!!Bár azokat sem itélem el, aki ezt másképp gondolja!!Mindenkinek saját szuvenír dolga, hogy hogy csinálja!

Itigram:Az én vérnyomásom a béka popsija alatt van!!A terhesség előtt tök normális volt!!De ahogy terhes lettem olyan szépen lement, mint a kis angyal!!!Néha szoktam Apától egy korty energia italt kérni, hátha dob rajta valamit!!

Irdab:Nekem újdonság ez a melldörzsölgetéses dolog!Nem hallottam még róla!!!

Kép
bener

Ágota:MEGY A DRUKK EZERREL!!!

Kép
bener

Na, jöttem visszaolvasni, erre az utolsókat elolvastam, van-e valami új hír, valahogy megéreztem.

Ágota +++++++++++++++++++++++++++++
Drukkolunk nagyon-nagyon. Ügyes legyél. Vagy már lehet, hogy meg is van kicsi Villő.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Szép Estét!

Ági: Mennek a drukkok, nem lesz semmi baj. Már nagy és erős Villő.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Ágota: Ügyesek legyetek!!! Sok erőt és kitartást!

Mindenkinek jó éjt!

Kép

Kép
ádibaba

Ágota! Drukkolunk nagyon!

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Ágota,
drukkok mennek, hogy minden rendben legyen!!!

Bener,
tényleg nem kell minden nap fürdetni a babát, bár sok baba élvezi (nekem egyik sem), és akkor nyugodtan lehet. Mi az elsővel minden nap végigcsináltuk a macerát, utálta, mi is az egészet, de akkor még nem mondta senki, hogy nem muszáj naponta, így minden este fél óra üvöltéssel telt. :( Aztán a másodikat és a harmadikat már nem fürdettük minden nap, általában 2-3 naponta (ők is utálták). Kb. két-három hósan szerették meg, de télen mi most is csak kétnaponta fürdetünk, mert ekcémára hajlamos a bőrük, és ha minden nap fürdenek, akkor nagyon csúnyává válik nagyon hamar. Nyáron persze más a helyzet a sok homokozással és kosszal. :wink: :D Szerencsére az ekcéma inkább téli jellegű náluk.

Cicidörzsölés: sokan írták, tényleg összehúzódásokat okoz (oxitocin termelődik, és az a méhet is összehúzza), úgyhogy jobb elkerülni. A szopi kezdetekor mindig fáj valamennyire a mell, amíg meg nem szokja. Ami nagyon-nagyon fontos, hogy jól legyen mellre helyezve a baba, és akkor nem sebesedik ki a mellbimbó, és egy-két hét alatt megszokja az igénybevételt. A kisebesedés viszont nem gyógyul valami gyorsan (babanyálat, tejcit rajta kell hagyni, úgy megszáradni, sokat segít, ezt amúgy mindig érdemes így csinálni). Ja, és nem lemosni szappannal, mert az szárítja, és sokkal könnyebben kisebesedik, a bimbóudvaron vannak mirigyek, amik enyhén fertőtlenítő és védő anyagot termelnek.

Linácska,
Mimi jól írta, figyeld, hogy van-e agyrázkódásra utaló jel, mert akkor gyorsan kórház. Amúgy az Arnica homeos bogyó nagyon jó ilyen esetekre! És le a kalappal előtted, hogy ilyen körülmények között ilyen sokáig bírtátok a szopit!

Madaran,
szerintem jó, ha két adag rucit összekészítesz neki, valamelyik csak jó lesz (vagy a kettőből összeválogatsz egyet). Meg egy plédet érdemes vinni, hogy ha hideg lesz, csak ráteríted a babára.

Csilla,
ez tényleg durva! Én nem biztos, hogy ennyi ideig bírtam volna fejni (szerencsés vagyok, hogy nem volt sosem ilyen gondom). És tényleg szörnyű, hogy némely anyukában milyen lelkiismeretfurdalást tudnak kelteni a harcos szopiztatók. :? Valahogy hiányzik ma az elfogadás az emberekből, pedig az nagyon fontos! (Meg, ahogy már írtam, fontosak a naprakész, megfelelő infok, hogy az anya maga dönthessen, hogy mi a legjobb, és ne csak megszívja a "támadónő" tanácsait.)

Adri,
ez aztán a menü, igazán küldhetnél egy kis kaját! :wink: :D
Összebújás apával: érdekes a védőnőd, ugyanis ha valaki eddig tette, miért ne tehetné most is? (A másik meg, hogy minek jön ezzel, ha tudja, hogy nektek nem szabad! :? ) A szex amúgy jó szülésbeindító módszer (a Jóbarátokban is benne volt, hihi), az ondóban lévő prosztaglandin és a ciciingerlés miatt, de csak akkor használ úgyis, ha már felkészült a baba, addig nem.

Ádibaba,
sajnálom, hogy ilyen rossz eredménnyel zárult a függönyvarrás, remélem, a javítás könnyebb lesz!

Mimi,
huhh, ez a villámbecsapás nem hangzott túl jól!

Jimbone,
hogy vagy? Nagyon szüléselőkészítő jeleknek tűntek a tüneteid!

Margit,
nagyon talpraesett vagy, hogy így bekapcsoltattad magadnak a tévét! :) Nekem eszembe sem jutott, annyira szótlan volt a doki, ráadásul csak később esett le, hogy hát én akár láthattam volna is a babucimat...

Én ma extrém sokat keményedtem, durva ez az időjárás, komolyan, nem is emlékszem, hogy bármikor ennyi front lett volna ilyen sűrűn. Minden praktikát bevetettem, hogy ne keményedjek annyit, de egyelőre a mai nap a rekord eddig.
Ráadásul Bercim belázasodott az oltástól, és ilyenkor olyan ideges tudok lenni. Remélem, holnapra elmúlik!

Megyek aludni, az előző két éjszakázásom nagyon betett, főleg, hogy a gyerekek 3/4 7-kor keltek mindkét nap, kissé dölgődöm... :roll:

Ágotának továbbra is mennek a drukkok, mihelyt valaki megtud valamit, légyszi, írja meg!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Agota!
Kívánom, hoyg minden rendben legyen veletek.

Kenderike
Kép
kenderike

Mimi,
végül semmi extrát nem látok a lányomon, csak ma reggel is azt mondta, hogy nem eszik. De szerintem ha ott leszünk, és eléteszem, akkor csak enni fog. A szeme környéke elég szép színekben játszik, de az a legkevesebb.

Ma este megyünk lagziba. Vagyis esküvőbe meg vacsira Esztergomba.

Mabe
Ágotáról nincs újabb híred???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ágotának megy a drukk, de lehet, hogy már van egy kis Villő babánk is?
Mi lehet vele, ha valaki tud valamit írjon!

Adri

Kép

Kép
irdab

"Megszületett Villő, 2320g és 46cm. Jól vagyunk."

Délelőtt beszaladok hozzájuk, akkor lesz több infóm is!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?